#نکتههای بیانات رهبری در دیدار اعضای ستاد برگزاری کنگره بینالمللی شهدای مقاومت و مدافع حرم ۱۴۰۳/۰۳/۳۰
🟢چهار جنبه مدافعان حرم:
1⃣ جنبهی نمادین
2⃣ جهاننگری انقلاب
3⃣ این حرکت یک خطر بزرگ را از سر منطقه و از سر کشور ما بالخصوص دور کرد.
4⃣ این حادثه نشان داد که انقلاب، بعد از گذشت چهار دهه، «قدرت بازآفرینی» حوادث ذاتی خودش را که در اوّل انقلاب بارز بود دارد.
✴️معنای نمادین و معنای رمزی، این است که درست است که حرکت به سمت حرمهای اهلبیت و دفاع از حرمهای اهلبیت، در واقع دفاع از مزار و احترام به آن مزار است، لکن این در واقع احترام به محتوا و مکتب آن پیکر مطهّری است که آنجا قرار گرفته.
✴️اهلبیت آرمانهای بلندی دارند که اینها هیچ وقت کهنه نخواهد شد و در صدر خواستههای همهی وجدانهای پاک و انسانهای آزاده وجود دارد، مثل عدالت، مثل آزادی، مثل مبارزهی با قدرتهای ظالم و ستمگر، مثل وجوب ایثار در راه حق، فداکاری.
✴️وجدان پاک و ناآلوده در همهجای دنیا هست. اینها را باید مخاطب قرار داد؛ از اینها غفلت نباید بکنیم. یکی از چیزهایی که باید به اینها تخاطب کرد و منتقل کرد همین است؛ این آرمانها.
✴️دشمنیِ آن کسانی هم که باعث شدند این حرکت به وجود بیاید در واقع با همان آرمانها است.
✴️یکی از نیازهای حتمی هر نهضتی، هر حرکتی، حرکت اجتماعیای، سیاسیای وجود نگاه به محیط بینالمللی، محیط منطقهای، تعاملها، رابطهها، نسبتها و مانند اینها است.
✴️ما در این زمینه، در گذشتهی تاریخیِ نهچندان دورِ خودمان، حدّاقل دو بار گزیده شدیم: یکی در قضیّهی مشروطه، یکی در قضیّهی نهضت ملّی نفت.
✴️در قضیّهی مشروطه بعد از آنکه مشروطه سرپا شد و درست شد، گرفتاریهای علاقهمندان به مشروطه و مسئولان و دلسوزان و دنبالگیران مشروطه متوجّه مسائل داخل کشور شد ،از بیرون غفلت کردند.
✴️امام در اوّلین سخنرانیهایی که کردند، در کنار اسم آوردن از فجایع رژیم شاه و مانند اینها، اسم آمریکا را آوردند، اسم صهیونیسم را آوردند، اسم اسرائیل را آوردند؛ از اوّل، متوجّه این قضایا بودند.
✴️فرمایشات امام سرشار است از حلّ مسائل داخلی و پرداختن به مسائل داخلی، امّا در اغلب فرمایشات امام که شما نگاه کنید، اشارهی به خطرات بیرونی و امکاناتی که کشور را تهدید میکند وجود دارد.
✴️نگرش جهانی، نگرش منطقهای، نگرش جامع، غفلت نکردن و مشغول نشدن و سرگرم نشدن فقط به مسائل داخل؛ این در انقلاب وجود داشت.
✴️اینها میخواستند به وسیلهی داعش حکومتهایی تشکیل بدهند به نام اسلام، دو طرفِ ایران اسلامی را ــ شرق ما در یک کشور، غرب ما در یک کشور ــ اسلام تکفیری را علم کنند و جمهوری اسلامی را در واقع با فشارهای گوناگونِ مذهبی و فکری و عقیدتی، علاوه بر اقتصادی و مانند اینها، حل کنند، هضم کنند، از بین ببرند؛ حرکت مدافعان حرم این را خنثی کرد.
✴️یک گروه جوان و پیر، از کشورهای مختلف و با مرکزیّت جمهوری اسلامی توانستند یک نقشهی مهمّ پُرخرجِ حسابشدهی دستگاهِ استکبار و استعمار را بکلّی خنثی کنند؛ این جهاننگری انقلاب خیلی چیز مهمّی است.
