✍ شیوه های دعوت کودکان به نماز(۴)
الف: شیوه های زمینه ای
1⃣1⃣ #احترام و تکریم کودک
روح کودک، چون گل، بسیار ظریف و حساس می باشد و ممکن است، با کوچک ترین حرکت نابهنجار پژمرده شود. هنگامی که والدین به نماز مشغول اند گاهی کودکان، به توجه و نگاه مهربان آن ها، نیازمند می شوند.
به همین علت ائمه ی معصوم(ع) به آن توصیه ی فراوان کرده اند، چنان که پیامبر بزرگوار اسلام(ص) می فرماید: اَکرِمُوا اَولادَکُم وَ اَحسِنُوا اَدابَهُم یغفِر لَکُم؛ فرزندان خود را احترام کنید و آدابشان را نیکو گردانید که مورد رحمت و بخشش قرار خواهید گرفت.
{ وسائل الشیعه، ج 15، ص 195 }
و به این لحاظ گاهی رسول خدا(ص) برای احترام به کودک نماز خود را زودتر به پایان می رساند.
رسول اکرم(ص) نماز ظهر را با مرد به جماعت گزارد و دو رکعت آخر را به سرعت مگر چه شده است؟ عرض کردند: دو رکعت آخر نماز را با سرعت خواندید؛ فرمود: مگر صدای شیون و فریاد کودک را نشنیدید؟!
2⃣1⃣ نماز خواندن در #پیش_روی کودک
مشاهده ی یک فرد، یک حادثه، یک فیلم و نظایر آن، در مخاطب تأثیر بیش تری دارد تا این که درباره ی هر کدام به توضیح بپردازیم.
حکایت سهل شوشتری شاهد بر این مطالب است: از سهل شوشتری، عارف بزرگ و اهل کرامات پرسیدند: چگونه به این مقام رسیدی؟ پاسخ داد: در کودکی نزد دایی ام زندگی می کردم شبی او را، رو به قبله، در حال نماز مشاهده کردم. از حالت او خوشم آمد، کنارش نشستم تا نمازش تمام شد؛ گفت: بر بخواب؛ گفتم: دوست دارم هرچه شما می گویید من هم تکرار کنم و... . دراین جا می بینیم که مشاهده ی عینی، مهم ترین عامل در جذب به نماز بوده است. ما حضور کودکان را در کنار ائمه، به هنگام نماز، مشاهده می کنیم و حتی گاهی در احادیث دیده می شود که، پیشوایان معصوم(ع) از کودکی در کنار بزرگ ترهایشان شاهد نماز خواندن آنان بوده اند.
از حسن بن علی(ع) چنین روایت شده است: در دنیا کسی عابدتر از حضرت فاطمه(س) نبود. آن قدر به عبادت می ایستاد تا پاهایش ورم می کرد. از حدیث فوق و لحن کلام امام چنین بر می آید که امام حسن(ع) در کنار مادرش، زهرای مرضیه(س)، حضور داشته و این حضور به طور مداوم بوده است و از عبادت مادر فیض برده است.
3⃣1⃣ تلقین #محبت پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) در دل کودک
بنابر روایات فراوان، پیامبر(ص) سفارش فرموده است که فرزندان خود را بر محبت اهل بیت(ع) به خصوص پیامبر(ص) و علی(ع) تربیت کنید. این سفارش ها به این دلیل است که مهر و محبت به هر چیز و هرکس نقش و تأثیر به سزایی در زندگی انسان دارد و آثار و عوارضی بر آن مترتب است که جای تردید نیست اگر محبوب کودک فردی نمازخوان باشد او نیز به نماز روی می آورد. امام علی(ع) در مورد محبت از پیامبر(ص) نقل می فرماید: اَدِّبُوا اَولادَکُم عَلی ثَلاثِ خِصالٍ: حُبِّ نَبِیکُم وَ حُبِّ اَهلِ بَیتِهِ وَ قِراءَةِ القُرآنِ، فَاِنَّ حَمَلَةَ القُرآنِ فی ظِلَّ اللهِ یومَ لا ظِلَّ اِلاّ ظِلُّهُ مَعَ اَنبِیاءِهِ وَ اَصفِیاءِهِ. { کنز العمال، ج 1، ص 456 }؛
فرزندان خود را بر سه خصلت تربیت کنید: محبت پیامبرتان و محبت اهل بیت او و خواندن قرآن؛ زیرا، حاملان قرآن – در آن روز که هیچ سایه ای جز سایه ی رحمت خدا نخواهد بود – در سایه ی ( لطف ) خدا هم نشین انبیا و برگزیدگان او خواهند بود.
