⭕️جهانگیری و پرسشهای بیپاسخ !
🔹اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور در هفته گذشته اظهارات جالبی درباره مدیریت در کشور بیان داشته است. جهانگیری گفته است: «با رویکردهای قدیمی نمی توان ایران را اداره کرد باید شیوه های حکمرانی را اصلاح کرد و شرایط گذشته که همه چیز متکی به دولت و یا درآمدهای نفتی بود باید تغییر کند ما باید کارآمدی مدیران کشور را بالا ببریم.»
🔹در نگاه اول بیان گزارهای که توسط جهانگیری بیان شده است بهشدت مبهم است. اینکه رویکردهای قدیمی باید اصلاح شود ناظر به چه چیزی است؟ آیا این سخن همان انتقاد همیشگی اصلاحطلبان است که ایشان همواره ساختار سیاسی را مهمترین مشکل کشور میدانستند و اصلاح آن را خواستار بودند؟
🔹اگر منظور ایشان همین نکته باشد باید از ایشان پرسید آیا اصلاح ساختار سیاسی بهتنهایی همه مشکلات ما را حل میکند؟ آیا تجربه ۴۰ ساله به ما نشان نمیدهد همه مشکلات ما با اصلاح ساختار سیاسی حل نمیشود؟
🔹از سویی دیگر جناب جهانگیری و دوستان ایشان، به غیر از ۸ سال احمدینژاد، در سالهای بعد از انقلاب همواره در مصدر حکمرانی بودهاند. ایشان اکنون هشتمین سال معاون اولی را میگذرانند. آیا بیان این سخنان از سوی ایشان موجه است؟ چگونه است که معمولا مسوولانی که بیشترین سابقه حضور در حکمرانی را دارند منتقدتر هم هستند!؟
🔹ایشان و دوستانشان اکنون باید جوابگوی عملکرد خود باشند. اگر کارآمدی مدیران پایین است ایشان باید پاسخ دهند که برای افزایش کارآمدی مدیران حداقل در هشت سال گذشته چه کردهاند. سخنان جهانگیری بیارتباط با اظهارات علی ربیعی، سخنگوی دولت نیست. ربیعی گفته است: « زندگی مردم یک دلشوره برای دولت است و مدام دولت در این زمینه تلاش میکند.»
🔹اوضاع کشور بهخصوص شرایط اقتصاد کشور نشاندهنده ناکارآمدی مزمن دولت است. در چنین وضعی سخن گفتن از دلشوره برای زندگی مردم و اصلاح رویکردهای قدیمی از جانب اصحاب دولت از جانب مردم پذیرفته نمیشود. مردم شاهد تورم روزانه هستند و افزایش بیکاری و رکود اقتصادی را با گوشت و پوست خود لمس میکنند.
🔹در کنار اینها میبینند تصمیمات اقتصادی در دولت مدام در جهت بدتر کردن شرایط است و هیچ عقبه کارشناسی آن را تایید نمیکند. ماجرای ارز ۴۲۰۰ تومانی و روایت رئیس کل سابق بانک مرکزی از آن تصمیم نشاندهنده عمق بیتوجهی این دولت به نظرات کارشناسی است.
🔹یا نمونه دیگر موضوع افزایش قیمت بنزین در آبان ۹۸ بود. تصمیمی که هیچ کارشناسی از اجرای آن در آن شرایط و با آن شکل حمایت نمیکرد.