✴️حرکت مدافعان حرم، با این نگاه، منطقه را نجات داده؛ یعنی این چیز مهمّی است که منطقه را از یک خطر بزرگ، از شرّ یک نقشهی خطرناک نجات داده.
✴️اینها[داعشی ها] بنا بود بیایند در منطقه حضور داشته باشند که [در این صورت،] دیگر امنیّتی برای کسی باقی نمیماند.
✴️حضور مدافعان حرم نشان داد که انقلاب اسلامی قدرت بازآفرینی و استمرار همان شور و حماسهی اوّل انقلاب را دارد؛ یعنی این را ثابت کرد.
✴️یک جوانی با امکانات جوانی، با امکانات جوانی کردن، از آسایش، از محبّت، از برخورداریهای مادّی، از رشد تحصیلی و مانند اینها خودش را جدا میکند میرود برای دفاع از یک فکر، از یک حرکت، از یک انقلاب، از یک نهضت! این چیز خیلی مهمّی است.
✴️صفا و شجاعت و ایثار و اخلاص و اعتقاد عمیق به مبانی اسلامی و انقلابی در این جوانهایی که رفتند، واقعاً شگفتانگیز است، واقعاً یک پدیدهی بینظیری است؛ انسان تعجّب میکند.
✴️جز لطف خدا، جز هدایت الهی و سرانگشت هدایت ائمّهی معصومین (علیهم السّلام)، چیز دیگری نمیتواند باشد.
✴️مدافعان حرم و خانوادههایشان مایهی افتخار و سرافرازی ایران اسلامیاند؛ مایهی نجات و کامیابی انقلاب اسلامی هستند و جمهوری اسلامی قطعاً رهین منّت این عزیزان، این شهیدان و این خانوادهها و این مدافعان است.
✴️خداوند انشاءالله درجاتشان را عالی کند و روحشان را با پیغمبر محشور کند و آنها را از ما راضی کند، ما را هم به آنها ملحق کند.
✨✨✨✨✨
@farmanevali
#نکته های بیانات در دیدار مدیران و جمعی از اساتید مدرسه عالی شهید مطهری ۱۴۰۳/۰۴/۱۳
✴️برنامهها نوبهنو باید بر حسب نیازهای زمان تجدید بشود؛ این طبیعی است.
✴️[وقتی از] بهاصطلاح تحوّل اسم میآوریم معنایش این نیست که اصول و مبانی عوض بشود. اتّفاقاً اصول و مبانی نباید دست بخورد، چون مبانی، مبانی درستی است. آنچه بایستی دستکاری بشود، برنامهها است.
✴️باید دید چه درسی بیشتر مورد نیاز است، چه درسی بیشتر در جامعه مورد استقبال قرار میگیرد، با توجّه به ابزارهایی که امروز به وجود آمده که در بیست سال پیش و چهل سال پیش این ابزارها نبود، چه جور تدریسی امروز لازم است که انجام بگیرد؛ یعنی این چیزها مهم است.
✴️[آن وقت] بر اساس این برنامهریزی جدید، شما استاد انتخاب میکنید، طبقهبندیِ شاگردان را تنظیم میکنید، برنامهها را تنظیم میکنید و خروجیهای خوبی خواهید داشت.
✴️یک مسئلهی مهم، مسئلهی تهذیب و تدیّن و دینداری است.
✴️این مدرسه[مدرسه عالی شهید مطهری] باید مظهر دینداری باشد به معنای واقعی کلمه؛ یعنی در واقع نشان بدهد که یک محیط حوزوی ـ دانشگاهی، یک محیطی که ترکیبی از آرایش حوزوی و آرایش دانشگاهی است، میتواند افرادی را ارائه بکند که علاوه بر علم، دارای تقوا، دارای تزکیهی نفْس باشند؛ این نشان داده بشود؛ این در تهران به نظر من خیلی خوب است.
✴️اگر چنانچه انشاءالله توفیقات الهی شامل حال شما در این حرکتی که حالا شروع کردید و میخواهید شروع کنید، بشود، میتوان مدرسهی شهید مطهّری را مظهر و نمونهی حوزهی تهران قرار داد.
✴️حوزههای علمیّهی ما واقعاً احتیاج دارند به حرکتهای جدید. کارهای نکرده زیاد است.
