💠 حقوق واجب یک مسلمان بر مسلمان دیگر در کلام امام صادق علیه السلام (۴)
حق چهارم اینکه؛
چشم او باشد. راهنما و مرآت او باشد.
🌷«وَ الْحَقُّ الرَّابِعُ أَنْ تَکُونَ عَیْنَهُ وَ دَلِیلَهُ وَ مِرْآتَهُ»؛
➖اگر یک جا میبیند که این مؤمن مسلمان در چاه میافتد به او بگوید. چشم او باشد. دلیل و راهنمای و مرآت او باشد. عیب او را از روی خیرخواهی به او بگوید.
📚 الکافي ج2، ص169.
https://eitaa.com/eslam20
❓علت نقاب و حجاب دیدار ما با امام زمان(عج) چیست؟
✍️ قطعا گناه کردن، مهمترین علت محرومیت از عنایات امام زمان(عج) است، امام مهدی (عج) در توقیع شریفشان به شیخ مفید میفرماید: «ما را از ایشان(شیعیان) چیزی محبوس نکرده است، مگر گناهان و خطاهایی که از ایشان به ما میرسد و ما آن را ناخوش میداریم و از ایشان نمیپسندیم». (۱)
💦 آیتآلله بهجت نیز بیان فرمودهاند: اگر بفرمایید چرا به آن حضرت دسترس نداریم، جواب شما این است که چرا به انجام واجبات و ترک محرمات ملتزم نیستند؟ او به همین از ما راضی است؛ زیرا «أَوْرَعُ النّاسِ مَنْ تَوَرَّعَ عَنِ الْمـُحَرَّمَاتِ» پرهیزکارترین مردم کسی است که از کارهای حرام بپرهیزد، ترک واجبات و ارتکاب محرمات، حجاب و نقاب دیدار ما از آن حضرت است.(۲)
📚 (۱) بحارالانوار، ج۵۳، ص۱۷۷.
(۲) در محضر بهجت، ج۱، ص۳۶۱.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
حکمت 258نهج البلاغه.MP3
12.68M
حجت الاسلام والمسلمين
علي صالح غفاري
موضوح تفسيرحكمت 258نهج البلاغه
جلسه 759
https://eitaa.com/eslam20
🔘علت مخفی بودن زمان ظهور...
عن الامام الکاظم علیهالسلام:
«فَلَوْ قِيلَ لَنَا إِنَّ هَذَا اَلْأَمْرَ لاَ يَكُونُ إِلاَّ إِلَى مِائَتَيْ سَنَةٍ أَوْ ثَلاَثِمِائَةِ سَنَةٍ لَقَسَتِ اَلْقُلُوبُ وَ لَرَجَعَ عَامَّةُ اَلنَّاسِ عَنِ اَلْإِسْلاَمِ وَ لَكِنْ قَالُوا مَا أَسْرَعَهُ وَ مَا أَقْرَبَهُ تَأَلُّفاً لِقُلُوبِ اَلنَّاسِ وَ تَقْرِيباً لِلْفَرَجِ»
اگر به ما بگویند این امر (ظهور) تحقق نمیپذیرد،مگر بعد از دویست یا سیصد سال و آن را دیر ببینیم دلها دچار سختی و قساوت گردد.بگوئید چه زود است چه نزديک است و بدينگونه دلهای مردم اُنس ميگيرد و آرامش میيابد و فرج نزديک میشود».
📚الکافي ج ۱، ص ۳۶۹
https://eitaa.com/eslam20
🔘دفاع امام حسن از پدر بزرگوارشان علیهما السلام
عن أبي كثير قال: كنت جالسا عند الحسن بن علي- (رضي الله عنه)- فجاءه رجل، فقال: لقد سبّ عند معاوية عليّا (رضي الله عنهما) سبّا قبيحا رجل يقال له معاوية (يعني ابن حديج) تعرفه؟ قال: نعم. قال: إذا رأيته فائتني به! قال: فرآه عند دار عمرو بن حريث، فأراه إيّاه. قال:أنت معاوية بن حديج؟ فسكت فلم يجبه ثلاثا. ثم قال: أنت السبّاب عليّا عند ابن آكلة الأكباد؟ أما لئن وردت عليه الحوض- و ما أراك ترده- لتجدنّه مشمّرا حاسرا عن ذراعيه يذود الكفّار و المنافقين عن حوض رسول الله- (صلى الله عليه و سلم)- كما تذاد غريبة الإبل عن صواحباتها قول الصّادق المصدوق أبي القاسم (صلى الله عليه و سلم).
