📌 بشارت کتب آسمانی به موعود آخرالزمان (بخش اول)
🔹 در زبور داوود (ع) که تحت عنوان مزامیر در لابه لای عهد عتیق آمده است، در حداقل سی و پنج مورد، نمونههایی درباره
ظهور موعود جهانی به چشم میخورد: «زیرا که شریران منقطع خواهند شد و اما منتظران خداوند وارث خواهند شد. هان بعد از اندک زمانی شریر نخواهد بود... اما حليمان وارث زمین خواهند شد... اما صالحان را خداوند تأیید میکند و میراث آنها خواهد بود تا ابدالآباد.»
🔸در مزمور ٤٥، ٩٦ و ۹۷ نیز نمونههایی به صراحت آمده است. در بخشی از مزمور ٩٦ با اشاره به حکومت عادلانه آن حضرت، چنین آمده است: «قومها را به انصاف داوری خواهد کرد... زیرا برای داوری جهان می آید.»
🔸در تورات، در کتاب دانیال نبی آمده است: «در آن زمان سرور میکائیلی، امیر عظیمی که برای پسران قوم تو ایستاده (قائم) است، خواهد برخاست و چنان زمان تنگی خواهد شد که از حینی که امتی به آمده است تا آن روز نبوده ...» در کتاب حیقوق نبی علاوه بر بشارت آمدن، اشاره به حکومت جهانی آن حضرت نیز دارد: «اگرچه تأخیر نماید، برایش منتظر باش؛ زیرا که البته خواهد آمد و درنگ نخواهد نمود، بلکه جمیع امتها را نزد خود جمع میکند و تمامی قومها را برای
خویشتن فراهم میآورد.»
✍ علی الله اکبری
#مهدویت
#شماره۵
🆔 @farhang_puya
📌 بشارت کتب آسمانی به موعود آخرالزمان (بخش دوم)
🔹 در اناجیل اربعه به این موضوع بیش از سایر کتب آسمانی پرداخته شده است. بنا به نوشته «مستر هاکس» در انجیل و ملحقات آن (عهد جدید) كلمه «پسر انسان» هشتاد بار تکرار شده است که تنها سی مورد آن با حضرت عیسی (ع) قابل تطبیق است و پنجاه مورد دیگر از نجاتدهندهای سخن میگوید که در آخرالزمان ظهور خواهد کرد و حضرت عیسی (ع) نیز با او خواهد آمد تا او را یاری کند.
در ادامه به نمونههایی چند از این اناجیل اشاره میکنیم.
🔸در باب ٢٤ انجیل متی، گفتگویی از حضرت میسح (ع) با شاگردانش ثبت شده است که علاوه بر بشارت به ظهور منجی موعود، به اوضاع سیاسی، اجتماعی و اقتصادی عصر ظهور نیز اشاره مستقیم دارد و نشانههای ظهور را عنوان میکند و درباره زمان ظهور تأکید میکند که جز خداوند هیچ کس از آن اطلاع ندارد:
🔹 « ... آن گاه علامت پسر انسان در آسمان پدید گردد و در آن وقت جميع طوایف سینهزنی کنند و انسان را ببیند که بر ابرهای آسمان با قوّت و جلال عظیم میآید...اما از آن روز و ساعت هیچ کس اطلاع ندارد، حتی ملائکه آسمان جز پدر من و بس.»
🔸 «... شما نیز حاضر باشید؛ زیرا در ساعتی که گمان نمیبرید، پسر انسان میآید. اما چون پسر انسان در جلال خود با ملائکه مقدس خویش آید، آنگاه
بر کرسی جلال خود خواهد نشست و
جميع
امتها در حضور او جمع شوند و
آنها را از همدیگر جدا میکند.»
چنانکه میبینید در این فراز از جمع
شدن
امتها و تشکیل حکومت واحده جهانی سخن به میان آمده است که
پسر انسان بر
کرسی حکومت آن خواهد نشست.
✍ علی الله اکبری
#مهدویت
#شماره۵
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 نقش انسانها در دوران ظهور
#مهدویت
🆔 @farhang_puya
📌 فایده فرهنگ مهدویت بر تفکر
🔹 عقیده به ظهور حضرت مهدی (ع)، منجی موعود و قیام انقلابی و حکومت جهانی و عدالت گستر او، فکر و اندیشه انسان را وسیع و جهاناندیش میسازد تا به دورترین نقاط جهان بنگرد و عالم را مملکت خدا بداند و خیر و آسایش مردم تمام جهان را بخواهد که عاقبت و پیروزی با پرهیزکاران و شایستگان است.
🔸چنان که خدای متعال در «قرآن» چنین بشارت داده است «وَ لَقَد كَتَبْنا فِى الزَّبُورِ مِنْ بعدِ الذِكرِ انّ الارض يَرتُها عِبادِىَ الصّالِحونَ» (سوره انبیاء، آیه ۱۰۵) بعد از تورات در زبور داوود نوشتیم که البته بندگان نیکوکار من ملک زمین را وارث و متصرف خواهند شد.»
