💠 زمان انتقام گرفتن خداوند
✍ ب. انتقام دنیوی: خداوند متعال از برخی در دنیا انتقام میگیرد؛ مانند عذاب هایی که به عنوان انتقام بر قوم فرعون(۱) و قوم شعیب (۲) نازل کرد. خداوند برخی از اقوام را به انتقام دنیوی تهدید کرده است به عنوان نمونه، خطاب به پیامبر اسلام میفرماید: «فَإِمَّا نَذْهَبَنَّ بِكَ فَإِنَّا مِنْهُمْ مُنْتَقِمُونَ»؛(۳) و هرگاه تو را از ميان آنها ببريم، حتماً از آنان انتقام خواهيم گرفت!
🔹منظور از بردن پیامبر اسلام (ص) از میان امتش، رحلت آن بزرگوار است و اشاره به این دارد که اگر مردم به راه خود همچنان ادامه دهند، در غیاب پیامبرشان شدیداً آنها را مجازات میکنیم.(۴) مشروط کردن انتقام به عدم حضور پیامبر در میان امت به خاطر آن است که پیامبر (ص) مظهر رحمت واسعه الهی و رحمه للعالمین است و وجود او مانع نزول قهر الهی و بلا و عذاب است . آنچنان که در آیه ۳۳ سوره انفال می فرماید : وَ ما کانَ اللَّهُ لِیُعَذِّبَهُمْ وَ أَنْتَ فِیهِمْ وَ ما کانَ اللَّهُ مُعَذِّبَهُمْ وَ هُمْ یَسْتَغْفِرُونَ؛ خداوند، تا تو در میان آنها هستى آنها را مجازات نخواهد کرد، و (نیز) تا استغفار مى کنند خدا عذابشان نمى کند.
🔸همچنین قرآن کریم یکی دیگر از انتقامهای دنیوی خداوند را اضلال گناهکاران و گمراهان برشمرده و فرموده است: «وَ مَن يُضْلِلِ اللَّهُ فَمَا لَهُ مِنْ هَادٍ... أَلَيْسَ اللَّهُ بِعَزِيزٍ ذِىانتِقَام»؛(۵) و هر كس را خداوند گمراه كند، هيچ هدايتكنندهاى ندارد... آيا خداوند توانا و داراى مجازات نيست؟!
🔹عزت و صاحب انتقام بودن خداوند اقتضا میکند از کسی که حق را انکار کرده و بر کفر خود اصرار ورزیده، انتقام گرفته شود و انتقامش به این صورت است که او را گمراه کند و راهنمایی نباشد که او را هدایت کند. باید توجه داشت که این گمراه کردن توسط خداوند به عنوان یک مجازات بوده وگرنه خداوند ابتداً هیچکس را گمراه نمیکند؛ بلکه اضلال خداوند ثانوی است.(۶)
📚۱) سوره اعراف/136.
۲) سوره حجر/79.
۳) سوره زخرف/41.
۴) مكارم شیرازی، ناصر و همکاران؛ تفسیر نمونه، تهران، دارالكتب الإسلامیة، 1374ش، چاپ اول، ج21، ص71.
۵) سوره زمر/36.
۶) المیزان فی تفسیر القرآن، ج12، ص262.
https://eitaa.com/eslam20
💠 منشور اخلاقی انتخابات
۵- قانون مداری در همه مراحل انتخابات
✍ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، میثاق ملی و شرعی ملت عزیز ایران است. تسلیم بودن در برابر قانون در همه مراحل انتخابات، اعم از تأیید صلاحیت ثبت نام کنندگان، فعالیت های تبلیغاتی، پذیرش منتخب اکثریت و پرهیز نامزدهای غیر منتخب و هواداران آنها از مخالفت و جوسازی علیه منتخبین، نشان فرهنگ بالای اسلامی جامعه انقلابی ماست.
🔹 از آنجا که قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به تأیید ولایت فقیه رسیده و مشروعیت دینی پیدا کرده، لازم است همه مؤمنان در برابر قانون گرچه خلاف نظرشخص آنان باشد، تسلیم باشند. زیرا تنها راه ثبات و امنیت یک جامعه و نظام، تبعیت عمومی از قانون است.
🔸 بر این اساس قرآن کریم، اختیار اِعمال نظر شخصی مؤمنان را در برابر قوانین و تصمیمات اتخاذ شده خدا و رسولش سلب کرده است.
☀️ «وَمَا كَانَ لِمُؤْمِنٍ وَلَا مُؤْمِنَةٍ إِذَا قَضَى اللَّهُ وَرَسُولُهُ أَمْرًا أَنْ يَكُونَ لَهُمُ الْخِيَرَةُ مِنْ أَمْرِهِمْ وَمَنْ يَعْصِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ ضَلَّ ضَلَالًا مُبِينًا»(احزاب/ ۳۶.
