💐 تشكيل بسيج مستضعفين به فرمان "امام خميني"(ره) و روز بسيج (1358ش)
✍ به دنبال پيروزي انقلاب اسلامی، حضرت امام خميني(ره) در پنجم آذرماه سال 1358 فرمان تشكيل بسيج مستضعفين را صادر كردند و همگان را به تشكيل ارتش بيست ميليوني فرا خواندند.
✅ اين نهاد مردمي با داشتن نيروهاي با ايمان، فداكار و پرتلاش كه از متن جامعه برخاسته اند، در تمام صحنه هاي انقلاب اسلامي به ويژه در طول 8 سال دفاع مقدس، نقشي تعيين كننده داشته است؛ آنچنان كه دشمنان اعتراف كردند قدرتي كه در بسيج نهفته است، توان مقابله با ارتش هاي كلاسيك جهان را دارد.
✅ در دوران دفاع مقدس، بسيج وظيفه جذب، آموزش و سازماندهي نيروهاي مردمي و اعزام آنها به جبهه هاي نبرد را برعهده داشت و توانست با سامان دادن به نيروهاي مؤمن و ارزشي، ارتشي مردمي را پي ريزي كند. بسيج، اكنون نيز در عرصه هاي اقتصادی، اجتماعي، فرهنگي و نظامي ايران اسلامي، با همان شور و نشاط اوليه، حضوري فعال و پرشور دارد.
https://eitaa.com/eslam20
◼️درگذشت "سيدحسن ميرخاني" استاد خوشنويسي معروف به "سراج الكُتّاب" (1369ش)
✍ استاد سيدحسن ميرخاني معروف به سراج الكُتّاب فرزند سيد مرتضي حسيني برغائي در سال 1291 ش در تهران به دنيا آمد. وي پس از اتمام تحصيلات مقدماتي، هنر خطاطي را نزد پدر و استادان برجسته خطاطي ايران فرا گرفت. او در مدتي بسيار كوتاه، در خوشنويسي به درجه استادي رسيد و سپس به تدريس پرداخت.
🔹 استاد ميرخاني در نوشتن تمام انواع خط از قبيل نسخ، ثلث، تعليق و شكسته و به ويژه خط نستعليق، مهارتي بسيار داشت و در سرودن شعر نيز توانا بود. اين استاد بزرگ خوشنويسي، بيش از شصت جلد كتاب با خط خوش نوشت كه خوشنويسي كليات سعدي و ديوان حافظ و نيز ديوان اشعارش از آن جمله است.
🔸او در تأسيس انجمن خوشنويسي ايران نقش مهمي ايفا كرد و سرانجام در پنجم آذر 1369ش در 78 سالگي در تهران درگذشت.
https://eitaa.com/eslam20
💠 «موعظه» یکی از اسامی و صفات قرآن
✍ «موعظه» از «وعظ» به معنای پند و اندرز، تذکر و یادآوری سخنی که با خیر و خوبی همراه باشد و موجب رقّت و نرمی دل شود و نیز به معنای واداشتن به کاری آمده است که با بیم دادن همراه باشد؛ به عبارت دیگر هر گونه اندرزی که در مخاطب اثر بگذارد و او را از بدیها بترساند یا قلب او را متوجه نیکیها گرداند، وعظ و موعظه نامیده میشود.
🔹 «موعظه» یکی از اسامی و صفات قرآن و یکی از راههای دعوت به حقّ است:
☀️ «يَا أَيُّهَا النَّاسُ قَدْ جَاءتْكُم مَّوْعِظَةٌ مِّن رَّبِّكُمْ»؛ ای مردم! اندرزی از سوی پروردگارتان برای شما آمده است.(۱)
🔹 در این آیه و آیات ۱۳۸ سوره آل عمران، ۳۴ سوره نور و ۱۲۰ سوره هود، لفظ «موعظه» بهکار رفته است.
🔸 قرآن، نصیحت و پندی است برای انسان و او را از سرکشی و طغیان و تمرد و عصیان بازمیدارد و به سوی خدا و پذیرش حق مایل میسازد و مانند طبیب است که بیمار را از آنچه که برایش مضر است نهی میکند و هرچه را که برای وی شفابخش است، تجویز میکند و همین ویژگی سبب نامگذاری قرآن به «موعظه» است.