🔹آیا جناب ربیعی در آبان ۹۸ برای زندگی مردم دلشوره نداشت؟ یا جناب جهانگیری در جلسه تصمیمگیری برای «دلار جهانگیری» به اصلاح حکمرانی فکر نمیکرد؟
🔹جهانگیری این سخنان را در حالی بیان میکند که عموم تحلیلگران و بهخصوص دوستان اصلاحطلب جهانگیری بر این باورند که ایشان در دولت نقش مهمی ندارند و عملا تشریفاتی هستند. در اینجا هم باز به شخص آقای جهانگیری ایراد وارد است. اگر ایشان نقشی ندارند بهتر نیست استعفا دهند و با قدرت خداحافظی کنند؟
🔹اما اگر همچنان نقش دارند پس سخنان اصلاحطلبان درباره نقش نداشتن جهانگیری با چه هدفی گفته میشود؟ آیا سخنان جهانگیری و ادعای اصلاحطلبان با گمانهزنیهای درباره نامزدی جهانگیری در انتخابات ۱۴۰۰ مرتبط است؟
🔹اخیرا یکی از فعالان سیاسی اصلاحطلب گفته است جهانگیری صراحتا بیان داشته برای انتخابات ۱۴۰۰ نامزد میشود. شاید سخنان جهانگیری درباره اصلاح حکمرانی بیارتباط با این موضوع نباشد و احتمالا در یک سال آینده باید منتظر تکرار چنین سخنانی از سوی او باشیم! الف.
#ثامن
♦️ چرا نباید به جو بایدن امیدوار بود
📝#تحلیل_کوتاه
📝📝#تحلیلگر #اندیشکده_راهبردی_تبیین
🔹 در بخشی از پیشنویس سند سیاستهای حزب دموکرات آمریکا در 2020 منتشره در 2 مرداد 1399 آمده است:«توافق هستهای همیشه قرار بوده آغاز دیپلماسی ما با ایران باشد نه پایان آن. دموکراتها از تلاشهای جامع دیپلماتیک برای محدود کردن برنامه هستهای و سایر فعالیتهای تهدیدکننده اعم از ستیزهجویی منطقهای، موشکهای بالیستیک و سرکوب داخلی حمایت میکنند.»
🔹 پیشتر آنتونیبلینکن مشاور ارشد جو بایدن نامزد انتخابات ریاستجمهوری آمریکا نیز اواخر خرداد 1399 اعلام کرد دولت احتمالی بایدن تا پیش از بازگشت کامل ایران به تعهداتش نه تنها تحریمهای پیشین هستهای بلکه تحریمهای اضافهشده توسط ترامپ را نیز حفظ خواهد کرد. با این توصیف به نظر میرسد امیدواری به بازگشت سریع و کامل دولت بایدن به برجام، واقعبینانه نباشد.
🔸 طراحان برجام در دولت اوباما آن را به مثابه نقطه آغازی در جهت پیگیری راهبردی قلمداد میکردند که نگرانیهای غرب در همه حوزههای هستهای، منطقهای و موشکی را رفع کند. به همین دلیل دولت اوباما نیز به طور کامل به تعهداتش در برجام پایبند نبود تا همچنان از تحریمها به مثابه ابزاری برای وادارسازی ایران به مذاکره در دیگر موضوعات استفاده کند.
🔸 بنابراین از منظر تصمیمسازان دولت احتمالی بایدن معقول نخواهد بود تحریمهای بیشماری که به مثابه اهرم فشار از دولت ترامپ به ارث برده را به یکباره رها کند. دولت بایدن نیز به احتمال زیاد تلاش خواهد کرد از این تحریمها، برای زمینهسازی مذاکرات در خصوص فعالیتهای جبهه مقاومت در غرب آسیا و توان موشکی ایران و حداقل برای تمدید بندهای غروب برجام استفاده کند.
🔸 البته برخلاف دولت فعلی آمریکا، بایدن صرفاً بر اِعمال فشار حداکثری تمرکز نخواهد کرد و مشوقهایی برای اقناع ایران ارائه میکند. برای مثال میتوان به معافیت 8 خریدار بزرگ نفت ایران از تحریمها و یا تعلیق موقت تحریمهای بانکی و سوئیفت به مثابه تسکین فشارها و نوعی تنفس مصنوعی اشاره کرد.
