📌سومین پویش مردمی کودکان سایبری
🎯 با هدف بهره مندی بیشتر از فرصت ها و ارتقاء سطح دانش و مهارت استفاده مناسب و موثر از فضای مجازی
🎨 « مسابقه نقاشی کودکان سایبری »
⏰ مهلت ارسال آثار: تا ۲۹ دی ماه
📲محل ارسال محتوا :
shad.ir/policefata
🌐 Famp.ir
🆔 @fampir
#واگویه
(بازتاب نظرات کاربران فضای مجازی)
کاربر علی سراج در تحلیلی در رابطه با "استفاده از روشهای جدید مجرمانه اینترنتی، در اغتشاشات اخیر" می نویسد:
چرا "ساندیسخور یاب" ایجاد شد؟
ارتباط آن با معلّق شدن صفحه توییتر چند روزنامهنگار توسط ایلان ماسک چیست؟
در ناآرامی های پس از مرگ مشکوک مهسا امینی، کانال های تلگرامی به نام «ساندیسخور یاب» یا نام های مشابه ایجاد شد، که جزئیات اطلاعات افراد بسیجی و انقلابی مثلا در دانشگاه را انتشار عمومی کرد، مثلا شامل نشانی منزل و شماره تلفن شخص. این کار به هدف ترساندن و تهدید این افراد بود، و حداقلش این بود که کسانی به این افراد زنگ می زدند و آنها را فحش باران می کردند و تهدید می نمودند. همچنین به این امید بود که مثلا ترس از تهدید جانی و ... برای آنها ایجاد کنند.
ممکن است گمان کنید که ساخت چنین کانال هایی بخاطر خشن تر شدن مخالفان و اغتشاش گران در ناآرامی های اخیر (مثلا نسبت به نارامی های 88) بوده است.
شاید اغتشاشگران خشن تر و غیر اخلاقی تر شده باشند، ولی این "روشِ اِبرازِ مخالفت" گرچه در گذشته هم کمابیش موجود بوده، ولی در حدود سال 2014 در «جنجال گِیمرگِیت» (1) وارد فرهنگ عمومی شد؛ و در انگلیسی به آن داکسینگ (2) یا «افشای اطلاعات شخصی» می گویند.
در آخرین رویداد داکسینگ، که پیش از سال نوی میلادی اخیر در دسامبر 2022 رخ داد، ایلان ماسک -که هنگام خرید توییتر گفته بود آزادی بیان را در توییتر افزایش خواهد داد، و برخی صفحات معلق شده در توییتر را بازگشایی کرد وقتی دید یک صفحه توییتر به نام ElonJet با تحلیل «اطلاعات در دسترس عمومی»، مکان لحظه ایِ جت شخصی ایلان ماسک(و در نتیجه مکان خود او) را در اختیار همه قرار می دهد، این صفحه توییتری را بست، و نیز صفحه چند روزنامهنگار را که درباره صفحه ElonJet صحبت کرده بودند را نیز معلق نمود؛ که البته پس از اعتراض روزنامه نگاران، صفحات آنها را برگرداند ولی صفحه ElonJet بسته ماند؛ و ماسک پرونده قضایی علیه برنامه نویس 20 ساله ای که ElonJet را راه اندازی کرده بود را آغاز نمود.
در سال 2020 و 2021 کشورهای کره جنوبی، چین، هنگ کنگ و هلند قوانین جدیدی صریحا برای جرم انگاری داکسینگ تصویب نموده اند؛ و در برخی کشورهای دیگر، قوانین پیشینشان مساله داکسینگ را هم -بعنوان عملی خلاف قانون- در بر می گیرد.
پانویس1) به انگلیسی Gamergate harassment campaign
پانویس 2) doxing یا doxxing
منبع : @ettela_seraj
🌐 Famp.ir
🆔 @fampir
#واگویه
محمد مهدی حبیبی مدیرعامل فمپ در حمایت از رویکرد سکوی داخلی #بله در ولادت حضرت زهرا (س) نوشت :
#بله! فرق میکنه سکو بهت پیشنهاد استوری تشکر از مادر به مناسبت ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها بده یا پیشنهاد دیدن رقص فلان دخترک بدبخت گمراه.