✴️یک نکتهی دیگر هم غیر از این مسئلهی تزکیه و برنامهریزی منظم، مسئلهی انضباط است.۶
✴️گسترش دستگاهها خیلی خوب است، اگر انسان بتواند درست اداره کند.
✴️سپردن کار به یک نفر و رها کردن کار در دست افراد [درست نیست]؛ مدیریّت عالی بایستی اِشراف همهجانبه داشته باشد.
✴️البتّه از همکاری همهی کسانی که میتوانند همکاری کنند باید استفاده کرد، شکّی نیست، بخصوص نیروهای جوان، ولیکن آن مدیریّت عالی باید اشراف و نگاه جامع داشته باشد.
✴️انضباط را حفظ کنید؛ مراقب باشید از دستتان در نرود.
✴️اگر دیدید اداره کردن یک جایی سخت است، تعطیل کنید؛ هیچ نگران نباشید از اینکه فلان واحد را در فلان شهر تعطیل میکنید، وقتی که انسان نتواند درست آن را اداره کند. انشاءالله خداوند متعال شما را موفّق بدارد.
🟢راجع به انتخابات:
✴️که اگر کسی تصوّر کند که این عدّهای که رأی ندادند، به خاطر این بوده که با نظام مخالف بودند، سخت در اشتباه است؛ این برداشت، این فهم صد درصد اشتباه است!
✴️[شاید کسی] مشکل دارد، گرفتاری دارد، کار دارد، حوصله ندارد، وقت نمیکند، انواع و اقسام موانع برای این کار وجود دارد.
✴️حالا امیدواریم که انشاءالله در این مرحلهی دوّم، اجتماع مردم شوقانگیز باشد و مایهی آبرو برای نظام اسلامی باشد.
✴️مشارکت مردم برای نظام جمهوری اسلامی پشتوانه است، مایهی آبرو است، مایهی سربلندی است.
✴️اگر چنانچه مردم مشارکت واضحتر و بهتر و روشنتری داشته باشند، نظام جمهوری اسلامی این توانایی را پیدا خواهد کرد که حرف خودش و نیّات خودش و مقاصد خودش را ــ چه در داخل کشور، چه در مجموعهی امتداد راهبردی کشور ــ تحقّق ببخشد، و این فرصتِ خیلی بزرگی است برای کشور.
✴️امیدواریم انشاءالله خدای متعال دلهای همهی ما را هدایت کند به آنچه مورد رضای او است و همهی کسانی که اسلام را دوست دارند، جمهوری اسلامی را دوست دارند، پیشرفت کشور را دوست دارند و بهبود اوضاع کشور و پُر کردن خلأها را دوست دارند، به وسیلهی آرائشان این را در روز جمعهای که پسفردا باشد، ارائه کنند و نشان بدهند؛ و خداوند توفیق بدهد تا بتوانند بهترین [فرد] را انتخاب کنند؛ کسی که بتواند این اهداف را انشاءالله در کشور تحقّق ببخشد.
✨✨✨✨✨
@farmanevali
🇮🇷پویش #گوش_به_فرمان_ولی🇮🇷
🔰 مطالعه یا استماع بیانات مقام معظم رهبری
📆 صد و یکمین سخنرانی: ۱۴۰۳/۰۴/۱۷
📝 بیانات رهبر انقلاب در دیدار اعضای هیئت دولت سیزدهم
💯 هیچ متن و فیلم خلاصهای، جای اصل سخنان حضرت آقا را نمیگیرد.
📝متن بیانات
🎵صوت بیانات
🎥فیلم بیانات
😎 منتظر ارسال نکته ها و تصمیم هایتان بعد از مطالعه هستیم .
⬅️ به پویش گوش به فرمان ولی بپیوندید.
⬅️ نحوه ی فعالیت شما در پویش
✨✨✨✨✨
@farmanevali
هدایت شده از پویش گوش به فرمان ولی
💢💢💢💢💢
📖 خب بریم سخنرانی جدید حضرت آقا رو با دقت بخونیم یا بشنویم ...
📝 منتظریم اعضای خوبِ کانال، نکات شاخصِ اون رو برامون بنویسند و بگن چه تصمیمهایی متناظر با اون نکات گرفتند.
💬 اگر ایده ای به ذهنتون رسید هم که خیلی خوشحال میشیم بهمون بگید.
