#سخن_هفته
رهبر انقلاب در دیدار با مسئولان نظام، بار دیگر نسبت به معضل بزرگ اقتصاد کشور هشدار دادند
📝سرم نفت
✳️شاید پربیراه نیست اگر بگوییم یکی از مهمترین کارها در حوزهی اقتصادی در حال حاضر، اصلاح و ترمیم #ساختار_اقتصادی کشور، متناسب با شرایط جدید #جنگ_اقتصادی است. کاری که البته همهی کشورها برای #پیشرفت_اقتصادی نیز انجام دادهاند. مثلا چین بعد از انقلاب فرهنگی سال 1989 و قضایای میدان "تیان آن من"، در حوزهی اقتصاد دست به تغییراتی اساسی زد که ساختار حکمرانی اقتصادی آن را دستخوش تحولات شگرفی کرد.
🔰در ایرانِ پیش از انقلاب اسلامی اما متأسفانه به دلیل #حاکمیت_خاندانی وابسته به بیگانه به نام "پهلوی" و به تبع آن روی کار آمدن #کارگزارانی_خودباخته، مسیر پیشرفت اقتصادی آنگونه که باید پیش نرفت. به همین دلیل، به جای آنکه مبنای اقتصاد کشور مبتنی بر کشف و تولید فناوریهای صنعتی باشد، صرفا به #صنعت_مونتاژ (آن هم در پایینترین سطح خود)، و فروش هرچه بیشتر نفت خام روی آورد و نتیجه آن شد که اقتصاد ایران، روز به روز بیشتر وابسته به بیرون شد.
💢انقلاب اسلامی گرچه موجب شد رویکرد اقتصادی کشور از وابستگی به بیرون، به سمت #خودکفایی و #بومیسازی صنعت حرکت کند، اما متأسفانه همچنان معضل بزرگ اقتصاد کشور، یعنی وابستگی به #سرم_نفت، از میان برداشته نشد. از طرف دیگر، دولتها نیز چون توان تسلط بر هر حوزهای را با استفاده از همین درآمد نفتی در خود میدیدند، در عمل تا حد زیادی در اقتصاد دخالت میکردند و اینگونه بود که اقتصاد ایران، در کنار #اقتصاد_نفتی، به بلایی دیگر، یعنی #اقتصاد_دولتی نیز مبتلا شد.
✴️اما #اقتصاد_نفتی چه بلایی بر سر کشور میآورد؟ پیامدهای سوء اقتصاد نفتی متعدد است از جمله اینکه، وقتی نظام اقتصادی مبتنی بر درآمد و رانت نفتی شد، هر دولتی که روی کار باشد، خود را نیازمند منابع درآمدی متداول و پایدار اقتصادی که از طریق فعال کردن چرخهی تولید در اقتصاد است نمیبیند. میشود ماجرای همان «بچه پولدار ملی» که پول را راحت به دست آورده است و راحت هم از دست میدهد و بنابراین انگیزهای در جهت "رونق کسب و کار و تولید" ندارد.
♨️رهبر انقلاب با فهم دقیق از همین گزارهها بوده که تقریبا از دو دهه پیش تا به الان، نسبت به جدایی ساختار بودجهی کشور از نفت، هشدار دادهاند و متأسفانه تسلط جریان تکنوکراسی در اقتصاد ایران، مانع از تحقق آن شده است. هفتهی گذشته نیز رهبر انقلاب در دیدار با مسئولان و کارگزاران نظام، بار دیگر به این موضوع اشاره کرده و فرمودند: «اقتصاد ما چند بیماری مزمن دارد که اینها را اگر بتوانیم در این برهه حل کنیم -این برههای که با مسئلهی نفت گلاویز هستیم و تحریم و این چیزها مطرح است- به نظر من اقتصاد ما جهش پیدا خواهد کرد.»
🔶شرایط اخیر کشور، اگرچه از جنبهای میتواند تهدید محسوب شود، اما با برنامهریزی دقیق و منسجم، میتواند تبدیل به یک فرصت برای جهش و پیشرفت اقتصادی کشور شود. همانگونه که چینیها و آلمانیها از آن فرصت استفاده کردند. حل مشکلات و بیماریهای اقتصادی ایران، کار چندان پیچیدهای نیست، اگر مسئولان و مدیران کشور، به جای نگاه به بیرون، به ظرفیتهای داخل توجه کنند و برای حل این معضلات، شب و روز نشناسند.
@Khattehezbollah
68e0548946bfe37149c53007f7d172f32bd32ff1.amr
9.22M
#صوت سخنرانی استاد حسن عباسی
🔺نسخه کمحجم
موضوع: آینده روشن؛ تبيين گام دوم انقلاب اسلامی
زمان: ۲۳ اردیبهشت ۹۸
مکان: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهرانشمال
مرجع نشر سخنرانی های استاد حسن عباسی
🌐 @dr_abbasi
✅فرمان ویژه امام خامنه ای به جوانان مومن انقلابی
◀️امام خامنه ای: زمینه را برای روی کارآمدن دولت جوان و حزباللهی فراهم کنید
🔻رهبر انقلاب در دیدار رمضانی دانشجویان و نمایندگان تشکلهای دانشجویی:
🔹️ آن چیزی که ما از شما بچههای دانشجو انتظار داریم این است که خودجوش و خودکار باشید؛ مثل دوران طاغوت که ما هم واقعاً خودجوش کار میکردیم، منتظر این نباشید که شما را وارد کار کنند.