#تمدن_مجازی_ما
#تمدن_مادری
📌منبع:
🔗 https://virasty.com/Habibi/1673686731919720308
🌐 Famp.ir
🆔 @fampir
گامی عملی برای حمایت از جوانان نخبه ایرانی توسط ریاست دانشگاه شریف
دکتر رسول جلیلی رئیس دانشگاه شریف صبح امروز با پیوستن به میکروبلاگ ایرانی ویراستی گامی عملی برای حمایت از جوانان نخبه ایرانی برداشت.
استفاده مسئولان و مدیران کشور از کالای ایرانی در هر عرصهای مشوق مردم برای تکرار این کار خواهد بود، آنها نباید احساس کنند که مسئولان ارشد کشور خود اعتقادی به توان بومی متخصصان ایرانی ندارند و استفاده از آن را فقط برای مردم تجویز میکنند، مانند برخی صنایع که چنین تداعی در ذهن مردم شکل گرفته است.
حضور مدیران ارشد کشور و شخصیتهای مهم کشوری و لشگری و فعال نبودن آنها در سکوهای خارجی از سوی دیگر سبب خواهد شد تا رسانهها داخلی و خارجی برای انعکاس مواضع آنها به سکوهای داخلی مراجعه کنند، همین مسئله خود سبب تقویت دوچندان سکوهای داخلی خواهد شد.
📌لینک خبر کامل در خبرگزاری برنا:
🔗 https://www.borna.news/fa/tiny/news-1422567
🌐 Famp.ir
🆔 @fampir
#واگویه
(بازتاب نظرات کاربران فضای مجازی)
حمایت از سکوی داخلی #بله با زیرکی کانال حسین دارابی در سالروز ولادت حضرت زهرا (س) واکنش کاربران فضای مجازی را برانگیخت.
💢 تیم گردانندهی کانال موسوم به حسین دارابی که به سرگروهی خود ایشان در شبکههای اجتماعی مشغول به فعالیت هستند با استفادهی ابتکاری از قابلیت پاکت هدیه پیامرسان #بله، توانستند توجه تعداد خیرهکننده ای از افراد را به کانال خود و این سکوی داخلی جلب کنند.
💠 کاربر محمد جواد در این باره نوشت:
به این میگن خلاقیت!
قابلیت و مزیتی که پیامرسان بله به عنوان یک پیامرسان بانکی داره رو به تبدیل به یک ویژگی جالب کرده، که با استفاده از اون به راحتی و در مدت کمی حسین دارابی ۱۰هزارنفر عضو گرفته و احتمالا به ۱۵هزارتای مطلوبش خواهد رسید و احتمالا با همین تبلیغش در اینستاگرام و ایتا کلی کاربر به بله هم اضافه شدند.
ما سرویسهای مختلفی داریم که میتونیم مثل این مورد برای پیامرسانهای داخلی مزیت ایجاد کنیم.
♦️البته این تعداد مربوط به لحاظات اولیهی این حرکت ابتکاری و زیرکانه بود و در ادامه نگاه های بیشتری به سمت ایشان جلب شد.
💠کاربر سید علی نوشت:
دوستانی که در جریان پاکتهای هدیهی آقای دارابی بودند، وقایع جالبی را نظاره کردند. اتفاقاتی که افتاد این بود:
- ۴۰ هزار کاربر در کانال ایشان عضو شدند.
- احتمالا برخی از اینها، کاربران جدید بله بودند
- شاید برخی از آنها روبات بودند
- تیم بله در روز جمعه، تغییراتی در تنظیمات دادند، اگرچه شاید هزینهی خاص توسعهای نداشته، اما به هر حال اینکه در جریان بودند، فعالانه تعامل کردند و …، جای تقدیر دارد.
- کاربران ایرانی، در یک بازهی نسبتا طولانی (از حدود غروب تا پایان شب) فعالیتهای بیشتری در بله داشتند و دارند و احتمالا حجم ترافیک عبوری بله افزایش خوب یا حتی رکوردی زد.
- چیزی که بارها گفته میشد، امروز قشنگ نمایان شد. برای اینکه مهاجرت به سمت پیامرسانها و برنامکهای داخلی رخ بده، نیاز به یک ویژگی و ارزشافزودهی غالب نسبت به نمونههای خارجی است که بتوانند برای کاربران جذابیت برای مهاجرت ایجاد کند. بله امشب به خوبی از این ویژگی به ظاهر سادهی پاکت هدیه، استفاده کرد.
