رضایی در جمعبندی این بخش از سخنان خود گفت: «در سال 61 ما در شرایطی قرار داشتیم که باید این اطمینان را حاصل میکردیم که عراق دیگر بنایی برای تجاوز به ایران ندارد یا اینکه این رژیم و این ارتش آنقدر ضعیف شده که دیگر توانی برای حمله ندارد. مخصوصا اینکه این دشمن به هیچ قاعده، قانون، عرف و اخلاق دینی یا بینالمللی پایبند نیست و هرچه از دستش بربیاید، انجام میدهد. علاوهبر این اگر ما در آن موقع که در روند پیروزی و حملات قدرتمندانه بودیم، فریب این ندای صلحطلبی صدام را میخوردیم و بعد مانند آنچه در حمله به ما و سپس درخصوص کویت انجام داد، اتفاق میافتاد و ما بخشهایی از کشور را از دست میدادیم، آیا نسلهای بعدی یا حتی همان کسانی که مدافع پذیرش صلح بودند ما را موردمواخذه قرار نمیدادند و نمیگفتند چرا شما سادهلوحی کردید و به او فرصت تجدیدقوا و حملهمجدد به خودتان را دادید؟»
این پژوهشگر تاریخ معاصر در ادامه این گفتوگو و در پاسخ به این سوال که چرا در سال 67 باوجود اینکه عراق هم تجهیزات داشت و هم از حمایت خارجی برخوردار بود و هم صدام همچنان همان روحیه تجاوزگری خود را حفظ کرده بود، ما قطعنامه 598 را پذیرفتیم، گفت: «در سال 66 توان نظامی ما از آنچه در انتهای عملیات کربلای5 بود چیزی اضافه نشده بود، ولی درطول سال 66 همان کشورهایی که از آن یاد کردم، ارتش عراق را بهشدت تجهیز و تقویت کردند که شاید بشود گفت اواخر سال 66 ارتش آنها نهتنها همه خسارات را جبرانشده میدید که تجهیزاتی فراتر از قبل هم در اختیار داشت.»
وی اضافه کرد: «در سال 67 با چنین شرایطی که عرض کردم، حملات عراق با شدت بسیار زیاد به مواضع ما صورت گرفت؛ مواضعی که هیچ امکانی برای تقویت آنها نداشتیم. بهعلاوه اینکه بعثیها چراغسبز را از تمامی کشورهای قدرتمند جهانی برای استفاده از سلاحهای شیمیایی گرفته بودند که بهوفور از آنها در این عملیاتها استفاده کردند. برای مثال پیش از آغاز عملیات زمینی عراقیها در فاو، بهصورت خیلی وحشتناکی از تسلیحات شیمیایی در منطقه استفاده کردند و هیچکس هم در دنیا آنها را محکوم نکرد و خیالشان از این بابت راحت بود.»
رضایی با اشاره به اینکه قطعنامه 598 چند ویژگی مهم داشت که امکان پذیرش آن را برای ایران فراهم میآورد، گفت: «در این قطعنامه تاکید شده بود قوای دو طرف باید به مرزهای بینالمللی برگردند و این متفاوت از آن چیزی بود که در قطعنامهها یا پیشنهادات صلح قبلی ذکر شده بود، چراکه در آنها عمدتا آمده بود که آتشبس صورت گیرد و بعدا مذاکره برای بازگشت نیروها و... انجام شود. ایران همیشه و درطول این سالها میگفت چون ارتش عراق در خاک من است، نمیتوانم پیشنهاد آتشبس را بپذیرم و اگر این پیشنهادات را بپذیرم، ارتش بعث در کشور ما تثبیت خواهد شد. در قطعنامه آمده بود که بعد از بازگشت نیروها آتشبس برقرار شود و مرزها از جانب نیروهای حافظ صلح کنترل و حمایت شود. در یکی دیگر از بندهای این قطعنامه آمده بود هیاتی باید برای تشخیص متجاوز شکل بگیرد و پس از مشخص شدن، ازسوی متجاوز غرامت پرداخت شود.»
〽️〽️محمد اسماعیل کوثری در گفتوگو با «فرهیختگان»:
اگر 4 شرط ایران را میپذیرفتند بعد از فتح خرمشهر جنگ تمام میشد
فرمانده دوران دفاع مقدس متذکر شد: برخی میگویند چرا پس از فتح خرمشهر جنگ به پایان نرسید، درحالیکه در آن زمان کسی خواستههای ایران را موردتوجه قرار نداد و ازجمله خواستههای ایران این بود که تجاوزگر و آغازکننده جنگ معرفی شود.
