📝معرفی مقاله علمی
تحقیر زنان از جانب مرد مسلمان، در پی تقابل فرهنگ دینیِ مردمحور با آموزههای انسانمحور دین اسلام رخ داده است. به نظر میآید فرهنگ دینیِ مردمحور، در ادامه فضای زیست تکجنسمحور تاریخی که در آن، مردان محور زندگی و اندیشه بودند، آموزههای انسانمحور اسلامی را در خود حل و هضم کرده است. گزینش انتخابی از میان آموزهها، توصیهها و تقسیم تکالیف جنسیتی، سبب تقویت فرهنگ مردمحورِ از پیش موجود و این بار با استناد به آموزههای اسلام شده است.
برگرفته از مقاله «مسئله زنان در برخورد میان فرهنگ مردمحور دینی و فرهنگ انسانمحور اسلامی» نوشته دکتر سمیه خراسانی
#رویداد_خانواده
#مطالعات_زنان
#خانواده_جنسیت
#مردانگی
#زنانگی
🔸 @familyevent
🎥نقد فیلم
شخصیت مرد جوان در فیلم(میلاد)، به دلیل مذکر- مرد بودن، قادر به درک هزینههای اجتماعی که زنان به دلیل قضاوتهای دیگران متحمل میشوند، نیست. این تفاوت در تجربه، ناشی از ساختارهای اجتماعی متفاوتی است که نقشهای جنسیتی خاصی را برای زنان تجویز میکند. در حالی که مردان ممکن است با تغییر مکان یا محیط اجتماعی( فرار یا ترک موقعیت)، از عواقب اجتماعی ناشی از تصمیمات خود بکاهند، زنان به ویژه زنان مطلقه، به دلیل قضاوتهای اجتماعی شدیدتر، متحمل هزینههای بسیار بیشتری میشوند. از دست دادن اعتبار اجتماعی، محدود شدن فرصتهای اقتصادی و آسیب دیدن ( بعضا همیشگی) وجه اجتماعی از جمله مهمترین عواقبی است که زنان در چنین شرایطی با آن روبرو هستند. این امر نشان میدهد که ساختارهای اجتماعی به گونهای طراحی شدهاند که زنان به دلیل نقض هنجارهای جنسیتی، با مجازات و آسیب بیشتری مواجه خواهند شد.
✅به قلم فاطمه آشناد، دانشجوی دکتری
#رویداد_خانواده
#نقد_فیلم
#عامه_پسند
🔸 @familyevent
📚معرفی کتاب: رازوری زنانه
✍نویسنده: بتی فریدان
🖨انتشارات: نگاه معاصر
✅نمای کلی کتاب :
موضوع اصلی این کتاب، بررسی آثار منفی محدود کردن نقش زنان به خانه داری، همسر داری و بچه داری، بر رشد و بلوغ فردی و اجتماعی آنان است. این کتاب حاصل بررسی مصاحبه هایی است که نویسنده کتاب با تعدادی از زنان خانه دار آمریکایی انجام داده است. نویسنده در این کتاب به بررسی ریشه های شکل گیری این محدودیت ها در زندگی زنان پرداخته است. بتی فریدان این کتاب را در زمانه ای نوشت که در آن، اغلب زنان در نوجوانی ازدواج می کردند و شصت درصد از بانوان دانشجو از تحصیل کناره می گرفتند تا وارد زندگی مشترک شوند. فریدان در کتاب رازوری زنانه، مشکلات و آرزوهای به سرانجام نرسیده ی یک نسل را واکاوی می کند و به زنان نشان می دهد چگونه می توانند کنترل زندگی خود دوباره را در دست بگیرند.
✅برشی از متن :
اگر به تربیت میلیون ها مادر جوانی ادامه بدهیم که بدون هیچ هویت فردی و هیچ تعریفی از توانمندی های شخصیشان، تنها محصور در چارچوب های خانه هستند و به این دلیل درکی از بنیاد ارزش های فردی نداشته و قادر نیستند این مهم را به فرزندانشان نیز انتقال دهند، به سادگی در دام از دست دادن فضای انسانی افتاده ایم.