جا داره تیم بله، هم یه تشکر از آقای دارابی بکنند، هم اگر بتوانند یک گزارش عمومی در این خصوص بدهند (مثلا اینفوگرافی یا یه موشنگرافی کوتاه) و مفتخرانه این رویداد را روایت کنند.
🇮🇷به امید سرافرازی بیش از پیش جوانان نخبه ایرانی
🌐 Famp.ir
🆔 @fampir
مهافمپ ١١٦
💠 با موضوع :
چیستی و اهمیت حاکمیت فضای مجازی
🔹با حضور:
محمد مهدی حبیبی
مدیرعامل جمعیت توسعهگران فضای مجازی پاک
🔸کارشناس مجری: علی حبیبی
🕰 زمان: شنبه ٢٤ دیماه ساعت ٢١
🔗 لینک پخش زنده:
اسکای روم: live.famp.ir
آپارات: st.famp.ir
🌐 Famp.ir
🆔 @fampir
هدایت شده از تربیت رسانهای باران
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👥 مسئولان مثل والدین جامعه هستند و رفتار رسانهای آنها الگوی مردم است
🎤استاد سعید مدرسی | مدیر مرکز تربیت رسانهای باران
{برنامه آفتاب شرقی | جلسهٔ هشتم | ٢٩ آبانماه ۱۴۰۱}
#خلاصه_مباحث 7️⃣
💠 وقتی صحبت از پیامرسان ایرانی میشود حضور مسئولان در پیامرسان ایرانی میتواند الگو باشد. بازنمایی پیامرسان ایرانی در رسانهی ملی الگوسازی میکند.
⁉️ گاهی در بخشهایی از اخبار دیده میشود که مسئولان در یک سامانه غیرداخلی مسدود شده (!) به زبان فارسی با مردم خودشان دارند صحبت میکنند! طبیعی است که برای مردم این سؤال پیش بیاید که اگر این فضا فیلتر شده است چرا فقط برای ما فیلتر شده است!؟
⚠️ اگر مسئولان ما حضورشان در پیامرسانهای غیرداخلی خیلی نمود پیدا کند؛ این هم رفتار الگویی است و آن موقع ما برای پیاده سازی مفاهیم تربیت رسانهای در فضای جامعه کار سختی را خواهیم داشت. از نظر تربیتی وقتی فرزند من و یا حتی منِ بزرگسال در اخبار مشاهده میکنیم که فلان شخص در صفحهی رسمیاش اینگونه گفت و آنگاه تصویری که به ما نشان داده میشود از یک سامانه غیرداخلی مسدود است، این کارکرد غیرتربیتی و ضدتربیتی در کشور دارد.
💠 یکی از راهحلهای گسترش پیامرسانهای داخلی و قویتر شدن آنها همین رفتار دولتمردان و مسئولان ما است که حضورشان بیش از هر جای دیگری در فضای رسانهای داخلی باشد.
💡یک پیشنهاد تربیتی
🔹 به کانال مرکز تربیت رسانهای باران بپیوندید:
📌https://eitaa.com/joinchat/1348403310Ce2570f01fb
#یادداشت_تحلیلی
دسترسی به اینترنت بر لبه تیغ تبعیض و عدالت
✍ حسین زیبنده
💠 این روزها مفاهیمی همچون #اینترنت_طبقاتی ، عبارتهایی مانند اینترنت #سبز ، #غیرهمسان ، #تخصصی و… به گوش میرسند که در نگاه اول همگی آنها احساس رانت و تبعیض را ایجاد میکنند و موجب ایجاد نگرانیها و دغدغههایی برای مردم و کارشناسان میشود. در مواجهه با این نگرانیها و دغدغهها باید سیاست جمهوری اسلامی را در مواجهه با این پدیده بیان نمود.
🔰 به نظر میرسد سیاستی که ما باید در پیش بگیریم به رسمیت شناختن نیازهای اصولی مردم و کاربران و دسترسی متناسب با ویژگیهای افراد است. بر این اساس، تا موقعی که یک خدمت متناسب با عموم جامعه تشخیص داده شود و مسئله دسترسی به آن خدمت به یک چالش فراگیر اجتماعی مخالف با ارزشهای امنیتی، سیاسی و فرهنگی ما تبدیل نشود یا سیاستهای آن مخالف قوانین و ارزشها و سیاستهای کلان ما نباشد، این دسترسی میتواند وجود داشته باشد.
