💠 #رفع_نیاز
🔹رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم:
کسی که برای رفع نیاز برادر مومن خود کوشش نماید مانند این است که نُه هزار سال خداوند متعال را عبادت نموده در حالی که روزها را روزه گرفته و شب ها را هم شب زنده داری نموده است.
📚بحارالانوار/ج74/ص315
✍🏼این همه سفارش و این همه فضیلت برای این است که انسانها نسبت به هم بی تفاوت نباشند.
#احادیث_روزانه
https://eitaa.com/eslam20
💠 #آزار
🔸 رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم:
هرکس مومنی را بیازارد، بی گمان مرا اذیت کرده و هرکس مرا برنجاند، گویا خدا را آزار رسانده است و هر کس خدا را اذیت کند، چنانکه در تورات، انجیل، زبور و قرآن آمده از رحمت خداوند به دور است.
📚 جامع السعادات،ج2/ص215.
✍🏼صدای بلند موسیقی و هر چیز دیگری، پوشش نامناسب، تمسخر متدینین و... از مصادیق آزار مومن است.
#احادیث_روزانه
https://eitaa.com/eslam20
💠 #تلافی
🔹رسول خدا صلی الله علیه وآله:
هر کس به شما نیکى کرد، جبران کنید و اگر نتوانستید، آن قدر براى او دعا کنید که مطمئن شوید تلافى کرده اید.
📚تحف العقول/ص218
✍🏼به دلیل ضعف و ناتوانی نیکی بعضی افراد یا کمکهایشان را نمی توان جبران کرد و بعضی کارها جز با امور معنوی پاسخ داده نمی شوند. بنابراین #دعا برای او بهترین جبران است.
#احادیث_روزانه
https://eitaa.com/eslam20
💠 #حق
🔸امام کاظم علیه السلام:
لقمان به پسرش گفت: در برابر حق، #فروتن باش تا عاقل ترینِ مردم باشى. زیرک و با هوش، در برابر حق، آرام است.
📚 کافی/ج1/ص16
✍🏼بر خلاف آنچه مردم می گویند، حق برای انسان حق طلب شیرین و گواراست، چون می داند که نفع انسانها در حق گویی و حق طلبی است.
#احادیث_روزانه
https://eitaa.com/eslam20
💠 #قطع_سخن
🔹رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم:
هرکه سخن برادر مسلمانش را قطع کند، مانند این است که گوشت صورت او را کنده است.
📚 اصول کافی/ج4/ص481
✍🏼قطع کلام دیگران هم نشانه بی ادبی است و هم در بعضی مواقع ممکن است موجب دردسر شود و حتی آبروی انسان را ببرد.
#احادیث_
https://eitaa.com/eslam20
💠 #جواب_دشنام
🔸امام صادق علیه السلام:
اگر کسى به تو ناسزا گفت، به او بگو: اگر راست مى گویى، از خدا مى خواهم که مرا بیامرزد و اگر دروغ مى گویى، از خدا مى خواهم که تو را بیامرزد.
📚بحارالانوار/ج1/ص244
✍🏼روزی شخصی به سلمان گفت: قیمت ریش تو بیشتر است یا دم سگ؟ سلمان گفت: اگر از پل صراط گذشتم، ریش من بهتر است و گرنه دم سگ از تمام وجودم بهتر است.
