﷽
🌙 پیام آخر شب
🌹 دوستان عزیز، بیایید همگی آدابی رو قبل خواب رعایت کنیم تا هم خوابمون از دسترس شیاطین دور باشه و هم برای نماز واجب صبح و یا نماز مستحب موکد شب، خواب نمونیم ان شاءالله
💧 اول اینکه قبل از خواب وضو بگیریم 👈 ثواب شب زنده داری
🌺 حالا باهم تلاوت آیه الکرسی که قبل از خواب سفارش شده رو داشته باشیم
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
اللَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ ۚ لَا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلَا نَوْمٌ ۚ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ ۗ مَنْ ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلَّا بِإِذْنِهِ ۚ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِنْ عِلْمِهِ إِلَّا بِمَا شَاءَ ۚ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ ۖ وَلَا يَئُودُهُ حِفْظُهُمَا ۚ وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ ((255))
لَا إِكْرَاهَ فِي الدِّينِ ۖ قَدْ تَبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّ ۚ فَمَنْ يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَيُؤْمِنْ بِاللَّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَىٰ لَا انْفِصَامَ لَهَا ۗ وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ ((256))
اللَّهُ وَلِيُّ الَّذِينَ آمَنُوا يُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ ۖ وَالَّذِينَ كَفَرُوا أَوْلِيَاؤُهُمُ الطَّاغُوتُ يُخْرِجُونَهُمْ مِنَ النُّورِ إِلَى الظُّلُمَاتِ ۗ أُولَٰئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ ۖ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ ((257))
🌷 تسبیحات حضرت زهرا سلام الله علیها هم قبل خواب بسیار سفارش شده :
34 بار الله اکبر،
33 بار الحمدلله،
33 بار سبحان الله
⭐️ خوب حالا مایلید چهار توصیه پیامبرخدا (ص) برای قبل خواب رو رعایت کنیم؟!
1⃣ ﺧﺘﻢ کردن قرآن با خواندن سه بار سوره توحید.
ﺑِﺴْﻢِ ﺍﻟﻠﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣْﻤﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣﻴﻢِ
ﻗُﻞْ ﻫُﻮَ ﺍﻟﻠﻪُ ﺃَﺣَﺪٌ
ﺍﻟﻠَّﻪُ ﺍﻟﺼَّﻤَﺪُ
ﻟَﻢْ ﻳَﻠِﺪْ ﻭَﻟَﻢْ ﻳُﻮﻟَﺪْ
ﻭَﻟَﻢْ ﻳَﻜُﻦ ﻟَّﻪُ ﻛُﻔُـﻮﺍً ﺃَﺣَﺪٌ.
2⃣ ﭘﯿﺎﻣﺒﺮﺍﻥ ﺭﺍ ﺷﻔﯿﻊ ﺧﻮﺩ ﮔﺮدانیم:
ﺍَﻟﻠّﻬُﻢَّ ﺻَﻞِّ ﻋَﻠَﻲ ﻣُﺤَﻤَّﺪٍ ﻭَﺍﻝِ ﻣُﺤَﻤَّﺪٍوِّ ﻋَﻠَﻲ جمیع ﺍﻻَﻧْﺒِﻴﺎﺀِ ﻭَﺍﻟﻤُﺮْﺳَﻠﻴﻦ.َ
3⃣ ﻣﺆﻣﻨﯿﻦ ﻭ ﻣﺆﻣﻨﺎﺕ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺧﻮﺩ ﺭﺍﺿﯽ ﻭ ﺧﺸﻨﻮﺩ ﺳﺎﺯیم :
ُ ﺍَﻟﻠّﻬُﻢَّ ﺍﻏْﻔِﺮْ ﻟِﻠْﻤُﺆْﻣِﻨﻴﻦَ ﻭَﺍﻟْﻤُﺆْﻣِﻨﺎﺕِ.
4⃣ ﺣﺞ ﻭﺍﺟﺐ ﻭ ﻋﻤﺮﻩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺟﺎ ﺁﻭﺭیم:
ﺳُﺒْﺤﺎﻥَ ﺍﻟﻠّﻪِ ﻭَ ﺍﻟْﺤَﻤْﺪُ ﻟِﻠّﻪِ ﻭَ ﻻﺍِﻟﻪَﺍِﻻَّ ﺍﻟﻠّﻪُ ﻭَ ﺍﻟﻠّﻪُ ﺍَﻛْﺒَﺮُ.