✅به قلم معصومه حسنی،دانشجوی دکتری
#خانواده_جنسیت
#رازوری_زنانه
#رویدادخانوده
#زنانگی
🔸@familyevent
#مدرسه_پاییزه
🔸مدرسه پاییزه زن و خانواده در گستره تقنین و سیاستگذاری
⬅️عناوین دوره:
هفته اول؛ تقنین سویهای از سیاستگذاری
هفته دوم؛ خانواده معاصر؛ متحول یا در معرض آسیب
هفته سوم؛ مناسبات دولت و خانواده
هفته چهارم؛ سیاستهای خانواده در تقاطع تقنین دولت و بازیگری خانواده
هفته پنجم؛ خوانشی انتقادی از مناسبات فقه و تقنین خانواده
🔹زمان ثبت نام:30 مهرماه تا 6 آبان 1403
🔹هزینه ثبت نام: 250 هزار تومان که بعد از تایید نهایی، قابل واریز است.
🔹تاریخ و مکان برگزاری:
هفته اول:14 آبان:قم دانشگاه ادیان و مذاهب
هفته دوم:22 آبان:قم دانشگاه باقرالعلوم
هفته سوم:29 آبان:قم موسسه آموزش عالی معصومیه خواهران
هفته چهارم:6 آذر:قم مرکز تحقیقات اسلامی مجلس
هفته پنجم:13 آذر:قم پژوهشکده زن و خانواده
⬅️مزایای شرکت در دوره:
1.دریافت گواهینامه معتبر از مرکز تحقیقات اسلامی مجلس
2.اولویت واگذاری پروژه های پژوهشی
3.اهدای جوایز به برگزیدگان دوره
⬅️شرایط پذیرش:
1.طلبه یا دانش آموخته سطح 3 یا 4 -رشته مطالعات اسلامی زنان و فقه خانواده-
2.دانشجو یا فارغ التحصیل ارشد یا دکتری -رشته مطالعات زنان، فقه و حقوق، حقوق زن در اسلام و حقوق خانواده-
3. پذیرش رزومه پژوهشی
🔍پس از بررسی سوابق علمی متقاضیان، به منتخبین جهت حضور در دوره، اطلاع رسانی خواهد شد.
📌ظرفیت، 40 نفر
📎لینک ثبت نام:
https://formafzar.com/form/pfamily
📲ادمین پاسخگو به سوالات
@markaztahghighat1403
🔸@familyevent
📝معرفی مقاله علمی
دین اسلام، وضعیت و موقعیت متفاوتی را برای زنان پایهگذاری کرد. در اسلام، مبدأ پیدایش همه انسانها اعم از زن و مرد، یکی است؛ معیار سنجش تقواست و در این زمینه، تفاوتی میان زن و مرد وجود ندارد. اشاره قرآن به حوزههای حضور، مشارکت و برابری زنان، بیانگر ضمنی ممانعت عرب جاهلی از حضور زنان در این عرصهها بوده است؛ در وضعیتی که در ملت عرب، مرد خداوندگار زن محسوب میشد و پدرشاهی در میان آنان رسوخ داشته است؛ در حالتی که پس از مرگ شوهر، از ازدواج مجدد منع یا در خانه زندانی میشد؛ در حالی که سنت زنده به گور کردن دختر در میان آنان رواج داشت و زنان بر اموال و داراییهای خود اختیاری نداشتند، قرآن آنان را در خلقت و حقوق انسانی، برابر دانسته و از مردان میخواد وضعیت جدید را به رسمیت بشناسند.
برگرفته از مقاله «مسئله زنان در برخورد میان فرهنگ مردمحور دینی و فرهنگ انسانمحور اسلامی» نوشته دکتر سمیه خراسانی
#رویداد_خانواده
#مطالعات_زنان
#خانواده_جنسیت
#مردانگی
#زنانگی
🔸 @familyevent
🎥 نقد فیلم
در فیلم "عامه پسند"، تقابل بین سنت و مدرنیته به صورت بارزی در شخصیتپردازی زنان داستان قابل مشاهده است. شخصیت افسانه،در تلاش برای پیاده سازی ارزشهای مدرن در یک محیط سنتی، به دلیل وضعیت تاهل (شوهری که حتی یکبار هم در فیلم مشاهده نمی شود)، با چالشهای کمتری نسبت به فهیمه، شخصیت مطلقه داستان، روبرو میشود. این تفاوت در تجربه دو زن، نشاندهنده تأثیر عمیق و دیالکتیک ساختارهای اجتماعی و هنجارهای جنسیتی بر زندگی زنان است.