🔰 کانال یاوران نماز
http://eitaa.com/joinchat/332070913C6cfce71bab
🔰کانالی جامع بروز و کاربردی درایتا
✍ شیوه های دعوت کودکان به نماز
✅ آشکار کردن #محبت_والدین نسبت به فرزندان
🔰در پرتو محبت کردن به کودک – که یکی از نیازهای اساسی و طبیعی اوست – استعداد او شکوفا و شخصیت وی شکل می گیرد. محبت کردن به کودکان باعث می شود که کودک روح و روان سالمی داشته باشد. چون اگر کودک از سلامت جسمی و طراوت روحی سالم برخوردار باشد. می تواند ندای الهی را لبیک گوید و سر به سجده ی عبودیت بنهد. البته باید محبت همراه با عمل باشد، تا کودک آن را با تمام وجود لمس کند زیرا آثار تربیتی محبت آن گاه ظهور پیدا می کند که مهر و محبت و صمیمیت در سخن گفتن با عمل ترکیب شود پس باید محبت را اظهار کرد و به کودکانمان بگوییم دوستشان داریم.
نمونه ی بارز این شیوه، سیره ی ائمه ی اطهار(ع) است. محمد بن مسعدة بصر می گوید: کانَ الجَعفَرِ بنِ مُحَمَّدٍ اِبنٌ یحِبُّهُ حَبّاً شَدیداً، فَقیلَ ما بَلَغَ مِن حُبِّکَ لَهُ؟ قالَ: ما اُحِبُّ أَنَّ لی اِبناً آخَرَ فَینشُرُ لَهُ فی حُبّی. { کتاب العیال، ج 1، ص 315 }؛
امام صادق(ع) پسری داشت که به او بسیار علاقه مند بود. به آن حضرت عرض شد محبت شما نسبت به او چه اندازه است؟ فرمود: مهر من به او چنان است که دوست ندارم پسر دیگری داشته باشم و محبتم به او نیز تعلق بپذیرد. – این اظهار علاقه ی امام صادق(ع) به فرزندش امام هفتم(ص) بوده است.
🆔 @fatemi222
✍ شیوه های دعوت به نماز #کودکان
🔺 #عیادت از کودک مریض
🔰بهترین فرصت برای القای نیکی به کودک ایام مریضی اوست. او در این هنگام، نیاز شدیدی به توجه و محبت اطرافیان خود دارد. با رفتن به عیادت او و بردن هدایای مورد علاقه اش، می توانیم محبت خود را به او ابراز کنیم و به او بگوییم: ان شاء الله خوب می شوی؛ هنگامی که خوب شدی دو رکعت نماز به شکرانه ی سلامت بخوان. چنان که پیامبراکرم(ص) در عیادت از کودک مریضی بهترین بهره برداری را می کند و از او می خواهد که به اسلام روی آورد.
اَلبُخاری عَن اَنَسٍ قالَ: کانَ غُلامٌ یهُودِی یخدِمُ النَّبِی(ص) فَمَرَضَ فَاَتاهُ النَّبِی(ص) یعُودُ فَقَعَدَ عِندَ رَأسِهِ، فَقالَ لَهُ، أَسلِم. فَنَظَرَ اِلی اَبیهِ وَ هُوَ عِندَهُ فَقالَ أَطِع اَبَا القاسِمَ. فَأَسلَمَ فَخَرَجَ النَّبِی(ص) وَ هُوَ یقُولُ: اَلحَمدُللهِ الَّذی اَنقَذَهُ عَنِ النّارِ. { منهج التربیة النبویه للطفل، ص 250 }؛
بخاری از انس بن مالک چنین نقل می کند: کودکی از خانواده ی یهودی، که روزی به پیامبر(ص) خدمت کرده بود، بیمار شد. پیامبر(ص) به محض اطلاع، برای عیادت او، به منزل آن یهودی رفت و بالای سر او نشست. پس از محبت به او کودک را به اسلام دعوت کرد. او به پدرش نگاه کرد و خواست ببیند نظر پدرش در این باره چیست؟ پدرش گفت ابوالقاسم را اطاعت کن. او هم اسلام آورد. پیامبر(ص)، در حالی که از منزل بیرون می آمد فرمود: خدا را سپاس که او را از آتش نجات دادم.
🆔 @fatemi222
✍ شیوه های پاسخگویی به #شبهات_نماز
🔰 یا اینکه مثلاً میان میگن که ما همه غرق گناهیم و یک حسین داریم ما سینه میزنیم خرج میدیم پیادهروی میکنیم خود امام حسینم نمیذاره ما که بسوزیم نمیذاره که ما بریم جهنم ما را شفاعت میکنند.