ابی کثیر گوید نزد امام حسن علیه السلام نشسته بودم مردی آمد و گفت شخصی به نام معاویه ابن حدیج نزد معاویه به علی علیه السلام دشنام زشتی داد آیا او را میشناسی ؟
امام فرمود: بله اگر او را دیدی مرا نزدش ببر پس یک روز او را کنار خانه عمروبن حریث ملاقات کرد و به امام نشانش داد امام حسن علیه السلام به او فرمود آیا تو معاویه بن حدیج هستی؟ پس ساکت شد و امام تا سه بار پرسید و او جواب نمیداد پس امام فرمود تو هستی که علی را نزد فرزند هند جگرخوار دشنام میدادی همانا اگر بر حوض پیامبر وارد شوی _و میدانم وارد نخواهی شد_ امام علی را خواهی یافتکه کفار و منافقین را از حوض رسول خدا دور میسازد همانگونه که شتر غریب را از دیگر شتران جدا می کنند و این سخن پیامبر راستگو و تایید شده است حضرت ابوالقاسم صلی الله علیه و آله..
📚اخبار الحسن بن علی ج ۱ ص ۱۳۵
https://eitaa.com/eslam20
15-shahat-mohammad-anvar-ensan(www.rasekhoon.net).mp3
12.78M
بِسم اللّه...
| #تلاوت مجلسی
🌺 انسان
🎙 شحات محمد انور https://eitaa.com/eslam20
🔘توصیه امام صادق علیه السلام به شيعيان پولدار
عَنْ إِسْحَاقَ بْنِ عَمَّارٍ قَالَ دَخَلْتُ عَلَی أَبِی عَبْدِالله عليه السّلام فَنَظَرَ إِلَیَّ بِوَجْهٍ قَاطِبٍ. فَقُلْتُ مَا الَّذِی غَیَّرَکَ لِی؟ قَالَ الَّذِی غَیَّرَکَ لِإِخْوَانِکَ ، بَلَغَنِی یَا إِسْحَاقُ أَنَّکَ أَقْعَدْتَ بِبَابِکَ بَوَّاباً یَرُدُّ عَنْکَ فُقَرَاءَ الشِّیعَةِ. فَقُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاکَ إِنِّی خِفْتُ الشُّهْرَةَ. فَقَالَ أَ فَلَا خِفْتَ الْبَلِیَّةَ
إسحاق بن عمّار گوید: من نزد حضرت صادق علیه السّلام رفتم و ایشان با چهره ای عبوس به من نگریست. عرض کردم چه چیزی سبب دگرگونی شما با من شده است؟ فرمود آنچه باعث تغییر رفتار تو با برادرانت شده است. ای اسحاق ، به من خبر رسیده که تو دربانی بر درب خانه ات گذاشته ای که نیازمندان شیعه را از تو باز میگرداند. عرض کردم جانم فدایت ، من از مشهور شدن ترسیدم. فرمودند آیا از بلا نترسیدی؟
📚الكافي ج۲ ص ۱۸۱
________
اسحاق بن عمار از شیعیان متمول بشمار میرفت در حدیث است که امامصادق علیه السلام هرگاه اسحاقبنعمار و اسماعیلبنعمار(دو برادر) را میدید، میفرمود:«برخی ها هر دو را با هم جمع میکنند» و مراد امام این بود که دنیا و آخرت را با هم دارند.
📚إختيار الرجال ج۱ص ۴۰۲
https://eitaa.com/eslam20
🔘تا گرفتار عُجب و خودبزرگ بینی نشویم...
امام صادق عليه السّلام فرمودند:
اِنَّ اللهَ عَلِمَ اَنَّ الذَّنبَ خَیرٌ لِلمُومنِ مِنَ العُجبِ وَ لَولا ذلک مَا ابتُلِیَ مُومِنٌ بِذَنبٍ اَبَداً.
خداوند می دانست که برای شخص مومن گناه از عُجب بهتر است و اگر این طور نبود، شخص مومن هیچ وقت آلوده به گناه نمی شد.
📚الکافي، ج ۲ ، ص ۳۱۳
https://eitaa.com/eslam20
🔘مراقب باشیم چه چیزی را لایک میکنیم...
▪️ امامجواد علیهالسلام فرمودند:
مَنِ اسْتَحْسَنَ قَبیحا کانَ شَریکا فیهِ؛
هرکه گناهی را تحسین و تایید کند، در آن گناه شریک است.
