🏴🕯🏴🕯🏴🕯🏴🕯🏴🕯🏴🕯
🕯🏴🕯🏴🕯🏴🕯🏴🕯
🏴🕯
🕯🏴
🏴
بسم الله الرحمن الرحیم
📜 قال امیرالمومنین: إِذَا مَاتَ الْعَالِمُ ثُلِمَ فِي الْإِسْلَامِ ثُلْمَةٌ لَا يَسُدُّهَا شَيْءٌ؛ آنگاه که عالم میمیرد به اسلام لطمهای وارد میشود که هیچ چیز آن را جبران نمیکند. (محاسن: ج۱، ص۲۳۳)
خبر ارتحال عالم ربانی، مفسر پر تلاش قرآن کریم حضرت آیت الله حاج سید محمدتقی نقوی رحمة الله علیه موجب تأثر و تأسف گردید.
📚 در عظمت علمی پژوهشی این فقید سعید همین بس که در صحیفهی زرین اعمال صالحه ایشان تألیفاتی نفیس از جمله تفسیر ضیاء الفرقان در ۱۵ مجلد و موسوعۀ مفتاح السعادة فی شرح نهج البلاغه در ۱۸ مجلد دیده میشود.
🎙 آن بزرگوار علاوه بر تألیف و تدریس در کرسی تبلیغ نیز ید طولانی داشتند و نفوس مستعده بسیاری را از آب زلال معارف اهلبیت علیهمالسلام سیراب مینمودند.
🔰 شهر حکمت مدار تهران امروز بزرگ مردی را از دست داد که بیمبالغه یکی از ارکان علمی معرفتی آن محسوب میشد.
عالمی که در باب فقه اکبر یعنی فقه عقائد و معارف متضلّع و صاحب مبنا بود. مع الاسف روح بلندش آسمانی شد و به این زودی جای خالیش در زمین پُر نخواهد شد.
رحمة الله علیه وحشره الله مع اجداده الطاهرة
🖊سید ابراهیم موسوی
🗓۱۹ خرداد ماه ۱۳۹۸
#️⃣ #مفاخر_شیعه #تسلیت
🙏با معرفی این کانال، مُبَلِّغ ولایت اهل بیت علیهم السلام باشید🙏
🆔 @feghhevelayat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 بیانات مرحوم آیت الله سید محمدتقی نقوی رحمةاللهعليه پیرامون مقام زائر امام حسین علیهالسلام
#️⃣ #حدیث_ناب #شب_جمعه #مفاخر_شیعه
🙏با معرفی این کانال، مُبَلِّغ ولایت اهل بیت علیهم السلام باشید🙏
🆔 @feghhevelayat
💠مختصری از زندگانی حضرت عبدالعظیم حسنی:
🔹نسب حضرت عبدالعظیم حسنی با چهار واسطه، به امام حسن مجتبی علیه السلام و خاندان وحی میرسد، احمد بن علی نجاشی که یکی از بزرگان علم رجال است درباره نسب ایشان مینویسد: «هنگامیکه جنازه او را برای غسل برهنه میکردند، در جیب لباس وی نوشتهای یافت شد که در آن، نسبش، اینگونه ذکرشده بود: من ابوالقاسم، عبدالعظیم بن عبدالله بن علی بن حسن بن زید بن علی بن حسن بن علی بن ابی طالب هستم»، (رجال النجاشی ج2، ص67).
🔸در تاریخ تولد و وفات حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام اختلاف وجود دارد اما به نقلی ایشان چهارم ربیع الآخر سال ۱۷۳ هجری قمری (مستدرک علم رجال الحدیث، ج4، ص450) متولد شدند و در ۱۵ شوال سال ۲۵۲ یا ۲۵۵ هجری قمری از دنیا رفتند. (مراقد المعارف، ج2، ص52، مستدرکات علم رجال الحدیث، ج 2، ص424-426).
