تکرار وابستگی
البته مقاومت مسئولان دولتی در برابر آمارهای رسمی در سالهای قبل هم وجود داشته است.
در ماجرای بودجه 99 هم در حالی که رئیس سازمان برنامه و بودجه گفته بود وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی کمتر از ۱۰ درصد است، رئیس دیوان محاسبات گزارش داد این وابستگی بیش از ۲۰ درصد بوده است.
محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در سال98 مدعی بود آنچه در بودجه سال ۱۳۹۹ دیدیم هم در منابع و هم در مصارف آن اصلاحاتی که در طرح اصلاح ساختاری مورد توجه بود را لحاظ کردیم. به این ترتیب که منابع بودجه ۱۳۹۹ کمترین وابستگی را به نفت دارد به طوری که میتوانیم بگوییم بودجه جاری مطلقا به نفت وابستگی ندارد.
با این حال عادل آذر رئیس دیوان
محاسبات ۲۶ آذرماه سال ۹۸ درباره وضعیت لایحه بودجه سال ۹۹ و اصلاح ساختار آن به نمایندگان گزارش داد که در لایحه بودجه سال ۹۹ کل کشور در مجموع مجلس ۱۰۴۴۹۶ میلیارد تومان تحت عنوان منابع حاصل از صادرات نفت خام، میعانات گازی، خالص صادرات گاز طبیعی و فروش خوراک پتروشیمی پیشبینی شده است. به این ترتیب وابستگی واقعی بودجه 99 به نفت بیش از ۲۰ درصد است.
این وابستگی در سال قبل از آن هم وجود داشته است. سیدعلی ادیانی، عضو کمیسیون انرژی مجلس بهمن ماه 97 با بیان اینکه سال 98 به دلیل تحریمها وابستگی بودجه به نفت بیشتر شده است، در گفتوگو با خانه ملت اظهار کرد: به حسب آمارهای موجود حدود 67 درصد بودجه سال 98 مستقیم و غیرمستقیم وابسته به نفت خواهد بود، این درصد در سال 97 زیر 40 درصد بود.
اعتیاد به درآمدهای نفتی
در همین زمینه نایبرئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز برخلاف ادعای اداره بدون نفت کشور تاکید کرد که دولت یازدهم و دوازدهم سیاستهایی را اتخاذ کرد که اقتصاد ایران را به نفت وابستهتر کرد.
سید احسان خاندوزی در یک برنامه تلویزیونی گفت: اقتصاد ایران به ارزهای نفتی خود حساس است و دولت سیزدهم باید این وابستگی را کاهش دهد و در کنار اقدامات صنعت، معدن، تجارت و کشاورزی باید به دنبال رشد اقتصادی غیر نفتی مستمر باشد تا از این شکنندگی خارج شود. این امکان وجود دارد اما تبدیل به استراتژی اقتصادی دولت نشده است و دولت یازدهم و دوازدهم سیاستهایی را اتخاذ کرد که اقتصاد ایران را به نفت وابستهتر کرد. به طوری که اعتیاد به درآمدهای نفتی همانند دهه 80 و 90 به اقتصاد ایران بازگشت.
خاندوزی اصلاح ساختار بودجه را اولویت اصلی دولت سیزدهم دانست و تصریح کرد: دولتهای گذشته سرمایه کشور مانند نفت را میفروختند تا هزینههایشان را پوشش دهند و طی چند سال گذشته که فروش نفت محدود شد به دنبال استقراض رفتند و در این شرایط توان مالیاتستانی دولت نیز کاهش یافت و استقراض بیشتر شد.
«استقراض» هم در اینجا به نوعی معنای چاپ پول، افزایش نقدینگی و تورم را میدهد. یعنی اگر هم دولت به دلیل جبر زمانه و شرایط تحریمی مجبور به کاهش درآمدهای نفتیاش شده اما این کاهش را با افزایش تورم جبران کرده است.
عاقبت دوری نکردن
از درآمدهای نفتی
بر همین اساس میتوان گفت هرچند به دلیل تحریمهای نفتی و بانکی، فروش نفت و دسترسی به درآمدهای نفتی در ماههای ابتدایی امسال نیز با مشکلاتی مواجه بوده است اما دولت به رویه سالهای گذشتهاش برای پر کردن جای خالی درآمدهای نفت به شیوههای تورمزا تمسک جسته است. یعنی نه تنها لوایح بودجه سنواتی بدون توجه به واقعیات بازار نفت، با وابستگی بالا به منابع نفتی تدوین شد بلکه با عدم تحقق این درآمدها، دولت بازهم تلاشی برای اتکا به شیوههای غیرتورمزا جهت تأمین کسری بودجه خود نکرد و به شیوههایی توسل جست که منجر به تشدید تورم و اعمال فشار مضاعف بر سفره مصرف مردم
شد.
به همین دلیل هم هست که حجم نقدینگی، پایه پولی و تورم در پایان اردیبهشت ماه امسال باز هم رکورد شکست؛ به طوری که تورم بیش از ۵۲ درصد، نقدینگی بیش از سه هزار و 600 هزار میلیارد تومان و پایه پولی ۴۸۹ هزار میلیارد تومان به ثبت
رسید.
استکبار ستیزان
اعتماد: توافق کنیم هرچند که آمریکا برجام را اجرا نمیکند(!)
روزنامه غربگرای بزککننده برجام میگوید: اولین دستور در دولت جدید یا حتی قبل از آن باید احیای برجام باشد!
روزنامه اعتماد بیآنکه درباره علت مرگ برجام و زیانهای حاصل از اعتماد یکطرفه به غرب توضیح دهد، به قلم عباس عبدی مینویسد: اولين و شايد مهمترين موضوع در دستور كار دولت جديد، حتي از الان و پيش از ورود به پاستور، مسئله برجام و گفتوگوي وين است. دولت جديد حداقل دو ماه طول ميكشد كه بهطور نسبي مستقر شود، ولي زيان حاصل از عدم توافق و نهايي كردن آن حتي در اين دو ماه نيز بسيار جدي است چه رسد كه كلا به تاخير افتد. اكنون 5 ماه است كه بايدن وارد كاخ سفيد شده است. انتظار ميرفت كه پيش از انتخابات توافق نهايي شود، ولي ظاهرا آقايان اصولگرايان آن را به سود انتخابات خود نميدانستند و گمان ميكردند كه با نهايي شدن توافق نامزد آنان نتيجه را ميبازد. اگر تحريمها پيش از انتخابات لغو ميشد و به عبارتي گفتوگوهاي وين به ثمر ميرسيد، حدود 37 درصد افراد تحريمي در انتخابات شركت ميكردند كه چيزي حدود افزايش 20 درصدي در مشاركت ميشد و حضور مردم در انتخابات را تا حد 65 درصد بالا ميبرد و البته من فكر ميكنم نتيجه نهايي شايد تغييري نميكرد و درصد آراي نفر اول كم ميشد.