🔸️ آن روز کسی بالاسر ما نبود؛ گاهی اعلامیهای از امام میآمد و خونی در رگهای ما جاری میشد. موانع هم زیاد بود؛ کتک بود، زندان بود، گرسنگی بود و موانع پولی بود.
👈 جوانان هم امروز اینجوری باید حرکت کنند. اگر شما امروز اینجور عمل کنید، توطئههای نرم دشمن که مهمترینش فلج کردن نسل جوان است، خنثی میشود.
🔺️ اگر شما جوانان اینجوری پیش بروید و زمینه را برای روی کار آمدن #دولت_جوان و #حزباللهی فراهم کنید، غصههای شما تمام میشود و این غصهها فقط مخصوص شما نیست. ۹۸/۳/۱
🔴 جوانان کشور میتوانند در نظام مدیریت کشور تحول عظیم ایجاد کنند
رهبر انقلاب در دیدار رمضانی دانشجویان و نمایندگان تشکلهای دانشجویی:
🔹️ #بیانیه_گام_دوم، یک ترسیم کلی از گذشته و حال و آیندهی انقلاب است.
🔸️ چهار نقطهی اصلی که در بیانیه مورد تأکید بوده، «عظمت حادثهی انقلاب و ماندگاری آن»، «عظمت راه طیشده و کارکرد انقلاب تا امروز»، «چشمانداز پیش روی انقلاب» و «عظمت نقش نیروی جوان متعهد» است.
🔹️ ما یک #حرکت_عمومی لازم داریم برای رسیدن به #چشم_انداز. این حرکت طبعاً با محوریت #جوان_متعهد انجام میشود. جوان هم لزوماً ۲۲ و ۲۵ ساله نیست. منظورم این است که ۳۵سالهها و ۴۰سالهها هم جوانند.
🔺️ اینها میتوانند در نظام مدیریت کشور، تحول عظیم ایجاد کنند. ۹۸/۳/۱
@aledavood
⚡️چرا برجام را آتش نزدیم؟
پس از فرمایشات دیشب رهبر انقلاب درباره رعایت نشدن شروط ایشان در برجام، کسانی دور افتادهاند که چرا ایشان که گفته بودند اگر آمریکا برجام را پاره کند، ما آن را آتش خواهیم زد، این کار را نکردند؟
پاسخ این مسئله کاملا روشن است. به قول حضرت آقا، اگر چشم و گوش باز کنیم خواهیم دید که با وجود خروج آمریکا، رئیس جمهور ما همچنان برجام را سخت در آغوش کشیده، همه هستیاش را به برجام گره زده و اداره کشور را بدون برجام ناممکن توصیف میکند.
در چنین شرایطی، اگر برجام آتش زده میشد، باید نظام فکر سوختن رئیس جمهور را هم میکرد و این، به هیچ وجه به صلاح کشور نبوده و نیست. به عبارت دیگر، وقتی خروج ایران از برجام با تداوم دولت آقای روحانی جمع شدنی نیست، چارهای جز تحمل این هر دو وجود ندارد.
@syjebraily
🚨 پاسخ رهبر انقلاب به یکی از دانشجویان درباره نسبت مشکلات کشور با ساختار نظام
🔻 رهبر انقلاب، عصر امروز در دیدار رمضانی دانشجویان و نمایندگان تشکلهای دانشجویی:
🔹️ یکی از ناطقان سؤال کردند که این کمبودها در ادارهی کشور به ساختار برمیگردد یا به کارگزاران.
🔸️ ساختار قانون اساسی خوب است. البته ساختارها میتوانند تکمیل شوند و نواقصشان برطرف شود؛ مثلاً یک روز مجمع تشخیص نداشتیم و امروز داریم. در همهی نظامها همین است. بنابراین ساختار ایرادی ندارد منتها باید کم و زیادش کرد.
🔹️ نظام پارلمانی هم که دربارهی آن بحث شد، ما مفصل در مجمع بازنگری قانون اساسی آن را بررسی کردیم و نتیجه این شد که مشکلات #نظام_پارلمانی از #نظام_ریاستی بیشتر است.
🔺️ اما ما #کارگزاران اشکال داریم؛ ناتوانی و کوتاهی داریم. گاهی کارگزاران در حرکت اشتباهی میکنند که در جامعه شکاف بزرگ ایجاد میکند. ۹۸/۳/۱
💻 @Khamenei_ir
🔰 رهبر انقلاب در واکنش به سخنان یکی از دانشجویان درباره توقف خصوصی سازی:
👈 خصوصی سازی نیاز مبرم اقتصاد است/ البته خطاهای بزرگی صورت گرفته که باید جلوی آن را گرفت
🔻 رهبر انقلاب در دیدار رمضانی دانشجویان و نمایندگان تشکلهای دانشجویی:
🔹️ یکی از دانشجویان دربارهی خصوصیسازی سؤال کرد و خواستار توقف آن بود.
🔸️ البته در خصوصیسازی خطاهای بزرگی صورت گرفته که بنده هم مکرراً تذکراتی دادهام. اشکالاتی در خصوصیسازی هست. منتها اصل خصوصیسازی نیاز مبرم اقتصاد است؛ این از جمله اشکالات ساختار بود که اصلاح شده است.
🔺️ البته در عمل اشکالاتی وجود دارد؛ خطاها و بیتوجهیها و لغزشهایی صورت گرفته که باید جلوی لغزشها را گرفت. ۹۸/۳/۱
💻 @Khamenei_ir