ما دراینجا از تکنیک مطالبه دلیل استفاده میکنیم خب دلیلش چیه کدام آیه قرآن فرموده امام حسین ادم بی نماز رو شفاعت میکنه؟
خود امام حسین فرمودند لا ینال شفاعتی من استخف الصلاه
حضرت رسول ص هم فرمودن کسی که نماز را کوچک بشمارد خفیف بشماره شفاعت من پیامبر بهش نمیرسه والله به خدا قسم کنار حوض کوثر هم مرا نمیبیند تا بخواهد به من التماس کند.
خب کسی رو که پیامبر شفاعتش نمیکنه و محضر پیامبر مشرف نمیشه امام حسینم شفاعت بکنه؟
امام حسینی که در معرکه جنگ شهید داد برای نماز سعید بنعبدالله ۱۳ چوبه تیر خورد.
امام حسین که بفهمند من عاشق نمازم کسی به نماز بیمحلی کنه به معشوق امام حسین بیمحلی کنه ولی امام حسین بیاد شفاعتشون کنه؟ خب دلیلشو بیارین
#سیر_مطالعاتی_نماز
🆔 @fatemi222
✍شیوه های دعوت #کودکان به نماز
الف: شیوه های #زمینه ای
🔺 پرورش #امید به خداوند و لطف او در دل کودک
💠بیان محبت خداوند نسبت به کودکان و تعریف از بهشت پروردگار و نعمت های فراوان آن و نیز پرهیز از ذکر عذاب های الهی، که چهره ی خشن از پروردگار را در ذهن کودک ترسیم می کند، ضمن این که جهنم حق است و باری مستحق آن واجب! لیکن، شرح و تفسی کمّ و کیف عذاب های آن بدون ملاحظه ی عقل و ادراک کودک، ممکن است حسن ظنّ او را به پروردگار مخدوش کند و موازنه و معادله ی خوف و رجا را بر هم زند و کودک را ناامید سازد برعکس توصیف رحمت الهی و مهربانی او روح امید نسبت به خداوند را در قلوب کودکان ایجاد می کند و سبب عبودیت کودک در مقابل پروردگار عالمیان می شود.
📝 لذا علی بن ابی طالب(ع) به فرزندش امام حسن(ع) می فرماید: وَ اَی سَبَبٍ اَوثَقُ مِن سَبَبٍ بَینَکَ وَ بَینَ اللهِ جَلَّ جَلالُهُ اِن أَخَذتَ بِهِ؛ کدام وسیله از رابطه ای که تو با خدای متعال داری محکم تر و مطمئن تر است؟!
{ بحار الانوار، ج 74، ص 199 }
🔷 امام علی(ع) با بیان این مسئله، که هیچ وسیله ای محکم تر از رابطه ی با خدا نیست، لطف و امید نسبت به پروردگار را در دل فرزندش امام حسن(ع) بارور می کند
🆔 @fatemi222
✍ شیوه های پاسخگویی به #شبهات_نماز
✅ تکنیک شروع از مشترکات یا از مقبولات طرف مقابل
🔰ببینید ما با طرف مقابل یه مشترکاتی داریم مثلاً من مسلمانم اونم مسلمانه ما ۲ تا قرآن را قبول داریم یا هر ۲ شیعه هستیم اهلبیت را قبول داریم یا مثلاً مشترکات ما اینه که هر دوتامون آیتالله بهجت رو قبول داریم اگه من یه جمله از آیتالله بهجت بگم قبول میکنه اگر مشترکات را نخواستیم شروع کند از مقبولات طرف مقابل شروع کنیم شروع
مثلاً او اهلسنته کتاب صحیح بخاری را قبول داره من کتاب صحیح بخاری را قبول ندارند ولی چون او قبول داره برای اینکه الزام بیارم خصم خودم رو برای اینکه او را از چیزهایی که قبول داره به سمت چیزایی که خودم قبول دارم بکشونم از اون استفاده میکنم میگم در فلان کتاب شما اینو گفته فلان مطلبی که خودت قبلاً این گفته که بتوانم حرفم رو اثبات کنم
در بین این مشترکاتی که داریم قرآن رو همه مسلمانها میپسندند همه قبول دارند.
🆔 @fatemi222
✍ شیوه های دعوت کودکان به نماز
ب: #انگیزشی
✅آشنا سازی کودک با نماز گزاران پر جاذبه و شاخص
🔰این کار محرّکی برای کودک می شود. چون او درست دارد شخصی جذاب داشته باشد. پس شبیه سازی می کند.
شخصیتهایی مثل، ائمه، صالحان، عالمان، شهیدان...
تبیین تعبیرهای جالب خداوندی درباره ی کودک
🔰بیان تعبیرهای خدا و ائمه و علما و... دربارۀ کودکان
مثلاً: پیامبر(ص): الوَلَدُ الصّالِحُ ریحانَه مِن رَیا حِین الجَنّه
پیامبر: الوَلَدُ کَبدُ المُؤمِنِ اِن ماتَ صارَ شفیعاً و اِن ماتَ بَعدَهُ یستغفِرَ الله لَهُ
جگر گوشه اگر قبل از پدر بمیرد می گردد شفیع پدر و اگر بعد از پدر بمیرد برای پدر استغفار می کند.و خداوند به سبب این استغفار پدر را می آموزد.
