♻️اشغال قسمتي از مناطق جنوبي ايران از سوي آلمان در جريان جنگ جهاني اول (1293 ش)
✍️ با آغاز جنگ جهاني اول و تاثيرگذاري بر همه كشورهاي جهان، به ويژه ايران، به لحاظ قرار گرفتن در كنار دولتهاي روس و امپراتوري عثماني كه از طرفهاي درگير جنگ بود، اوضاع داخلي به هم ريخت. در اين ميان، ايران كه بيطرفي خود را اعلام كرده بود از شمال مورد تهاجم روسها واقع گرديد و عثماني نيز از شمال غربي به خاك ايران تجاوز كرد و اين دو بر سر تصرف آذربايجان در خاك ايران به جنگ پرداختند. همچنين دولت انگلستان با چند فروند كشتي، جنوب ايران را مورد تجاوز قرار داد و كشمكش زيادي روي داد.
🔹 سفارت آلمان هم براي حفظ منافع اتباع خود در ايران، قوه مقاومتي تشكيل داد و عدهاي از مردم را به طرفداري از خود بسيج نمود. چندي بعد هم قواي آلمان وارد ايران شدند و به جان مردم افتادند. اين اوضاع و تجاوزات مكرر، جز قحطي و قتل و غارت مردم ايران، ارمغاني نياورد و خسارات فراواني برجاي نهاد.
https://eitaa.com/eslam20
💠 دشمن شناسی از دیدگاه امام علی(ع)
✍️ از سخنان امیرالمومنین علی علیه السلام است؛ هنگامى كه از او خواستند طلحه و زبير را دنبال نكند و آماده جنگ با آنان نگردد.
🌷به خدا قسم به مانند كفتار نيستم كه با آهنگ ملايم می خوابد تا شكارچى در رسد و غافلگيرش نموده، شكارش كند. بلكه هميشه با يارى حق جوى، رويگردان از حق را می زنم، و با كمك شنونده فرمانبر، عاصى بد دل را می كوبم، تا مرگم فرا رسد. و اللّه از زمان وفات پيامبر صلّى اللّه عليه و آله تا كنون مرا از حقّم كنار زده اند و آن كه همسانم نبوده بر من مقدم كرده اند.
🌹و اللَّهِ لَا أَكُونُ كَالضَّبُعِ تَنَامُ عَلَى طُولِ اللَّدْمِ حَتَّى يَصِلَ إِلَيْهَا طَالِبُهَا وَ يَخْتِلَهَا رَاصِدُهَا وَ لَكِنِّي أَضْرِبُ بِالْمُقْبِلِ إِلَى الْحَقِّ الْمُدْبِرَ عَنْهُ وَ بِالسَّامِعِ الْمُطِيعِ الْعَاصِيَ الْمُرِيبَ أَبَداً حَتَّى يَأْتِيَ عَلَيَّ يَوْمِي فَوَاللَّهِ مَا زِلْتُ مَدْفُوعاً عَنْ حَقِّي مُسْتَأْثَراً عَلَيَّ مُنْذُ قَبَضَ اللَّهُ نَبِيَّهُ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ سَلَّمَ حَتَّى يَوْمِ النَّاسِ هَذَا.
📗 نهج البلاغه، خطبه ۶.
https://eitaa.com/eslam20
💠 انواع قلوب
۶- قلب مَهدی
✍️ و آن قلبی است که تسلیم امر خدا و هدایت شده، و راضی به قضا و قدر پروردگار باشد. انسان مؤمن، چون به علم و حکمت و رحمت خدا ایمان دارد، مىداند که بدون دلیل و حکمت و عدالت، به کسى مصیبتى نمىرسد و هر مصیبتى، یا نتیجه عمل خود انسان است و یا اسباب آزمایش و امتحان براى رشد و کمال اوست. چنانچه قران می فرماید:
☀️ما أَصَابَ مِنْ مُصِیبَةٍ إِلَّا بِإِذْنِ اللَّهِ وَ مَنْ یُؤْمِنْ بِاللَّهِ یَهْدِ قَلْبَهُ وَ اللَّهُ بِکُلِّ شَیْءٍ عَلِیمٌ (تغابن ۱۱)
هیچ رنج و مصیبتی (به شما) نرسد مگر به فرمان خدا، و هر که به خدا ایمان آرد خدا دلش را (به مقام عالی رضا و تسلیم) هدایت کند و خدا به همه امور عالم داناست.
🔹 نمونه هدایت قلب که مایه آرامش مؤمنان مصیبت زده مىشود، در سوره بقره آمده؛ الَّذینَ إِذا أَصابَتْهُمْ مُصیبَةٌ قالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ راجِعُونَ (بقره 156) ... أُولئِکَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ (157).
کسانىکه هنگام برخورد با مصیبت مىگویند: ما براى خدائیم و بسوى او بازمىگردیم، آنان علاوه بر دریافت صلوات و رحمت الهى، هدایت یافتگان واقعى هستند.
