سوال من
جذب دختران تازه بالغ به نماز و ایجاد عشق به آن چیست؟
دختر من تازه به بلوغ رسیده
از نظر جسمی ضعیف و کوچک هست..
عشق به نماز نیازمند رویکردی ظریف و چندجانبه است. در اینجا چند راهکار کاربردی و جذاب را به شما پیشنهاد میکنم:
1. درک و همدلی:
* درک تغییرات: به یاد داشته باشید که دختران در این سن تغییرات جسمی، روحی و هورمونی زیادی را تجربه میکنند. با آنها همدلی کنید و فضایی امن و آرام برای صحبت و پرسشهایشان فراهم کنید.
* شنونده باشید: به حرفهایشان با دقت گوش دهید، حتی اگر سوالات یا نظراتشان با دیدگاه شما متفاوت باشد. تلاش کنید تا دغدغهها و چالشهایشان را درک کنید.
* اجتناب از اجبار: اجبار و سرزنش، نتیجه عکس میدهد. سعی کنید با محبت و مهربانی آنها را به نماز ترغیب کنید.
2. ایجاد انگیزه:
* معرفی نماز به عنوان یک هدیه: نماز را به عنوان یک هدیه و فرصتی برای ارتباط با خداوند معرفی کنید. توضیح دهید که نماز به انسان آرامش میدهد و او را از تنهایی در میآورد.
* بیان آثار مثبت نماز: در مورد آثار مثبت نماز بر سلامت روان، افزایش تمرکز و بهبود اخلاق صحبت کنید.
* تشویق و تحسین: وقتی دخترتان نماز میخواند یا تلاشی در این زمینه میکند، او را تشویق و تحسین کنید. این کار باعث تقویت انگیزه در او میشود.
* الگو باشید: خودتان به نماز اهمیت دهید و در زمان نماز با اشتیاق و حضور قلب نماز بخوانید. این کار بهترین الگو برای فرزندانتان است.
3. جذابسازی نماز:
* نمازهای دستهجمعی: در منزل نماز را به صورت دستهجمعی برگزار کنید و فضایی شاد و صمیمی ایجاد کنید.
* تنوع در روشهای یادگیری: از روشهای جذاب و متنوع برای آموزش نماز استفاده کنید، مثلاً از کتابهای داستان، فیلمهای کوتاه، بازیها و نرمافزارهای آموزشی.
* بیان مفاهیم نماز به زبان ساده: سعی کنید مفاهیم نماز مانند رکوع، سجود و معانی اذکار را به زبان ساده و قابل فهم برای دختران توضیح دهید.
* استفاده از وسایل جذاب: برای نماز خواندن، سجاده و چادر نمازهای زیبا و رنگارنگ تهیه کنید تا دختران با رغبت بیشتری به نماز بپردازند.
* ایجاد فضای معنوی: در منزل فضای معنوی ایجاد کنید، مثلاً با تلاوت قرآن، گوش دادن به ادعیه و روایات، و روشن کردن شمع یا عود.
4. توجه به نیازهای دختران:
* همراهی در خرید وسایل: دختران را در خرید وسایل نماز مانند سجاده و چادر همراهی کنید و به آنها اجازه دهید تا وسایل مورد علاقه خود را انتخاب کنند.
* پاسخ به سوالات: به سوالات و ابهامات آنها در مورد نماز با حوصله و دقت پاسخ دهید.
* تعامل با دوستان: اگر دوستان دخترتان نیز به نماز علاقه دارند، سعی کنید آنها را در این مسیر همراهی کنید و با هم به مسجد بروید یا در منزل نمازهای دستهجمعی برگزار کنید.
* برگزاری جشن تکلیف: برای جشن تکلیف دختران مراسم باشکوهی برگزار کنید تا خاطرهای شیرین از این دوران در ذهنشان ثبت شود.
5. صبر و استمرار:
* صبور باشید: جذب دختران به نماز فرآیندی زمانبر است. صبور باشید و انتظار نداشته باشید که یکشبه به نتیجه برسید.
* استمرار داشته باشید: به طور مستمر و پیوسته به آموزش و تشویق دختران به نماز بپردازید.
* توکل به خدا: در این مسیر از خدا یاری بخواهید و به او توکل کنید.