تعبیرهای دیگر: فرزند نور چشم است.
فرزند زینت زندگی است.
فرزند بهترین نعمت و برکت خانه است.
اگر کودک با امامان معصوم مأنوس شد... ایجاد علاقه می شود و چون نماز یکی از خواسته های امامان است و لذا کودک به این خواسته ها تن می دهد
🆔 @fatemi222
✍ شیوه پاسخگویی به #شبهات_نماز
یکی از شیوههای پاسخگویی به شبهات نماز تشبیهات و تمثیلات استفاده از تشبیهات سه تا فایده خیلیخوب داره:
1_ راه میانبر برای رسیدن به پاسخ گاهی اوقات ما ۱۰ دقیقه وقت میزنیم آیا ۱ ربع ۲۰ دقیقه نیمساعت آیا طرف مقابل ما قانع بشه یا نشه ولی با یک تشبیه میشود که در عرض ۱۰ ثانیه ۲۰ ثانیه به جواب برسید.
2_ قابلفهم برای همه افراد یه دختر خانوم سوم ابتدایی گاهی یه سوالی می پرسه که اگر من از تشبیه استفاده نکنم بیان جواب برای او خیلی سخت میشه و درکش برای او بسیار مشقت آور میشه ولی تشبیهات این فایده رو داره که قابلفهم برای همه افراد
3_ماندگاری پاسخ در ذهن رو بالا میبره مدتزمان زیادتری انسان جواب رو تو ذهنش میماند آیات و روایات ما هم پر است از تشبیهات هم برای بیان معارف نماز خوب است از تشبیهات استفاده کنیم هم برای پاسخ به شبهات نماز در هر ۲ قسمت میشه استفاده کرد مثلاً جاثلیق مدینه اومد محضر آقا امیرالمؤمنین علیه السلام با ۱۰۰ نفر از مسیحیان قبلاز اینکه پیش امیرالمؤمنین بیاد پیش خلیفه اول رفته بود سوالاتی را پرسیده بود که پاسخ مناسب نشنیده بود آمد محضر امیرالمؤمنین گفت من سوال دارم
حضرت فرمودن بپرسید
گفت: به من بگو صورت پروردگار کجاست؟
🆔 @fatemi222
✍شیوه دعوت کودکان به نماز
✅ ایجاد شرایط مناسب و جذاب در توجه دادن به ویژگی های نماز کامل تر
🔰مثلا: 1- تفکر در نماز 2- استفاده از بوی خوش 3- مسواک زدن
1- پیامبر: «دو رکعت نماز سبک، در صورتی که همراه با تفکر و اندیشه باشد، از عبادت، در سراسر شب بهتر است.
2- قرین کردن بوی خوش با نماز
فاطمه (س) چند لحظه قبل از غروب به اسماء فرمود: عطر مرا بیاور تا خود را خوش بو کنم و لباسی را که با آن نماز می خوانم نیز بیاور. سپس وضو گرفت وقتی خواست نماز بخواند، حالش منقلب شد، سرش را به زمین نهاد. به اسماء گفت: کنارم بنشین هنگامی که وقت نماز فرا رسید مرا بلند کن...
🆔 @fatemi222
✍ شیوه های دعوت کودکان به نماز
ج: شیوه های #شناختی
🔰شناخت انسان از نیکی ها، انسان را به آن ها جذب می کند.
در کودکان با استفاده از شعر و قصه، بازی...
اشاره و مراجعه شود به بازی ائمه اطهار با بچه ها .
1- آشنا کردن کودک با پروردگار و بیان نعمت های او
با زبان ساده و قابل فهم، کودک ر ابا خدا و صفات و نعمت های او آشنا سازیم.
لقمان: فرزندم ... در ملکوت، آسمان ها، زمین، کوه ها و سایر آفینش خداوند بسیار بیندیش زیرا، تفکر و تدبیر در جهان هستی بهترین پند دهنده بهترین پند دهنده و بیدار کننده قلب توست.
-2آمورش نماز
با روشهایی مثل: شعر رجوع شود به لالایی ها در زمینه سازی
قصه بازی در فضای باز
🆔 @fatemi222
شیوههایدعوتبهنماز.pdf
1.14M
🦋﷽🦋
📖شیوه های دعوت به نماز
📖نویسنده:حجت الاسلام محسن قرائتی
@fatemi222
✍ شیوه های دعوت کودکان به نماز
د : شیوه های #وادارکننده
🔰شیوه های وادار کننده: روشهایی که با استفاده از آن ها می توان به جاذبه و گرایش متربّی به کار های نیک، به ویژه نمار، افزود.