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز یکشنبه
☀️ 14 آبان ماه 1402 شمسی
🌙 20 ربیع الثانی 1445 قمری
❄️ 05 نوامبر 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ شهادت فرمانده لشگر 27 محمد رسول اللَّه "علی اکبر حاجیپور" (1362 ش)
➕ كشف خاصيت ضد پرتو توسط دكتر "فرامرز آشوری" محقق ايرانی (1369 ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت آيت اللَّه "شيخ هاشم قزوينی" مدرس برجسته حوزه علميه مشهد (1381ق)
❄️ #میلادی
➕ پايان جنگ "صدساعته" ميان مصر و رژيم صهيونيستي (1956م)
➕ محکومیت صدام به اعدام با چوبه دار (2006م)
—----------
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
علامه کبیر.MP3
15.11M
حجتالاسلام
غفاری
م علامه محمدباقرمجلسي رضوان الله تعالي عليه
ج878
https://eitaa.com/eslam20
🔰 وظیفه توانمندان...
✨ امام صادق علیه السلام فرمودند:
✨إنَّ اَللَّهَ إِذَا أَنْعَمَ عَلَى عَبْدٍ نِعْمَةً صَيَّرَ حَوَائِجَ اَلنَّاسِ إِلَيْهِ فَإِنْ قَضَاهَا مِنْ غَيْرِ اِسْتِخْفَافٍ مِنْهُ أُسْكِنَ اَلْفِرْدَوْسَ وَ إِنْ لَمْ يَقْضِهَا أُسْكِنَ نَارَ جَهَنَّمَ وَ نَزَعَ اَللَّهُ مِنْهُ صَالِحَ مَا أَعْطَاهُ وَ لَمْ يَنَلْ شَفَاعَةَ رَسُولِ اَللَّهِ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ
✨هر گاه خداوند بر بندهاى نعمتى دهد،حوايج مردم را نيز به عهدۀ او قرار دهد،اگر او بدون منّت خواستههاى آنان را بر آورد،خداوند او را وارد بهشت نمايد،و اگر حاجت آنان را روا نسازد جايگاهش در جهنم است،و خداوند هم همۀ خوبيهايى را كه به او داده مىگيرد،و روز قيامت شفاعت رسول خدا صلّى اللّٰه عليه و آله شامل حالش نشود.
📚 مشکاةالانوار ص٣٣٣
https://eitaa.com/eslam20
#پرسش_و_پاسخ
#نصایح
❗️طاعت و معصیت
❓پرسش: مدت طولانی است که بین طاعت و معصیت در رفت و آمدم و به این خاطر در اذیت هستم. این حالت تا چه زمانی ادامه پیدا میکند و من چه کنم و از کجا بدانم عاقبت به خیر میشوم یا نه؟
✅ پاسخ استاد الهی:
▫️اگر معصیت در حدی است که طاعت را تحت الشعاع قرار میدهد، معلوم میشود که طاعت هم انجام نمیشود!؛ زیرا طاعت، معصیت را دفع میکند: «الطاعة بعد الطاعة قبول العمل».
▫️خدا میخواهد عملت را قبول کند و معلوم میشود که عملی انجام نمیشود. «المعصیة بعد الطاعة ردّ العمل»؛ این وضعیت نشان میدهد که طاعتی صورت نمیگیرد؛ زیرا معاصی بعد از طاعات، آن طاعات را از بین برده است.
▫️این فرمایش امام رضا-علیهالسلام- است: «الطاعة بعد الطاعة قبول العمل؛ الطاعة بعد المعصیة غفران العبد؛ المعصیة بعد الطاعة ردّ العمل؛ المعصیة بعد المعصیة خذلان العبد».[۱]
▫️راه حل این مشکل این است که نماز جعفر طیار بخوانید، این نماز حالت ایمانی را به گونهای تقویت میکند که میل فرد به معصیت کم و به طاعت زیاد میشود.
▫️نماز جعفر به دو روش نقل شده؛ یک روشی است که در مفاتیح نقل شده. روش دیگر که آن هم از معصوم-علیهالسلام- به ما رسیده این است که دو تا دو رکعت مانند نماز صبح بخوانید و بعد از آن، سیصد بار تسبیحات اربعه را بگویید.
▫️به خصوص به دوستان طلبه عرض میکنم که اگر میخواهید خداوند مراحل بالای علم را بیحساب به شما بدهد، حتما نماز جعفر را بخوانید.
.......
[۱] ترجمه این حدیث: اگر طاعت پشت طاعت انجام شود دلیلی بر مورد قبول قرار گرفتن طاعت و اعمال است، معصیت پس از طاعت نشانه رد شدن عمل است، طاعت پس از گناه نشانه آمرزش بنده است و گناه پشت گناه نشانه خواری و ذلت بنده است.
https://eitaa.com/eslam20
🔘 آخرین نماز زندگی ات باشد...
✅ الإمامُ الصّادقُ عليه السلام : إذا صَلَّيتَ صلاةً فَريضَةً فَصَلِّها لِوَقتِها صلاةَ مُوَدِّعٍ يَخافُ أن لا يَعودَ إلَيها أبدا، ثُمَّ اصرِفْ بِبَصَرِكَ إلى مَوضِعِ سُجودِكَ ، فلَو تَعلَمُ مَن عَن يَمينِكَ و شمالِكَ لأَحسَنتَ صلاتَكَ، وَ اعلَمْ أنّكَ بَينَ يَدَي مَن يَراكَ و لا تَراهُ.
