فاروق
⚔️جنگ مرگبار قوم هوتو و توتسی 📙تاریخ برای سرگرمی نیست. تاریخ سراسر تامل و بینش و نتیجه تجربه هزاران
📜رسانه شناسی سقیفه
🗞مقابله حضرت زهرا(س) با جنگ شناختی
#قسمت_اول
📅یکی از روشهای تسلط بر افکار مردم، جنگ روانی است که تأثیر آن جنگ های نظامی بیشتر است. در «طول تاریخ» همواره این تکنیک استفاده شده است. در تاریخ اسلام از جمله پس از رحلت پیامبر از این تکنیک های جنگ روانی بسیار استفاده شده و حضرت زهرا(س) به مقابله به مثل، این حربه ها پرداختند.
🏳️حضرت با پیش بینی آینده ی وخیم جامعه ی اسلامی به میدان آمدند و با عمر کوتاهشان که بیش از ۷۵ روز در دنیا نبودند، با جنگ روانی و شناختی دشمنان در مدینه، مقابله کردند.
🔆یکی از راهبردهای مورد استفاده ایشان استفاده از *«عملیات های روشنگری»* می باشد. در این تکنیک فعالیت اصلی «شناساندن حقایق» بر روی چشم مخاطب می باشد و با «افشاگری نقاط باطل» مخاطب را در برابر "پاندمی دروغ و تزویر" محافظت می کند.باتوجه با این مقدمه مهمترین تکنیک های شناختی حضرت زهرا(س) در جهت کنشگری رسانه ای را میتوان به شرح زیر برشمرد:
*☀️تکنیک الگوسازی*
حضرت زهرا (ع) درباره به نقش اهل بیت فرمودند: «محمد و علی (ع) پدران امت اسلام اند، کجی ها را راست و انحرافات را اصلاح میکنند. اگر مردم ایشان را اطاعت کنند، این دو آنها را از عذاب جاویدان نجات میدهند» تأکید حضرت زهرا (س) نشانگر ضرورت وجود الگوهای کامل در جامعه است زیرا دارای آگاهی غیبی و به دور از خطا می باشند
(مجلسی، ۱۴۰۳: ج ۲۳، ص۲۵۹).
*🏛تکنیک تبیین فلسفه کارکردی*
«خدا اطاعت و پیروی از ما اهل بیت (س) را سبب برقراری نظم اجتماعی در امت اسلامی و امامت و رهبری ما را عامل وحدت و در امان ماندن از تفرقه ها قرار داده است.» ایشان با بیان این مسئله به "فلسفه کارکردی" امامت پرداختند که با وجود یک شخصیت معصوم است که میتوان در جهان، نظام اجتماعی سامان میگیرد و عدالت و رفاه برقرار می.شود
(مجلسی، ۱۴۰۳: ج۲۹، ص۲۲۳)
*🔁تکنیک تکرار*
از محمود بن لبید نقل شده است که پس از رحلت پیامبر، فاطمه (س) رادر کنار قبر حضرت حمزه گریان مشاهده کردم و از ایشان پرسیدم که آیا برای امامت علی(ع) از سخنان پیامبر اکرم میتواند دلیلی آورد؟ حضرت پاسخ داد: «شگفتا! آیا روز غدیر خم را فراموش کرده اید؟ شنیدم که پیامبر فرمودند: علی بهترین کسی است که او را جانشین خود در میان شما قرار میدهم.»
مجلسي، 1403 : ج 36 ، ص353
*🕋مقابله با مارپیچ سکوت*
محمود بن لبید از حضرت زهرا(س) پرسیدند: بانوی من! پس چرا علی (س) سکوت کرد و حق خود را نگرفت؟ حضرت پاسخ داد: «پیامبر خدا (صلى الله عليه وسلم) فرمود: مثل امام مانند کعبه است مردم باید به سویش بروند و در اطراف آن طواف کنند. نه آنکه کعبه به سوی آنها بیاید و دور مردم طواف کند».
