صلوات مخصوص حضرت امام موسی ابن جعفر (ع)
اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَى الْأَمِينِ الْمُؤْتَمَنِ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ الْبَرِّ الْوَفِيِّ، الطَّاهِرِ الزَّكِيِّ، النُّورِ الْمُبِينِ ، الْمُجْتَهِدِ الْمُحْتَسِبِ الصَّابِرِ عَلَى الْأَذىٰ فِيكَ . اللّٰهُمَّ وَكَما بَلَّغَ عَنْ آبائِهِ مَا اسْتُودِعَ مِنْ أَمْرِكَ وَنَهْيِكَ، وَحَمَلَ عَلَى الْمَحَجَّةِ، وَكابَدَ أَهْلَ الْعِزَّةِ وَالشِّدَّةِ فِيما كانَ يَلْقىٰ مِنْ جُهَّالِ قَوْمِهِ، رَبِّ فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ وَأَكْمَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَىٰ أَحَدٍ مِمَّنْ أَطاعَكَ وَنَصَحَ لِعِبادِكَ إِنَّكَ غَفُورٌ رَحِيمٌ.
خدایا درود فرست بر امین مورد اعتماد، موسی بن جعفر، نیکوکار وفادار، پاک و پاکیزه، نور آشکار، تلاش کننده و عملکننده برای خدا، شکیبا بر آزار در راه تو. خدایا چنانکه از سوی پدرانش، آنچه از امر و نهی تو، به او سپرده شده بود، به مردم رساند و بندگانت را به راه روشن واداشت و از اهل تکبّر و سرسختی، در اموری که از نادانان ملّت خود میدید، متحمّل زحمت و مصیبت شد، پس بر او درود فرست، برترین و کاملترین درودی که بر یکی از فرمانبران و خیرخواهان بندگانت فرستادی، به درستی که تو آمرزنده و مهربانی.
5.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 مادر، پدرهامان همین که کم میآوردند
یک سفره موسی بن جعفر، نذر میکردند
ولادت امام موسی کاظم باب الحوائج مبارک باد
«کتابگردی»
مهاجرت علمای شیعه
از جبل عامل به ایران
در عصر صفوی
مهدی فراهانی منفرد
انتشارات امیرکبیر
با روی کار آمدن صفویه، برای پی ریزی مذهب شیعۂ اثنی عشری در ایران، نیاز به روحانیونی بود که بتوانند فقه جدیدی را در کنار سایر مذاهب اسلامی پایه گذاری نمایند.
هرچند پیش از آن هم، حکومت آل بویه و جنبش سربداران نیز اندیشه های شیعه گرایانه در نهاد خود داشتند و در برخی نقاط ایران نیز چنین آموزه هایی وجود داشت، اما هیچکدام موجب نشد تا ایران و ایرانی را به این مذهب سوق دهد تا اینکه صفویه با روش های خاص خود توانست با هر ضرب و زوری که بود شیعه گری را گسترش دهد و تشیع دوازده امامی را به عنوان تنها مذهب رسمی در ایران اعلام نماید و به این طریق سایر مذاهب اگر سرکوب نشدند، قطعاً محدود شدند که سر دراز این قصه همچنان ادامه دارد.
حکومت صفوی برای انجام این امر چاره ای نداشت جز اینکه از بیرون مرزها، آخوندِ شیعه وارد کند و این سرآغاز روابط خوب ایران با لبنان در تاریخ است که تا به امروز هم بنا به همین مشترکات مذهبی و البته سیاسی، ادامه دارد.
دو بازوی اجبار و تبلیغ، در کنار هم توانست تشیع را برای ایران و ایرانی فراگیر کند. «هرگز نباید این حقیقت را نادیده گرفت که شمشیر اسماعیل یکم و سختگیری و زورمداری او در ابتدای کار، اصلی ترین ابزار ارائه تشیع به مردم ایران بود. به راه افتادن دسته هایی به نام تبرّائیان در کوچه و بازار برای دریدن سینۂ آنان که از دشمنان علی (ع) تبرّا نمی جُستند» (همین کتاب، ص157) و ورود روحانیون به ایران بازوی فرهنگی این جریان به شمار می آمد که یکی از پُر آوازه ترین اشخاصی که از جبل عامل به ایران آمد، "محقق کَرَکی" است که از او در تاریخ به عنوان مخترع شیعه یاد میکنند.
