12.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌺حاج مرشد چلویی
📌به روایت استاد عالی
📎فرهنگی حوزه علمیه شهید آیت الله بهشتی رَحِمَهُ الله
زمان امساک روزه و وقت نماز صبح
#مقام_معظم_رهبری حفظه الله
📎فرهنگی حوزه علمیه شهید آیت الله بهشتی رَحِمَهُ الله
13.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌺در همه مشکلات یابن الحسن ...
#آیت_الله_ناصری حفظه الله
📎فرهنگی حوزه علمیه شهید آیت الله بهشتی رَحِمَهُ الله
📚 خون دماغ شدن هنگام روزه داری
#احکام_روزه
#مبطلات_روزه
📎فرهنگی حوزه علمیه شهید آیت الله بهشتی رَحِمَهُ الله
1_971379185.m4a
15.33M
#ترنم_وحی
📌تفسیر یک آیه از جزء۹
📍شرط نزول برکات
📎حجت الاسلام سید فتاح حکمت منش
📎فرهنگی حوزه علمیه شهید آیت الله بهشتی رَحِمَهُ الله
(وَ لَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرى آمَنُوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَيْهِمْ بَرَكاتٍ مِنَ السَّماءِ وَ الْأَرْضِ وَ لكِنْ كَذَّبُوا فَأَخَذْناهُمْ بِما كانُوا يَكْسِبُونَ)
و اگر اهل شهرها و آباديها، ايمان مىآوردند و تقوا پيشه مىكردند، بهيقين بركات آسمان و زمين را بر آنها مىگشوديم؛ ولى [آنها حق را] تكذيب كردند؛ ما هم آنان را به كيفر اعمالشان مجازات كرديم.
📚 سوره اعراف_ آیه ۹۶_ صفحه ۱۶۳
سُوَید بن غَفَلَة گوید: ... حضرت فاطمه سَلامُ اللهِ عَلَیها فرمودند:
چه چیزی سبب گردید تا از علی عَلَیهِ السَّلامُ عیب جویی کنند؟
عیب او گفتند؛ زیرا شمشیرش، خویش و بیگانه، شجاع و ترسو نمیشناخت.
دریافتند که او به مرگ توجّهی ندارد.
دیدند که او چگونه بر آنها میتازد و آنان را به وادی فنا میافکند. و برخی را برای عقوبت و سرمشق دیگران باقی میگذارد.
به کتاب خدا مسلّط و دانا.
و خشم او در راه خشنودی خداوند بود.
به خداوند سوگند! اگر از طریق آشکار و نمایانِ حق، منحرف نشده و از قبول دلایل و حجّتهای روشن و مبیّن، امتناع نمینمودند، آنان را به راه مستقیم، هادی و رهنمون میشد و از انحراف و اعوجاج آنان جلوگیری مینمود.
به خداوند سوگند، اگر مردانتان در خارج نشدن زمام امور، از دستان علی عَلَیهِ السَّلامُ پای میفشردند و تدبیرِ کار را آنچنان که پیامبر صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّم به او سپرده بود، تحویل او میدادند؛ علی عَلَیهِ السَّلامُ آن را به سهولت راه میبرد و این شتر را به سلامت به مقصد میرساند، آنگونه که حرکت این شتر رنجآور نمیشد.
علی عَلَیهِ السَّلامُ آنان را به آبشخوری صاف و مملو و وسیع هدایت میکرد که آب از اطرافش سرازیر میشد و هرگز رنگ کدورت به خود نمیگرفت.
او آنان را از این آبشخور سیراب به در میآورد.
علی عَلَیهِ السَّلامُ خیر و نیکی را در نهان و آشکار برای آنان خوش میدارد.
او اگر بر مسند مینشست هرگز بهرهای فراوان از بیتالمال را به خود اختصاص نمیداد و از فزونی و ثروت دنیا جز به مقدار نیاز برداشت نمیکرد، به مقدار آبی که تشنگی را فرو نشاند و خوراکی که گرسنگی را برطرف نماید.
[در آنهنگام] مرد پارسا، از تشنه حطام دنیا باز شناخته میشد و راستگو از دروغگو متمایز میگشت:
لَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُری آمَنُوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَیْهِمْ بَرَکاتٍ مِنَ السَّماءِ وَ الْأَرْضِ وَ لکِنْ کَذَّبُوا فَأَخَذْناهُمْ بِما کانُوا یَکْسِبُونَ. / و الَّذِینَ ظَلَمُوا مِنْ هؤُلاءِ سَیُصِیبُهُمْ سَیِّئاتُ ما کَسَبُوا وَ ما هُمْ بِمُعْجِزِین (زمر/۵۱)
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۵، ص۲۱۸ ؛ بحار الأنوار، ج۴۳، ص۱۵۹
📎فرهنگی حوزه علمیه شهید آیت الله بهشتی رَحِمَهُ الله
📝آیا سن حضرت خدیجه در هنگام ازدواج با پیامبر، چهل سال بوده است؟
🔹درمورد سن حضرت خدیجه سلام الله علیها هنگام ازدواج با رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله، اختلاف زیادی بین مورخین وجود دارد به شکلی که از ۲۵ سال تا ۴۶ سال گفته شده است؛
۱. ۲۵ سال (دلائل النبوة للبيهقي ط دار الکتب العلمية ج۲ ص۷۱)
۲. ۲۸ سال که بیشتر مورخین این قول را پذیرفته اند. (شذرات الذهب ج۱ ص۱۴، سير أعلام النبلاء ج۲ ص۱۱۱)
۳. ۳۰ سال (نک: السيرة الحلبية ج۱، ص۱۴۰ وتاريخ الخميس، ج۱، ص۲۶۴)
۴. ۳۵ سال. (السيرة النبوية لابن کثير ج۱ ص ۲۶۵)
۵. ۴۰ سال (أسد الغابة (دار الشعب) ج۷ ص۸۰)
۶. ۴۴ سال ( تهذيب تاريخ دمشق ج۱ ص۳۰۳ عن الواقدي)
۷. ۴۵ سال (تهذيب الأسماء ج۲ ص۳۴۲)
۸. ۴۶ سال (نک: أنساب الأشراف (قسم حياة النبي ص۹۸)
اما دلیل اینکه بر خلاف نظر اکثر مورخین، سن ایشان چهل سال القاء شده، شاید به دلیل فضیلت سازی برای برخی دیگر از همسران پیامبر باشد. والله اعلم.