مجلسي، 1403 : ج 36 ، ص353
*🔇* از مهمترین فعالیت حضرت زهرا مقابله با "مارپیچ سکوت تاریخ" خودشان بود.در مارپیچ سکوت یک گروه اجتماعی ممکن است اعضا را به دلیل عقایدشان منزوی یا طرد کند و افراد با "ترس از انزوا" به جای ابراز عقیده سکوت می کنند.ایشان با خطاب به مردم و متذکر شدن عقوبت الهی خواستار شکستن فضای رسانه ای غالب بودندو نداشتن "حریت مردم" سبب شقاوت آن جامعه شد
#تکنیک_شناختی
@farooq313
💡 نقش بزرگ رسانه
🔦 در جهان امروز، رسانه با رسالت انتقال اطلاعات و معلومات جدید و مبادله افکار و عقاید عمومی، نقش بزرگی برعهده گرفته است. به طورکلی در جهان امروز، رسانه دو بُعد متفاوت دارد؛ رسانه بنابر گفته پاتریک مورداک «میتواند به عنوان قویترین دشمنِ حکومتهای جابر و ستمگر نقشآفرینی کند» یا اینکه دائماً دراختیار حکومتهای ظالم باشد و به جای قویترین دشمن، بهترین مؤید شمرده شود.
🔦 از این رو، میتوان گفت صهیونیسم جهانی، همگام با پیشرفت رسانهها، از همه مصداقهای رسانه به نفع خود استفاده کرده و صنعت رسانه و تبلیغات را در خدمت اهداف پلید خود درآورده است. البته آنها همچون گذشته در تلاش برای باقی ماندن هستند، ولی نتوانستهاند به اهداف پلید خود برسند؛ چرا که قرآن کریم وعده نابودی باطل را داده است.
🔦متفکران صهیونیسم از بدو پیدایش رسانهها، تأکید بسیاری بر مدیریت رسانههای جهان داشتهاند. در سال 1776، یک یهودی به نام آدم وایزهاپ، استاد علم لاهوت و حقوق بینالملل دانشگاه نکولدشتات آلمان، انجمن پنهانی برای یهودیان تأسیس کرد و آن را «انجمن نورانیان» نامید و برای سیطره بر جهان، اساسنامهای نوشت. در اصل چهارم آن چنین آمده است: «نورانیان باید مطبوعات و تمام رسانههای دیگر را در سیطره خود داشته باشند».
🔦اسپیرواگنو، معاون رئیس جمهور آمریکا در سال 1973 از معاونت کنار گذاشته شد؛ علت، شناخت و نفرت او از مافیای یهودی - کمونیستی بود که ایالات متحده را تحتسلطه خود قرار میداد.
📓 دین، انیمیشن و سبک زندگی، صفحه 79
@farooq313
7.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 فیلم اعترافات علیرضا اکبری؛ جاسوس انگلیسی
✡7⃣ اعدام؛ فرجام خیانت
💥 تصاویر دستگیری علیرضا اکبری
@farooq313
صلواتخاصھحضرت #زهراسلاماللهعلیها
اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَى الصِّدِّيقَةِ فاطِمَةَ الزَّكِيَّةِ،حَبِيبَةِ حَبِيبِكَ وَنَبِيِّكَ، وَأُمِّ أَحِبَّائِكَ وَأَصْفِيائِكَ، الَّتِي انْتَجَبْتَها وَفَضَّلْتَها وَاخْتَرْتَها عَلَىٰ نِساءِ الْعالَمِينَ. اللّٰهُمَّ كُنِ الطَّالِبَ لَها مِمَّنْ ظَلَمَها وَاسْتَخَفَّ بِحَقِّها،وَكُنِ الثَّائِرَ اللّٰهُمَّ بِدَمِ أَوْلادِها .اللّٰهُمَّ وَكَما جَعَلْتَها أُمَّ أَئِمَّةِ الْهُدىٰ وَحَلِيلَةَ صاحِبِ اللَِّواءِ،وَالْكَرِيمَةَ عِنْدَ الْمَلإِ الْأَعْلىٰ،فَصَلِّ عَلَيْها وَعَلَىٰ أُمِّها صَلاةً تُكْرِمُ بِها وَجْهَ أَبِيها مُحَمَّدٍ صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَتُقِرُّ بِها أَعْيُنَ ذُرِّيَّتِها وَأَبْلِغْهُمْ عَنِّي فِي هٰذِهِ السَّاعَةِ أَفْضَلَ التَّحِيَّةِ وَالسَّلامِ..🍃
میخواست تا خلاصه شود عشق در کلام
از بین واژههای جهان مادر آفرید
💐ولادت مادر امامت و همسر ولایت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
و روز مادر مبارک باد💐
@farooq313
7.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❌🎥 قشنگ بود، ولی غلط بود!