🔹حضرت عبدالعظیم حسنی از اصحاب خاص ائمه علیهم السلام بودند و امام رضا، امام جواد و امام هادی علیهم السلام را درک کردهاند. به طوری که احادیث بسیاری از طریق ایشان نقلشده است. او یکی از راویان ثقه و مورد اعتماد در احادیث شیعه محسوب میشود.
💠 بزرگی و مقام والای ایشان:
🔹ابوتراب رویانی، روایت کرده است که شنیدم ابوحمّاد رازی میگفت: خدمت امام هادی علیه السلام در سامرّا رسیدم و مسائلی از حلال و حرام از ایشان پرسیدم. امام به پرسشهای من پاسخ داد و هنگامیکه خواستم از ایشان خداحافظی کنم به من فرمود:
«يَا حَمَّادُ إِذَا أَشْكَلَ عَلَيْكَ شَيْءٌ مِنْ أَمْرِ دِينِكَ بِنَاحِيَتِكَ فَسَلْ عَنْهُ عَبْدَ الْعَظِيمِ بْنَ عَبْدِ اللَّهِ الْحَسَنِيَّ وَ أَقْرِأْهُ مِنِّي السَّلَامَ».
ای ابو حماد! هنگامیکه چیزی از امور دینی در منطقهات برای تو مشکل شد، از عبدالعظیم بن عبدالله حسنی بپرس و سلام مرا به او برسان.
📚مستدرک الوسائل، ج4، ص406.
🔶این روایت نشانگر آن است که حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام نهتنها محدّث و شاگرد مکتب اهلبیت بودهاند، بلکه در فقه و مسائل علمی آنقدر مورد اعتماد بودهاند که امام هادی علیه السلام ایشان را تائید کردهاند و مردم را برای پاسخگویی به ایشان ارجاع میدهند.
🔹همچنین در روایتی ایشان اعتقادات خود را بر امام هادی علیه السلام عرضه میدارند و امام عقاید ایشان را تایید میکنند.
💠روایتی در باب پاداش زیارت حضرت عبدالعظیم:
🔸در روایتی از امام هادی علیه السلام آمده است:
حَدَّثَنَا عَلِیُّ بْنُ أَحْمَدَ قَالَ حَدَّثَنَا حَمْزَهُ بْنُ الْقَاسِمِ الْعَلَوِیُّ قَالَ حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ یَحْیَى الْعَطَّارُ عَمَّنْ دَخَلَ عَلَى أَبِی الْحَسَنِ عَلِیِّ بْنِ مُحَمَّدٍ الْهَادِی مِنْ أَهْلِ الرَّیِّ قَالَ: دَخَلْتُ عَلَى أَبِی الْحَسَنِ الْعَسْکَرِیِّ فَقَالَ: «أَیْنَ کُنْتَ» قُلْتُ: «زُرْتُ الْحُسَیْنَ» قَالَ:
«أَمَا إِنَّکَ لَوْ زُرْتَ قَبْرَ عَبْدِ الْعَظِیمِ عِنْدَکُمْ لَکُنْتَ کَمَنْ زَارَ الْحُسَیْنَ بْنَ عَلِیٍّ».
🔹شیخ المحدّثین صدوق رحمه الله، از محمّد بن یحیی عطّار از یکی از اهالی ری اینگونه نقل کرده که: خدمت امام هادی رسیدم. ایشان فرمودند: کجا بودی؟ گفتم: حسین بن علی علیهما السلام را زیارت کردم. امام هادی علیه السلام فرمودند:
«بدان که اگر قبر عبدالعظیم را در شهر خودتان زیارت کنی، مانند کسی هستی که حسین بن علی (ع) را زیارت کرده باشد».
📚ثواب الأعمال، ص99
🔸با توجه به آنکه در روایات معتبر شیعه ثواب بسیار زیادی برای زیارت امام حسین علیه السلام در نظر گرفتهاند، این روایت بسیار قابلتأمل است و باید از جنبههای مختلف آن را بررسی کرد.