📚کشف الغمّة، ج ۲ ص ۳۴۹
https://eitaa.com/eslam20
🔘 نجات از زندان ابن زیات توسط امام جواد علیه السلام
علیبنخالد (زیدیمذهب) میگوید: در سامرا بودم که شنیدم مردی را از طرف شام با زنجیر بسته و آورده و در زندان ابنزیّات زندانی کردهاند، و شایع شد که او ادعای پیامبری کرده است. بهخاطر کنجکاوی به در زندان رفتم و به زندانبانان پولی دادم و به ملاقات وی رفتم. وی را مردی با درک و فهم یافتم. پس گفتم: داستانت چیست؟
گفت: من در شام، جایی که میگویند سر مبارک امام حسین(علیهالسلام) آنجا نصب شده، پیوسته عبادت میکردم تا اینکه شبی در همان موضع، رو به محراب، ذکر خدا میگفتم که دیدم شخصی مقابلم آشکار شد و به من گفت: «برخیز»! پس برخاستم و با من کمی راه رفت. ناگهان خود را در «مسجد کوفه» یافتم. به من گفت: این مسجد را میشناسی؟ گفتم: آری، این مسجد کوفه است. پس به نماز ایستاد و من هم با او نماز خواندم و برگشت و من هم به دنبال او برگشتم. بازهم مرا کمی راه برد و خود را در «مسجد النبی» یافتم. به رسول خدا سلام کرد و من هم همینطور، و نماز خوانده خارج شدیم بار سوم نیز مرا کمی راه برد که دیدم در «مسجد الحرام» هستم! پس خانه کعبه را طواف کرد و من هم با او طواف کردم و بیرون آمدیم. و باز کمی راه رفتیم خودم را در شام، همانجا که قبلاً عبادت میکردم دیدم. بهناگاه آن شخص از نظرم ناپدید شد. از این مسأله تعجب کردم. یک سال از آن جریان گذشت. سال بعد دوباره همان شخص را دیدم و خوشحال شدم و باز کارهای سال قبل را تکرار کرد! «فَلَمَّا أَرَادَ مُفَارَقَتِي بِالشَّامِ، قُلْتُ: سَأَلْتُكَ بِحَقِّ الَّذِي أَقْدَرَكَ عَلَى مَا رَأَيْتُ، مَنْ أَنْتَ؟» اما وقتی که خواست از من جدا شود به او گفتم: به کسی که تو را به این کارها قادر کرده سوگند میدهم که خود را به من معرفی کنی! گفت: من محمدبنعلیبنموسی [جواد الائمه] هستم. این خبر بالا گرفت تا اینکه به محمدبنعبدالملک زیات (وزیر معتصم عباسی) رسید، پس مرا گرفت و به غلوزنجیر بست و به عراق روانه کرد و همانطور که میبینی در اینجا زندانی شدم و چیزی را که نگفته و ادعا نکردهام به من نسبت میدهند! گفتم: آیا جریانت را به ابنزیات بنویسم؟ [شاید واقع جریان را بفهمد تجدید نظری کند] گفت: بنویس. پس من از طرف او داستانش را به ابنزیات نوشتم و فرستادم. وقتی نامه برگشت دیدم پشت نامه نوشته بود: «به همان شخصی که در یک شب تو را از شام به کوفه و از کوفه به مدینه و از آنجا به مکه برده است، بگو تو را از زندان خارج کند!» علیبنخالد میگوید: من ناراحت شدم و دلم به حال او سوخت. روز بعد، صبح زود به زندان رفتم تا حال او را جویا شوم و وی را به صبر دعوت کنم که ناگهان دیدم عدۀ زیادی از مردم و سربازان و نگهبانان زندان جمع شدهاند! پرسیدم: چه خبر شده؟ گفتند: آن شخصی که از شام آورده شده بود و ادعای پیامبری میکرد، امشب گریخته است. نمیدانیم آب شده به زمین رفته یا به هوا پرواز کرده است؟ علیبنخالد که تا آن زمان، زیدیمذهب بود، با دیدن این قضیه شیعه اثنیعشری شد و عقیده خوبی پیدا کرد.
الخرائج و الجرائح، ج۱، ص۳۰۸
https://eitaa.com/eslam20
مداحی آنلاین - هدایت امام جواد - حجت الاسلام رفیعی.mp3
5.45M
🔘هدایت امام جواد علیه السلام...