🌸 تلاوت معوذتین هم بسیار موکد هست:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
🔸قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النّاسِ
🔸مَلِکِ النّاسِ
🔸إِلهِ النّاسِ
🔸مِنْ شَرِّ الْوَسْواسِ الْخَنّاسِ
🔸الَّذی یُوَسْوِسُ فی صُدُورِ النّاسِ
🔸مِنَ الْجِنَّةِ وَ النّاسِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
🔹قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ
🔹مِنْ شَرِّ ما خَلَقَ
🔹وَ مِنْ شَرِّ غاسِق إِذا وَقَبَ
🔹وَ مِنْ شَرِّ النَّفّاثاتِ فِی الْعُقَدِ
🔹وَ مِنْ شَرِّ حاسِد إِذا حَسَدَ
✅ اینم آیه آخر سوره مبارکه کهف جهت بیدار شدن برای نماز شب و نماز صبح
🔹 قُلْ إِنَّمَا أَنَا بَشَرٌ مِثْلُكُمْ يُوحَىٰ إِلَيَّ أَنَّمَا إِلَٰهُكُمْ إِلَٰهٌ وَاحِدٌ ۖ فَمَنْ كَانَ يَرْجُو لِقَاءَ رَبِّهِ فَلْيَعْمَلْ عَمَلًا صَالِحًا وَلَا يُشْرِكْ بِعِبَادَةِ رَبِّهِ أَحَدًا
بگو: «من فقط بشری هستم مثل شما؛ (امتیازم این است که) به من وحی میشود که تنها معبودتان معبود یگانه است؛ پس هر که به لقای پروردگارش امید دارد، باید کاری شایسته انجام دهد، و هیچ کس را در عبادت پروردگارش شریک نکند! آیه ۱۱۰ سوره مبارکه کهف
↩ سوره ى تكاثر به سفارش امام صادق (عليهالسلام)، هرکس سوره تکاثر را قبل هنگام خوابیدن بخواند از عذاب قبر در امان باشد.
🌷 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
أَلْهَاكُمُ التَّكَاثُرُ🔹حَتَّى زُرْتُمُ الْمَقَابِرَ🔹 كَلَّا سَوْفَ تَعْلَمُونَ🔹ثُمَّ كَلَّا سَوْفَ تَعْلَمُونَ🔹كَلَّا لَوْ تَعْلَمُونَ عِلْمَ الْيَقِينِ🔹 لَتَرَوُنَّ الْجَحِيمَ🔹 ثُمَّ لَتَرَوُنَّهَا عَيْنَ الْيَقِينِ🔹 ثُمَّ لَتُسْأَلُنَّ يَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعِيمِ
⛅ألـلَّـهُـمَــ عَـجِّـلْ لِـوَلـیِـک ألْـفـــــَـرَج
🌷🍃 أَلَا بِذِڪْرِ اللَّهِ تَطْمَئِـنُّ الْقُلُــوبُ
#تقویم_شیعه
📅 امروز یکشنبه
☀️ 27 اسفند ماه 1402 شمسی
🌙06 رمضان 1445 قمری
❄️ 17 مارس 2024 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت فقيه معظم آيت اللَّه "محمدمظفری قزوينی" عالم بزرگ قزوين (1380 ش)
➕ وفات آيت الله رحمانی؛ عالم و مدرس برجسته حوزه (1374ش)
➕ درگيري شهيد "سيد حسن مدرس" با طرفداران سردار سپه در مجلس شوراي ملي (1302 ش)
🌙 #قمری
➕ نزول كتاب مقدس تورات بر "حضرت موسي بن عمران" به نقل از نبي اكرم(ص)
➕ رحلت فقيه جليل "حمزة بن عبدالعزيز ديلمي" (463 ق)
❄️ #میلادی
➕ آغاز سلطه استعماري اسپانيا بر سرزمين كلمبيا در امريكاي مركزي (1510م)
➕ امضاي پيمان "اويان" و پايان استعمار فرانسه در الجزاير (1962م)
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
▪️رحلت حكيم، اديب و فقيه فرزانه "آقا نجفي قوچاني" (1323 ش)
✍ سيد محمد حسن بن سيد محمد، معروف به آقانجفي قوچاني در حدود سال 1256 ش (1295 ق) در روستاي خسرويه از توابع قوچان به دنيا آمد. تحصيلات مقدماتي را در قوچان، سبزوار و مشهد به پايان رساند و در بيست سالگي راهي اصفهان شد.
✅ او پس از اقامت چهار ساله در اصفهان و استفاده از محضر استادان آن ديار از قبيل آخوند كاشاني، ميرزاجهانگير خان قشقايي، شيخ عبدالكريم گزي و سيد محمد باقر درچه اي، به نجف رفت و نزد آخوند خراساني و شيخ الشريعه اصفهاني شاگردي كرد.
✅ وي در سي سالگي به درجه اجتهاد رسيد و پس از بيست سال توقف در نجف اشرف، به زادگاه خود بازگشت. آقانجفي، از آن پس متجاوز از بيست و پنج سال از عمر خود را در مقام فقاهت و حاكميت شرع در قوچان گذراند و به اداره حوزه علوم ديني شهر پرداخت.
✅ از اين شخصيت دانشمند، آثار برجسته اي به جاي مانده كه سياحت غرب در كيفيت عالم برزخ و سير ارواح پس از مرگ؛ سياحت شرق كه مهمترين اثر او و در شرح حال خود او از كودكي تا مقام اجتهاد است، اثبات رجعت و نيز شرح و ترجمه رساله تُفّاحيه ارسطو از آن جمله است.
✅ اين عالم رباني سرانجام در 31 فروردين 1323 ش (26 ربيع الثاني 1363ق) در 67 سالگي درگذشت و در حسينيه خود به خاك سپرده شد. آرامگاه او اكنون زيارتگاه مردم است.
https://eitaa.com/eslam20
🌟نزول كتاب مقدس تورات بر "حضرت موسي بن عمران" (ع)
✍ تورات، لفظ عربي شده کلمه «تورا» به زبان عبري است که بهمعناي تعليم و آموزش يا ارشاد است. يهوديان آن را ناموس، شريعت و قانون ميدانند، اما «تورات» در متداولترين کاربرد، نام پنج سفر کتاب اول عهد عتيق و از کتاب مقدس يهوديان است که به "اسفار خمسه" نيز مشهور است. کتاب مقدس«تورات» در ششم ماه مبارک رمضان بر حضرت موسی(ع)، پیامبر رهایی بخش بنی اسرائیل از جور و ستم فرعونیان، نازل شد.
