ازبیکاری فرارکنیم !
اوقاتبیکاریِ خیـــلی کمی
برای خودمونباقی بزاریم!
یکی ازفوایدشاینه که
از#گناهدورمیشیم ؛
بیکاری میتونه باعثوبانی
خیـــلی ازگناهای کوچیک
وبزرگمون بشه!
https://eitaa.com/eslam20
•
هنگامی که افسرده ای ،
بدان جایی در اعماق وجودت ،
حضور "خدا "را فراموش کرده ای ....
•
https://eitaa.com/eslam20
🔰 علامه حسن زاده آملی رحمت الله عليه:
خداوند در هر چیز به کم اکتفاء کرد، مگر در ذکر و دعا.
📚 رساله نور علی نور، ص 35
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز چهارشنبه
☀️ 09 اسفند ماه 1402 شمسی
🌙18 شعبان 1445 قمری
❄️ 28 فوریه 2024 میلادی
☀️ #شمسی
➕ صدور حكم "امام خمينی"(ره) مبنی بر تشكيل بنياد مستضعفان (1357ش)
➕ روز ملی حمايت از حقوق مصرف کنندگان
➕ مرگ "احمدشاه قاجار" آخرين پادشاه سلسله قاجاريه در پاريس (1308ش)
🌙 #قمری
➕ رحلت "ابوالقاسم حسين بن روح نوبختی" سومين نايب خاصِّ امام زمان (326 ق)
➕ افتتاح اولين دوره مجلس شورای ملی (1324 ق)
➕ وفات عالم جلیل القدر ملا مهدی نراقی (1209ق)
❄️ #میلادی
پايان جنگ امريكا و متحدان غربی عليه عراق (1991م)
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
🖊صدور حكم "امام خميني"(ره) مبني بر تشكيل بنياد مستضعفان (1357ش)
✍ بنياد مستضعفان انقلاب اسلامي، يك مجموعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي است كه در نهم اسفند 1357ش با دستور حضرت امام خميني(ره) خطاب به شوراي انقلاب، تاسيس شد. امام خميني(ره) در قسمتي از فرمان خويش فرمود:
🔹 "شوراي انقلاب اسلامي به موجب اين مكتوب مأموريت دارد كه تمام اموال منقول و غيرمنقول سلسله پهلوي و شاخه ها و عُمّال و مربوطين به اين سلسله را كه در طول مدت سلسله غيرقانوني از بيت المال مسلمين اختلاس نموده اند به نفع مستضعفان و كارگران و كارمندانِ ضعيف، مصادره و منقولات آن در بانكها در شماره اي به اسم انقلاب به اينجانب سپرده شود و غيرمنقول از قبيل مستغلات و اراضي، ثبت و ضبط شود تا به نفع مستمندان صرف گردد."
✅ به دنبال صدور اين فرمان، تشكيلاتي به نام بنياد مستضعفان با اساسنامه ای مشتمل بر 25 ماده در هفتم تير 1358، تصويب و به تاييد شوراي انقلاب رسيد.
https://eitaa.com/eslam20
🏴رحلت "ابوالقاسم حسين بن روح نوبختی" سومين نايب خاصِّ امام زمان (326 ق)
✍ حسین بن روح نوبختی (متوفای ۳۲۶ق)، سومین نایب از نواب اربعه امام مهدی(عج) است که به مدت ۲۱ سال (۳۰۵ - ۳۲۶ق) نیابت خاصه را بر عهده داشت. او از اصحاب امام عسکری(ع) و از یاران نزدیک نایب دوم در بغداد بود.
✅ محمد بن عثمان در واپسین روزهای حیات خود، حسین بن روح را به دستور امام زمان، جانشین خود کرد. پس از مدتی در ۵ شوال ۳۰۵ق، اولین توقیع از سوی حضرت مهدی در تأیید حسین بن روح صادر شد.
✅ حسین بن روح در ابتدای نیابت خود در دستگاه حاکم عباسی دارای موقعیت و احترام ویژه بود، اما بعدها دچار مشکل شد و مدتی زندگی مخفیانه داشت و سپس پنج سال زندانی شد.