#احادیث_
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
سفارش های حضرت لقمان حکیم 9امر3نهی و7دلیل.MP3
9.93M
حجت الاسلام غفاري
م سفارش های حضرت لقمان حکیم 9امر3نهی و7دلیل
مكان تبليغ شهرونک
ج 921
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز پنجشنبه
☀️ 30 آذر ماه 1402 شمسی
🌙 07 جمادی الثانی 1445 قمری
❄️ 21 دسامبر 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ سرنگونی سلسله ساسانی با قتل يزدگرد سوم (21 ش)
➕ توافق شوروی براي ارسال تسليحات پيشرفته به عراق در جريان جنگ تحميلی (1364ش)
➕ شب يلدا، طولانی ترين شبِ سال
🌙 #قمری
➕ درگذشت "بهاء الدين ابوالعباس" معروف به "قاضی اشرف" عالم بزرگ مصری (643 ق)
➕ رحلت عالم مدرس حاج ميرزا "ابوعبدالله زنجانی" (1360 ق)
❄️ #میلادی
➕ تأسيس "سازمان آزادی بخش فلسطين" توسط مبارزان فلسطينی (1964م)
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
💐 نظر اسلام در باره سنت ها و آیین های اقوام و ملل
✍ #شب_یَلدا یا شب چلّه بلندترین شب سال در نیمکره شمالی زمین است که مصادف با انقلاب زمستانی می باشد. این شب به زمان بین غروب آفتاب از ۳۰ آذر (آخرین روز پاییز) تا طلوع آفتاب در اول ماه دی (نخستین روز زمستان) اطلاق میشود. ایرانیان و بسیاری از دیگر از اقوام، شب یلدا را جشن میگیرند. واین یک سنت باستانی است.
✅ اسلام در مقابل سنت ها و آیین های اقوام و مللی که به اسلام گرویدند و مسلمان شدند، واکنش های مختلفی دارد:
1⃣ یا آن سنت و آیین مخالف آموزه های شریعت اسلام بوده، که اسلام با این گونه سنت ها مقابله کرده و رد می کند. مانند زنده به گور کردن دختران در اعراب جاهلی و ......
2⃣ یا آن سنت و آیین موافق و مطابق با آموزه های دین اسلام است، که آنها را قبول کرده و تأیید می کند. مانند سنت پاکیزه گی و رفع کدورت و صله رحم در عید نوروز و شب یلدا.
✅ سنت باستانی شب یلدا نیز تا جائی که مستلزم احیای آموزه هایی چون؛ صله رحم، احترام به بزرگان، همدلی و صمیمیت در خانواده، و اجتماع شود، خوب و پسندیده می باشد.
✅ نکته مهم اینکه در این سنتها نباید دچار افراط کاری نظیر؛ اسراف در مخارج، چشم هم چشمی و آوردن فشار مالی نامناسب به خانواده و ...شویم که قطعاً مخالف احکام دین اسلام بوده و مردود است.
https://eitaa.com/eslam20
💠 سفارش حضرت فاطمه زهراء(س) در مورد همسايه و ديگران
✍ در سیره حضرت فاطمه زهرا (س) به فکر دیگران بودن و تلاش در جهت برآوردن آرزوهای آنها و دعا در حق دیگران از عالی ترین مفاهیم سبک زندگی این بانوی بزرگ جهان اسلام است.
✅ در حدیثى وارد شده است كه دعاى مؤ من در حقّ دیگران مستجاب مى شود و موقعى كه انسان در حقّ دیگران و براى دیگران دعا كند، ملائكه الهى براى او دعا خواهند كرد، كه حتما، دعاى آن ها مستجاب خواهد شد.
🌷 امام حسن(ع) می فرمایند:
مادرم فاطمه را در شب جمعه ای دیدم كه در محرابش ایستاده بود و پیوسته در حال ركوع و سجده بود تا اینكه روشنایی صبح نمایان شد و از او شنیدم كه برای مردان و زنان مومن دعا می كرد و با اسم آنان را نام می برد و برایشان زیاد دعا می كرد ولی برای خویش چیزی نمی خواست پس به او گفتم: مادرم چرا آنگونه كه برای دیگران دعا می كنی برای خود دعا نمی كنی؟ و او گفت پسرم اول همسایه بعد خانه.(دیگران مقدم ترند).