✅ به شواهد تاریخ و منابع موثق، آن چه که هم اکنون به نام انجیل و تورات، در میان پیروان مسیح و یهود وجود دارد، کتاب های اصلی آنان نیست؛ بلکه برداشت هایی از آن کتاب های شریف است که از سوی پیشوایان مذهبی و مقدس این دو کیش، تدوین و منتشر گردیده است و بی تردید، دچار تحریف و زیادتی و کاستی های فراوانی می باشند.
📚 تاريخ اليعقوبي، ج 2، ص 34
https://eitaa.com/eslam20
💠 دعای روز ششم
🌷 اللهمّ لا تَخْذِلْنی فیهِ لِتَعَرّضِ مَعْصِیتِکَ ولا تَضْرِبْنی بِسیاطِ نَقْمَتِکَ وزَحْزحْنی فیهِ من موجِباتِ سَخَطِکَ بِمَنّکَ وأیادیکَ یا مُنْتهى رَغْبـةَ الرّاغبینَ.
خدایا در این روز مرا به نفس سرکشم، وامگذار تا در پی طغیان و نارضایتی تو روم و مرا با تازیانه خشم و غضبت ادب مکن و مرا از موجبات ناخرسندیت بر کنار بدار، به حق مهربانی و نعمت نوازیت، ای نهایت آرزوی مشتاقان.
🌸🌸🌸🌸🌸
💠 گناهانی که موجب خشم الهی می شود:
امام سجاد علیه السلام:
🌷 و گناهانى كه موجب نزول انتقام و خشم الهى است؛
۱- به ستم و از روی آگاهی، نافرمانی کردن،
۲- تعدی و تجاوز به حقوق مردم،
۳- مسخره کردن دیگران،
۴- ریشخند و خوار نمودن دیگران.
🌹 و اَلذُّنُوبُ اَلَّتِي تُنْزِلُ اَلنِّقَمَ عِصْيَانُ اَلْعَارِفِ بِالْبَغْيِ وَ اَلتَّطَاوُلُ عَلَى اَلنَّاسِ وَ اَلاِسْتِهْزَاءُ بِهِمْ وَ اَلسُّخْرِيَّةُ مِنْهُمْ.
📚 اصول کافی، ج 2، ص 331، ح 5.
https://eitaa.com/eslam20
💠 فرازی از خطبه پیامبر(ص) در فضیلت ماه رمضان:
🌟سفارش های پیامبر (ص) در این ماه مبارک(۶)
🌷اى مردم! جانهاى شما در گرو کارهاى شماست، پس با طلب آمرزش، آنها را آزاد سازید؛
و پشتهاى شما از بار گناهانتان سنگین است، پس با طول دادن سجدههاى خود، آنها را سبک کنید،
و بدانید که خداوند ـ که یادش والاست ـ به عزّت خود ،سوگند خورده است که نمازگزاران و سجده کنندگان را عذاب نمىکند و در روزى که مردم در پیشگاه پروردگار جهانیان [براى حساب ]مى ایستند، آنان را با آتش، هراسان نمى سازد.
🌹أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّ أَنْفُسَكُمْ مَرْهُونَةٌ بِأَعْمَالِكُمْ فَفُكُّوهَا بِاسْتِغْفَارِكُمْ وَ ظُهُورَكُمْ ثَقِيلَةٌ مِنْ أَوْزَارِكُمْ فَخَفِّفُوا عَنْهَا بِطُولِ سُجُودِكُمْ وَ اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ أَقْسَمَ بِعِزَّتِهِ أَنْ لَا يُعَذِّبَ الْمُصَلِّينَ وَ السَّاجِدِينَ وَ أَنْ لَا يُرَوِّعَهُمْ بِالنَّارِ يَوْمَ يَقُومُ النَّاسُ لِرَبِّ الْعَالَمِينَ.
📗 اقبال الاعمال، ج1، ص 270.
https://eitaa.com/eslam20
💠 اسراف و تبذیر بلای خانمان سوز جوامع
✍ «اسراف»به معنى وسیع کلمه هرگونه تجاوز از حد در هر کارى است که انسان انجام مىدهد ولى غالبا این کلمه در مورد هزینهها و خرجها گفته مىشود.
ولی «تبذیر» فقط در امور مالی صورت میگیرد و در مواردى است که انسان اموال خود را به صورت غیر منطقى و فساد، مصرف مىکند که به آن «ریخت و پاش» و «ولخرجى» گفته می شود.
🔹اسراف و تبذیر مورد مذمت و نکوهش اسلام قرار گرفته است و قرآن کریم با عبارتهاى گوناگون، مسلمانان را از این بلاى خانمانسوز برحذر داشته است و می فرماید:
☀️«کُلُوا وَ اشْرَبُوا وَ لا تُسْرِفُوا اِنَّهُ لا یُحِبُّ الْمُسْرِفِینَ؛(۱) و (از نعمتهاى الهى) بخورید و بیاشامید ولى اسراف نکنید که خداوند مسرفان را دوست نمىدارد.»