👇👇👇👇
💠بررسی سندی روایت:
🔹این حدیث در سلسله سند خود که متصل به امام میشود دارای شخصی مجهول است (همان کسی که حدیث را بیواسطه از امام نقل میکند) البته تمامی افراد این سند بهغیراز آن شخص مورد تائید هستند. لذا برخی این حدیث را قابل استناد ندانستهاند، اما شایانذکر است که این حدیث بسیار موردتوجه علما واقعشده است و این معروفیت (اشتهار) میتواند ضعف سند را جبران نماید. به همین خاطر است که حضرت آیتالله خوئی در معجم رجال الحدیث خود این حدیث را همانند حدیث صحیح تلقی کرده است
💠حکمت ثواب بالای زیارت ایشان:
🔸بنابر صحیح دانستن این حدیث معروف که این موضوع را بیان نموده است، برابر دانستن زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام با امام حسین علیه السلام را ناظر به دو منظر میتوان تلقی کرد: نخست اینکه این دستور در زمره دستوراتی تعبدی از سوی معصومین است که ما نمیتوانیم پی به دلیل واقعی آن ببریم چراکه بسیاری از دستورات امامان ناشی از آگاهی آنان نسبت به علوم غیبی و وقایع ماورائی است؛ بنابراین ما پسازاینکه پذیرفتهایم امامان معصوم ما ناسنجیده سخن نمیگویند و از خطا و اشتباه مصوناند به این نتیجه میرسیم که بدون شک این سخن هم بیدلیل نبوده است. هرچند ما نتوانیم علت آن را کشف کنیم.
🔹در ثانی شاید این سخن دارای ابعاد اجتماعی و سیاسی باشد. بهطورکلی میتوان اینگونه معادلسازیها را به دو دسته تقسیم نمود:
الف) گاهی معصومین چنین ثوابی را برای زیارت شخصی بیان میکنند تا به مردم مقام و منزلت او را بفهمانند، حتی در مورد برخی از افراد زنده در زمان حضور معصومین چنین تعبیراتی را مشاهده میکنیم که ناظر به همین مطلب است (نظیر جملات پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله در مورد سلمان و ابوذر).
ب) برابری فضیلت زیارت عبدالعظیم علیه السلام و امام حسین علیه السلام مقیّد است به فضای سیاسی ویژهای که پیروان اهلبیت در آن مقطع تاریخی در آن زندگی میکردند، در زمانی که اختناق شدیدی جهان اسلام را فراگرفته بود و جامعه تشیّع در دوران زمامداری افرادی مانند متوکّل، مُعتزّ و معتمد عبّاسی، سختترین دوران تاریخیِ خود را سپری میکرد.
🔸در چنین شرایطی، امام هادی علیه السلام به منظور پیشگیری از خطرهایی که از طرف حکومتهای وقت، شیعیان را تهدید میکرد، فضیلت زیارت حضرت عبدالعظیم را با زیارت امام حسین علیه السلام برابر دانسته است. به تعبیری روشنتر، زیارت حضرت عبدالعظیم علیه السلام برای کسانی که آمادگی خطرپذیری برای زیارت امام حسین علیه السلام را داشته باشند، پاداشی معادل زیارت آن حضرت دارد و حرم حضرت عبدالعظیم علیه السلام شعبهای از حرم سیّد الشهدا علیه السلام است. و این خود، فضیلتی بزرگ و حاکی از جایگاه بلند عبدالعظیم علیه السلام در نزد اهلبیت علیه السلام و عظمت معنوی ایشان است.
