استاد علوی تهرانی
📣 #اعلام_برنامه جـلسـه هفـتـــگی ســـهشنبـــهها شب ولادت حضرت علیاکبر(ع) سهشنبه ۱ اسفند ۱۴۰۲ از
🔊 #فایل_صوتی
✅ جلسه هفتگی سهشنبهها | ۱۴۰۲
🌸
در شب ولادت حضرت علی اکبر (ع)
🌸
🗓 سهشنبه ۱ اسفند ماه ۱۴۰۲
🔸مسجد حضرت امیر (ع)
🔹زیارت آل یس : حاج حسین ارضی
🔹سخنرانی : استاد سید محمدباقر علوی تهرانی
📖موضوع : #آداب_ورود_به_ماه_رمضان | جلسه ۸
🔹مداحی : حاج سیدمحمد قاضوی
@Fares_ir
👇👇👇
4_5956565017540171138.mp3
9.92M
🔊 #فایل_صوتی
📚 #زیارت_آل_یس
✅ جلسه هفتگی سهشنبهها | ۱۴۰۲
🌸 در شب ولادت حضرت علی اکبر (ع) 🌸
🗓 سهشنبه ۱ اسفند ماه ۱۴۰۲
🎤 حاج حسین ارضی
📌 مسجد حضرت امیر (ع)
@Fares_ir
4_5956565017540171140.mp3
24.21M
🔊 #فایل_صوتی
📚 #سخنرانی
📖موضوع : #آداب_ورود_به_ماه_رمضان | جلسه ۸
✅ جلسه هفتگی سهشنبهها | ۱۴۰۲
🌸 در شب ولادت حضرت علی اکبر (ع) 🌸
🗓 سهشنبه ۱ اسفند ماه ۱۴۰۲
🎤 استاد علوی تهرانی
📌 مسجد حضرت امیر (ع)
@Fares_ir
4_5956565017540171141.mp3
13.12M
🔊 #فایل_صوتی
📚 #مداحی
✅ جلسه هفتگی سهشنبهها | ۱۴۰۲
🌸 در شب ولادت حضرت علی اکبر (ع) 🌸
🗓 سهشنبه ۱ اسفند ماه ۱۴۰۲
🎤مداحی : حاج سیدمحمد قاضوی
📌 مسجد حضرت امیر (ع)
@Fares_ir
🔴 شخصیت شناسی حضرت علی اکبر(ع)
✅ حضرت علی اکبر(ع) فرزند حضرت امام حسین(ع) و لیلی (دختر ابی مُره) در یازدهم شعبان در مدینه متولد شدند. حضرت شبیه ترین فرد به رسول خدا(ص) بودند و هرکسی آرزوی دیدار پیامبر(ص) را داشت به چهره ایشان مینگریست. ایشان اولین شهید از بنیهاشم در روز عاشورا بودند. درباره وقایعی که برای حضرت در روز عاشورا اتفاق افتاد و نحوه شهادت ایشان، مطالب بسیاری به رشته تحریر درآمده است. آنچه در کتابها کمتر بدان پرداخته شده، زندگی حضرت، پیش از واقعه عاشورا است.
در متن زیر اشاراتی به این مهم خواهیم داشت.
🔹نام حضرت
سیاست امویان مبنی بر لعن و ناسزاگویی نسبت به امام علی(ع) و از بین بردن هواخواهان امام(ع) و نیز علاقه بسیار امام حسین(ع) به پدرش، سبب شد تا سیدالشهداء(ع) نام فرزندان خویش را علی بگذارند. بنابر برخی نقلها امام حسین(ع) اسم سه پسر خود را علی گذاشتند که به ترتیب به علی اکبر، علی اوسط و علی اصغر معروف شدند.
🔹ویژگیهای حضرت
در منابع از حضرت علی اکبر(ع) با کنیه ابوالحسن و لقب اکبر نام برده شده است. صفاتی همچون: جوانی رشید، شجاع، راستگو، پاک و درستکار برای ایشان ثبت شده است.
