💠 عبرت هاى عاشورا (۱)
✍ عـبـرت هاى عاشورا را مى توان بر سه گونه فكرى، سياسى و اخلاقى تقسيم كرد. و هر کدام از اینها شاخصه هایی دارند که در جای خود به آن می پردازیم.
الف) عبرت هاى فكرى
✅ انحرافات فکری بنی امیه در تاریخ عبرت آموز است. تـضـادّ مـيـان انسان ها از انديشه سرچشمه مى گيرد و فكر و انديشه است كه گاه جنگ ها بر مى انـگـيـزد. در رويـداد عـاشـورا نـيـز جـنـگ انـديـشـه هـا از سـال هـا پـيـش آغـاز شـده بـود. ريـشـه ايـن جـنـگ، در (تـفـكـّر رحـمـانـى) اهل بيت پيامبر علیهم السلام و (تفكّر شيطانى) بنى اميه بود؛ چنان كه امام صادق (ع)مى فرمايد:
🌷 اِنـّا وَّالُ اَبـى سـُفـْيانَ اَهـْلُبـَيْتَيْنِ تَعادَيْنا فِى اللّهِ؛ قُلْنا: (صَدَقَاللّهُ) وَ قالُوا كَذِبَ اللّهُ (1)
مـا و دودمـان ابوسفيان دو خاندانيم كه براى خدا با يكديگر دشمن شده ايم. ما مى گوييم: خدا راست مى گويد و آنان مى گويند: خدا دروغ مى گويد.
✅ بـر اساس ايـن روايـت، حـزب امـوى بـر پـايـه پـنـدار بـاطـل (دروغ گـويـى خـدا) پـى ريـزى شـده و هـمه انديشه ها و برنامه هاى حكومتى آنان از نظريه شيطانى سيراب مى گردد.
📚(1) بحار الانوار، ج 33، ص 165.
https://eitaa.com/eslam20
💠 مقامات معنوی در زیارت عاشورا:
۱۰- مقام جهاد (حَرب)
🌷وَ حَرْبٌ لِمَنْ حَارَبَکُمْ،
و با هر کسی که با شما نبرد کند میجنگم.
✍ یکی از آموزههای پرمعنای زیارت عاشورا، عبارتی است که در آن دو مسئله مهم یعنی دشمنستیزی از یک سو و وحدت و همدلی بین اهل حق از سوی دیگر، منعکس شده است. این نکته مهم در فراز معروف «اِنّی سِلْمٌ لِمَنْ سالَمَکُمْ وَ حَرْبٌ لِمَنْ حارَبَکُمْ» آمده است. این آموزه، مطابق با آیه ۲۹ سوره مبارکه فتح است:
☀️ «وَالَّذینَ مَعَهُ أَشِدّاءُ عَلَى الکُفّارِ رُحَماءُ بَینَهُم» یعنی مؤمنان و پیروان پیامبر (ص) کسانی هستند که در مواجهه با کفار و اهل باطل با شدت برخورد میکنند. رفتارشان محکم و آهنین است. با این حال بین خودشان با مؤدت، محبت و انصاف رفتار می کنند (رحماء بینهم).
🔹بر پایه این آیه از قرآن کریم، ما تکالیفی داریم که با دشمنان خدا و اهل بیت علیهم السلام باید به شدت مبارزه کنیم، در مقابل آنان محکم بایستیم، امّا بین خودمان باید رحم داشته باشیم.
🔸این مقام، یعنی مقام دشمنی با دشمنان اهلبیت، برای مبارزه با موانع رشد بشر و یکی از ضروریات در مسیر سلوک الی الله است.
https://eitaa.com/eslam20
💠 #نگرانی_های_پیامبر(ص)
۲- کتاب و عترت
✍ درخصوص نگرانی های پیامبر (ص) احادیث زیادی از زبان خود ایشان داریم. معمولا انسان از چیزهایی که بیشتر نگران است سفارش بیشتری میکند. شاید بتوان گفت که پیامبر(ص) کلامی را بیشتر از این سفارش نکرده (حدود صد بار) که:
🌷 «إِنِّی تَارِكٌ فِیكُمُ الثَّقَلَیْنِ مَا إِنْ تَمَسَّكْتُمْ بِهِمَا لَنْ تَضِلُّوا كِتَابَ اللَّهِ وَ عِتْرَتِی أَهْلَ بَیْتِی وَ إِنَّهُمَا لَنْ یَفْتَرِقَا حَتَّى یَرِدَا عَلَیَّ الْحَوْضَ»(1).
