💠آیا پوشاندن روی پا در مقابل نامحرم واجب است؟
🔹حدیث: امام صادق علیه السّلام فرمودند: روز قیامت زنی زیبا آورده می شود که به سبب زیبایی اش دچار گناه شده و می گوید: خدایا تو مرا زیبا آفریدی و من به گناه افتادم. سپس حضرت مریم علیها السلام را آورده، می گویند: تو زیباتری یا ایشان؟ او را زیبا آفریدیم ولی دچار گناه نشد.
کافی، ج 1، ص 228- بحار الانوار ج 7، ص 285
✅پاسخ:
پوشاندن کف و روی پا (از مچ تا سر انگشتان) در مقابل نامحرم واجب است.
خانم ها نمی توانند بدون جوراب برای خرید از منزل خارج شوند یا اگر نامحرم در خانه است، بی جوراب در مقابل او حاضر شوند، هر چند از فامیل نزدیک باشد.
«احکام مصور پوشش بانوان»، اطلس تاریخ شیعه، 1391، ص 62.
@eslam20
💠 #حدیث_روز
🔸امام علی علیه السلام: أمّا مُرُوَّةُ السَّفَرِ فَبَذلُ الزّادِ ، و قِلَّةُ الخِلافِ على مَن صَحِبَكَ ، و كَثرَةُ ذِكرِ اللّهِ عزّ و جلّ في كُلِّ مَصعَدٍ و مَهبِطٍ ، و نُزُولٍ و قِيامٍ و قُعودٍ .
🔹جوانمردى (مروّت) در سفر عبارت است از : بخشيدن ره توشه [خود به همراهان] ، كمتر ناسازگارى كردن با همسفران، و بسيار به ياد خداوند عزّ و جلّ بودن در هر فراز و نشيب و هر فرود آمدن و برخاستن و نشستنى .
📚بحار الأنوار: ٧٦/٢٦٦/١.
@eslam20
🌹عید؛ تجدید حزن آل محمد(ص)❗️
♦️عَنْ عَبْدِاللهِ بْنِ دِينَارٍ عَنْ أَبِيجَعْفَرٍ عليهالسلام قَالَ: قَالَ مَا مِنْ عِيدٍ لِلْمُسْلِمِينَ أَضْحًى وَ لَا فِطْرٍ إِلَّا وَ هُوَ يَتَجَدَّدُ فِيهِ لآِلِ مُحَمَّدٍ صلّی علیه و آله حُزْنٌ قُلْتُ فَلِمَ قَالَ
لِأَنَّهُمْ يَرَوْنَ حَقَّهُمْ فِي يَدِ غَيْرِهِمْ.
♦️عبدالله بن دينار نقل ميکند که حضرت باقر عليه السلام فرمود: اى عبدالله عيدى از اعياد مسلمين نيست چه قربان و چه فطر مگر آنكه در آن عيد حزن آل محّمد صلّي الله عليه وآله تجديد ميگردد گفتم چرا فرمود زيرا كه ايشان حقّ خود را در دست ديگران مى بينند.
📚بحار الأنوار/ج۹۱/ص۱۳۵. تهذيب الأحكام/ج۳/ص۲۸۹. وسائل الشيعة/ج۷/ص۴۷۵
@eslam20
🔴بازخوانی هشدارهای صریح امام خمینی(ره) در مورد رسیدگی به وضع معیشتی کارگران در دیدار با کارخانه داران، 15 تیر 58
♦️شما خیال نکنید آن کارگرها میگویند ما اتومبیل میخواهیم، ما پارک میخواهیم. این حرفها نیست. آنها یک زندگی میخواهند. میخواهند وقتی بروند منزلشان اگر بچهاش بگوید من کفش ندارم بتواند کفش بخرد برایش. بشرند آنها. ناراحت میشوند.
♦️ خود شما فکر کنید که خودتان بروید منزل، یک بچه عزیز داشته باشید از شما یک چیز بخواهد نداشته باشید، یک وقت ندهید، ناراحتی ندارد؟ یک وقت بخواهید و نداشته باشید به او بدهید، فضلًا از اینکه یک وقت برود منزل، و ببیند که پدرش برایش نان نیاورده! خوب شما فکر این را بکنید. این منطق دیگر درست نمیشود که بگویید که ما اختیار داریم و همه اختیارات را داریم، و ما باید چه باشیم و چه باشیم، و دیگران هیچ! نمیشود این.
♦️همهمان یعنی با هم، همهمان روی هم رفته دست به هم بدهیم که یک وضع متوسطی برای اینها حاصل بشود، که نه بیانصافی باشد نسبت به برادرهای هم نوع شما. اینها را برادر خودتان حساب کنید. کارگرها، کارگردانها را نوکر حساب نکنید؛ برادر حساب کنید، فرزند حساب بکنید. حوایجشان را ببینید چه [است]، برای اولادتان حوایجی اگر داشته باشد، هر چه بتوانید برمیآورید.
♦️ اینها آن قدرها نمیخواهند. آن قدری که یک زندگی متوسطی، همچو نباشد که هر چه را دست بگذارد نداشته باشد! این اسباب این میشود که خدای نخواسته یک وقت غیر آن طوری که ما فکر میکنیم بشود.
