📚 عمل به وصیت در مورد محل دفن
❓سوال: اگر کسی وصیت کند در جای غیر از وطن دفن شود،آیا عمل به وصیت واجب است؟
✅ جواب:
🔹 مقام_معظم_رهبری: اگر عمل به وصيت مقدور و غير حرجي باشد بايد به آن عمل شود.
🔸آیت الله مکارم: هرگاه کسی وصیت کند بدن او را در جای معینی دفن کنند لازم است طبق وصیت عمل کنند وچنانچه در جای دیگری دفن شود جایز نیست قبر او را نبش کنند و به جای مورد وصیت انتقال دهند.
🔹آیت الله سیستانی: بر وصي واجب است.
🔸آیت الله زنجانی: بله واجب است البته اگر بار مالی داشته باشد از ثلث ماترک میت هزینه می شود.
🔹آیت الله فاضل: اگر کسی وصیت کند که بعد از مرگ او را درمکان خاصی غیر از شهر وطنش دفن کند درصورتی که جایی که وصیت کرده شرعا ممنوع نباشد و برای ورثه هم بردن به آنجا برای دفن ممکن باشد واجب است در جایی که وصیت کرده، میّت را دفن کند.
@eslam20
💢 نذر روزه در سفر
❇️ اگر کسی نذر کند در روز معینی؛ مانند اول ماه رجب حتی در حال سفر روزه بگیرد، اگر آن روز در سفر باشد، باید آن روز را روزه بگیرد و واجب نیست قصد اقامت ده روز کند.
❇️ بنابراحتياط باید نذر قبل از شروع مسافرت باشد.
❇️ با داشتن روزه قضا، نذر روزه صحیح نیست، مگر آن که قصد داشته باشد روزه نذری را بعد از روزه قضا بجا آورد.
🔺 رساله نماز و روزه مسأله ٩٤٢
➖➖➖➖➖
@eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
26موردکه دعا دران ساعات سفارش شده.MP3
زمان:
حجم:
7.22M
حجتالاسلام والمسلمین علی صالح غفاری
موضوع ۲۶مورداز زمان های که درآن ساعات دعا سفارش شده
جلسه ۵۰۷
https://eitaa.com/eslam20
✨﷽✨
🔴عبادتِ با کسالت و زورکی فایدهای نداره
✍دیدی وقتی آدم مریض میشه، با اینکه بدنش به غذا احتیاج داره، ولی میلی به غذا نداره، اگر هم بخوره زورکی میخوره. کسی هم که اهل دنیاست همینطوریه. واقعاً روحش به این عبادت و بندگی نیاز داره، امّا لذت و شیرینی عبادت را نمیچشه، و نمیفهمه که این عبادت خیلی شیرینه، بنابراین عبادت رو زورکی انجام میده، و این عبادتِ زورکی فایدهای نداره. این آدم مریضه. روحش مریضه. باید به فکر درمان خودش باشه.
قرآن میگه اون عبادت و عمل خیری که همراه با کسالت باشه، و از روی کراهت، و زورکی انجام بشه، پذیرفته نیست:《وَ مٰا مَنَعَهُمْ أَنْ تُقْبَلَ مِنْهُمْ نَفَقٰاتُهُمْ إِلاّٰ أَنَّهُمْ کَفَرُوا بِاللّٰهِ وَ بِرَسُولِهِ وَ لاٰ یَأْتُونَ اَلصَّلاٰةَ إِلاّٰ وَ هُمْ کُسٰالیٰ وَ لاٰ یُنْفِقُونَ إِلاّٰ وَ هُمْ کٰارِهُونَ》(توبه/54)
💥انفاقی که میکنند پذیرفته نیست، چون به خدا و پیامبرش کافر شدند، و نماز را با کسالت و بیحالی به جا میآورند، و از روی میکنند. نماز میخونند، امّا با کسالت و بی حالی "کُسٰالیٰ" انفاق میکنند، امّا زورکی و با کراهت "کٰارِهُونَ" اینجور عبادتها فقط برای رفع تکلیفه، وگرنه فایدهای نداره. اون چیزی که به کارها ارزش میده، نیّت، نشاط و عشق، و انگیزه است
@eslam20
✨﷽✨
🔴"نقاش مشهوری" در حال اتمام نقاشی اش بود.
✍آن نقاشی بطور باورنکردنی "زیبا" بود و میبایست در مراسم "ازدواج شاهزاده" خانمی نمایش داده میشد. نقاش آنچنان غرق هیجان ناشی از نقاشی اش بود که ناخودآگاه در حالیکه آن نقاشی را تحسین میکرد، چند قدم به طرف "عقب رفت" نقاش هنگام عقب رفتن "پشتش" را نگاه نکرد که یک قدم به "لبه پرتگاه" ساختمان بلندش فاصله دارد.
شخصی متوجه شد که نقاش چه میکند میخواست "فریاد" بزند، اما ممکن بود نقاش بر حسب ترس "غافلگیر شود" و یک قدم به عقب برود و نابود شود، مرد به سرعت "قلمویی" را برداشت و روی آن نقاشی زیبا را "خط خطی" کرد نقاش که این صحنه را دید با "سرعت و عصبانیت" تمام جلو آمد تا آن مرد را بزند اما آن مرد تمام جریان را که شاهدش بود را برایش تعریف کرد که چگونه "در حال سقوط" بود.
* براستی گاهی آینده مان را بسیار زیبا ترسیم میکنیم، اما گویا "خالق هستی" میبیند چه "خطری در مقابل ماست" و "نقاشی زیبای ما" را خراب میکند.*
@eslam20
💠 حدیث روز 💠
💎 جایگاه أمیرالمؤمنین علی (علیه السلام)
🔻امام سجاد علیهالسلام:
فَاِنَّ عَلِیّا کَالْکَعْبَةِ الَّتی اَمَرَاللّه ُ، بِاسْتِقْبالِها لِلصّلوة جَعَلَهااللّه ُ لِیُؤْتَمَّ بِهِ فی اُمُور الدِّین وَالدُّنیا کَما لایَنْقُصُ الْکَعْبَةُ وَلا یَقدح فی شَیْءٍ مِنْ شَرَفِها وَفَضْلِها اِنْ وَلیّ عَنْهَا الْکافِرُونَ، فَکَذلکَ لایَقْدَحُ فی عَلیّ إنْ اَخّرَهُ عَنْ حَقِّهِ الْمُقَصِّرُونَ وَدافَعَهُ عَنْ واجِبِهِ الظّالِمُونْ
❇️ علی مانند #کعبه است که خداوند دستور داده برای نماز رو به سوی آن بایستند، آن را قرار داد تا در امور دین و دنیا از آن تبعیت کنند، همچنانکه کعبه دچار کمبود و نقصان نمیشود و چیزی از شرف و فضیلت آن کاسته نمیشود، اگر کافران از آن رو برگردانند، علی علیهالسلام هم ضرری نمیبیند اگر افراد مقصر ادای حق او را به تأخیر اندازند و ستمکاران او را از انجام تکلیفش باز دارند.»
📚 بحارالأنوار، ج 36، ص 111
•┈┈••✾••┈┈•
@eslam20