همچنین ایشان را وارث دو شجاعت بینظیر دانسته اند؛ یکی شجاعت حیدری و دیگری شجاعت حسینی.
فصاحت و بلاغت از دیگر ویژگیهای حضرت است. در رجزها و جملاتی که از حضرت نقل شده، این مسأله قابل مشاهده است. به خاطر شخصیت معنوی و شجاعت ایشان، بسیاری از کوفیان در روز عاشورا از اینکه قاتل حضرت باشند، اجتناب میکردند.
به حضرت علی اکبر(ع) صفت «ناری القُری» هم دادهاند. در میان اعراب رسم بود کسیکه در شبهای تاریک آتش میافروزد تا عابرین به وسیله آتش راه را پیدا کنند و به مقصد برسند، را ناری القری گویند. این صفت همواره منسوب به حضرت علی اکبر(ع) بود چرا که ایشان چراغ هدایت به سوی امام(ع) بود.
🔹خاندان و تبار حضرت
منابع اشاره مستقیمی به اینکه حضرت دارای همسر و فرزند بودهاند، ندارند. بنابر دلایلی چند، ایشان را صاحب همسر و فرزند دانستهاند. در زیارتنامه ایشان آمده است: «صلّی الله علیکَ و علی عترتک و آل بیتک و آبائک و أبنائک؛ درود بر تو و خانواده و اهل تو، و پدران و مادران و فرزندانت». لفظ أبنا دلالت بر بیش از دو فرزند دارد. همچنین به دلیل آنکه کنیه ایشان ابوالحسن ثبت شده است، ایشان را صاحب فرزند میدانند.
در مجلسی از امام رضا(ع) پرسیدند: «امام سجاد(ع) هم با دختر امام حسن مجتبی(ع) و هم با امّولد ازدواج کرد؟»
امام(ع) فرمودند: «چنین نیست. امام سجاد با دختر امام حسن ازدواج کرد، و امَولدی که گفتی مربوط به علی بن حسین است که در کربلا به شهادت رسید و او را به عقد خود درآورد»
🔹خصومت معاویه
در روایتی نقل شده است که معاویه از حاضرین در جمعی پرسید: «چه کسی در امر حکومت سزاوارترین است؟»
مردم پاسخ دادند: لباس خلافت شایسته تو است.
معاویه گفت: «نه چنین نیست. بلکه سزاوارتر برای خلافت علی بن حسین است که جدش رسول خدا است و شجاعت بنی هاشم و سخاوت بنی امیه (به دلیل انتساب مادربزرگ حضرت به امیه) و حُسن منظر و فخر و فخامت ثقیف (به دلیل انتساب مادر حضرت به قبیله ثقیف) در او جمع است»
محققان دلایلی برای این سخن معاویه آوردهاند. نظیر اینکه:
۱. قصد فریب افکار و آراء مسلمین را داشت تا بگوید خلافت مخصوص حسین بن علی نیست و از این راه بتواند حقی را برای بنی امیه ثابت کند.
۲. سعی در ایجاد تفرقه در جریان امامت بعد از سیدالشهداء(ع) داشت به همین جهت حضرت علی اکبر(ع) را مستحق امامت میدانست.
۳. اثبات سخاوت و بخشش در خاندان خود را نشان میداد.
۴. معاویه قصد داشت در ذهن مردم این مسأله را که جلوه دهد که جوانان نیز میتوانند به خلافت برسند و بدین ترتیب راه را برای ولایتعهدی پسرش یزید هموار کند.