@eslam20
🔴امام خامنهای:مسئله مبارزه با فساد و اسراف به صورت جدی بایستی دنبال شود
♦️رهبر معظم انقلاب :کسانی که دست در بازرگانی در بیرون کشور دارند باید دقت کنند که اجناس غیر لازم را وارد نکنند و این به عهده آحاد مردم است و تمام کارهایی که کمک می کند به حرکت مستقل اقتصادی کشور کمک کنند.
♦️کسانی که عادت کردند به سفرهای خارج بروند این عادت را رها کنند. رفتن به سفرهای خارجی و تفریحی به کشورهای گوناگون غیر از سفرهای زیارتی را رها کنند چرا که آنها آنقدر خرج و هزینه به عهده کشور نمی گذارد. مسئله مبارزه با فساد و اسراف به صورت جدی بایستی دنبال شود.
♦️یک مسأله مهم دیگر مسئله آحاد مردم و وحدت اجتماعی است. در فضای مجازی توهین و تهمت زدن به یکدیگر زیاد شده است که کار آنها به فضای کشور آسیب می زند. بعضی ها این تهمت ها را در روزنامه ها تکرار نکنند.
♦️دشمن یک حرفی می زند برای اینکه روحیه مردم ایران را تضعیف بکند. برخی ها همان دورغ و همان حرف خلاف را برای رضایت دشمن یا عدم تحلیل درست، تکرار می کنند.
@eslam20
🌹 امام صادق (علیه السلام) و روزهای بد معیشتی مردم
♦️امام صادق سلامالله علیه که به اقتضای زمان، زندگی را بر خاندان خود توسعه داده بود، یک وقت اتفاق افتاد که نرخ خواربار ترقی کرد و قحط و غلا پدید آمد. به خادم خود فرمود: چقدر آذوقه و گندم ذخیره موجود داریم؟ عرض کرد: زیاد داریم، تا چند ماه ما را بس است.
♦️فرمود: همه آنها را ببر و در بازار به مردم بفروش. گفت: اگر بفروشم دیگر نخواهم توانست گندمی تهیه کنم. فرمود لازم نیست، بعد مثل سایر مردم روز به روز از نانوایی تهیه خواهیم کرد، و دستور داد از آن به بعد خادم نانی که تهیه میکند نصف جو و نصف گندم باشد، یعنی از همان نانی باشد که اکثر مردم استفاده میکردند.
♦️ فرمود: من تمکن دارم به فرزندان خودم در این سختی و تنگدستی نان گندم بدهم، اما دوست دارم خداوند ببیند من با مردم مواسات میکنم.
📚 مجموعه آثار شهید مطهری. ج ۱۸، ص ۴۳
@eslam20
>>> کل مسکر حرام
قانونی را فقها مطرح فرموده اند و آن این که کل مسکر حرام (۱) یعنی هر چیز مست کننده حرام است . این دستور مطلق است پس بنا براین :
۱- فرق نمی کند که آن چیز مست کننده ، کم باشد یا زیاد. حتی فقها می فرمایند یک قطره شراب اگر در یک پارچ آب بیفتد نوشیدن آن آب جایز نیست.
۲- فرق نمی کند که مست کننده پودر باشد یا جامد یا مایع یا گاز .
۳- فرق نمی کند که مست کننده طبیعی باشد یا شیمیایی و مصنوعی.
۴- فرق نمی کند که مست کننده از انگور باشد یا خرما یا عسل یا غیر اینها.
۵- فرق نمی کند شب عروسی باشد یا در شب نشینی ها یا محافل دیگر.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱ - این عین تعبیر روایت است . کافی ، ج۶ ، ص ۴۰۷.
@eslam20
>>> خواستگاری های حرام
خواستگاری کردن در چند مورد حرام است و گناه دارد:
۱- خواستگاری درحال احرام، چه مرد مُحرم باشد و چه زن و چه هر دو مُحرم باشند( بنا بر احتیاط ). (۱)
۲- خواستگاری از زن شوهر دار. (۲) زیرا هیچ مردی حق ندارد وارد زندگی دیگری شود.
۳- خواستگاری از زنی که درعده طلاق است به طوری که شوهرش حق رجوع دارد. (۳) زیرا مطلّقه رجعیه در حکم زوجه است.
📗📗📗📗📗
۱- مناسک محشی ، ص ۱۶۱.
۲- کشف اللثام ، ج۷ ، ص ۳۲.
۳- همان.
@eslam20
📚 تقلید از دو مرجع
❓سؤال: آیا میشود از دو مرجع تقلید کرد ؟
✅ جواب : هرگاه دو مجتهد مساوى باشند، مىتوان بعضى از مسائل را از يكى و بعضى را از ديگرى تقليد كرد؛ به عنوان مثال مىتوان در مسائل نماز و روزه، از مجتهدى و در خمس از مجتهد ديگر ولی هرگاه در مساله ای به فتوای یکی عمل کرد، عمل به فتوای دیگری در آن مساله، جایز نیست.
@eslam20