ظاهر و رفتار این دو شخصیت، نشانهای از تطبیق با ارزشهای مدرن در یک محیط سنتی است. زنانی که همزمان به دنبال استقلال هستند و هم مجبورند به هنجارهای اجتماعی پایبند باشند. فیلم به خوبی نشان میدهد که زنان در چنین جوامعی با موانع متعددی از جمله نگاه جنسیتی، محدودیتهای اجتماعی و انتظارات سنتی روبرو هستند.
وضعیت فعلی فهیمه(به عنوان زن مطلقه)، او را در معرض قضاوتهای اجتماعی و محدودیت های شدیدتری قرار میدهد این در حالی است که افسانه، به دلیل حمایت ضمنی خانواده و جامعه، میتواند با آزادی بیشتری به دنبال اهداف خود باشد.
با این حال، موفقیت شخصیت اصلی در راهاندازی کسبوکار مدرن، نشان میدهد که امکان شکستن این موانع وجود دارد. به شرط آنکه زنان بتوانند با هوشمندی و انعطافپذیری، به هنجارهای اجتماعی موجود پاسخ دهند و در عین حال به ارزشهای مدرن-شخصی خود نیز پایبند بمانند. این امر به ویژه برای زنانی مانند فهیمه که با چالشهای مضاعفی روبرو هستند، از اهمیت بیشتری برخوردار است.
✅به قلم فاطمه آشناد،دانشجوی دکتری
#رویداد_خانواده
#نقد_فیلم
#عامه_پسند
🔸@familyevent
🔹زمان ثبت نام مدرسه پاییزه زن و خانواده در گستره تقنین و سیاستگذاری تا هشتم آبان ماه تمدید شد.
🔹تاریخ و مکان برگزاری:
هفته اول:14 آبان: قم دانشگاه ادیان و مذاهب
هفته دوم:22آبان: قم دانشگاه باقرالعلوم
هفته سوم:29آبان: قم موسسه آموزش عالی معصومیه خواهران
هفته چهارم:6آذر: قم مرکز تحقیقات اسلامی مجلس
هفته پنجم:13آذر: قم پژوهشکده زن و خانواده
🔹مزایای شرکت در دوره:
1.گواهینامه معتبر از مرکز تحقیقات اسلامی مجلس
2.اولویت واگذاری پروژههای پژوهشی
3.اهدای جوایز به برگزیدگان دوره
🔹شرایط پذیرش:
1.طلبه یا دانش آموخته سطح3یا4رشته مطالعات اسلامی زنان و فقه خانواده
2.دانشجو یا فارغ التحصیل ارشد یا دکتری -رشته مطالعات زنان،فقه و حقوق،حقوق زن در اسلام و حقوق خانواده
3. پذیرش رزومه پژوهشی
🔹هزینه ثبت نام:250هزار تومان که بعد از تایید نهایی ثبت نام و اعلام به پژوهشگر قابل واریز است.
پس از بررسی سوابق علمی متقاضیان،به منتخبین جهت حضور در دوره، اطلاع رسانی خواهد شد.
ظرفیت محدود 40 نفر
🧷لینک ثبت نام:
https://formafzar.com/form/pfamily
#چالش_های_مادر_همسران_دانشجو:
🔹در بعضی از دانشگاه ها نبود خوابگاه برای دانشجویان متاهل شهرستانی، اختلالاتی را در روند خانوادگی دانشجو ایجاد میکند. اگر ما در شهر دیگری مشغول به تحصیل باشیم، امکان همراهی فرزندان کوچک مان را نداریم و این دوری و بی خبری از بچه ها یکی از موارد ایجاد کننده افت تحصیلی ما مادران دانشجوست.
