✨﷽✨
✅همسرداری در سیره حضرت زهرا(س)
اظهار محبت و احترام به همسر
💖 زهرا به گونههای مختلف به بیان محبت و احترام نسبت به همسرش میپرداخت. از جمله در محضر پدرش، حضرت علی(ع) را بهترین یاور و همسر میخواند.
📚بحارالانوار،ج43،ص117
آراستگی برای همسر
💖زهرا برای همسرش، از نوع خاصی عطر و مشک استفاده میکردند.
📚امالی طوسی، ص41
پرهیز از ناراحت کردن همسر
💖 مولا علی میفرماید:«فاطمه هیچگاه مرا ناراحت نکرده و از درخواستم سرپیچی ننمود» و «من هم هیچگاه او را خشمگین نکرده و به کاری وادارش نکردم.»
📚مناقب خوارزمی، ص353
تحمل مشکلات اقتصادی
💖مشکل اقتصادی از ویژگیهای صدر اسلام و به ویژه خانواده فاطمه بود.(طبقات ابن سعد،ج8،ص25)حتی برخی زنان قریش به خاطر ازدواج با مردی فقیر، به ایشان طعنه میزدند.(ارشاد مفید،ج1،ص36) اما هیچگاه گلایهای نداشتند و با نخریسی برای دیگران به اقتصاد خانواده کمک هم میکردند.
📚امالی صدوق،ص329
https://eitaa.com/eslam20
💠 حضرت فاطمه عليهاالسلام
✍️حبِّبَ اِلَیَّ مِن دُنیاکم ثَلاثُ: تِلاوَةُ کِتابِ اللهِ، وَ النَّظَرُ فی وَجهِ رَسُولِ اللهِ، وَالإنفاقُ فی سَبیلِ الله
از دنیای شما سه چیز در نظر من دوست داشتنی است: خواندن کتاب خدا، قرآن، نگاه به سیمای رسول خدا صلّی الله علیه و آله ، انفاق در راه خدا.
📗نهج الحياة، حدیث 164
🔻شرح حدیث
از نگاه عارفان بصیر دنیا گذرگاهی به سوی آخرت جاوید است. پس نباید دل به آن بست و دنیا را دوست داشت. ولی همین دنیای نکوهیده و فریب دهنده و بی وفا می تواند وسیله ی آباد ساختن آخرت و تأمین سعادت گردد، به شرط آن که انسان فریفته ی آن نشود و دل به آن نبندد و آن را وسیله و پلی برای رسیدن به بهشت قرار دهد.
🔸این سه چیز که در نظر دختر پیامبر محبوب و دوست داشتنی است، جلوه هایی است که انسان را آخرتی و بهشتی می کند.
▫️تلاوت کتاب خدا روشنگر دل و دیده است.
▫️قرآن حیات روشن دلهاست
▫️قرآن فروغ و شمع محفلهاست
▫️عطر دل انگیزش صفا دارد
▫️درسی ز اخلاص و وفا دارد
▫️انس با این کتاب مقدس و خواندن آیات وحی رشته های وابستگی به دنیا را قطع می کند و مسلمانان را آخرتی می سازد.
نگاه به چهره ی نورانی و الهی حضرت رسول صلّی الله علیه و آله و سلّم نیز، وابستگیهای مادی را می کاهد و عشق به آخرت را در دل پدید می آورد. انفاق در راه خدا نیز نشان وارستگی انسان از وابستگی به مادیات است و با انفاق خالصانه و بی ریا می توان بهشت را خرید و به رضای خدا رسید.
اگر این سه چیز از این دنیای دون در نظر حضرت فاطمه (علیها السّلام) دوست داشتنی است، برای پیروان او نیز می تواند سرمشق و الگو باشد.
خوشا آنان که «دنیا» را وسیله ی سعادت «آخرت» می سازند.
📗منبع: #حکمت_های_فاطمی ، جواد محدثی
https://eitaa.com/eslam20
✍️پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله
من نام دخترم را فاطمه (س) گذاشتم زیرا خدای عزوجل فاطمه (س) و هر کس او را دوست دارد از آتش دوزخ دور نگه داشته است.
📚 امالی ج۱ ص۲۹۴
پرچم زهرا به هر كشور شود در اهتزاز
بی گمان آن خطّه را الله عزت می دهد
https://eitaa.com/eslam20
💠پيامبر خدا صلى الله عليه و آله
يا فَاطِمَةُ! أَبْشِرِي فَلَكِ عِنْدَ اَللَّهِ مَقَامٌ مَحْمُودٌ تَشْفَعِينَ فِيهِ لِمُحِبِّيكِ وَ شِيعَتِكِ فَتُشَفَّعِينَ
ای فاطمه! بشارت باد که در پیشگاه خداوند جایگاه شایسته ای داری(که در آن جایگاه) برای دوستدارانت و شیعیانت شفاعت می کنی و شفاعتت پذیرفته می شود
📗بحار الأنوار ج29 ص346
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/eslam20
#داستان_های_اخلاقی
✍️زنى به حضور حضرت داوود (ع) آمد و گفت: اى پیامبر خدا پروردگار تو ظالم است یا عادل؟
💠داوود (ع) فرمود: خداوند عادلى است که هرگز ظلم نمى کند.
