بِسْمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحيمِ
🌺 إِنَّ الَّذِينَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلَائِكَةُ أَلَّا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِي كُنتُمْ تُوعَدُونَ.
ﺑﻲ ﺗﺮﺩﻳﺪ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﮔﻔﺘﻨﺪ: ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭ ﻣﺎ ﺧﺪﺍﺳﺖ; ﺳﭙﺲ [ﺩﺭ ﻣﻴﺪﺍﻥ ﻋﻤﻞ ﺑﺮ ﺍﻳﻦ ﺣﻘﻴﻘﺖ] ﺍﺳﺘﻘﺎﻣﺖ ﻭﺭﺯﻳﺪﻧﺪ، ﻓﺮﺷﺘﮕﺎﻥ ﺑﺮ ﺁﻧﺎﻥ ﻧﺎﺯﻝ ﻣﻰ ﺷﻮﻧﺪ [ﻭ ﻣﻰ ﮔﻮﻳﻨﺪ:] ﻣﺘﺮﺳﻴﺪ ﻭ ﺍﻧﺪﻭﻫﮕﻴﻦ ﻧﺒﺎﺷﻴﺪ ﻭ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺑﻬﺸﺘﻲ ﻛﻪ ﻭﻋﺪﻩ ﻣﻰ ﺩﺍﺩﻧﺪ، ﺑﺸﺎﺭﺕ ﺑﺎﺩ. (فصلت_٣٠)
📌گرامی باد سالروز شهادت سید شهیدان اهل قلم، آقا سید مرتضی آوینی. (۲۰ فروردین ۱۳۷۲)
🌹هدیه به ارواح پاک و طیب شهدای اسلام و امام شهیدان صلوات
📎فرهنگی حوزه علمیه شهید آیت الله بهشتی رَحِمَهُ الله
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌چی باعث میشه آدم خودش را پنهان کنه؟
#استاد_پناهیان
📎فرهنگی حوزه علمیه شهید آیت الله بهشتی رَحِمَهُ الله
7.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فقط خودتون ببینید...
📎فرهنگی حوزه علمیه شهید آیت الله بهشتی رَحِمَهُ الله
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥🚨رهبرانقلاب:قدر اين#ماه_رمضان را بدانيم...
⚠️سال گذشته در همين ماه رمضان كسانی از دوستان ما بودند،اما امسال نيستند...
⏳بسا تیر و دیماه و اردیبهشت
بیاید که ما خاک باشیم و خشت...
📎فرهنگی حوزه علمیه شهید آیت الله بهشتی رَحِمَهُ الله
#پویش_اذان
📎فرهنگی حوزه علمیه شهید آیت الله بهشتی رَحِمَهُ الله
هدایت شده از فرهنگی شهید آیت الله بهشتی رَحِمَهُ الله
🕋 اعلام رسمی آغاز #پویش_اذان:
🌀به لطف و یاری خدای مهربان، امسال و در آغاز #بهار_قرآن و عبادت، پویش مبارک #اذان را در 📎کانال فرهنگی حوزه علمیه شهید آیت الله بهشتی رَحِمَهُ الله آغاز خواهیم نمود.
🔰 متاسفانه سنت حسنۀ اذان گفتن بهصورت #زنده و #حلقومی در منازل، مکانهای عمومی و حتی در مساجد متروک شده و اذان صرفاً بهصورت غیر زنده و از رادیو پخش میشود.
این درحالی است که برای #اذان_زنده، آثار و برکات بسیار زیاد و فوق العادهای در روایات ذکر شده و بزرگان هم بسیار تاکید داشتهاند که اذان باید توسط #همۀ_مردم و بهصورت #زنده انجام شود.
👌هدف از این پویش، ترویج اذان گویی حلقومی و زنده توسط آحاد مردم جامعه است. چه در #مساجد، چه در #بازار، #منازل، #دانشگاه_ها، #مدارس، #ادارات و سایر مکانها.