🌹به درستی که من دو چیز سنگین و گرانبها در میان شما میگذارم کتاب خدا و اهل بیتم؛ هرکس به این دو تمسک کند گمراه نمیشود. و این دو از هم جدا نمیشود تا در بهشت نزد حوض کوثر بر من وارد شوند.
✅ حتی حضرت درلحظات آخر عمر شریفش فرمود: قلم و کاغذ بیاورید تا چیزی را یادداشت کنم که هرگز گمراه نشوید.
🌷«أَكْتُبْ لَكُمْ كِتَاباً لَا تَضِلُّوا بَعْدِی»(2) ولی عده ای گفتند: تب حضرت زیاد شده و بالا رفته و نعوذبالله، استغفرالله، پناه بر خدا دارد هزیان میگوید. پیامبری که خداوند در قرآن میفرماید:
☀️ «وَ ما یَنْطِقُ عَنِ الْهَوى إِنْ هُوَ إِلاَّ وَحْیٌ یُوحى» نجم/4-3. از جانب خود حرفی نمیزند مگر بر او وحی شود و در جای دیگر میفرماید:
☀️ «وَ ما آتاكُمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَ ما نَهاكُمْ عَنْهُ فَانْتَهُوا» حشر/7.
هرچه پیامبر گفت عمل کنید و آنچه نهی کرد ترک کنید. حرف او حرف خدا و بیعت با او بیعت با خداست و باز میفرماید:
☀️«مَنْ یُطِعِ الرَّسُولَ فَقَدْ أَطاعَ اللَّهَ» نساء/80 هرکس اطاعت از پیامبر کند اطاعت از خداوند کرده. اما متاسفانه جامعه بعد از پیامبر(ص) چیزی را که حضرت بیشترین سفارش را در مورد آن کرد و از آن میترسید گرفتارش شد.
(1) وسائل الشیعة، ج27، ص33.
(2) بحارالأنوار، ج22، ص497
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
یکی ازانبیاء که برای امام حسین ع گریه کردند.MP3
23.06M
حجتالاسلام
غفاری
م 1نفرازانبیاء که برای امام حسین علیهالسلام گریه کردند
جلسه 796
مکان مدرسه بانوصادقی درجمع هیئت رزمندگان اسلام
https://eitaa.com/eslam20
💠 #حدیث روز 💠
🚩 جایگاه گریه کنندگان بر سیدالشهدا (علیهالسلام)
🔻امام زینالعابدین علیهالسلام:
أَیُّما مؤمنٍ دَمعَت عَیناهُ لِقَتْلِ الحُسینِ عَلَیه السّلامُ وَ مَنْ مَعَهُ حَتّی یَسیلَ علی خَدَّیهِ بَوَّأَهُ اللهُ فیالجَنّةِ غُرَفاً.
◼️ هر مؤمنی که برای شهادت امام حسین(ع) و یاران شهیدش گریه کند و اشک او بر گونههایش جاری گردد، خداوند درجات رفیعه و مقامات عالیة بهشت از آنِ او خواهد ساخت.
📚 بحارالأنوار، ج ١٠٠، ص ٩٤
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/eslam20
💠 #حدیث روز 💠
🚩 انتقام؛ آری یا خیر؟
🔻امام سجاد علیه السلام:
حَقُّ مَن أساءَکَ أن تَعفُوَ عَنهُ، و إن عَلِمتَ أنَّ العَفوَ عَنهُ یَضُرُّ انتَصَرتَ، قالَ اللّهُ تَبارَکَ و تَعالی: «و لَمَنِ انتَصَرَ بَعدَ ظُلمِهِ فاُولئکَ ما عَلَیهِم مِن سَبیلٍ»
◼️ حق کسی که به تو بدی کند، این است که از او درگذری، ولی اگر دانستی که گذشت از او زیانبار است، آن گاه انتقام بگیر. خداوند تبارک و تعالی فرموده است: «بر کسانی که پس از ستمی که بر آنها رفته باشد انتقام میگیرند، ملامتی نیست».
