"فاضل ارجمند سلام با توجه به آغاز ثبت نام حوزه علمیه جهت ایجاد انگیزه و راهنمایی جوانان و نوجوانان دارای شرایط، یاریگر امام زمان باشید."
✉️ این پیامکی است که مرکز مدیریت برای طلاب حوزه فرستاده است...👆👆👆👆
⛔ دردمندانه با چشمِ خود میبینیم که دوباره مرکز مدیریت حوزه عاجزانه و ملتمسانه به دنبال جذب بیضابطه و بیعاقبت و ناکارآمد جوانان و نوجوانان به طلبگی است...
❌ سوگمندانه حوزه روز به روز به دست و زبان خود #قیمت_طلبگی را پایین و پایینتر میآورد؛ کار آنچنان بیخ پیدا کرده است که طلبههای پایههای ۱ و ۲ و ۳ و... را -که خود در بیشتر موارد فهم درست و کاملی از رسالتهای طلبگی و شخصیت طلبگی ندارند- به دبیرستانها میروند تا #سیاهیلشکر برای حوزه درست کنند و به تعداد ورودیهایشان ببالند و آمارهای توخالیِ چنین و چنان ارائه کنند...
چه بگوییم؟! چه کنیم؟! این درد را به کجا ببریم؟!
🚫 شما را به پیر! شما را به پیغمبر! همینطلبههایی را که امروز در حوزه هستند و نه میدانند چه کارهاند و نه میدانند چه باید بکنند و نه میدانند تا چه زمان باید درس بخوانند و بسیاریشان هیچ آیندهای برای خود در حوزه تصویر نمیکنند و مُجدّانه به دنبال #استخدام در قوهی قضاییه و عقیدتیسیاسی و آموزش و پرورش و... هستند، همینها را نگه دارید و اداره کنید، جذب جوانان و نوجوانانِ #بیخبر و در بسیاری موارد #ازهمهجامانده پیشکش...
✴️@fegh_osoul_rafiee
تلاوت آیاتی از سوره مبارکه نحل-رفيعی-۱۴۰۳۰۱۰۵.mp3
815.6K
✅ تلاوت آیاتی از سوره مبارکه نحل
✅ صحبتهای شنیدنی مدیرمسئول ماهنامهی پژوهشی بلکچین با جناب دکتر رهبرپور استاد اقتصاد دانشگاه علامّهی طباطبایی دربارهی دروس "فقه رمز ارز" حضرت استاد محقِّق آیت الله شیخ جواد مروی (دام ظلّه) است. 👇👇👇👇👇👇
❓❔❓❔❓ چرا طلبهی علوم حوزوی مانند سایر اقشار جامعه، مانند پیامبران و اهل بیت (علیهم السلام)، مانند راویان احادیث شغل و کاری ندارد؟ چرا طلّاب کار نمیکنند؟ چرا باید بیکار باشند؟ چرا بخشی از روز خود را به کار -که از بالاترین اعمال نیک انسانی و اسلامی است- مشغول نمیشوند؟
📚 پاسخ:
⛔ این سوالی است که متاسفانه برخی سادهاندیشان و گاه عرضورزان نادان در ذهن دارند و در ذهن دیگران نیز میپرورانند؛ این شبهه سر تا پا مغلطه و سفسطه است، و نشان از نادانی عمیقِ غرضورزان.
🔷️ #کسوت_طلبگی، کسوت علم و دانش و #دانشطلبی است؛ #دانشطلبی از مهمترین و طاقتفرساترین عملها و کارهاست.
🔶️ آن کس که با علم و دانش سر و کاری داشته باشد به روشنی درمییابد که فهم و کسب معارف گوناگون، عمیق و دقیق دین نیازمند تلاش و کوششی خستگیناپذیر و شبانهروزی است؛ با ناخُنَکناخُنَکزدن به علم و دانش هیچ چیز دندانگیری به دست نخواهد آمد، و گاه نقص در تحصیل علم منجر به نافهمی و کجفهمیِ بیشتری نیز خواهد شد.