✅ از مهمترین اتفاقات دوران حسین بن روح، ماجرای شلمغانی است که وکیل مورد اعتماد او بود، اما دچار انحراف عقیده گردید و توقیعی از جانب امام زمان(عج) در لعن او صادر شد.
✅ سرانجام وی در ۱۸ شعبان ۳۲۶ درگذشت و در بغداد، در منطقه نوبختیه، به خاک سپرده شد.
📗 شیخ طوسی، کتابالغیبة، ص۲۳۸.
https://eitaa.com/eslam20
💠حکایت اخلاقی💠
♨️ جزای قضا شدن یک نماز
💦حاج شیخ حسنعلی نخودکی اصفهانی از پانزده سالگی تا پایان عمرش، هر سال، سه ماه (رجب، شعبان و رمضان) را روزه میگرفت و شبها را نیز به عبادت سپری میکرد و آرام نداشت.
💦 او میگوید: در تمام عمرم تنها یک روز نماز صبحم قضا شد، پسر بچهای داشتم که شب همان روز از دنیا رفت.
سحرگاه مرا گفتند که این رنج فقدان را به علت فوت نماز صبح، مستحق شدهای.
💦 اینک اگر شبی تهجّدم [نماز شبم] ترک شود، صبح آن شب، انتظار بلایی را میکشم.
📚 نشان از بی نشانها، ج1، ص16 و 31.
https://eitaa.com/eslam20
💠 سه خصلت از نیکی های دنیا و آخرت است.
🌷 «امام جعفرصادق علیهالسلام»:
🌸 ثلاثٌ مِن مَكارِمِ الدُّنیا وَ الآخِرة: تَعفُو عَمَّن ظَلَمَكَ وَ تَصِلُ مَن قَطَعكَ و تَحلُمُ اذا جُهِلَ عَلیَكَ.
🌹 سه خصلت از نشانههای شرافت دنیا و آخرت است:
از کسی که به تو ظلم کرده گذشت کنی، با کسی که با تو قطع رابطه کرده رابطه برقرار کنی و در برابر آدم نادانی که به تو بیحرمتی نموده خویشتنداری نمایی.
📚 اصول کافی، ج ٣، ص ١٦٧.
https://eitaa.com/eslam20
💠 آثار اخروی ظلم:
الف- لعن پروردگار:
✍ یکی از عذاب هایی که در جهان آخرت متوجه شخص ظالم میگردد، لعنت الهی بر این فرد است. در آیات قرآن نیز در جاهای مختلفی، ظالمین مورد لعن و نفرین قرار گرفتهاند.
☀️«أَلَا لَعْنَةُ اللَّهِ عَلَى الظَّالِمِينَ»
آگاه باشید که لعن خدا بر ستمکاران عالم است. (۱)
ب- عقوبت الهی:
🔹 فرد ظالم در عالم آخرت دچار عقوبت خداوند قرار میگیرد و اسباب بدبختی او فراهم میشود و عذاب اخروی بسی سنگین تر از عذاب دنیوی است.
☀️وَ لا تَحْسَبَنَّ اللَّهَ غافِلًا عَمَّا يَعْمَلُ الظَّالِمُونَ إِنَّما يُؤَخِّرُهُمْ لِيَوْمٍ تَشْخَصُ فِيهِ الْأَبْصارُ «۲»
خداوند را از آنچه ستمگران انجام مىدهند غافل مپندار، همانا او (كيفر و حساب) آنان را براى روزى به تأخير مىاندازد كه چشمها (از حيرت و وحشت) در آن روز خيره مىماند.
(۱) سوره هود/۱۸.
(۲) سوره ابراهیم/۴۲.
https://eitaa.com/eslam20
📜 منشور سیاسی-اخلاقی انتخابات «۱۹»
🌸رهبر معظم انقلاب مدظله العالی:
🔹رسانه های آمریکایی و انگلیسی چند ماه است خودشان را میکُشند تا شاید بتوانند انتخابات را زیر سوال ببرند و حضور مردم را کم رنگ کنند.
🔸کسانی که به دنبال دلسرد کردن مردم هستند، میخواهند نظام را تضعیف کنند. کاهش مشارکت باعث افزایش فشارهای خارجی میشود.