نکات مهم:
* اجتناب از مقایسه: دخترتان را با دیگران مقایسه نکنید و به او اجازه دهید تا با سرعت خود در مسیر نماز حرکت کند.
* توجه به تفاوتهای فردی: به تفاوتهای فردی دختران توجه کنید و با توجه به شخصیت و روحیات آنها، روش مناسبی را برای جذب آنها به نماز انتخاب کنید.
کانال کشوری استخدامی
@estekhdam88
••••✾•🌿🌺🌿•✾•••
ولادت امام جواد(ع).mp3
10.99M
🎙حجت الاسلام فرازی نیا
🔻چهارشنبه های امام رضایی
🔸موضوع: شرح مختصر بر زیارت امین الله۱۰/جشن ولادت جواد الائمه علیهمالسلام
⏰تاریخ: ۱۴۰۳/۱۰/۱
⭕️ دو یافته مهم در رابطه با #کودکان💑⭕⭕
1⃣ آمادگی #جسمانی در کودکان جلوی #اضطراب و #افسردگی را میگیرد
🔻 مطالعه نشان میدهد کودکانی که آمادگی جسمانی بهتری دارند، #کمتر دچار اختلالات اضطرابی، اختلالات افسردگی و اختلال #نقص_توجه یا #بیش_فعالی میشوند.
🔷 این تحقیق گسترده بر روی بیش از 1.9 میلیون شرکتکننده در تایوان انجام گرفته و مشخص شده است افزایش آمادگی قلبی تنفسی، استقامت عضلانی و قدرت عضلانی به طور مستقل با کاهش بروز اختلالات روانی در این جمعیت به طور قابلتوجهی مرتبط بود.
2⃣ #ملاتونین یکی از عوامل #شدت علائم اختلال #نقص_توجه_و_بیشفعالی
🔻 تحقیقات جدید نشان میدهد که #کاهش ملاتونین میتواند شدت #علائم اختلال نقص توجه و بیشفعالی در کودکان را #افزایش دهد.
بررسی ژنتیکی بیش از سی هزار نفر، رابطه بین تولید ملاتونین و علائم عدم توجه را نشان داده است، بهویژه در کودکانی که با #تأخیر در چرخه #خواب روبرو هستند.
🔷 این مطالعه تأکید دارد که #بهبود بهداشت خواب و #تنظیم چرخه ملاتونین میتواند به #کاهش علائم اختلال نقص توجه و بیشفعالی کمک کند.
💥 نتیجه گیری : خواب #کافی و #منظم و ورزش و فعالیت بدنی کودکان رو جدی بگیرید.
•⚘️❁@tarbiatonline8❁⚘️-
قال جوادالائمه علیه السلام:الْمُؤمِنُ يَحْتاجُ إلى ثَلاثِ خِصالٍ: تَوْفيقٍ مِنَ اللّهِ عَزَّوَجَلَّ، وَ واعِظٍ مِنْ نَفْسِهِ، وَقَبُولٍ مِمَّنْ يَنْصَحُهُ.
امام جواد الائمه علیه السلام فرمودند : مؤمن در هر حال نيازمند به سه خصلت است: توفيق از طرف خداوند متعال، واعظى از درون خود، قبول و پذيرش نصيحت كسى كه او را نصيحت نمايد.
(بحارالانوار، ج۷۵، ص۳۵۸)
2732929.mp3
4.73M
#بشنوید سرود شنیدنی 🌸
( اومد از راه ولی الله )
ویژه مولودی های امام جواد(ع) ؛
#ولادت_امام_جواد
🎙با نوای: حاج مهدی رسولی
۰
✔️اگر دیدی فرزند کسی منحرف شده است پیش داوری مکن، خانوادهاش را مسخره و متهم به بد تربيت کردن فرزندانشان مکن ؛ چرا که نوح علیهالسلام با مشکل فرزند و همسرش مواجه بود در حالیکه مشهور به "صفی الله" بود.
✔️کسی را که از قومش اخراج کردهاند مسخره مکن و نگو بیارزش و بیجایگاه است
چرا که ابراهیم علیهالسلام را راندند در حالیکه مشهور به "خلیل الله" بود.
✔️زندان رفته و زندانی را مسخره مکن
چرا که يوسف علیهالسلام سالها زندان بود در حالیکه مشهور به "صدیق الله" بود.