🔸 ولی دولت آمریکا اجازه بازگشت ایران به فضای توسعه اقتصادی و گشایش کامل در تحریمها را نخواهد داد. به همین دلیل به احتمال فراوان بخش موثر تحریمهای ثانویه حتی پس از بازگشت آمریکا به برجام پابرجا خواهد ماند و مانع سرمایه گذاری و همکاری شرکتها و دولتهای خارجی خواهد شد.
🔸 با این تفاسیر به نظر میرسد تصمیمگیران سیاست خارجی کشورمان میبایست با واقعبینی و دقت نظر بیشتری به برنامهریزی سناریوهای محتمل در صورت پیروزی بایدن بپردازند و این سیاست را به گونهای تنظیم کنند که ضمن تلاش برای رفع تحریمها، مؤلفههای امنیت ملی کشور حفظ شده و در عین حال امکان متهم کردن ایران به مذاکرهگریزی از سوی دشمن سلب شود.
#ثامن
چند ترفند کاربردی در واتساپ : کنترل زمان خوانده شدن پیامهای ارسالی شما
هنگامی که دو تیکِ کنار پیام ارسالی شما آبی شوند بدانمعناست که پیام شما توسط طرف مقابل خوانده شده است اما گاهی اوقات نیاز به جزئیات بیشتری
در این خصوص دارید. در این مورد تنها کافی است پیام ارسالی خود را لمس کرده و انگشت خود را بر روی آن نگه دارید، حالا با انتخاب آیکون مربوط به اطلاعات بیشتر میتوانید زمان دقیق را مشاهده کنید. در iOS میتوانید با لمس و کشیدن پیام به سمت چپ، زمان را مشاهده کنید.
تعویض گوشی بدون از دست رفتن پیامها
هنگامی که گوشی خود را تعویص میکنید میتوانید تاریخچه گفتگوها را نیز همراه خود ببرید. در صورتی که از کارت حافظه جانبی بر روی دستگاه خود بهره میبرید با رفتن به منو، قسمت تنظیمات، Chat Settings و پس از آن نهایتا انتخاب گزینه Backup Conversations نسخه پشتیبانی از این مکالمات را تهیه کنید.
حالا کافی است کارت حافظه را بر روی دستگاه جدید بگذارید و واتساپ را نصب کنید و در زمان مشاهده پیغام مخصوص بازگرداندن پیامها، مطابق دستورالعمل پیغام عمل کنید. در صورتی که پشتیبانی خود از گفتگوها را بر روی حافظه داخلی انجام میدهید میتوانید از یک برنامه مدیریت فایل استفاده کرده و پوشه واتساپ را یافته و آن را به روش دستی انتقال دهید. پشتیبانی از گوگل درایو نیز در نسخه بعدی به این برنامه افزوده خواهد شد.
ارسال پیامهای انبوه
با امکان بهرهگیری از قابلیت ارسال پیامهای انبوه میتوانید در وقت خود صرفهجویی کنید اما استفاده از این قابلیت الزاما بدانمعنا نیست که این پیام را در گروهها ارسال کنید. قابلیت Broadcast به شما این امکان را خواهد داد تا یک پیام را به چندین مخاطب ارسال کنید.
با این وجود این پیام به عنوان یک پیغام خصوصی میان شما دو نفر باقی خواهد ماند. در اندروید با لمس منو، گزینه New Broadcast را انتخاب کنید. در iOS در صفحه مخصوص گفتگو گزینه Broadcasts List را انتخاب و پس از آن New List را برگزینید. به همین منوال در صورتی که پاسخی از طرف مقابل دریافت کنید این پاسخ تنها برای شما و نه تمامی لیست نمایش داده خواهد شد.
بازگرداندن پیامهای حذف شده
واتساپ بهطور خودکار تمامی پیامهای شما را هر روز صبح راس ساعت ۴ بر روی دستگاه پشتیبانگیری میکند. سادهترین راه برای بازگرداندن پیامهایی که اخیرا حذف کردهاید حذف برنامه و نصب مجدد آن است.