🔸بیهقی، بیست و پنج سالگی را نظر صحیح می داند. او می گوید: «سن حضرت خدیجه (در هنگام وفات) شصت و پنج ساله بود و برخی دیگر گفته اند در آن وقت ایشان پنجاه ساله بوده است که قول صحیح هم همین است.» (بیهقی، دلائل النبوة، ج۲، ص۷۱) وی در جای دیگر می نویسد: «پیامبر با خدیجه در سن بیست و پنج سالگی و پانزده سال قبل از بعثت ازدواج کرد.» ( همان، ص۷۲) بنابراین طبق قول بیهقی وقتی ایشان پانزده سال قبل از بعثت ازدواج نموده باشند، با این حساب سن حضرت خدیجه در زمان ازدواج با پیامبر اکرم بیست و پنج سال بوده است. و این قول را افراد دیگری غیر از بیهقی نیز پذیرفته اند. (الصحیح من سیرة النبی الاعظم، ج۲، ص۱۱۶ به نقل از محمد رسول الله: سیرته و اثره فی الحضارة، ص۴۵)
🔹اما اکثر محققین و مورخین سن ایشان را در زمان ازدواج بیست و هشت سال می دانند. نویسنده شذرات الذهب می گوید: «و رجح کثیرون أنها ابنة ثمان و عشرین». (شذرات الذهب، ج۱، ص۱۳۴) حاکم نیشابوری نیز فقط همین قول را برای ابن اسحاق (سیره نویس مشهور) نقل می کند. (الحاكم النيسابوري، المستدرك،ج۳، ص۱۸۲) ابن عساکر و ذهبی و مرحوم إربلی به نقل از ابن عباس می گویند: خدیجه در زمان ازدواج با آن حضرت بیست و هشت ساله بود. (الذهبي، سير أعلام النبلاء،ج۲، ص۱۱۱، ابن أبي الفتح الإربلي، كشف الغمة، ج۲، ص۱۳۵، ابن عساكر، تاريخ مدينة دمشق، ج۳، ص۱۹۳) مرحوم إربلی در جای دیگر به نقل از ابن حماد می نویسد: حضرت خدیجه در زمان ازدواج با آن حضرت بیست و هشت ساله بود. (كشف الغمة، همان، ص۱۳۳) بلاذری در ضمن اقوال مختلف نقل کرده که گفته شده: پیامبر بیست و سه ساله و خدیجه بیست و هشت ساله بوده است. (انساب الاشراف، ج۱، ص۹۸)
🔸اما قول چهل سالگی حضرت، به گفته عده ای از مورخین همچون حاکم نیشابوری، ابن عبدالبر و ابن اثیر، قولی شاذ است به این بیان که: تمامی کسانی که سن آن حضرت را در زمان ازدواج چهل سال می دانند، گفته اند: عمر ایشان در زمان وفات شصت وپنج سال بوده است. حاکم نیشابوری یکی از مورخین و استوانه های علمی اهل تسنن می گوید: «...عن هشام بن عروة قال توفیت خدیجة بنت خویلد رضی الله عنها وهی ابنة خمس وستین سنة... هذا قول شاذ فإن الذی عندی أنها لم تبلغ ستین سنة؛ هشام از پدرش عروة بن زبیر نقل می کند که حضرت خدیجه در زمان وفات شصت وپنج ساله بود. وی در ادامه می نویسد: قول به شصت وپنج سالگی ایشان، قولی شاذ است و به نظر من سن حضرت خدیجه در زمان وفات به شصت سال نرسیده بود.» (همان)
🔗با تلخیص از پایگاه تخصصی حضرت خدیجه سلام الله علیها
📎فرهنگی حوزه علمیه شهید آیت الله بهشتی رَحِمَهُ الله
1_971379503.m4a
15.98M
#ترنم_وحی
📌تفسیر یک آیه از جزء۱۰
📎حجت الاسلام سید فتاح حکمت منش
📎فرهنگی حوزه علمیه شهید آیت الله بهشتی رَحِمَهُ الله
1_973956365.m4a
20.31M
#ترنم_وحی
📌تفسیر یک آیه از جزء ۱۱
📍ضررهای منافقان
📎حجت الاسلام سید فتاح حکمت منش
📎فرهنگی حوزه علمیه شهید آیت الله بهشتی رَحِمَهُ الله
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پیشنهاد_وضعیت
جمهوری اسلامی، تل آویو و حیفا را با خاک یکسان خواهد کرد... ان شاءالله
📎فرهنگی حوزه علمیه شهید آیت الله بهشتی رَحِمَهُ الله