عن بكر بن صالح قال: كتب صهر لي إلى أبي جعفر الثاني (عليه السلام) إن أبي ناصب خبيث الرأي وقد لقيت منه شدة وجهدا فرأيك جعلت فداك في الدعاء لي وما ترى جعلت فداك أفترى أن أكاشفه أم أداريه؟ فكتب: قد فهمت كتابك وما ذكرت من أمر أبيك ولست أدع الدعاء لك إن شاء الله والمداراة خير لك من المكاشفة ومع العسر يسر فاصبر ان العاقبة للمتقين ثبتك الله على ولاية من توليت نحن وأنتم في وديعة الله التي لا يضيع ودائعه، قال بكر: فعطف الله بقلب أبيه [عليه] حتى صار لا يخالفه في شيء
بکر بن صالح گوید داماد من برای امام جواد علیه السلام نامه ای نوشت که پدر من یک ناصبی خبیثی است و از او بسیار آزرده شده ام پس لطفا برای بنده دعا کنید و بفرمایید آیا با او به صراحت برخورد کنم یا مدارا نمایم؟ امام در جواب نامه نوشت : منظور تو را از مضامین نامهات دریافتم و به وضعیت اعتقادی پدرت واقف شدم. انشاءاللّه تو را از دعای خیر فراموش نمیکنم. مدارا برای تو بهتر از رو در رویی و مقابله با پدر است هر سختی، آسایش و راحتی در پی دارد، شکیبایی و بردباری پیشه کن و صبور باش که عاقبت نیک در انتظار متقّین است. خداوند تو را در راه محبت و ولایتِ آنان که دوستشان داری، ثابت قدم بدارد. ما و شما در پناه رحمت الهی هستیم و او پناهندگان خود را ضایع نمیکند». گوید که خداوند در مدت کوتاهی، دل پدر را [در نتیجه صبر وی] به او متمایل کرد که دیگر در هیچ موردی با پسرش مخالفت نمیکرد»
📚بحار الانوار ج ۵۰ ص ۵۵
👌🏼 بسیار شنیدنی
🔰حجت الاسلام #رفیعی
https://eitaa.com/eslam20
🔘فضیلت روزه روز اول ماه ذیحجه
حضرت امام کاظم درباره فضیلت روز اول ماه ذیحجه فرمود:
«مَنْ صَامَ أَوَّلَ یَوْمٍ مِنْ ذِیالْحِجَّةِ كَتَبَ اللَّهُ لَهُ صَوْمَ ثَمَانِینَ شَهْراً.»
هرکه در روز اول ذیالحجه روزه بگیرد، خداوند ثواب هشتاد ماه روزه را برای او درج میکند.
https://eitaa.com/eslam20
🔘عروس و داماد آسمانی
امام صادق علیه السلام میفرمایند:
«... لولا ان امیرالمؤمنین علیه السلام تزوجها لما کان لها کفو الی یوم القیامة علی وجه الارض آدم فمن دونه
به راستی اگر امیرالمؤمنین علیه السلام فاطمه علیها السلام را به ازدواج خود در نیاورده بود، تا روز قیامت بر روی زمین از آدم تا پس از آدم برای فاطمه علیها السلام همتایی نبود. »
📚خصال، ج ۲، ص ۴۱۴
https://eitaa.com/eslam20
🔘هدیه بدهیم...
رَسُولُ اَللهِ صَلَّى اَلله عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ : هِبَةُ الرَّجُلِ لِزَوْجَتِهِ تَزِيدُ فِي عِفَّتِهَا.
هدیه شوهر به همسرش، عفت را در وی می افزاید.
📚من لايحضره الفقيه ج۴ ص۳۸۱
https://eitaa.com/eslam20
1_5346091193_۲۱۰۶۲۰۲۳.mp3
2.38M
🔘 دعای امام زمان (عج) برای رفع گرفتاری های سخت.
يا مَن إذا تَضايَقَتِ الاُمورُ فَتَحَ لَنا [لَها] باباً لَم تَذهَب إلَيهِ الأَوهامُ ، فَصَلِّ [صلّ ]عَلى مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ ، وَافتَح لِاُمورِيَ المُتَضايِقَةِ باباً لَم يَذهَب إلَيهِ وَهمٌ ، يا أرحَمَ الرّاحِمينَ
«اى كه چون كارها به تنگنا مىافتد، درى به روى ما مىگشايى كه به خيال كسى هم نرسيده است! بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست و براى كارهاى به تنگناافتادهام، درى بگشاى كه به خيال كسى هم نرسيده است. اى رحيمترين رحيمان!»
🔰حجت الاسلام #رفیعی
https://eitaa.com/eslam20
💠 #احسان
🔹 امام صادق علیه السلام:
کسی که به #خانواده اش احسان و #نیکی کند روزی اش زیاد میشود.