در طول فرایند، واتس اپ از شما سوال خواهد کرد که آیا نیاز به بازگردانی نسخه پشتیبان دارید یا خیر؟ این گزینه، هفت روز گذشته را برای شما پوشش خواهد داد. در صورتی که قصد دارید گفتگوهای قدیمیتر را بر روی اندروید بازیابی کنید باید از برنامهای مانند ES File Explorer استفاده کنید و به مسیر SDCard/Whatsapp/Databases رفته تا نسخههای پشتیبان خود را پیدا کنید.
فایل مورد نظر خود را به msgstore.db.crypt تغییر نام داده و اکنون به قسمت تنظیمات، برنامهها، واتساپ گوشی خود رفته و گزینه Clear Data را انتخاب کنید. سپس مجددا برنامه را اجرا و در هنگام مشاهده پیغام مبنی بر بازیابی گفتگوهای انجامشده، مطابق دستورالعمل پیش بروید.@fatemie313
📲 دومین مرحله مسابقه کتابخوانی ویژه #دهه_ولایت
(بخش ولایت از کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن)
🌐ویژه اساتید و سرمربیان صالحین در دهه ولایت
💳 همراه با جوایز نقدی
@fatemie313
توهین و. قبح شکنی نام اهلبیت با ماسک های در دماغی ✍️عزیزان این طرح بیش از آنکه خدایی باشد شیطانی هست نام اهلبیت باید بر روی سر باشند نه روی دماغ های..... خواهشن نه بخرید و نه سکوت کنید تا میتوانید کمپین #نه بزدن ماسک با نام اهلبیت راه بندازید مردم رو بیدار کنید به بهانه ماه محرم کاسبی راه انداختن که در این کاسبی قبح شکنی وجود دارد هرکار میتوانید با توضیح و بیداری مردم رو آگاه کنید،، استوری کنید، فضای مجازی بلاخص اینستا گرام کثیف که زود پخش میشه اونجا با توضیح قبح شکنی نام اهلبیت مقابله کنید بصیرت یعنی دیدن نقش ابلیس بر سکه دو رو نه دیدن نام خدا
یادداشت / آخرین تیر دشمن
جمهوری اسلامی در حال عبور از یک جنگ ترکیبی، همهجانبه و بیسابقه در حوزههای اقتصادی و بیثباتسازی کشور است. در این جنگ، جنگ شناختی از همه مهمتر به نظر میرسد؛ زیرا دشمن به دنبال تصویرسازی غلط و منفی از واقعیات جمهوری اسلامی و موضوعات مرتبط با انقلاب است. میزان موفقیت دشمن در دو حوزه جنگ اقتصادی و بیثباتسازی کشور، بستگی به میزان موفقیت در جنگ شناختی دارد؛ ازاینرو باید مسئولان، رسانهها، جریانهای سیاسی و آحاد مردم، جنگ شناختی را جدی بگیرند.
گزاره خبری: 1- نمونه برجسته و اخیر جنگ شناختی را در عملیات روانی و جنگ نرمی که دشمن علیه برنامه همکاریهای راهبردی ۲۵ ساله میان ایران و چین به راه انداخت، میتوان دید. در این تهاجم دشمن تلاش کرد با بهرهگیری از ابزار رسانه و تمام تاکتیکها و تکنیکهای عملیات روانی، جمهوری اسلامی را نزد افکار عمومی، متهم به کشور فروشی و خاک فروشی کند. متأسفانه، برخی داخلیها هم با انگیزههای سیاسی و منافع حزبی و گروهی، پازل دشمن را تکمیل کردند. 2- از دیماه ۱۳۹۶ به این طرف، دشمنان نظام به این جمعبندی رسیدند که تنها راه متوقف کردن پیشرفتهای ایران در حوزههای گوناگون علمی، فناوری، صنعتی، دفاعی، نفوذ منطقهای و غیره، برهم زدن ثبات و آرامش داخلی کشور از طریق راهاندازی اغتشاش است و تابستان داغ هم کلیدواژهای برای راه انداختن این اغتشاشات در یک دوره زمانی بود. در سال ۱۳۹۷ هم موضوع تابستان داغ خیلی جدی مطرح شد و در آن زمان، حتی جان بولتون در نشست منافقین گفت: «با تابستان داغ، جمهوری اسلامی چهلساله نخواهد شد و شما با رفتن به تهران جشن پیروزی میگیرید.»
