مهمترین تجربهای که از دولت روحانی میتوان گرفت
از دیدگاه رهبر معظم انقلاب «مهمترین تجربه در این دولت آن بود که معلوم شد که اعتماد به غرب جواب نمیدهد؛ به ما کمک نمیکنند و هر جا بتوانند ضربه میزنند؛ آنجایی که ضربه نمیزنند، آنجایی است که امکانش را ندارند؛ هرجا امکان داشتهاند ضربه زدهاند؛ این تجربه بسیار مهمّی است. مطلقاً نبایستی برنامههای داخلی را به همراهی غرب موکول کرد و منوط کرد، چون قطعاً شکست میخورَد، قطعاً ضربه میخورَد. شماها هم هر جاییکه کارهایتان را منوط کردید به [همراهی] غرب، ناموّفق ماندید؛ هر جایی که بدون اعتماد به غرب، خودتان قد عَلَم کردید و حرکت کردید موفّق شدید.» البته جا داشت این موضوع را جناب روحانی پس از تجربه هشت سال مذاکره با کدخدا بیان میکرد و این تجربه عظیم را به سایر غربگدایان وطنی منتقل میکرد که هیچگاه به آمریکا اعتماد نکنند. جالب است بدانید
رهبر معظم انقلاب از همان روزهای ابتدایی دولت روحانی همین موضوع را پیشبینی کرده بودند:«من فکر نمیکنم [از] این مذاکرات آن نتیجهای را که ملّت ایران انتظار دارد، بهدست بیاید، لکن تجربهای است و پشتوانه تجربی ملّت ایران را افزایش خواهد داد و تقویت خواهد کرد؛ ایرادی ندارد امّا لازم است ملّت بیدار باشد.»
استکبار ستیزان 👇
وعدهها و کارنامه روحانی در سیاست داخلی
هیچ اشکالی ندارد که نامزدهای انتخاباتی در دوران رقابتها، شعارها و وعدههایی را مطرح کنند. اما آنچه باید مورد توجه قرار گیرد این است که این وعدهها و شعارها از یک طرف بایستی پشتوانه و برنامه عملیاتی و عزم و اراده در پشت خود داشته باشد و از طرف دیگر نامزدها بایستی به این نکته مهم توجه داشته باشند که روزی روزگاری، تاریخ و آیندگان درباره تحقق یا عدم تحقق وعدهها قضاوت خواهند کرد. لذا یکی از بهترین ملاکها برای ارزیابی افراد، میزان تحقق وعدهای آنهاست. آقای روحانی نیز در طول رقابتهای سال 92 و 96 یک سری شعارها و وعدههایی را در عرصه داخلی بیان کرد که برخی از آنان را با هم به قضاوت مینشینیم.
استکبار ستیزان 👇
دولت راستگویان!؟
«دولت راستگویان» از جمله شعارهای دکتر حسن روحانی در انتخابات 92 بود که در پوسترهای تبلیغاتیاش نقش بسته بود و او در مراسم اعلام کاندیداتوریاش، اعلام کرد: «من دولت راستگويان و درستكاران را تشكيل خواهم داد.» اما تشکیل دولت راستگویانی که مورد ادعای روحانی بود، از ابتدا بر مبنای تناقض استوار گردید! برای مثال جناب روحانی در مناظرههای انتخاباتی سالهای 92 و 96، سخنانی بر زبان جاری کرد که کاملاًً بر خلاف منش و گفتار مورد ادعا یعنی راستگویی بود! وعدههای پوپولیستی و عوامفریبانه، عبور از خط قرمزهای نظام در طول هشت سال، دروغ سمیبودن و سرطانزا بودن بنزینهای تولیدی دولت احمدینژاد، دروغ سه هزار بورسیه، دروغ عبور از رکود که سالها زبانزد رئیس دولت بود، دروغ راهحل یکصد روزه، ادعای با کلید آمدن نه با داس و... و نهایت اوج عدم صداقت، در ماجرای اظهار اطلاع رئیسجمهور از گرانی قیمت بنزین در روز جمعه که حوادث تلخ آبان 98 را در پی داشت، ماهیت مدعیان اعتدال و راستگویی را بیش از پیش روشن کرد.
کار مسئولین دولت اعتدال به جایی رسید که علیرغم ادعاهای قبلی مبنی بر قانونگرایی، این دولت به سمت قانونشکنی و زیر سوال بردن روالهای قانونی گام برداشت. تأکید برخی مسئولین سیاستباز، بر زیر سوال بردن تصمیم قانونی حصر سران فتنه 88، زیر سوال بردن نقش شورای نگهبان برای امکان دخالت آشکار در انتخابات، خط و نشان کشیدن برای ساختارهای قانونی و نقض قوانین جاری کشور از این جمله بود. حسن روحانی در موارد دیگری همچون عدم ابلاغ قانون مصوب امر به معروف و نهی از منکر، خط و نشان کشیدن برای نمایندگان بهخاطر تصویب «طرح صیانت از حقوق هستهای» و... نیز صراحتاً به نقض قانون پرداخت.
استکبار ستیزان 👇
داستان غمانگیز فیشهای نجومی
«اساس برنامه اقتصادی من بر دو محور «تولید ثروت ملی» و «توزیع عادلانه ثروت» استوار است.» این شعاری بود که روحانی در تلویزیون و چشم در چشم مردم در جریان رقابتهای انتخاباتی سال 92 بیان کرد، اما زمانی این شعار برای مردم کمرنگ شد که با افشای فیشهای نجومی مدیران دولتی، وی اعلام کرد مسئله حقوقهای نجومی را به یک مسئله ملی تبدیل نکنید!
آماری که در روزهای اول از سوی کواکبیان، نماینده طرفدار روحانی «حدود 3 هزار فیش بین ۲۰ تا ۵۰ میلیون تومانی» و «۳۰۰ فیش بالای ۵۰ میلیون تومانی» اعلام شد. پس از آن توسط دولتیها این آمار به 900، 500، 300، 50 و در نهایت 13 نفر(!) تقلیل داده شد، اما در گزارشی که دیوان محاسبات از نجومیبگیران منتشر کرد و تنها مربوط به ارقام بالای 20میلیون بود، نام ۳۹۷ نفر وجود داشت. اگرچه برخی دولتمردان این اتفاق را اشتباه میدانستند و سعی در مالهکشی آن داشتند، اما با «ذخیره نظام» خوانده شدن صفدرحسینی از سوی سخنگوی دولت، مشخص شد این نیز رگهای از واقعیت نداشته و جابهجایی او از صندوق توسعه به صندوق محیطزیست نشان داد، عزم برخورد با نجومیبگیران هم دروغ بوده است.
