💢 استفاده اشتراکی از دوره های آموزش مجازی
💠 سوال:
برخی مجموعه ها، دوره های آموزشی خود را ضبط کرده و به افراد می فروشند و از فروش اشتراکی خودداری می کنند، آیا جايز است پول هایمان را به یک نفر بدهیم تا آن را تهیه کرده و به ما هدیه دهد؟
✍🏻 پاسخ:
در هر حال خریدار یک نفر است و اگر فروشنده شرط کند که فقط خریدار حق استفاده از دوره آموزشی را دارد یا معامله مبنی بر این شرط واقع شود، ارائه به دیگران ـ بدون رضایت فروشنده ـ جایز نیست (البته استفاده بدون رضایت صاحب آن نیز اگر بدون شرط باشد محل اشکال است).
💢 سایت آیت الله خامنه ای/ کانال فقه و احکام
@eslam20
📚روزه قضا یا مستحبی با ترک غسل جنابت
❓سوال: شخصی که وقت برای غسل جنابت داشته اما غسل نکرده آیا می تواند پیش از ظهر، روزه قضا یا مستحبی را نیت کند؟
✅ جواب: در فرض سؤال، روزه قضا صحیح نیست اما اگر از قبل روزه قضا بر عهده نداشته، می تواند روزه مستحبی را نیت کند.
🏷 پینوشت:
🔺 بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
@eslam20
هدایت شده از اسلام
💢 سلام کردن و جواب آن در نماز
❇️ انسان در حال نماز نباید به دیگری سلام کند ولی اگر کسی به او سلام کرد واجب است جواب او را بدهد و باید به گونه ای جواب دهد که کلمه سلام مقدم باشد؛ مانند اینکه بگوید: "سلام علیکم" یا "السلام علیکم" و نباید "علیکم السلام" بگوید.
❇️ جواب سلام کودک ممیز همانند افراد بالغ واجب است.
❇️ جواب سلام واجب فوری است و اگر کسی به هر دلیلی به اندازه ای تأخیر بیاندازد که جواب آن سلام حساب نشود، چنانچه در حال خواندن نماز باشد، نباید جواب سلام را بدهد و چنانچه تأخیر انداختن جواب سلام عمدی باشد، معصیت کرده است ولی نماز صحیح است.
🔺 رساله نماز و روزه آیت الله خامنه ای/ مسأله ۳۲۹، ۳۳۱ و ۳۳۲
@eslam20
احڪ📚ـام نــ☘️ـذر
*💢 تفاوت های #نذرشرعی و #نذرعرفی🧐*
*┘◄ مساله :*
1⃣ نذر شرعی 🍲 نذری است که در آن #صیغهمخصوص نذر خوانده می شود🗣 و شرایط دیگر نذر باید رعایت شود، ولی نذر عرفی🍲، نذری است که در آن شرایط #نذر وجود ندارد 🙅♂.
2⃣واجب است ✍ به نذر شرعی عمل شود ولی عمل به نذر عرفی واجب نیست🙅♂.
3⃣نذر شرعی قابل تغییر و تبدیل نیست⛔️، ولی نذر عرفی قابل تغییر و کم و زیاد است 🙂.
4⃣عمل نکردن🙅♂ به نذر شرعی #گناه و #کفاره دارد💵، بر خلاف نذر عرفی.
@eslam20
*💢شک در بجا آوردن رکوع*
❓در صورت شک در بجا آوردن رکوع تکلیف نمازگزار چیست؟
✅ اگر در حالى كه به سجده مى رود شك كند ركوع را به جا آورده يا نه احتياط واجب آن است كه برگردد و به جا آورد اما اگر به سجده رفته نباید به شک خود اعتنا نماید. البته در جایی که یقین پیدا می کند رکوع را بجا نیاورده تا زمانی که به سجده دوم نرفته است باید برگردد و رکوع را بجا آورد اما اگر در سجده دوم بیاد آورد نمازش باطل است.
👤ایت الله مکارم شیرازی
@eslam20
سلام حاج آقا خوبین
سوال: یکبندهخدا تو گروه چله زیارت عاشورا بود یک روز یادش رفته بوده دعا را بخونه حالا میگه چکار کنم بخونمش؟ منهمبهش گفتمکهتوکهازعمدنخوندی
رویفراموشیبود اشکال نداره بهجا اونروز بخون درستگفتمیانه
👇👇👇
✍️ سلام علیکم. سلامت باشید
عمل به این چله ها در صورتی واجب می شود که نذر یا عهد یا قسم باشد در غیر این صورت واجب نیست ولی در هر صورت اگر بخواهند عدد چهل را کامل کنند باید یک روز به آخر اضافه کنند که چهل روز تکمیل شده باشد
@eslam20