شرایط استجابت دعا
در قرآن نکات مهمی دیده میشود که حکایت از شرایط استجابت میکند (که خلاصه وار اشاره میشود):
۱. معرفت و باور به این که پروردگار مالک علی الاطلاق است و همه چیز را در دست قدرت خویش دارد و اگر اراده کند پیچیدهترین گرهها را باز میکند. «تبارک الذی بیده الملک و هو علی کل شی ء قدیر»؛ بزرگ است آن که سلطنت به کف اوست و او به همه چیز تواناست.
۲. دل را مصفا کردن، حساسیت و عظمت دل نسبت به سایر اعضا بر کسی پوشیده نیست و بی تردید وقتی دل مصفا شد دعا اثر میبخشد. «اولئک کتب فی قلوبهم الایمان و ایدهم بروح منه»؛ این مردم پایدارندکه خدا بر دلهایشان نور ایمان انگاشته و بروح قدس الهی آنها را مؤید و منصور گردانیده است».
۳. استفاده از لقمه حلال؛ شاید بعضی توجه نداشته باشند که خوردن مال حرام چه اثرات سوء بر وجودشان میگذارد و چگونه راه استجاب دعا را مسدود مینماید؛ «و لا تاکلوا اموالکم بینکم بالباطل و تدلوا بها الی الحکام لتاکلوا فریقا من اموال الناس بالاثم و انتم تعلمون»؛ مال یکدیگر را بناحق نخورید و کار را به محاکمه قاضیان نیفکنید که به وسیله رشوه و زور پارهای اموال مردم را بخورید با این که شما آگاهی دارید.
۴. تضرع و انابه: «ادعوا ربکم تضرعا و خفیة»؛ پروردگار خویش را با تضرع وزاری و در نهان بخوانید.
۵. قطع امید از غیر خدا، عزم دعا کننده را در توسل به پروردگار و مبدأ هستی قویتر کرده، با خلوص بیشتری خواستههای خود را از درگاه خدا طلب میکند.
امام صادق (علیهالسّلام) در این باره فرمود: «هرگاه یکی از شما اراده کرد که هر چه از خدا بخواهد به او بدهد باید از همه مردم ناامید شود و جز به خدا امیدوار نباشد. اگر خداوند این حالت را در قلب دعا کننده یافت هر چه از او درخواست شود عطا میکند.»
۶. دستهجمعی دعا کردن از دیگر عوامل مؤثر در اجابت دعا، گروهی بودن آن است و این نشانه اهتمام اسلام به جمع و اجتماع است. یکی از حکمتهای آن، این است که هر چه افراد، بیشتر باشند، هر یک به سهم خود و نسبت به خصایل نیکویی که دارند، نظر پروردگار را جلب و دعا را به هدف اجابت، نزدیکتر میکنند. امام صادق (علیهالسّلام) فرمود: «هرگاه امری پدرم امام باقر (علیهالسّلام) را محزون میکرد، زنان و کودکان را جمع نموده، دعا میکرد و آنها آمین میگفتند.»
۷. واسطه قرار دادن اهلبیت (علیهمالسّلام). انسان غیر معصوم، بهطور معمول، مرتکب گناه و اشتباه شده، بدین وسیله در درگاه الهی خجل و روسیاه است. از این رو، اگر اولیای مقرّب درگاه خدا را واسطه قرار دهد به خاطر آنها دعا به اجابت نزدیکتر میگردد. در میان امت اسلامی هیچ کس از پیامبر و خاندانش نزد خدای محبوبتر نیست. خداوند، خود فرموده است: «محبوبترین و گرامیترین بندگانم نزد من محمّد و علی، حبیب و ولی من هستند، هر کس بهوسیله آن دو و خاندان پاکشان از من چیزی بخواهد، خواستهاش را رد نمیکنم.»
رسول اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) نیز فرمود: «... اِجْعَلُونی فی اَوَّلِ الدُّعاءِ وَ فی آخِرِه ِوَ وَسَطِهِ؛ مرا در اول، وسط و آخر دعا قرار دهید.»
موانع استجابت دعا
اللهم اغفرلی الذنوب التی تجس الدعاء:
موانع تا نگردانی ز خود دور ••••• درون خانه دل نایدت نور
بعضی میگویند ما دعا میکنیم پس چرا مستجاب نمیشود؛ این اشخاص باید علت را در خودشان بیابند و موانع را بر سر راه استجابت دعا بردارند و اینک به بررسی خلاصه موانع استجابت دعا میپردازیم.
۱.غنا: تا مادامی که شخص گنه کار توبه واقعی نکند و از عمل زشت خویش نادم و پشیمان نباشد دعایش محجوب میماند. امام صادق (علیهالسّلام)میفرماید: «بیت الغناء لا تؤمن العجیعة و لا تجاب فیه الدعوة و لا یدخله الملک؛ خانهای که کانون غنا باشد، ایمنی از فجایع و حوادث تلخ ندارد، دعا در آن مستجاب نمیشود، فرشتگان در آن داخل نمیشوند.»
۲. ظلم و حق الناس: مهمترین راه استجابت دعا برطرف کردن ذمه خود از حقوق مردم است زیرا اگر حقی از حقوق مالی یا آبرویی مردم به گردن ما باشد هر چه هم دعا با سوز و گداز باشد مورد اجابت واقع نمیشود. خداوند تبارک و تعالی به حضرت عیسی بن مریم (علیهالسّلام) وحی فرستاد که به بنی اسرائیل بگو:
«انی غیر مستجیب لاحد منکم دعوة و لاحد من خلقی قبله مظلمة»؛ به تحقیق دعای احدی از شما را مستجاب نمیکنم در آن هنگام که مظلمه و حقی از بندگانم را بر گردن داشته باشید.