شیوه های وادار کننده در سطح کودکی: شیوه های است که با بهره گیری از آن ها، در دوره ی کودکی، می توان کودکان را به نماز متمایل ساخت.
-1فضا سازی جالب برای اقامه نماز
ظواهر زیبا و جاذبه های گوناگون، به خودی خودشون آور و رغبت انگیزند.
2- دعوت محبت آمیز به نماز
3. دعوت به خواندن نماز
کودک، قبل از فراگیری نماز، باید زمینه و شناختی نسبت به این امر داشته باشد و پس از آموزش های لازم نماز بگزارد.
اما این که از چه سنی باید آن ها را دعوت به خواندن نماز کرد روایات متعددی وجود دارد که به برخی از آن ها اشاره می کنیم:
3-1. پیامبر اکرم(ص) فرمود: اِذا عَرَفَ الغُلامُ یمینَهُ مِن شِمالِهِ فَأمُرُوهُ بِالصَّلاةِ. { کنزالعمال، ج 16، ص 440 }؛
هنگامی که پسر دست چپ و راست خود را شناخت، به او دستور دهید تا نماز بخواند؛ و نیز از آن حضرت است:
مُرُوا صِبیانَکُم بِالصَّلاةِ اِذا بَلَغُوا سَبعَ سِنینَ... { مستدرک الوسائل، ج 15، ص 160. و ج 14 ص 288 }؛
3-3. علی(ع) می فرماید: عَلَّمُوا صِبیانَکُم الصَّلاةِ وَ خُذُوهُم بِها اِذا بَلَغُوا ثَمانِی سِنینَ { تحف العقول، ص 110 }؛
3-4. معاویه بن وهب گوید: از امام صادق(ع) پرسیدم: کَم یؤخَذُ الصَّبِی بِالصَّلاةِ فَقالَ فیما بَینَ سَبعَ سِنینَ وَ سِتَّ سِنینَ { وسائل الشیعه، ج 3، ص 12 }؛
در چه سالی کودک را به نماز وادار کنند؟ امام فرمود: بین شش تا هفت سالگی. از مجموع روایات و جمع بندی آن ها می توان گفت: والدین وظیفه دارند که قبل از بلوغِ فرزند با شیوه های گوناگون تربیتی او را به خواندن نماز وادارند.
@fatemi222
🌿#عقده_و_لجاجت🤔
❌گاهی #بی_اعتنایی به #نماز ،به علت انتقام گرفتن از #والدین و #مسئولان و حتی از خداوند است! او آرزویی دارد که به آن نرسیده و از سر انتقام نماز را رها می کند.
✅غافل از آن که باید باور کنیم که خداوند ،مولای حکیم و مهربان ماست و بسیاری از #آرزوهای ما برخاسته از #هوس ها و خیال هاست. هر انسانی صدها و هزاران بار #پشیمان می شود و این پشیمانی ، حاکی از آن است که خواسته ها و خیال های ما #حکیمانه نیست.
💫شنیدم که دختری می گفت : چون من زیبا نیستم و #خواستگار ندارم، پس نماز نمی خوانم!
👈#حضرت_امیر(ع) پاسخ این گونه سوال ها و اشکالات را چنین می فرماید:👇
⭕️ که گاهی خداوند #نعمتی را می دهد ،ولی در کنارش نعمتی را می گیرد؛ مثلاً:
📌 قد انسان بلند است و همت او کوتاه ؛«ماد القامه قصیر الهمه».
📌خداوند در کنار #گشایش، تنگنا را قرار داده : «قرن بسعتها عقابیل فاقتها»؛
📚منبع: شیوه های #دعوت_به_نماز؛#محسن_قرائتی صفحه۷۴
@fatemi222
⁉️چرا نماز ایقده #غریب واقع شده؟😔
❌ چه بسیار نمازهایی که به خاطر #عروسی یا #عزاداری، یا رها می شود یا به آخر وقت موکول می شود!
⭕️ چه بسیار شهرک هایی که همه امکانات در آن وجود دارد، جز #مسجد!
🛑 چه بسیار روحانیانی که پست های اداری و رسمی آنان را از #امام_جماعت شدن محروم کرده است!
🔻چه بسیار #مساجدی که دربشان بسته شده اند و در آن اقامه نماز جماعت نمی شود!
💢 چه بسیار #هیئت_امناهایی که کارایی لازم را ندارند!
♨️چه بسیار #پرواز هایی که از مبدأ تا مقصد، برنامه ریزی برای مراعات وقت نماز در آنها صورت نمی گیرد!
❌ چه بسیار مراکز اجتماع مردم که #نمازخانه ای در شأن آنجا ندارند!