🔹دشمنان میدانند که اگر پشتوانه حضور مردم کم رنگ بشود، میتوانند کشور را جولانگاه حضور تروریست ها بکنند و اخلال ایجاد کنند.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
صبر.MP3
8.71M
حجت الاسلام
غفاري
م صبر
ج 965
https://eitaa.com/eslam20
📝 ده شاخصه انتخاب اصلح در کلام امیرالمؤمنین علی علیهالسلام
🍃🌹🍃
۱. ساده زیستی و عدم ثروت اندوزی (نامه ۴۵)
۲. برخورد قاطع با نزدیکانی که دارای فساد اقتصادی هستند.(نامه ۴۱)
۳. عدم همراهی و به کار گیری دنیا طلبان (نامه ۳۹)
۴. عقب نشینی نکردن در برابر دشمن (نامه ۳۸)
۵. توجه به نظرات مردم (نامه ۵۳)
۶. توجه به اقشار ضعیف و کاهش گرفتاری های مردم (نامه ۵۳)
۷. رفع کینه و دشمنی بین مردم (نامه ۵۳)
۸. تلاش برای از بین بردن فساد(نامه ۵۳)
۹. سوء ظن به دشمن حتی هنگام صلح (نامه ۵۳)
۱۰. نظارت بر زیر دستان و انتخاب فرد شایسته برای خدمت به مردم (نامه ۵۳)
📚 منبع: نهجالبلاغه
https://eitaa.com/eslam20
#حدیث_روز
✍️ از #امام_صادق (ع) روایت شده:
💠 چون #مرده را در قبرش نهند، شخصى در برابرش مجسّم شود و به او گويد : هان تو! ما سه تا بوديم:
1⃣ يكى #روزىِ تو بود كه با به سر آمدن اجلت به پايان رسيد؛
2⃣ ديگرى #خانواده تو بود كه تو را به جاى گذاشتند و رفتند؛
3⃣ و من #عمل تو هستم كه با تو ماندم. بدان كه من بى اهميت ترين اين سه نزد تو بودم!
📖 «إذا وُضِعَ المَيِّتُ في قَبرِهِ مُثِّلَ لَهُ شَخصٌ فقالَ لَهُ : يا هذا كُنّا ثَلاثَةً ؛ كانَ رِزقُكَ فَانقَطَعَ بِانقِطاعِ أجَلِكَ ، و كانَ أهلُكَ فخَلَّفوكَ وَ انصَرَفوا عَنكَ ، و كُنتُ عَمَلَكَ فبَقِيتُ مَعَكَ ، أمَا إنّي كُنتُ أهوَنَ الثَّلاثَةِ عَلَيكَ!».
📚 میزان الحکمة، ج۸، ص۱۸۶، ح ۱۴۵۲۵.
#عمل/ #اهمیت_عمل/ #همدم_همیشگی/ #رفیق_ماندگار/
https://eitaa.com/eslam20
🍓داستانی بسیار جالب!!
عتیقه فروشی در روستایی به منزل رعیتی ساده وارد شد. دید کاسه ای نفیس و قدیمی دارد که در گوشه ای افتاده و گربه در آن آب میخورد. دید اگر قیمت کاسه را بپرسد رعیت ملتفت میشود و قیمت گرانی بر آن می نهد. لذا گفت: ،
🍎عمو جان چه گربه قشنگی داری آیا حاضری آن را به من بفروشی؟ رعیت گفت چند می خری؟ گفت: یک درهم. رعیت گربه را گرفت و به دست عتیقه فروش داد و گفت: خیرش را ببینی. عتیقه فروش پیش از خروج از خانه با خونسردی گفت: عموجان این گربه ممکن است در راه تشنه اش شود بهتر است کاسه آب را هم به من بفروشی! رعیت گفت: قربان من با این وسیله تا به حال پنج گربه فروخته ام🤔🤔
این کاسه فروشی نیست، عتيقه است...
