🔰نمیتوانم در برابر دعوت مجالس نه بگویم (ویژگیهای روحانیت اصیل از نگاه شهید بهشتی)
✍ حجت الاسلام حسین کارگر
▪️ سنگر تبلیغ را نمیشود خالی کرد آن هم امروز که دشمنان اسلام سراغ نوجوانها و جوانها و عموم مردم حرکت میکنند با آن وسوسه انگیزیها و با آن زبان چرب و نرم منافقانه میخواهند همه را از راه بدر کنند، نمیشود سنگر تبلیغ را خالی کرد.
▫️من که هزار و یک مشغله به قول معروف به اصطلاح دارم و مسئولیتها به دوشم هست بازهم در برابر دعوت برای حضور در مجالس بحث و سخنرانی نمیتوانم همیشه نه بگویم ناچار به حکم وظیفه گاهی آری میگوییم.
📜 نشریه فرهنگ پویا #شماره_27
🆔@farhang_puya
⚪️ رفاه گرایی و راحت طلبی
✍ محمدرضا باقرزاده
🔻 شاید بسیاری از کسانی که به اسلام رحمانی روی میآورند، بازتاب گرایشهای لذت طلبانه خود را بروز میدهند. رفاه طلبان عوام به ناچار میپذیرند که توان عمل به همه اسلام را ندارند و به جلوههای لذتبخش اسلام بسنده میکنند و از عمل به تکالیف مثل جهاد و عبادت و ایثار و ... با اذعان به فسق خود سرباز میزنند.
🔺 اما خواص و عالمان رفاه طلب تنها به فسق اکتفا نکرده، برای فسق و لذت طلبی خود توجیه فقهی و دینی هم دست و پا میکنند. این راحتطلبان اگر میتوانستند، حتی اصل اسلام را که بساط عیش و عشرتشان را تهدید میکند منکر میشدند، اما برای آبروداری به طرح اسلام فقط رحمانی روی میآورند.
📜 نشریه فرهنگ پویا #شماره_31
🆔@farhang_puya
◾️ ایجاد عدالت
🖋 فاطمه حیدری
▫️ مبارزه با ستم از وظایف حکومتها و دولتمردان است. به طور طبیعی مبارزه با ظلم، لازمه تامین عدالت است و باید حکومت توسط دولتمردان خود به این وظیفه عمل کند.
▫️ این عدالت از تخصیص درست امکانات در همه نقاط کشور آغاز و تا عدالت پایدار در زندگی فردی مردم را شامل میشود؛ عدالتی که براساس آن در مرام امیرالمؤمنین (ع) برادرشان نیز با دیگران برابر هستند.
📜 نشریه فرهنگ پویا #شماره_35
🆔@farhang_puya
☢ از ملت ایران عصبانی باش و از این عصبانیت بمیر!
🖋 هادی مازندرانی
🔹 معروفترین جمله استکبارستیزانه شهیدبهشتی این جمله است: "به امریکا بگویید از ملت ایران عصبانی باش و از این عصبانیت بمیر"
🔹 این جمله تاریخی بعدها از سوی حضرت آیتالله خامنهای نیز مورد اشاره قرار گرفت: "امروز جبهه استکبار از پیشرفتهای ملت ایران و نظام اسلامی که بدون اتکا به آمریکا و قدرتهای غربی و با تکیه بر ظرفیتها و تواناییهای داخلی به دست آمده، به شدت عصبانی است و ما در پاسخ به آنها همان جمله معروف شهیدبهشتی را تکرار میکنیم که از عصبانیت بمیرید.
📜 نشریه فرهنگ پویا #شماره_34
🆔@farhang_puya
♦️ ترویج دین و اخلاق
🖋 سیدهسهله تقوی
⭕️ براساس بررسیهای تاریخی، یکی از مهمترین عوامل توفیق و یا ناکامی جوامع بشری عامل اخلاقی بوده است. ترویج اخلاق پسندیده، موجب تحکیم روابط اجتماعی میشود و ملتی که در چارچوب محاسن اخلاقی گام بردارد، قلههای رستگاری و پیروزی را فتح خواهد کرد. رئیس جمهور باید همه همت و تلاش خود را در جهت ترویج دین و اخلاق-به عنوان عنصر حیات و مایه سعادت جامعه-به کار بندد.
📜 نشریه فرهنگ پویا #شماره_6
🆔@farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ نظر شنیدنی و جالب رهبر انقلاب درباره تخت جمشید.
به مناسبت هشت آبانی که بعد تبدیل به هفت آبان شد. 😊
🆔@farhang_puya
🔵 ریزشها عادی است؛ نباید ترسید!