وی میافزاید: از زمان خروج ترامپ از كاخ سفيد، ماجراي برجام در سطح جهان عوض شده است. ما همچنان همان تحريمها را تحمل ميكنيم ولي توپ مخالفت با بازگشت به برجام در زمين ايران افتاده است. ادامه اين مسير نيز قابل تداوم نيست و چه بسا اجراي قانون مجلس، موجب بازگشت تحريمهاي شوراي امنيت سازمان ملل شود. وضعيت ايران ميشود آش نخورده و دهن سوخته.
از يكسو فضاي جهاني نسبت به مقصر اصلي اين ماجرا تغيير كرد و از سوي ديگر همچنان از فروش نفت صادرات و واردات متعارف و دريافت پول آنها و نقل و انتقال ارز محروم هستيم. احتمالا دولت جديد هيچ تصور درستي از ماجرا ندارد كه با اين وضع، مديريت كشور غيرقابل تصور است. هيچ كدام از شعارهاي داده شده را نه تنها نميتوانند محقق كنند، بلكه عقبگرد هم خواهند كرد. به علاوه بالا بردن انتظارات از گفتوگوهاي وين نيز پاشنه آشيل دولت جديد است. هر توافقي را بايد به امضاي مجلس برسانند، ولي مشكل از اينجا آغاز ميشود كه دولت ايالات متحده هيچ تضميني براي خارج نشدن دوباره از برجام نه ميدهد و نه ميتواند بدهد. مگر با دستور مستقيم رئيسجمهور آن كه بعيد است اين كار را نيز انجام دهد. اين وضعيت متناقض چگونه قابل حل است؟ گمان ميكنم كه در ۶ سال گذشته حداقل ده بار گفته يا نوشتهام كه اجراي برجام با قدرت ايران تضمين ميشود و نه با اتكا به متن توافق. از ابتدا بايد به اين مسئله توجه ميشد. برجام ذيل يك مساله منطقهاي قابل توافق بود، اگر به نتيجه رسيد، بايد گامهاي بعدي آن نيز برداشته ميشد كه توافقات براي ترتيبات منطقهاي است. اگر اين گام برداشته نشد، بهطور طبيعي تداوم برجام با اختلال مواجه ميشد كه شد. اگر ترامپ هم نيامده بود و خانم كلينتون انتخاب ميشد، باز هم برجام سرنوشتي بهتر از اينكه هست، نداشت. دولت ايران نيز فاقد ابزارهاي كافي براي اجرايي شدن برجام بدون توافقات منطقهاي است. اكنون هم بايد تصميم گرفت. متاسفانه چشمانداز روشني براي حل اين موضوع ديده نميشود.
نوشته روزنامه اعتماد، سندی تاریخی درباره خیانتی است که طیف متبوع این روزنامه در بزک کردن برجام مرتکب شدند. این طیف 6 سال قبل نمیگفتند که غیر از تعهدات برجامی، مجبور هستیم امتیازات جدیدی بدهیم. همچنان که آن روز ادعا میکردند «امضای کری تضمین است» و «امکان ندارد آمریکا از توافق خارج شود»! نویسنده ضمنا توضیح نمیدهد که چرا آمریکای بایدن حاضر نیست درباره تکرار خروج از برجام تضمین بدهد؟ آمریکا اگر صداقت داشته باشد، تضمین میداد که بدعهدی را تکرار نکند و اکنون با زبان بیزبانی میگوید که بنا ندارد به برجام متعهد بماند.
با این وجود آقای عبدی و روزنامه حقالعملکار آقای حضرتی، چگونه ادعا میکنند که باید برجام احیا شود (یا به عبارتی، ایران اجازه دهد آمریکا به برجام برگردد و به مکانیسم ماشه دسترسی داشته باشد؟! آیا آنها کارمند و مزدبگیر وزارت خارجه آمریکا یا سازمان سیا هستند؟!
سوال بعدی؛ به فرض محال که ما چک (برگشتخورده و قلابی) برجام در دست خام شدیم و مذاکرات جدیدی با آمریکا کردیم و امتیازهای نقد دیگری هم - این بار در حوزه امنیت و قدرت دفاعی ملی - واگذار کردیم. تضمین توافق جدید چیست؟
ادامه دارد👇
باز هم هیچ! اما غربگراها و عناصر ماموریتدار معتقدند آمریکا کدخداست و آنها رعیت هستند و «هرچه آن خسرو کند، شیرین بود»! اگر به اذعان نویسنده «برجام با قدرت ایران» تضمین میشود، چرا او و همقطارانش خواسته آمریکا برای واگذاری قدرت ایران در ابعاد دفاعی، منطقهای را توجیه میکنند؟ و اصلا چگونه میشود قدرت خود را واگذار کرد و بدین ترتیب قدرتمند شد؟!
روزنامه اعتماد اذعان دارد که حتی اگر به جای ترامپ، هیلاری کلینتون هم رئيسجمهور میشد، آمریکا باز هم توافق را زیر پا میگذاشت(چنانکه دولت اوباما زیر پا گذاشت) و مسئله این است که چنین توافق پایمال شدهای از روز ابتدا، اصلا قابلیت احیا و اجرا دارد؟! یا اصلا توافق (طرفینی) محسوب میشود؟!
اما درباره نظرسنجیها، آقای عبدی تجاهلالعارف میکند. او بهتر از هرکسی میداند که خروجی عملکرد مدیریت «برجام و دیگر هیچ»، افول مقبولیت رئيسجمهور به زیر 6 درصد و نارضایتی اقتصادی بیش از 69 درصد مردم بوده است. با این وجود آدرس غلط برداشتن تحریمها را به عنوان عامل موثر در مشارکت میدهد، بیآنکه توضیح دهد چرا تحریمها نه تنها لغو نشد بلکه روند افزایشی آن از همان دولت فریبکار و بدعهد اوباما آغاز شد؟!
استکبار ستیزان
سینهخیز عجیب جبهه اصلاحات پس از شکست انتخاباتی بیسابقه
«جبهه اصلاحات» ضمن صدور بیانیهای مدعی مهندسی انتخابات شد بیآنکه به شکست بیسابقه خود و خاتمی در انتخابات اخیر بپردازد.
در حالی که خاتمی و 16 حزب اصلاحطلب در انتخابات اخیر ریاست جمهوری از عبدالناصر همتی حمایت کردند و «ائتلاف جمهور» نیز در انتخابات شورای شهر مورد حمایت آنها بود، همتی بیش از 2/4 میلیون رأی را کسب نکرد و نفر اول ائتلاف جمهور هم در تهران 32 هزار رأی به دست آورد.