📚الخصال : ص ٥٧٠ ، ح ١
https://eitaa.com/eslam20
💠 #حدیث روز 💠
🚩 راهکار سیدالشهدا (ع) برای شناخت خدا
🔻امام حسین علیه السلام:
اَیُّهَا النّاسُ! اِنَّ اللّه َ جَلَّ ذِکْرُهُ ماخَلَقَ الْعِبادَ اِلاّ لِیَعْرِفُوهُ، فَاِذا عَرَفُوهُ عَبَدُوهُ، فَإذا عَبَدُوهُ اسْتَغْنُوا بِعِبادَتِهِ عَنْ عِبادَةِ ماسِواهُ. فَقالَ لَهُ رَجُلٌ: یَابْنَ رَسُولِ اللّه ِ بِأَبی أَنْتَ وَاُمّی فَما مَعْرِفَةُ اللّه ِ؟ قالَ: «مَعْرِفَةُ أَهْلِ کُلِّ زَمانٍ إِمامَهُمْ اَلَّذی یَجِبُ عَلَیْهِمْ طاعَتُهُ.»
❇️ ای مردم! همانا خدای بزرگ، بندگان را نیافریده مگر برای آنکه او را بشناسند؛ وقتی او را شناختند او را پرستش خواهند کرد؛ هنگامی که او را پرستش کردند از بندگی غیر او بی نیاز می شوند. مردی گفت: ای فرزند رسول خدا، پدر و مادرم فدایت باد، شناخت خدا چیست؟ فرمود: عبارتست از شناخت مردم هر زمان نسبت به امامى كه اطاعتش بر آنان واجب است.
📚علل الشرایع، ص ۹
https://eitaa.com/eslam20
🌱امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
ثَمَرَةُ التَّفْرِيطِ النَّدَامَةُ، وَ ثَمَرَةُ الْحَزْمِ السَّلَامَةُ.
حاصل كوتاهى، پشيمانى، و حاصل
دورانديشى، سلامت است.
✍️نهجالبلاغه، حکمت۱۸۱
#حکمت_های_نهج_البلاغه
https://eitaa.com/eslam20
∝
🍀عـلامه امـینى (ره) فـرمودند:
شـب و روز عاشورا براى سلامتی
امام زمان عج #صــدقه دهید
چون قلبِ حــضرت اندوهناک جَدِّ
غریب شان، حضـــرت سیدالشهداء
اســـت.
https://eitaa.com/eslam20
🔰رهبر معظم انقلاب اسلامی:
وقتی که امر به معروف و نهی از منکر در جامعه رایج شد، این موجب میشود که گناه در نظر مردم همیشه گناه بماند و تبدیل به ثواب و کار نیک نشود
.۱۳۷۹/۰۹/۲۵
https://eitaa.com/eslam20
◾️ امام علی (عليهالسلام):
▪️ «از کسانی نباش که، با گناههای زیاد مرگ رو دوست ندارن»
🏴 #اللَّهُمَّصَلِّعَلَیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍ
📆 امروز سهشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۲
👈 مصادف با ۱٤ محرّم الحرام ١٤٤٥
https://eitaa.com/eslam20
💠 #توبه
🔹 امیرالمومنین علیه السلام:
استغفار روزی را زیاد میکند.
✨ الاِسْتِغْفَارُ یَزِیدُ فِی الرِّزْقِ
📚 خصال/ص505
✍🏼 نافرمانی از خداوند و #گناه مهمترین عامل کاهش روزی و از بین رفتن #برکت اموال است.
📌 توبه نیز بازگشت از بیراهه و برهوت دوری از خدا و مسیر کمال است. به همین جهت، #استغفار راهی است برای جلب #رضایت خداوند و نظر لطف او به انسان.
https://eitaa.com/eslam20
💠 رازق جهانیان
🔸 قرآن کریم: هیچ جنبنده ای در زمین نیست، مگر اینکه روزی او برخداست.
✨ وَمَا مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلَّا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا
📚سوره هود/6
✍🏼 خداوند برای هر مخلوقی #روزی_حلال مقدر کرده و اگر در کنار سعی و تلاش، #صبر پیشه کند و #قناعت داشته باشد، روزی مقدرش به او خواهد رسید. به خاطر رسیدن به روزی مقدر و ضمانت شده، خودمان را از انجام اعمال عبادی و واجبات محروم نکنیم.