⏪ نحوه ی فعالیت شما در پویش
✨✨✨✨✨
@farmanevali
May 11
#نکتههای بیانات رهبری در دیدار با اعضای هیئت دولت سیزدهم ۱۴۰۳/۰۴/۱۷
✴️جلسه برای تشکّر است و امیدواریم انشاءالله خدای متعال از شماها این زحماتتان را قبول کند. و آنچه انجام دادید یک طرف، آنچه نیّت انجامش را هم داشتید یک طرف؛ آن هم همینجور اهمّیّت دارد.
✴️خدمتگزاری افراد نباید فقط در چهارچوب این عناوین مشخّص مدیریّتهای خاص باشد؛ باید در همهی شرایط، در همهی موارد، آماده باشند برای کار و خدمتگزاری.
✴️دولت مرحوم آقای رئیسی (رضوان الله علیه) دولت کار بود، دولت امید بود، دولت حرکت در بخشهای داخلی و خارجی بود.
🟢خصوصیّات مرحوم آقای رئیسی (رضوان الله علیه):
1⃣ مردمی بودن
✴️محور برنامهریزیها و اقدامها و کارها و شاخصهایی که مورد نظر ایشان بود، حلّ مشکلات مردم بود. حالا ممکن بود بعضی به نتیجه برسد، بعضی نرسد، امّا محور کارهای ایشان اینها بود.
2⃣ اعتقاد به تواناییهای داخلی
3⃣ صراحت در اعلام مواضع انقلابی و دینی
✴️دوپهلو حرف زدن و ملاحظهی این را کردن که اگر ما مواضع انقلابیمان را صریح بیان کنیم، فلان آدم، فلان دسته، فلان شخصیّت ممکن است ناراحت بشوند، این ملاحظات را ایشان نداشت؛ یعنی مواضع انقلابی خودش را، همان که به آن معتقد و پابند بود، ایشان صریح بیان میکرد.
4⃣ خستگیناپذیری از کار
5⃣ مأیوس نشدن از زخمزبانها
✴️زخمزبان هم زیاد به ایشان میزدند، [امّا] مأیوس نمیشد. البتّه نمیشود گفت که رنج نمیکشید؛ چرا، رنج هم میکشید، گاهی پیش بنده شکایت هم میکرد، لکن مأیوس نمیشد و سرد نمیشد از کار کردن و دنبالگیری کردن.
6⃣ در سیاست خارجی دو خصوصیّت را ایشان با هم و در کنار هم رعایت میکرد: یکی تعامل، یکی عزّتمداری و عزّتمندی.
✴️ما سالها بود آفریقا را کنار گذاشته بودیم، با همهی سفارشهایی که راجع به آفریقا میشد؛ ایشان با آفریقا ارتباط برقرار کرد، رفتوآمد کرد، تعامل کرد.
✴️یکی از اولویّتها همسایگی بود که ایشان به مسئلهی همسایگی اهمّیّت میداد.
7⃣ اهتمام به طرحهای بزرگ
✴️مثلاً فرض کنید مثل همین انتقال آب از دریا به چند نقطه یا مثلاً در همین مسئلهی آب، انتقال آب از راههای دور به شهرهایی که مدّتها بود در انتظار آب بودند؛ ایشان مسئلهی شُرب اینها و کشاورزی اینها را حل کرد.
8⃣ جدّاً متواضع بود، جدّاً بردبار بود.
✴️اهل مدارا بود با کسانی که اختلاف نظر داشتند؛ چه اختلاف نظری، چه اختلافات نظریای که منتهی میشد به اختلاف عملی در عرصه.
✴️ایشان در یک موردی یک اختلافی با یک جایی داشتند، من گفتم شما اصلاً عکسالعمل نشان ندهید؛ خیلی سخت بود برایش، [امّا] اصلاً عکسالعمل نشان نداد، یعنی واقعاً مدارا کرد؛ [در حالی] که اگر ایشان مثلاً این صبر و این تحمّل را نداشت، بنا بود یک دعوای بزرگی در کشور راه بیفتد.
9⃣ اهل ذکر و توسّل و دعا
✴️ایشان اهل دعا بود، اهل ذکر بود، اهل توسّل بود، اهل گریه بود و دلش روشن بود و قلباً با عالم غیب مرتبط بود؛ و همینها است که انسان را نجات میدهد، انسان را پیش میبرد.