با گذر زمان، دفاع از مفسدين و ويژهخواران از جمله حقوق بگيران نجومي رنگ و بوي تازهاي به خود گرفت و برخي نمايندگان از اين افراد با عنوان نخبه ياد کردند، نخبگاني که اگر نجومي نگيرند به خارج از کشور رفته و مملکت از موهبت وجود آنان بي نصيب خواهد ماند! اما نگاهي به عملکرد مديراني که مردم آنان را مديران ويژهخوار و نجومي ميخوانند به خوبي نشان ميداد که حاصل مديريت آنان جز ناکامي و ضرر و زيانهاي هنگفت نبوده است!
هنوز چند ماهی از اخبار رسانهای حقوقهای نامتعارف یا نجومی نگذشته بود که دولت یازدهم مورد عتاب رهبر معظم انقلاب قرار گرفت. معظمله در دیدار رئیسجمهور و هیئت دولت در سال 95 به موضوع حقوقهای کلان اشاره و تأکید کردند: «موضوع حقوقهای نجومی، در واقع هجوم به ارزشهاست اما همه بدانند که این موضوع از استثناءها است و اکثر مدیران دستگاهها، انسانهای پاکدست هستند، اما همین تعداد کم نیز خیلی بد است و باید حتماً با آن برخورد شود.» ایشان در تاریخ 16 تیر 95، این برداشتها را گناه و بر خلاف آرمانهای انقلاب اسلامی عنوان کردند و خواستار جبران از سوی مسئولین دولتی شدند. مقام معظم رهبری در مرداد، شهریور و آذرماه همان سال دوباره بر برخورد جدی با این مقوله تأکید فرمودند که متأسفانه چندان جدی گرفته نشد و علیرغم بازگشت برخی حقوقهای نامتعارف به بیتالمال با پیگیریهای قضایی، اما به دلیل عدم همکاری دولت تدبیر و امید، ریشه این ماجرا خشک نشد و ادامه یافت!
استکبار ستیزان 👇
وعدهها و کارنامه روحانی در سیاست اقتصادی
یکی از شعارهای جذاب حسن روحانی در ایام رقابتهای انتخاباتی سال 92، شعار «هم چرخ سانتریفیوژ باید بچرخه و هم زندگی مردم» بود. روحانی عملاًً با این شعار رئیسجمهور شد و بسیاری اطمینان پیدا کرده بودند که کلید روحانی میتواند قفل مشکلات اقتصادی را باز نماید. وقتی روحانی در برنامههای تلویزیونی در اوج رقابتهای انتخاباتی، اقتصاد دستوری را نقد میکرد و مشکل را عدم مشورت و خودشیفتگی و عدم استفاده از ابزار علمی برای اداره کشور و بیثباتیها عنوان میکرد و یا اینکه میگفت با گرانی و بیکاری به راحتی میشود مبارزه کرد، خیلیها را امیدوار کرد. او وقتی از گشایش اقتصادی و راهحل یکصد روزه سخن میگفت، قند در دل بسیاری آب میشد. هرچند در سالهای ابتدایی دولت تدبیر و امید ضمن بیان اینکه این ادعا که خزانه خالی است تلاش کرد به نوعی توجیهی برای عدم تحقق وعدههای خود دست و پا کند، اما ولخرجیها و حقوقهای نجومی خط بطلانی بر این ادعا بود. همچنین بر اساس آمارهای رسمی، هزینههای جاری دولت تدبیر و امید، از یک طرف رشد قابل توجهی یافت و از طرف دیگر بر اساس آمارهاي منتشر شده از سوي صندوق بينالمللي پول، دولت يازدهم پرخرجترين دولت ايران اعلام گردید.
به هر حال شاخصهای اقتصادی در سه سال اول، نسبت به دولت قبل بهتر شد، اما به مرور زمان اوضاع بدتر از گذشته شد و تمامی مشکلاتی را که روزگاری خود منتقدش بود، از نابسامانی بازار، رشد نقدینگی و عمیقتر شدن فاصله طبقاتی گرفته تا نوسان بازار ارز، از زیاندهی سرمایهگذاری در موسسات مالی و بورس گرفته تا صنایع خودرویی، دامنگیر دولتش گردید و او نتوانست کاری کند. به مسکن مهر که امید خیلی از اقشار مستضعف جامعه بود، بیمهری و مزخرف خوانده شد. ارزش پول ملی به پائینترین سطح خود رسید و حتی برخی اقدامات خوب دولت قبل مانند: کد شبنم و کارت سوخت در دولت روحانی حذف گردید تا شاهد خسارتهای میلیاردی باشیم! تنها کاری که روحانی میدانست گره زدن اقتصاد به برجام و در ماههای پایانی هم فرار به جلو و تقصیرها را گردن ترامپ و دلواپسان و مجلس و... انداختن بود!
استکبار ستیزان 👇
بالاخره رکود بود یا نبود؟
ماجرای دنبالهدار «رکود» اگر مکتوب شده بود، مثنوی هفتاد منی میشد که اول تا آخر آن پر بود از پارادوکسهای اعضای دولت اعتدال. در همین موضوع محمدباقر نوبخت
ـ سخنگوی دولت ـ 24 بهمن 92 گفت: «اقتصاد ایران سال 93 از رکود خارج میشود.» و چندی بعد یعنی 15 شهریور 93 هم حسن روحانی رسماً به ملت ایران اعلام کرد که «ما خوشبختانه از رکود عبور کردیم»، اما این فقط یک طرف ماجرا بود، چرا که اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور 19 بهمن همان سال گفت که «در تلاش هستیم تا از رکود خارج شویم» و کمی بعدتر در هشتم شهریور 94 طیبنیا، وزیر وقت اقتصادی هم تأکید کرد که «در حال خروج از رکود هستیم.» این ماجرا به همین جا ختم نشد، چرا که جناب روحانی 18 مهر 94 مدعی شد: «ما از رکود خارج شدیم» و در بهمنماه هم بر این گفته اصرار ورزید و اظهار داشت «معضل رکود را حل کردیم»، اما سال بعد از آن، یعنی 27 تیرماه 1395 به رسانهها گفت که «ما امروز در ایران مشکلی به نام رکود داریم.»