۳. با حکمت الهی منافات داشته باشد: خیلی چیزهاست که مورد علاقه انسان است و فکر میکند که اگر دعا کند به آن میرسد در حالی که حکمت بالغه الهی خلاف آن را مصلحت میداند و چه بسا ما خیال میکنیم مصلحت ما در آن است و لذا گاهی زبان به شکوه و اعتراض باز میکنیم!
«و عسی ان تکرهوا شیئا و هو خیر لکم و عسی ان تحبوا شیئا و هو شر لکم و الله یعلم و انتم لا تعلمون؛]شاید چیزی را که مکروه دارید که برای شما خوب است و شاید چیزی را دوست دارید که برای شما بد است خدا میداند و شما نمیدانید.»
۴. چیز غیر ممکن خواستن: امیرالمؤمنین (علیهالسّلام)میفرماید: «یا صاحب الدعا لا تسال ما لا یکون و لا یحل؛ ای کسی که دعا میکنی هیچ گاه چیز غیر ممکن و چیزی که حلال نیست از خداوند تبارک و تعالی طلب مکن.»
۵. گناه، دشمن دیرینه و خطرناک انسان و دورکننده او از نعمتهای مادّی و معنوی است و مانع بزرگی در مسیر کمال او محسوب میشود.
دعای فرد گناهکار به اجابت نمیرسد و نالههایش خریدار ندارد.
امام باقر (علیهالسّلام) فرمود: «انسان گاهی حاجتی دارد و از خدا طلب میکند و خداوند ضمن قبول آن انجامش را به وقت مناسبی وا میگذارد، ولی بنده در این مدّت مرتکب گناه میشود. خداوند به مأمور اجابت دعا امر میکند: خواستهاش را اجابت نکن و او را از این لطف محروم نما که خشم ما را برانگیخت و شایسته بیاعتنایی گردید.
شخصی خدمت رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) آمد و گفت: دوست دارم که دعایم مستجاب شود، حضرت به وی فرمود: «طَهِّرْ مَاْکَلَکَ وَلا تُدْخِلْ بَطْنَکَ الْحَرامَ؛ خوراک خود را پاکیزه کن و غذای حرام نخور.»
۶. عدم مصلحت؛ توانایی و قدرت خدا در انجام خواسته بندگان، مورد تردید نیست، ولی گاهی میشود بنده، چیزی را میخواهد که به مصلحت او نیست، در حالی که خود نمیداند و خداوند که به همه جوانب زندگیاش آگاه است، به دلیل لطفی که به بندگانش دارد، آن دعا را مستجاب نمیکند: «عَسی اَنْ تَکْرَهُوا شَیْئاً وَ هُوَ خَیْرٌ لَکُمْ وَعَسی اَنْ تُحِبُّوا شَیْئاً وَهُوَ شَرٌّ لَکُمْ وَ اللهُ یَعْلَمُ وَ اَنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ؛ چهبسا چیزی بر شما ناگوار و ناخوشایند باشد، در حالی که خیر و صلاح شما در آن است (و شما نمیدانید) و همچنین شاید چیزی را دوست بدارید که ضرر شما در آن باشد و خدا آگاه است و شما بیخبرید.»
۷. مهیا نبودن شرایط و زمان اجابت؛ مناسب نبودن زمان و شرایط از جمله موانع اجابت دعاست. چه بسا شخص دعاکننده، گمان کند که خواستهاش رد شده و ناامید گردد، در حالی که نباید قطع امید کند. امام صادق (علیهالسّلام) فرمود: «اِنَّ الْمؤُمِنَ لَیَدْعُو فَیُؤَخَّرُ اِجابَتُهُ اِلی یَوْمِ الْجُمُعَةِ؛ مؤمن دعا میکند و خداوند اجابت آن را تا روز جمعه عقب میاندازد.»
http://fa.wikifeqh.ir/%D8%AF%D8%B9%D8%A7
۵.۶ - بلند همتی در دعا
بلند همتی و داشتن طبعی منیع در دعا نیز از دیگر آدابی است که رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) در برخی از احادیث و روایات خود بدان پرداختهاند. رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) به اصحاب و یاران خود سفارش میفرمود: از خدا بخواهید و (در این خواستن از خداوند) فراوان و بزرگ بخواهید؛ چرا که هیچ چیز برای او سنگین نیست.
در روایتی بلند، از امیرالمؤمنین علی (علیهالسّلام) آمده: «عادت پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) بر این بود که هر گاه چیزی از او خواسته میشد، اگر میخواست انجامش دهد، میفرمود: "باشد" و اگر نمیخواست انجامش دهد، سکوت میکرد و هرگز، پاسخ "نه" نمیداد. روزی، بادیه نشینی نزد ایشان آمد و چیزی خواست. پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) سکوت کرد. دوباره خواست. باز هم سکوت کرد. بار سوم خواست. پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) با حالت تشر، به او فرمود: "ای اعرابی! هر چه میخواهی، تقاضا کن".
ما به حال او غبطه خوردیم و گفتیم: الآن، بهشت را تقاضا میکند.
بادیه نشین گفت: مرکبی از تو میخواهم.
پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) فرمود: "باشد".
سپس فرمود: "باز هم بخواه".