✴️من این موارد را گفتم برای اینکه اینها ثبت بشود به عنوان یک الگو؛ معلوم بشود کسی که رئیس قوّهی مجریهی یک کشور است، میتواند مجموعهی این خصوصیّات عملی و فکری و قلبی و مانند اینها را با همدیگر داشته باشد و دنبال کند ــ میشود، میتواند ــ که ایشان بحمدالله داشت.
✴️بخصوص از شخص آقای مخبر من بایستی تشکّر ویژه بکنم؛ هم به خاطر همکاریشان با آقای رئیسی در طول این سه سال ــ که البتّه یک روضهی مفصّل هم باید برای آقای مخبر بخوانیم [بابت] سختیهایی که ایشان کشید و مشکلاتی که ایشان تحمّل کرد؛ واقعاً ایشان خیلی مشکل تحمّل کردند، امّا خوب همکاری کردند با مرحوم آقای رئیسی و با دولت ــ و هم برای این چهل پنجاه روز اخیر که ایشان در موضع «سرپرست ریاست جمهوری» حقّاً و انصافاً خیلی خوب کار کردند، خوب تلاش کردند، کارها را دنبال گرفتند، دنبال کردند. اینکه گفته شده بود «تا روز آخر، همهی کارها انجام بگیرد» را ایشان به معنای واقعی کلمه جدّی گرفتند.
✴️یک بار دیگر از مردم به خاطر انتخابات تشکّر میکنم. از مسئولین دولتی و وزارت کشور و صداوسیما و نیروهای انتظامی و مراقبتِ امنیّتی به خاطر برگزاری خوب این انتخابات، بنده صمیمانه متشکّرم.
✴️بحمدالله محصول تلاش این شد که یک انتخاباتِ سراسریِ بیحادثه رخ داد.
✴️رسم ما این است که در این دیدار آخر، به هر کدام از آقایان یک جلد کلامالله مجید هدیه میکنیم؛ این را هم من هدیه میکنم به جناب آقای مخبر.
✴️خدا انشاءالله حفظتان کند، خدا انشاءالله همهی شما را موفّق بدارد و مؤیّد بدارد و کمکتان کند.
✨✨✨✨✨
@farmanevali
✴️ خصوصیّت دیگر ایشان که خب این را همه میدانند، همه میفهمند و دیدهاند، خستگیناپذیری از کار بود.
♻️ من مکرّر ایشان را توصیه میکردم به اینکه یک قدری استراحت کند. مثال میزدم از یک مواردی که [اشخاص] استراحت نکردند، بعد دچار مشکل شدند. میگفتم شما برای آیندهی کاریِ خودت هم که شده یک قدری استراحت کن، وَالّا یک وقت میاُفتی و دیگر نمیتوانی کار کنی! مکرّر [میگفتم].
💢 ایشان همیشه میگفت من از کار خسته نمیشوم، واقعاً هم کأنّه خسته نمیشد؛ آدم تعجّب میکرد.
🔰 نصفهشب از سفر خارجی برگشته، صبح در فلان نقطهی مثلاً کرج یا فلان جا با مردم دیدار عمومی دارد یا جلسه میگذارد برای مسائل مختلف!
#بیاناترهبری ۱۴۰۳/۰۴/۱۷
#شاخص_ها
✨✨✨✨✨
@farmanevali
✴️ خصوصیّات مرحوم آقای رئیسی (رضوان الله علیه):
1⃣ مردمی بودن
2⃣ اعتقاد به تواناییهای داخلی
3⃣ صراحت در اعلام مواضع انقلابی و دینی
4⃣ خستگیناپذیری از کار
5⃣ مأیوس نشدن از زخمزبانها
6⃣ در سیاست خارجی دو خصوصیّت را ایشان با هم و در کنار هم رعایت میکرد: یکی تعامل، یکی عزّتمداری و عزّتمندی.
7⃣ اهتمام به طرحهای بزرگ
8⃣ جدّاً متواضع بود، جدّاً بردبار بود.
9⃣ اهل ذکر و توسّل و دعا
#بیاناترهبری ۱۴۰۳/۰۴/۱۷
#شاخص_ها
✨✨✨✨✨
@farmanevali