کارنامه دولت تدبیر در اقتصاد مقاومتی
بهمن سال 92 رهبر معظم انقلاب اسلامي با ابلاغ سياستهاي كلي «اقتصاد مقاومتي» بر پيروي از الگوي علمي و بومي برآمده از فرهنگ انقلابي و اسلامي تأکید کردند و فرمودند: «اقتصاد مقاومتي خواهد توانست در بحرانهاي رو به افزايش جهاني، الگويي الهامبخش از نظام اقتصادي اسلام را عينيت بخشد و زمينه و فرصت مناسب را براي نقشآفريني مردم و فعالان اقتصادي در تحقق حماسه اقتصادي فراهم كند.» پس از این فرمان، حسن روحانی طی نامهای دستورات 11گانهاي را به معاون اول خود ابلاغ کرد و جهانگیری را رئیس این ستاد کرد تا جلسات آن بهطور جدی پیگیری شود. در ادامه رهبر معظم انقلاب در جلسات مختلفی راهکارهای خود را از جمله: «عزم جدي مسئولان»، «تبديل سياستها به برنامههاي زمانبندي شده اجرايي»، «نظارت دقيق»، «رفع موانع حضور فعالان و مردم در عرصه اقتصادي» و «گفتمانسازي» و... را به دولت توصیه فرمودند. توجه به ظرفیتهای داخلی از نکات مورد تأکید رهبری در اجرای اقتصاد مقاومتی بود، اما روند تلاشهای دولت تدبیر چیز دیگری را نشان میداد. کمکم این تلاشها کمرنگ شد. از جاي خالي اقتصاد مقاومتي در كليات بودجه 94 گرفته تا اینکه رهبر انقلاب در ديدار اعضاي ستاد بزرگداشت روز ملي مهندس در بهمن 93 با گله از دولت فرمودند: «اقتصاد مقاومتي با تكرار زباني به نتيجه نميرسد.»
با این حال اقتصاد مقاومتی بیش از آنکه عملیاتی شود، درگیر بوروکراسیهای اداری و بخشنامه صادر کردن بود. رئیسجمهور در نامههای متعددی به ستاد اقتصاد مقاومتی بر تدوین برنامه جامع اصلاح بانكي و توسعه اوليه بازار سرمايه، استفاده از منابع خارجي در جهت سرمايه گذاري و ايجاد اشتغال و... اصرار میکرد، اما حرکت شایان توجهی صورت نمیگرفت! در حالی که رهبر انقلاب تأکید داشتند: «راه علاج اقتصاد ما در لوزان و ژنو و نيويورك نيست، بلكه در داخل كشور است و ستون فقرات حل مشكلات اقتصادي كشور اقتصاد مقاومتي است و ستون فقرات اقتصاد مقاومتي توليد داخلي است.» اما دولت اعتدال نه تنها روی خوشی به تولید داخلی نداشت، بلکه تمركز اصلياش روي مسائل خارجي و منابع خارجي و درآمد خارجي بود. دولت تدبیر حتی حاضر نبود با حذف يارانه دهکهای ثروتمند سالانه
چهارده هزار ميليارد تومان درآمد حاصل كند. دولت انگیزهای برای بازگشت معوقات بانكي كه بالغ بر هفتاد هزار ميليارد تومان برآورد ميشد نداشت! دولت حتی تلاشی برای کسب سالانه هشتاد هزار ميليارد تومان فرار مالياتي که عمدتاًً مرتبط با باندهاي ثروت و قدرت بود، نمیکرد.
دولت اعتدال از کنترل قاچاق که یکسوم كالاهاي وارداتي كشور را شامل میشد و میتوانست هزارها ميليارد تومان عايد دولت کند غافل بود. همچنین حدود هشتاد درصد بودجه كشور صرف نظام اداري مي شد كه اين مبلغ پنج برابر درآمد ناشي از لغو تحريمها بود، اما روحانی برای آن هم راه علاجی نداشت. عملاًً دولت در اقتصاد مقاومتی که عمدتاًً ناشی از تفکر بیروننگر و لیبرال آن بود، توفیق چندانی کسب نکرد. با وجود اینکه مقام معظم رهبری سال 95 را سال اقتصاد مقاومتی نامیدند، اما دولت با بیتدبیری تمام مجوز واردات كالاهاي لوكسساز را صادر کرد تا خط بطلانی بر اقتصاد مقاومتی کشیده باشد! دولتمردان اعتدالی نه تنها کاری برای اقتصاد مقاومتی نمیکردند، بلکه در مواردی آن را تمسخر نیز مینمودند! این لکه ننگ بر عملکرد کارگزاران قوه مجریه با این جمله رهبر انقلاب در اسفند 95 بیش از پیش نمایان شد: «اگر اقتصاد مقاومتي اجرا ميشد وضع زندگي مردم اينگونه نبود.»
استکبار ستیزان👇
وعدهها و کارنامه روحانی در سیاست فرهنگی و اجتماعی
نفوذ فرهنگی که مقام معظم رهبری در سال 68 با واژه تهاجم فرهنگی عنوان کردند، کمتر مورد توجه مسئولان فرهنگی قرار گرفت تا اینکه در دولت حسن روحانی از این خطر با عنوان ولنگاری فرهنگی یاد کردند. کمکاری دولت اعتدال در عرصه فرهنگ موجب شد رهبری در پیامی فرمان آتش به اختیار را صادر نمایند که عمق بیخیالی و عدم درد دین و انقلاب را در بین مسئولان میرساند. حسن روحانی که خود فردی حوزوی بود، به جای پررنگ کردن فرهنگ اسلامی به مبانی و نمادها و مناسک اسلامی حمله میکرد. چرا که معتقد بود نباید مردم را به زور به بهشت برد! با همین دیدگاه سادهانگارانه بود که فضا برای جولان نفوذیهای فکری و فرهنگی باز شد.
دولت حسن روحانی، با حمایت گسترده سینماگران و سلبریتیها روی کار آمد. این دولت در ابتدا نیز شعار حمایت از هنرمندان میداد. اما به اقرار اغلب فعالان هنر هفتم در ایران، سینماگران در مقطع ریاست جمهوری روحانی سختترین دوره را پشتسر گذاشتند! حتی راهاندازی دوباره خانه سینما در آغاز فعالیت دولت اعتدال، بیشتر جنبه فرمالیته و تبلیغاتی داشت، چون مشکلات معیشتی سینماگران در این دولت به اوج رسید! اما این همه ماجرا نبود. چرا که دولت روحانی که مدعی بلد بودن مشق دیپلماسی بود، حتی در سینما هم از ظرفیتهای بینالمللی بهره خاصی نبرد! سیاستگذاری سازمان سینمایی در دولت اعتدال، محدود شدن به برخی از جشنوارهها و محافل و نادیده گرفتن ظرفیتهای بزرگتر بود. این در حالی بود که امروز جمهوری اسلامی ایران یک قدرت منطقهای است و یک قطب در نظام بینالملل محسوب میشود، اما سینمای ایران از این فرصت هیچ استفادهای نکرده است. عمده فیلمهایی که بهعنوان نماینده سینمای ایران در خارج از کشور- آن هم فقط در برخی از جشنوارهها- حضور یافتند، آثاری با مضمون یأس و نومیدی بوده و آثاری که قدرت سینمای ایران را به رخ مخاطب عام در جهان بکشاند، کمتر فرصت خروج از مرزهای کشور را یافتند!