گفت: توشه هم میخواهم.
فرمود: "باشد".
ما از این درخواستها تعجب کردیم. پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) فرمود: "چه قدر فرق است میان درخواست این بادیه نشین و درخواست آن پیر زن بنی اسرائیل! ".
آن گاه فرمود: "موسی (علیهالسّلام) فرمان یافت که از دریا بگذرد؛ پس چون به دریا رسید، مرکبها را هی زدند؛ اما آنها باز میگشتند و از رفتن امتناع میکردند. موسی (علیهالسّلام) گفت: پروردگارا مرا چه شده است؟ بدو فرمود: "تو نزدیک قبر یوسف هستی. استخوانهای او را هم با خودت ببر".
اما قبر با زمین، یکسان شده بود و موسی (علیهالسّلام) نمیدانست کجاست. گفتند: اگر کسی باشد که جای قبر را بداند، آن کس، پیر زنی از بنی اسرائیل است. شاید او بداند که قبر کجاست.
موسی (علیهالسّلام) او را احضار کرد و فرمود: تو میدانی قبر یوسف کجاست؟
گفت: آری.
فرمود: آن را نشانم بده.
گفت: نه به خدا، مگر آن که آن چه از تو میخواهم، به من بدهی.
فرمود: باشد.
گفت: از تو میخواهم که در بهشت، با تو در یک درجه باشم.
فرمود: (فقط) بهشت را بخواه.
گفت: نه. فقط با تو باشم.
موسی (علیهالسّلام) سعی داشت او را از نظرش منصرف کند که خداوند تبارک و تعالی به او وحی فرمود که: "هر چه میخواهد، به او عطا کن؛ زیرا از (درجه) تو، چیزی کم نخواهد کرد". موسی (علیهالسّلام) به آن پیرزن، قول داد و او جای قبر را نشانش داد و موسی استخوانها را بیرون آورد و از دریا گذشت".
صفای باطن
در برخی روایات صادره از سوی رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) ، از صفای باطن و پاکی ضمیر، بعنوان یکی از شروط استجابت دعا یاد شده و از مسلمانان خواسته شده که: «فاسئلوا الله ربکم بنیات صادقه و قلوب طاهره؛ (مقصود از قلب طاهر به فرموده امام صادق (علیهالسّلام) دلی است که در آن خاطرهای به جز خاطره خدا نباشد.
(القلب السلیم الذی یلقی ربه و لیس فیه احد سواه.) ) با انگیزه و نیت صادقانه و دلی پاک از خدا مسئلت کنید..
انواع دعاها👇
🔹مشلول
🔹دسته جمعی
🔹دعای شهدا
🔹اللهم الجعلنی فی درهم الحصینه
https://eitaa.com/fatemi222/6423
👇👇👇
دعای مشلول
امام حسین فرمود: من و پدرم در شب تاریکی در خانه خدا مشغول طواف بودیم، که متوجه ناله ای شدیم که با سوز، تضرع میکرد.
پدرم فرمود: ای حسین! میشنوی ناله گناهکاری که به خدا پناه آورده است؟ او را پیدا نما و نزدم بیاور.
من در تاریکی شب در طواف بدنبالش گشتم تا او را میان رکن و مقام پیدا کردم و به حضور پدرم آوردم.
پدرم جوانی دید خوش اندام با لباسهای قیمتی به او فرمود: تو کیستی؟ گفت: مردی از اعراب هستم فرمود: ناله برای چیست؟ عرض کرد: گناه و نافرمانی و نفرین پدر اساس زندگیام را از هم پاشیده و سلامتی از بدنم رفته است.
فرمود: علت و حکایت تو چه بوده است؟ عرض کرد: پدری پیری داشتم که به من مهربان بوده و من دائم به کارهای ناشایست مشغول بودم. هر چه راهنمائی میکرد نمیپذیرفتم و حتی گاهی او را آزار میرساندم.
روزی پولی که در صندوقش بود خواستم بردارم که او متوجه شد، و من او را بر زمین زدم. خواست و برخیزد نتوانست، پولها را گرفتم دنبال کار خود رفتم، شنیدم که میگفت: امسال به خانه خدا روم و تو را نفرین کنم.
چند روز به نماز و روزه مشغول بود و بعد به سفره خانه خدا رفت. من هم کارهایش را مینگریستم او دست به پرده کعبه گرفت و مرا نفرین کرد؛ هنوز نفرینش تمام نشده بود که یک طرف بدنم خشک و بی حس شد، پیراهن را بالا زد و نشان داد.
بعد پشیمان شدم از او عذر میخواستم تا سه سال شد تا اینکه سال سوم ایام حج قبول کرد در حقم دعا کند. با هم به طرف مکه حرکت کردیم، در راه به وادی اراک رسیدیم، شب تاریک بود ناگاه پرنده ای بزرگ پرواز کرد و شتر رمید و او به زمین افتاد و مرد و همانجا او را دفن کردم.
این گرفتاریم از نفرین پدرم باقی مانده است. امام فرمود: دعائی که پیامبر صلی الله علیه و آله دستور داده است به فریادت خواهد رسید. آن دعا اسم اعظم دارد و هر بیچاره و مریض و فقیری بخواند حاجتش برآورده میشود…
آنگاه فرمود: شب دهم ذیحجه عید قربان این دعا را بخوان و صبح نزدم بیا و نسخه دعا را به جوان دادند. بعد از مدتی جوان با سلامت و شادی آمد.
