✨﷽✨
🔴به تاريخ های روی سنگ قبر نگاه کنید:
"تاريخ تولد- تاريخ مرگ"
آنها فقط با يك خط فاصله از هم جدا شده اند،
همين خط فاصله كوچك نشان دهنده تمام
مدتي است كه ما روي كره زمين زندگي
كرده ايم،
ما فقط به اندازه يك " خط فاصله" زندگي
مي كنيم!
و ارزش اين خط كوچك را تنها كساني مي دانند كه به ما عشق ورزيده اند.
آنچه در زمان مرگ مهم است پول و خانه و ثروتي كه باقي مي گذاريم نيست،
بلكه چگونه گذراندن اين خط فاصله است.
بياييد به چرايى خلقتمان بيانديشيم
بياييد بيشتر يكديگر را دوست داشته باشيم
👈 دير تر عصباني شويم
👈 بيشتر قدرداني كنيم
👈 كمتر كينه توزي كنيم
👈 بيشتر احترام بگذاريم
👈 بيشتر لبخند بزنيم
و به ياد داشته باشيم كه اين " خط فاصله" خيلی كوتاه است!
@eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
23موردازنمازهای مستحبی.MP3
33.14M
حجتالاسلام والمسلمین علی صالح غفاری
موضوع ۲۳مورد از نمازهاي مستحبی
جلسه 506
https://eitaa.com/eslam20
📚 شکستن نماز واجب
❓سوال: چنانچه در حال خواندن نماز فرادا، نماز جماعت برگزار شود، آیا می توان نماز را شکست؟
✅ جواب:
اگر هنگامی که مشغول خواندن نماز سه یا چهار رکعتی است، نماز جماعت برپا شود و اطمینان ندارد که بعد از اتمام نمازش به جماعت می رسد، چنانچه به رکوع رکعت سوم نرفته است، مستحب است به نیّت نماز مستحب، نماز را دو رکعتی تمام کند و خود را به جماعت برساند.
🏷 پینوشت:
رساله نماز و روزه آیت الله خامنه ای/ مسأله ۶۹۵
@eslam20
✨﷽✨
📌 جایگاه عالمان در عصر غیبت امام زمان
✍ در رابطه با نقش و جایگاه علما و دانشمندان سخنان بسیار گفته شده و این نقش در عصر ما، یعنی عصر غیبت، از اهمیت بیشتری برخوردار است چراکه این عالمانِ دین هستند که راه را از بیراهه تشخیص داده و به مردم نشان میدهند. امام هادی علیهالسلام در روایتی شیرین، این موضوع مهم را بیان فرموده است.
📖 امام هادی علیهالسلام میفرمایند: «اگر در دوران غيبت قائم آل محمد دانشمندان نبودند كه مردم را به سوی او هدایت كنند و با حجتهای الهی از دینش دفاع کنند، کسی در دین خدا پابرجا نمیماند. و همه مُرتد میشدند. ولی آنان همانند ناخدای کشتی، سكانِ كشتی را نگاه میدارند و آنان نزد خدا، والاترين انسانها هستند.»
📚 محجة البیضا، ج 1، ص 32، نشر جامعه مدرسين حوزه علميه قم
🌺 ولادت #امام_هادی مبارک باد.
@eslam20
✍امام هادی علیه السلام فرمودند:
«اُذْکُرْ مَصْرَعَکَ بَیْنَ یَدَیْ اَهْلِکَ، ولاطَبیبٌ یَمْنَعُکَ وَ لا حَبیبٌ یَنْفَعُکَ؛
💬 به یاد آور پایان عمرت را (آن زمان که جلوی چشمان خانواده در بستر افتاده ای) نه طبیبی میتواند مانع مرگت شود و نه دوستان نفعی به حال تو دارند»
📚بحارالانوار، ج ۷۸، ص ۳۶۹
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
@eslam20
✨﷽✨
#یک_داستان_یک_پند
✍پیر مرشدی با سه شاگرد مکتباش در حجرهای زندگی میکردند. یکی از شاگردان روزها در گرمای ظهر به پشت بام میرفت و زیر آفتاب میخوابید و شب هنگام که میشد به داخل حجره آمده و در داخل استراحت میکرد.
شاگردان دیگر بر کار او خرده میگرفتند و میگفتند: تو چرا معکوس عمل میکنی، و به جای آن که روز را در حجره بخوابی، پشت بام میخوابی و شب را که در پشت بام میشود خوابید تو در اتاق می خوابی؟!
شاگرد گفت: شما را توان درک کارهای من نیست، من مشغول ریاضت نفس خود و اصلاح آن هستم. شاگردان شکایت آن شاگرد به استاد کردند و از استاد خواستند تا او را نصیحت کند. استاد گفت: صبر کنید!!!
روزی استاد که از بیرون به داخل حجره آمد شاگرد را نیافت. دوستاناش گفتند: طبق معمول در پشت بام خوابیده است. استاد گفت: به پشت بام بروید و با دقت بنگرید تا مطمئن شوید خواباش برده است یا نه؟!
شاگردان چون به پشت بام رفتند او را در خواب عمیق یافتند. منتظر شدند تا استاد، شاگرد را نصیحت کند ولی استاد سخنی از نصیحت او به میان نیاورد.
⬅️در پاسخ شاگرداناش در علت سکوت خود گفت: کسی که در برابر آفتاب سوزان ظهر، در زیر نور آن میتواند بخوابد و خواباش میبرد، شک نکنید سخنان مرا نوری نباشد که قویتر از آن آفتاب، که او را بتواند از خواب غفلت و جهلاش بیدار سازد.