گزاره تحلیلی: تغییرات فرهنگی و اساساً راهبردهای جنگ شناختی، آرام و تدریجی رخ میدهند و در آن باورهای مردم توسط دشمن بمباران میشود. راه کاهش خسارات جنگ شناختی اتخاذ سیاستهای دقیق رسانهای و ارتقاء سواد رسانهای مخاطبان است. تقویت توان رسانهای با استفاده از تمام وسایل ارتباطجمعی جهت توفیق در این عرصه بسیار با اهمیت است. البته بهمنظور کاهش تأثیر منفی رسانههای دشمن بر روی مخاطبان، نیازمند عبور از شعارزدگی و درک ضرورت فراگیری سواد رسانهای از سوی مسئولان، رسانهها و مردم هستیم.
#ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای بصیرتی
#طرح شهید کمالیfatemie313@
✨﷽✨
■شهادت امام باقر علیه السلام تسلیت■
✅ امام محمد باقر علیه السلام در اول ماه رجب یا سوم صفر سال ۵۷ قمری در شهر مدینه چشم به جهان گشود و در روز دوشنبه ۷ ذی الحجه سال ۱۱۴ قمری در سن ۵۷ سالگی به دستور هِشام بن عبدالملک خلیغه اُموی بوسیله سمی که ابراهیم بن ولید بن عبدالملک به حضرت داده شد، به شهادت رسید و در مدینه در قبرستان بقیع مدفون شدند. آن حضرت در واقعه کربلا حضور داشت و در آن وقت ۴ سال از عمر مبارکش گذشته بود.
❶ نیکی و صدقه ، فقر را از بین می برد و بر عمر می افزاید و هفتاد نوع بلا را دفع می کند.
⇦خصال ج۱ ص۴۸
❷ جهاد یک زن خوب شوهرداری کردن است.
⇦وسائل الشیعه ج۲۰ ص۱۶۲
❸ شبی را از بیماری یا درد نخوابیدن، برتر و اجرش از یک سال عبادت بیشتر است.
⇦الکافی ج۳ ص۱۱۴
❺ حکایت شخص حریص به دنیا، حکایت کرم ابریشم است که هرچه بیشتر به دور خود بپیچد و بتابد، راه بیرون آمدنش دورتر شود تا آنکه از غصه بمیرد.
⇦اصول کافی ج3
@fatemie313
⭕️ برنامه ها و مواضع رئیس جدید دیوان محاسبات
1. دیوان نهادی است که از ابتدا برای نظارت ملت به وضع مالی کشور به وجود آمده است
از دیوان حسابرسی اثربخش توقع میرود که طبیعتا این در سایه حسابرسی عملکرد است
2. تا دولت بودجه ریزی عملیاتی را آغاز نکند، دیوان هم نمیتواند حسابرسی عملکرد را به نحو احسن انجام دهد. البته با میانبرهایی در کوتاهترین زمان ممکن این کار را خواهیم کرد
3. دیوان محاسبات کارنکردنها را هم باید محاسبه کند؛ این یعنی حسابرسی عملکرد و عدم النفع ناشی از تصمیم نگرفتن را محاسبه خواهیم کرد؛ احتکار قدرت به اندازه احتکار کالا باید مورد توجه و حسابرسی قرار گیرد
4. پاسداری از بیت المال را به سختگیرانه ترین سطح خود خواهیم رساند
5. در دوران تحریمها و برای عبور از آن، روشهای درست را با مدیران مطرح میکنیم تا تصمیم بگیرند و نترسند
6. دیوان را ان شانءالله بر خط میکنیم و این یک سیاست قطعی خواهد بود؛ از اطلاعات توامان تولیدشده در بخشهای دیگر کشور استفاده خواهیم کرد
7. باید نهضت قیمت تمام شده کالا و خدمات را در دیوان دنبال کنیم تا مردم را هرچه بیشتر از مدیریت متنفع نماییم