به گزارش «فرهیختگان»، سردار محمداسماعیل کوثری، از فرماندهان دوران دفاع مقدس و مشاور فرماندهکل سپاه در گفتوگو با «فرهیختگان» به تشریح نقاطعطف دفاع مقدس ازجمله ادامه جنگ پس از فتح خرمشهر و پذیرش قطعنامه ۵۹۸ در بستر عقلانیت پرداخت.
کوثری با اشاره به بحث جنگ تحمیلی و تبدیل کردن آن به دفاع مقدس از سوی رزمندگان اظهار داشت: «افرادی در نیروهای مسلح، ارتش، سپاه و بسیج بودند که جز در قالب منطق و عقلانیت عمل نمیکردند.»
مشاور فرماندهکل سپاه با بیان اینکه اکثر فرماندهان جنگ دانشگاه رفته و دانشجو بودند، افزود: «بسیاری از آنها در دانشگاههای شاخص کشور درس خوانده بودند؛ ازجمله شهید وزوایی در دانشگاه شریف، آقای رحیم صفوی در دانشگاه تبریز و شهید صیاد و شهید بابایی در آمریکا و همچنین شهید چمران در ناسای آمریکا بود.»
وی با بیان اینکه برخی شایعه میکنند که رزمندگان بهصورت گرتهای و سردستی عمل میکردند، تصریح کرد: «این حرف دروغ است، چراکه برای یک عملیات حتی کوچک ساعتها وقت گذاشته و بحث میشد، از اینرو رهبر انقلاب بر این اساس و چون اطلاع داشتند، موضوع عقلانیت در دفاع مقدس را مطرح کردند.»
کوثری با تاکید بر اینکه کارهای بزرگ و مهم نمیتواند بدون فکر و تدبیر انجام شود، خاطرنشان کرد: «در زمان جنگ چندصد نفر کاری را انجام میدادند و اگر قرار بود روی اقدام و نقشه راه آنها تدبیر و دقت نشود، مشخص بود که به نتیجه نمیرسید.»
این فرمانده دوران دفاع مقدس متذکر شد: «نکته بعدی این است که برخی میگویند چرا پس از فتح خرمشهر جنگ به پایان نرسید، درحالیکه در آن زمان کسی خواستههای ایران را موردتوجه قرار نداد و ازجمله خواستههای ایران این بود که تجاوزگر و آغازکننده جنگ معرفی شود.»
وی با اشاره به عدم پذیرش سازمان ملل برای معرفی کشور آغازکننده جنگ تا سال ۶۷ گفت: «نکته دیگر این بود که دشمن باید تعهد میداد پس از آتشبس حمله نکند، درحالیکه پس از پذیرش قطعنامه استکبار جهانی، رژیم بعث و منافقین را هم برای حمله به کشورمان مورد حمایت قرار داد.»
کوثری به درخواست سوم ایران در زمان جنگ اشاره کرد و گفت: «کشور متجاوزکننده باید خسارت میپرداخت، درحالیکه این کار را قبول نمیکردند.»
این فرمانده دوران دفاع مقدس خواسته دیگر ایران پس از فتح خرمشهر را بیرون رفتن عراق از محدوده مرزی ایران برشمرد و تصریح کرد: «این موارد پس از خرمشهر پذیرفته نشد تا اینکه در زمان قطعنامه ۵۹۸ برخی از آنها با موافقت مواجه شد. هرچند از ابتدا هم همه آنها را نیاوردند. ما گفتیم اگر میخواهید آتشبس شود، باید این موارد را بپذیرید که این اتفاق صورت گرفت و درنهایت حضرت امام نیز قطعنامه را پذیرفتند. وقتی حضرت امام متوجه شدند که برخی مسئولان معتقدند ازلحاظ اقتصادی نمیتوانیم به جنگ ادامه دهیم و همزمان جبهه و کشور را اداره کنیم، با پذیرش قطعنامه موافقت کردند.»
بهگفته وی، در آن زمان نیز میشد اینها را اداره کرد، اما بااین وجود حضرت امام(ره) بهصورت منطقی قطعنامه را پذیرفتند.