🌹 « رَأَيْتُ أُمِّی فَاطِمَةَ ع قَامَتْ فِی مِحْرَابِهَا لَيْلَةَ جُمُعَتِهَا فَلَمْ تَزَلْ رَاكِعَةً سَاجِدَةً حَتَّى اتَّضَحَ عَمُودُ الصُّبْحِ وَ سَمِعْتُهَا تَدْعُو لِلْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ وَ تُسَمِّيهِمْ وَ تُكْثِرُ الدُّعَاءَ لَهُمْ وَ لَا تَدْعُو لِنَفْسِهَا بِشَيْءٍ فَقُلْتُ لَهَا يَا أُمَّاهْ لِمَ لَا تَدْعِينَ لِنَفْسِكِ كَمَا تَدْعِينَ لِغَيْرِكِ فَقَالَتْ يَا بُنَيَّ الْجَارَ ثُمَّ الدَّارَ»،
📚 علل الشرائع، شیخ صدوق، ج۱ ص ۱۸۱ ح ۱؛
https://eitaa.com/eslam20
💠 گوشه ای از فضایل و مناقب فاطمه زهرا سلام الله علیها
۸- فاطمه مُحدَّثه سلام الله علیها
✍ دانشمندان شیعه و سنى بالاتفاق قائل به وجود محدث در اسلام می باشند و معتقدند که بعد از پیامبر اسلام یقیناً بشرِ محدّث وجود داشته است؛ منتهى در مصداق آن اختلاف است. در تعریف محدث می گویند: «الْمُحَدَّثُ یَسْمَعُ الصَّوْتَ وَ لَا یَرَى شَیْئاً؛ (۱) محدث صداى فرشته را می شنود؛ ولى آن را نمی بیند.»
🌷امام صادق (ع) فرمود: «فَاطِمَةَ بِنْتَ رَسُولِ اللَّه کَانَتْ مُحَدَّثَةً وَ لَمْ تَکُنْ نَبِیَّةً إِنَّمَا سُمِّیَتْ فَاطِمَةُ مُحَدَّثَةً لِأَنَّ الْمَلَائِکَةَ کَانَتْ تَهْبِطُ مِنَ السَّمَاءِ فَتُنَادِیهَا کَمَا تُنَادِی مَرْیَمَ بِنْتَ عِمْرَانَ...؛ (۱).
فاطمه دختر رسول خدا (ص) محدثه بود، نه پیامبر. فاطمه (س) را از این جهت محدثه نامیده اند که فرشتگان از آسمان بر او نازل می شدند و با او همانند مریم (س)، دختر عمران گفتگو میکردند.»
🌹و باز فرمود: «فاطمه (س) بعد از رحلت پیامبر اکرم (ص) 75 روز بیشتر زنده نماند، و غم جانسوز داغ پدر قلب او را لبریز کرده بود، به این جهت جبرئیل پى در پى به حضورش می رسید، و او را در عزاى پدر تسلیت می گفت. جبرئیل گاه از مقام و منزلت پدر بزرگوارش وگاه از حوادثى که بعد از رحلت او بر ذریه اش وارد می شد، خبر می داد. امیرالمؤمنین (ع) نیز آنچه جبرئیل گزارش می داد، می نوشت.» (۳) مجموعه این سخنان به «مصحف فاطمه (س)» معروف شده است.
در زیارتنامه حضرت فاطمه (س) نیز می خوانیم: «السَّلَامُ عَلَیْکِ أَیَّتُهَا الْمُحَدَّثَةُ الْعَلِیمَة ».سلام بر تو، اى آنكه به الهام خدا دانا بودى (۴)"
۱) بحارالانوار، ج ۲۶، ص۷۵ - ۷۶.
۲) همان، ج ۱۴، ص ۲۰۶ و ج ۴۳، ص ۷۸.
۳) اصول کافى، ج ۱، ص ۲۴۱ و بحارالانوار، ج ۲۲، ص ۵۴۶، و ج ۲۶، ص ۴۱.
۴) بحار، ج ۹۷، ص ۱۹۵.
https://eitaa.com/eslam20