📚 بحارالانوار/ج71/ص10
✍🏼 خانواده در نظام تربیتی اسلام، جایگاه والائی دارد و حفظ رابطه سالم و صمیمانه میان اعضای آن نیز مورد تأکید اسلام است. به همین جهت، برخورد خوب با #همسر و #فرزندان موجب جلب رحمت الهی و افزایش روزی میشود.
https://eitaa.com/eslam20
💠 #سفر
🔹 امام على(علیه السلام):
براى به دست آوردن بزرگی از وطن خود دور شو و سفر کن که مسافرت پنج فایده دارد:
- برطرف شدن اندوه
- کسب روزى
- افزایش دانش
- آموختن آداب زندگى
- همنشینى با بزرگان.
📚 مستدرک الوسائل/ج8/ص115
✍🏼 یکی از راههای کسب روزی و افزایش آن، مسافرت است. حتی مسافرت تفریحی نیز اگر به قصد حرام نباشد و با کارهای حرام آلوده نشود، میتواند باعث جلب روزی شود.
https://eitaa.com/eslam20
💠 دامهای #شیطان
🔸 امام صادق(علیه السلام):
شیطان میگوید، انسان در هر چیز بتواند مرا خسته کند و شکست دهد، در سه مورد او را فریب خواهم داد:
1️⃣- کسب مال از راه #حرام؛
2️⃣- جلوگیری از پرداخت واجب مالی همانند #خمس و #زکات و نفقه عیال
3️⃣ - مصرف مال در راه حرام.
📚 خصال صدوق/ص132/ح141
✍🏼 امور مالی جزو دامهای شیطان است، هر کس که داخل این دام نیفتد، #مومن واقعی است.
https://eitaa.com/eslam20
💠 #نظافت_منزل
🔸 امام صادق علیه السلام:
شستن ظروف و جارو زدن جلوی در منزل، باعث جلب و افزایش روزی می شود.
📚جامع الخبار/ص125
✍🏼 از دیگر عواملی که موجب افزایش روزی می شود، نظافت و بهداشت است.
توجه به نظافت نه تنها باعث #شادابی و #نشاط میشود بلکه دارای اثرات معنوی بسیاری زیادی میباشد.
https://eitaa.com/eslam20
💠 #محاسبه_نفس
🔹امام صادق علیه السلام:
آنگاه که در بستر خود مأوا گرفتی، بنگر که چه چیزی در شکم خود جای داده ای؟ و در آن روز چه چیزی به دست آورده ای؟ و یاد آور که روزی خواهی مرد و برای تو معادی خواهد بود.
📚بحارالانوار/ج68/ص267
✍🏼 مرغ باغ ملکوتم نیم از عالم خاک
چند روزی قفسی ساخته اند از بدنم
https://eitaa.com/eslam20
💠 #مداومت
🔸 امام صادق علیه السلام:
اگر کسی عملی از اعمال خیر را انجام داد، یک سال بر آن مداومت کند و کمتر از یک سال آن را قطع نکند.
📚اصول کافی/ج2/ص83
✍🏼 یکی ازدلایل آن ملکه شدن عمل برای انسان است. تداوم عمل در یکسال باعث مصادف شدن آن با #شب_قدر می شود و استجابت دعا می شود.
https://eitaa.com/eslam20
💠 #آراستگی
🔹 امام صادق علیه السلام:
خداوند زیبایی و خودآرایی را دوست دارد و از فقر و تظاهر به فقر بیزار است. هرگاه خداوند به بنده ای نعمتی بدهد، دوست دارد اثر آن را در او ببیند.
عرض شد: چگونه؟
فرمود: لباس تمیز بپوشد، خود را خوشبو کند، خانه اش را گچکاری کند، جلوی در حیاط خود را جارو کند.
📚امالی طوسی/ص275/ح526
https://eitaa.com/eslam20
💠 #دوستان_ابلیس
🔸 رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم از ابلیس پرسید:
در میان امتم، دوستان تو چه کسانى هستند؟
گفت: فرمانرواى ظالم، ثروتمند متکبر، آنکس که باکى ندارد از چه راهى مالش به دست می آید و در چه راهى خرج می شود، دانشمندى که بدکارى حاکم را تایید کند، تاجر خائن، محتکر، زناکار، رباخوار و بخیل.
📚مواعظ العددیه/ص226
https://eitaa.com/eslam20
💠 #شقاوت
🔹رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم:
سعادت و شقاوت انسان در شکم مادر پایه ریزی می شود.
📚کنزالعمال/ح490
✍🏼 آرامش روحی و روانی و تغذیه مادر در دوران بارداری از اهمیت ویژه ای برخوردار است، #خودسازی و #تهذیب_نفس بدون زمینه سازی مناسب امکان پذیر نیست.
https://eitaa.com/eslam20