✍ علی الله اکبری
#مهدویت
#شماره۵
🆔 @farhang_puya
✍ امام علی علیهالسلام:
🔻 هركه از كردار خود خوشش آيد، خردش آسيب بيند.
📚 غررالحكم: ۸۳۸۰
#حدیث
🆔 @farhang_puya
📌 بومیسازی علوم انسانی
🔹 گزارههایی که به نام علوم انسانی شناخته میشود و در اطرافش کتابها نوشته شده، خاستگاهش مغرب زمین است. خواه ناخواه تأثیر فرهنگ و ادبیات غرب در آنها تعبیه شده است. اصطلاحاتش با همان اصطلاحاتی که موافق فرهنگ غربی است، شکل گرفته است و سردمداران و صاحبان نظریههای معروف آن، عمدتاً اهل مغرب زمین هستند.
🔸 کتابهای دانشگاهی ما نیز ترجمه ایست از کتابهایی که در اروپا و آمریکا نوشته شده با اندکی تغییر. یک یا چند مثال اروپایی را برداشتهاند و مثال ایرانی گذاشتهاند و به اصطلاح بومیسازی شده است. این وضع تا آنجا که مربوط به اصطلاحات و ادبیات باشد مشکلی ایجاد نمیشود، بالاخره الفاظ ابراز میشود ولی بحثهای دیگری هست که بر میگردد به بینشها، جهان بینیها.
🔹 یک نظریات زیربنایی در مبانی که عمدتاً با فرهنگ غرب سازگاری دارد و بر آن اساس پایهریزی شده است. مسئله اینجاست که یک اصطلاحی بار فرهنگی دارد. برای بومیسازی و اسلامی کردن علوم باید کتب عوض شود، استاد هم عوض شود. ولی نوشتن کتاب درسی دانشگاهی برای همه رشتههای علوم انسانی وقت میخواهد، نیرو میخواهد و فکر.
✍ سمیه طاهریان
#علوم_انسانی
#شماره۱۶
🆔 @farhang_puya
📌 کمبودهایی که به وسیله اسلامی کردن علوم انسانی تأمین میشوند
🔹 با توجه اینکه در یک شرایط اجتماعی و سیاسی بسیار استثنایی در طول تاریخ قرار گرفتهایم، روح خودباوری و اعتماد به نفس که در جوانان بیدار شده را تقویت نموده و در حرکتی که آغاز شده، قدمهای بلندی بردارند. مسئله دیگر این که ما در اسلام چیزهایی به برکت وحی داریم که خارج از فرمول مطالعات میدانی و آزمون و هم نقد
خطا و روشهای علمی است که در دین وجود دارد.
🔹 اینها یک محصولات آماده غیبی الهی بهشتی است در اختیار ما و ما قدرش را نمیدانیم. مخصوصاً آنجایی که تعارض دارد با دستاوردهای فکری بشری تا امروز، ما موظفیم به عنوان مدافعین اسلام و کسانی که وارث میراث علمی اسلام هستیم، اینها را کشف کنیم، استخراج کنیم و در دسترس دنیا قرار دهیم و اثبات کنیم که این نظریات برتر از نظریات شماست.
🔹 باید حرکتی شروع شود که این دو کمبود را تأمین کند؛ یکی به ما خودباوری بدهد و به خودمان جرئت بدهیم که ما هم اظهار نظر کنیم، نقد کنیم، نقد علمی منطقی، دوم ارتباط با اسلام و اثبات برتری آن برای عالم از راه منطق و استدلال با منطق عقلی و به این وسیله محافل علمی را فتح کنیم.
✍ سمیه طاهریان
#علوم_انسانی
#شماره۱۶
🆔 @farhang_puya
🖇 نگاهی به زن و مرد از دیدگاه قرآن کریم
🔹 فرصت دنیا، آزمون ورودی برای ورود به بینهایت است و فقط ملاک برترینهای در آن، با تقواترین و تلاشگران هستند
و جنسیت در تعیین نفرات برتر هیچ نقشی ندارد. در این نگاه، هستی هدفمند است.
🔸 انسان موفق، در راستای هدف هستی، هم رشد و تعالی خود را رقم زده و هم به نظام احسن خلقت لطمهای وارد نمیکند و حتی در صف حافظان نظم و کارگزاران
مدیر آزمون میکوشد امتیاز منفی در دوره آزمون دنیا فارغ از توجه به جنسیت، کاهش رتبه و درجه را میآورد. با توجه به اینکه معیار ارزشگذاری این آزمون، تقوا، ایمان و عمل صالح میباشد، انسان (زن و مرد) با حقوق مادی و منزلت اجتماعی
ارزشگذاری نمیشود.