8. قطعا توسعهی دایره نظارت دیوان را به جد دنبال خواهیم کرد؛ تعریف مضیق از بیت المال چاره کار نیست
9. نظارت مردمی را گسترده خواهیم کرد
10. ساختار و تشکیلات دیوان را به روزرسانی میکنیم
11. گزارش تفریغ بودجه که مهمترین سند نظارت مالی کشور است، باید تغییرات جدی بکند. بسیاری از پروندههایی که تشکیل میشود ناشی از همین تاخیر است
12. دیوان از نیروهای متخصص، نجیب، کم حرف و پرکار زیادی برخوردار است. همکاران شریف و صدیق خود را به مجاهدتی متفاوت دعوت میکنم
13. با دیوان کار سیاسی نخواهیم کرد. با ما برخورد سیاسی شد ولی با کسی سیاسی برخورد نمیکنیم
14. کلکسیونی از تهمت را به ما وارد کردند که از همهی آنها گذشتم. پاسخ ما، کار بیشتر برای مردم و نظارت دقیقتر بر بیت المال کشور است
15. خون پدر شهیدم را گواه میگیرم و عهد میبندم که ذرهای از حق مردم کوتاه نیایم
👤 مهرداد بذرپاش
#ثامن
پیام مهم رهبر معظم انقلاب به مناسبت موسم حج
بسم الله الرّحمن الرّحیم
والحمدلله ربّ العالمین و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و صحبه المنتجبین و من تبعهم باحسان الی یوم الدّین.
🔹موسم حج که همواره موسم احساس عزّت و عظمت و شکفتگی جهان اسلام بود، امسال دستخوش اندوه و حسرت مؤمنان و مبتلا به احساس فراق و ناکامی مشتاقان است. دلها از غربت کعبه احساس غربت میکند و لبّیکِ جداماندگان با اشک و آه در هم میآمیزد. این محرومیّت، کوتهمدّت است و بحول و قوّهی الهی دیر نخواهد پایید، لکن درس آن، که قدردانستن نعمت بزرگ حج است، باید ماندگار شود و ما را از غفلت برهاند. رمز عظمت و قدرت امّت اسلام در جمع فراگیر و متنوّع مؤمنان در حریم کعبه و حرم پیامبر (صلّی الله علیه و آله) و ائمّهی بقیع (علیهمالسّلام) را امسال باید بیش از همیشه حس کنیم و در آن بیندیشیم.
🔸حج، فریضهای بیمانند است؛ گل صد برگ در میان فرائض اسلامی است؛ گویی همهی جوانب مهمّ فردی و اجتماعی، و زمینی و آسمانی، و تاریخی و جهانیِ دین، قرار است در آن مرور شود. معنویّت در آن هست، ولی بدون انزوا و گوشهنشینی و خلوتگزینی. اجتماع در آن هست، ولی به دور از درگیری و بدگویی و بدخواهی. از سویی حظّ روحی از مناجات و ابتهال و ذکر الهی، و از سویِ دیگر پیوند اُنس و ارتباط مردمی. حاجی با یک چشم، پیوند دیرین خود با تاریخ ــ با ابراهیم و اسماعیل و هاجر، با رسول خدا در هنگام ورود پیروزمندانه به مسجدالحرام، و با خیل مؤمنان صدر اوّل ــ را مینگرد و با چشمی دیگر، انبوه مؤمنان همروزگار خود را که هر کدام میتوانند دستی برای همیاری و اعتصام جمعی به حبلالله باشند.
🔹تدبّر و اندیشیدن در پدیدهی حج، حجگزار را به این باور قطعی میرساند که بسیاری از آرمانها و آرزوهای دین برای بشریّت، بدون همافزایی و همدلی و همکاری مجموعهی دینداران، به بار نمینشیند، و با پیدایش این همدلی و همکاری، کید معاندان و دشمنان، مشکل مهمّی بر سر این راه پدید نمیآورد.