امام فرمود: چطور شفا یافتی؟ گفت: در شب دهم دستم به دعا کردم و اشک توبه ریختم تا برای مرتبه دوم خواستم بخوانم آوازی از غیب شنیدم: ای جوان بس است خدا را به اسم اعظم قسم دادی، پس به خواب رفتم و پیامبر در عالم خواب دست بر بدنم گذاشت و فرمود: شفا یافتی، خود را سالم یافتم.
آن دعا که امام علی علیه السلام تعلیم جوان داد، دعای مشلول است که آن این است:
(اللهم إ نی اءسئلک باسمک بسم الله الرحمن الرحیم یا ذاالجلال و الاکرام…)
دعای دسته جمعی
حفص بن عمر بجلی گوید: از وضع ناهنجار مالی و از هم پاشیدگی زندگیام به امام صادق علیه السلام شکایت کردم.
امام فرمود: هنگامی که به کوفه رفتی با فروش بالش زیر سرت هم که باشد به ده درهم غذائی آماده کن و تعدادی از برادرانت را به غذا دعوت کن و از ایشان بخواه تا درباره تو دعا کنند.
حفص گوید: به کوفه آمدم و هر چه تلاش کردم غذائی مهیا کنم میسر نشد تا بالاخره طبق دستور امام بالش زیر سرم را فروختم و با آماده ساختن غذا، تعدادی از برادران دینی خود را دعوت نموده و از ایشان خواستار دعا در حل مشکلات زندگیام شدم؛ آنها هم با صرف غذا دعا کردند.
به خدا قسم، جز مدت کوتاهی از این قضیه نگذشت که متوجه شدم کسی در خانه را می زند و چون در را باز کردم، دیدم شخصی که با او داد و ستد داشتم و از وی طلب کار بودم به سراغ من آمد.
با پرداخت مبلغ سنگینی که به گمانم ده هزار درهم بود، بدهی خود را با من تصفیه و مصالحه کرد، و از آن پس پی در پی کار من به فراخی و گشایش نهاد و به رفع سختی و تنگدستی انجامید.
دفع بلاء
مرحوم آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حائری مؤ سس حوزه علمیه قم فرمودند: اوقاتیکه در سامراء مشغول تحصیل علوم دینی بودم، اهالی سامراء به بیماری وبا و طاعون مبتلا شدند و همه روزه عده ای میمردند.
روزی در منزل استادم مرحوم سید محمد فشارکی جمعی از اهل سامراء بودند، که ناگاه آیت الله میرزا محمد تقی شیرازی (متوفی ۱۳۳۸ ه ق) که در مقام علمی مانند مرحوم فشارکی بود تشریف آوردند و صحبت از بیماری وبا شد که همه در معرض خطر مرگ هستند.
مرحوم میرزا فرمودند: اگر من حکمی بکنم آیا لازم است انجام شود یا نه؟ همه گفتند: آری، فرمود: من حکم میکنم که شیعیان ساکن سامراء از امروز تا ده روز همه مشغول خواندن زیارت عاشورا شوند و ثواب آن را هدیه به مادر امام زمان حضرت نرجس خاتون نمایند، تا این بلا از آنان دور شود.
اهل مجلس این حکم را به همه شیعیان رساندند و مشغول زیارت عاشورا شدند. از فردا شیعیان دیگر در معرض تلف واقع نمیشدند ولی غیر شیعه میمردند و بر همه اهل سامراء این نکته واضح و ظاهر شد.
برخی از غیر شیعه از آشنایانشان از شیعه میپرسیدند: سبب چیست که از ما میمیرند و از شما نمیمیرند؟
به آنها گفته شد: همه زیارت عاشورای امام حسین میخوانند تا در معرض وبا و طاعون قرار نگیرند، و خداوند هم دفع بلاء میکنند.
دعای خالص شهید علی زنگی آبادی که عراقی را فراری داد
علی طلبه بود و بی سیم چی من. در منطقه عملیاتی کربلای چهار پشت موانع گیر افتاده بودیم. یک عراقی در پنج متری ما مستقر شده بود و به سمت ما با تیر بار گشوده بود. حدود ۱۰۰ تیر به سمت من انداخت به طوری که تمام سیم های سیم خاردار قطع شد.
خشاب اسلحه ام هم کنده شده بود و تیر اندازی نمی کرد. اشهد خودم را خواندم. در عجب بودم چطور از آن همه تیر یکی هم به ما نمی خورد. به سمت راست خودم نگاه کردم. شیخ علی دست به آسمان برده بود و خاضعانه دعا می کرد. عراقی هم از ما بیشتر متعجب بود. در آخر یک نارنک انداخت جلوی شیخ علی. نارنجک منفجر شد؛ اما علی هم چنان دست به دعا بود و هیچ زخمی هم برنداشت. عراقی به ناچار اسلحه اش را انداخت و جیغ زنان فرار می کرد و ۳۰ نفر دیگر هم همراهش فرار کردند.
در عرض پنج دقیقه خط ۷۰۰ متری را تصرف کردیم. اینجا اسلحه نبود که کارایی داشت، اسلحه دعا کار کمک کارمان بود.
راوی: حمید شفیعی
دعایی که رزمندگان برای حفاظت از بلاها با آن انس داشتند
در عملیات والفجر یک ، در سنگر نیروهای اطلاعات دعایی از امام صادق (ع) بود که مرا خیلی جذب خودش کرد و با تکرار چند باره آن، جان من و خیلی از بچه ها نجات پیدا کرد.
« اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِي دِرْعِكَ الْحَصِينَةِ الَّتِي تَجْعَلُ فِيهَا مَنْ تُرِيدُ » یعنی خداوندا ! مرا در رزه نفوذ ناپذیر خودت قرار بده. به راستی که تو هر آنکس را که بخواهی در این زره قرار می دهی.
برش اول:
در عملیات والفجر سه ، در محاصره یک تیپ مکانیزه دشمن بودیم. جلو و عقب ما عراقی بودند. عراقی های پشت سر، می خواستند ما را بزنند. تیرشان به عراقی های جلو ما می خورد. ما به همراه عراقی های جلو، از تپه ها پایین آمدیم . وقتی متوجه شدند ما ایرانی هستیم، فرار کردند و از بالای تپه به ما تیراندازی کردند. من متوسل به دعای مخصوص خودم جهت محافظت شدم.
یک عراقی با سیمینوف به پیشانی من زد. اما در کمال ناباوری تیر کمانه کرد و به زمین خورد و فقط خراشی بر پوست من گذاشت و خونش جاری شد. من با اعتقاد کامل هم چنان به خواندن دعای تحفظ ادامه می دادم.
برش دوم:
در عملیات بدر ، نیرویی داشتیم به نام حاج مختار که از ناحیه سر زخمی شده بود. نیاز به عقب نشینی داشتیم؛ اما نمی دانستیم حاج مختار را چه کارش کنیم. بالای دژ در تیر رس عراقی ها بود و پایینش گل و لای بود. یاد دعای مخصوص خودم افتادم و حاج مختار را که حدودا صد کیلو وزن داشت، کول گرفتم؛ در حالی که پاهایش روی زمین کشیده می شد. خودم را از لای گل ها با یک یا علی بیرون کشیدم و دعای مخصوصم را بلند بلند خواندم. هر چه تیر زدند به ما نخورد. او راتا ۸۰ متری قایق ها آوردم و سپردمش به شهید حسن سلطانی و او به قایق ها رساندش.
برش سوم:
این دعا را به شهید علی شفیعی هم یاد داده بودم. یک روز علی مرا دید و گفت: مرد حسابی این چه دعایی است که به من یاد دادی؟ چند نفر داخل قایق نشسته بودیم و من داشتم این دعا را می خواندم که بمباران شدیم. دیدم که چند نفر روی من افتاد ند و مقداری روده روی شکمم ریخت. گمان کردم شکمم پاره شده است. دست که روی شکمم کشیدم، دیدم شکمم سالم است. چهار نفر همراه من شهید شده بودند و فقط من زنده مانده بودم؛ بدون حتی یک جراحت.
برش چهارم:
دوم اردیبهشت ۵۹ بود که با بنی صدر در مورد مشکلات مرزها و پاسگاه ها جلسه ای تشکیل دادیم. ایشان شهید صیاد شیرازی را به کردستان مأمور کرد.
با زیان شهید صیاد می رفتیم اصفهان که از آنجا با آقای سالک و آقای رحیم صفوی برویم کردستان. در راه رسیدیم به قم.
صیاد گفت: ما اینجا یک طلبه ای داریم که خیلی دوست دارم ببینی اش. وقتی پیدایش کرد. صیاد بهش گفت: ما داریم می رویم به کردستان، خیلی دعایمان کن.
حاج آقای غفر اللهی گفت: هیمن جا باشید تا برگردم. وقتی برگشت دعایی را روی کاغذی نوشته بود. توی تمام عملیات ها صبح که می رفتیم می خواندیمش و خیلی هم برای مان اثر داشت. دعا یک جمله بیشتر نبود: « اللهم اجعلنی فی درعک الحصینة التی تجعل فیها من ترید ».
منبرک فاطمی
شرایط دعا👇
🔺شرایط وموانع دعا
(شش پست)
https://eitaa.com/fatemi222/6417
منبرک فاطمی
انواع دعاها👇 🔹مشلول 🔹دسته جمعی 🔹دعای شهدا 🔹اللهم الجعلنی فی درهم الحصینه https://eitaa.com/fatemi2
انواع دعاها👇
🔹مشلول
🔹دسته جمعی
🔹دعای شهدا
🔹اللهم الجعلنی فی درهم الحصینه
https://eitaa.com/fatemi222/6423
🌸🍃﷽🌸🍃
✋ ضعف معنویت و انحرافات
🔸قرآن نیز یکی از علل اصلی #بی ایمانی را #جهل و ضعف معرفتی انسان ها می داند؛ چنانچه حضرت #نوح (علیه السلام) به قوم خود می فرماید: (وَ لَکِنِّیَ أَرَاکُمْ قَوْماً تَجْهَلُونَ)(هود: 29); شما را مردمانی ناآگاه می بینم.
🔸امیر مؤمنان (علیه السلام) نیز درباره علت #کفر می فرماید: اگر مردم در موارد #ناآگاهی #درنگ و تأمّل می کردند، هرگز به کفر و گم راهی نمی گراییدند.( میزان الحکمة،ج 2، ص 153)
🔸بنابراین، یکی از علل روان شناختی دین گریزی در همه انسان ها، به ویژه جوانان، ضعف معرفتی و عدم تفکر درباره دین است.
⏪برخی از علل دین گریزی عبارتند از:
1⃣👈 خانواده:
خانواده ها با #تربیت نادرست و #ناقص خود اغلب زمینه های دین گریزی را فراهم می کنند.