🔹 جالب توجه آن است که زنان و مردان از جهت زن بودن و مرد بودن رقیب یکدیگر نیستند؛ بلکه نقش تکمیلی در کنار یکدیگر دارند و با امکانات یکسان و عادلانهای این آزمون را طی میکنند و در اعلام نتیجه آزمون، برای مردان نمره بیشتر به خاطر مرد بودن داده نمیشود. انسانها سرشت یکسانی دارند و در آیات مرتبط با سرشت و فطرت از واژهٔ «ناس»
و «بنی آدم» استفاده شده است.
✍ آرزو نکوئیان_زینب صدیقی
#شماره۱۸
🆔 @farhang_puya
💢 باید برای اسلامی کردن دانشگاهها برنامهریزی کنیم
🎙 علامه مصباح یزدی (ره):
🔹 اگر بخواهیم افقهای دورتری را ببینیم و فکر امروز و فردا نکنیم، فرض ما امروز نمیتوانیم دانشگاه اسلامی داشته باشیم، تا ۲۰ سال دیگر میباید داشته باشیم. پس یک برنامه کوتاه مدت برای نیازهای فوری میباشد که شامل تهیه متون مشخص و فشردهای که چهارچوب مسائل اسلامی را در زمینههایی که برخورد با علوم انسانی دارد روشن کرده است، میباشد.
📎 و همچنین اساتید دانشگاه طی یک دوره، این مطالب فشرده را که میخواهند تدریس کنند، آموزش ببینند، حالا از هر کتابی به هر صورتی، دست کم چهارچوب خودشان مشخص شود که از آن مرزها
تجاوز نکنند.
برای این کار همان طور که به برادران ستاد گفتم به نظر بنده اول فلسفه «انسانشناسی» از نظر اسلام طرح شود، چون علوم انسانی ریشهاش «انسانشناسی» است.
📎 تا انسان و ابعاد و جوانبش شناخته نشود، از سیاست و اخلاق و علوم اجتماعی و اقتصاد نمیتوان صحبت کرد و اینها بحثهایی است که در پیِ مشخص شدن موضع انسان میتواند
طرح شود.
#علوم_انسانی
#شماره۲۴
🆔 @farhang_puya
✍ امام علی علیهالسلام:
🔻 خداشناسترين مردم، پردرخواستترين آنان از خداست.
📚 غررالحكم، حدیث۳۲۶۰
#حدیث
🆔 @farhang_puya
📌 تکبر در برابر مستکبر، تواضع است
📎 همین تکبر مذموم، چنانچه در برابر مستکبری صورت بگیرد، در منطق امیرالمؤمنین(ع) عین تواضع است؛ اواخر عمر مبارکش بود که فرمود: «آگاه باشید! خداونــد مـرا بـه جنگ با سرکشان تجاوزکار، پیمانشکنان و فسادکنندگان در زمین فرمان داد؛ با ناکسان پیمانشکن جنگیدم.
📎 با قاسطين تجاوز کار جهاد کردم و مارقین خارج شده از دین را خوار و زبون ساختم؛ بانگ صاعقهای قلب رهبر خوارج را به تپش آورده، سینهاش را لرزاند و کارش را ساخت. اکنون تنها اندکی از سرکشان و ستمگران باقی ماندهاند که اگر خداوند مرا باقی گذارد، با حمله دیگری نابودشان خواهم کرد و حکومت حق را در سراسر کشور اسلامی جز مناطق پراکنده و دوردست پایدار خواهم کرد!
✍ حسین فلاحزاده
#استکبار_ستیزی
#شماره۳۴
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
📌 تکبر در برابر مستکبر، تواضع است 📎 همین تکبر مذموم، چنانچه در برابر مستکبری صورت بگیرد، در منطق
🔗 اخلاص که باشد، دیگر نه تکبری هست و نه خوپسندی
🔹 راست میگفت؛ او [امیرالمومنین (ع)] اگر عمرش کفاف میداد، به خوبی توان این کار را داشت؛ او در خردسالی، بزرگان عرب را به خاک افکنده و شجاعان دو قبيلـه معـروف "ربيعه " و "مضر" را در هم شکسته بود! او از کسانی بود که در راه خدا از هیچ سرزنشی نمیترسند.
🔸 کسانی که سیمای آنها، سیمای صدیقان و سخنانشان، سخنان نیکان است، شب زندهداران و روشنی بخشان روزند، به دامن قرآن پناه برده، سنتهای خدا و رسولش را زنده میکنند، نه تکبر و خودپسندی دارند و نه بر کسی برتری میجویند؛ نه خیانتکارند و نه در زمین فساد میکنند؛ قلبهایشان در بهشت، و پیکرهایشان در این دنیا سرگرم اعمال پسندیده است.
✍ حسین فلاح زاده
#استکبار_ستیزی
#شماره۳۴
🆔 @farhang_puya