سپس فرمود: مگر چه حادثه اى براى تو رخ داده است که این سؤال را مى کنى؟
زن گفت: من بیوه زن هستم و سه دختر دارم، با دستم ریسندگى مى کنم، دیروز شال بافته خود را در میان پارچه اى گذاشته بودم و به طرف بازار مى بردم تا بفروشم و با پول آن غذاى کودکانم را تهیه سازم ، ناگهان پرنده اى آمد و آن پارچه را از دستم ربود و برد و تهیدست و محزون ماندم و چیزى ندارم که معاش کودکانم را تأمین نمایم .
هنوز سخن زن تمام نشده بود که ...
در خانه داوود (ع) را زدند ، حضرت اجازه وارد شدن به خانه را داد ، ناگهان ده نفر تاجر به حضور داوود (ع) آمدند و هر کدام صد دینار (جمعاً هزار دینار) نزد آن حضرت گذاردند و عرض کردند: این پولها را به مستحقش بدهید. حضرت داوود (ع) از آن ها پرسید : علت این که شما دسته جمعى این مبلغ را به اینجا آورده اید چیست ؟ عرض کردند: ما سوار کشتى بودیم ، طوفانى برخاست ، کشتى آسیب دید و نزدیک بود غرق گردد و همه ما به هلاکت برسیم ، ناگهان پرنده اى دیدیم ، پارچه سرخ بسته اى به سوى ما انداخت ، آن را گشودیم ، در آن شال بافته دیدیم ، به وسیله آن مورد آسیب دیده کشتى را محکم بستیم و کشتى بى خطر گردید و سپس طوفان آرام شد و به ساحل رسیدیم و ما هنگام خطر نذر کردیم که اگر نجات یابیم هر کدام صد دینار، بپردازیم و اکنون این مبلغ را که هزار دینار از ده نفر ماست به حضورت آورده ایم تا هر که را بخواهى ، به او صدقه بدهى.
حضرت داوود (ع) به زن متوجه شد و به او فرمود : پروردگار تو در دریا براى تو هدیه مى فرستد، ولى تو او را ظالم مى خوانى ؟ سپس هزار دینار را به آن زن داد و فرمود : این پول را در تأمین معاش کودکانت مصرف کن ، خداوند به حال و روزگار تو ، آگاهتر از دیگران است.
https://eitaa.com/eslam20
🔴رضایت به گناه
🔺 رضایت به گناهِ گنهکار و خاموشی در برابر گناه از عوامل زمینهساز اجتماعی گناه است و نقش به سزایی در پیدایش و استمرار گناه دارد.
🔅 خداوند در آیه 183 سوره آل عمران به یهودیان زمان پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله که به پیامبرکُشی اجدادشان راضی بودند میفرماید: "شما قاتل هستید!"
🔅 امام صادق علیه السلام کسانی را که در عصر ایشان به قتل امام حسین علیه السلام در کربلا خشنود بودند قاتل معرفی کرد و با استناد به آیه مذکور فرمود: رضایت به قتل، انسان را در صف قاتلین قرار میدهد.
📚 وسائل الشیعه، ج 11، ص 412 و 509
💢 در بعضی از زیارتنامهها از جمله در زیارت اربعین میخوانیم:
"خدا لعنت کند امتی را که جریان قتل تو را شنید و به آن راضی شد."
https://eitaa.com/eslam20
✍️ آیتالله بهجت:
آقایی میگفت: «جماعتی بودیم، آقا امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف، تشریف آوردند و امامت کردند، ولی حمد و سوره را حسابی ساده قرائت فرمودند.»
خدا میداند همین عبادتهای ساده و مختصر اگر از اهلش صادر شود چه اثرها دارد، ولی مفصّل آن از غیر اهلش بیاثر است.
📚 کتاب حضرت حجت(عج)، ص٣۴٩ مجموعه بیانات آیتالله بهجت(ق) پیرامون حضرت ولی عصر(عج)
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/eslam20
✍️امام علی عليه السلام:
لاعَمَلَ كَالتَّحقيقِ
هيچ كردارى مانند پژوهش نيست
📚غررالحكم حدیث 10483
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/eslam20
🔴 نماز اول وقت، شاهکلید حل مشکلات است
🔹فرشتگان در حال خواندن اسامی جهنمیان بودند که ناگهان نامش خوانده شد.
🔸با خود گفت:
چگونه میتوانند مرا به جهنم ببرند؟
🔹دو فرشته او را گرفتند و به سوی جهنم بردند.
🔸او تمام اعمال خوبی را که انجام داده بود، فریاد میزد؛ نیکی به پدر و مادرش، روزههایش، نمازهایش، قرآن خواندنش و... . التماس میکرد ولی بیفایده بود.
🔹او را به درون آتش انداختند. ناگهان دستی بازویش را گرفت و به عقب کشید.
🔸پیرمردی را دید و پرسید:
کیستی؟
🔹پیرمرد گفت:
من نمازهای توام.