برای همدیگر احترام قائل شویم خدای ناکرده یکدیگر را احمق فرض نكنيم!🌷
https://eitaa.com/eslam20
حضرت آیتالله خامنهای در جمعبندی این بخش از سخنانشان خطاب به آحاد مردم تأکید کردند: بدانید انداختن رأی در صندوق که کاری آسان است نتایج بزرگی در پی دارد بنابراین از این فرصت باید استفاده کرد.
ایشان با یادآوری باور و اعتقاد خود به نقش پیشران و پیشرو جوانان در میدانهای مختلف، نقشیآفرینی و شوقانگیزی آنها در میدان انتخابات را نیز ضروری دانستند و گفتند: جوانها، هم در انتخابات شرکت کنند هم با استدلال و بیان منطقی، پدران و مادران و اطرافیان خود را به شرکت در انتخابات تشویق کنند.
رهبر انقلاب با تاکید براینکه ما با افرادی که به هر دلیلی واقعاً قادر به شرکت در انتخابات نیستند، حرفی نداریم در مورد کسانی که نسبت به انتخابات اظهار بیمیلی میکنند، گفتند: اما متاسفانه برخی افراد نسبت به انتخابات اظهار بیمیلی میکنند و دیگران را نیز به شرکت نکردن در انتخابات تشویق میکنند، به نظر من این افراد بهتر است قدری فکر کنند.
ایشان خطاب به اینگونه افراد افزودند: رأی ندادن هیچ فایده ونتیجهای ندارد اما حداقل در رأی دادن احتمال فایده وجود دارد اگرچه ما معتقدیم رأی دادن حتماً فایده و دستاورد دارد.
حضرت آیتالله خامنهای در تبیین یک اثر عینی رأی ندادن گفتند: رأی ندادن هیچ مشکلی را از کشور حل نمیکند ضمن اینکه برای خود فرد هم ضرر دارد چون اگر رأی ندهید، دیگران رأی میدهند و فردی را که شما مایل به انتخاب او نیستید انتخاب میشود در صورتی که شما با رأی خود میتوانستید جلوی انتخاب این فرد را بگیرید.
رهبر انقلاب در تبیین ملاکهای نامزدهای اصلح، نامزدهای تأیید شده در شورای نگهبان و دستگاههای نظارتی را صالح خواندند و گفتند: اصلح کسی است که در تقیّد به دین و عمل و تشرّع دینی بهتر و جلوتر باشد، به استقلال کشور و وابسته نشدن به قدرتها اصرار بیشتری داشته باشد، به مبارزه با فساد عقیده جدی داشته باشد، و نسبت به منافع ملی جدیتر باشد یعنی منافع ملی و اسباب عزت و آسایش و پیشرفتکشور را بر منافع شخصی و تعصبات جناحی ترجیح دهد.
ایشان راه شناخت اصلح و تطبیق این ملاکها با نامزدهای انتخابات را مطالعه، تحقیق، دقت در اظهارات و شنیدن از افراد مطلع وآگاه ،و مشورت با انان خواندندو گفتند: این، کاری سخت و نشدنی نیست. مثلاً در تهران فهرستهای مختلفی وجود دارد که برخی را میشناسیم، بعضی را از دیگران پرس و جو میکنیم و برخی را هم به افرادی که معرفی کردهاند اعتماد میکنیم و نامشان را در برگه رأی مینویسیم. بنابراین هر مقداری که ممکن است باید در این زمینه تلاش کرد.
ایشان ابراز امیدواری کردند خداوند برای ملت ایران انتخاباتی مطلوب و شایسته مقدّر فرماید.
حضرت آیتالله خامنهای در بخش پایانی سخنانشان، مسئله غزه را مسئله اساسی دنیای اسلام برشمردند و گفتند: مسئله غزه، اسلام را به دنیا معرفی کرد و معلوم شد که اسلام و عامل دین، باعث اقتدار و مقاومت و تسلیم نشدن مردم در مقابل اینهمه بمباران و فاجعهآفرینی صهیونیستها است .این مسئله حقیقت فرهنگ و تمدن غربی را هم به جهانیان نشان داد و مشخص شد که سیاستمداران برآمده از این فرهنگ حتی حاضر به اعتراف به اقدام صهیونیستها در نسلکشی فلسطینیها نیستند و با وجود برخی حرفها، در عمل با وتو قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل، جلوی توقف جنایتها را میگیرند.