بنابراین شخصی چون معاویه بدون دلیل، جوانی از بنیهاشم را نمیستاید.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📝 واحد پژوهش بنیاد فارِس المؤمنین
بمناسبت ولادت حضرت علی اکبر(ع)
@Fares_ir
🌺 #اعلام_برنامه
مجلـس احیـــاء شـب نیمــه شعبـان
شـــنبـه ۵ اسـفنــد ۱۴۰۲
ساعت ۲۲:۳۰ تا ۱ بامداد
دعای کمیل : حاج مصطفی سماواتی
سخنــرانی و احیــاء :
استـاد سیدمحمدباقر علــوی تهـرانی
مداحی : حاج سیدمجید بنیفاطـمه
خیـابـان کـارگـــر شـمـــالــی
بالاتر از ایستگاه مترو کارگر
مسجـد حضـرت امیــــر (ع)
@Fares_ir
استاد علوی تهرانی
🌺 #اعلام_برنامه مجلـس احیـــاء شـب نیمــه شعبـان شـــنبـه ۵ اسـفنــد ۱۴۰۲ ساعت ۲۲:۳۰ تا ۱ بامداد د
🔊 #فایل_صوتی
🌸شب نیمه شعـبان | ۱۴۰۲🌸
🔸مسجد حضرت امیر (ع)
🔹دعای کمیل : حاج مصطفی سماواتی
🔹سخنرانی : استاد سید محمدباقر علوی تهرانی
📖 موضوع : #آداب_ورود_به_ماه_رمضان | جلسه ۹
🔹مداحی : حاج سید مجید بنی فاطمه
@Fares_ir
👇👇👇
4_5969841972632884109.mp3
18.47M
🔊 #فایل_صوتی
🌸شب نیمه شعـبان | ۱۴۰۲🌸
📚 #دعای_کمیل
🎤 حاج مصطفی سماواتی
📌 مسجد حضرت امیر (ع)
@Fares_ir
4_5969841972632884110.mp3
18.56M
🔊 #فایل_صوتی
📚 #سخنرانی
🌸شب نیمه شعـبان | ۱۴۰۲🌸
📖 موضوع : #آداب_ورود_به_ماه_رمضان | جلسه ۹
🎤 استاد علوى تهرانى
📌 مسجد حضرت امیر (ع)
@Fares_ir
4_5969841972632884111.mp3
23.45M
🔊 #فایل_صوتی
🌸شب نیمه شعـبان | ۱۴۰۲🌸
📚 #مداحی
🎤 حاج سید مجید بنی فاطمه
📌 مسجد حضرت امیر (ع)
@Fares_ir
🔴 رفتار امام حسن عسکری(ع) در امر ولادت و غیبت امام زمان(عج)
✅ دوران امامت امام حسن عسکری(ع) مصادف با حکومت سه خلیفه عباسی و دوران آشفتگی و ضعف عباسیان بود. به جهت فشارهای عباسیان و سختگیری به امام(ع) و نیز آماده نبودن جامعه برای پذیرش امامت حضرت مهدی(عج)، مشیت الهی بر این قرار گرفت تا آخرین وصی پیامبر(ص) از نظرها غایب باشند تا وجود مقدسش از گزند حوادث مصون بماند.
امام حسن عسکری(ع) با عنایت به شرایط موجود جامعه و جلوگیری از آسیب رسیدن به حضرت مهدی(عج)، در یک دوره خاص، موضوع ولادت ایشان را مخفی نگاه داشتند. اگر غیبت امام زمان(عج) ناگهانی اتفاق میافتاد، وضعیت بسیار سخت و غیرقابل تحملی برای شیعیان به وجود میآمد و ای بسا درک غیبت ایشان برای یاران حضرت هم مشکل میشد تا جاییکه حتی ممکن بود در اصلِ وجود حضرت نیز شبهه به وجود آید.
زمانیکه مسأله غیبت حضرت بر سر زبانها افتاد، عباسیان مصمم شدند تا به هر طریق ممکن، راه امامت را برای شیعیان مسدود کنند.