لطفا توجه داشته باشید که هدف از این پویش، ترویج حداکثری اذان گویی زنده است و هیچ تاکیدی بر مباحث قرائت و صوت و لحن و ... نداریم ... هرکسی و با هر صدایی می تواند در اوقات نماز، در منزل، مسجد، پشت بام منزل، مغازه و محل کارش اذان بگوید.
👌پس:
اولاً: در #انتشار_حداکثری مطالبی که پیرامون اذان در کانال گذاشته می شود، همکاری بفرمایید تا در ثواب و اثرات این پویش جمعی شریک باشید.
ثانیاً: هرکسی #اذان_گفتن_در_منزل یا محل کار را شروع کند و #فیلم یا #عکس آن را برای خادم کانال:
https://eitaa.com/mosaferekarbala59
ارسال نماید تا منتشر کنیم.
🎁 به لطف خدا، جوایزی نیز برای شما #طلاب عزیز و همچنین به صورت جداگانه برای #کودکان و نوجوانان عزیزتان در نظر گرفته شده.
یا علی مدد
#اذان
#اذان_میگویم
#پویش_سراسری_اذان
📎فرهنگی حوزه علمیه شهید آیت الله بهشتی رَحِمَهُ الله
هدایت شده از امیربیان اصفهان
💠 بسم الله قاصم الجبارین
💠 السلام علیک یا رسول الله
💠 السلام علیک یا امیر المومنین
❤️ امام خامنه ای:
🔶 باید از انفعال در عرصه فضای مجازی خارج شد.
🔶 انقلابیون در فضای مجازی فقط دریافت کننده پیام نباشند.
🔶 تا آنجا که می توانید ... روشنگری کنید، بصیرت افزایی کنید.
💠 عضویت در لشگر سایبری
✳️ همسنگر سلام؛
❇️ در آستانه یک انتخاب و آزمون بسیار مهم هستیم که در ترسیم مسیر پیش روی نظام اسلامی نقش اساسی و تعیین کننده ای دارد؛ و مهم تر از این انتخاب و نتیجه آن ، عملکرد ما در این آزمون است که تا چه اندازه در این امتحان موفق باشیم و سربلند بیرون آییم.
❎ در این برهه حساس و پیچ تاریخی، جبهه انقلاب اسلامی، بیش از هر روز دیگر، نیازمند هم آهنگی و تلاش هم سو در همه عرصه ها علی الخصوص در عرصه فضای مجازی می باشد.
✅ قرارگاه انقلاب اسلامی متشکل از مجموعه های انقلابی در نظر دارد با تشکیل لشگر سایبری، جبهه مردمی فعالین مجازی را در جهت رسیدن به «تمدن نوین اسلامی» تقویت نماید.
💹 در این مسیر، آموزش دادن مهارت های مورد نیاز شما را وظیفه خود می دانیم. امید است که به لطف الهی در یاری امام زمان ارواحنا فداه توفیق سربازی یابیم.
🌀 لینک عضویت در لشگر سایبری:
🌀 https://survey.porsline.ir/s/CtE9xuJ
🆔 کانال لشگر سایبری در ایتا:
🆔 https://eitaa.com/joinchat/438698090C7e4db3fe64
🌐 جهت کسب اطلاات بیشتر به ما سری بزنید:
🌐 https://amirebayan.ir/
🔔 #رسانه_باشید
📣 #اطلاعرسانی_نمایید
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸ترویج اذان گویی، مقدمه ترویج امر به معروف است🔸
ترک امر به معروف و نهی از منکر موجب نزول بلا میشود. هر چیزی خاصیت خودش را دارد. در هر شهری که امر به معروف و نهی از منکر رایج شود، خدا بلا، زلزله و این مسائل را از او دفع میکند؛ چون خدای تعالی برای هرچیزی یک خاصیتی گذاشته، برای ترکش هم یک اثری گذاشته.