استکبار ستیزان 👇
سینمای روحانی
اقدامات دولتهای یازدهم و دوازدهم در زمینه سینما را نمیتوان از سایر سیاستها و برنامههای این دولت جدا کرد. همه آنچه طی هشت سال دولت روحانی در حوزههای مختلف اتفاق افتاد، کم و بیش در اداره سینما توسط این دولت با مدیران متفاوت نیز قابل مشاهده است. بیعدالتی و برخورداری عدهای قلیل در مقابل بیبهرگی اکثریت، غلبه افسردگی در محتوای آثار، بیتفاوتی نسبت به مسائل و آرمانهای ملی در فیلمهای تولید شده با حمایت دولت، تعارض شعارها با آنچه در عمل اتفاق میافتد، عدم اقدام به وعدهها و... همه شاخصهایی هستند که طی حدود هشت سال گذشته از سوی یاران فرهنگی حسن روحانی در سینما اعمال شد. نقد سیاستهای سینمایی دولت اعتدال، امری سهل و دشوار است. سهل از این نظر که اشتباهات و نقاط ضعف این دولت در عرصه سینما بیشمار است، دشوار هم از این نظر که مدیریت سینمایی دولتهای یازدهم و دوازدهم، اساساًً فاقد سیاست و چشمانداز معینی جهت سنجش بوده است.
آشکارترین نشانه این شکست، تضاد اغلب فیلمهای تولید شده در این هشت سال با شعارهای انقلاب و حتی دولت بود؛ سینمای افسرده، غالبترین جریان سینمایی طی دوران فعالیت دولت تدبیر و امید بود. بهطور کلی، سینما در دولت اعتدال، گردابی پر از حاشیه، سرگردانی و سیاستهای
ضد و نقیض بود. هرچند دولت آقای روحانی با اتخاذ سیاست تساهل و تسامح در عرصه فرهنگ تلاش داشت سیاستهای فرهنگی خود را باز نشان دهد، اما این سیاستها هرقدر برای جریان غیرانقلابی خوشایند بود برای جریان انقلابی و ارزشی ناخوشایند بود! در این سالها همواره جریان ارزشی در سینما با بیمهریهایی روبهرو بود و چندان مورد توجه دولتمردان واقع نمیشد، اما جریان غیرانقلابی با ارائه فیلمهای مبتذل کمدی و فیلمفارسی در سینما و عمدتاًً گیشهپسند موج جدیدی را در سینمای ایران ترویج داد.
استکبار ستیزان 👇
از نمایشهای مبتذل تا لاکچری
وزارت فرهنگ و ارشاد دولت روحانی در موضوع تئاتر دستکمی از سینما نداشت و کارنامه تاریکی را از خود در طول هشت سال به جای گذاشت که هیچ سنخیتی با ارزشهای انقلاب نداشت. از انتصابهای مسئلهدار تا صدور مجوز به نمایشهای ضد ارزشی و گاهاً لاکچری، با صرف هزینههای هنگفت در شرایط نابسامان اقتصادی مردم و... همگی از جمله اقدامات دولت روحانی در زمینه تئاتر محسوب میشود.
استکبار ستیزان 👇
وضعیت حوزه نشر در دولت اعتدال
در این دوره، جایزه ادبی جلال آلاحمد، جایزه ادبی پروین اعتصامی، طرح رقابتی پایتخت کتاب ایران، طرح رقابتی روستاهای دوستدار کتاب، از طرحهای اجرایی شده در معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد دولت تدبیر و امید بوده است. همچنین راهاندازی بانک اهل قلم بهعنوان یکی از مهمترین کارها در این دوره بود و بر اساس آمار تعداد قابل توجهی از نویسندگان، شاعران، مترجمان و مؤلفان کشور کارت شناسایی اهل قلم دریافت کردند. علاوه بر آن حضور تعدادی از ناشران در نمایشگاههای خارج از کشور، تصویب جایزه منطقهای کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، تفویض اختیار صدور پروانه کتابفروشی به تشکلهای نشر، و سایر اقدامات از جمله فعالیتهای دولت در حوزه نشر کتاب به شمار میرود.
اما برخی اقدامات موجب شد که این بخش نیز آسیبهایی را به یادگار بگذارد. انتشار کتابهایی با مضامین غیراخلاقی و غیراسلامی به دلیل اتخاذ سیاست تساهل از یک طرف و عدم اعطای مجوز به برخی کتابهای منتقدان دولت از سوی دیگر سبب شد تا آنان از حضور در بازار کتاب جا بمانند! از سوی دیگر نمایشگاه کتاب بینالمللی تهران نیز هر ساله برگزار میشد کمکم، بیفروغ شود و اوضاع اقتصادی کتابداران بر هم بریزد. ضمن اینکه عدم حمایت جامع دولت از انتشاراتیهای فعال و دارای تولیدات فاخر، موجب افزایش گرایش بهترجمه در حوزه نشر گردید.
استکبار ستیزان 👇
کارنامه دولت اعتدال در حوزه مطبوعات
گرچه آقای روحانی بارها در سخنرانیهای خود بیان میداشت که «رسانهها و مطبوعات میتوانند رابطه خوبی بین دولت و مردم برقرار کنند و نظرات دولت را به مردم و مردم را به دولت منعکس نمایند» اما در عمل کارنامه دولت تدبیر و امید کارنامه مطلوبی نبود. البته در کارنامه وزارت ارشاد این دولت، افزایش صدور مجوز پروانه رسانههای مکتوب دیده میشود بهطوری که در سال 92تعداد 719 مجوز، در سال 93 تعداد 983 مجوز، در سال 94 تعداد 1514 مجوز و در سال 95 تعداد 1832 مجوز برای رسانههای مکتوب صادر شد. اما آنچه بیش از صدور مجوز برای فعالان مطبوعات و رسانه مهم بود، احترام و توجه به انتقادات توسط دولتمردان بود. موضوعی که کمتر در طول دولت تدبیر و امید شاهد آن بودیم. بهویژه آنکه برخی رسانههای مکتوب به دلیل نقد مذاکرات هستهای و برجام بارها مورد انتقاد تند رئیس دولت اعتدالی قرار گرفته بودند و حتی از سوی دولت راهی دادسرا شدند!
برخورد نامناسب دولت تدبیر و امید با مطبوعات منتقد تا آنجا پیش رفت که برای نخستین بار در تاریخ انقلاب اسلامی، تعداد قابل توجهی از روزنامهها و جراید در مهمترین رویداد سال خود یعنی بیست و یکمین دوره نمایشگاه مطبوعات انصراف داده و از حضور در آن خودداری کردند.
استکبار ستیزان 👇
پناه میبرم به خدا از بستن دهان منتقدان
دکتر حسن روحانی از ابتدای ورود به انتخابات ریاستجمهوری، شعار ملاطفت با منتقدان سر میداد. او در مصاحبههای متعددی یکی از ارزشمندترین مصادیق صبر، را تحمل در برابر اندیشه مخالف عنوان میکرد. با این حال، این ادعا در حد حرف باقی ماند و خیلی زود رنگ باخت. روحانی در طول هشت سال بهویژه در سالهای ابتدایی چنان به دولت قبل حمله میکرد و آن را باعث و بانی تمام مشکلات عنوان میکرد که گویی بنا نیست روزی دولت او هم تمام شود!؟ ناگفته نماند که جریان حامی روحانی نیز به انواع مختلف از تاکتیک احمدینژادهراسی، کاسبیهای فراوانی کرد و بهرههای زیادی برد!