💠توجه به زیارت:
🔹یکی از اعمال مهمی که ائمه بزرگوار شیعه هموار بدان تأکید میکردند و از مشخصات شیعه به شمار میرود، بحث زیارت است. شاید یکی از علل این روایت هم توجه به زیارت قبور بزرگان شیعه است. البته در این تشبیه، هدف امام تنزل و کاستن از ثواب زیارت امام حسین علیه السلام نیست و اینگونه نباید فرض شود که بهدلیل زیارت این بزرگوار، مردم زیارت امام حسین علیه السلام را رها و نسبت به آن سستی کنند؛ بلکه مقصود بالا نشان دادن ثواب زیارت حضرت عبدالعظیم علیه السلام و ترویج فرهنگ زیارت بزرگان شیعه و مؤمنین در بین شیعیان است.
#حضرت_عبدالعظیم
🔘کانال فقه ولایت، برای آنانکه طالب درایتند🔘
🆔 @feghhevelayat
🗓 ۱۵ شوال سالروز شهادت حضرت سیدالشهداء حمزةبن عبد المطّلب علیهماالسلام تسلیت باد.
🕯 فاطمه علیهاالسلام دختر پیامبر اکرم صلیالله علیهوآله روزها قبر عمویشان حمزةبن عبدالمطلب را زيارت میکردند و نماز میگذاردند و بر او میگریستند.
#️⃣ #حدیث_ناب #حضرت_حمزه #حضرت_زهراء
🙏با معرفی این کانال، مُبَلِّغ ولایت اهل بیت علیهم السلام باشید🙏
🆔 @feghhevelayat
🕯🕯🕯🕯🕯
🕯🕯🕯🕯
🕯
🕯
🕯
💢امام صادق علیهالسلام میفرمایند:
📜 لمَّا كَانَتِ اللَّيْلَةُ الَّتِي أُصِيبَ حَمْزَةُ فِي يَوْمِهَا دَعَا بِهِ رَسُولُ اللَّهِ فَقَالَ: «يَا حَمْزَةُ يَا عَمَّ رَسُولِ اللَّهِ يُوشِكُ أَنْ تَغِيبَ غَيْبَةً بَعِيدَةً فَمَا تَقُولُ لَوْ وَرَدْتَ عَلَى اللَّهِ تَبَارَكَ وَتَعَالَى وَسَأَلَكَ عَنْ شَرَائِعِ الْإِسْلَامِ وَشُرُوطِ الْإِيمَانِ؟» فَبَكَى حَمْزَةُ وَقَالَ: «بِأَبِي أَنْتَ وَأُمِّي أَرْشِدْنِي وَفَهِّمْنِي».
❓شبی که فردای آن شب حمزه به شهادت رسید، رسولخدا صلیاللهعلیهوآله او را فراخواند و فرمود: «ای حمزه، ای عموی پیامبر! نزدیک است که غیبتی طولانی داشته باشی، (مرگت فرا رسد) پس چه میگویی اگر بر خدای تبارکوتعالی وارد شوی و از تو دربارۀ شرایع اسلام و شرطهای ایمان سؤال کند؟» پس حمزه گریست و عرض کرد: «پدر و مادرم فدایت، راهنماییام فرما و به من بفرما».
📜 فقَالَ: «يَا حَمْزَةُ تَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ مُخْلِصاً وَأَنِّي رَسُولُ اللَّهِ تَعَالَى بِالْحَقِّ» قَالَ حَمْزَةُ: «شَهِدْتُ».
✅ پس پیامبر صلیاللهعلیهوآله فرمود: «ای حمزه! باید مخلصانه شهادت به لاالهالاالله دهی، و نیز شهادت دهی که من به حق رسولِ خدا هستم»، پس حمزه عرض کرد: «شهادت دادم».