این حاشیه جالب دیدار امروز رهبری با مداحان اهل بیت از باب اهمیت محتوا و مضمون اشعار در مداحیها رو ببینید که آقا شعری میخونن و میپرسن قشنگ بود؟ بعد از تعریف و تمجید حاضران، میگن: قشنگ بود ولی غلط بود!
@farooq313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مثال جالب "حضرت زهرا سلامالله علیها" برای اینکه ارزش کار فرهنگی را بیشتر درک کنیم.
🎙 استاد رحیمپور ازغدی
@farooq313
در لبنان ﯾﮏ ﻣﺮﺩ ﺍﻧﮕﻠﯿﺴﯽ ﺍﺯ امام موسی صدر ﭘﺮﺳﯿﺪ:
ﭼﺮﺍ ﺩﺭ ﺍﺳﻼﻡ ﺩﺳﺖ ﺩﺍﺩﻥ
ﺯﻥ ﺑﺎ ﻣﺮﺩ ﻧﺎﻣﺤﺮﻡ ﺣﺮﺍﻡ ﺍﺳﺖ؟؟
-امام موسی صدر ﮔﻔﺖ:
ﺁﯾﺎ ﺗﻮ ﻣﯿﺘﻮﺍﻧﯽ ﺑﺎ ﻣﻠﮑﻪ ﺍﻟﯿﺰﺍﺑﺖ ﺩﺳﺖ ﺑﺪﻫﯽ؟
ﻣﺮﺩ ﺍﻧﮕﻠﯿﺴﯽ ﮔﻔﺖ :
ﺍﻟﺒﺘﻪ ﮐﻪ ﻧﻪ! ﻓﻘﻂ ﭼﻨﺪ ﻧﻔﺮ ﻣﺤﺪﻭﺩاند
ﮐﻪ ﻣﯿﺘﻮﺍﻧﻨﺪ ﺑﺎ ﻣﻠﮑﻪ ﺩﺳﺖ ﺩﻫﻨﺪ.
-امام موسی صدر ﮔﻔﺖ:
ﺯﻥ ﻫﺎﯼ ﻣﺎ ﻣﻠﮑﻪ ﻫﺴﺘﻨﺪ⚜
ﻭ ﻣﻠﮑﻪ ﻫﺎ ﺑﺎﻣﺮﺩﺍﻥ ﺑﯿﮕﺎﻧﻪ⛔️ ﺩﺳﺖ ﻧﻤﯿﺪﻫﻨﺪ.😊
#حجاب و عفت
#روز_زن🌷
#روزت مبارک ملکه
@farooq313
♦️ بازی کثیف روباه پیر علیه ایران
🔸 از استقرار استودیوها در لندن تا جاسوسی
به بهانه شاهکار اطلاعاتی وزارت اطلاعات
🔸 انگلیس چه منافعی را در ایران از دست داده که این چنین به آب و آتش میزند؟
#شبنامه
#ابرجاسوس_انگلیس
۱۴۰۱/۱۰/۲۱
🔺 از ساعات گذشته خبری در خصوص بازداشت یک اَبر جاسوس در رسانه ها منتشر شده است. خبری که کمی بعد از انتشارش با یک اشتباه محاسباتی از سوی برخی اکانتهای غیرِ اصلاح طلب رو به رو شده است.
آنچه اکنون در رسانه ها در حال مطرح شدن است به بازداشت علیرضا اکبری، جاسوسی که در مراکز حساس فعالیت داشته حکایت دارد.
به همین بهانه بسیاری از اکانت ها در حال بررسی نگاه سیاسی علیرضا اکبری و ارتباط نزدیکش با شمخانی، روحانی، ظریف و ... هستند.
تا اینجای کار هیچ اشکالی وجود ندارد و تحلیل رفتار سیاسی یک جاسوس که اتفاقا کنشگری سیاسی هم داشته میتواند بسیار خوب باشد.
🔺 نکته مهم البته اینجاست که نوع پرداختن به این مسئله اگر بخواهد به شکلی پیش برود که آن را شبیه به یک دعوای حزبی با هدفِ تحقیرِ اصلاح طلبان کند؛
🔹 اولا یک گارد در این جریان نسبت به پوشش دادن این خبر مهم و این "شکارِ ملی" به وجود می آورد.
🔹 دوما در دستاوردِ ملیِ سرویس اطلاعاتی ایران به جای آنکه شرارت انگلستان علیه کشورمان را برجسته کند، ما را درگیر خودمان میکند.