✔️ثروتمندِ ورشکسته و بی پول را مسخره مکن چرا که ايوب علیهالسلام بعد از غنا ، مفلس و بی چیز گرديد در حالیکه مشهور به "نبی الله" بود.
✔️شغل و حرفه دیگران را تمسخر مکن
چرا که لقمان علیهالسلام نجار، خیاط و چوپان بود در حالیکه خداوند در قرآن مجید به حکيم بودن او اذعان دارد.
✔️کسی را که همه به او ناسزا میگویند و از او به بدی یاد میکنند مسخره مکن و مگو که وضعيت شبهه برانگیزی دارد ؛ چرا که به حضرت محمد(ص) ساحر ، مجنون و دیوانه میگفتند در حالیکه "حبیب الله" بود.
👌پس دیگران را پیش داوری و مسخره نکنیم بلکه حُسنِ ظَنّ به دیگران داشته باشیم ...
⛔️قضاوت ممنوع !!!
اصل پنجم، صبر است كه كليد كاميابی است.
در مقابل ناملايمات و سختیهای احتمالی تبليغ احكام دين، بايد صبور بوده و استوار باقی بمانيم و عجله و شتابزده و احساساتی اقدام نكنيم.
اصل ششم، عدم اصرار به مخاطب،
زيرا وظيفه ما در مقابل افرادی بینماز و سهلانگار در نماز، فقط تذكر دادن دوستانه است. تذكر بدهيم و عبور كنيم و اصلا ً با مخاطب دهن به دهن نشويم، حال اگر در مقابل يك منكر چندين نفر به مخاطب تذكر دهند، فرد ناخودآگاه خود را ملزم به رعايت معروف و ترك منكر میبيند.
اصل هفتم كه آخرين اصل از جذب مخاطب به نماز است، برخورد ساده اما هنرمندانه است
به گونهای كه در جذب مخاطب به نماز و امر بهمعروف و نهی ازمنكر بايد مانند هر اثر هنری، تلاش كرد تا محتوايی خوب در شكلی اثرگذار به مخاطب ارائه شود و نبايد برای يك موضوع هميشه از يك روش ثابت استفاده كرد، بلكه لازم است گاهی با نگاهی به مخاطب و شرايط حاكم بر زمان، ارتباط، روش مناسب و شايستهای را انتخاب كنيم.
و اما گام ها ی اساسی جذب مخاطب
چهار گام از مراحل جذب مخاطب به نماز و با راههای كارآمدی تبليغ معارف نماز و فرهنگ مهدويت(عج) عبارتند از:
گام اول روبه رو شدن؛ اعمال و رفتاری ملاك است كه نياز به جستجو، تحقيق نداشته باشد و شما آن عمل را مثل بیتوجهی به نماز را در ملأعام مشاهده كرديد و يا خود فرد رسما ً اعلام میكند من از نماز خوشم نمیآيد، كه ما بايد از روشهای تبليغ چهرهبهچهره و تكنيكهای برقراری ارتباط با مخاطب استفاده كنيم.
گام دوم؛ تشخيص اصل برخورد، چگونگی برخورد و توجه به آمادگی پذيرش مخاطب. مثلا ً وقتی به شدت گرسنه، تشنه، عصبی، خسته و بیحوصله هستيد، وارد عمل نشويد. اگر مخاطب در شرايطی خاص است كه تذكر دادن شما موجب هتكحرمت و يا ضايع شدن او میشود، يا وقتی برای خود و همراهانتان احساس خطر جانی و مالی میكنيد و احتمال درگيری میدهيد يا وقتی مخاطب در تألم روحی شديدی مثل فوت يا بيماری عزيزانش هست يا مخاطب تعادل جسمی و روحی ندارد. مثلا ً قرص و مواد مخدر يا مشروبات الكلی مصرف كرده وارد عمل نشويد. بايد مطالعه كنيم كه برای اثرگذاری و جلوگيری از پيامدهای منفی چه روش يا روشهايی را با توجه به موفقيت مكانی، شرايط سنی، جنسيت و آداب و رسوم و.... انتخاب كرد. از جمله روشهای برخورد :
1. مستقيم كلامی
2. مستقيم غير كلامی
3. غير مستقيم كلامی
4. غير مستقيم غير كلامی است.