امام صادقعلیهالسلام در ذیل آیه «وَ لا تُبَذِّرْ تَبْذِيراً» اسراء/۲۶ می فرماید:
🌷«مَنْ أَنْفَقَ شَيْئاً فِي غَيْرِ طَاعَةِ اَللَّهِ فَهُوَ مُبَذِّرٌ وَ مَنْ أَنْفَقَ فِي سَبِيلِ اَلْخَيْرِ فَهُوَ مُقْتَصِدٌ». (2)
کسى که در غیر راه اطاعت فرمان خدا مالى انفاق کند، تبذیر کننده است و کسى که در راه خدا انفاق کند، میانهرو است.
🔸اسراف و تبذیر، یکی از مشکلات جوامع است. مصرفگرایی و زیادهروی در مصرف، مشکلات اقتصادی بسیاری برای جوامع ایجاد کرده است. مشکل اسراف آن چنان در تار و پود جوامع ریشه دوانده است که صرفهجویی و جلوگیری از اسراف و تبذیر به عنوان یکی از راهحلهای اساسی تنظیم اقتصاد جوامع به خصوص جامعه اسلامی مطرح میشود. امامین انقلاب و سایر فقها و اندیشمندان به کرات در بیانات خود بر این دستور مهم الهی تاکید داشته اند.
(۱) اعراف/۳۱.
(۲) تفسير الصافي ج۳، ص۱۸۸.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
14موردازکسانی درروایات موردلعن واقع شده اند.MP3
50.49M
حجت الاسلام
غفاري
م 14موردازكساني كه درقران موردلعن واقع شده اند
ج 981
https://eitaa.com/eslam20
💥 انتقاد آیت الله حسینی از یک انحراف و بدعت جدید دیگر در قبرستانها
🚩 جایی که قبور محل تجمل گرایی زنان می شوند.
🚩 استفتا :آیا نگاه کردن مرد به عکس زن نامحرمی که فوت شده در صورتی که او را بشناسد جائز است؟
آیت الله بهجت: جائز نیست.😳 آیت الله مکارم: نگاه کردن مرد نامحرم به عکس زن مرده خالی از هتک نیست و محل اشکال است😳
حسینی امام جمعه مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد:
🔸قبلاً انتقاد میکردیم که چرا باید در یک حرکت انحرافی مجسمه شیر روی قبرها بگذارند که خوشبختانه بسیاری از مردم در حال برداشتن 😔نماد شیر از روی قبرها هستند و البته دادگستری و قضات هم کارهای خوبی انجام دادند تا این مباحث انحرافی جمع شود.
🔸خیلی زشت است که ((عکس زنان و دختران را روی قبرها حک میکنند با چنین کارهایی تن میت در قبر میلرزد چرا باید کاری کنیم که میت در آرامش نباشد.))🔥 🔥 🔥
🚩 مردم غیور استان کهگیلویه و بویراحمد .دینداری حد و مرزی دارد .خروج از آن بدعت است و انحراف .حیا و عفاف عصاره وجودی زنان و مردان این دیار ایگست .در محافل همومی خود همانگونه که از انحراف شیرهای چند تُنی جلوگیری کردید این انحراف جدید را هم جمع کنید .بله فقط ما می توانیم جمع کنیم.برای خودنمایی دنیایی مان ،مردگان را زجر ندهیم😳
🚩 البته نقش متولیان ارامستانها و شهرداری ها در راستای اعمال ماده 55 قانون سهرداری و جلوگیری از نصب این گونه بدعتهای نوظهور پابرجاست.
https://eitaa.com/eslam20
#حدیث_روز
✍️ از #رسول_خدا (ص) روایت شده:
💠 #ماه_رمضان ... ماه صبر است كه پاداش صبر، بهشت است. ماه #مواسات است و آن ماهى است كه خداوند روزى مؤمنان را در آن مىافزايد.
✅ كسى كه در اين ماه به مؤمن روزهدارى #افطار-ى دهد، پاداش آزاد كردن يک بنده و #آمرزش_گناهان گذشتهاش را به پاداش اين عمل دريافت مىكند.
🔶 گفتند: اى رسول خدا! همۀ ما #توان_افطارى روزهدارى را نداريم.
✳️ فرمود: خداوند كريم است و به كسى از شما كه قادر نباشد جز با جرعۀ شيرى آميخته با آب، يا شربتى از آب گوارا، يا دانهاى چند از خرما، روزهدارى را به افطار فرا خواند و امكان بيش از اين نداشته باشد، همين پاداش را عطا مىكند؛
🔷 و كسى كه در اين ماه از بار #تكليف بردۀ خود بكاهد، خدا #حساب او را سبک مىسازد.