🔹 سوما سطح یک مسئله ی مهم ملی را به یک دعوای سیاسی پایین آورده و به دو قطبی کردن فضا، پیرامونش کمک میکند...
فارغ از این فضا سازی ذکر چند نکته در خصوص آنچه رخ داده ضروری است.
بررسی سایت خبری #خبرآنلاین نشان میدهد که #علیرضا_اکبری در یک نمونه بیش از 40 مصاحبه و یادداشت (فقط با همین یک سایت) داشته و عددهای مشابه دیگری مصاحبه و یادداشت با دیگر رسانههای اعتدال گرا و اصلاح طلب انجام داده است.
نکته مهم البته مواردی ست که در این مصاحبهها مطرح شده!
بررسی این موضوعات نشان میدهد که علیرضا اکبری در بسیاری از موارد تلاش کرده موضع گیری هایی بسیار معقول و در چهارچوب داشته باشد.
به طوری که کسی به او حساس نشود و همه چیز پیرامون او عادی به نظر رسیده و خودش نیز بتواند شبیه به مهره ی دلسوز به مخاطب معرفی شود.
کوشیده تا به عنوان "صاحب نظرِ دلسوز" خود را معرفی کند، تا اگر یک مقامِ مسئول رصد کننده ی اظهاراتش بود، تصور کند که شاید بتوان از نظرات و تحلیل های او استفاده کرد. (و بدیهی ست که او در این مرحله فرصت خوبی دارد برای آنکه شما را دچار اشتباه محاسباتی کند)
البته یک نکته را باید اعتراف کرد که علیرضا اکبری با وجود آنکه تلاش کرده رفتاری معقول داشته باشد اما گاه به شکلی افراطی مانند یک هوادار در قامت دفاع از برخی چهره های اصلاح طلب و لیبرال ها وارد شده بود.
مسئله ای که برای تحلیل دقیق ترش باید تأمل بیشتری به خرج داد
🔺 ماجرای این مهره ی پیچیده و مرموز از کجا شروع میشود؟
او برای دریافت ویزا به سفارت انگلیس در تهران مراجعه میکند
پس از بررسی های صورت گرفته عوامل متوجه وزن اکبری در دولت میشوند. رفت و آمدهایی از سوی وی به مقاصدی در خارج از کشور صورت میگیرد.
سفارت هم به طوری غیر عادی تلاش میکند که در سفر های او به خارج از کشور از هر نظر سهولت ایجاد کرده و موانع را بر طرف کند.
رفته رفته ارتباط شکل میگیرد و اکبری به یک مهره که آگاهانه با سرویس همکاری میکرده، تبدیل میشود
فعلا به اینکه او چگونه به کار گرفته شده و در نقطه ای قرار گرفته که خودخواسته همکاری کند، هنوز از سوی سرویس اطلاعاتی ایران اشاره ای نشده است.
نکته مهم درباره اکبری اینجاست که فارغ از جزئیات پرونده تا همینجای کار مشخص است که دشمنی بریتانیای صغیر چیزی فراتر از راهاندازی چند استودیو در لندن و ایجاد یک توپخانه ی عملیات روانی علیه ایران است.
🔺 انگلستان یک شبکه در برابر ایران تشکیل داده که بخشی از آن در چهارچوب رسانه ای و بخشی در چهارچوب اطلاعاتی کوشیده تا مغز استخوان برخی نهادها نفوذ کرده و ماموریتهایی را پیش ببرد.
سوال اصلی اما اینجاست: آیا انگلستان چنین شبکه ای که از "استودیوها در لندن" تا عوامل میدانی و جاسوس ها در سطوح بالا را شامل شود علیه دیگر کشور ها دارد؟
پر واضح است که بریتانیای صغیر منافعی در ایران داشته که با وجود حکومتی که در 43 سال گذشته شکل گرفته آن را از دست داده است.
حقیقتی که آنها را وادار کرده اینگونه با حداکثر توان بازی علیه ایران را پیش ببرند.
پرونده علیرضا اکبری را (با در نظر گرفتن جایگاهش) میتوان یکی از مهمترین پروندههای سالهای اخیر ایران دانست.
پرونده ای که اثبات میکند انگلیس در دشمنی با ایران شب و روز نداشته و به شکل عجیبی مشغول کار است.
باید منتظر ماند و دید که ایران این بازی کثیف انگلیس را چگونه پاسخ خواهد داد...