📌 مطالعه کامل متن در سایت سپهرا:
http://cpolicy.ir/2469/بازنشر-مصاحبه-آقای-حسین-زیبنده-با-خبرگ/
🌐 Famp.ir
🆔 @fampir
نقض حریم خصوصی
به فرزنــدان خود آمــــوزش دهیــــم: “ ارسـال تصاویـر خصوصی در فضای مجازی به اشخاص غـــریبه ممنوع است”
#پویش_کودکان_سایبری
🌐Famp.ir
🆔 @fampir
♻️ چهرههای مشهوری که تاکنون به پویش #سلام_ویراستی پیوسته اند(٢):
💠 سید احمد علم الهدی
امام جمعه مشهد و نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی
🔗 https://virasty.com/Alamolhoda_com
💠 شهرام ایرانی
فرمانده نیروی دریایی ارتش ج.ا.ا
🔗 https://virasty.com/Shahram_irani
💠 رسول جلیلی
عضو حقیقی شورایعالی فضای مجازی و رئیس دانشگاه صنعتی شریف
🔗 https://virasty.com/Rsljalili
💠 محمود لیایی
معاون وزیر ارتباطات و رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت ملی پست
🔗 https://virasty.com/Liaei
💠 سید علی یزدیخواه
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی
🔗 https://virasty.com/SeyedAli_YazdiKhah
💠 محمود قائدی
مشاور سخنگو و مدیرکل هماهنگی و آموزش دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت
🔗 https://virasty.com/m_ghaedi
🌐 Famp.ir
🆔 @fampir
هدایت شده از زاویه
⛔️روایت تقابل دولت آمریکا با پلتفرم غیربومی تیکتاک + #اینفوگرافیک
🔹راهبرد تازه آمریکا برای مبارزه با چین
🔻امکان دسترسی دولت چین به دادههای پلتفرم تیکتاک با بیش از 1 میلیارد کاربر جهانی و 138 میلیون کاربر آمریکایی، به یکی از نگرانیهای اساسی دولتمردان آمریکا بدل شده است.
🔻از همین رو، حدود نیمی از ایالات آمریکا تا به امروز، استفاده از تیکتاک در دستگاههای الکترونیکی دولتهای ایالتی را ممنوع کردهاند. جو بایدن نیز لایحه ممنوعیت استفاده از تیکتاک در دستگاههای الکترونیکی دولتی فدرال را امضا و تأیید کرده است.
🔻روزگاری پلتفرمهای آمریکایی قصد داشتند در کشور چین فعالیت داشته باشند و توسط چین به دلیل نگرانیهای امنیتی فیلتر شدند. حال شاهد آن هستیم که آمریکاییها برای ممنوعیت استفاده از برنامه چینی تیکتاک در این کشور، قانون وضع میکنند. این امر گواهی بر استانداردهای دوگانه این کشور در حوزه حکمرانی فضای مجازی است.
⬇️ برای دانلود اینفوگرافیک با کیفیت اصلی اینجا کلیک کنید
👈 متن کامل این یادداشت را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
هدایت شده از زاویه
Infographic Tiktok Banned in US.pdf
765.7K
⛔️روایت تقابل دولت آمریکا با پلتفرم غیربومی تیکتاک
#اینفوگرافیک
🆔 @zaviehmag
والدگری در فضای مجازی
1⃣ تعامل و ارتباط با نگاه گفت و گو محور میان والدین و فرزندان
2⃣ ایجاد حس اعتماد متقابل بین والدین و فرزندان
3⃣ همراهی و همگامی با فرزندان
4⃣ پرهیز از نصیحت و مقایسه نوجوان با همسالان در تربیت سایبری
#پویش_کودکان_سایبری
🌐 Famp.ir
🆔 @fampir
گزارشی از خبرگزاری مهر با عنوان:
🔘مرکز ملی فضای مجازی؛ از قرارگاه سایبری تا انفعال در حکمرانی
🔸 زمزمه تغییر مدیریت مرکز مرکز ملی فضای مجازی به عنوان بازوی نظارتی شورای عالی فضای مجازی این روزها در حالی شنیده می شود که فعالان حکمرانی فضای مجازی انتقادات زیادی به عملکرد این نهاد دارند.