📖 «هُوَ شَهْرُ اَلصَّبْرِ وَ إِنَّ اَلصَّبْرَ ثَوَابُهُ اَلْجَنَّةُ وَ شَهْرُ اَلْمُوَاسَاةِ وَ هُوَ شَهْرٌ يَزِيدُ اَللَّهُ فِي رِزْقِ اَلْمُؤْمِنِ فِيهِ وَ مَنْ فَطَّرَ فِيهِ مُؤْمِناً صَائِماً كَانَ لَهُ بِذَلِكَ عِنْدَ اَللَّهِ عِتْقُ رَقَبَةٍ وَ مَغْفِرَةٌ لِذُنُوبِهِ فِيمَا مَضَى قِيلَ يَا رَسُولَ اَللَّهِ لَيْسَ كُلُّنَا يَقْدِرُ عَلَى أَنْ يُفَطِّرَ صَائِماً فَقَالَ إِنَّ اَللَّهَ كَرِيمٌ يُعْطِي هَذَا اَلثَّوَابَ لِمَنْ لَمْ يَقْدِرْ إِلاَّ عَلَى مَذْقَةٍ مِنْ لَبَنٍ يُفَطِّرُ بِهَا صَائِماً أَوْ شَرْبَةٍ مِنْ مَاءٍ عَذْبٍ أَوْ تَمَرَاتٍ لاَ يَقْدِرُ عَلَى أَكْثَرَ مِنْ ذَلِكَ وَ مَنْ خَفَّفَ فِيهِ عَنْ مَمْلُوكِهِ خَفَّفَ اَللَّهُ عَنْهُ حِسَابَهُ».
📚 الکافی، ج۴، ص۶۶، کتاب الصیام، باب فضل شهر رمضان، ح۴.
#ماه_رمضان/ #ماه_صبر/ #ماه_همدلی/ #ماه_همدردی/ #ماه_آمرزش/
❣#احکام_شرعی_همراه_با_لطیفه❣
#لطیفه😂
عده ای سوار آسانسور شدند و چون بلد نبودند همانطور ساکت در آسانسور ایستادند .😌
بعد از مدتی زیاد ، مرد شیک پوشی وارد شد و بلافاصله دکمه ای را زد 🔃 و آسانسور شروع به بالا رفتن کرد🔝.
یکی از افراد گفت : برای سلامتی آقای راننده صلوات .
😂😂😂😂
🌷🌹🌷🌹
#احکام_شرعی
💬سؤال :📝
مقدار مسافت شرعی چقدر است؟
چهار فرسخ
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✍️پاسخ :📚
میزان و مقدار مسافت شرعی :
🌷آیات عظام امام، صافی، نوری، فاضل، گلپایگانی، بهجت :
مقدار مسافت شرعی 22 و نیم کیلومتر است.
🌷امام خامنه ای : مقدار مسافت شرعی 20 ونیم کیلومتراست.
🌷آیات عظام خوئی ، تبریزی، سیستانی ، وحید :
مقدار مسافت شرعی 22 کیلومتر است .
🌷آیات عظام مکارم، مظاهری :
مقدار مسافت شرعی 21 و نیم کیلومتر است.
🌷آیت الله زنجانی :
مقدار مسافت شرعی 20 کیلومتر است .
🍃🌼
#تقویم_شیعه
📅 امروز دوشنبه
☀️ 28 اسفند ماه 1402 شمسی
🌙07 رمضان 1445 قمری
❄️ 18 مارس 2024 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت فقيه و مورخ بزرگوار شيعه آيت اللَّه "ملامحمد هاشم خراسانی" (1312 ش)
🌙 #قمری
➕ وفات حضرت "ابوطالب" عمو و حامي بزرگ پيامبراكرم در مكّه بنا به روايتي(10 بعثت)
➕ تحميل ولايتعهدی به حضرت امام رضا(ع) توسط مأمون عباسي(201 ق)
❄️ #میلادی
➕ مرگ "آرتور بالفور" از بانيان انگليسی تأسيس رژيم غاصب صهيونيستی (1930م)
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
◾️رحلت فقيه و مورخ بزرگوار شيعه آيت اللَّه "ملامحمد هاشم خراساني" (1312 ش)
✍ ملامحمد هاشم خراسانی در سال (1242 ش) (1280 ق) در مشهد به دنيا آمد. وی پس از فرا گرفتن مقدمات علوم دینی، رهسپار نجف اشرف گرديد و در مدت دوازده سال از محضر عالماني همچون آخوند خراساني و سيد اسماعيل صدر بهرهمند شد. ملاهاشم خراساني پس از بازگشت از نجف، راهي مشهد گرديد و در حوزه درس آيتاللَّه سيدعلي حائري يزدي شركت جُست و از آن پس به تحقيق و تاليف همت گمارد.
🔹 آثار متعددي از این عالم ربانی به جاي مانده كه مهمترين آنها عبارتند از: مُنتَخَبُ التواريخ به فارسي در تاريخ معصومان و برخي از امامزادگانِ مدفون در ايران و نيز علمايي كه در مشهد، هرات، اصفهان و شيراز به خاك سپرده شدهاند ؛ حُسنُ العاقبةُ في سَعادَةِ الخاتَمه و نيز غايةُ الآمال في حُسنِ خواتيم الاعمال.
🔸 اين عالم و مورخ گرانقدر سرانجام در بيست و هشتم اسفند 1312ش برابر با سوم ذيحجه 1352ق در هفتاد سالگي در مشهد به لقاءاللَّه پيوست و در همان شهر به خاك سپرده شد.
https://eitaa.com/eslam20
🏴وفات حضرت "ابوطالب" عموي گرامي پيامبراسلام(ص) به روايتي(10 بعثت)
✍ حضرت ابوطالب بن عبدالمطب مانند بيشتر رُؤَساي قريش مردي تاجر بود و پس از درگذشت پدرش، عبدالمطلب، سرپرستي پيامبر اسلام(ص) را از هشت سالگي بر عهده گرفت.