امام حسن عسکری(ع) از یک سو باید مراقبت از فرزند خویش را در نظر میداشتند و از سوی دیگر مراقب شیعیان میبودند تا از مسیر گمراه نشوند. امام(ع) با وجود حفاظت شدید و حصر، اقداماتی انجام دادند که به سازماندهی شیعه کمک شایانی کرد و جامعه را برای عصر غیبت آماده نمود.
🔹ظاهر نشدن امام(ع) در بین عموم
مشکلات سیاسی و سختگیریهایی که حاکمان عباسی برای امامان شیعه(ع) ایجاد میکردند موجب نابسامانی در ارتباطگیری شیعیان با امامان(ع) میشد. امام عسکری(ع) نیز با توجه به این موضوع، و نیز برای مهیا نمودن ذهنیت مردم به امر غیبت، خود را از دیدگان پنهان مینمودند و جز ایامی که بنابر شرایط بیرون میرفتند و یا بنا به مصالحی اجازه ملاقات میدادند، ملاقات دیگری با مردم نداشتند. تا جاییکه مورخان نقل کردهاند که «امام(ع) برای شیعیان خود ظاهر نمیشد و از پشت پرده با آنان سخن میگفت»
🔹پنهان کردن امر ولادت حضرت مهدی(عج)
امام عسکری(ع) به یاران خود سفارش کرده بودند که ولادت حضرت مهدی(عج) را از مردم پنهان کنند و لذا زمانیکه خبر ولادت را با نامه به یاران خویش رساندند در آن تأکید کردند که «این خبر باید نزد تو پوشیده بماند»
در برخی از نقلها برای امام عسکری(ع) فرزندان دیگری همزمان با ولادت حضرت مهدی(عج) آمده است که پس از مدت کوتاهی از دنیا میروند و امام عسکری(ع) تولد فرزندان دیگر و وفات آنها را تدبیر پروردگار میخواندند تا جان حضرت حجت(عج) در امان باشد.
زمانیکه یاران امام عسکری(ع) از ایشان درباره محل زندگی حضرت مهدی(عج) میپرسیدند، پاسخ میدادند: «من او را همانگونه که مادر موسی، فرزندش را به خدا سپرد آنجا که او را در تابوت نهاد و در رودخانه انداخت تا خدا او را نزدش بازگرداند، فرزندم را به خدا سپردهام»
برخی مورخان معاصر با توجه به روایات مربوط به ولادت حضرت مهدی(عج) چنین استنباط کردهاند که آن حضرت پس از تولد، به جهت در امان ماندن جان خویش به مدینه منتقل شدهاند.
در روایات منقول از امامان(ع) در امر ولادت حضرت مهدی (عج) به نکات و اسراری اشاره شده است که این مسئله را یکی از دلایل شناخت ایشان دانستهاند.
🔹طرح مسأله غیبت
امام حسن عسکری(ع) در مراتب مختلف نسبت به طرح مساله غیبت حضرت مهدی(عج) اقدام کردند.
در مجلسی فرمودند: «آگاه باشید که هرکس به ائمه بعد از رسول خدا اقرار کند، اما منکر فرزندم شود؛ مانند کسی است که به همه انبیاء الهی و رسولانش اقرار داشته باشد، اما نبوت رسول اکرم را انکار کند، زیرا اطاعت از آخرین نفر ما مانند اطاعت از اولین ماست و منکر آخرین نفر ما مانند منکر اولین ماست. آگاه باشید برای فرزندم غیبتی است که مردم در آن شک می کنند؛ مگر کسی که خدای تعالی وی را حفظ فرماید»
و یا این سخن امام(ع) که فرمودند: «فرزندم محمد؛ او امام و حجت پس از من است؛ هر که بمیرد و او را نشناسد به مرگ جاهلیت درگذشته است. آگاه باشید که برای او غیبتی است که نادانان در آن سرگردان شوند...»
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📝 واحد پژوهش بنیاد فارِس المؤمنین
بمناسبت ولادت حضرت امام مهدی (عج)
@Fares_ir