و هيچ مرد و زن با ايمانى حقّ ندارند هنگامى كه خدا و رسولش امرى را مقرّر كنند، از سوى خود امر ديگرى را اختيار كنند و هر كس خدا و رسولش را نافرمانى نمايد، پس بدون شك به گمراهى آشكارى گرفتار شده است.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
4دستورالعمل جامع ازرسول الله.MP3
14.43M
حجت الاسلام
غفاري
م 4دستورالعمل جامع ازرسول الله
ج 930
https://eitaa.com/eslam20
#حدیث_روز
✍️ از #امام_علی (ع) روایت شده:
💠 #علم، راهنماييت مى كند و #عمل تو را به هدف مى رساند.
📖 «العِلـمُ يُرشِدُكَ ، و العَمَـلُ يَبلُـغُ بِكَ الغايَةَ».
📚 میزان الحکمة، ج۸، ص ۱۴۱، ح۱۴۳۷۸.
#علم/ #عمل/ #علم_و_عمل/ #جایگاه_علم/ #جایگاه_عمل/ #هدف/ #رسیدن_به_هدف/
دلت گر به راه خطا مایلست
ترا دشمن اندر جهان خود دلست
#حکیم ابوالقاسم فردوسی
یکم بهمن ماه زادروز فردوسی بزرگ (روز آموزگار ایرانی) سخنسرای نامی و سرایندهی شاهنامه حماسهی ملی ایران بر تمام ایرانیان و پارسی زبانان سراسر جهان و میهن پرستان خجسته باد،
یونسکو #شاهنامهی فردوسی را یکی از سه اثر برجستهی جهان معرفی کرده است.
😎😎
#تقویم_شیعه
📅 امروز دوشنبه
☀️ 02 بهمن ماه 1402 شمسی
🌙 10 رجب 1445 قمری
❄️ 22 ژانویه 2024 میلادی
☀️ #شمسی
➕ تحريم رفراندوم فرمايشی رژيم "محمدرضا پهلوی" توسط "امام خمينی"(ره) (1341ش)
➕ سالروز درگذشت دکتر ابوالحسن نجفی زبان شناس و عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی (1394 ش)
➕ شهادت شهید جواد فیاض مهر (1362ش)
🌙 #قمری
➕ ولادت حضرت علی اصغر (ع) فرزند امام حسين(ع) (60 ق)
➕ ولادت "امام محمدتقی (ع)، جواد الائمه " (195 ق)
➕ رحلت عالم و مجتهد بزرگ آيت الله "ميرزا باقر قاضي تبريزی" (1366 ق)
❄️ #میلادی
➕ ترور مبارز فلسطينی "ابوحسن سلامه" توسط عوامل صهيونيستی (1979م)
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
❎ تحريم رفراندوم فرمايشي رژيم "محمدرضا پهلوي" توسط "امام خميني"(ره) (1341ش)
پس از اعلام لوايح ششگانه شاه به عنوان انقلاب سفيد و تعيين روز ششم بهمن 1341 جهت برگزاري رفراندوم عمومي، حضرت امام خميني(ره)، در پاسخ به استفتاء گروهي از مردم مسلمان ايران، با انجام اين همه پرسي مخالفت و آن را خلاف شرع اسلام و قانون اساسي ايران اعلام كردند.
✅ شاه در روز نوزدهم دي ماه 41، لوايح شش گانه ای را جهت برگزاري همه پرسي اعلام کرد. اما حضرت امام با توجه به پيشبيني نشدن این نوع همه پرسي در قانون اساسي، مبهم بودن لوايح و بي اطلاعي مردم از محتواي آنها و نيز نبودن آزادي و توسل مأموران رژيم به تهديد و تطميع مردم، همه پرسي درباره لوايح شش گانه شاه را خلاف شرع و قانون اساسي، اعلام نمودند.
✅ در دوم بهمن 41، پس از انتشار اعلاميه امام درباره تحريم همه پرسي شاه، مردم تهران و دیگر شهرها با تعطيل كردن بازار، در خيابانها به تظاهرات پرداختند كه به درگیری پليس با مردم انجامید.
https://eitaa.com/eslam20
🌟ولادت "امام محمدتقي(ع)، جواد الائمه(ع)" (195 ق)
✍ حضرت امام محمدتقي(ع) امام نهم، در سال195 قمری در مدينه ي منوره به دنيا آمد. ابوجعفر، كنيه و جواد، تقي، قانع، مرتضي و نجيب از القاب آن امام همام مي باشند. آن حضرت در 8 سالگي و در زمان مأمون به امامت رسيد و در عصر معتصم عباسي در 25 سالگي به شهادت رسید.