این اتفاق در حالی بود که سران اصلاحطلبان در طول چند سال اخیر مدعی بود اگر دست روی چوب خشک هم بگذارند انتخاب میشود! آنها مدعی بودند روحانی 4 درصد رأی داشته و با حمایت خاتمی و اصلاحطلبان پیروز انتخابات شده است.
با وجود این واقعیتهای روشن، بیانیه صادره به اسم «جبهه اصلاحات» ادعا میکند: «۲۸ خرداد ۱۴۰۰ مهندسیشدهترین انتخابات ریاست جمهوری ایران با کمترین میزان مشارکت در تاریخ جمهوری اسلامی ایران به سرانجام رسید و اصلاحطلبان، اعتدالگرایان و حتی اصولگرایان معتدل و دیگر جریانهای منتقد وضع موجود، نامزدی در صحنه نداشتند. تا چند روز قبل از روز رایگیری معلوم نبود چه کسانی قرار است رقابت کنند و جریانهای سیاسی شناختهشده از چه کسانی حمایت میکنند.
مهندسان انتخابات، صحنه را به شکلی سامان دادند که مشارکت حداکثری شکل نگیرد و در هر شرایطی نامزد مورد نظر آنان به پیروزی برسد. قدرتطلبان با تفسیرهای اقتدارگرایانه از قانون اساسی و با سلطه بر نهادهای حاکمیتی و با ردصلاحیت گسترده نامزدهای رقبا، صحنهای ساختند که منجر به تحقق خواستشان و قهر اکثر شهروندان با انتخابات شد. بخش بزرگی از شهروندان ایران به صحنهآرایی خطرناکی که در این انتخابات شده بود به حق معترض بودند. گروهی بهدلیل عدم حضور نامزد مطلوب خود، در یک حرکت اعتراضی و برای رسمیت ندادن به این صحنهآرایی، در انتخابات شرکت نکردند و گروهی با حفظ ماهیت اعتراضی رایشان و به امید تغییر صحنه، در چند روز آخر، از تنها نامزد متفاوت موجود حمایت کردند. علیرغم تفاوت تحلیل و تصمیم، هر دو گروه هدفی ایراندوستانه داشتند. «جبهه اصلاحات ایران» که بعد از حذف همه نامزدهای پیشنهادی توسط بخشی از اعضای مجمع عمومیاش توسط شورای نگهبان، در این انتخابات نامزدی نداشت، ضمن احترام به تصمیم هر دو گروه و تقدیر از تلاشهای مسئولانهشان، با توجه به تصمیم بیش از ۵۰ درصد مردمی که رای ندادند و نیز ماهیت رای اعتراضی میلیونها شهروندی که به تنها نامزد متفاوت عرصه رقابت رای دادند یا رای باطله در صندوق انداختند، به حاکمان کشور هشدار میدهد و از آنان مصرانه میخواهد به ریشه نارضایتیها و اعتراض هر سه گروه اخیر توجه کنند و خود را به تغافل نزنند.
نتیجه انتخابات نشان داد که بخش بزرگی از جامعه ایران امیدش را به اثربخشی راهبردهای اصلاحطلبانه حداقلی از دست داده است. »
یادآور میشود مهندسیشدهترین اتفاق در انتخابات، پر کردن دو نامزد اصلاحطلب (همتی و مهرعلیزاده) از انواع توهینها و تهمتها، و حملات گسترده به آقای رئیسی در هر سه مناظره تلویزیونی بود و براساس اخبار موثق، همتی و مهرعلیزاده در این رفتار غیراخلاقی که با دافع شدید مردم مواجه شد، از سوی سران جبهه اصلاحات، تحریک میشدند؛ چنانکه به آنها گفته شده بود شرط حمایت اصلاحطلبان، حملات تند به رئیسی، برای تغییر زمین مناظرهها و فراموشاندن کارنامه دولت از ذهن مردم است.
نکته بعدی این است که وعدههای دروغ ائتلاف مدعیان اصلاحات و اعتدال و فشار سنگین معیشتی بر مردم، طبق نظرسنجیهای رسمی دولتی، علت اول و اصلی کاهش مشارکت بود. ضمن این که قصور و تقصیرهایی در روز اخذ رأی در برخی شعب انجام شد و قطع ارتباط چند باره این مراکز با وزارت کشور موجب معطلی رأیدهندگان شد. درباره 3/5 میلیون ایرانی خارج کشور نیز نه تنها در برخی کشورها امکان رأی دادن وجود نداشت و تدارکات لازم انجام نشده بود، بلکه در برخی کشورها شهروندان رأی دهنده کشورمان با تهدید جانی اوباش ضد انقلاب و گروهکهای تروریست روبرو بودند.
نکته پایانی این که حمایت خاتمی و 16 گروه اصلاحطلب از همتی و واداشتن مهرعلیزاده به انصراف، حاکی از حضور این طیف با تمام قدرت در صحنه انتخابات دارد و بنابراین نمیتوانند تودهنی بزرگی را که از مردم خوردند، انکار کنند. به یک تعبیر دیگر، 95 درصد کل واجدان حق رأی و 72 درصد رأیدهندگان، به اصلاحطلبان در انتخابات «نه» گفتند؛ و این آوار بیاعتمادی و انزجار مردم، چیزی نیست که افراطیون مدعی اصلاحات به سادگی بتوانند از زیر آن خارج شوند. در واقع مردم به ادعای همتی (اصلاحطلبان) مبنی بر اینکه زیر میز بزنید، عمل کردند، اما زیر میز دولت ائتلافی اصلاحطلبان زدند.