✅امام صادق عليه السلام : هرگاه نماز واجب خواندى، به وقت بخوان و همانند كسى باش كه با نماز وداع مى كند (آخرين نماز زندگی اوست) و مى ترسد ديگر نتواند نمازی بخواند و ديده ات را به جايگاه سجده ات بدوز ، كه اگر بدانى در پیشگاه چه كسى هستی خوب نماز مى خوانى، و بدان كه تو در برابر كسى قرار میگیری كه تو را مى بيند و تو او را نمى بينى .
📚الأمالي للصدوق ص ۳۸۹
https://eitaa.com/eslam20
🔘با منحرفين در ارتباط نباش
روزي امام رضا(ع) ابوهاشم جعفري (يكي از اصحاب برجسته امامان) را ديد و به او فرمود: چرا تو را مي بينم كه در نزد عبدالرحمن بن يعقوب هستي؟(و با او همنشين مي باشي.) ابوهاشم گفت: عبدالرحمان، دايي من است.
امام فرمود: عبدالرحمن درباره خدا، سخن نادرست مي گويد و ذات پاك خدا را به صورت جسم و او را داراي نشانه هاي جسم توصيف مي كند، يا با او همنشين شو و ما را واگذار و يا با ما باش و او را واگذار.
ابوهاشم گفت : او هرچه مي خواهد بگويد، به من چه زياني مي رساند، وقتي كه من عقيده به گفتارش نداشته باشم؟.
امام(ع) فرمود: آيا نمي ترسي كه عذابي فرود آيد، و آن عذاب، تو را نيز فراگيرد؟ آيا داستان آن شخصي را كه خود از ياران موسي(ع) بود، و پدرش از اصحاب فرعون بود نشنيده اي، آنجا كه وقتي لشكر فرعون (در تعقيب سپاه موسي) به كنار دريا آمد، آن پسر، از لشكر موسي(ع) جدا شد و نزد پدر رفت تا با نصيحت كردن پدر، او را از فرعونيان جدا كند، و به سوي موسي(ع) بياورد، هنگامي كه با پدرش ستيز مي كرد و او را به راه هدايت دعوت مي نمود، با هم كنار دريا آمدند، ناگهان عذاب الهي فرا رسيد و لشكر فرعون غرق شدند، آن پدر و پسر نيز كه در كنار لشكر فرعون بودند، غرق شدند، خبر به موسي(ع) رسيد (كه پدر مستحقّ عذاب بود، پسر چرا؟) موسي(ع) فرمود: «هُوَ فِي رَحْمَةِ الله، وَلٰكِنَّ النَّقْمَةَ اِذٰا نَزَلَتْ لَمْ يَكُنْ لَهٰا عَمَّنْ قٰارَبَ الْمُذْنِبَ دِفٰاعٌ؛ آن پسر در رحمت خدا است، ولي وقتي كه عذاب فرا رسيد، از آنكه نزديك گنهكار است، دفاعي نشود.»
📚 الکافي ج٢ص٣٧٤
https://eitaa.com/eslam20
🔘همسرداران بخوانند...
✅ پيامبر خدا صلیاللهعلیهوآله:
قَوْلُ الرَّجُلِ لِلْمَرْأَةِ «إنّي اُحِبُّكِ» لا يَذْهَبُ مِنْ قَلْبِها اَبَداً
✅ اين گفته مرد به همسرش كه «من تو را دوست دارم» هيچگاه از قلب زن بيرون نمیرود.
📚 وسائل الشيعه، ج۱۴، ص۱۰
https://eitaa.com/eslam20
💠قالَ الإمامُ الْحَسَنِ الْعَسْکَری علیه السلام : إنَّ اللهَ تَبارَکَ وَ تَعالی بَیَّنَ حُجَّتَهُ مِنْ سائِرِ خَلْقِهِ بِکُلِّ شَیء، وَ یُعْطِیهِ اللُّغاتِ، وَمَعْرِفَهَ الاْنْسابِ وَالاْجالِ وَالْحَوادِثِ، وَلَوْلا ذلِکَ لَمْ یَکُنْ بَیْنَ الْحُجَّهِ وَالْمَحْجُوحِ فَرْقٌ.
🔹همانا خداوند متعال، حجّت و خلیفه خود را برای بندگانش الگو و دلیلی روشن قرار داد، همچنین خداوند حجّت خود را ممتاز گرداند و به تمام لغت ها و اصطلاحات قبائل و اقوام آشنا ساخت و أنساب همه را می شناسد و از نهایت عمر انسان ها و موجودات و نیز جریات و حادثه ها آگاهی کامل دارد و چنانچه این امتیاز وجود نمی داشت، بین حجّت خدا و بین دیگران فرقی نبود.
📚الکافی، ج ۱، ص ۵۱۹، ح ۱۱»
https://eitaa.com/eslam20