کوثری همچنین اظهار داشت: «برخی به دروغ میگفتند حضرت امام جنگطلب است، درحالیکه ایشان قطعنامه را پذیرفت، اما منافقین که مورد حمایت آمریکا و رژیم بعث بودند، دوباره به ایران حمله کردند.»
مشاور فرماندهکل سپاه با بیان اینکه به هیچ عنوان بحث آتشبس یا قطعنامه مطرح نبوده است، گفت: «آنها تصور میکردند اگر امام قطعنامه را بپذیرد، دیگر کسی از ایشان حمایت نمیکند و ایران ضعیف شده و کسی هم به میدان نمیآید، لذا گستردهتر از روزهای ابتدای جنگ تا گیلانغرب و سرپل ذهاب پیش آمدند.»
وی وارونه جلوه دادن مسائل جنگ را تحریف عنوان کرد که مورد اشاره رهبر انقلاب نیز قرار گرفته و برهمین اساس خاطرنشان کرد: «رهبر معظم انقلاب از چندین سال قبل متذکر شدهاند کسانی که در صحنه بودند، باید بهصورت کتبی یا شفاهی به ثبت خاطرات و مسائل جنگ بپردازند و اجازه ندهند دیگران به شکل دیگری این حقیقت را روایت کنند.»
جمع بندی:
دلایل ادامه جنگ بعد از فتح خرمشهر
1. قطعنامه پیشنهادی به گونه ای تنظیم شده بود که ایران را متخاصم اعلام کرده بود درحالی که ما تنها در مقابل حمله تحمیلی عراق از خود دفاع میکردیم.
2. صدام متجاوز شناخته نشده بود و تکلیف خسارتهای جنگی هم مشخص نشده بود.
3. برخی از شهرهای ما مثل نفت شهر و قصرشیرین و... هنوز در دست عراق بود.
4. تحلیل ها بر این بود که عراق با پیشنهاد قطعنامه در صدد تجدید قوا و حمله مجدد است کما اینکه بعد از پذیرش قطعنامه 598 در سال 67 هم چنین کرد.
5. اساسا عملیات بیت المقدس برای فتح خرمشهر طراحی شده بود نه خاتمه جنگ.
🆔 https://eitaa.com/eslamesyasi
💢قابل توجه مخاطبین گرامی
♨️ «در لباس سربازی» روایتی ویژه از حضور رهبر انقلاب در جبههها از نخستین روزهای آغاز جنگ تحمیلی تا ترور ایشان در تیرماه سال ۶۰ است.
⭕️ در این مستند، برخی تصاویر، فیلمها، اسناد و همچنین خاطرات شفاهی خودگفتهی آیتالله خامنهای از دوران دفاع مقدس برای نخستین بار منتشر شده است.
✅ «مسئولیتهای نظامی آیتالله خامنهای در سالهای اول انقلاب»، «ممانعت ایشان از فروش هواپیماهای نظامی توسط دولت موقت»، «ماجرای حضور ایشان در جبههها و تشکیل ستاد جنگهای نامنظم با همراهی شهید چمران»، «ماجرای آزادسازی سوسنگرد» و... از موضوعاتی هستند که «در لباس سربازی» به آنها میپردازد.
🔰 مستند «در لباس سربازی» به همت مؤسسهی پژوهشی- فرهنگی انقلاب اسلامی (دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله العظمی خامنهای)، بهمناسبت چهلمین سالگرد آغاز دفاع مقدس و با همکاری شبکهی یک سیما و مؤسسهی فرهنگی- هنری شهید آوینی تهیه شده است.
❇️ گفتنی است این مستند در ۳ قسمت ۴۵ دقیقهای از پنجشنبه (۱۰ مهر) تا شنبه (۱۲مهر)، هر شب ساعت ۲۰ از حسابهای رسمی KHAMENEI.IR و شبکهی یک سیما پخش خواهد شد.
🆔 https://eitaa.com/eslamesyasi
نژادپرستی-compressed.pdf
5.06M
📍#اختصاصی
📰 #نشریه
✅پیشنهاد دانلود
🔹موسسه فرهنگی رسانهای شناخت تقدیم کرد:
♦️چهارمین شماره نشریه تخصصی اندیشههای جاری انقلاب اسلامی «خردورزی» منتشر شد.