استکبار ستیزان
❌استکبارستییز‼️ روحانی کاشف لغو تحریمهای سه سوته‼️
‼️ روحانی می خواهید تحریم ها سه سوته برداشته شود⁉️‼️
‼️ پینوشت استکبارستیزان‼️ روحانی در پایان دولت ۸ ساله اش به یک کشف بزرگی دست یافت «رفع تحریمهای سه سوته » که آنهم با دادن اختیارات تام و وکلات بلاعزل جمهوری اسلامی به عراقچی است که دو تا نتایجی بر آن متصور است ‼️
‼️نتیجه اول ‼️
‼️ دادن تعهد به آمریکا در خصوص محدودیت های کامل و ابدی صنعت هستهای _ محرومیت کامل و دائمی از ساختن ، نگهه داشتن و استفاده از انواع موشک ها و پهبادها و سلاح های سبک و نیمه سنگین و رادارهای کشف پرنده ها و هرگونه سامانه پدافند هوایی و عدم استفاده از آن سلاح ها‼️تعهد به آمریکا تحویل کشور های محور مقاومت به آمریکا ‼️تعهد به آمریکا مبنی بر منطبق کردن سیاست خارجی ایران بر اساس سیاست های استعماری آمریکا در منطقه و جهان ‼️
‼️ نتیجه دوم‼️
‼️رفع تحریمها به تسلیم کامل جمهوری اسلامی به آمریکا و اسرائیل منوط خواهد بود ( برجام های ۲؛۳؛۴ ) که همان هدفی است که روحانی در مدت ۸ سال پیگیر آن بوده است ‼️باز هم تحریم های اصلی باقی خواهد ماند‼️
@estkbarsetizan
استکبارستیزان
❌استکبارستیز ❗️❗️ روحانی کاشف لغو تحریمهای سه سوته ❗️❗️
تحلیل دقیق فواد ایزدی، از سر کار گذاشتن ایران توسط آمریکا با ساده لوحی دولت روحانی
🔹 فواد ایزدی: زمانی که بایدن به قدرت رسید همان روز اول گفت ما به توافق پاریس برمیگردیم؛ دستور اجرایی صادر کرد و همین کار را با برجام میتوانست انجام دهد و بگوید ما به برجام برمیگردیم؛ این کار را نکردند، چون نمیخواهند به برجام برگردند؛ حرفهای طرف آمریکایی همراه با این درخواست است که توافق قویتر و طولانیتر میخواهیم.
🔹 در ۸ سال گذشته، ما معطل برجام شدیم و بعد، معطل میوه برجام شدیم و بعد، معطل برجام اروپایی، شدیم و بعد، معطل آمدن بایدن شدیم و الان هم، معطل وین هستیم؛ بیش از ۸ سال است که در تله آمریکاییها هستیم.
صوفی: دولت جدید، اقتصاد را از دست نئولیبرالها رها کند
عضو شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان میگوید: بهتر است اقتصاد در دولت جدید، از دست نئولیبرالها خارج شود.
علی صوفی که سابقه وزارت در دولت اصلاحات را دارد، به ایلنا گفت: دولت آقای روحانی ارز را رها کرده بود و ارز برای خودش جولان میداد، به خاطر داشته باشید از سال ۹۶ به این طرف این ارز بود که در کشور همه چیز را تعیین میکرد.
صوفی افزود: مشاوران آقای روحانی و تیم اقتصادی وی نئولیبرال بود و رهاسازی ارز را به اجرا گذاشتند و تعادل در اقتصاد کشور بهم خورد، به طوری که با قضایایی مانند انتخابات آمریکا و صحبتهای یک سناتور نرخ ارز تحت تاثیر قرار میگرفت و عملاً در جاهایی حتی اقدامات دولت کارساز نبود. وی ادامه داد: حال رئیسی آمده و میگوید من اجازه نمیدهم معیشت مردم به ارز گره بخورد، برای این کار لازم است ابتدا دولت قیمت ارز را کنترل و ثابت نگه دارد و مشکلات معیشتی مردم را حل کند. این فعال اصلاحطلب بیان کرد: وزارتخانههای اقتصادی، سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی، صمت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی بسیار مهم و تأثیرگذار هستند که باید با هم هماهنگ و یکدست باشند و از یک مکتب اقتصادی متعادل بومی استفاده کنند و از آن حالتهای افراط و تفریطی گذشته خارج شوند.
وی تاکید کرد: دوری از افراط و تفریط در به ثبات رساندن اقتصاد بسیار مهم است و بهتر است اقتصاد از دست نئولیبرالها خارج شود و یک هماهنگی در دستگاههای ذیصلاح به وجود بیاید.
استکبار ستیزان
ایران: رئيسی میتواند به اقتصاد سامان دهد
معاون پیشین وزیر جهاد کشاورزی از دولت جدید خواست به مشکلات اقتصادی که دولت روحانی نتوانسته حل کند، اهتمام کند.
علی قنبری که در دولت روحانی معاونت وزارت جهاد کشاورزی را برعهده داشت و در مجلس ششم عضو فراکسیون مشارکت (اصلاحطلبان) بود، او ضمن یادداشتی در روزنامه ایران درباره کارآمدی دولت خاطرنشان کرد: قبل از استقرار دولت سیزدهم لازم است به نکات مختلف اقتصادی پرداخته شود تا کابینه رئیسی بر اساس این موضوعات برنامههای خود را نهایی کند.
از این رو این سوال وجود دارد که دولت کارآمد و اثربخش در حوزه اقتصاد چه ویژگیهایی دارد؟ مهمترین نکته این است که دولت سیزدهم نسبت به شاخصهای اقتصادی و سیاسی کشور جامعترین و بهترین عملکرد را داشته باشد. بدینجهت برای آنکه چنین امری محقق شود نیاز به یک برنامه منسجم و واقعی وجود دارد.
زمانی که عملکرد اقتصادی دولت ارزیابی میشود یکی از نکات مورد توجه شاخصهای درآمد سرانه است؛ اگر این شاخص مثبت باشد میتوان به این یقین رسیدکه دولت کارا است و میتواند در مدیریت اقتصادی کارنامه خوبی داشته باشد.
مسئله دیگری که دولت سیزدهم باید به آن توجه کند کاهش ضریب جینی است. ضریب جینی هم سنگ محک عملکرد اقتصادی دولت است. رساندن نرخ رشد اقتصادی به نرخ مطلوب هم از دیگر مواردی است که میتوان عملکرد دولت را ارزیابی کرد و با استناد به آن گفت که دولت کارآمد است.
کاهش نرخ بیکاری، کاهش نرخ تورم، ساماندهی تولید و افزایش میزان سرمایهگذاری هم از موضوعات مهمی است که میتوان به آن اشاره کرد. از آنجا که دولت سیزدهم بهدنبال تغییر و تحول در حوزه اقتصاد است پیشنهاد میکنم برای رسیدن به چنین امری توجه به تولید را در صدر فعالیتهای خود قرار دهد. موضوعات عنوان شده با داشتن تولید پویا و هدفمند قابل دسترس است لذا برخلاف آنکه برخیها میگویند در مقطع فعلی نمیتوان برای کاهش نرخ تورم کاری کرد، به جرأت میگویم که اگر دولت جدید برای احیای واحدهای صنعتی و ایجاد بستر مناسب برای فعالان اقتصادی تلاش کند، بهترین نتیجه را خواهد گرفت.
تمام تولیدکنندگان بهدنبال توسعه فعالیتهای خود و رفتن به بازارهای صادراتی بهخصوص کشورهای همسایه هستند لذا در کنار توجه به تولید، باید دیپلماسی اقتصادی فعالتر شود بهگونهای که نتایج آن به سرعت در بخشهای مختلف اقتصاد ظهور کند. موضوعات مطرح شده شاخصهای یک دولت کارآمد است که قطعا با صحبتهایی که رئیسجمهور منتخب مردم طی روزهای گذشته و زمان مناظرهها مطرح کرد قابل دست یافتن است.