🔸پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: کلُّ مولودٍ یُولَد على الفطرةِ فاَبواهُ یَهوّدانهِ او یُمجّسانه»؛هر انسانى که به دنیا مى آید، در ذاتش به خداپرستى گرایش دارد.
🔸 اما پدر و مادر او را از خالق هستى دور کرده، باعث #انحراف وى از دین مى شوند(من لایحضره الفقیه،ج 2،ص49)
2⃣👈. دوستان و رفیقان ناباب:
🔸دوستان نقش #مهمی در زندگی انسانها دارند. امام صادق علیه السلام می فرمایند: «المرءُ على دینِ #خلیله.» (وسائل الشیعه، ج 4، ص 207).
🔸 به همین دلیل است که گاهى یک فرد #فاسق در مدتى کوتاه گروه زیادى را از دین بىزار مى کند. در قیامت نیز #شکایت اهل دوزخ از دوستان و اطرافیان می باشد: یَا وَیْلَتَا لَیْتَنى لَمْ أَتَّخِذْ فُلانا خَلیلاً لَقَدْ أَضَلَّنی(آیه 228فرقان)
3⃣👈 نداشتن الگوهای مناسب:
گاهی بجای اینکه الگوگیری از #شهدا،علما ،متفکرین و #دانشمندان داشته باشند؛ برخی از بازیگران و #هنرمندان فاسق غربی را الگو قرار می دهند که اثر منفی زیادی دارد.
4⃣👈 مطبوعات و رسانه های جمعی تحت قدرت مستکبرین:
🔸 مستکبران در هر زمانى با شیوه هاى گوناگون تبلیغاتى، #شایعه و تهمت، و زدن #برچسبهایى مثل مخالف آزادى، مرتجع و عقب مانده و یا با ترویج شک و #شبهه، #تحقیر و استهزاى باورهاى دینى مردم، #موجبات دینگریزى را فراهم کردهاند.
🔸مردم را از دین گریزان مى کنند. براى نمونه، هنگامى که #شعیب علیه السلام مردم را به ترک بت پرستى و پرهیز از کم فروشى دعوت مى کرد، به او مى گفتند: این دعوت تو مخالف با #آزادى انسانهاست. آزادى انسان حکم مى کند هر که را خواست، بپرستد و هرگونه که خواست در اموالش تصرف کند.
🔹ادامه
👇👇
#منبرک_فاطمی
@fatemi222
🔰عصر مجازی :
🔺با توجه به ابزار ها و وسایل موجود در دست بشر و میزان پیشرفت تکنولوژی می توان #سه دوره در زندگی بشر را از یکدیگر تفکیک کرد :
۱_«سی هزار سال ابتدایی را می توان عصر کشاورزی نامید که هدف آن ، تهیه و تامین غذا برای انسان بود .
۲_ عصر بعد به #صنعت معروف شد که ٥٠٠ سال به طول انجامید . در عصر صنعت، علم ، پیشرفت و توسعه شایان توجهی یافت.
این عصر با اختراعاتی چون ماشین بخار آغاز شد و با ورود یخچال، تلویزیون و ... به زندگی انسان، پس از سال ١٩٠٠ میلادی، وی را در مرحله دیگری از زندگی ، مورد آزمایش قرار داد.
این عصر هم مانند دورههای قبل پس از مدتی سپری گردید و نیاز بشر به اطلاعات بیش از پیش موجب ورود کامپیوترها به عرصه زندگی انسان در سال ١٩٤٩ یا ١٩٥٠ میگردد.
۳_از سال ١٩٨٠ به بعد که تقریبا کامپیوترهای خانگی وارد عرصه زندگی مردم میشوند، این عصر جدید خودش را بیشتر نشان میدهد که از آن تحت عنوان "عصر اطلاعات یا دانش" یاد میشود.
نماد این عصر یا موج سوم، همان اینترنت و کامپیوتر است که میبینیم در زندگی ما به گونهای شگفتانگیز نفوذ کرده است .
این دوره درحال گذر بوده و از١٢ سال قبل ، توسط دانشمند ایرانی جناب آقای دکتر جلالی، تئوری عصر مجازی سه بعدی D VIRTUAL AGE THE FOURTH WAVE OF CHANGE) ٣) و یا موج چهارم مطرح گردید.
👌عصر مجازی، (دنیای سه بعدی) را با یک مثال می توان بیشتر شناخت. اگر یک درخت سیب را که شما در تلویزیون می بینید، به گونهای باشد که احساس کنسید می توانید از آن سیب بّکَنید ، این همان دنیای سه بعدی است. اگر این حالت را در زمینه آموزشی به کار گیریم، خیلی معنا پیدا میکند
#منبرک_فاطمی
@fatemi222
✋پنجتکنیکوروشاجرایی👇👇
در جنگنرم رسانه
1⃣🔹تکنیک شایعه
«شایعه پدیده ای مخرب و خطرناک است که معمولاً از یک خبر ناشی شده و یا بی اساس بر پایه یک جنجال و هیاهو ایجاد می شود و در افکار عمومی جا می گیرد؛ تا جایی که روحیه مردم را تضعیف و ناامید می کند و یا امنیت ملی را به خطر می اندازد و بلای بی اعتمادی در بین مردم یک کشور گسترش می یابد.»
2⃣🔹تکنیک مرغ(ایجاد ترس)
باید اصل این تکنیک را بر ایجاد ترس در طرف مقابل بنا کرد. رجزخوانی نمونه بارزی از به کارگیری این روش است که امروزه در علم جنگ نرم «تکنیک مرغ» شهرت یافته است.