🔹در این گزارش با مرور اهداف و وظایف تعیین شده برای مرکز ملی فضای مجازی که مقام معظم رهبری بر «فعال» بودن آن تاکید داشتند و بررسی عملکرد به ویژه در بزنگاههای مهم کشور؛ می نویسد: به روشنی پیدا است که اثربخشی اقدامات این نهاد بر حکمرانی سایبری کشور با ضعفهای زیادی همراه است.
مشروح این گزارش:
🔗 mehrnews.com/xZgJG
🌐 Famp.ir
🆔 @fampir
♦️ هدف شبکه ملی اطلاعات، قلمروسازی است
امیر خوراکیان، معاون حقوق و پارلمانی مرکز ملی فضای مجازی:
🔹اکثر سرویس هایی که در کشورهای دیگر فعالیت دارند به صورت قانونی و در قالب تفاهم و یکسری قراردادها فعالیت میکنند، در کشور ما تقریبا هیچ سرویسی به بهانه تحریم، حاضر به تدوین چنین قراردادهایی و حتی مذاکره در این باره نیست.
🔹نباید تمام زیرساخت ها متمرکز و منحصر به پلتفرمهای جهانی باشد. طبیعتا معتقد به قطع ارتباط با سرویس های جهانی نیستیم اما قطعا باید این سرویس ها در داخل کشور پاسخگوی شئون مختلف حاکمیتی باشد.
🔹در حوزه پیام رسانها به غیر از زمان فعلی که از نظر ما یک مسیر غیرعادی است و تصمیم گیری آن هم بر عهده نهادهای امنیتی است و ربطی به تصمیمات جاری فضای مجازی ندارد اعتقاد داریم حتما نمی توانیم با سرویس های جهانی قطع ارتباط کنیم و حتما نیاز به این ارتباطات داریم اما می توانیم تناسب آن را تعیین کنیم.
♦️ اینکه لازم است با پلتفرم های جهانی ارتباط داشته باشیم با این که به دلیل این الزام و اجبار، همه زیرساخت ها و عرصه هایمان را محدود و منحصر به این پلتفرم های خارجی کنیم متفاوت است.
♦️هدف ما این است که سه نکته را به طور شفاف دنبال کنیم.
🔹 اول؛ حتما انحصار خارجی را از بین ببریم و بر آن تاکید داریم که همه سرویس هایمان تحت انحصار پیام رسان های خارجی نباشد.
🔹دوم؛ حتما ما به ازای داخلی خوب و باکیفیت داخلی را ایجاد کنیم.
🔹سوم؛ حتما با سرویس های خوب خارجی در ارتباط باشیم.، منتها در این ارتباط داشتن حداقل مفاهیم و شئونی که خودشان به آن معتقدند را در کشور ما هم اجرایی کنند
منبع: آخرین خبر
🌐 Famp.ir
🆔 @fampir
May 11
حفظ حریم خصوصی در فضای مجازی
(راهکارهای حفظ حریم خصوصی کودکان در فضای مجازی)
1⃣ لزوم افزایش دانش و آگاهی سایبری والدین
2⃣ کنترل و نظارت والدین بر فعالیت سایبری کودکان
3⃣ گفتگو والدین با فرزندان در مورد ویژگی های فضای مجازی
#پویش_کودکان_سایبری
🌐 Famp.ir
🆔 @fampir
#یادداشت_تحلیلی
الزامات ایرانِ پیشرفتۀ سایبری-فیزیکی
(بخش اول)
✍ عزیز نجف پور آقابیگلو
دبیر شورای فضای مجازی و رییس واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی
از سال 1372 که اینترنت وارد ایران شد تا زمان صدور اولین بسته سیاستِ کلان کشور، حدود 5سال فاصله را شاهدیم و متعاقبا حدود 13 سال طول میکشد که فهمی ذوابعاد و جامع از فضای مجازی شکل بگیرد که در نهایت منجر به ایجاد شورای عالی فضای مجازی در سال 1390میشود. امروز بعد از 11سال از فعالیت شورای عالی و مرکز ملی فضای مجازی و درک توفیقات و ناکامیهای کشور در حکمرانی/سیاستگذاری و مدیریت فضای مجازی و مناسب کردن آن برای زیست مجازی جامعه ایرانی، موارد ذیل باید مورد توجه قرار گیرد:
1⃣ فضای مجازی امروز دیگر فناوری صرف ارتباطی نیست بلکه یک زیست بوم اجتماعی-فناورانه است و فناوری اطلاعات و ارتباطات با سایر فناوری ها تفاوت ذاتی دارد چرا که فناوریای “فضاساز” است و طبعا سیاستگذاری و مدیریت آن نیازمند دانش ذوابعاد اجتماعی-فناورانه است. مسامحتا و برای تقریب ذهن اینکه فضای مجازی "فناوریه الحدوث و اجتماعیه البقاء" است. (پینوشت۱)