🔴 تمام این موارد، مصادیق #استخفاف و بی اهمیتی نماز است و کسانی که بودجه های فرهنگی را در قالب های دیگری هزینه می کنند، باید در پیشگاه #خداوند متعال پاسخگو باشند.
🔻شما قضاوت کنید که تاکنون چند #فیلم برای آموزش نماز و اسرار آن ساخته شده است و چقدر فیلم برای آموزش #شیرینی پزی، طباخی، کارهای دستی و...!؟
⛔️ فکر نکنم (جز افراد نادر) کسی بتواند جواب یا #عذر قابل قبولی برای این همه استخفاف داشته باشد...
📚 شیوه های دعوت به نماز؛ استاد قرائتی؛ ص۱۰۵
@fatemi222
✍شیوه های دعوت به نماز برای کودکان
بسیار جالب 👌👌
💠 قال الامام الباقر- عَلَيْهِ السَّلامُ - : إذا بلغ الغلام ثلاث سنين فقل له سبع مرات قل لا إله إلا الله ثم يترك حتى يبلغثلاث سنين و سبعة أشهر و عشرين يوما ثم يقال له قل محمد رسول الله سبع مرات و ... .
💖💖امام باقر - عليه السلام - فرمود:
🔴🔸هنگامي که کودک به #سه سالگي رسيد به او بگويند هفت مرتبه بگويد لا اله الّا الله (تا بياموزد)،
🔴🔸در #چهار سالگي به او بگويند که هفت مرتبه بگويد محمد رسول الله (تا ياد بگيرد)،
🔴🔸 در #پنج سالگي رويش را به قبله متوجه كنند و به او بگويند كه سر به سجده بگذارد،
🔴🔸در پايان #شش سالگي ركوع و سجده صحيح را به او بياموزند
🔴🔸و در #هفت سالگي به طفل گفته شود: دست و رويت را بشوي
🔴🔸و پس از آن به او گفته شود: نماز بخوان.
📚مكارم الاخلاق، ص 115
@fatemi222
✍️ توجیه و دلیلتراشی برای گناه
🔻بدتر از گناه، توجیه گناه و دلیلتراشی برای آن است. میتوان گفت توجیه گناه یک نوع کلاهبرداری دینی است.
خداوند در قرآن میفرماید:
"بلکه انسان، خودش بر وضع خود آگاه است، هر چند در ظاهر برای خود، عذرهایی بتراشد."
🔸یعنی محکمه وجدان، گنهکار را به دورویی و نیرنگ، محکوم میکند.
🔸 توجیه گناه، گناه را عادی و جامعه را به انجام آن تشویق مینماید و زشت را زیبا جلوه میدهد، توجیه گناه همان عذر بدتر از گناه است.
هیچ گناهی به سنگینی "توجیه گناه" نیست. زیرا گناهکار معترف، غالبا در فکر توبه است، ولی توجیهگر در فکر سرپوش نهادن بر گناه است که نه تنها در صراط توبه نیست، بلکه او را در گناه راسختر و جریتر مینماید.
🔸 توجیه گناه یک نوع فریب دادن و اغفال خود و مسلمین است که ظاهری زیبنده و شرعی دارد و باطنی آلوده.
امام باقر علیه السلام فرمود:
روزی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در بازار مدینه عبور میکرد، شخصی را دید که میوه یا خرما میفروشد، به او فرمود: به به، چه میوههای خوب و عالی. در همین لحظه خداوند به آن حضرت وحی کرد: " زیرش را ببین، پیامبر صلی الله علیه و آله دست در درون آن گذارد و مقداری از آن بیرون آورد که بسیار پست بود، به صاحب آن کالا فرمود:
"ما أراكَ إلاّ و قد جَمَعتَ خِيانَةً و غِشّا لِلمُسلِمينَ"
"نمیبینم تو را جز اینکه، خیانت و فریب مسلمانان را جمع کردهای."
📎#گناه_گریزی
📎#تلنگر
🆔 @fatemi222
#تلنگر
به شوخی به یکی از دوستانم گفتم:
من ٢٢ ساعت متوالی خوابیدهام!
گفت: بدون غذا؟!😳
همین سخن را به دوست دیگرم گفتم، گفت: بدون نماز؟!😱😱
و اینگونه خدای هر کس را شناختم...