ایشان خودسوزی افسر نیروی هوایی آمریکا در اعتراض به جنایتهای رژیم صهیونیستی را نشانه اوج رسوایی و فضاحت سیاستهای خلاف بشری آمریکا و فرهنگ فاسد و ظالم غربی دانستند و گفتند حتی این فرد که در فرهنگ غربی پرورش یافته بود، عمق فضاحت این فرهنگ را درک کرد. ایشان ابراز امیدواری کردند: خداوند به اسلام و مسلمین و فلسطین بخصوص غزه نصرت کامل عطا کند.
رهبرانقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت ماههای شعبان و رمضان و ضرورت تلاش برای نزدیکی به خداوند متعال اشاره کردند و افزودند: ایام باقیمانده از ماه شعبان و بعد از آن ماه رمضان فرصت مغتنمی برای دعا، مناجات و تقویت ارتباط با پروردگار است و توصیه من بهخصوص به جوانان که دارای دلهای پاک و زلال هستند این است که از دعاهای وارد شده از ائمه اطهار (ع)، استغفار و صلوات غفلت نکنند زیرا این ادعیه متضمن معارف و مضامین عالی است و انس شما را با خالق هستی افزایش میدهد.
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
12موردازشاخص های نامزداصلح درعرصه فردی واجتماعی.MP3
40.02M
حجت الاسلام غفاري
م 12موردازشاخص هاي نامزداصلح درعرصه فردي واجتماعي
🌷پیامبر گرامی اسلام صل الله علیه و آله.
خداى عزوجل مى فرمايد: به عزّت و جلالم سوگند كه از ظالم در دنيا و آخرت انتقام مى گيرم و از كسى هم كه مظلومى را ببيند و بتواند ياريش كند و نكند بى گمان انتقام مى گيرم.
🌹عنه صلى الله عليه و آله: يقولُ اللّه ُ عَزَّ و جلَّ: و عِزَّتي و جلالِي لَأَنتَقِمَنَّ مِن الظّالِمِ في عاجِلِهِ و آجِلِهِ، و لَأنتَقِمَنَّ مِمَّن رَأى مَظلوما فَقَدَرَ أن يَنصُرَهُ فلَم يَنصُرْهُ.
📚كنزالعمال، ج۳، ص ۵۰۵، ح ۷۶۴۱.
https://eitaa.com/eslam20
💠 راههای مبارزه با ظلم و درمان آن
✍ هر یک از صفات رذیله که انسان در صدد علاج آن برنیاید و از آن پیروی کند، رو به شدت گرفتن میگذارد و مراتب شدت رذایل مثل شدت فضایل نامتناهی است. اگر انسان نفس اماره را به حال خود واگذارد، به واسطه تمایل ذاتی آن به فساد، میل به فساد پیدا میکند. تا آن جا که رذیلهای که از آن پیروی میکرد، به عنوان صورت اصلی و ذاتی نفس آدمی، تجلی پیدا می کند.(۱) برای مبارزه با ظلم راهکارهایی ارائه شده است از جمله:
۱- درمان فردی:
الف) تهذیب نفس
🔹 از آنجا که معالجه امراض نفسانی، با معجونی مرکب از علم و عمل است، پس دفع صفت رذیله ظلم و کسب فضیلت عدالت هم علاج علمی و عملی دارد. علاج علمی آن است که در مفاسد دنیوی و اخروی ظلم و فواید عدل، تأمل شود و بداند که ظلم باعث تباهی است و نیز تنفر مردم از شخص ظالم را به یاد آورد و علاج عملی، آن است که پیوسته اخبار و آثاری که در ذم ظلم و مفاسد آن و مدح عدل و فوائد آن رسیده، را مطالعه کند و با اهل علم و فضل مجالست نماید و دادرسی فقرا و مظلومین کند تا لذت عدالت را بیابد.(۲)
ب- توجه به معاد و عقوبات:
🔸 محور اصلی در مبارزه با رذایل و خودخواهی که منشأ رذایل و مفاسد است، توجه به معاد و عذابهای اخروی است. روح تمام تعالیم آسمانی این است که انسان در همه حال به حضور پروردگار توجه داشته باشد و از یاد مرگ و آخرت غفلت نکند.