این روند تا آنجا پیش رفت که مقام معظم رهبری در تذکری جدی به دولت فرمودند: «همواره دولتها نسبت به دورههای گذشته خود منتقد بودهاند که ایرادی هم ندارد. اما این انتقاد نباید حالت اغراقآمیز و تخریب پیدا کند. زیرا در روحیه مردم تأثیر بد میگذارد و آنان را نسبت به آینده نیز نامطمئن میکند.» ایشان با اشاره به برخی اظهارنظرهای مبالغهآمیز و غیرمنصفانه درخصوص دولتهای گذشته افزودند: «اگر در این اظهارنظرها بیانصافی شود، قطعاً در آینده نیز نسبت به عملکرد ما هم بیانصافی خواهد شد. اگر برخی سیاستها یا عملکردهای دوره گذشته را قبول نداریم، بهترین شیوه، اصلاح آن در عمل است و این روش، بهتر از اظهارنظر است.» اما باز هم گوش دولت روحانی شنوا نبود و این توصیهها نیز به فراموشی سپرده شد!
در جای دیگری آقای روحانی، نقد را حق رسانه ملی میدانست، اما در طول هشت سال ریاست جمهوریاش بارها وی نقدهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی رسانه ملی را بر نمیتابید و هر از گاهی کنایههایی را به صداوسیما روانه میکرد. آقای روحانی در طول هشت سال ریاست جمهوری، بیش از پنجاه توهین را به منتقدان خود در کارنامه دارد که در نوع خود قابل توجه است!
استکبار ستیزان 👇
دولت و فضای مجازی
موضوع فضای مجازی در دولت تدبیر و امید، به یکی از دوگانههای دولت تبدیل شد، بهطوری که دولت از یک طرف شعار آزادی بیان و عدم فیلترینگ میداد و از طرف دیگر جناب رئیسجمهور، کمتر در جلسات شورای عالی فضای مجازی شرکت میکرد و موجب تعطیلی جلسه میشد. این عدم تشکیل جلسه و عدم حمایت از فعالان داخلی عرصه فضای مجازی، موجب رها شدگی و تقویت لبه تهدیدآمیز فضای مجازی در کشور شد. در جاییکه آقای روحانی به جای اینکه تدبیری برای سالمسازی این فضا و تقویت و رشد فعالان داخلی فضای مجازی داشته باشد، با جملات نیشدار تلاش میکرد سیاستهای پیشین را مورد خدشه قرار دهد!
آقای روحانی هرچند معتقد بود، شورای عالی فضای مجازی و مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و همه و همه باید زمینه را برای حضور شرکتهای دانشبنیان و جوانان در فاوا آماده کنند، اما در عمل این اتفاق نیفتاد و شرکتهای دانشبنیان داخلی در حوزه فضای مجازی، از سوی دولت کمتر حمایتی شدند و حتی پیامرسانهای داخلی نیز با مشکلات عدیدهای روبهرو گردیدند. نه تنها دولت روحانی، اعتقادی به سالمسازی فضای مجازی نداشت که وزیر جوان این دولت، به افزایش پهنای باند افتخار میکرد.
در دوران حضور مدعیان اعتدال در حاکمیت، رهبر معظم انقلاب در تذکرات مهمی بر لزوم توجه بیش از پیش مسئولان تأکید کردند. ایشان با اشاره به اهميت شوراي عالي فضاي مجازي در «مواجهه هوشمندانه و مقتدرانه با تحولات اين عرصه»، و همچنين وظيفه اصلي اين تشکيلات يعني «سياستگذاري، مديريت کلان و برنامهريزي و تصميمگيريهاي لازم و بهنگام و نظارت و رصد کارآمد و روزآمد در فضاي مجازي»، ۱۰ محور مهم وظايف و مأموريتهاي شوراي عالي فضاي مجازي را ابلاغ کردند که کمتر مورد توجه دولت قرار گرفت! رهبر انقلاب اسلامي در یکی از دیدارهای خود، با گلايه از وزارت ارتباطات و شوراي عالي فضاي مجازي فرمودند: «كسي به دنبال بستن فضاي مجازي نيست، زيرا اين كار عاقلانه نيست، اما چرا هنگامي كه كشورهاي ديگر براي حفاظت از فرهنگ خود، در استفاده از فضاي مجازي چارچوبهايي قرار ميدهند ما فضاي مجازي را رها كردهايم؟»
عدم کنترل و نظارت بر فضای مجازی و عدم سالمسازی آن، موجب شد تا رهبر انقلاب در ادامه سخنانی که سالها قبل در دولت مرحوم هاشمی با عنوان تهاجم فرهنگی یاد کرده بودند، در دوران حسن روحانی از آن بهعنوان ولنگاری فرهنگی یاد نمایند!؟
استکبار ستیزان 👇
سند 2030 و دولت روحانی
مرداد سال 1395 سازمان علمی- آموزشی ملل متحد، موسوم به «یونسکو» در مراسمیکه 90 وزیر آموزش و پرورش از سراسر دنیا از جمله ایران در آن حضور داشتند، سند «چارچوب اقدام آموزشی کشورها» موسوم به«سند 2030» را برای سالهای 2015 تا 2030 میلادی تصویب و به کشورهای حاضر ارائه میکند. آذرماه 1395، این سند با حضور وزرای آموزش و پرورش، علوم تحقیقات و فناوری و معاون امور زنان ریاست جمهوری طی مراسمی رونمایی شده و بهعنوان سند 14 سال آینده جمهوری اسلامی، معرفی و ابلاغ میگردد! این اقدام عجیب و غیرقانونی در حالی صورت میپذیرد که به موجب دو اصل قانون اساسی، قبول هر معاهده بینالمللی یا اجرای آن در کشور نیازمند تصویب مجلس شورای اسلامی است و هیچ راه گریزی از این تکلیف مندرج در قانون اساسی وجود ندارد. همچنین اقدام عجیب و پنهانی دولت یازدهم در حالی صورت پذیرفت که 5 سال قبل، «سند ملی و بنیادین آموزش و پرورش» بهعنوان «سند بالادستی نظام» تصویب و برای اجرا ابلاغ شده بود. اما دولت نه تنها هیچ اقدامی در جهت اجرایی شدن آن بعمل نیاورد، بلکه با اقداماتی چون: لایحه «امنيت زنان در برابر خشونت»، سند تحول آموزش و پرورش، عدم کنترل فعالیتهای
مهد کودکها و حذف برخی دروس از کتب درسی و... به تسریع اجرایی شدن آن پرداخت. در حالی که مقام معظم رهبری خواستار توقف اجرای این سند کاملاًً غربی بودند، اما حسن روحانی بر تلاش برای اجرای کامل آن تا پایان دولت اعتدال خبر میداد که به نوعی دهنکجی به قانون اساسی و اصل ولایت فقیه تلقی میشد!