مواردی را که معاون سابق وزیر جهاد کشاورزی برشمرد در واقع مسئولیتهایی است که دولت روحانی باید ظرف 8 سال انجام میداد اما موجب تشدید نابسامانیهای اقتصادی شد.
استکبار ستیزان
پروژه ویرانی ایران چگونه شکست خورد؟
محمد ایمانی در کانال تلگرامی خود نوشت: بی صداقی و مسئولیت ناپذیری، به شاخصه مهم برخی مدعیان "اصلاحات و اعتدال" تبدیل شده است. آنها روی عدم مشارکت ۵۱ درصدی در انتخابات و نیز ۳.۷ میلیون رای باطله مانور می دهند تا حماسه دشمن شکن انتخابات را کم فروغ کنند. این آخرین خدمتی است که قبل از تحویل دادن دولت، به دشمن می کنند.
قبلا درباره میزان مشارکت، یادداشت مفصل و مستندی را با عنوان "معیار ها و کمیت های مهم در ارزیابی میزان مشارکت" منتشر کرده ام.
اولا این جماعت، در انتخابات نامزد داشتند، دسته جمعی هم حمایت کردند و از تخریب رقیب با انواع تهمت و ترور شخصیت دریغ نکردند؛ اما بیش از ۲.۴ میلیون رای (۷ درصد کل آراء ماخوذه و ۴ درصد کل واجدان حق رای) کسب نکردند.
ثانیا درباره افرادی که به علل مختلف «نخواستهاند رای بدهند»، نمیتوان ذهن خوانی و ادعای بیسند مطرح کرد و کسانی که عمدا چنین کاری بکنند، در واقع مرتکب «رای دزدی» (نظر دزدی/ تصمیم دزدی) میشوند. در همه کشورها، 15 تا 30 درصد شهروندان در هر صورت، به انتخابات اهمیت نمیدهند.
ثالثا باید همه قصور و تقصیر ها و اختلال و اخلال هایی را که روز رای گیری در برخی شعب اخذ رای داخل کشور و همچنین برخی کشورهای غربی انجام شد، مد نظر داشت.
رابعا کارشناسان جهانی معتقدند موضوع نگرانی از کرونا، موجب کاهش مشارکت 10 تا 20 درصدی در انتخابات کشورهای مختلف طی دو سال اخیر شده است. نظرسنجیها در کشور ما هم قبل از انتخابات نشان میداد که نگرانی از کرونا، موجب کاهش 10- 11 درصدی نرخ مشارکت خواهد شد.
اما از همه اینها مهم تر و موضوع محوری در کاهش مشارکت، نارضایتی از شرایط دشوار اقتصادی و بر عکس از آب درآمدن وعدههای دولت است. این واقعیت، یک علت عمده دلخوری و نارضایتی طبقات ضعیف جامعه و افول میزان مشارکت بوده است.
این سوء مدیریت عجیب، دقیقا پرکننده پازل و نقشه ای است که دشمن برای ایران داشت و ائتلاف اشرافی مدعی اعتدال و اصلاحات، در این میان در نقش پادوی میدانی غرب عمل کرد.
روح الله زم، مدیر کانال آمدنیوز، رابط سرویس های جاسوسی غرب با برخی از همین مدعیان اعتدال و اصلاحات بود و در انتخابات چهار سال قبل، تمام قد در خدمت پروژه ویرانگر آنها قرار داشت. او در گفت و گو با یکی از فعالان ضد انقلاب، نقشه کلی غرب را این گونه بازگو کرد:
«ما در انتخابات 96 تحلیل داشتیم. این جور نبود که راه بیفتیم و بگوییم اصلاح طلبیم، یا عاشق روحانی هستیم. مجموعه ما، تحلیل امنیتی داشت. آیا اگر رئیسی یا قالیباف سر کار بود، این مشکلاتی
که در کشور وجود دارد، الان بود؟ این تظاهراتی که ایجاد شد، آیا بود؟ ما بر اساس تحلیل امنیتی به این نتیجه رسیدیم که باید برویم پشت سر فردی مثل روحانی. الان هم از کاری که در انتخابات کردیم، دفاع میکنم. چون با تحلیل این کار را کردیم. کشور باید به نقطه جوش می رسید و اگر آدمی مثل رئیسی یا قالیباف سر کار می آمد، کار به نقطه جوش نمیرسید»
طبق این نقشه، ایران باید در اثر سوء مدیریت منفجر و منهدم می شد و چیزی از امید ملت ایران باقی نمی ماند. انتخابات اخیر با وجود آن نقشه بزرگ و خیانت های انجام شده، یک حماسه بزرگ و دشمن شکن است.
در این میان، روی کار آمدن رئیس جمهوری که کارآمدی اش مایه نگرانی دشمن بوده، می تواند سرآغاز احیای دوباره امید و اعتماد و نشاط در ملت بزرگ ایران باشد.
استکبار ستیزان
کارنامه اقتصادی حسن روحانی به روایت آمار
سالی ۵٪ کاهش درآمد ملی
سالی ۷٪ کاهش پس انداز ملی
سالی ۱۳٪ کاهش سرمایهگذاری خارجی
سالی ۲۴٪ افزایش تورم
سالی ۲۸٪ افزایش کسری بودجه
و کسری بودجه ۳۵۰ هزار میلیارد تومانی در سال ۱۴۰۰
پ.ن: واقعا باید به روحانی خسته نباشید گفت، همینکه با یه تیر خلاصمون نکرد جای شکرش باقیه!
🔻هشدار دادستان زاهدان به وزیر بهداشت؛ پیش از آنکه کل کشور گرفتار شوند سیستان و بلوچستان را دریابید
مهدی شمس آبادی:
🔹متاسفانه پیک جدید کرونا در سیستان وبلوچستان به صورت فزایندهای افزایش یافته که اگر جلوی این موج گرفته نشود صدمات جبرانناپذیری به مردم وارد میشود.
🔹 با توجه به وضعیت امروز و پر شدن اکثر تختهای بیمارستانی، به وزیر بهداشت هشدار می دهم که هر چه سریعتر فکری برای این استان بیندیشد و اگر همین امروز این استان را مورد توجه جدی قرار ندهد بیم آن است که سایر استانهای کشور نیز دچار همهگیری جدیتر شوند.