🔹چهارمین شماره نشریه خردورزی با موضوع «نژادپرستی میراثی نهادینه در آمریکا» با تمرکز بر مباحث نظری اندیشهای ویژه نژادپرستی، دارای بخشهایی شامل سخنرانی، گفتگو، گزارش ویژه و یادداشت برای استفاده فرهیختگان در فضای مجازی منتشر گردید.
🔹«خردورزی» در شماره چهار خود به «بررسی اعتراضات اخیر آمریکا از منظر حقوقی»، «لیبرالیسم ذاتا تبعیضآمیز است»، «نقش کانت و هگل و نیچه در قتل جورج فلوید» و «هالیوود و نژادپرستی» پرداخته است؛ و همینطور به بهانه بحران نژادپرستی در ایالات متحده آمریکا ابعاد مختلف جایگاه انسان را در عرصههای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مورد کنکاش قرار داده است.
🔹نژادپرستی از شاخصهای اصلی تمدن آمریکاست!، مسئله نژادپرستی، لیبرا لیسم و نقض سیستماتیک حقوق ادیان، چیستی و چرایی اعتراضات ضدنژادپرستانه در آمریکا،تبیین اصالت نژاد در هویت غرب مدرن، اسلام و مبارزه با نظام برده داری،بحران هویت در آمریکا، نژادپرستی در آمریکا، اروپا و اسرائیل، نژادپرستی و استعمار ریشه در نگرش غرب به انسان دارد، از مطالب این نشریه است.
لینک دانلود سایت:
🌐http://fekrat.net/?p=2543
لینک شماره سوم خردورزی:
♻️https://eitaa.com/fekrat_net/1819
📌کانال فکرت؛
🆔 @fekrat_net
⚔️ دعوای مبنایی با غرب، تمام شدنی نیست
(قسمت دوم)
🚫 زیرنظام دوم دانشگاه است که اساس آن تثلیث است. زیرنظام سوم تعلیم و تربیت است که اساس آن تربیت پیاژهای و فرویدی است. نظام ما یک دوره طولانی آزمون و خطا جلو رفته تا مشخص شود بانک آن ربوی است، سیستمدانشگاه آن تثلیثی است، نظام کشاورزی آن این است، نظام قضایی آن این است، از همه بدتر قوای سه گانه حکومت، تثلیثی است.
❌ این تقسیمبندی قوا به مقننه، مجریه و قضایی را منتسکیو از پدر، پسر، روحالقدس گرفته یعنی در واقع یکی از دلایلی که در جمهوری اسلامی هرکس میشود رئیس دستگاه اجرایی کشور، روبروی شخص ولی فقیه میایستد از بازرگان و بنی صدر تا امروزه آقای هاشمی و خاتمی و احمدینژاد و آقای روحانی یک مشکل این سیستم این است که مبنای نظامسازی آن، قرآنی نیست.
🛠 همانطور که در دیدار طلاب که تابستان امسال خدمت حضرت آقا رفته بودند ایشان فرمود؛ ما هنوز دولت اسلامی تشکیل ندادیم، این ناکارآمدی در بخش ایدئولوژیک یکی از مسائل کلیدی است که به یک شکل جدی ما میتوانیم آن را حل کنیم.
🎙 سخنرانی حسن عباسی، تهیه و تنظیم: محسن مومنی
#شماره_37
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
⚔ دعوای مبنایی با غرب، تمام شدنی نیست
(قسمت اول)
📑 به لحاظ ایدئولوژیک غرب ضد توحید است. حالا در روانشناسی، در جامعه شناسی، در اقتصاد، در هر چیزی کارآمدی نظام درسته ایدئولوژیک خودش را نشان میدهد نه در سطح استراتژیک چون در سطح استراتژیک که خیلی از این مصادیق میتواند در حکومت غیر دینی هم شکل بگیرد.
🖇 دعوای ما این است تلاش اصلی که دشمن میکند توسط دولت آقای هاشمی، آقای خاتمی، آقای احمدینژاد، الان آقای روحانی این است که دعوا را توسط روسای دولتها بیاورند در سطح استراتژیک اما تلاش حضرت آقا این بوده که بازی را در سطح ایدئولوژیک نگه دارد.
☑️ اینها بحثهای کارآمدی نظام در سطح ایدئولوژیک است که خود شما میدانید کجاها ما اگر کوتاه بیاییم سر قضیه مثلاً ربا که اساس بانک بر ربوی بودن آن است، آنگاه ناکارآمدی ما مشخص میشود. ما ۱۴۰ زیر نظام در جمهوری اسلامی داریم یکی از آنها نظام مالی است که ربوی است.