✅ در سفري كه حضرت محمد(ص) را براي تجارت با خود به شام برد، بشارت پيامبري آن حضرت را از راهبي به نام بُحيرا شنيد و در حراست از پيامبر تلاش بيشتري از خود نشان داد.
✅ پس از بعثت نيز، ابوطالب، ياور و پشتيبان هميشگي پيامبر بود و در حمايت از ايشان دريغ نمي كرد. ابوطالب در حالي كه با ديگر مسلمانان در شِعْب ابوطالب در محاصره ي مشركان مكه بود، در گذشت.
✅ در همان سال حضرت خديجه (س) همسر با وفاي پيامبر نيز وفات كرد و رسول خدا(ص) بر اثر شدت غم و اندوه، آن سال را "عامُ الحزن" يعني سال حزن و اندوه ناميدند.
https://eitaa.com/eslam20
♻️ تحميل ولايتعهدی به حضرت امام رضا علیه السلام (201 ق)
✍ دشمني خاندان اُمَوي و عباسي با اهل بيت از ديرباز وجود داشت. هر كدام از اين خاندان جور به نوبه ي خود آزار و اذيت فراواني به اهل بيت و آل علي(ع) روا داشتند و در به شهادت رساندن امامان معصوم ابا نمي كردند. وقتي مامون بر مسند قدرت نشست، با هدف تحت نظر داشتن امام رضا (ع) و اینکه خود را فردي دوستدار اهل بيت نشان دهد، دستور داد تا امام (ع) را از مدينه به خراسان آوردند.
✅ بررسي اوضاع و شرايط سياسي زمان مأمون نشان مي دهد كه وي با يك سلسله دشواري ها و مشكلات سياسي روبرو شده بود و براي رهايي از اين بن بست ها، طرح وليعهدي امام رضا(ع) را مطرح نمود و سرانجام روز هفتم ماه رمضان سال 201 ق، منشور ولايتعهدي به خط مأمون نگاشته شد و با اصرار آن را به امام تحمیل نمود. امام (ع) نيز با ذكر شروطی آن را پذیرفت.
https://eitaa.com/eslam20
💠 دعای روز هفتم
🌷 اللَّهُمَّ أَعِنِّي فِيهِ عَلَى صِيَامِهِ وَ قِيَامِهِ، وَ جَنِّبْنِي فِيهِ مِنْ هَفَوَاتِهِ وَ آثَامِهِ، وَ ارْزُقْنِي فِيهِ ذِكْرَكَ بِدَوَامِهِ، بِتَوْفِيقِكَ يَا هَادِيَ الْمُضِلِّينَ.
خدایا مرا در این ماه بر روزه و شب زنده داری یاری فرما، و از لغزشها و گناهان دورم بدار، و ذکرت را همواره روزی ام کن، به توفیقت ای راهنمای گمراهان"
🌸🌸🌸🌸🌸
💠 پیوسته به یاد خدا باشید.
امام علی علیه السلام
🌷 مَن عَمَرَ قَلبَهُ بدَوامِ الذِكرِ
حَسُنَت أفعالُهُ في السِّرِّ و الجَهرِ؛
هر كه دل خويش را با يادِ دائمِ خدا آباد كند، در نهان و آشكار نيك كردار شود.
📗 غرر الحكم، ۸۸۷۲
https://eitaa.com/eslam20
💠 فرازی از خطبه پیامبر(ص) در فضیلت ماه رمضان:
🌟سفارش های پیامبر(ص) در این ماه مبارک(۷)
🌷اى مردم! هر که از شما در این ماه، روزهدارى را افطار دهد، پاداش آن عمل نزد خدا، همچون آزاد کردن یک برده و آمرزش گناهان گذشته اوست».
پس گفتند: اى پیامبر خدا! همه ما توانایىِ این کار را نداریم!
پیامبر (ص) فرمود: خود را از آتش نگه دارید، هر چند با یک دانه خرما؛ خود را از آتش نگه دارید، هر چند با یک جرعه آب.
🌹 أَيُّهَا النَّاسُ مَنْ فَطَّرَ مِنْكُمْ صَائِماً مُؤْمِناً فِي هَذَا الشَّهْرِ كَانَ لَهُ بِذَلِكَ عِنْدَ اللَّهِ عِتْقُ نَسَمَةٍ وَ مَغْفِرَةٌ لِمَا مَضَى مِنْ ذُنُوبِهِ
قِيلَ يَا رَسُولَ اللَّهِ فَلَيْسَ كُلُّنَا يَقْدِرُ عَلَى ذَلِكَ
فَقَالَ (ص) اتَّقُوا النَّارَ وَ لَوْ بِشِقِّ تَمْرَةٍ اتَّقُوا النَّارَ وَ لَوْ بِشَرْبَةٍ مِنْ مَاءٍ
📗 اقبال الاعمال، ج1، ص 270.
https://eitaa.com/eslam20
💠 آثار معنوی روزه
۴- تقویت روح ایمان
✍ علاوه بر تقرب به خدا، تثبیت اخلاص و مهار شهوات، روزه انسان را به نظم و قناعت و صبر و سایر فضائل عادت میدهد. روزه سبب تقویت روح ایمان در انسان میشود.