❣️شهید مصطفی چمران❣️
📎#کرامت_نفس
📎#هواستیزی_و_تقوا
📎#تلنگر
🆔 @fatemi222
5 5محبت ورزی و کرامت بخشی.mp3
8.64M
#راهکارهای_دعوت_به_نمازبرای_فرزندان
6 تا 12سال
#جلسه_پنجم:
محبت ورزی و کرامت بخشی
#استاد_کاظمی
#تربیت_نمازی_فرزندان
🔺کانالهای کاربردی👇
https://eitaa.com/Tebyangonabad/31977
_꧂🌺🍃჻
🌺❤꧁꯭꯭꯭꯭꯭꯭꯭꯭꯭꯭꯭꯭꯭꯭꯭🌺___
🍃჻🌺🍃﷽
✍🏻 در قرآن سه نوع رابطه داریم:
🌺⃝⃡❤️ رابطۀ پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) با مردم.
🌺⃝⃡❤️ رابطۀ مردم با پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم).
🌺⃝⃡❤️ رابطه زن و شوهر با هم.
1⃣ قرآن میفرماید که رابطۀ پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) با مردم بر اساس #رحمت است.
👈🏻 پیغمبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) رحمتی برای جهانیان است:
🌺⃝⃡❤️ وَ مَا أَرْسَلْنَاکَ إِلَّا رَحْمَةً لِّلْعَالَمِینَ (انبیاء/۱۰۷)
ما تو را مبعوث نکردیم، مگر اینکه «رحمتی» برای جهانیان باشی.
2⃣ رابطۀ مردم با پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) باید #مودت و علاقه شدید باشد؛
👈🏻 چنان که قرآن از زبان رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرموده است:
🌺⃝⃡❤️ قُل لَّا أَسْأَلُکُمْ عَلَیْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبَی (شوری/۲۳)
ای پیامبر بگو:👈🏻 من بابتِ رسالتم، هیچ مزد و پاداشی از شما نمیخواهم، جز مودّت و دوست داشتنِ نزدیکان و اهلبیتم.
3⃣ و امّا رابطۀ عروس و داماد ، یا رابطه زن و شوهر با هم👩❤️👨
👈🏻 که قرآن میفرماید این رابطه باید ترکیبی از دو مورد فوق باشد: یعنی #مودت و #رحمت.
🌺⃝⃡❤️ خَلَقَ لَکُم مِّنْ أَنفُسِکُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْکُنُوا إِلَیْهَا وَ جَعَلَ بَیْنَکُم مَّوَدَّةً وَ رَحْمَةً. (روم/۲۱)
خداوند همسرانى از جنس خودتان براى شما آفريد، تا در كنار آنان آرامش يابيد، و در میانتان «مودّت» و «رحمت» قرار داد.
⚠ پس زن و شوهرا حواسها جمع⚠
👈🏻 فضای خونه باید بر اساس #رحمت و #مودت باشه..
⛔️لج و لجبازی تو زندگی مشترک ممنوع⛔️
🆔 @fatemi222
مستقل بودن شاخص عباس شدن.pdf
240.8K
🌀 مستقل بودن؛ شاخص عباس(ع) شدن
✍️ سیر بحث:
🔺ما دو نوع زندگی کردن، داریم، یک نوع زندگی که خیلی خفت بار و حداقلی است؛ «زندگی منفعلانه» هست که اکثر آدم ها این طوری زندگی می کنند، اما نوع دیگری از زندگی از وجود دارد که خیلی با حال و پر انرژی است و اصلا حوصلۀ آدم در این نوع زندگی سر نمی رود، دائما آدم، موج مثبت دریافت می کند، و این موج مثبت را به دیگران هم منتقل می کند، این نوع دوم زندگی، زندگی فعالانه است.
🔺اگرچه تعداد آدم های که فعالانه زندگی می کنند کم هستند اما این عده کم همیشه، بر روی آن عده زیاد اثر گذار هستند. تعدادشان کم اما اثر گذاریشان زیاد است.
🔺شاخص زندگی فعالانه و زندگی منفعلانه چیست؟ شاخص زندگی فعالانه و منفعلانه، مستقل بودن یا مستقل نبودن است.
#ولادت_حضرت_عباس
#لبیک_یا_خامنه_ای
#جهاد_تبیین
🆔 @fatemi222
🌸🍃﷽🍃🌸
✋فراز و نشيبهای انقلاب ، عرصه امتحان مجاهدین فی سبیل الله
🔺وَ لَنَبْلُوَنَّكُمْ حَتىَ نَعْلَمَ الْمُجَاهِدِينَ مِنكمُ وَ الصَّابرِينَ وَ نَبْلُوَاْ أَخْبَارَكمْ(31/محمد)
🔺ما قطعاً شما را مى آزماییم تا از میان شما مجاهدان و صابران را نشان دهیم و اخبار (و اعمالتان) را آزمایش خواهیم كرد.