⚠️ چگونه ممکن است وقت و عمر خود را مصروف این و آن کنیم، و نصفی از روز را به کار غیر علمی مشغول باشیم و در عین حال، در سر هوای فهم و درک معارف شامخ و والای دین را داشته باشیم؟!؟! هیچ شوخیای تلختر از این نیست!
✅ علم، قرارِ ذهن میخواهد و وابستگیِ دل.
🔶️ عالِمان خوشذهنِ دینشناس و دینباور که روزانه ۱۶ ۱۷ ساعت مجاهدانه خواندند و اندیشیدند و سر در گریبانِ تفکّر فرو بردند و نوشتند و نوشتند نتوانستند تمام شئون دین را بشناسند و بنویسند و کارِ علم را به نهایت برسانند...
⚠️ چگونه خود را -که راهی جز تحصیل علم و اکتساب معارف در پیش رویمان نیست- با پیامبران و امامان (علیهم السلام) که نه نیازی به مکتب دارند و نه به خطنوشتن و معدن علماند و حاملِ معارف حقیقیِ عالَم مقایسه کنیم؟!؟!
⚠️ چگونه خود را با راویان و اصحاب بزّاز و بیّاع و صرّاف و... (رضوان الله علیهم) قیاس کنیم که بیشترشان جز استماع حدیث و کتابت و نقل آن به راویان دیگر نیازی به چیزی نداشتند؟!؟!
✅ #طلبگی شغل ماست؛ شغلِ تماموقت؛ این شغل، رسالت ماست...
✴️@fegh_osoul_rafiee
محمد علی رفیعی | فقه و اصول
❓❔❓❔❓ چرا طلبهی علوم حوزوی مانند سایر اقشار جامعه، مانند پیامبران و اهل بیت (علیهم السلام)، مانند ر
⚠️ البته متاسفانه بار سنگینِ مشکلات معیشتی در برخی موارد موجب میشود طلّابِ خوشفکر و خوشذوق مجبور به کسب درآمد از کارهای غیر علمی و غیر طلبگی باشند؛ مدیران و مسئولانِ دغدغهمند حوزه باید راه چارهای برای این مشکلات بیابند...
البته نه برای کسانی که خود در عالَم طلبگی بیهدف و بیبرنامه و بیکارند...
#آرمان_طلبگی
#سبک_زندگی
⚠️ طلبهای که -نه به خاطر زیادهخواهی- ناچار و ناگزیر است ساعاتی را در اسنپ یا هر جایی بیرون از فضای طلبگی کار کند -اگر چه به خاطر تلاش و کوشش در راه بهبود معیشتِ سختِ خود و خانواده ماجور و همچنین به معنای حقیقی کلمه سُتودنی است- اما به هیچ وجه نباید به عنوان #آرمان_طلبگی و #سبک_زندگی ایدهآل طلّاب شناخته و معرّفی شود.
❌❌ این، تصویرِ به شدّت ناقص و به غایت غلط از طلبه و روحانی است که متاسفانه رسانهها نیز با آب و تاب همین را به افکار عمومی القا میکنند.
🎞 حتما به فیلمهای سینمایی "طلا و مس" و "فرشتهها با هم میآیند" نگاهی بیندازید.
✴️@fegh_osoul_rafiee
⛔ مدیران و مسئولان و رؤسای حوزه نباید و نباید و نباید طلّاب را امر به #قناعت و #زهد کنند در حالی که خود، حقوقبگیرند و زندگیشان چنین و چنان...
✅ امر و توصیهی به #قناعت و #زهد از هیچ اَحَدی سزاوار نیست، مگر از سوی استادان و عالِمان خداترس، سادهزیست و اهل صبری که تمام عمرشان ساده زیستند و ساده پوشیدند.
❌ حوزههای علمیه و طلّاب، نه رییس میخواهند و نه مدیر، طلّاب پدرانی میخواهند که در سختیهای زندگی آنان دوشادوش آنان سختیهایشان را لمس کنند و برطرفکنندهی دردهای زندگی آنان باشند و گرهی از مشکلات آنان بگشایند...