🖋 حسین فلاحزاده ابرقویی
○ به امام علی(ع) خبر رسید که گروهی از مدینه گریخته و به معاویه پیوستهاند؛ به فرماندار مدینه سهل بن حنیف انصاری نوشت:
"مبادا برای از دست دادن آنان، و قطع شدن کمک و یاریشان افسوس بخوری! که این فرار برای گمراهیشان و نجات تو از رنج آنان کافی است! آنان از حق و هدایت گریختند و به سوی کوردلی و جهالت شتافتند. آنان دنیاپرستانی هستند که به آن روی آوردند و شتابان در پی آن روانند. عدالت را شناختند و دیدند و شنیدند و به خاطر سپردند. اما وقتی فهمیدند که همه مردم نزد ما در حق یکسانند، پس به سوی انحصارطلبی گریختند، دور باشند از رحمت حق و لعنت بر آنان باد! سوگند به خدا! آنان از ستم نگریختند و به عدالت نپیوستند."
📜 نشریه فرهنگ پویا #شماره_33
🆔@farhang_puya
🔰 معاهدهی گلستان
✍ دکترسیداحمد رهنمایی
⬅️ عهدنامه گلستان در سال ۱۸۱۳ میلادی مطابق با سال ۱۱۹۲ هجری شمسی بین ایران و روسیه، امضا و به دنبال آن بخشهای چشمگیری از ایران به اصطلاح شمالی شامل مناطق قفقاز و آذربایجان و ارس و ایروان و گنجه و لنکران از خاک کشور جدا شد.
⬅️ این رویداد تلخ در عهد قاجاریان و در زمان سلطنت فتحعلی شاه اتفاق افتاد. هماکنون ۲۰۳ سال از این ماجرای ننگین و خفت بار میگذرد. اگر سفری به شهر مرزی آستارا داشته باشید، سیمهای خاردار و علائم و موانع مرزی اشک شما را در میآورد که چرا و چگونه سران وقت کشور اینگونه آسان و ذلیلانه از این بخشهای زرخیز کشور به نفع دشمنان صرف نظر کرده بودند!
📜 نشریه فرهنگ پویا #شماره_32
🆔@farhang_puya
🔷 استفاده از برهان و موعظه؛ اولین گام برای دعوت به دین
🖋 هادی مازندرانی
🔹 اولین مرحله کار انبیا دعوت مردم است. ابتدا باید کاری کنند که مردم حاضر شوند سخن آنان را بشنوند و ببینند انبیا چه میگویند تا بعد نوبت به عمل کردن یا نکردن برسد.
🔸 در این مرحله(مرحله دعوت) تردیدی وجود ندارد که باید از راه منطق و برهان و استدلال وارد شد و نص قرآن هم گواه این مطلب است: "و با حکمت و اندرز نیکو به راه پروردگارت دعوت کن." دعوت باید با حکمت و دلیل و منطق همراه باشد تا جاذبه داشته باشد و در این مرحله، دافعه به هیچ وجه مطرح نیست.
📜 نشریه فرهنگ پویا #شماره_30
🆔@farhang_puya
⚫️ اصول فراماسونری (سکولاریسم)
✍ محمد ملکزاده
⭕️ غیر از اومانیسم، اصل دیگری در فراماسونری حاکم است که به آن سکولاریسم میگویند. وقتی کسی به اومانیسم معتقد شد، به طور طبیعی سکولار هم میشود.
⭕️ سکولاریسم به این معنی است که دین و مفاهیم دینی در سیاست و در زندگی اجتماعی دخالت نکند. این اصول کاملا با فضای زندگی یهود و صهیونیزم، همخوانی دارد.
📜 نشریه فرهنگ پویا #شماره_20
🆔@farhang_puya
♦️ ایمان به ملت
🖋 فائزه فلاطونی
🔹 برای اینکه ملت خودش را از دولت جدا نداند، باید به این دولت ایمان و اعتقاد داشته باشد و دولت موظف است متقابلا به ملتش ایمان داشته باشد.
🔸کسانی که به عنوان زمامدار قدردان این بلوغ، این رشد، این عشق، این شور، این ایمان، این فداکاری در ملت ما نباشند، اینها هرگز نخواهند توانست، با ملت تا همیشه در یک راه بروند.
🔹 در اسلام و در نظام اداری اسلام، امام امت و مسوولان امت و ولات و والیان و مسوولان بخشها و مناطق مختلف، اینها باید با مردم باشند و با مردم حرکت کنند.
📜 نشریه فرهنگ پویا #شماره_35
🆔@farhang_puya
⚪️ اخلاق زمامداری امیرالمؤمنین (ع) : سخاوت
🖋 هادی مجیدی
🔻ویژگی بخشندگی در کارگزار، وی را به سمت کمک به مردم سوق میدهد و از بخل و انباشت داراییها به بهانههای واهی و احتیاطهای بیمورد باز میدارد.