2⃣ فضای مجازی به عنوان ترجمه نادقیق از عبارت cyberspace، ماهیت و کارکردی متفاوت از آن فهم ابزاری و عمدتا تفریحی(fun) و خدماتی مرسوم در جامعه دارد. سایبرنتیک در معنای واقعی خودش به معنای سکانداری و فرمانروایی و به عبارت دقیقتر، حکمرانی است. غایت و کارکرد فضای سایبر، حکمرانی است و با توجه به رشد فزاینده آن در جامعه ایرانی به تبع روند جهانی، فضای سایبر نه تنها یکی از حوزه های راهبردی توسعه و پیشرفت، بلکه بازو، بستر و پیشران توسعه و پیشرفت است. برای همین هم کشورهای پیشرو، چشم اندازِ پیشرفت و توسعه خود را سایبری-فیزیکی تعریف کرده و سیاست و برنامه-های ملی وصول بدین مهم را تدوین و تقسیم کار کردهاند. جامعه پنج(society5) ژاپن، صنعت چهار (industry4) اتحادیه اروپا، اینترنت پلاس چین و ... نمونههایی از این طرح کلان برای آینده نزدیکِ سایبری فیزیکی شان است.
3⃣ بیانیه گام دوم رهبر انقلاب، دکترینِ کلان تداوم انقلاب اسلامی و سیاستهای کلان نظام جمهوری اسلامی در مسیر پیشرفت است. با توضیحاتی که ارایه شد برنامه کلان جمهوری اسلامی در حوزه فضای مجازی (cyberspace) به عنوان حداقل یکی از حوزه های راهبردی توسعه و پیشرفت، و فراتر از آن به عنوان پیشرانِ توسعه و پیشرفت، در دنیایی که سایبری-فیزیکی شده و روز به روز بر شدت آن افزوده میشود، محل تامل و تدبیر جدی است. حواسمان باشد که به همان میزان که آمریکا در فضای فیزیکی رو به افول است، در فضای مجازی در حال توسعه و افزایش سلطه خود است. پرسش اینجاست که در دنیایی که سرتاسر مجازی شده، برنامه توسعه و پیشرفت ما در کنار سلطه مجازی غرب چیست؟ این پرسشی است که شورای عالی فضای مجازی کشور باید بدان پاسخی روشن در دو سطح نظری و راهبردی بدهد.
4⃣ قدرت گرفتن بخش خصوصی و عمومی در همه عرصههای فضای مجازی اعم از زیرساخت، سرویس، محتوا و ... ضرورت استفاده از ادبیات حکمرانی (governanace) به جای حکومت (government) را گوشزد میکند. در ساده ترین توضیح، گوهر تفاوت ادبیات حکمرانی و حکومتداری، در مشارکت افراد خارج از حکومت در تعیین منبع مشروعیت اعمال سلطه (sovernty) و در فرآیند سیاستگذاری و اجرا است و با این منظر، شکلگیری انقلاب اسلامی و تثبیت و اداره نظام جمهوری اسلامی در دهه اول انقلاب، تجلی بالای ادبیات حکمرانی در مدیریت کشور است. مشارکت حداکثری مردم در شکلگیری نظام و اداره کشور، مثلا در تجربیاتی چون جهاد سازندگی و سپاه پاسداران و ... شواهدی بر این مدعاست. از سوی دیگر ادبیات و الگوی "حکمرانی خوب" ( good governance) به عنوان یکی از الگوهای حکمرانی، خصوصا بعد از توسعه فضای مجازی در کشور شدیدا مورد توجه قرار گرفته و عموما هم به اشتباه به عنوان "تنها" الگوی حکمرانی شناخته شده است و مهندسان فناوری اطلاعات و ارتباطات و فضای مجازی این الگو را پیشفرض گرفته و بر اساس آن اقدام به تحلیل و تجویز و اقدام میکنند. در حالی که حکمرانی خوب ادامه سیاستهای اجماع واشنگتنی و پساواشنگتنی بانک جهانی برای توسعه( البته توسعه با حفظ سلطه غرب) کشورهای جهان سوم است. حکمرانی خوب علیرغم اصلاحاتی که در سیاست ها و اقدامات داخل کشور ایجاد میکند باعث باز شدن سلطه سایر کشورها بر امورات داخلی ما می شود... اینها مواردی است که در تور رصد علوم مهندسی در نمیآید. طبعا طراحی نظریه، الگو و سازوکار مشارکت بخش خصوصی و عمومی در حکمرانی فضای مجازی کشور بدون اینکه فرصتی برای دستاندازی بیگانگان در امورات داخلی ما شود و همچنین بخش خصوصی دست ساخته جایگزین بخش مردمی و بخش خصوصی واقعی نشود، یکی از اولویتهای امروز ماست.