#رویداد_خانواده
#نشست_مادران
#دانشگاه_دوستدار_خانواده
🔸@familyevent
📚📚معرفی کتاب:
🟢عنوان: عقده سیندرلا
📝نویسنده: کولت داونینگ
🖨انتشارات: روشنفکران مطالعات
✅تاثیر عقده سیندرلا بر ازدواج زنان:(قسمت اول)
سندرم سیندرلا همه بخش های زندگی زنان را تحت الشعاع قرار میدهد. زنان تحت تاثیر این سندرم معمولا هویت خود را قربانی وابستگی به دیگری می کنند. آنها یاد می گیرند که در هر زمینه ای نیاز به کسب اجازه و گرفتن حمایت از مردان دارند و تصمیم گیری قاطعانه برای آنان کار بسیار دشواری خواهد بود. یکی از عرصه هایی که زنان تحت تاثیر این سندرم قرار میگیرند عرصه ازدواج آنهاست بدین ترتیب که دختران با نزدیک شدن به سن تجرد قطعی هنوز ترس از تنها زندگی کردن را دارند و در ذهن آنها وجود مردی برای حمایت مالی و عاطفی ضروری است. به نظر آنان ازدواج کردن و رسیدن به مرد رویاها تمام مراحل زندگی آنان را در بر می گیرد.
✅برشی از متن:
بیشتر دختران جوان آرزو دارند که روزی مردی اگر نه سوار بر اسبی سفید دست کم بر پشت اتومبیل آخرین سیستم از راه برسد و آنها را به عنوان همسر به شهر آرزوهای دست نیافتنی ببرد.
✅تحلیل:
همسر گزینی در داستان سیندرلا و تحت تاثیر این سندرم انتخابی ساده بانگرشی ظاهر بینانه روایت شده است. این در حالی است که چنین امری مسئولیت خطیری است که نیازمند تفکر، تعقل، شناخت کافی، بلوغ فکری و.... است.
ادامه دارد...
✅به قلم معصومه حسنی، دانشجوی دکتری
#رویداد_خانواده
#جنسیت_خانواده
#کتاب_عقده_سیندرلا
#ترس_زنان_از_استقلال
🔸@familyevent
🎬 نقد فیلم
تاثیر خانه مانی(نه صرفا خانه داری) طولانیمدت بر توانمندی زنان در سینمای ایران با تمرکز بر فیلم«عامه پسند»
در فیلم عامه پسند، شخصیت فهیمه به عنوان نمادی از زن خانهدار(بخوانید خانه مان)، به تصویر کشیده شده است. این شخصیت، با وجود 27 سال زندگی مشترک، از نظر اقتصادی به همسر خود وابسته است و مهارتهای حرفهای و درامدزا ندارد. این وضعیت، پرسشهایی را در مورد پیامد انتخاب یا اجبار زنان به صرف خانهداری را بر استقلال اقتصادی زنان مطرح میکند. در وضعیتی که پس از تنها شدن و نیازمندی اقتصادی، مرگ شوهر و بویژه پس از طلاق، از عهده کمتر کار حرفه ای بر می ایند.
مطالعات پیشین نشان دادهاند که "خانهداری به معنای خانه مانی طولانیمدت" میتواند منجر به کاهش فرصتهای اشتغال و افزایش درجه وابستگی اقتصادی زنان شود. در این فیلم، فهیمه به دلیل تمرکز بر وظایف خانهداری، فرصت کافی برای توسعه مهارتهای حرفهای و درامدزا را نیافته است. تصویر ارائه شده از فهیمه در این فیلم، نمایانگر یک چالش ساختاری در جامعه است که در آن، زنان به دلیل برخی انتظارات نادرست، اغلب نقشهای سنتی را پذیرفته و از فرصتهای توسعه فردی محروم میشوند.
✅به قلم فاطمه آشناد، دانشجوی دکتری
📚مطالعه بیشتر : کتاب رازوری زنانه
#رویداد_خانواده
#نقد_فیلم
#عامه_پسند
🔸@familyevent
#چالش_های_علمی_مادران:
🔹عدم وجود انعطاف در انتخاب واحد در مقطع تحصیلات تکمیلی به نحوی مانعی برای برخی دانشجویان مادر هست. ما مادران دانشجو توانایی داریم که واحدهای بیشتری را برداریم تا زودتر دروس تئوری را پاس کنیم و به این واسطه فرصت بیشتری برای رسیدگی به خانواده و ارائه نقش مادری و همسری داشته باشیم.
#رویداد_خانواده
#انگیزه_تحصیلی_زنان
#نشست_مادران
🔸@familyevent