اما امر به معروف و نهی از منکر مشکل است. کار سختی است. اولش آدم خجالت میکشد، از مردم میترسد، شیطان توی دلش ولوله ایجاد میکند، دلش را خالی میکند. اما #راه را نشانت دادهاند. اگر بخواهی ترس از مردم در دلت بریزد، میدانی چه کار باید کنی؟ اگر بخواهی خجالتت بریزد و برای تذکر دادن رو پیدا کنی #اذان_بگو! اذان، خجالت را از انسان میگیرد. به انسان رو میدهد.
بگو! امتحان کن!
اولش آدم #عرق میریزد. اذان اولی را که میخواهد بگوید #خجالت میکشد. این فقط یک روز است، دو روز است. اذان ظهر را که گفتی و عرقش را کردی، وقتی اذان مغرب را میخواهی بگویی، سختیاش نصف میشود. اذان صبح که خودش اصلاً یک کیفی دارد، یک #لذتی دارد. هرکس غم و غصه دارد، اذان صبح بگوید؛ غم و غصهاش برطرف میشود. فردا که دوباره اذان ظهر میگویی برات عادی شده. یک هفته اذان گفتی معتاد میشوی. اگر اذان نگویی انگار گم کردهای داری!
@haerishirazi
📎فرهنگی حوزه علمیه شهید آیت الله بهشتی رَحِمَهُ الله
🌺سوره ای که آغازش حمد و میانش اخلاص و پایانش دعاست
عَنْ أَبِیالْحَسَنِ مُوسَیبْنِجَعْفَرٍ (علیه السلام) عَنْ أَبِیهِ (علیه السلام) قَالَ: قَالَ لِأَبِی حَنِیفَهًَْ: مَا سُورَهًٌْ أَوَّلُهَا تَحْمِیدٌ وَ أَوْسَطُهَا إِخْلَاصٌ وَ آخِرُهَا دُعَاءٌ؟ فَبَقِیَ مُتَحَیِّراً ثُمَّ قَالَ: لَا أَدْرِی. فَقَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ (علیه السلام): السُّورَهًُْ الَّتِی أَوَّلُهَا تَحْمِیدٌ وَ أَوْسَطُهَا إِخْلَاصٌ وَ آخِرُهَا دُعَاءٌ سُورَهًُْ الْحَمْد.
از امام کاظم (علیه السلام)، از پدرشان (علیه السلام) روایت شده است که حضرت به ابوحنیفه فرمود: «کدام سوره آغازش حمد و میانش اخلاص و پایانش دعاست»؟ ابوحنیفه حیران شد و گفت: «نمیدانم». امام (علیه السلام) فرمود: «سورهای که آغازش حمد و میانش اخلاص و پایانش دعاست، سورهی»حمد» میباشد».
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱، ص۸ ؛ البرهان/ بحارالأنوار، ج۸۹، ص۲۳۵
♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️
قَالَ أَمِیرُالْمُؤْمِنِینَ (علیه السلام) ... سَمِعْتُ رَسُولَ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله) یَقُول ... أَلَا فَمَنْ قَرَأَهَا مُعْتَقِداً لِمُوَالَاهًِْ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّیِّبِینَ (علیهم السلام) مُنْقَاداً لِأَمْرِهِمَا مُؤْمِناً بِظَاهِرِهِمَا وَ بَاطِنِهِمَا أَعْطَاهُ اللَّهُ بِکُلِّ حَرْفٍ مِنْهَا حَسَنَهًًْ کُلُّ وَاحِدَهًٍْ مِنْهَا أَفْضَلُ لَهُ مِنَ الدُّنْیَا بِمَا فِیهَا مِنْ أَصْنَافِ أَمْوَالِهَا وَ خَیْرَاتِهَا وَ مَنِ اسْتَمَعَ إِلَی قَارِئٍ یَقْرَؤُهَا کَانَ لَهُ قَدْرُ ثُلُثِ مَا لِلْقَارِی فَلْیَسْتَکْثِرْ أَحَدُکُمْ مِنْ هَذَا الْخَیْرِ الْمُعْرِضِ لَکُمْ فَإِنَّهُ غَنِیمَهًٌْ لَا یَذْهَبَنَّ أَوَانُهُ فَتَبْقَی فِی قُلُوبِکُمُ الْحَسْرَهًُْ.