منبع: @a_najafpour
🌐 Famp.ir
🆔 @fampir
#یادداشت_تحلیلی
الزامات ایرانِ پیشرفتۀ سایبری-فیزیکی
(بخش دوم)
✍ عزیز نجف پور آقابیگلو
دبیر شورای فضای مجازی و رییس واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی
5⃣ شیفتگی تاریخی ما در قبال علم و تکنولوژی غربی و شیوع تلقی پوزیتیوستی از آن در لایه های مختلف سنتی و مدرن جامعه ایرانی، و ضعف بدنه علوم انسانی و اجتماعی(اعم از سنتی و مدرن و انتقادی) در تبیین و حل مسائل کشور، زمینه را برای استغنای بدنه علوم دقیقه و فنی و مهندسی از حوزه علوم انسانی و اجتماعی مهیا کرده است و مهندسین در بهترین حالت متغیرهای اجتماعی موثر در حوزه فنی را با پاردایم "فیزیک اجتماعی" آگوست کنت سعی میکنند تحلیل و تبیین کنند.
6⃣ شکلگیری شورای عالی فضای مجازی و مرکز ملی، تلاشی بود برای ایجاد قرارگاه فراقوهای و فراحوزهای فضای مجازی با ترکیب ذوابعاد فناوری، اقتصاد، فرهنگ و امنیت و ... و قرار بود دستگاههای اجرایی ذیربط اعم از وزارت ارتباطات، وزارت اطلاعات، وزات ارشاد، نیروهای مسلح، وزارت علوم و آموزش و پرورش و ... در خط فرمان سیاستگذاری آن باشند و مرکز ملی محل سیاستگذاری مشارکتی و یکپارچه فضای مجازی و متعاقبا تقسیم کار ملی بین همه ذینفعان باشد. ولی اتفاقی که رخ داد این بود که هر بخش برای به زیر سلطه درآوردن مرکز ملی کم نگذاشته و این رویه متوقف هم نخواهد شد. در حالی که این مسیری اشتباه است و همه باید کمک کنیم که جایگاه مستقل و فراحوزه ای و فرادستگاهی مرکز ملی فضای مجازی در عین نقش قرارگاهی و هماهنگی و فرماندهی آن حفظ شود.
7⃣ نظام آموزش عالی کشور علیرغم تاکیداتی که در پیوستهای اول و دوم حکم اعضای شورای فضای مجازی انجام پذیرفته؛ هنوز نتوانسته برنامه علمی مدون برای تولید اندیشه بومی و همچنین تربیت متخصصین ذوابعاد فضای مجازی ارائه کند ولی در طی این دو دهه و اندی تجربیات کلان و بخشی حکمرانی فضای مجازی، نیروهای مختلفی در کلیت و ابعاد فضای مجازی تربیت و رشد یافتهاند که اصلیترین سرمایه انسانی کشور هستند و باید ترکیب نیروی انسانی مرکز ملی فضای مجازی متناسب با این اصل "ذوابعاد بودن" بازترمیم و ارتقا یابد. طبعا سپردن مسوولیتهای کلیدی در مرکز ملی فضای مجازی به نیروهای تکبعدی و یا ناآشنا با دو دهه تجربه فعالان حکمرانی فضای مجازی، اشتباهی نابخشودنی است.