🎙 سخنرانی حسن عباسی، تهیه و تنظیم: محسن مومنی
#شماره_37
#استکبار_ستیزی
🆔 @farhang_puya
May 11
پرسمان انقلاب استاد ابوطالبی.mp3
3.69M
📻 #پرسمان_انقلاب رادیو معارف
🎙استاد ابوطالبی
♨️ مجری کارشناس: محسن مومنی
⁉️ سوال: علت مخالفت برخی روحانیون مجلس خبرگان با ولایت فقیه در ابتدای انقلاب چه بود؟
🔹پاسخ: در تاریخ شیعه، از عصر غیبت تا کنون یک فقیه هم پیدا نمی کنید که با اصل ولایت فقیه مخالفت کرده باشد! اگر یک فقیه پیدا کردید بنده جایزه میدهم...
🔻اختلاف در محدوده اختیارات است
🔻توضیح درباره اختلافات موجود در مجلس خبرگان
🔻معنای ولایت مطلقه
🔻فقهایی که قائل به ولایت مطلقه بودند
🔻آیت الله شریعتمداری در یادداشت های فقهی خود، اختیارات فقیه را از مرحوم امام(ره) هم بیشتر میداند!
🔻نمیشود توقع حکومت امیرالمومنین(ع) را داشته باشیم، اما اختیارات ایشان را به فقیه ندهیم.
سیاست و دیانت|حجتالاسلامابوطالبی
@aboutalebi57
پرسمان انقلاب استادابوطالبی۲.mp3
3.32M
📻 #پرسمان_انقلاب ۲ رادیو معارف
🎙استاد ابوطالبی
♨️ مجری کارشناس: محسن مومنی
⁉️ سوال: چرا گروه هایی مثل حزب توده و مجاهدین خلق که در پیروزی انقلاب سهیم بودند، بعد از انقلاب صاحب منصبی نشدند؟
🔹جواب: تفاوت ایده امام(ره) و سایر گروه های مبارز
🔹 برگزاری انتخابات کاملا آزاد و بدون فیلتر در ابتدای انقلاب
🔹انتخابات قانون اساسی
سیاست و دیانت|حجتالاسلامابوطالبی
@aboutalebi57
🔰 «نفاق» جریان اصلاحات در مواجهه با هنر و هنرمندان
✍️ مرور اجمالی سوابق جناحی که امروز اصلاحطلب خوانده میشود روشن میکند که «دیکتاتوری» امروز جریان اصلاحات که با شعار «حقوق بشر» و «آزادیخواهی» پوشانده شده، ریشه در چه سابقه و عقبهای دارد.
گزارش خواندنی مشرق نیوز را مطالعه فرمائید👇
mshrgh.ir/1128804
🆔 https://eitaa.com/eslamesyasi
📌 عباس عبدی: جمهوری اسلامی مثل یک «شورهزارِ بیحاصل» است! / اعدام را لغو کنید، به اراذل و اوباش هم احترام بگذارید!
مطالعه بیشتر در 👇👇
mshrgh.ir/1129560
🆔 https://eitaa.com/eslamesyasi
🔴 آمریکا و نفوذ در FATF
✅ گروه ویژه اقدام مالی موسوم به FATF نخستین بار در سال 1989 توسط هفت کشور بزرگ صنعتی؛ آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، کانادا، ژاپن و استرالیا در ابتدا با هدف مبارزه با تأمین مالی مواد مخدر تشکیل شد.
🌀 در سال 2001 دامنهی فعالیتهای آن به مبارزه با تأمین مالی تروریسم و در سال 2008 به تأمین مالی سلاح های کشتار جمعی اشاعهای گسترش یافت. در سال 2009 این نهاد بینالمللی ایران را در لیست سیاه خود قرار داد. پس از آن نیز آمریکا تحریم های بانکی و نفتی ثانویه خود علیه ایران را آغاز کرد.
🔻 دفتر FATF که در پاریس مستقر است. FATF طی جلسات متعدد خود در دو سال گذشته، اجرای محدودیت هایی علیه ایران را به حالت تعلیق در آورده بود؛ اما اکنون آمریکایی ها تلاش دارند بعد از خروج از برجام این اقدامات ضد ایرانی در FATF علیه ایران از سر گرفته شود.