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز چهار شنبه
☀️ 11 مرداد ماه 1402 شمسی
🌙 15 محرم 1445 قمری
❄️ 02 آگوست 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ انتقال امام خميني(ره) از پادگان عشرت آباد به داووديه (1342ش)
➕ شهادت آيت اللَّه "شيخ فضل اللَّه نوري" به دست ايادي وابسته به استعمار در تهران (1288 ش)
➕ تنفيذ حكم رياست جمهوري شهيد "محمدعلي رجايي" ايران از سوي امام خميني(ره) (1360 ش)
➕ لشكركشي رژيم بعثي عراق به كشور كويت و اشغال كامل آن (1369 ش)
🌙 #قمری
➕ ورود نمايندگان طايفه ي "نَخَع" به مدينه و پذيرش دين اسلام (11 ق)
➕ درگذشت "محدث رازي" محدث شهير قرن دوم (188 ق)
➕ وقوع غزوه خیبر
❄️ #میلادی
➕ تهاجم نظامي عراق به كويت (1990م)
➕ پايان كنفرانس "پوتسدام" در پايان جنگ جهاني دوم (1945م)
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
🌷شهادت آيت اللَّه "شيخ فضل اللَّه نوري"(1288 ش)
✍ حاج شيخ فضل اللَّه كجوري معروف به نوري، در سوم دي ماه 1223 ش، برابر با دوم ذيحجه 1259 ق، متولد گرديد. پس از تحصيلات مقدماتي، به عراق رفت و از محضر درس ميرزاي بزرگ شيرازي و ميرزا حبيب اللَّه رشتي استفاده كرد. وي در تهران به اقامه جماعت و تاليف و تدريس علوم اسلامي و حوزوي پرداخت. و فضلاي برجسته اي تربيت يافتند كه حاج شيخ عبدالكريم حائري يزدي و... از آن جمله اند.
✅ او در كنار فعاليت هاي علمي، به فعاليت هاي سياسي هم مي پرداخت و به شدت با تز جدايي دين از سياست مخالفت ورزيد. شيخ در اوايل مشروطيت از پيشگامان و مجاهدان اين نهضت بود و دوشادوش سيدعبداللَّه بهبهاني و سيدمحمد طباطبايي به مبارزه پرداخت. او در جريان تدوين قانون اساسي پيشنهادهايي به مجلس داد. ذكر مذهب جعفري به عنوان مذهب رسمي كشور و اصل نظارت فقها بر قوانين مجلس شوراي ملي از جمله اين پيشنهادها بود.
✅ وی پس از چندي پي برد كه دست هاي پليد و پنهاني مشروطه را نه به معناي حكومتي كه مشروط به رعايت حدود و قوانين الهي باشد، بلكه به معناي رژيمي كه مردم در مقابل آن مشروط به سكوت باشند و قوانين غربي در آن به اجرا درآيد مي خواهند. لذا مخالفت خويش را از مشروطه غيرمشروعه اعلام كرد و به تمام بلاد و ولايات تلگراف زد و مشروطه را حرام دانست.
✅ جناح مقابل در يك دادگاه به ظاهر ملي او را محكوم به اعدام كردند. ايشان در برابر دعوت سفارت روس براي پناهندگي هرگز زير بار اين ذلت نرفت و شهادت در راه خدا را پذيرا شد. سرانجام این عالم مجاهد كه خود از بنيانگذاران نهضت مشروطه بود، در 11 مرداد 1288 ش، برابر با سيزدهم رجب 1327 ق، مصادف با سالروز ولادت امام علي(ع) به چوبه دار كشيده و در ميدان توپخانه تهران به شهادت رساندند.
https://eitaa.com/eslam20
💠 وقوع غزوه خیبر
✍ یهودیان خیبر با پناه دادن به یهودیان فتنهجوی مدینه و همکاری و همدستی با سایر دشمنان اسلام، خطری برای مسلمانان بودند. بدین جهت، پیامبر اکرم (ص) پس از بازگشت از سفر حدیبیه و انعقاد صلح با مشرکان قریش و کسب اطمینان از سوی آنها، متوجه یهودیان ساکن خیبر گردید و با سپاهی عازم خیبر شد؛ اما هنگامی که به ناحیه خیبر وارد شدند، با دژهای استوار و محکمی روبرو گردیدند.
✅ پیامبر اکرم(ص) فرماندهی سپاه اسلام را بر عهده امیرمؤمنان (ع) گذاشت، آن حضرت با شهامت و دلیری تمام، به سوی یهودیان هجوم آورد و با کشتن مردان جنگجوی دشمن و گشودن درهای بزرگ دژ با دستهای توانای خویش، بارقه فتح و پیروزی را برای مسلمانان و خرسندی خدا و رسول گرامی اسلام (ص) را به ارمغان آورد.
🌷پیامبر گرامی اسلام(ص) در ستایش قهرمانی و دلاوری حضرت امام علی(ع) و کارساز بودن نبرد و جهاد او فرمود:
🌸قد بلغنی نبأک المشکور و صنیعک المذکور، قد رضی الله عنک و رضیت أنا عنک؛ ای علی! خبر ستایشآور و کارآمدی قابل تقدیرت به من رسید. خدا از تو خرسند است و من نیز خرسند و شادمانم.