استکبار ستیزان
هدایت شده از استکبار ستیزان
📸تصویری جالب از محل قرار گرفتن نماینده اتحادیه اروپا در پشت سر نمایندگان محور مقاومت
استکبار ستیزان
نیکزاد: تلاش می کنیم قبل از تاسوعا و عاشورا بررسی صلاحیت وزرا انجام شود
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس تلاش می کند با سه شیفت کردن جلسات به تشکیل دولت سیزدهم قبل از تعطیلات تاسوعا و عاشورا کمک کند.
به گزارش مشرق، علی نیکزاد نایب، رئیس مجلس شورای اسلامی در حاشیه مراسم تحلیف رئیس جمهور و پیش از آغاز این مراسم در جمع خبرنگاران اظهار داشت: امروز راس ساعت ۱۷ جلسه علنی مجلس شورای اسلامی آغاز می شود. پس از تلاوت قرآن سخنرانی رئیس قوه مقننه را خواهیم داشت و پس از آن سخنرانی رئیس قوه قضائیه انجام می شود.
وی افزود: سپس مراسم تحلیف رئیس جمهور در کنار رئیس قوه قضائیه انجام می شود. سپس سخنرانی رئیس جمهور انجام می شود و در پایان رئیس قوه مقننه نطق پایانی خود را بیان می کنند و ریاست جمهوری اقای رئیسی به عنوان رئیس جمهور سیزدهم جمهوری اسلامی ایران رسما آغاز می شود.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: استنباط ما این است که شنبه یا یکشنبه اسامی وزرای پیشنهادی برای وزارت خانه های دولت سیزدهم به مجلس شورای اسلامی داده شود. مجلس هفته بعد دو جلسه علنی در روزهای یکشنبه و چهارشنبه خواهد داشت.
وی گفت: طبق قانون از روزی که تحلیف انجام می شود، رئیس جمهور دو هفته وقت دارد اسامی وزرای پیشنهادی را اعلام کند، ولی قطعا این کار زودتر صورت خواهد گرفت و کمیسیون های مجلس نیز زودتر از موعد تعیین شده به صلاحیت ها ورود می کنند.
نیکزاد در پایان گفت: همه تلاش ما در مجلس این است که قبل از تاسوعا و عاشورا با سه شیفت کار کردن جلسات مجلس، بررسی صلاحیت اعضای جدید دولت را به اتمام برسانیم و قبل از اینکه این تعطیلات شروع شود برای تشکیل دولت سیزدهم کمک کرده باشیم.
استکبار ستیزان
استکبار ستیزان
واکنش حماس و جهاد به تجاوز اسرائیل علیه لبنان
جنبشهای جهاد اسلامی و مقاومت اسلامی حماس ضمن محکوم کردن تجاوز اخیر اسرائیل به لبنان، خواستار مقابله با دشمن صهیونیستی و حمایت از مقاومت شدند.
به گزارش تسنیم به نقل از فلسطین الیوم، جنبشهای جهاد اسلامی و حماس از امت عربی و اسلامی خواستند که برای مقابله با تجاوزهای رژیم صهیونیستی علیه لبنان و فلسطین در یک صف قرار گرفته و از مقاومت حمایت کنند.
این دو جنبش تاکید کردند که حمله رژیم صهیونیستی به لبنان نشان دهنده سیاست عربدهکشی صهیونیستها علیه تمام طیفهای امت اسلام است.
«احمد المدلل» از اعضای بلندپایه جنبش جهاد اسلامی فلسطین تاکید کرد که تجاوز به ملت لبنان اولین بار نیست که صورت گرفته است و دشمن صهیونیستی برای ادامه تجاوز به ملتهای عربی بهانه تراشی میکند.
وی افزود: تجاوز رژیم صهیونیستی علیه ملت لبنان تجاوز علیه ملت فلسطین است و ملت فلسطین تجاوز به لبنان را که در طول ۷۳ سال گذشته میزبان فلسطینیان بوده است محکوم میکنند.
این عضو بلندپایه جنبش جهاد اسلامی از آزادگان امت خواست که در برابر دشمن صهیونیستی بایستند و برای حمایت از مقاومت در فلسطین و لبنان و جلوگیری از جنایت اشغالگران تلاش کنند.
المدلل گفت که خیانت عادی سازی روابط برخی از رژیمهای عربی با اسرائیل، چراغ سبز به این رژیم برای ارتکاب جنایتهای بیشتر علیه دو ملت فلسطین و لبنان را نشان داد.
وی خواستار توقف شتاب رخی از رژیم های عربی برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی شد.
این عضو جنبش جهاد اسلامی فلسطین از امت عربی خواست که ضمن جمع کردن نیروها و امکانات، هدفشان را بر نابودی رژیم صهیونیستی متمرکز کنند، زیرا این رژیم دلیل اصلی وضعیتی است که برای ملتها به وجود آمده است.
وی همچنین از ملت لبنان خواست که برای مقابله با دشمن صهیونیستی متحد شوند.
واکنش حماس به تجاوز اخیر اسرائیل به لبنان
«حازم قاسم» سخنگوی جنبش حماس نیز تاکید کرد که حمله رژیم صهیونیستی به ملت لبنان تجاوزی آشکار و اقدامی تروریستی است که سیاست عربده کشی رژیم صهیونیستی علیه ملتهای عربی را نشان می دهد.
وی افزود: این تروریسم صهیونیستی که کل منطقه را در نوردیده است، مقاومت ملتها در برابر پروژه استعماری صهیونیستی را متوقف نخواهد کرد.
قاسم خواستار یکپارچه شدن تلاش ها برای مقابله با تجاوز صهیونیستی و جلوگیری از اقدامات تروریستی این رژیم شد.
رسانههای فلسطینی بامداد پنجشنبه گزارش دادند که جنگندههای ارتش رژیم صهیونیستی مواضعی را در منطقه مرزی جنوب لبنان با فلسطین اشغالی هدف قرار دادهاند.
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی نیز در بیانیهای با تأیید این حملات اعلام کرد: نیروی هوایی اسرائیل مواضعی را در جنوب لبنان که موشک از آن به سوی شمال اسرائیل شلیک شده بود، هدف قرار داده است.
در ادامه این بیانیه با تکرار ادعاهای نخنماشده و بیاساس علیه مقاومت لبنان، آمده است: «دولت لبنان مسئولیت آنچه در داخل قلمرو آن اتفاق میافتد را بر عهده دارد. ارتش اسرائیل نسبت به ادامه تلاش برای حمله به اسرائیلیها و حاکمیت آن هشدار داد».
برخی گزارشهای غیر رسمی حکایت از آن دارد که این حمله توسط جنگندههای «اف-۱۶» رژیم صهیونیستی رخ داده است.