✅ فرزندان امام جواد(ع) را چهار تن ذكر كرده اند. آن امام بزرگوار، از محبوبيت فوق العاده اي در ميان مردم برخوردار بود. و به واسطه ي بخشندگي زيادي كه داشت به جواد به معناي بخشنده مشهور شد. خانه ي امام جواد(ع) پناهگاه نيازمنداني بود كه از هر سو نا اميد شده و به مساعدت امام چشم دوخته بودند.
✅ در دوران امام جواد(ع) حوزه ي نفوذ اسلام، پهنه ي گسترده اي را شامل مي شد. اين امر زمينه را براي انتقال و نشر آراء مختلف فراهم آورد و باب مباحثه و گفت و گو بين انديشمندان مسلمان و غيرمسلمان را باز كرد. در اين ميان، آن امام به عنوان يادگار پيامبر اسلام(ص)، از هر فرصتي بهره مي برد تا مردم را با علوم و معارف والاي اسلامي آشنا سازد و از نفوذ انديشه هاي غير الهي جلوگيري كند.
https://eitaa.com/eslam20
💠 علل انتقام گرفتن خداوند
الف. تکذیب آیات خداوند:
✍ کسانی که آیات و نشانه های خداوند را انکار کنند با عذاب شدید خداوند و انتقام او روبرو خواهند شد: «إِنَّ الَّذينَ كَفَرُوا بِآياتِ اللَّهِ لَهُمْ عَذابٌ شَديدٌ وَاللَّهُ عَزيزٌ ذُوانْتِقامٍ»؛(۱).
كسانى كه به آيات خدا كافر شدند، كيفر شديدى دارند و خداوند (براى كيفرِ بدكاران و كافران لجوج،) توانا و صاحب انتقام است.
🔹در این آیه بر مجازات کردن این گروه با قیدهای "شدید" و "ذوانتقام" تاکید شده است.
تکذیب آیات الهی نیز همانند کفر به آیات الهی از موجبات انتقام الهی است:
☀️«فَانْتَقَمْنا مِنْهُمْ فَأَغْرَقْناهُمْ فِي الْيَمِّ بِأَنَّهُمْ كَذَّبُوا بِآياتِنا وَ كانُوا عَنْها غافِلينَ»؛(۲) سرانجام از آنها انتقام گرفتيم و آنان را در دريا غرق كرديم؛ زيرا آيات ما را تكذيب كردند و از آن غافل بودند.
🔸انتقام گرفتن خداوند از فرعونیان و غرق کردن آنها جزای عمل آنان بود که در آیهی 25 سوره زخرف نیز به آن اشاره شده است؛ چرا که آنها آیات الهی و دلایل و برهانهایی را که بر صدق موسی و صحت نبوت او دلالت داشت تکذیب کردند.(۳) تکذیب و رویگردانی آنان تا آن حد ادامه یافت که موجب غضب الهی شد: «فَلَمَّا آسَفُونا انْتَقَمْنا مِنْهُمْ فَأَغْرَقْناهُمْ أَجْمَعينَ»؛(۴) اما هنگامى كه ما را به خشم آوردند، از آنها انتقام گرفتيم و همه را غرق كرديم.
📚 ۱) سوره آل عمران/4.
۲) سوره اعراف/136.
۳) طبرسی، فضل بن حسن؛ مجمعالبیان فی تفسیر القرآن، تهران، ناصرخسرو، 1372ش، چاپ سوم، ج4، ص724.
۴) سوره زخرف/55.
https://eitaa.com/eslam20
💠 پنج سفارش امام جواد علیه السلام؛
🌷امام جواد (ع) می فرمایند:
در زندگي، صبر را تكيه گاه خود، فقر و تنگ دستي را همنشين خود قرار بده و با هواهاي نفساني مخالفت كن. و بدان كه هيچگاه از ديدگاه خداوند پنهان و مخفي نخواهي ماند، پس مواظب باش كه در چه حالتي خواهي بود.
«قَالَ لِلْجَوَادِ علیه السلام رَجُلٌ: أَوْصِنِي قَالَ علیه السلام، وَ تَقْبَلُ؟ قَالَ؛ نَعَمْ قَالَ علیه السلام؛ تَوَسَّدِ الصَّبْرَ وَ اعْتَنِقِ الْفَقْرَ وَ ارْفَضِ الشَّهَوَاتِ وَ خَالِفِ الْهَوَى وَ اعْلَمْ أَنَّكَ لَنْ تَخْلُوَ مِنْ عَيْنِ اللَّهِ فَانْظُرْ كَيْفَ تَكُونُ»؛
📚 بحارالأنوار، ج 75، ص 358، ح 1.
https://eitaa.com/eslam20