📚(۱) امام خمینی، سید روح الله، چهل حدیث، قم مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، ۱۳۷۶، چ ۱۴، ح ۹، ص ۱۵۶.
(۲) نراقی، ملا احمد، معراج السعادة، تهران، مؤسسه هجرت، ۱۳۷۴، چ ۲، ص ۵۰۱."
https://eitaa.com/eslam20
💠 شرکت در انتخابات یک عمل صالح است
✍ از جمله مصادیق مهم عمل اجتماعی، بیعت با رهبری است. بیعت در هر زمان و مکان مصادیقی پیدا میکند که در زمانه ما به شکل حضور و مشارکت در انتخابات، تجلی و ظهور مییابد. مشارکت مومنان در عمل اجتماعی و حضور فعال، از نظر عقل و وحی، یک حق و تکلیف است.
✅ هرگامی که مومنان در جامعه ایمانی در راه خدا و اطاعت از او بر میدارند، به عنوان عمل صالح در کارنامه اعمال آنان نوشته میشود.
✅ یکی از کارهای مهم که از مصادیق بزرگ و روشن عمل صالح و احسان خشم آفرین در دلهای دشمنان است، حضور و مشارکت در انتخابات میباشد.
🌸 رهبر معظم انقلاب در آستانه انتخابات ۱۴۰۰ با استناد به آیه ۱۲۰ سوره برائت، «مَا كَانَ لِأَهْلِ الْمَدِينَةِ وَمَنْ حَوْلَهُمْ....... إِلَّا كُتِبَ لَهُمْ بِهِ عَمَلٌ صَالِحٌ ۚ إِنَّ اللَّهَ لَا يُضِيعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِينَ»، شرکت در انتخابات را عمل صالح دانستند چرا که دشمنان دین و اسلام را به شدت ناراحت می کند.
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز جمعه
☀️ 11 اسفند ماه 1402 شمسی
🌙20 شعبان 1445 قمری
❄️ 30 فوریه 2024 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت فقيه و عالم وارسته آيت الله "حسن نوری همدانی" (1369 ش)
➕ آغاز خروج ارتش انگليس از ايران پس از پايان جنگ جهاني دوم (1324ش)
🌙 #قمری
➕ وفات واعظ شهير "سيد محمد شيرازی" معروف به "سلطان الواعظين" (1391 ق)
➕ وفات عالم جلیل، ملا محمد کاشی (1333ق)
➕ رحلت فقيه جليل آيت اللَّه "سيد احمد روضاتي" عالم تهراني (1380ش)
❄️ #میلادی
➕ آغاز حملات هوايي امريكا به ويتنام شمالي در جريان تهاجم به اين كشور (1956م)
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
◼️رحلت فقيه و عالم وارسته آيت اللَّه "حسن نوري همداني" (1369 ش)
✍ آيت اللَّه ميرزا حسن نوري همداني در سال 1302 ش در يكي از روستاهاي اطراف همدان به دنيا آمد. مقدمات علوم را نزد پدر و سطوح عاليه را در محضر آخوند ملاعلي همداني آموخت. و در بيست سالگي در حلقه درس خارج آيات عظام: سيد حسين بروجردي، سيد محمد محقق داماد، امام خميني و علامه طباطبايي قرار گرفت. او در سال 1337، اقدام به تاسيس انجمن هاي اسلامي قم، با نام مكتب ولي عصر(عج) نمود و تشكّلي ارزشمند از جوانان مسلمان، براي آشنا ساختن آنان با مباني دين به وجود آورد و كانون مبارزه عليه التقاط، كفر و محل تحقيق و تبيين مفاهيم ديني بود.