🔺 این امر نشانگر این است که آمریکاییها بر چنین سازمانهایی که خودشان به نوعی تاسیس کردهاند اعمال نفوذ دارند و قواعدش را تعریف و تأیید میکنند؛ لذا در دوران پسا برجام، طرفهای غربی خصوصا آمریکاییها تلاش دارند با تحمیل چنین قوانینی به ایران در دوران پسابرحام، ایران را کنترل کنند، از این جهت است که اسنادی هم چون 2030، الحاق به FATF و کنواسیون «پالرمو» را مطرح کردهاند.
📝 کمیل مومنی
#شماره_38
#استکبار_ستیزی
#پالرمو_FATF
🆔 @farhang_puya
@aboutalebi57.mp3
7.52M
💢 با این وضعیت اقتصادی، چطور میگویید جمهوری اسلامی کارنامه درخشانی دارد؟
🔹 فرمول محاسبه کارنامه، بررسی سه محور «هدف»، «امکانات» و «موانع» است
🔻 باید دید جمهوری اسلامی چه هدفی داشت، چه امکاناتی داشت و با توجه به موانعش، در رسیدن به هدف موفق بوده یا نه.
📻 #پرسمان_انقلاب ۳ رادیو معارف
🎙استاد: مهدی ابوطالبی
🎤 مجری کارشناس: محسن مومنی
سیاست و دیانت|حجتالاسلامابوطالبی
@aboutalebi57
پرسمان.mp3
4.18M
📻 #پرسمان_انقلاب ۴ رادیو معارف
🎙استاد: مهدی ابوطالبی
🎤 مجری کارشناس: محسن مومنی
⁉️ سوال: آیا مذاکره با آمریکا بر خلاف شعار استکبارستیزی جمهوری اسلامی نیست؟
🔹جواب: فلسفه اجازه رهبری برای مذاکرات
سیاست و دیانت|حجتالاسلامابوطالبی
@aboutalebi57
D1737487T13995068(Web).Mp3
954.6K
📻 #پرسمان_انقلاب ۵ رادیو معارف
🎙استاد: مهدی ابوطالبی
🎤 مجری کارشناس: محسن مومنی
⁉️ سوال: چرا رسانه های جمهوری اسلامی اعتراضات آمریکا را به طور گسترده پوشش میدهند اما در قبال اعتراضات آبان ماه سکوت کردند؟
🔹جواب: مقایسه اعتراضات آبان و اعتراضات آمریکا
سیاست و دیانت|حجتالاسلامابوطالبی
@aboutalebi57
D1737487T13905468(Web).Mp3
1.05M
📻 #پرسمان_انقلاب ۶ رادیو معارف
🎙استاد: مهدی ابوطالبی
🎤 مجری کارشناس: محسن مومنی
⁉️ سوال: چرا رهبری در قبال اشخاص و اتفاقات، قاطعیت امام خمینی(ره) را ندارد؟
سیاست و دیانت|حجتالاسلامابوطالبی
@aboutalebi57
📜ماجرای شهادت پیامبر اعظم (ص) از کتاب اسم او احمد است/جلد دوم در دست چاپ
(قسمت اول)
🖋تألیف علی سپهری اردکانی
⚫️یک روز به اتفاق چند نفر از اصحاب به دیدار پیامبر رفتیم، پیامبر در کنار اتاق در بستر خوابیده بود، میان اتاق پردهای کشیده شده بود که زنها در آن طرف پرده بودند.
پیامبر که به علت شستشوی پاهایش کمی تبش پایین آمده بود، رو کرد به اصحاب و فرمود : کاغذی بیاورید و دواتی تا عهد نامهای برای شما بنویسم که پس از آن هرگز گمراه نشوید.
عمر با شنیدن این در خواست پیامبرگفت : «درد و بیماری بر پیامبر چیره شده است. این مرد هذیان میگوید. إن الرجل یهجر. شما که قران دارید، قران برای ما بس است». در این موقع زنها گفتند: این خواسته رسول خدا را برآورید، بگو، مگو شروع شد. زینب همسر رسول خدا گفت : آیا به پیامبر و فرمانش گوش نمیدهید که برای شما عهد نامه بنویسد.