این حملات چند ساعت پس از آن رخ داد که منابع خبری صهیونیستی چهارشنبه شب گزارش داده بودند که مناطق مرزی لبنان هدف حمله توپخانهای ارتش رژیم صهیونیستی قرار گرفته و صدای انفجار در این مناطق شنیده شده است.
رژیم صهیونیستی مدعی شد که این حملات در واکنش به شلیک ۳ راکت از لبنان به سمت شمال فلسطین اشغالی، صورت گرفته است.
استکبار ستیزان
⁉️چرا رهبری در اولین روز دولت هشدار دادند؟!
⭕همزمان با سر کار آمدن دولت و رئیس جمهور جدید در ایران، رسانه های ضد ایرانی مانند BBC، رادیو فردا، من وتو، ایران اینترنشنال با مطرح کردن و داغ کردن بحث حمله به کشتی اسرائیلی به وسیله دعوت های مکرر از کارشناسان خود ساخته مختلف و محکوم کردن ایران با دلایل واهی از یک سو و به میان کشیدن موضوع نخ نمای عفو بین الملل و مجرم شناختن آقای رئیسی و زمزمههای تحریم ایشان از سوی دیگر سعی در القاء احساس ترس در اذهان عمومی و ایجاد نا امیدی نسبت به عملکرد دولت جدید در بین مردم ایران را داشته و جنگ روانی جدیدی علیه ملت ایران آغاز کرده اند.
⭕️البته این جنگ روانی ها به جایی نمی رسد چون از اینگونه وضعیت های جنگی رسانه ای بسیار دیده این و البته لازم است به هشدار رهبری در مورد جنگ تبلیغاتی دشمن که در این دولت هم تشدید می شود توجه کنیم
🔰 رهبر انقلاب در شروع دولت سیزدهم:
مطلب آخر هم مسئلهی #جنگ_تبلیغاتی دشمن است. امروز بیشترین تحرّک دشمنان ما علیه ما بیش از تحرّکات امنیّتی و اقتصادی، تحرّکات تبلیغاتی و #جنگ_نرم و تبلیغات رسانهای است؛ برای اینکه بر افکار عمومی مردم مسلّط بشوند مبالغ هنگفت هزینه میکنند.
1️⃣ امام خامنهای بهعنوان دیده بان انقلاب، از شرایط رسانهای موجود به وضعیت جنگ تعبیر کردند. جنگی که در آن افکار تسخیر میشوند. سخنان رهبر انقلاب برای افراد هوشیار به منزله یک هشدار بود.
2️⃣وضعیت جنگ نیاز به آرایش جنگی دارد. وقتی دشمن با هزینههای سنگین مشغول جنگ تبلیغاتی علیه ملت ماست، وظیفه ما هم دفاع و مبارزه برعلیه این جنگ تمامعیار است. اما اینیک سؤال پیش میآید و آن اینکه ما تا به امروز در جنگ رسانهای چه نقشی ایفا کردهایم؟
3️⃣ رهبر انقلاب فرمودند: «هدف این جنگ تسلط بر افکار عمومی برای تعیین خطمشی ملتهاست.» مسلمانان، شیعیان و بهخصوص جریان انقلابی، اگر بخواهند خط و مشی اسلام را پیاده کنند باید با همه توان در این زمینه واردشده و ورق این جنگ تبلیغاتی را به نفع مسلمانان برگردانند.
♨️ فراموش نکنیم،جنگ نیاز به بسیج عمومی دارد!/زمانه
سیدامیرحسینی
استکبار ستیزان
استراگیجی آمریکا
در عصر پسا روحانی - ۱
رفتار آمریکا و برخی دولتهای غربی در چند هفته به ویژه ایام اخیر، رفتار کسی است که از درد به خود میپیچد و نمیداند چه باید بکند. میشود وضعیت آنها نسبت به کنار رفتن مدیریت غربگرا را وضعیت «استراگیجی» (گیجی در حوزه استراتژی) ارزیابی کرد.
1- در حالی که القا میشد آمدن بایدن، موجب تغییر رفتار خصمانه آمریکا نسبت به ایران خواهد شد، دولت او کوشید ضمن اتلاف وقت، تحریمهای اوبامایی و ترامپی را گرو نگه دارد تا با فشار اقتصادی، هم تیم مذاکرهکننده ایرانی را وادار به امتیازدهی کند و هم فضای عقلانی در انتخابات ایران را از مردم دریغ کند. شخص روحانی با کج کارکردیاش و کشاندن مواجهه به داخل ایران، برای غرب یک «سرمایه راهبردی» بینظیر در این هشت سال محسوب میشد. او در همین چند ماه آخر، آمریکای عهدشکن را که حاضر نیست به تعهداتش برگردد، بارها تبرئه کرد و نهادهای داخلی را مانع توافق معرفی کرد!
ازاله چنین سرمایهای در روند قانونی، درکنار حفظ ثبات و امنیت کشور، ضربه بزرگی به آرزوهای آمریکا و غرب است. غربیها نتوانستند انتخابات را بهانه جنگ داخلی در ایران (شبیه فتنه 88 و مشابه ماجرای انتخابات اخیر آمریکا!) قرار دهند، چرا که اصلا سرمایه اجتماعی قابل اعتنایی برای طیف غربگرا باقی نمانده بود. با این وجود، آنها طی چند هفته اخیر، فاز تازهای از تحرکات گروهکها را برای موج سواری روی گلایههای بهحق مردم در برخی مناطق کلید زدند اما هوشیاری مردم، این فرصت را هم برای دومین بار از دشمن گرفت.
2- نگرانی راهبردی غرب این است که با روی کار آمدن دولتی تازه نفس و دارای همت و شجاعت، نارضایتی و ناامیدی انباشته در دوره مدیریت غربگرایان، جای خود را به امید و اراده و نشاط ملی برای ساختن ایرانی پیشرفتهتر و قویتر بدهد. «تعامل مثبت» و «فشار و تحریم و خرابکاری و ترور»، ذاتا دو رویکرد متناقض هم است. اما در اثر کج کارکردی روحانی و برخی همراهانش، آمریکا و غرب بد عادت شده بودند. مشخصا آمریکاییها راسا -و بعضا با باز کردن قلاده سگ زنجیریشان، اسرائیل- مبادرت به ضربه زدن میکردند، اما در این سو، اصرار بر مذاکره از موضع پایین، افزونتر میشد!