صفویان با این عمل، هم با دولت عثمانی که در آن روزگار لبنان را در کنترل داشت مقابله کردند و هم به حکومت نو پای خویش مشروعیت بخشیدند و نیز بستر لازم برای رشد مذهب نو ظهور شیعه در ایران را فراهم کردند.
پس از سقوط صفوی، با سختگیری هایی که نادر شاه افشار بر مُلایان و دعانویسان داشت، روحانیون به عراق مهاجرت نموده و در نجف برای خود مدارس درس و بحث (دکّان) به پا کردند و تا حدود یکصد سال اخیر که نخستین حوزه علمیه در قم تأسیس شد، ما همچنان وارد کنندۂ آخوند بودیم؛ اما به حول و قوّه الهی و به همّت مسئولین در این چهل سال اخیر ما در جامعه به خودکفایی رسیدیم و حتی به برخی از نقاط جهان به عنوان مُبَلغ صادر هم میکنیم تا بلاد دیگر نیز با نفوذ سیاسی و مذهبی ما رونق بگیرد.
خواندن کتاب مذکور را با تعمق و تفکر بر سطر سطرش از دست ندهید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این چهار کار رو انجام بدین
دکتر الهی قمشه ای...🌹
7.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 این ویدیوی حیرت انگیز فقط ۵ ساعت از ترافیک هوایی در نقاط مختلف دنیا است.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
☘️ بسم الله الرحمن الرحیم ☘️
🔴 امروز پنجشنبه
30 تیر ۱۴۰۱
21 ذی الحجه ۱۴۴۳
21 جولای ۲۰۲۲
#ذکر_روز: لا اِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِکُ الْحَقُّ الْمُبین؛ نیست خدایی جز الله فرمانروای حق و آشکار
💠 پیامبر اکرم (صل الله علیه و آله)
كان الحسين عليه السلام علي فخذ رسول الله صل الله عليه و آله و هو يقبله و يقول: أنتَ الإمامُ ابنُ الإمامِ أبُو الأئمَةِ ، تِسعَةٌ مِن صُلبِكَ و تاسِعُهُم قائمُهُم ؛
حسين بن على عليه السلام روى زانوى پيامبر صلى الله عليه و آله نشسته بود و پيامبر او را مى بوسيد و مى گفت: تو امام ، فرزند امام و پدر امامان هستى كه نُه تن از ايشان از نسل تو هستند و نهمين آنان قيام كننده آنها است .
📚 مناقب آل أبى طالب ج ۲ ، ص ۱۹۵
@farhangi_taha
.
_🌹_پنجشنبه ها:
انگار دلمان خیلی بیشتر می گیرد
از نبودن هایی که به بودنشان
عادت داشتیم!
دلمان می گیرد برای آنها که خاک
را در آغوش دارند
می گویند پنجشنبه ها:
خفتگان ابدی در خاک بوی
آرد تفت داده گلاب و زعفران را
حس می کنند
و چشم به راه خیرات می مانند
با نثار فاتحه و صلواتی
روحشان را شاد و برایشان طلب
مغفرت کنیم
اَللّهُمَّ اغفِر لِلمُومِنینَ وَ المُومِنَاتِ
وَ المُسلِمینَ وَ المُسلِمَاتِ اَلاَحیَاءِ
مِنهُم وَ الاَموَاتِ ، تَابِع بَینَنَا وَ بَینَهُم
بِالخَیراتِ اِنَّکَ مُجیبُ الدَعَوَاتِ اِنَّکَ
غافِرَ الذَنبِ وَ الخَطیئَاتِ وَ اِنَّکَ عَلَی کُلِّ
شَیءٍ قَدیرٌ بِحُرمَةِ الفَاتِحةِ مَعَ الصَّلَوَاتِ