☀️ قرآن كريم در این خصوص ميفرمايد:
«يا اَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيامُ كَما كُتِبَ عَلَي الَّذينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَّلَكُمْ تَتَّقٌون» بقره/۱۳۸؛
اي کسانی كه ايمان آورده ايد، روزه بر شما نوشته شد، همان گونه كه بر كساني كه قبل از شما بودند، نوشته شده، تا پرهيزگار شويد.
✅ انسانی که تنها به خاطر خدا و در راه او روزه میگیرد، بهترین و بالاترین نتیجه را خواهد گرفت؛ چرا که به وسیله تربیت نفس و ایستادگی در مقابل تمایلات جسمانی و تسلط بر نفس سرکش اماره، آنچنان ارادهای پیدا میکند که چه بسا هیچ دستور اخلاقی و تربیتی دیگری نمیتواند این اثر را داشته باشد.
https://eitaa.com/eslam20
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 مرزها اینگونه حفظ می شوند
📌دیدن این کلیپ به شدت توصیه میشود.
🔹لحظات باورنکردنی از تعویض شیفت مرزبانان جان برکف نیروهای تیپ ۴۸ فتح یاسوج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سرمای ۳۰ و ۴۰ درجه زیر صفر
🔹مرزبانان انتظامی هم وضعیت تقریباً مشابهی دارند و با جان فشانی مرزها را حفظ کرده اند.
#امنیت_اتفاقی_نیست
برا سلامتیشون صلوات
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
تعریف دعا.MP3
14.42M
حجت الاسلام
غفاري
م تعريف دعا
ج 982
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز سه شنبه
☀️ 29 اسفند ماه 1402 شمسی
🌙08 رمضان 1445 قمری
❄️ 19 مارس 2024 میلادی
☀️ #شمسی
➕ درگذشت "سيداشرف الدين حسيني" مدير روزنامه "نسيم شمال" (1313ش)
➕ تصويب ملی شدن صنعت نفت ايران (1329ش)
➕ رحلت فقیه عارف و مجتهد برجسته آیت الله "احمد حجتی" (1376 ش)
➕ تهاجم نيروهای متحد آمريكايی و انگليسی به عراق (1381 ش)
🌙 #قمری
➕ آغاز حركت پيامبر اسلام(ص) به سوي منطقه ي بدر(2 ق)
❄️ #میلادی
يورش نظامی امريكا و انگليس به عراق و آغاز جنگ سوم خليج فارس (2003م)
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
👈 تصويب ملي شدن صنعت نفت ايران (1329ش)
✍ از سالهاي اوليه حفر چاه نفت ايران، چشم طمع بيگانگان به دنبال استثمار منابع زيرزميني كشور بوده و آنان در هر فرصتي به گرفتن امتيازهاي گوناگون نفتي اقدام مي كردند. پس از لغو امتياز نفتي دارسي بين ايران و انگلستان، قرارداد الحاقي گس - گلشاييان به منظور كشف و استخراج نفت توسط شركتهاي نفتي انگليسي منعقد گرديد. اين قرارداد را جهت تصويب به مجلس بردند كه با مخالفت عده اي از نمايندگان مجلس و علماء به ويژه آيت اللَّه كاشاني و مردم روبرو شد.
✅ پافشاري هاي سپهبد رزم آرا نخست وزير پهلوي، اين لايحه را بار ديگر به مجلس برد و او كه تصويب آن را مشكل يافت، قصد كودتا نمود. اما يك روز قبل از اجراي كودتا، توسط خليل طهماسبي از گروه فداييان اسلام ترور شد. به دستور آيت اللَّه كاشاني و پافشاری مصدق، مردم به اين قرارداد اعتراض كرده و خواهان ملي شدن صنعت نفت ايران شدند.
✅ سرانجام مجلس به ملي شدن صنعت نفت ايران، رأي مثبت داد و در 29 اسفند 1329 مقرر شد كه كليه عمليات اكتشاف، استخراج و بهره برداري نفت در دست دولت قرار گيرد.
https://eitaa.com/eslam20
💠 دعای روز هشتم
🌷اللَّهُمَّ ارْزُقْنِي فِيهِ رَحْمَةَ الْأَيْتَامِ، وَ إِطْعَامَ الطَّعَامِ، وَ إِفْشَاءَ السَّلامِ، وَ صُحْبَةَ الْكِرَامِ، بِطَوْلِكَ يَا مَلْجَأَ الْآمِلِينَ.
خدایا در این ماه، مهرورزی به ایتام و خوراندن طعام، و آشکار کردن سلام، و همنشینی با اهل کرامت را نصیبم فرما، به عطایت ای پناهگاه آرزومندان.
🌸🌸🌸🌸🌸
💠 نجات دهنده از آتش دوزخ
امام صادق(ع) فرمود:
🌷«الْمُنْجِيَاتُ؛ إِطْعَامُ الطَّعَامِ وَ إِفْشَاءُ السَّلَامِ وَ الصَّلَاةُ بِاللَّيْلِ وَ النَّاسُ نِيَامٌ؛
سه چيز است که سبب نجات [انسان از عذاب] ميشود: اطعامِ طعام کردن و بلند سلام کردن و نماز شب خواندن در زماني که مردم در خواب هستند.»