@eslam20
📚 عمل به وصیت در مورد محل دفن
❓سوال: اگر کسی وصیت کند در جای غیر از وطن دفن شود،آیا عمل به وصیت واجب است؟
✅ جواب:
🔹 مقام_معظم_رهبری: اگر عمل به وصيت مقدور و غير حرجي باشد بايد به آن عمل شود.
🔸آیت الله مکارم: هرگاه کسی وصیت کند بدن او را در جای معینی دفن کنند لازم است طبق وصیت عمل کنند وچنانچه در جای دیگری دفن شود جایز نیست قبر او را نبش کنند و به جای مورد وصیت انتقال دهند.
🔹آیت الله سیستانی: بر وصي واجب است.
🔸آیت الله زنجانی: بله واجب است البته اگر بار مالی داشته باشد از ثلث ماترک میت هزینه می شود.
🔹آیت الله فاضل: اگر کسی وصیت کند که بعد از مرگ او را درمکان خاصی غیر از شهر وطنش دفن کند درصورتی که جایی که وصیت کرده شرعا ممنوع نباشد و برای ورثه هم بردن به آنجا برای دفن ممکن باشد واجب است در جایی که وصیت کرده، میّت را دفن کند.
@eslam20
💢 نذر روزه در سفر
❇️ اگر کسی نذر کند در روز معینی؛ مانند اول ماه رجب حتی در حال سفر روزه بگیرد، اگر آن روز در سفر باشد، باید آن روز را روزه بگیرد و واجب نیست قصد اقامت ده روز کند.
❇️ بنابراحتياط باید نذر قبل از شروع مسافرت باشد.
❇️ با داشتن روزه قضا، نذر روزه صحیح نیست، مگر آن که قصد داشته باشد روزه نذری را بعد از روزه قضا بجا آورد.
🔺 رساله نماز و روزه مسأله ٩٤٢
➖➖➖➖➖
@eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
26موردکه دعا دران ساعات سفارش شده.MP3
7.22M
حجتالاسلام والمسلمین علی صالح غفاری
موضوع ۲۶مورداز زمان های که درآن ساعات دعا سفارش شده
جلسه ۵۰۷
https://eitaa.com/eslam20
✨﷽✨
🔴عبادتِ با کسالت و زورکی فایدهای نداره
✍دیدی وقتی آدم مریض میشه، با اینکه بدنش به غذا احتیاج داره، ولی میلی به غذا نداره، اگر هم بخوره زورکی میخوره. کسی هم که اهل دنیاست همینطوریه. واقعاً روحش به این عبادت و بندگی نیاز داره، امّا لذت و شیرینی عبادت را نمیچشه، و نمیفهمه که این عبادت خیلی شیرینه، بنابراین عبادت رو زورکی انجام میده، و این عبادتِ زورکی فایدهای نداره. این آدم مریضه. روحش مریضه. باید به فکر درمان خودش باشه.
قرآن میگه اون عبادت و عمل خیری که همراه با کسالت باشه، و از روی کراهت، و زورکی انجام بشه، پذیرفته نیست:《وَ مٰا مَنَعَهُمْ أَنْ تُقْبَلَ مِنْهُمْ نَفَقٰاتُهُمْ إِلاّٰ أَنَّهُمْ کَفَرُوا بِاللّٰهِ وَ بِرَسُولِهِ وَ لاٰ یَأْتُونَ اَلصَّلاٰةَ إِلاّٰ وَ هُمْ کُسٰالیٰ وَ لاٰ یُنْفِقُونَ إِلاّٰ وَ هُمْ کٰارِهُونَ》(توبه/54)
💥انفاقی که میکنند پذیرفته نیست، چون به خدا و پیامبرش کافر شدند، و نماز را با کسالت و بیحالی به جا میآورند، و از روی میکنند. نماز میخونند، امّا با کسالت و بی حالی "کُسٰالیٰ" انفاق میکنند، امّا زورکی و با کراهت "کٰارِهُونَ" اینجور عبادتها فقط برای رفع تکلیفه، وگرنه فایدهای نداره. اون چیزی که به کارها ارزش میده، نیّت، نشاط و عشق، و انگیزه است
@eslam20
✨﷽✨
🔴"نقاش مشهوری" در حال اتمام نقاشی اش بود.
✍آن نقاشی بطور باورنکردنی "زیبا" بود و میبایست در مراسم "ازدواج شاهزاده" خانمی نمایش داده میشد. نقاش آنچنان غرق هیجان ناشی از نقاشی اش بود که ناخودآگاه در حالیکه آن نقاشی را تحسین میکرد، چند قدم به طرف "عقب رفت" نقاش هنگام عقب رفتن "پشتش" را نگاه نکرد که یک قدم به "لبه پرتگاه" ساختمان بلندش فاصله دارد.
شخصی متوجه شد که نقاش چه میکند میخواست "فریاد" بزند، اما ممکن بود نقاش بر حسب ترس "غافلگیر شود" و یک قدم به عقب برود و نابود شود، مرد به سرعت "قلمویی" را برداشت و روی آن نقاشی زیبا را "خط خطی" کرد نقاش که این صحنه را دید با "سرعت و عصبانیت" تمام جلو آمد تا آن مرد را بزند اما آن مرد تمام جریان را که شاهدش بود را برایش تعریف کرد که چگونه "در حال سقوط" بود.
* براستی گاهی آینده مان را بسیار زیبا ترسیم میکنیم، اما گویا "خالق هستی" میبیند چه "خطری در مقابل ماست" و "نقاشی زیبای ما" را خراب میکند.*
@eslam20