پیامبر (صلی الله علیه و آله) بدانید که هرکس با اعتقاد به ولایت محمّد (صلی الله علیه و آله) و خاندان پاک او این سوره را بخواند و به فرمان آن گردن نهد و به ظاهر و باطن آن ایمان داشته باشد، خداوند عزّوجلّ به ازای هر حرف از آن پاداشی برتر از دنیا و تمامی اموال و خوبیهای آن به او عطا فرماید؛ و هرکس به شخصی که این سوره را قرائت میکند، گوش بسپارد، به اندازهی یکسوّم ثواب قاری را به او دهند. پس تا میتوانید از این خیر و برکتی که در اختیارتان نهاده شده، بهره گیرید که آن یک غنیمت است؛ مبادا فرصتش بگذرد و حسرتش در دلهایتان باقی بماند.
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱، ص۱۴ ؛ بحارالأنوار، ج۸۹، ص۲۲۷/ الأمالی للصدوق، ص۱۷۵؛ فیه: «من اصناف اموالها ... الی آخر» محذوفٌ/ الإمام العسکری، ص۲۹؛ فیه: «کل واحده منها أفضل ... الی آخر» محذوفٌ/ نورالثقلین/ البرهان
📎فرهنگی حوزه علمیه شهید آیت الله بهشتی رَحِمَهُ الله
🌺تقوای قبل از ایمان
📌(ذَٰلِكَ الْكِتَابُ لَا رَيْبَ فِيهِ هُدًى لِّلْمُتَّقِينَ)
ﺩﺭ [ﻭﺣﻲ ﺑﻮﺩﻥ ﻭ ﺣﻘّﺎﻧﻴّﺖ] ﺍﻳﻦ ﻛﺘﺎﺏِ [ﺑﺎ ﻋﻈﻤﺖ] ﻫﻴﭻ ﺷﻜﻲ ﻧﻴﺴﺖ ; ﺳﺮﺍﺳﺮﺵ ﺑﺮﺍﻱ ﭘﺮﻫﻴﺰﻛﺎﺭﺍﻥْ ﻫﺪﺍﻳﺖ ﺍﺳﺖ.
خداوند متعال در قرآن حدود ۲۵۰ مرتبه از مفهوم «تقوا» استفاده فرموده است.
در قرآن بیشترین دستور دربارۀ تقواست.
تقوا در یک دستهبندی، به «تقوای قبل از ایمان» و «تقوای بعد از ایمان» تقسیم میگردد.
کسی که هنوز مسلمان و مؤمن نشده و هنوز وارد دین نشده است، وقتی صفحۀ دوم قرآن را باز میکند، این آیه را میخواند: «ذلِکَ الْکِتابُ لا رَیْبَ فیهِ هُدىً لِلْمُتَّقینَ؛ این کتاب متقین را هدایت میکند» (بقره/۲) چرا قرآن در همین ابتدای کار، پای تقوا را وسط میکشد؟
معلوم میشود مقصود از این تقوا «تقوای قبل از دینداری» است!
تقوای قبل از مسلمانی و دینداری یعنی «اهل مراقبت هستی؟ یا نه، کلاً، همینطوری ولنگار زندگی میکنی؟ اهل حسابوکتاب و دقت هستی؟ یا نه، بینظم و بیحسابوکتاب و بیدقت زندگی میکنی؟»
اگر کلاً آدم هواپرستی هستی و اصلاً قدرت کنترل خودت را نداری، وقتی سراغ دین هم بیایی، او نمیتواند از تو دستگیری کند!