✍پیامها:
1⃣- آزمایش مومنین امرى حتمى و یكى از سنّتهاى الهى است. «و لنبلونّكم»
2⃣- یكى از بسترهاى آزمایش و شناسایى مومنین ؛میدان مبارزه است. منافقان در مبارزه با طاغوتها و ستمگران رسوا مى شوند. «حتّى نعلم المجاهدین منكم»
3⃣- در مبارزه و مجاهدت، صبر واستقامت نقش بسیار مهمى دارد. «المجاهدین منكم والصابرین»
4⃣- ادّعای مومنین؛در صحنه عمل مورد آزمون الهى قرار مى گیرند. «نبلوا اخباركم»
5⃣ - معیار ارزیابى خداوند، موفقیّت در آزمونهاى عملى است. «نبلوا اخباركم»
🆔 @fatemi222
حاضر جوابي طفل
يكي از حكما از طفلي پرسيد: اگر به من بگويي كه خدا كجا است، يك عدد پرتقال به تو مي دهم. آن پسر در جواب گفت: من دو عدد پرتقال به شما مي دهم، كه بگويي خدا كجا نيست.
🆔 @fatemi222
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
داشتم از کوچه پس کوچههای قم میرفتم که این پیرمرد کفاش را دیدم مشغول قرائت قرآنه. بعد چند ساعت که از همین مسیر برگشتم، هنوز هم مشغول بود.
دختر ده سالهام این صحنه را فیلم گرفت. بعدش مثل اینکه دلش برای این پیرمرد سوخته باشه گفت:
خدایا پول زیادی به این آقا بده!
بهش گفتم: فکر نمیکنی به جای دعا داری نفرینش میکنی؟
+چطور؟
-خب اگه پولدار بشه، به نظرت میتونه اینجور با خیال راحت کنار کوچه بشینه و یه لقمه نون حلال دربیاره و قرآن بخونه؟
+ خدایا لااقل یه ماشین بهش بده!
-اونم همینجور. اونوقت دغدغه بنزین و روغن و کارواش و جریمه و بیمه پیدا میکنه و....
دخترم گفت انگار راست میگید، قانع شدم!! فقط پس خدایا براش تو بهشت جبران کن!
گفتم: این دعای خوبیه😊
🔹 پی نوشت
سلمان فارسی هنگام وفات گریه میکرد. وقتی علت را پرسیدند درحالی که از مال دنیا تنها یک زیرانداز و چند ظرف سفالی داشت، گفت:
یاد حدیث پیامبر افتادم که فرمود:
«نجا المخفون و هلک المثقلون»؛ سبک باران نجات یافتند و سنگین باران هلاک شدند. (بحار ج۲۲، ص۳۸۱)
💬 محمد قربانی مقدم
🆔 @fatemi222
📘#داستان
💠شرایط قبولی دعا و انفاق
🔹شخصی از امام صادق پرسید:
دو آیهی قرآن را هر چه دقت میکنم محتوایشان را نمی فهمم.
امام پرسید: کدام آیه؟
مرد گفت:
آیه اول این است که خداوند میفرماید:
(ادعونی استجب لکم؛ مرا بخوانید تا دعای شما را مستجاب کنم.)
من خدا را میخوانم، اما دعایم مستجاب نمی شود!
حضرت فرمود:
آیا گمان میکنی خداوند خلاف وعده کرده؟
گفت: نه.
فرمود: پس علت چیست؟
گفت: نمی دانم.
فرمود:
من آگاهت میکنم؛ هر کس خدا را بندگی کند، به دستورات او عمل نماید، آنگاه دعا کند و شرایط دعا را رعایت کند، خداوند دعای او را اجابت خواهد کرد.
پرسید: شرایط دعا چیست؟
امام فرمود:
نخست حمد خدا را به جای میآوری و نعمتهای او را یادآور میشوی و بعد شکر میکنی، سپس درود بر پیامبر صلی الله علیه و آله میفرستی، آنگاه گناهانت را به خاطر میآوری و اقرار میکنی، از آنها به خدا پناه میبری و توبه مینمایی، این است شرایط قبولی دعا.
🔹پس از آن فرمود:
آیه دیگر کدام است؟
عرض کرد:
این آیه:
(ما انفقتم من شی ء فهو یخلفه و هو خیر الرازقین؛ هر چه را انفاق کنید خداوند عوضش را میدهد او بهترین روزی رسان است.)
من در راه خدا انفاق میکنم ولی چیزی جای آن را پر نمی کند!
🔹حضرت پرسید:
آیا فکر میکنی خدا از وعده خود تخلف کرده؟
در جواب گفت: نه.
امام فرمود:
پس علت چیست؟
گفت: نمی دانم.
امام فرمود:
اگر کسی از شما مال حلالی به دست آورد و در راه حلال انفاق کند هیچ درهمی را انفاق نمی کند مگر این که خداوند عوضش را به او میدهد.
📚بحار: ج ۹۶، ص ۱۴۷
👇👇👇👇👇👇
🆔 @fatemi222