3⃣🔹تکنیک قورباغه
می گویند سیستم عصبی قورباغه به گونه ای است که اگر آب پیرامونی او را کم کم گرم کنیم، متوجه نشده و به سمت مرگ میرود
در این تکنیک به گونه ای بسیار نرم، آرام و تدریجی بینش های اجتماعی کشور هدف را تغییر می دهند که افراد جامعه هدف متوجه تغییرات نشوند و در نتیجه به مقابله با آن برنخیزند. برای نمونه کافی است نگاهی به عرصه سینما و تلویزیون ایران بیندازیم و سیر پوشش زنان و کیفیت ارتباط با نامحرم را از اوایل دهه شصت تا امروز بررسی کنیم.
4⃣🔹تکنیک ابهام
یکی از جملات معروف در جنگ نرم، این جمله است: «ابهام، قدرت می آورد».تکنیک ابهام می تواند شامل «مبهم گویی» و «عملکرد و قدرت مبهم» باشد.برای نمونه می توان به نمایش «قدرت مبهم» آمریکا در فیلم های هالیوودی اشاره کرد که در آن ها به گونه ای خود را قدرتمند جلوه می دهند که حتی از کوچک ترین حرکت افراد باخبرند و یا دارای افرادی با توانایی های فوق العاده جسمی ـ فکری هستند که بسیاری از داشته های آن ها نیز هنوز ناگشوده مانده است.
5⃣🔹تکنیک «دروغ بزرگ»
وقتی دروغ پردازی آن چنان بزرگ باشد که مانند پتکی بر افکار جامعه هدف فرود آید، دیگر ـ برخلاف دروغ های کوچک ـ کم تر کسی در آن شک می کند و از جهتی به علت تعجب برانگیز بودن آن به سرعت در جامعه هدف رواج می یابد. برای نمونه می توان به خبر خروج 17 میلیارد دلار طلا توسط یک کامیون از مرز ترکیه اشاره کرد که توسط رسانه های غربی و فضا های مجازی به یک باره منتشر شد. در صورتی که با یک حساب ساده می توان دریافت که برای جابجایی 17 میلیارد دلار طلا به 34 کامیون نیاز است و نمی توان با یک کامیون 17 میلیارد دلار طلا را حمل کرد!
6⃣🔹تکنیک تحریف
در تحریف به وضوح دروغ گفته نمی شود ولی واقعیت به صورت دیگری ـ اگرچه با تغییر یک کلمه یا تقطیع کلام و تغییر محتوای کلام ـ نشان داده می شود و در نهایت شکل مسخ شده ای از حقایق که با دروغ برابری می کند نمایان می گردد.
7⃣🔹تکنیک القاء یا تلقین
از میان دویست روش جنگ نرم که در فضاهای سایبری مورد استفاده قرار می گیرد شاید بتوان مؤثرترین آن ها را «تکنیک القاء» دانست.
هر کلمه، شیئ، رنگ و هر آن چه پیرامون انسان رخ می دهد، علاوه بر تأثیرگذاری در ضمیر آگاه انسان ها، ضمیر ناخودآگاه آن ها را نیز درگیر خواهد کرد و مبنای بسیاری از کنش ها و رفتارهای انسان به ضمیر ناخودآگاه او برمی گردد.
براین اساس در جنگ نرم می توان در یک جمله یا عکس یا... چندین نکته روان شناسی را گنجانید و آن را به مخاطب القا کرد.
#منبرک_فاطمی
@fatemi222
🔻شیطانِ همراه🔻
✍ قرآن کریم میفرماید: #غفلت از یادِ #خدا، باعثِ همنشینی با #شیطان میشه.
چون دل يا جاى #خدا است، يا جای #شيطان:👇
🕋 وَ مَنْ یَعْشُ عَنْ ذِکْرِ الرَّحْمٰنِ نُقَیِّضْ لَهُ شَیْطٰاناً فَهُوَ لَهُ قَرِینٌ (زخرف/۳۶)
💢 هر کس که از یادِ «خدایِ رحمان» رویگردان شود، «شیطانی» را بر او مسلّط میگردانیم، که همواره همنشینِ او خواهد بود.
یعنی کسی که بندگیِ #خدا رو نکنه، باید بندگیِ #شیطان رو بکنه.😱
و این #شیطان، نه تنها در این #دنیا، که در #آخرت هم همراهِ این شخصِ غافل هست:👇
🕋 حَتّٰی إِذٰا جٰاءَنٰا قٰالَ یٰا لَیْتَ بَیْنِی وَ بَیْنَکَ بُعْدَ اَلْمَشْرِقَیْنِ، فَبِئْسَ اَلْقَرِینُ (زخرف/۳۸)
💢 تا زمانی که در #قیامت نزد ما حاضر میشود، خطاب به آن شیطانِ همراهش میگوید: «ای کاش میان من و تو فاصله مشرق و مغرب بود، چه بد همنشینی هستی تو».
🔔 خیلی مراقب باشیم! که دلمون، از #یاد_خدا خالی نشه..