🔹 در کتب حدیث، فصلی مخصوص به نام مواعظ به چشم میخورد. در برخی روایات آمده است: گاهی پیامبر(ص) به جبرئیل می فرمود: «مرا موعظه کن».(۲)
(۱) یونس/۵۷.
(۲) مواعظ صدوق، ص ۹۲.
https://eitaa.com/eslam20
💠 انواع قلوب
🖤 قلوب ناسالم
۲۱- قلب زائغ
✍ قلب زائغ قلبی است که چون از حق و حقیقت منحرف شده است به همین جهت انحرافش همیشگی است. قرآن کریم در این باره می فرماید:
☀️وَ إِذْ قالَ مُوسى لِقَوْمِهِ يا قَوْمِ لِمَ تُؤْذُونَنِي وَ قَدْ تَعْلَمُونَ أَنِّي رَسُولُ اللَّهِ إِلَيْكُمْ فَلَمَّا زاغُوا أَزاغَ اللَّهُ قُلُوبَهُمْ وَ اللَّهُ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الْفاسِقِينَ؛ صف/۵.
و آنگاه كه موسى به قوم خود گفت: اى قوم من! با اين كه مىدانيد من فرستاده خدا به سوى شما هستم، چرا اذيّتم مىكنيد؟ پس چون منحرف شدند، خداوند دلهاى آنان را منحرف ساخت و خداوند قوم فاسق را هدايت نمىكند.
🔹زاغ از زیغ به معنای انحراف از مسیر حق است. چون فطرت انسان به راه مستقیم تمایل دارد و این انسان است که آن را منحرف میکند. زاغو منحرف شدند. أَزاغَ اللَّهُ قُلُوبَهُمْ؛ خدا دلهایشان را از پذیرش حق و حقیقت و گرایش به راستی و درستی کج و منحرف کرد. خداوند به واسطه گناهانشان انحراف ظاهری آنان را به انحراف باطنی ایشان سرایت داد.
🔸 انحراف در گفتار و رفتار مقدمه انحراف دل و روح و شخصیت و هویت و فرهنگ و فکر انسان است. زیغ قلب یکی دیگر از نامهای بیماری روحی و عقلی است که نظام ادراکات عقلی انسان را دچار اختلال میکند و نمیتواند به ندای عقل پاسخ مثبت دهد. این بیماری موجب میشود که انسان دچار انحراف شود.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
4موردازنگراني هاي رسول الله.MP3
38.03M
حجت الاسلام غفاري
م 4موردازنگراني هاي پيامبر
ج899
https://eitaa.com/eslam20
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢سلام نظامی پدر شهید مدافع امنیت امیرحسین ابراهیمی در مقابل پیکر پسر شهیدش در بیرجند
🌹 گفتنی است شهید مدافع امنیت استواریکم "امیرحسین ابراهیمی" که در مورخه ۸ شهریورماه ۱۴۰۲ در راستای اجرای طرح مبارزه با قاچاق کالا و سوخت غیرمجاز(شوتی ها) در محل پلیس راه"سربیشه" مصدوم شده و پس از تحمل یک دوره بیماری( کما)، در روز چهارشنبه ( یکم آذرماه ۱۴۰۲) به درجه رفیع شهادت نائل گردید.
شادی ارواح مطهر شهداء صلوات
#شهید_امیرحسین_ابراهیمی
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از منبراماده
فضایل ودرس های اززندگانی حضرت فاطمه زهراسلام الله علیها.MP3
33.36M
حجتالاسلام غفاری
م فضایل وزندگانی عملی حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
#تقویم_شیعه
📅 امروز دوشنبه
☀️ 06 آذر ماه 1402 شمسی
🌙 13 جمادی الاولی 1445 قمری
❄️ 27 نوامبر 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ تعطيلي حوزه های علميه ايران در اعتراض به حكم اعدام روحانيون ضد بعثی در عراق (1353 ش)
➕ رحلت عالم خدمتگزار حجت الاسلام و المسلمين "محمدعلی شرقی" (1377ش)
🌙 #قمری
➕ شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) "به روايتی" (11ق)
➕ كشته شدن "ابراهيم بن مالك اشتر" در نبرد با خاندان اُمَوی (71 ق)
➕ وفات محقق حلی، دانشمند جلیل القدر (676ق)
❄️ #میلادی
➕ پايان نبرد تانك ها ميان آلمان و شوروی در جريان جنگ جهانی دوم (1941م)
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
◼️ رحلت عالم خدمتگزار حجت الاسلام والمسلمين "محمدعلي شرقي" (1377ش)
✍ حجتالاسلام محمدعلي شرقي در سال 1303ش (1343ق) در يكي از روستاهاي اطراف مراغه به دنيا آمد. وي پس از طي دروس مقدمات در تبريز، راهي قم شد و با تكميل سطوح، به درس خارج حضرات آيات: سيدمحمد حجت كوهكمرهاي و سيدحسين بروجردي راه يافت و بهرههاي فراوان برد.