〰〰〰〰
پینوشت:
1-ملاصدرا در توصیف نفس میگوید: جسمانیه الحدوث و روحانیه البقا... یعنی نفس در ابتدای پیدایش، موجودی جسمانی است، اما در طول زندگی، به واسطه حرکت جوهری، کمال می یابد و به موجودی روحانی تبدیل می شود. با همین تعبیر در مورد فضای مجازی هم میتوان گفت که در ابتدای پیدایش پدیدهای فناورانه است اما در فرآیند استفاده توسط انسان، تبدیل به پدیدهای اجتماعی و جامعه ساز میشود با این توجه که هیچوقت از فناوری منقطع نمیشود.
منبع: @a_najafpour
🌐 Famp.ir
🆔 @fampir
وزیر ارتباطات: از شب گذشته ۵ میلیون نفر از سرویس رادار گیم استفاده کردهاند
🔹 زارعپور در حاشیه جلسه هیئت دولت درباره راهاندازی سرویس رادار گیم گفت: از شب گذشته ۵ میلیون نفر از این سامانه استفاده کردند و ۴۰۰ هزار نفر همزمان از این ابزار استفاده کردند که نشان میدهد سرویس مورد نیازی در کشور بوده است.
🔹 او همچنین اعلام کرد: این اولین قدم برای حوزه بازیهای رایانهای بود برای حوزههای دیگر هم داریم تدابیری میاندیشیم که سرعت دسترسی و تجربه کاربری انشالله بهبود پیدا کند.
🔹 عیسی زارعپور همچنین به بازنگری در محدودیتهای ایجادشده برای برخی پلتفرمها اشاره کرده و گفت: «بخشی از محدودیتها در پلتفرمها در یک الی دو دهه گذشته اعمال شده که حالا شاید دلایل این محدودیت از بین رفته و قابل بازنگری باشد؛ به همین دلیل در تلاشیم نیاز مردم به فیلترشکن را کاهش دهیم.»/زومیت
🌐 Famp.ir
🆔 @fampir
#واگویه
(بازتاب نظرات کاربران فضای مجازی)
کاربر محمدجواد در رابطه با اظهارات جدید وزیر ارتباطات در مورد موافقت ایشان با رفع فیلتر گوگل پلی اینگونه نوشت:
«حرف عجیب جناب وزیر!»
این فروشگاه برنامه کاربری هیچ تعهدی و الزامی به رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران ندارد، گوگلپلی تحت قوانین ایالات متحده آمریکا فعالیت میکند برای همین چند ماه قبل چند برنامک ایرانی را به دلیل تحریمهای آمریکایی حذف کرد.
فعالیت این فروشگاه برنامک با دایره مخاطبان بالا و در نتیجه «اثرگذاری بالا»، «خارج از قوانین کشور»، «تحت قوانین دشمن خارجی کشور» و همچنین با «وجود جایگزینهای داخلی بسیار خوب» چه توجیهی دارد؟
ضمن اینکه با رفع مسدودی این برنامک در این مرحله «گذار» در فضای مجازی کشور دسترسی به ابزارهای تغییر ip بسیار آسانتر خواهد شد.
🌐 Famp.ir
🆔 @fampir
مهافمپ ١١۷
💠 با موضوع :
رادارگیم از اصل تا حاشیه
🔹با حضور:
علی مرادی
مؤسس رادار گیم
🔸کارشناس مجری: علی حبیبی
🕰 زمان: شنبه ۱ بهمنماه ساعت ٢١
🔗 لینک پخش زنده:
اسکای روم: live.famp.ir
آپارات: st.famp.ir
🌐 Famp.ir
🆔 @fampir
مهافمپ ١١٨
💠 با موضوع :
آیندهی اینترنت در آیینهٔ مجامع جهانی
🔹با حضور:
دکتر حسین میرزاپور
هم بنیانگذار آزمایشگاه داده و حکمرانی
(فعال و حاضر در مجامع جهانی ICANN , IGF , ITU)
مهندس قاسم مجدی
پژوهشگر مسائل بینالملل فضای سایبر
🔸کارشناس مجری: علی حبیبی
🕰 زمان: شنبه ٨ بهمنماه ساعت ٢١
🔗 لینک پخش زنده:
اسکای روم: live.famp.ir
آپارات: st.famp.ir
🌐 Famp.ir
🆔 @fampir