❌استکبارستیز❗️❗️ روحانی که کشور را سالم تحویل دولت بعدی نخواهد داد ❗️یک کشوری که سوراخ سوراخ شده و غیر قابل ترمیم و اصلاح ❗️بطوری که دولت بعدی را در چهار سال برای پرکردن سوراخ ها مشغول کرده و ناکارآمدی دولت خودش را پوشش دهد تا در ۱۴۰۴ دولت سوم خودش را تشکیل دهد ❗️❌
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ویژه
⭕️ نفوذی ها در حزب جمهوری اسلامی
(بازخوانی صحبت های تعدادی از اعضای حزب جمهوری اسلامی دربارهی نفوذ در حزب جمهوری اسلامی)
پ.ن به مناسبت هفتم تیر سالگرد انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی
*دو کلمه حرف حساب*
*بزرگان گفته اند: چهل تا عاقل را میشود با یک حرف منطقی قانع کرد*.
*ولی یک احمق را نمی شود با چهل بار حرف منطقی قانع کرد*
*☘️حسنی مبارک گفت نباید به آمریکا اعتماد می کردم*
*☘️معمر قذافی گفت:بزرگترین اشتباه عمرم اعتماد به آمریکا بود*
*☘️محمد مرسی گفته است. اشتباه استراتژیک من و عامل اصلی شکست انقلاب مصر اعتماد به آمریکا بود*
*☘️بن علی گفت: دلیل سقوط من اعتماد بیجای من به آمریکا بود*
*☘️منصور هادی در یمن گفت: اگر فریب آمریکا را نمی خوردم در قدرت باقی می ماندم*
*☘️تمام تاریخ نگاران.*
*معاصر در کشور معتقدند دلیل سقوط دولت مردمی مصدق و کودتای 28* *مرداد 1332 بدلیل اعتماد بیجای مصدق به آمریکا بود*
*☘️صدام در لحظه اعدامش گفته بود: این طناب دار را آمریکائیها به گردن من انداختند*
*☘️در کتاب پاسخ به تاریخ ص 278 محمد رضا شاه در آخرین روزهای عمرش می گوید: دلیل فروپاشی سلطنت من اعتماد به آمریکا بود*
*🔺یعنی حتی شاه هم بعد از سالها رفاقت و خدمت به آمریکا، فهمیده بود که نمیتوان به آمریکا اعتماد کرد*
*☘️*جمله معروف شاه:*
*... آن زمان که صاحب قدرت بودم تصور میکردم که اتحاد من با غرب بر مبنای اتحاد و اطمینان دو جانبه برقرار است شاید این اطمینان و اعتماد #یک_اشتباه_بود ..."*
*📚 کتاب پاسخ به تاریخ، نوشته محمدرضا پهلوی، صفحه ۲۷۸*
*حالا کسانی که همچنان امیدوارند تا آمریکا برایشان آستین بالا بزند و مشکلاتشان را حل کند چقدر شعور دارند؟؟؟؟*
*قضاوت با شما*
📢 ۶٠ تن ذخیره طلا که از زمان نادرشاه در کشور ذخیره شده بود، در دوران این دولت به تاراج رفت
🗣 محسن دهنوی نماینده مجلس:
◀️ حسن روحانی و اسحاق جهانگیری برای غارت و تقسیم ۶۰ تن ذخیره طلای کشور و ۱۸ میلیارد دلار ارز کشور میان دوستانشان باید محاکمه شوند و به زودی خواهند شد.
استکبارستیزان
@estkbarsetizan تلگرام
https://chat.whatsapp.com/JeoqakQdG2Q4xRCT7tN3Ku واتساپ
https://eitaa.com/estekbarsetizan. ایتا
⛔️پروژه ناآرامسازی
تحلیل حوادث اخیر افغانستان (مهم)
♨️ آمریکا پس از بیست سال حضور در #افغانستان طبق توافقی که با طالبان انجام داد، قرار بود اردیبهشت امسال از افغانستان خارج شود. این تاریخ به دلیل برخی مسائل پشت پرده به شهریورماه (یازدهم سپتامبر) تغییر یافت.
♨️نکته مهم این است که آمریکاییها نمی خواهند پس از بیست سال، افغانستان را بدون هیچ دستاوردی ترک کرده و به کشور خود برگردند. لذا آنها با ظرفیت رسانهای عظیم خود، پروژهای را شروع کردهاند که این پروژه عاقبت شومی برای افغانستان و کشورهای منطقه خواهد داشت.
♨️آمریکا قصد دارد همزمان با خروج از افغانستان، پروژه ناامن سازی کشورهای منطقه را کلید بزند. او با به راه انداختن جنگ مذهبی (شیعه و سنی) قصد دارد، افغانستان را به یک جنگ داخلی تمامعیار مبتلا کند. این روزها شاهدیم آنها تمام تلاش خود را انجام می دهند تا شیعیان هزاره را علیه طالبان تحریک و مسلح کنند.
⁉️ اما هدف آمریکا از اجرای این پروژه چیست؟
1️⃣ ناامن سازی کشورهای منطقه
2️⃣ از بین بردن ثبات اقتصادی در افغانستان و کشورهای همسایه
3️⃣ آمادهسازی افغانستان برای رشد افراطیگری (داعش و...)
4️⃣ ایجاد معضل مهاجران برای کشورهای همسایه افغانستان در اوج بحران کرونا
5️⃣ توزیع بیشتر مواد مخدر در کشورهای منطقه
6️⃣معرفی آمریکا بهعنوان نماد ثبات و امنیت در افغانستان وخاورمیانه
🔸✍🏻 بیشک صحنهگردان اصلی تحولات اخیر افغانستان کسی نیست جز رژیم آمریکا. دولتی که منافعش در بیثباتی منطقه تأمین خواهد شد.
✍#سید_امیر_حسینی
دعای زبابند ورزق وروزی ودفع شرنوشته شده توسط
استادسید محمود
حسینی
روايت شده از حضرت محمد(ص)
هركس اين دعا را در هر وقت که بخواند گويا:
360 حج ادا نموده
360 قرآن ختم كرده
360 غلام آزاد نموده
360 دينار صدقه داده
در همان حال حضرت جبرائیل(ع) نیز خطاب به حضرت محمد(ص) فرمودند:
يارسول الله:
هربنده ای از بندگان خدا اين دعارا بخواند
«اگر چه يك بار در عمر»
خداوند به عظمت و حرمت و جلال خود قسم خورده که برای او هفت چيز ضامن ميشوم:
1-از او فقر و تنگ دستی رفع ميشود
2-از سوال منكر و نكير در امان ميماند
3- او را به سهولت از پل صراط عبور ميدهم
4-اورا از مرگ ناگهانی محفاظت ميكنم
5- داخل شدن در جهنم را برای او حرام ميكنم
6-از تنگی قبر او را حفاظت ميكنم
7- از خشم وغَضَبْ پادشاه ظالم او را امان ميدارم؛
و اين است دعا:
👈بِسمِاللّٰهِ الْرَّحمٰنِالْرَّحیم👈
لا اله إلا اللهُ الجليلُ الجبّار
لا اله إلا اللهُ الواحدُ القهّار
لا اله إلا اللهُ الكريمُ الستّار
لا اله إلا الله الكبيرُ المُتَعالْ
لا اله إلا الله وَحْدَهُ لا شريكَ لهُ إلَهاً واحداً، ربَّاً و شاهداً، اَحَداً و صمداً و نحنُ لهُ مُسْلِمونْ
لا اله إلا اللهُ وحدهُ لا شريك لهُ إلهاً واحداً ربَّا و شاهداً احداً و صمداً و نحنُ لهُ عابدونْ
لا اله إلا اللهُ وحدهُ لا شريكَ لهُ إلهاً واحداً ربَّاً و شاهداً احداً و صمداً و نحنُ لهُ قانِتونْ
لا اله إلا الله وحدهُ لا شريك لهُ إلهاً واحداً ربَّا و شاهداً احداً و صمداً و نحن له صابرونْح
لا اله إلا اللهُ مُحَّمدٌ رسولُ الله
اللهُمَ إليكَ فَوَّضْتُ أمريْ و عليكَ تَوَكَلتُ يا أرحمَ الراحمينْ
«صدق الله و صدق رسول الله الكريم»
این پیام رو در حد توانت منتشركن ؛ الان یه دست میذاری رو دکمه میفرستی و فراموشش میکنی ولی روز قیامت چنان ثوابی برات داره که غافلگیرت میکنه .