🔻امام علی (ع) در نامه به مالک، برسخاوت و جوانمردی کارگزارانش تاکید دارد: همواره خود را متصل گردان به کسانی که صاحب فتوت و مردانگی و بانسب هستند و از خاندانی پارسا و سابقهای نیکو برخوردارند و نیز اهل بزرگواری، شجاعت، بخشندگی و جوانمردیاند؛ چرا که اینان بزرگواری را در خود فراهم کرده و نیکوییها را گرد آورده اند.
🔺حضرت در ویژگیها و شرایط قاضی نیز بر علم، حلم، پارسایی و سخاوت وی تاکید میکند؛ زیرا انسان بخشنده کمتر در معرض آفت رشوه و خلاف قرار میگیرد و با سخاوتی که دارد میتواند وابستگی مالی را از خود دور سازد.
📜 نشریه فرهنگ پویا #شماره_35
🆔@farhang_puya
🔰 رشد و افول جریان چپ عربی
✍ علیرضا کمیلی
⬅️ در ۱۹۵۶ جمال عبدالناصر توانست به کمک شوروی، به انگلیس، فرانسه و اسرائیل حمله کند و توفیقاتی را به دست آورد. همین عامل جریان ناسیونالیسم عرب را به اوج خود رساند و به تکثیر فوری آن در کشورهای سوریه، عراق و ... انجامید. در همین ایام به تدریج، استعمار مستقیم اروپایی از منطقه رخت برچید و کشورها یک به یک استقلال یافتند.
⬅️ اسلامگرایان اما علیرغم داشتن پایگاه اجتماعی، هنوز فرصت دستیابی به حکومت را نیافته بودند تا این که در ۱۹۶۷، جنگ شش روزه و شکستهای تحقیرآمیز عربهای حامی این جریان رخ داد و به افول آن انجامید. از آن پس بود که تحرک آمریکاییها در منطقه فزونی یافت و "سادات" با وعدههای آنان، جریان مبارزه با رژیم صهیونیستی را با کمپ دیوید، به صلح و سازش تغییر داد و اوج ذلت در جریان مقاومت مشاهده شد.
📜 نشریه فرهنگ پویا #شماره_24
🆔@farhang_puya
💠 دوری از علما
✍ حسین فلاح زاده ابرقویی
🔹داروی جهل، علم است و در فتنهها باید به علما پناه برد و گرنه، دوری از علما خود منفذی برای نفوذ دشمن است؛ پس، "از عالم ربانی خود بشنوید، دلهای خود را نزد او حاضر کنید و اگر بر شما فریاد زد بیدار شوید."
🔹"عالم ربانی حقایق را همچون شکافتن مهره برای شما شکافت، و حقیقت را همچون کندن پوست درخت برای یافتن صمغ پوست کند. به وقت برپاشدن بیرق گمراهی، باطل در محل خود جای گیرد و جهالت بر مرکبهایش سوار گشته، گروه ستمگر بزرگ و فراوان گردد و دعوتکننده به حق کم شود."
📜 نشریه فرهنگ پویا #شماره_31
🆔@farhang_puya
◾️ تهاجم فرهنگی
✍ هادی قطبی
▫️ استادشهیدمرتضی مطهری (ره) درباره توطئه فرهنگی دشمن و اهمیت آن در مقایسه با دیگر برنامههای سیاسی و اقتصادی میفرماید: "استعمار سیاسی و اقتصادی آنگاه توفیق حاصل میکند که در استعمار فرهنگی توفیق بهدست آورده باشد. بی اعتقاد کردن مردم به فرهنگ خودشان و تاریخ خودشان، شرط اصلی این موفقیت است. استعمار، دقیقا تشخیص داده و تجربه کرده است که فرهنگی که مردم مسلمان به آن تکیه میکنندو ایدئولوژیای که به آن مینازند، فرهنگ و ایدئولوژی اسلامی است؛ باقی همه حرف است و از چهار دیواری کنفرانسها و جشنوارهها و کنگرهها و سمینارها هرگز بیرون نمیرود و به متن تودهها نفوذ نمییابد پس مردم از آن اعتقاد و از آن ایمان و از آن اعتماد و حسن ظن باید تخلیه شوند تا آمادهی ساخته شدن طبق الگوی غربی گردند.
📜 نشریه فرهنگ پویا #شماره_7
🆔@farhang_puya
🔰اصول فراماسونری (پلورالیسم)
🖋 محمد ملکزاده
🔸 اصل دیگر فراماسونری پلورالیسم است. به معنی نسبی انگاری است که انسان به جایی برسد که به هیچ اصل و حقیقتی قائل نباشد و دچار نسبیانگاری در همه زمینهها، به ویژه در حوزه معرفتی بشود. یک ماسون بعد از چند جلسه ورود به فراماسونری، چنین ویژگی پیدا میکند.
📜 نشریه فرهنگ پویا #شماره_20
🆔@farhang_puya