✅ او پس از مدتي از طرف ساواك باز داشت شد و اين مركز پس از هجده سال فعاليت، در سال 1355 توسط رژيم تعطيل شد. وی پس از انقلاب از طرف امام خميني(ره) براي تبليغ و هدايت نيروهاي مسلمان ساكن انگلستان به آنجا اعزام شد. او آثار ارزشمندی را به رشته تحریر درآورد که؛ پيروزي در سايه شكست، توضيح المسائل و مجموعه آثار از آن جمله اند. سرانجام اين يار وفادار امام و انقلاب در يازدهم اسفند 1369 ش، در 67 سالگی دعوت حق را لبیک گفت و در جوار حرم مطهر حضرت معصومه(س) به خاك سپرده شد.
https://eitaa.com/eslam20
◼️ وفات عالم جلیل ، ملا محمد کاشی (1333ق)
✍ آخوند ملامحمد کاشانی (کاشی) فقیه حکیم، عارف شیعه، تحصیلات علوم خود را در معقول و منقول، به حد کمال رساند، آنقدر که مانندش در آن زمان بی نظیر بود، در سال 1286 هـ ق، در مدرسه صدر اصفهان، علاوه بر فقه، اصول و حکمت، در ادبیات عربی و فارسی و ریاضیات تدریس داشت.
✅ او معاصر حکیم بزرگ "جهانگیرخان قشقائی" بود. جاذبه درس او که فلسفه را با عرفان آمیخته بود و انس با جهانگیرخان، علاقمندان به فلسفه، به ویژه فلسفه صدرایی را از شهرهای دور و نزدیک و حتی از کشورهای دیگر به اصفهان کشاند و در محضر درس او، شاگردان بسیاری حکمت آموختند و به کمال رسیدند.
✅ این فقیه بزرگوار و عارف حکیم، در 20 شعبان سال 1333 هـ ق در اصفهان در سن 90 سالگی چشم از جهان فرو بست. و در تخت فولاد اصفهان به خاک سپرده شد.
https://eitaa.com/eslam20
💠جایگاه عفو در اسلام💠
✍ آیات و روایات زیادی به جایگاه و اهمیت عفو و بخشش و برقراری رابطه دوستانه و صمیمی بین هم نوعان تاکید دارد. آیه ذیل یکی از آیاتی است که عفو را رفتاری خداپسندانه و با پاداشی بزرگ، معرفی کرده است:
☀️ وَ جَزاءُ سَیئَةٍ سَیئَةٌ مِثْلُها فَمَنْ عَفا وَ أَصْلَحَ فَأَجْرُهُ عَلَی اللَّهِ إِنَّهُ لا یحِبُّ الظَّالِمِینَ.(۱)
هر بدی را مجازاتی است همانند آن، ولی هر کس ببخشد و راه آشتی در پیش گیرد، مزدش با خداست؛ زیرا که او ستمکاران را دوست ندارد.
✅ این آیه زیبا، انسان را به بخشش و صلح و آشتی بین هم نوعان فرا می خواند و از آن جا که پاداش آن را بر عهده ذات مقدس پروردگار می داند، به بزرگی و اهمیت این رفتار پسندیده اشاره کرده است.
🌺 پیامبر خدا (ص) در معنای این آیه فرموده است:
إذا عَنَّت لَکم غَضبَةٌ فَادرَؤوها بِالعَفوِ؛ إنَّهُ ینادی مُنادٍ یومَ القِیامَةِ: مَن کانَ لَهُ عَلَی اللّهِ أجرٌ فَلْیقُمْ، فَلا یقومُ إلّا العافُونَ، ألَم تَسمَعوا قَولَهُ تَعالی: فَمَنْ عَفا وَ أَصْلَحَ فَأَجْرُهُ عَلَی اللَّهِ.(۲)
🌷 هر گاه خشمی برای شما پیش آمد، با عفو و گذشت آن را از خود دور کنید؛ زیرا در روز رستاخیز ندا دهنده ای ندا می دهد: هر که به گردن خدا مزدی دارد، برخیزد. و کسی جز بخشایندگان برنخیزند. آیا سخن خداوند متعال که می فرماید «پس، هر که ببخشد و آشتی ورزد، مزدش با خداست» را نشنیده اید.
---------------------------
(۱) شورا: ۴۰
(۲) اعلام الدین، ص ۳۳۷؛ منتخب میزان الحکمة، ج ۲، ص ۶۹۸.
https://eitaa.com/eslam20