✴️@fegh_osoul_rafiee
❌ حوزهی علمیهی شیعه که پشتوانهای هزارساله از نور و معنویت و علم دارد به مدارس مجلَّل و موسّسههای اشرافی و ساختمانهای عظیم و عریض و طویل با نماسنگهای گرانقیمت و چشمنواز -خصوصاً در بهترین نقاط شهرهای بزرگ مانند شمال تهران- نیازی ندارد.
بزرگواران!
⛔ سنگ و چوب برای شما عالِم و اسلامشناس و مُبلِّغ نخواهند شد و برای شما جز شکوه و جلالِ پوچ به بار نمیآورد، البته اگر خَرج و بَرجهای آنچنانیاش فساد به بار نیاورد!
✅ حوزه به نیروهای عالِم و اسلامشناس نیاز دارد...
✅ به فکر طلّاب کوشا، پیگیر و دغدغهمندی که طلبگی را رسالتی بر دوش میدانند باشید و آنان را دریابید، چه آن که بسیاری از آنان امروز خود را ناچار به ترک حوزه و ناگزیر به انتخاب شغلهایی بیربط با طلبگی میبینند...
⚠️ حوزهی علمیه جای نیروهای کارآمد و کیفیتمدار است، نه سیاهیلشکرهای شهریهبگیر...
✴️@fegh_osoul_rafiee
دوستان بزرگوار!
حدیث شریف "إنا معاشِر الأنبِياء أمِرنا أن نُکلِّم الناسَ علی قدْر عُقُولهم" خود، دربردارندهی مطلبی عُقلائی و همهفهم است؛ هر گویندهای برای القا و انتقال درست اطلاعات و دادهها باید مطلبش را به گونهای به مخاطب بفهماند که او قبول کند و قانع شود و کلامش در دل مخاطب بنشیند.
❌❌❌❌ برداشت گاه ناصواب و غلطی که برخی در ذهن میآورند آن است که از سویی این حدیث میگوید ما به اندازهی عقول مردم باید با آنها سخن بگوییم، و از سوی دیگر بیشتر مردم و جوانان اوّلیترین مسائل دینی و احکام شرعی را -حتی در وضو و نماز و روزه- نمیدانند؛ ❌❌ از این رو، چه نیازی به تحصیل جدّی علوم حوزوی و یا اجتهاد است؟!؟! حال آن که تبلیغ و تبیین دین در سطحی به مراتب پایینتر نیاز شدید امروز جامعهی اسلامی ماست.
✅ فکر ناصواب و غلط این است که این حدیث شریف -که بیانگر یک نکتهی بسیار لطیف و عقلائی است- را مُبرِّر و دلیلی بر بیسوادی و بیحالیِ خود نسبت به کسب علم و دانش قرار دهیم! در حالی که آن چه مورد نظر است فهم و ادراک مخاطب در انتقال مفاهیم جدید و نو است؛ مرتبه و قدرت فهمِ هر شنوندهای باید با اطلاعات و دادههای گوینده تنظیم و متناسب باشد. با سخنان عجیب و غریب -حتی اگر حقّ باشد- نباید ذهن مومنانی را که توان و تحمّل عقلانی آن معارف را ندارند مُشوّش و مضطرب و شبههناک کرد.
🔶️🔸️ کافی است طلبه سخن و کلام خود را با مخاطبانش تنظیم و متناسب کند، نه آن که علم و دانش و آگاهیِ درونیِ خود را با مخاطبان و پامنبریهایش تنظیم کند.
⚠️⚠️ دردمندانه امروز بسیاری از مخاطبان از بیسوادی و ناآگاهی و بساطت فهم برخی سخنوران و منبریها نالاناند...
🔷️🔹️ طلبه باید تا میتواند به علم و آگاهی خود به طور روزآمد عمق و دقت بدهد، اما بر کرسی تدریس، دقت و عمق مطالب را ارائه کند، و بر منبر مسجد بر با لطافت، شيوايی و همهفهمیِ کلامِ خود مخاطب را اقناع کند.
✴️@fegh_osoul_rafiee
5.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚠️ واقعا بدون شرح
و علی الإسلام السّلام...
✴️@fegh_osoul_rafiee