✅ درباره تاریخ وقوع این جنگ ظفرمند، اتفاق چندانی میان مورخان و سیرهنویسان نیست. زیرا برخی از آنان پانزدهم محرم، برخی اواخر محرم، برخی ماه صفر، برخی اول ربیع الاول، برخی جمادی الاول و برخی نیز ۲۴ رجب سال هفتم قمری را روز پیروزی مسلمانان میدانند.
📚منبع: اقتباس از نرمافزار دایرةالمعارف چهارده معصوم علیهمالسلام
https://eitaa.com/eslam20
💠وقایع روز پانزدهم ماه محرمالحرام سال ۶۱ ه.ق💠
✍ در روز پانزدهم محرمالحرام سال ۶۱ ه.ق عبیدالله بن زیاد با ارسال نامه ای به یزید بن معاویه، از نحوه برخورد با اهل حرم امام حسین (علیه السلام) کسب تکلیف نمود .
✅ بنابر اقوالی در این روز، به دستور عبیدالله بن زیاد، سرهای مطهر شهدای کربلا توسط ماموران ابن زیاد، از کوفه به سمت شام حرکت داده شدند.
📗 وقایع الایام، ص۲۸۱.
https://eitaa.com/eslam20
💠 #نگرانی_های_پیامبر(ص)
۳- مظلومیّت اهل بیت علیهم السلام
✍ کینه های قریش نسبت به بنی هاشم و پیامبر و عترت او، از بین رفتنی نبود. پیامبر هم با چشم بصیرخویش، آینده و مظلومیت خاندانش را می دید و بارها با علی علیه السلام و زهرا علیهاالسلام در این باره سخن گفته و خون گریسته بود. از سخنان و نگرانی های اوست که:
🌷 «ابکی لِذُرّیّتی و ما تصنعُ بهم شرارُ امّتی من بعدی»(1) برای ذریه و فرزندانم و آن ستمهایی که از جفاکاران امتم بعد از من به ایشان میرسد، میگریم.
🌹 علی (ع) می فرماید: کنار پیامبر خدا نشسته بودیم. حضرت خواب بود و سرش را بر دامن من گذاشته بود. سخن از دجّال می گفتیم و بیم از اغواگری هایش، که پیامبر سر برداشت و با ناراحتی فرمود: بیش از دجّال، بر شما از غیر دجّال بیمناکم. بیم من از پیشوایان و زمامداران گمراه گر و ریخته شدن خون خاندانم پس از من است. من با هرکه با آنان بجنگد در جنگم و با هرکه با آنان در صلح باشد در صلح خواهم بود.
🌷وَ عَنْ عَلِيٍّ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ: كُنَّا جُلُوساً عِنْدَ اَلنَّبِيِّ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ هُوَ نَائِمٌ وَ رَأْسُهُ فِي حَجْرِي فَتَذَاكَرْنَا اَلدَّجَّالَ فَاسْتَيْقَظَ اَلنَّبِيُّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ مُحْمَرّاً وَجْهُهُ فَقَالَ لَغَيْرُ اَلدَّجَّالِ أَخْوَفُ عَلَيْكُمْ مِنَ اَلدَّجَّالِ اَلْأَئِمَّةُ اَلْمُضِلُّونَ وَ سَفْكُ دِمَاءِ عِتْرَتِي مِنْ بَعْدِي أَنَا حَرْبٌ لِمَنْ حَارَبَهُمْ سِلْمٌ لِمَنْ سَالَمَهُمْ. (2)
(1) عوالم العلوم، ص392.
(2) کشف الغمة في معرفة الأئمة، ج 1، ص 409 / الامالی للطوسی، ص754
https://eitaa.com/eslam20
💠 مقامات معنوی در زیارت عاشورا:
۱۱- مقام قرب الی الله
🌷وَ أَتَقَرَّبُ إِلَی اللَّهِ ثُمَّ إِلَیْکُمْ بِمُوَالَاتِکُمْ وَ مُوَالَاةِ وَلِیِّکُمْ.
و تقرّب می جویم به سوی خدا سپس به سوی شما به وسیله دوستی و ولایت شما.
✍ مقام قرب و نزدیکی به خدا، بالاترین مقامِ ممکن است، منتها مراتب بالای آن فقط به کمک و دستگیری ولیّخدا ممکن میشود.