اما در کمال ناباوری دیدم اصحابی که ادعا داشتند از نزدیکترین یاران پیامبر هستند نه تنها کاغذ و دوات نیاوردند بلکه در حضور پیامبر با یکدیگر در مورد اجرای دستور پیامبر آن هم در این موقعیت حساس و برای نوشتن چیزی که بنا به فرموده پیامبر بعد از آن هرگز گمراه نشوید به جر و بحث پرداختند. این سخن چنان برای پیامبر سخت آمد که فرمود : برخیزید بروید. ( پاورقی ، نهایه الارب ج3 ص334)
پیامبر که در روزهای آخر عمر نقشههای خود را بر آب میدید، نه سپاه اسامه حرکت کرد و نه بزرگان اصحاب از مدینه خارج شدند، حالا در آخرین لحظات زندگی به این فکر افتاد که با نوشتن عهد نامه یک سند کتبی برای امت بر جا بگذارد که بعد از او هرگز گمراه نشوند.
اما باز هم بزرگان صحابه حاضر به اطاعت از پیامبر نشدند و حتی کلمهای بر زبان جاری کردند که پیامبر مجبور شد عذر همه را بخواهد و بفرماید این زنها از شما بهتر هستند و آنها را از خانه بیرون نماید.( نهایه الارب ج3 ص 335)
عبد الله بن عباس وقتی از خانه پیامبر بیرون آمد گفت : وای از این بدبختی و مصیبت که بواسطه اختلاف و گفتگوی بی مورد مانع این شدند که پیامبر چیزی مرقوم فرمایید.
در میان زنها، فاطمه دختر پیامبر از همه غمگینتر و نگرانتر بود، یک روز که برای دیدن پیامبر رفته بودم دیدم پیامبر قدحی از آب در کنارش گذاشته و دستش را در آب فرو میبرد و بر صورت خود میگذارد تا از شدت تبش کاسته شود. حضرت فاطمه بیتابی میکردند، پیامبر چون بیتابی فاطمه را دید او را نزد خود خواند، و در گوش او چیزی گفت: فاطمه سخت گریست، بار دیگر پیامبر او را صدا زد و در گوش او حرفی زد، فاطمه با شنیدن آن خندید، این حرکت فاطمه و پیامبر مرا به تعجب وا داشت، من در آن لحظه صلاح نبود که علت این خنده و گریه را جویا شوم، بعد از رحلت پیامبر موضوع را پیگیری کردم، فهمیدم که عایشه از فاطمه علت این گریه و خنده را سؤال کرده و فاطمه گفته است: پیامبر (ص) نخستین بار به من فرمود : من از این بیماری از دنیا می روم که سخت گریستم و برای بار دوم به من گفت: تو نخستین کسی هستی که از خاندان من به من میپیوندی که من خندیدم.
این هم برای من جالب بود که پیامبر در هنگام مرگ به تنها دخترش خبر پیوستن به خودش میدهد و دختر جوانش که با چهار بچه خردسال، با شنیدن نزدیک بودن مرگش خوشحال میشود و میخندد، اصلاً این خاندان مثل اینکه مال این دنیا نیستند. مرگ موجب خوشحالی آنها میشود. پیامبر به علی میگوید: قرار است در محراب کشته شوی خوشحال میشود، به دختر جوانش میفرماید تو اولین کسی هستی که به من ملحق میشود میخندد، ما در چه خیالیم و فلک اندر چه خیال.
این روزها در کوچه و بازار ، مسجد و محراب همه حرف از نزدیک بودن فراق محمد است، محمدی که یک روز به عنوان یک کودک یتیم در خانه عبدالمطلب زندگی میکرد و در اوج بت پرستی او به پرستش خدای بزرگ مشغول بود، ولی امروز بیش از نصف شبه جزیره عربستان را موحد کرده و آوازه شهرتش به اقصی نقاط دنیا مانند ایران و روم و مصر و شام وحبشه و غیره رسیده، اینک در بستر بیماری افتاده و گاه و بیگاه خودش خبر روزهای سختی را به مردم میدهد، اما آنچه تا کنون مرا قانع نکرده این است که بحیرای راهب گفت: این پیامبر را با زهر زن یهودی به شهادت میرسد ولی امروز پیامبر بیمار است وممکن است از این بیماری از دنیا برود. نمیدانم این حرف راهب چگونه تحقق مییابد. برای همین اغلب روزها در اطراف خانه محمد پرسه میزنم تا ببینم چه اتفاق جدیدی خواهد افتاد.
ادامه دارد...
•┈•••═❁🏴ا🇮🇷ا🏴❁═•••┈•
✅ https://eitaa.com/eslamesyasi