🔸مرد گفت:
چرا اینقدر دیر آمدی؟ چرا در آخرین لحظه مرا نجات دادی؟
🔹پیرمرد گفت:
چون تو همیشه نمازت را در آخرین لحظه میخواندی! آیا فراموش کردهای؟
🔸در این لحظه از خواب پرید. تا صدای اذان را شنید وضو گرفت و به نماز ایستاد.
🔹نمازت را سر وقت، چنان بخوان كه گویا آخرین نمازی است که میخوانی.
🔸خداوند میفرماید:
من تعهدى نسبت به بندهام دارم كه اگر نماز را در وقتش به پا دارد، او را عذاب نكنم و بیحساب وارد بهشت کنم.
https://eitaa.com/eslam20
#دروغ
✍️دیگر از محرّمات و آفتهای خطرناک زبان، دروغ گفتن است.
دروغ از گناهان بزرگ و کلید گناهان و سرچشمه تمام بدیها و زشتیها است.
مؤمن با فضیلت هیچگاه زبانش را به این خوی زشت عادت نمیدهد، چه آن که دروغ از انسان شخصیّتی کاذب و وارونه میسازد و اعتبار او را از بین میبرد و اعتماد عمومی را سست میکند.
🔸ولی چون دروغ کار آسانی است و مایه زیادی نمیخواهد، متأسفانه بعضی از مردم به گمان آن که زودتر به مقصد برسند به آن متوسّل میشوند و بدین منظور آسمان و ریسمان را به هم میبافند و چه بسا در یک روز دهها دروغ میگویند و نقطه اوج فاجعه آنجا است که این گونه افراد نسبت به بازتابهای منفی و عواقب شوم آن در زندگی فردی و اجتماعی نمیاندیشند و دروغ را به حساب زرنگی و زیرکی میگذارند و راستگویان را افرادی بیعرضه و بیسیاست میپندارند.
🔹ولی آنها از این نکته مهم غافلند که دروغپردازی برخلاف فطرت پاک و شخصیت والای انسان است و نمیدانند که دروغ، دشمنی و ستیزه جویی با خداوند متعال و برخلاف فلسفه آفرینش پروردگار است، زیرا او جهان را بر اساس صدق و راستی و حقیقت و درستی بنا نهاده است.
#قرآن
💠وقَالَ رَجُلٌ مُؤْمِنٌ مِنْ آلِ فِرْعَوْنَ يَكْتُمُ إِيمَانَهُ أَتَقْتُلُونَ رَجُلًا أَنْ يَقُولَ رَبِّيَ اللَّهُ وَقَدْ جَاءَكُمْ بِالْبَيِّنَاتِ مِنْ رَبِّكُمْ وَإِنْ يَكُ كَاذِبًا فَعَلَيْهِ كَذِبُهُ وَإِنْ يَكُ صَادِقًا يُصِبْكُمْ بَعْضُ الَّذِي يَعِدُكُمْ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي مَنْ هُوَ مُسْرِفٌ كَذَّابٌ (سوره غافر آیه 28)
📝مرد مومني از آل فرعون كه ايمان خود را پنهان میداشت گفت، آيا میخواهيد كسی را به قتل برسانيد بخاطر اينكه ميگويد پروردگار من الله است در حالي كه دلائل روشني از سوی پروردگارتان آورده، اگر دروغگو باشد دروغش دامن خود او را خواهد گرفت، و اگر راستگو باشد (لااقل) بعضي از عذابهائی را كه وعده ميدهد به شما خواهد رسيد، خداوند كسی را كه اسرافكار و بسيار دروغگو است هدايت نمیكند.
📚 برگرفته از کتاب اخلاق عملی، آیت الله مهدوی کنی، ص 94 و 97
https://eitaa.com/eslam20
#داستان_های_اخلاقی
✍️یک استاد دانشگاه میگفت: یک بار داشتم برگههای امتحان را تصحیح میکردم. به برگهای رسیدم که نام و نام خانوادگی نداشت. با خودم گفتم ایرادی ندارد. بعید است که بیش از یک برگه نام نداشته باشد. از تطابق برگهها با لیست دانشجویان صاحبش را پیدا میکنم. تصحیح کردم و 17/5 گرفت. احساس کردم زیاد است. کمتر پیش میآید کسی از من این نمره را بگیرد. دوباره تصحیح کردم 15 گرفت. برگهها تمام شد. با لیست دانشجویان تطابق دادم اما هیچ دانشجویی نمانده بود. تازه فهمیدم کلید آزمون را که خودم نوشته بودم تصحیح کردم.
اغلب ما نسبت به دیگران سخت گیرتر هستیم تا نسبت به خودمان و بعضى وقتها اگر خودمان را تصحيح كنيم ميبينيم به آن خوبى كه فكر ميكنيم، نیستیم.
https://eitaa.com/eslam20
پس چیزی را که به آن علم نداری از من مخواه
فَلَا تَسْأَلْنِ مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ
هود | ۴۶🌸
#آیه_گرافی
https://eitaa.com/eslam20