🔹تقرب به اولیای الهی تقرّب به خداوند است؛ چرا که انبیا و امامان (علیهم السلام) واسطه بین خالق و مخلوق هستند.
🔸در راستای این ارتباط است که در زیارت عاشورا می گوییم: «اِنِّی اَتَقَرَّبُ اِلَی الله وَ اِلَی رَسُولِهِ وَ اِلَی اَمِیرِالْمُؤْمِنِین وَ اِلَی فَاطِمَةَ وَ اِلَی الْحَسَنِ وَ اِلَیْکَ بِمُوَالَاتِکَ؛ به راستی به وسیله دوستی تو (و ولایت تو ای حسين (علیه السلام)) به خدا و رسول خدا و به سوی امیرمؤمنان و فاطمه و حسن (علیهم السلام) و نزد خودت تقرّب و نزدیکی میجویم».
🌷فَقَالَ النَّبِي (صلی الله علیه و آله):... فَمَنْ کَانَ لَهُ اِلَی اللهِ حَاجَةً فَلْیَسْأل بِنَا اَهْلَ الْبَیْت؛(۲) آنگاه پيامبر (صلی الله علیه و آله) فرمود:... پس هر کسی حاجتی از خدا دارد، به وسیله ما اهل بیت (علیهم السلام) درخواست نماید».
🔹ما در زیارت عاشورا از خدا می خواهیم که به واسطه اهل بیت علیهم السلام و دستگیری حضرات معصومین از ما، به مقام قرب الهی راه یابیم.
(۱) الغدیر، ج۲، ص۳۰۰.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
2روایت ازامام حسین علیه السلام.MP3
11.15M
حجتالاسلام
غفاری
م 2روایت ازامام حسین علیهالسلام
جلسه 797
مکان مدرسه بانوصادقی درجمع هیئت رزمندگان اسلام
https://eitaa.com/eslam20
امام صادق علیه السلام :
اَوَّلُ النَّظَرَهِ لَکَ وَ الثّانیَهُ عَلَیکَ وَ لا لَکَ وَ الثّالِثَهُ فیهَا الهَلاکُ
نگاه اول [ناخودآگاه به نامحرم] براى تو [حلال] است و نگاه دوم ممنوع است و حرام و نگاه سوم، هلاکتبار است.
📚 كتاب من لایحضره الفقیه، ج ۳، ص ۴۷۴
https://eitaa.com/eslam20
▪️ این مجالس را دوست دارم...
عن الإمام الصّادق عليه السلام ـ لِفُضَيلٍ ـ : تَجلِسونَ و تُحَدِّثونَ ؟ قالَ : نَعَم جُعِلتُ فِداكَ . قالَ : إنَّ تلكَ المَجالِسَ اُحِبُّها ، فأحْيوا أمْرَنا يا فُضيلُ ، فَرَحِمَ اللّه ُ مَن أحْيا أمْرَنا. يا فُضَيلُ ، مَن ذَكَرَنا أو ذُكِرْنا عندَهُ فَخرَجَ مِن عَينِهِ مِثلُ جَناحِ الذُّبابِ غفَرَ اللّه ُ له ذُنوبَهُ و لَو كانَ أكثرَ مِن زَبَدِ البحرِ
امام صادق عليه السلام به فضيل فرمود : آيا با هم مى نشينيد و احادیث ما را بازگو مى كنيد؟ عرض كرد : آرى ، فدايت شوم. فرمود: من اين مجالس را دوست دارم. اى فضيل ! راه ما را زنده نگه داريد. رحمت خدا بر آن كه امر ما را زنده بدارد. اى فضيل! هر كس مظلومیت ما را یاد کند يا در حضور او از ما سخن بگویند و از چشمش به اندازه پر مگسى اشک درآيد خداوند گناهان او را مى بخشد اگر چه فزونتر از كف دريا باشد.
📚قرب الإسناد،(عبدالله بن جعفر حمیری)ص ۱۱۷
https://eitaa.com/eslam20
▪️ذلت جهالت...
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
مَنْ لَمْ یَصْبِرْ عَلیَ ذُلِّ التَّعَلُّمِ ساعَهً، بَقِیَ فی ذُلِّ الْجَهْلِ أبَداً؛
آن که ساعتی ، خواریِ فراگرفتن علم را تحمّل نکند ، برای همیشه در خواری نادانی خواهد ماند.
📚بحارالأنوار ، ج ۱ ، ص ۷۷
https://eitaa.com/eslam20