چون میشه محلِ استقرارِ #شیطان.😈
⚠️ این #شيطانِ همراه و همنشین، هر چیزی میتونه باشه:👇
✔️ رفیق ناباب👫
✔️ شریکِ فاسد👥
✔️ همسر و فرزندِ ناشایست 👪
✔️ نامحرمِ فضای مجازی👤
✔️ گوشیِ موبایل📱
☝️ اینا اگر به دل راه پیدا کنن، میتونن با وسوسههاشون ما رو از #خدا دور کنند.😱
و کمکم کار به جایی میرسه که چشم👀 گوش👂 دهان 👄 دست 🖐 پا 👣 و خلاصه همه اعضاء رنگِ شیطانی به خودشون میگیرن.😈
✅️ همون چیزی که در خطبهی ۷ نهج البلاغه، از زبانِ امیرالمومنین علی (ع) نقل شده، که فرمود:👇
اتَّخَذُوا الشَّیْطَانَ لِأَمْرِهِمْ مِلَاکاً:👈 #شیطان را مِلاک و پشتوانهی زندگیِ خود گرفتند.
وَ اتَّخَذَهُمْ لَهُ أَشْرَاکاً:👈 و #شیطان هم از آنان به عنوان دام استفاده کرد.
فَبَاضَ وَ فَرَّخَ فِی صُدُورِهِمْ:👈 پس #شیطان در وجودِ آنها لانه کرد، و تخمریزی کرد.😈
وَ دَبَّ وَ دَرَجَ فِی حُجُورِهِمْ:👈 و در دامنِ آنها پرورش یافت.
فَنَظَرَ بِأَعْیُنِهِمْ وَ نَطَقَ بِأَلْسِنَتِهِمْ:👈 پس #شیطان با چشم آنها دید، و با زبانِ آنها سخن گفت.
#رسانه
#جنگ_نرم
#منبرک_فاطمی
@fatemi222
🌀رسانه و ترویج مولفه های سبک زندگی غربی
🔺فرد انگاری : عالم فرد انگارانه عالمی است که فرد تعلقات اجتماعی و خانوادگی را نمی پذیرد.
🔺خانواده گریزی : فرد از خانواده گسترده و فامیل دور شده و از تاهل و تشکیل زندگی دوری می کند.
🔺مصرف گرایی : فرهنگ مصرف گرایی، جانشین فرهنگ قناعت می شود و فرد بدون حساب مصرف می کند
🔺تنوع طلبی : در این سبک زندگی انسان فردگرا بر اساس نیازها و نوع آن ارتباط می گیرد.
برخی روش های ترویج سبک زندگی غربی در فضای مجازی تبلیغ مارک ها، برندها، مد و لباس غربی
🔺اسطوره سازی از سلبریتی های غربی
ترویج روابط جنسی خارج از خانواده
ترویج خرافه گرایی از قبیل طالع بینی، فال روزانه، بازی های رایانه ای خرافی
ترویج مادیات پرستی و ماتریالیسم در زندگی
🔺ترویج مفاهیم روانشناسی غربی و مدیریت زندگی بر مبنای غربی
#منبرک_فاطمی
@fatemi222
✋آسیبهای فضای مجازی – آسیب های اعتقادی
✍مبارزه با حیا و عفاف
👈خط ترویج بی حیایی و مبارزه با حجاب یکی از پررنگ ترین موضوعات انحرافی در فضای مجازی است.
#چهارشنبه_های_سفید، #نه_به_روسری و #دختران_انقلاب اینها فقط بخشی از کمپین هایی است که برای مبارزه با حیا و عفاف دختران و زنان ایرانی تقریبا هر روز در شبکه های اجتماعی و ماهواره ها ترویج می شوند.
👌خرافه گرایی
👈ترویج خرافات در قالب هایی مانند رمالی، دعانویسی، فال گیری و تزریق خرافات در دین قالب هایی هستند که منحرفین برای تقویت خرافه گرایی کاربران از آن استفاده می کنند.
👌عرفان های کاذب
انسان سرگشته در هیا هوی رنگ ها و نغمه های دنیای مجازی برای رسیدن به آرامش مطلوب به همه جا متوصل می شود. و اینجاست که شیادان در لباس خیرخواهی، در کمین دین و اعتقادات کاربران رسانه های اجتماعی نشسته اند.
توهین به مقدسات و شبهه افکنی
اسلام یا عرب، آزادی، ایرانی مسلمان یا ایرانی واقعی و سلطنت طلبی
👌ترویج افراط در دین
👈عمرکشون، عیدالزهرا، قمه زنی، لطمه زدن، لعن، توهین به اهل سنت و … نمونه هایی از ترویج افراط گرایی دینی در شیعیان است. جنایات داعش و وحشی گری های آن نیمه دیگر افراط گرایی دینی است.
#منبرک_فاطمی
@fatemi222
✋خودشیفتگی :
👈خودشیفته به انسانی گفته میشود که صرفاً به #خویشتن میاندیشد و به قول یکی از روانشناسان «تمام نیروی روانی وی به خودش معطوف است» .
👈هر روز بیش از ۸۰ میلیون عکس جدید روی اینستاگرام به اشتراک گذاشته میشود، روزی ۳٫۵ میلیارد بار مطالب دوستان و اطرافیان خود را لایک میکنیم و بیش از ۱٫۵ میلیارد نفر معادل یک پنجم ساکنان کره زمین #جزئیات زندگی شخصی خود را روی فیسبوک منتشر میکنند.
👈شبکه اجتماعی اینستاگرام، این ظرفیت را دارد که افراد خودشیفته را یک شبه به #شاخ اینستا تبدیل کند و طرفدارانی را به گرد این افراد جمع میکند که بدون هیچگونه شناختی از شخصیت واقعی این آدمها فقط او را تعریف و تمجید میکنند
#منبرک_فاطمی
@fatemi222