بعضیها مسلمان نیستند ولی اهل تقوا هستند، یعنی در زندگی خودشان اهل مراعاتهایی هستند. چنین کسی تقوای به معنای عام کلمه را داراست. درست است که خدا و دستور خدا را نمیشناسد، اما وجدانش که بیدار است، اخلاقیات را که میفهمد، خیلی از امور را آدم همینطوری بدون دین هم میتواند درک بکند!
مقام معظم رهبری در اینباره میفرماید: قرآن کریم میگوید: «هدی للمتقین»؛ نمیگوید «هدی للمؤمنین». «هدی للمتّقین»؛ یعنی اگر یک نفر باشد که دین هم نداشته باشد، اما تقوا داشته باشد -ممکن است کسی دین نداشته باشد، اما به همین معنایی که گفتم، تقوا داشته باشد- او بلاشک از قرآن هدایت خواهد گرفت و مؤمن خواهد شد. اما اگر مؤمن تقوا نداشته باشد، احتمالاً در ایمان هم پایدار نیست. بستگی به شانسش دارد: اگر در فضای خوبی قرار گرفت، در ایمان باقی میماند؛ اگر در فضای خوبی قرار نگرفت، در ایمان باقی نمیماند. (۷۷/۰۲/۰۷)
حالا اگر کسی مؤمن بشود ولی این تقوای اولیه را نداشته باشد؛ سرانجامِ او چه میشود؟
آدم بیتقوا هیچوقت به سرانجام و فرجام خوب نمیرسد، او عاقبتبهخیر نمیشود! چرا که قرآن میفرماید: «وَ الْعاقِبَةُ لِلْمُتَّقینَ؛ عاقبت و سرانجامِ نیک، برای متقین است»(قصص/۸۳)
«تقوای عمومی» تقوای قبل از مسلمانی است که عبارت است از «اهلِ نظم، دقت، سختکوشی و مراقبت بودن» ما در مدارسمان بیش از اینکه بر ایمان و عقاید فرزندانمان تأکید بورزیم لازم است بر «تقوای عمومی» آنها سرمایهگذاری کنیم. بسیاری از مدرسهها، بچه را باتقوا بار نمیآورند، بلکه به دنبال این هستند که آنها را قانونمند یا حتی اخلاقی بار بیاورند اما دریغ از اینکه به فکر تقوای عمومی بچهها باشند! آنگاه میبینید، این اخلاق و قانونمداری بهراحتی و با کمترین بهانهای از دست میرود! چون ضامن این اخلاق و قانونمداری تقواست که بر آن تأکید نشده است.
ما اگر شروع کنیم تقوای عمومی یعنی تقوای قبل از دین را به فرزندانمان آموزش دهیم، دیگر نیازی به این حجم فراوان از تبلیغات دینی نداریم! اگر تقوای قبل از دینداری را آموزش دهیم؛ کارمان آسانتر میشود، چون در جامعهای تنفس میکنیم که آدمها خارج از دین هم اهل تقوا هستند؛ یعنی خودشان را جمع میکنند!
فسادخیزترین مدارس، مدارسی هستند که ایمان به بچهها آموزش میدهند، اما تقوای قبل از ایمان را آموزش نمیدهند! اینها آدمهایی درست میکنند که بعداً یا دین را تحریف میکنند، یا علیه دین قیام میکنند و قیامشان هم مؤثر است، چون قبلاً در مدرسۀ مذهبی درس خواندهاند! اینها وقتی دین را تحریف کنند، مردم راحتتر میپذیرند، چرا؟ چون اطلاعات دینیِ آنها عالی است ، منتها مشکلشان این است که تقوا ندارند...
#استاد_پناهیان
📌خلاصه بحث