📚 وسائل الشيعه، ج 9، ص 469.
https://eitaa.com/eslam20
💠 آثار اجتماعی روزه
۵- همدردی با نیازمندان
✍ یکی از فلسفههای روزه بعد اجتماعی آن است، پیامبر اسلام (ص) فرمود: «وَ هُوَ شَهْرُ الْمُوَاسَاة ؛(۱) ماه رمضان، ماه همدردی است.»
✅ روزه ماه رمضان، از تعالیم شگفت اسلام است که با آداب و شرایط خاص خود علاوه بر فواید بسیار جسمی و روحی که دارد، فرد مسلمان را در معرض یک تجربه واقعی از گرسنگی و محرومیت قرار میدهد و بدین وسیله حس همدلی و همدردی با نیازمندان را در او زنده نگه میدارد.
✅ از فایدههای روزه، باخبر شدن اغنیا از حال فقرا است. هشام بن حکم میگوید: از امام صادق (ع) از چرایی وجوب روزه پرسیدم، ایشان در پاسخ فرمودند:
🌷 علت وجوب روزه این است که ثروتمند و مستمند با هم یکسان شوند؛ زیرا شخص متمکن و پولدار، هرگز احساس گرسنگی را درک نکرده تا بر شخص فقیر و بیچاره رحم کند.
برای آن که هر وقت هر چه خواسته، در اختیار او بوده است و رنج و سختی نکشیده؛ پس خدای تعالی خواست به وسیله روزه بین بندگانش تساوی برقرار فرماید و به ثروتمند طعم و مزه گرسنگی را بچشاند و این درد را برای او واضح و ملموس کند؛ تا شاید دلش برای بیچارگان نرم شود و بر گرسنگان ترحم کند.
«سَأَلَ هِشَامُ بْنُ الْحَكَمِ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ عن عِلَّةِ الصِّيَامِ قَالَ الْعِلَّةُ فِی الصِّيَامِ لِيَسْتَوِيَ بِهِ الْفَقِيرُ وَ الْغَنِيُّ وَ ذَلِكَ لِأَنَّ الْغَنِيَّ لَمْ يَكُنْ لِيَجِدَ مَسَّ الْجُوعِ فَيَرْحَمَ الْفَقِيرَ لِأَنَّ الْغَنِيَّ كُلَّمَا أَرَادَ شَيْئاً قَدَرَ عَلَيْهِ فَأَرَادَ اللَّهُ أَنْ يُسَوِّيَ بَيْنَ خَلْقِهِ وَ أَنْ يُذِيقَ الْغَنِيَّ مَسَّ الْجُوعِ وَ الْأَلَمِ لِيَرِقَّ عَلَى الضَّعِيفِ وَ يَرْحَمَ الْجَائِعَ».(۲)
(۱) وسائل الشیعة، ج۱۰، ص۳۰۷.
(۲) من لا یحضره الفقیه، ج ۲ ص ۴۳، ح ۱.
https://eitaa.com/eslam20
💠 فرازی از خطبه پیامبر(ص) در فضیلت ماه رمضان:
🌟 سفارش های پیامبر(ص) در این ماه مبارک (۸)
🌷اى مردم! هر کس اخلاقش را در این ماه، نیکو سازد، براى او وسیله عبور از صراط خواهد بود، در آن روز که گامها بر صراط مىلغزد؛
و هر کس در این ماه بر زیر دستان خود آسان بگیرد، خداوند حساب او را سبک خواهد گرفت؛
و هر کس در این ماه، شرّ خود را [از دیگران] باز دارد، خداوند در روز دیدارش، غضب خویش را از او باز خواهد داشت؛
🌹 أَيُّهَا النَّاسُ مَنْ حَسَّنَ مِنْكُمْ فِي هَذَا الشَّهْرِ خُلُقَهُ كَانَ لَهُ جَوَازاً عَلَى الصِّرَاطِ يَوْمَ تَزِلُّ فِيهِ الْأَقْدَامُ وَ مَنْ خَفَّفَ فِي هَذَا الشَّهْرِ عَمَّا مَلَكَتْ يَمِينُهُ خَفَّفَ اللَّهُ عَلَيْهِ حِسَابَهُ وَ مَنْ كَفَّ فِيهِ شَرَّهُ كَفَّ اللَّهُ عَنْهُ غَضَبَهُ يَوْمَ يَلْقَاهُ
📗 اقبال الاعمال، ج1، ص 270.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
فضیلت دعا.MP3
47.47M
حجت الاسلام
غفاري
م فضيلت دعا
ج 983
https://eitaa.com/eslam20
💠 ایثار
🔸 امام صادق(علیه السلام):
از حقوق مؤمن بر مؤمن این است که دارایى ات را با او به دو نیم، قسمت کنى. وقتی تعجب سوال کننده را دید فرمود:
مگر نمى دانى که خداوند عزوجل از ایثارگران، یاد کرده است؟ گفتم:
چرا، فدایت شوم. فرمود:
هرگاه دارایى ات را با او قسمت کنى ،هنوز ایثار نکرده اى
؛بلکه تو و او یکسانید .وقتى ایثار مى کنى که از نیم دیگر هم به او بدهى.
📚 کافی/ج2/ص172
https://eitaa.com/eslam20