🌷چند راه حل موثر برای درمان #لجبازی کودکان🌷
1. عصبی نشوید:
یک نفس عمیق بکشید، یک یا دو دقیقه به اتاق دیگری بروید یا تا ده بشمارید، هر کاری لازم است انجام دهید تا آرام شوید. در غیر این صورت وضعیت وخیم تر میشود.
در مقابله با لجبازی کودکان عصبانی نشوید.
2. به خواسته آنها گوش دهید:
اگر فرزندتان مایل به انجام کاری نیست، از آنها علت را جویا شوید ؛ می تواند یک دلیل اصلی مهم باشد. به عنوان مثال، اگر آنها هر روز صبح از رفتن به مدرسه خودداری میکنند، ممکن است به این دلیل باشد که آنها مورد آزار و اذیت قرار می گیرند یا معلم به آنها خیلی اهمیت نمیدهد.
یکی از بهترین روش ها برای ایجاد همکاری با کودک این است که یک برنامه مشخص داشته باشید . سعی کنید یک نمودار لیست کارها داشته باشید.و از کودک خود در مورد اهمیت کارها سوال کنید تا او دلایل دستورات شما را بفهمد و راحت تر بتوانید علت لجبازی او را دریابید.
3. درگیری ها و اختلافات را جلوی کودک نیاورید:
اگر یک کودک همیشه والدین خود را در حال درگیری ببیند، رفتار مشابهی از خود نشان میدهد ؛ بنابراین بسیار مهم است که آنها نحوه برخورد درست رفع مشکلات را از جانب والدین ببیند .
هرگونه بحث و مشاجره را به زمانی که کودک در اطراف شما نیست موکول کنید.
4. از بحث در مورد متقاعد کردن اجتناب کنید:
در مورد چیزی که از فرزندتان میخواهید، بدون بحث کردن و مشاجره، به طور واضح استدلال های خود را بیان کنید.
این را می توان با بیان دقیق و واضح از آنچه که از رفتار آنها انتظار می رود، انجام دهید. حتما اهمیت احترام و چگونگی رعایت ادب را برای آنها ذکر کنید، زیرا برای ایمنی و رفاه خودشان ضروری است سپس، تذکر دهید در پی ادامه رفتارشان، چه پیامدی گریبان انها را خواهد گرفت.
5. گزینه ارائه دهید:
اجازه دهید کودکان در موارد کوچک حق انتخاب داشته باشند، به آنها کمک می کند تا بعدها در زندگی و در مسائل بزرگتر راحت تر تصمیم گیری کنند.میتوانید از مسائلی مثل زمان خواب یا خوراکی مدرسه شروع کنید.
دادن حق انتخاب و تصمیم گیری به کودکان در شکل گیری مسئولیت پذیری و کاهش لجبازی موثر است.
6. تقویت رفتار مثبت:
تشویق کودکان به رشد اعتماد به نفس آنها کمک میکند. همچنین آنها را تشویق به ادامه کار در جهت اهداف خود و حفظ رفتار مثبت سوق میدهد. کودکان کاری را که برایش تشویق شده اند را تکرار میکنند تا از آن طریق، باز هم مورد توجه قرار گیرند.
9. خواسته هایتان را ساده، واضح و جزیی بیان کنید:
کودکان وقتی که می دانند چه چیزی از آنها انتظار دارید، رفتار درست را می آموزند ؛ بنابراین اگر آنها دائما در مورد آنچه که قرار است انجام دهند شک داشته باشند، دچار اضطراب و اشتباه میشوند.
@farzandparvarimosbat
⛔️براي #تربيت كودكی سالم از اين چهار اشتباه پرهيز كنيد:
❎ بکار بردن مداوم جملات و برچسب های منفی :
بچه بد، لجباز، نکن، نرو، نشین، دست نزن
❎پرسیدن علت رفتار از کودک :
چرا این کارو کردی؟
به جاش مستقیم به او بگویید چه کار بدی کرده
❎صحبت طولانی با توضیح اضافه :
نصیحت ، سرزنش
❎ تهدید کودک به دوست نداشتن :
میذارمت میرم، بچه بدی شدی، دیگه دوستت ندارم، دیگه اسم منو نیار، اصلا من بچه بی ادب نمیخوام
✳️اين چهار كار باعث پايين آمدن اعتماد بنفس كودک شده و لجبازی را در كودكان افزايش ميدهد.
@farzandparvarimosbat