یک نکتــــه مهم : نگو که دستم بنده ... همجوره پخشش کن.بسم الله
🔴 #همتی: جفایی که دولت در حقم کرد از یادم نمیرود‼️
🔹حتی یک نفر از دولتیها به حمایت از من برنخاستند، درحالیکه من چوب آنها را در انتخابات خوردم. من را یک ماه پیش، از مسئولیتم عزل کردند، به خاطر آنکه براساس نظر آنها تصمیم نگرفته بودم.
🔹دائم میگویند چرا کاندیدا شدی؟ بعضی دوستان اصلاحطلب فکر میکنند ما شهروند درجه دو هستیم. من ۴۰ سال است که مدیرارشد کشورم. چرا فکر میکنید کاندیداتوری فقط حق عدهای خاص است و بقیه چنین حقی ندارند؟
🔹انتظار داشتم که بزرگان اصلاحطلب تصمیم بگیرند، اینکه فقط اطلاعیه بدهند و غیر مستقیم حرف بزنند، طوری که یک نفر شاید فکر کند از همتی حمایت کرده باشند، اینکه کاری نداشت و همه میتوانستند چنین اطلاعیهای بدهند. متاسفانه امروز فردا کردند و چانه زدند که ببینیم فردا پس فردا چه میشود، که درنهایت هم اتفاقی نیافتاد. درخصوص برخی جریانات سیاسی و بزرگان در صحنه من گفتم شرط بندی روی اسب برنده که هنر نیست.
عمار۱۱۰
استکبار ستیزان
باسلام و احترام
☝نامه رسمی شکایت ایرانی ها از حسن روحانی به مجلس شورای اسلامی.
لطفا در صورت تمایل شما هم با ورود به صفحه بالا، امضا بفرمایید که این شکایت نامه اثر بیشتری داشته باشه!
اجرکم عندالله
حتما برای ۱۰ نفر از دوستانتون ارسال بفرمایید
https://asle90.24on.ir/n/3
📍تعریف و تمجید جهانگیری از آیتالله رئیسی
🔹اسحاق جهانگیری معاون اول روحانی با تعریف و تمجید از آیتالله رئیسی گفته که او دنبال تایید صلاحیت من در امر انتخابات بود اما روحانی اصلا هیج کاری برای من نکرد.
🔹وی پیروزی آقای رئیسی را پیشبینی کرده و گفته بود من نگران اوضاع کشور هستم. در شهریور بحران تامین کالاهای اساسی به اوج خود می رسد. در شهریورماه اوج بحران نان خواهد بود.
محرمانه
استکبار ستیزان
#تحلیل_کوتاه
🔘جنتلمنهای مدافع حقوق بشر
🔻آمریکائیها با سوء استفاده از مفهوم #حقوق_بشر همواره بر گردۀ بیگناه بردگان و آزادگان تازیانه نواختهاند و تاریخ سرشار از خشم و غضبشان، آئینۀ تمامنمای ضدیت با حقوق بشر است.
💠کشوری که خشت اول شکلگیریش بر جنگ، خونریزی و تجاوز به رنگین پوستهای بومی سرزمین آمریکا بنا شده، چگونه میتواند مدافع حقوق بشر باشد؟
♨️جنتلمنهای کراوات زدۀ چنین کشوری، از طرفی دم از حقوق بشر می زنند و از طرف دیگر حتی تولیدات علم و دانششان نیز بارانی از قتل و کشتار را از فراز آسمان علم بر سر هزاران نفر از مردم هیروشیما و ناکازاکی میریزند.
♨️ آمریکا علاوه بر این که همواره حقوق بشر را زیر پا گذاشته، مأمن مناسبی برای منافقینی است که حوادثی چون ششم تیر ماه و هفتم تیرماه تهران را به وجود اورده اند.
♨️مقام معظم رهبری در این خصوص می فرمایند: « منافقین در مثل امروزی ۷ تیر جنایت بزرگی کردند در حق ملت ایران که این شخصیت برجستۀ با عظمت ممتاز [شهید بهشتی] را با حدود ۷۰ نفر شخصیتهای دیگر از این کشور گرفتند. این قاتلها ...امروز در همین کشورهای مدعی #حقوق_بشر آزادانه دارند رفت و آمد و زندگی میکنند.(۱۴۰۰/۴/۷)
🖋 #حسین_حیدری
#رحا
#رسالت_حوزه_انقلابی
#باافتخار_ایرانی
#واکسن_ایرانی
استکبار ستیزان
⛔️ آقای سادهلوح!
🔸(بلینکن) وزیر خارجه آمریکا در دیدار وزیر جنگ رژیم صهیونیستی گفت:
واشنگتن و تلآویو، اختلافی درباره ایران ندارند و اگر اختلافی باشد، در روشها است، نه در اهداف.
🔹روحانی(فروردینماه):
آمریکا آمده توبه کند، آمده میگوید میخواهم توبه کنم ،میگوید «هل لی من توبه»؟ میخواهم به برجام برگردم.
♨️ روحانی و اصلاحطلبان و آقایان ساده لوحی که دلشان برای کدخدا پر می زند، صحبتهای بلینکن را بهخوبی بخوانند و ببینند که او صریحاً اعتراف میکند که آمریکا در دشمنی با ایران، کم از اسرائیل ندارد و فقط روشش فرق میکند و برجام و هر قرارداد اینچنینی دیگری هم جزئی از نقشههای شوم آنان علیه ملت ایران است.