🔹 ایشان پس از رحلت آيتاللَّه بروجردي به اروميه رفت و به خدمات ديني اشتغال ورزيد. با پيروزي انقلاب اسلامي به امامت جمعه شهرستان مراغه و سپس مامقان انتخاب شد و تا آخر عمر در اين سنگر مشغول خدمت بود.
🔸 او در طول اين ساليان علاوه بر تدريس، به تاليف كتب نيز اهتمام ورزيد كه قاموس نهجالبلاغه در 4 جلد، قيام حق در 7 جلد و اصول وافي در 2 جلد از آن جملهاند. اين عالم بزرگوار سرانجام در ششم آذر 1377ش برابر با هشتم شعبان 1419ق در 74 سالگي بدرود حيات گفت و در گلشن زهراي مراغه به خاك سپرده شد.
https://eitaa.com/eslam20
🏴 شهادت حضرت فاطمه ي زهرا(س) "به روايتی" (11ق)
✍ روز شهادت حضرت فاطمه ي زهرا(س) مورد اختلاف مورخين است و يكي از اين موارد، سيزدهم جمادي الثاني مي باشد. فاطمه(س) پس از پدر بزرگوار خود، روز به روز بدنش رو به ضعف و سستي مي گراييد. پيوسته سوخته دل و اشك ريزان بود و در فراق پدر مي گريست.
✅ پس از به خلافت نشستن ابوبكر، خواستند تا از امام علي(ع) براي ابوبكر بيعت بگيرند كه حضرت زهرا(س) مخالفت كرد و این امر به آتش كشيده شدن در خانه ي آن حضرت و وقايع بعدي انجاميد. حضرت زهرا(س) پس از رحلت رسول خدا(ص) از مردم آزار بسيار ديد. به خانه اش هجوم بردند و كودكش را سقط كردند.
✅ در اثر ضرباتي كه به آن حضرت وارد شد، اين نور چشم پيامبر و پاره ي تن رسول خدا، پس از تحمل روزها بيماري، به پدر بزرگوار خود، ملحق گشت. به وصيت آن حضرت، محل دفن وي مخفي مي باشد. گرچه اقوالي در اين باره است، از جمله اين كه شيخ صدوق مرقد مُنوّر آن بانو را خانه ي آن حضرت مي داند كه اكنون جزء مسجد مي باشد. اين قول را ديگران نيز تاييد كرده اند.
https://eitaa.com/eslam20
💠 علت اختلاف در تاریخ شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها
✍ درباره تاريخ شهادت حضرت زهرا (س) روايات مختلف است. ميان علماي شيعه، دو تاريخ مشهور و مقبول است: يكي هفتاد و پنج روز بعد از رحلت پيامبر (ص) و ديگري نود و پنج روز.
✅ با توجه به رحلت پيامبر اسلام (ص) در بيست و هشتم صفر، بنا به روايت ۷۵ روز، سيزدهم تا پانزدهم جمادي الاوّل، شهادت حضرت زهرا(س) است و اين ايام را فاطمية اوّل مي خوانند. اما بنا به روايت ۹۵ روز، شهادت حضرت زهرا (س) در سوم تا پنجم جمادي الثاني است و اين ايام را فاطمية دوم مي خوانند.
✅ بنابراين؛ ايام فاطميه جمعا ۶ روز مي باشد، ۳ روز در ماه جمادي الاول و ۳ روز در ماه جمادي الثاني. فاطميه اول از ۱۳ تا ۱۵جمادي الاول است و فاطميه دوم از سوم تا پنجم جمادي الثاني است.
https://eitaa.com/eslam20