🔸حج، رزمایش قدرت در برابر مستکبرانی است که کانون فساد و ظلم و ضعیفکُشی و غارتگریاند و امروز جسم و جان امّت اسلامی از ستمگری و خباثت آنان آزرده و خونآلود است. حج، نمایش تواناییهای سخت و نرم امّت است. این، طبیعت حج و روح حج و بخشی از مهمترین هدفهای حج است؛ این همان است که امام راحل خمینی کبیر، آن را حجّ ابراهیمی نامید؛ و این همان است که اگر متولّیان امر حج که خود را خادم حرمین مینامند، صادقانه به آن گردن نهند و به جای خشنودی دولت آمریکا، رضای الهی را برگزینند، میتواند مشکلات بزرگی از جهان اسلام را حل کند.
🔹امروز مانند همیشه و بیش از همیشه، مصلحتِ الزامی امّت اسلامی، در وحدت است؛ وحدتی که ید واحده در برابر تهدیدها و دشمنیها پدید آوَرَد و بر سر شیطان مجسّم، آمریکای متجاوز و غدّار و سگ زنجیریاش رژیم صهیونیستی، رعدآسا فریاد کشد و در برابر زورگوییها، شجاعانه سینه سپر کند. این معنی فرمان الهی است که فرمود: وَاعتَصِموا بِحَبلِ اللهِ جَمیعًا وَلا تَفَرَّقوا.[1] قرآن حکیم، امّت اسلامی را در چهارچوب «اَشِدّاّْءُ عَلَی الکُفّارِ رُحَماّْءُ بَینَهُم»[2] معرّفی میکند، و از او وظیفهی «وَلا تَرکَنوِّا اِلَی الَّذینَ ظَلَموا»،[3] «وَلَنـ یَجعَلَ اللهُ لِلکـّْفِرینَ عَلَی المُـؤمِنینَ سَبیلًا»،[4] «فَقاتِلوِّا اَئِمَّةَ الکُفر»[5] و «لا تَتَّـخِذوا عَـدُوّی وَ عَدُوَّکُم اَولِیاّْء»[6] را میطلبد، و برای اینکه دشمن را مشخّص کند، حکمِ «لا یَنهىّْکُمُ اللهُ عَنِ الَّذینَ لَم یُقاتِلوکُم فِی الدّینِ وَلَم یُخرِجوکُم مِن دِیارِکُم »[7] صادر میفرماید. این فرمانهای مهم و سرنوشتساز، هرگز نباید از منظومهی فکری و ارزشی ما مسلمانان جدامانده و بهدست فراموشی سپرده شود.
🔸امروز بیش از همیشه زمینهی این تحوّل اساسی در دسترس امّت و نخبگان دلسوز و صلاحاندیش آن است. امروز بیداری اسلامی به معنی توجّه نخبگان و جوانان مسلمان به داراییهای معرفتی و معنوی خود، یک حقیقت انکار نشدنی است. امروز لیبرالیسم و کمونیسم که در صد سال پیش و پنجاه سال پیش برجستهترین ارمغانهای تمدّن غرب شمرده میشد، بکلّی از جلوه افتاده و عیوب درمانناپذیر آنها آشکار شده است؛ نظام مبتنی بر آن یک، فروپاشید، و نظام مبتنی بر این دیگری هم درگیر بحرانهای عمیق و در شُرُف فروپاشی است.
🔹امروز نه فقط الگوی فرهنگی غرب ــ که از آغاز هم با وقاحت و رسوایی پا به میدان گذاشت ــ بلکه حتّی الگوی سیاسی و اقتصادی آن یعنی دموکراسی پولمحور و سرمایهداری طبقاتی و تبعیضآمیز هم ناکارآمدی و فسادانگیزی خود را نشان داده است fatemie313@