♨️جالب است با تمامی این اعترافات علنی به دشمنی توسط آمریکاییها، روحانی هنوز میگوید: باید به عراقچی اختیارات بیشتری داده شود تا او بتواند مساله برجام را احیا کند. شاید آقای روحانی توقع دارند که به عراقچی در حدی اختیارات داده شود تا بتواند کشور را دودستی تقدیم آمریکاییها کند! و در آخر بازهم مانند این هشت سال چیزی جز تورم و رکود و سقوط پول ملی نصیب مردم نشود.
✍️#سید_امیر_حسینی
آنتی سکولار
استکبار ستیزان
🔖 خرج تراشی های دولت روحانی برای دولت رئیسی در ماه پایانی
🔸خبرهای خوبی که این روزها محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامهوبودجه کشور به اطلاع عموم میرساند تکالیفی است که دولت طی سالهای گذشته باید انجام میداد اما اکنون یکماه مانده به تحویل قدرت به دولت سیزدهم، مسؤولان دولت دوازدهم اقداماتی انجام میدهند که بار مالی آن متوجه دولت مستقر نیست.
🔸در این شرایط دولت سیزدهم با افزایش هزینههای جاری روبهرو خواهد بود که این موضوع میتواند تخصیص بودجه عمرانی و سرمایهگذاری در بخشهای مختلف را که وظیفه دولت است در ادامه سال با مشکل مواجه کند.
1️⃣ افزایش یارانه نقدی چندین بار به پیشنهاد دولت رسید اما بارها اعلام کرد که منابع لازم در اختیار ندارد. در نهایت آبان ۹۸ دولت با گران کردن بنزین به ۶۰ میلیون نفر یارانه معیشتی پرداخت کرد. بررسی اظهار نظرها نشان میدهد دولت منابع کافی برای افزایش یارانه نقدی را در اختیار نداشت و از محل گرانی بنزین توانست منبع مالی برای افزایش یارانه را تامین کند. حال پرسش اینجاست در این شرایط چگونه و با چه منابعی دولت قصد دارد به تعداد یارانهبگیران کشور بیفزاید؟
2️⃣ مشخصا اگر دولت قصد اجرای همسانسازی حقوق را دارد ابتدا منابع انجام این کار را تعیین کند. اجرای این موارد، بار مالی مستمر دارد و مجلس یکبار حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان برای همسانسازی حقوق تصویب کرد و افزایش هزینه جاری در شرایط اقتصادی کشور باعث بروز مشکلات متعددی خواهد شد. ضمن اینکه دولت در چند ماه اخیر خود را با بودجه تنخواه اداره کرده و در شرایط فعلی، دولت سیزدهم با مشکلات زیادی ازجمله کسری بودجه روبهروست.
3️⃣ برخی کارشناسان معتقدند اقداماتی که دولت طی دو هفته گذشته در حوزه احیای بورس و کنترل نرخ ارز انجام داده مربوط به ارزپاشی و پولپاشی است که تاثیر منفی آن طی ماههای آینده نمایان خواهد شد. اکنون دولت به دنبال ساماندهی بازار سرمایه از طریق تزریق نقدینگی است تا شاخص با افزایشی متناسب به دولت سیزدهم تحویل شود
4️⃣ از سوی دیگر دخالت دولت در بازار ارز بیشتر شده است. نرخ تورم سالانه حدود ۳۵ درصد است و از نظر اقتصادی ارز که یک کالا محسوب میشود باید به همین میزان به قیمت آن افزوده شود اما عرضه ارز در روزهای گذشته، این موضوع را که ارز در نرخی غیر واقعی تحویل دولت سیزدهم شود را تقویت میکند. این در حالی است که نرخ ارز از زمستان سال گذشته تاکنون تغییر زیادی نداشته است اما قیمت سایر کالا در حال افزایش است و تجربه ادوار گذشته نشان داده زمانی که نرخ ارز دوباره به پایه قبلی خود باز گردد نرخ کالاها دوباره افزایش خواهد یافت.
کاش زودتر به فکر مردم میافتادیم
🔍نکته و نظر: درست است که افزایش یارانه نقدی برای دهکهای پایین درآمدی اقدامی بسیار ضروری است اما به نظر میرسد این موارد باید در اختیار دولت سیزدهم قرار بگیرد و از محل حذف یارانه پردرآمدها تامین شود. به دولت حسن روحانی تکلیف شده بود که شش میلیون یارانهبگیر از فهرست دریافت یارانه حذف شوند اما با اینکه از تصویب و ابلاغ این قانون حدود پنج سال میگذرد، هنوز اجرا نشده است.
🔹همچنین به گفته کارشناسان، همسانسازی حقوق بازنشستگان و افزایش تعداد یارانهبگیران، حدود ۱۰۰ هزار میلیاردتومان منابع نیاز دارد.با توجه به پیشبینی پژوهشگران در مورد کسری بودجه امسال بهمیزان ۱۵۰ هزار میلیاردتومان، حدود ۲۵۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه به کشور تحمیل خواهدشد که منبع تامین آن یا انتشار اوراق است یا چاپ پول که در شرایط فعلی هر دو مورد تورمزا خواهدبود که اگر این موارد با تامین پول بدون پشتوانه اجرا شود تورم کشور به بالای ۵۰ درصد خواهدرسید.
زمانه
استکبار ستیزان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تصاویری از بیسابقهترین جنایت جنگی و قتل عام شیمیایی مردم حلبچه به مناسبت روز جهانی مبارزه با سلاح های شیمیایی و میکروبی
زمانه
استکبار ستیزان
♦️تسلط طالبان بر خط مرزی افغانستان با ایران
🔹شهرستانهای صیاد ولایت سرپل و خان آباد ولایت قندوز به صورت کامل تحت کنترل طالبان درآمد و نیروهای دولتی عقب نشینی کردند.
🔹سقوط بزرگترین پایگاه ارتش در ولسوالی اندر غزنی
🔹 یک عضو مجلس نمایندگان از سقوط یکی از پایگاههای بزرگ نیروهای ارتش در ولسوالی اندر این ولایت به دست طالبان خبر داده می گوید که مهمات و تجهیزات سبک و سنگین این پایگاه نیز در اختیار طالبان قرار گرفتهاست.
🔹تقریبا بیشترمناطق افغانستان درسکوت خبری خبرگزاریهای جهان باهماهنگی آمریکا، آل سعود و پس خروج نیروهای ائتلاف و ناتو به دست طالبان افتاده است و این خطری جدی برای ایران و شیعیان افغانستان است.
🔹تقریبا خط مرزی ایران وافغانستان بدست طالبان افتاده است و این بسیارخطرناک است
حامیان سپاه قدس
استکبار ستیزان