3- چیدن این نامعادله غلط در دوره اقتدار منطقهای ایران، موجب شد اتفاقات بیسابقهای مانند ترور سردار سلیمانی و دکتر فخری زاده، ویزا ندادن به نماینده ایران در سازمان ملل، بنزین ندادن به هواپیمای وزیر خارجه در مونیخ، راهزنی دریایی انگلیس در توقیف نفتکش ایرانی، چند نوبت خرابکاری تروریستی در نطنز و دیگر تاسیسات هستهای، اقدام تروریستی علیه 12 کشتی نفتی و تجاری ایران، و زیر پا گذاشتن متکبرانه برجام توسط هر سه دولت اوباما، ترامپ و بایدن رخ بدهد. البته نیروهای مقتدر نظامی و امنیتی ایران و جبهه مقاومت، منفعل نماندند و بخشی از این عداوتها را تلافی کردند؛ اما واقعیت این بود که شخص آقای روحانی، مانع از ضربات بازدارنده و قاطع و موثر ایران در برابر تعدیهای آمریکا و اسرائیل بود.
4- روحانی بارها ادعا کرد «آقای اولاند رئیسجمهور وقت فرانسه به من گفت در سال ۲۰۱۳، تصمیم قطعی برای جنگ با ایران را گرفته بودیم. وقتی شما آمدید، ما منصرف شدیم. در ذهن من هم همین بود». او حتی مدعی شد «گروه 5+1 توافق کرده بودند برای جنگ علیه ایران. اولاند گفت وقتی شما انتخاب شدید، گزینه جنگ کنار رفت»! این ادعا البته وهن خود روحانی و نشاندن او در جایگاه متهم، به اقرار خویش است. او اذعان دارد که در نگاه غرب، کاربست «سلاح روحانی» علیه ایران، موثرتر از سلاح جنگ ارزیابی شده است. البته آمریکا از عهده جنگ در مقیاسهای بهمراتب کوچکتر در افغانستان و عراق و سوریه بر نیامد و با سرشکستگی مواجه شد. در عین حال باید پرسید روحانی چه امتیازات هنگفتی به غرب داد که با جنگ ممکن نبود؟
ادعای آماده شدن غرب برای حمله به ایران قبل از روحانی، دروغی بزرگ است که روحانی برای مصرف در انتخابات و ترساندن مردم، در آن دمید. اما خسارتهای امنیتی- سیاسی که در بالا ذکر شد، نشان میدهد تهدیدات سیاسی و نظامی و امنیتی، اتفاقاً با آمدن روحانی و در پسابرجام چند برابر شد و اگر اقتدار دستان بزن ملت ایران نبود، حتما آن گستاخیها بیشتر هم میشد.
5- اکنون، دوره روحانی به سر آمده و چهرهای سکاندار ریاست دولت جمهوری اسلامی ایران شده که گزارشگر سیانان درباره او میگوید «رئیسی، مقابل آمریکا عقبنشینی نمیکند و امتیاز دیگری نخواهد داد». او در دو سال ریاست قوه قضائییه، امید مردم را افزایش داد و اکنون امیدواری بیشتری نسبت به گرهگشاییاش در جایگاه ریاستجمهوری احساس میشود چنین امیدی میتواند به بسیج ملی ارادهها و ظرفیتها منتهی شود و بنابراین، دشمن را دستپاچه میکند. آنها نمیتوانند همزمان مسیر دعوت به تعامل و تشدید شیطنت را ادامه دهند./محمد ایمانی
🔻ادامه دارد🔻
استراگیجی آمریکا
در عصر پسا روحانی - ۲
غربی ها میدانند که جمهوری اسلامی پس از شش سال تجربه تلخ، تعلقخاطری به برجام ندارد و برجام در مقابل روند پیشرفت ایران چه قدر دست و پاگیر بوده است. یا باید تعامل برابر را بپذیرند و تحریمها را به شکل جدی و تضمین شده و قابل راستیآزمایی لغو کنند، یا اینکه مرتکب خصومت و شیطنت شوند. دیگر نمیتوانند گزینه دوم را ابزار مذاکره و امتیازطلبی جدید قرار دهند.
6- آنها همین چند روز گذشته به بهانه هدف گرفته شدن نفتکش صهیونیستی در دریای عمان، هیاهو کردند و حال آنکه هنگام حمله به دوازده کشتی تجاری و نفتی ایرانی توسط صهیونیستها ساکت (راضی) بودند. حتی اگر حمله به این نفتکش را هم بتوان به ایران نسبت داد - که سندی وجود ندارد- این پنجمین کشتی آسیب دیده صهیونیستها در منطقه است و هنوز با تعداد 12 کشتی آسیب دیده ایران، هفت فروند فاصله دارد. اسرائیل، سگ زنجیری آمریکا و مولود نامشروع انگلیس خبیث در منطقه است. دورهای که میان اسرائیل و آمریکا و انگلیس، فاصله گذاری موهوم میشد و برخی دولتمردان به هوای حفظ برجام به هر قیمت، از زدن ضربات اقتصادی و امنیتی متقابل چشمپوشی میکردند، پایان یافته است.
7- قطعا هضم «ایران جدید» -ایران منسجم در ساخت داخلی قدرت و قادر به استفاده از انبوه ظرفیتهای خارجی خویش- برای غرب سنگین است. این، کابوس بزرگی برای آنها بود که تبدیل به واقعیت شد. ایران جدید، قطعا دیپلماسی و تجارت خارجی و شرکای بینالمللی خود را گسترش خواهد داد؛ همچنانکه در مجازات دستدرازیهای دشمن، ملاحظات گذشته را نخواهد داشت.
ایران دیگر به شکل یکطرفه به بازار تامین نفت غرب -ولو به قیمت حذف خود از بازار- آرامش نخواهد داد؛ عهدشکنیها را بیپاسخ نخواهد گذاشت و ضربات متقابلش قطعا ویرانکنندهتر و پشیمانکنندهتر خواهد بود. این بار اگر پرنده متجاوزی هدف قرار گیرد، هواپیمای بدون سرنشین نخواهد بود که جانشین ترامپ فرصت کند و بگوید «از ایران متشکریم که هواپیمای نظامی سرنشین دار ما را ساقط نکرد». حالا نامعادله بههم خورده و معادله برقرار شده است./محمد ایمانی
استکبار ستیزان
🔴 سارقان سفید پوش !!
شاید باور نکنید در این شرایط کرونایی که مردم تحت سخت ترین فشارهای اقتصادی قرار دارند و علی رغم وجود پزشکان باوجدانی که فداکارانه در حال خدمت می باشند ، درصد قابل توجهی از پزشکان پردرآمد ، پشت لباس سفید و محترم پزشکی پنهان شده اند و به انحاء مختلف حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی دارند!!!
عجیب تر آنکه دولت تدبیر و امید هم علی رغم همه ناله ها و گلایه هایی که از کمبود منابع می کرد ، برای اخذ این مالیات تلاش چندانی انجام نداده است!!!
🔺از این قبیل جفاها به بیت المال بسیار وجود دارد که باتوجه به دستپخت دولت حسن روحانی در کسری بودجه وحشتناک امسال ، دولت جدید بایستی سریعا نسبت به اخذ این منابع اقدام نماید...
قاسم اکبری
جنبش مستضعفین
استکبار ستیزان