🖋ناصر کاوه
@farooq313
فاروق
📜رسانه شناسی سقیفه 🗞مقابله حضرت زهرا(س) با جنگ شناختی #قسمت_اول 📅یکی از روشهای تسلط بر افکار مرد
🔎 حضرت زهرا(س) الگوی شکست مارپیچ سکوت در جنگ شناختی
▫️در جنگ شناختی و برای تغییر منطق محاسبات یک فرد یا جامعه، گاهی اطلاعات ورودی به ذهن را جابجا یا تحریف میکنند. گاهی از تکنیک تکرار و گاهی از تعمیم نابجا جهت خطای شناختی بهره میبرند. بعضی اوقات القای شناختی صورت میدهند و در برخی اوقات به مارپیچ سکوت و #اکثریتسازی_مصنوعی متوسل میشوند. تلاش بر این است که مکانیزم تفکر یک فرد یا جامعه بهم بریزد. نظام معرفت شناسی و ارزشگذاریهایش تغییر کند و منزلت و مکان و زمان و موقعیت افراد و اشیاء بازتعریف شده و جامعه به نوعی #نِسیان_معرفتی و فراموشی مبانی مبتلا شود.
▫️مرز جنگ شناختی در فاطمیه، تقابل در سطح حکمرانی بود. نظام معرفتی کل جامعه در حال تغییر بود و خطر وارونه سازی دین در سطح کلان وجود داشت. دعوا سر فرد یا جامعه فقط نبود و پروژه تحریف تاریخ محوریت داشت. اینکه چه کسی و با چه مکانیزمی باید حکومت میکرد یک مساله بنیادین بود برای کل تاریخ. تقابل اسلام ناب و آمریکایی پیرامون دال مرکزی و مضمون اصلی دین یعنی تعریف و منزلت ولایت در جامعه بود. حضرت زهرا(س) در چنین ایستگاهی دست به عملیات معرفتی شهادتطلبانه زد و #سه_راهبرد_اساسی را پی گرفت:
1️⃣خطبه فدکیه، نقد نخبگان و جریان روشنفکری: مضامین عمیق #خطبه_فدکیه که از بحث های هستی شناختی و بنیادهای معرفتی شروع میشود و جریان شناسی جنگ ها و نقش آفرینی و دلاوری امیرالمومنین را در تاریخ پیروزی ها و فراز و فرود اسلام یادآوری می کند. به قرآن احتجاج میکند و حکم فقهی ارث را مطابق نص صریح آیات الهی تبیین و تشریح میکند و دستگاه فقهی رقیب را به چالش میکشد. در انتها نیز نخبگان و سران انصار را تشری میزنند و ا سکوتشان گلایه کرده و اتمام حجت به عمل میآورند.
2️⃣تبیین چهره به چهره و مبارزه پارتیزانی نرم: بعد از اینکه از تریبون مسجد و در یک نشست نسبتا رسمی و نیمه آماده، بدنه روشنفکری جامعه را به چالش کشیدند، وارد فاز پارتیزانی شدند و خانه به خانه و سلول به سلول به تبیین حق و شکست مارپیچ سکوت همت گماشتند. در واقع بر اساس آیه شریفه(ان تقوموا لله مثنی و فرادی) به عنوان یک ارتش تک نفره به دل سکوت و #ترس_اجتماعی یورش بردند و یکدستی فریب و #دیسیپلین_جریان_تحریف را زیر سوال بردند.
3️⃣بیت الاحزان و مبارزه علنی و نمادین در سطح افکارعمومی:
حضرت زهرا(س) موازی با عملیات توجیه نخبگان و تبیین چهره به چهره، مبارزه نرم و میدانی را نیز دستور کار داشتند. گریه هایی که فراتر از یک احساس فردی بود و "تک و تنها" یک جریان مخالف اجتماعی را راهبری میکرد. یک کنشگری نمادین و رسا علیه فضای سرکوب شده افکارعمومی که مارپیچ سکوت را در سطح عمومیتر و فراگیرتر نیز با شکست مواجه میکرد.
▫️رخ داد آنچه که نباید میداد ولی سنت مبارزه با مارپیچ سکوت را برای تاریخ ثبت و سند کرد و #ذهنیتها را علیه ساختارهای ظالم تربیت کرد و مهیای خیزش های انقلابی در طول تاریخ نمود.
✍️علیرضامحمدلو
لینک پیوند
http://www.andishkadeboshra.ir/1401/10/06/1-17/
#تکنیک_شناختی
@farooq313