📜 قالَ: «وَأَنَّ الْجَنَّةَ حَقٌّ وَأَنَّ النَّارَ حَقٌ وَأَنَّ السَّاعَةَ آتِيَةٌ لا رَيْبَ فِيها وَأَنَّ الصِّرَاطَ حَقٌّ وَالْمِيزَانَ حَقٌّ وَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقالَ ذَرَّةٍ خَيْراً يَرَهُ وَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقالَ ذَرَّةٍ شَرًّا يَرَهُ وَفَرِيقٌ فِي الْجَنَّةِ وَفَرِيقٌ فِي السَّعِيرِ وَأَنَّ عَلِيّاً أَمِيرُالْمُؤْمِنِينَ» قَالَ حَمْزَةُ: «شَهِدْتُ وَأَقْرَرْتُ وَآمَنْتُ وَصَدَّقْتُ»
🔰 پیامبر صلیاللهعلیهوآله فرمودند: «و شهادت دهی که بهشت حق است، و دوزخ حق است، و قیامت بدون شک آمدنی است، و صراط و میزان حق است، و هر کس ذرهای عمل خیر انجام دهد آن را میبیند، و هر کس ذرهای شرّ و بدی انجام دهد آن را میبیند، و گروهی در بهشت و گروهی در دوزخاند، و باید شهادت دهی که علیّ علیهالسلام امیرالمؤمنین است»، حمزه عرض کرد: «شهادت دادم و اقرار کردم و ایمان آوردم و تصدیق نمودم».
📜 وقَالَ: «الْأَئِمَّةَ مِنْ ذُرِّيَّتِهِ الْحَسَنُ وَالْحُسَيْنُ وَالْإِمَامَةَ فِي ذُرِّيَّتِهِ» قَالَ حَمْزَةُ: «آمَنْتُ وَصَدَّقْتُ».
❇️ و فرمود: «و باید شهادت دهی که امامان از نسل علیّ علیهالسلام، حسن و حسین علیهماالسلام هستند، و در ذریۀ حسین علیهالسلام هستند»، حمزه عرض کرد: «ایمان آوردم و تصدیق کردم».
📜 وقَالَ: «فَاطِمَةَ سَيِّدَةُ نِسَاءِ الْعَالَمِينَ» قَالَ: «نَعَمْ صَدَّقْتُ».
🔸 و فرمود: «باید شهادت دهی که فاطمه علیهاالسلام سَروَر بانوان جهان است»، حمزه عرض کرد: «آری تصدیق کردم».
📜 وقَالَ: «حَمْزَةَ سَيِّدُ الشُّهَدَاءِ وَأَسَدُ اللَّهِ وَأَسَدُ رَسُولِهِ وَعَمُّ نَبِيِّهِ» فَبَكَى حَمْزَةُ حَتَّى سَقَطَ عَلَى وَجْهِهِ وَجَعَلَ يُقَبِّلُ عَيْنَيْ رَسُولِ اللَّهِ.
😭 و فرمود: «باید شهادت دهی حمزه سرور شهیدان و شیر خدا و شیر رسول اوست و عموی پیامبر اوست»، پس حمزه گریه کرد تا با صورت به زمین افتاد و دو چشم رسول خدا صلیاللهعلیهوآله را میبوسید.
📜 وقَالَ: «جَعْفَراً ابْنَ أَخِيكَ طَيَّارٌ فِي الْجَنَّةِ مَعَ الْمَلَائِكَةِ وَأَنَّ مُحَمَّداً وَآلَهُ خَيْرُ الْبَرِيَّةِ تُؤْمِنُ يَا حَمْزَةُ بِسِرِّهِمْ وَعَلَانِيَتِهِمْ وَظَاهِرِهِمْ وَبَاطِنِهِمْ وَتَحْيَا عَلَى ذَلِكَ وَتَمُوتُ تُوَالِي مَنْ وَالاهُمْ وَتُعَادِي مَنْ عَادَاهُمْ» قَالَ: «نَعَمْ يَا رَسُولَ اللَّهِ أُشْهِدُ اللَّهَ وَأُشْهِدُكَ وَكَفى بِاللَّهِ شَهِيداً» فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ: «سَدَّدَكَ اللَّهُ وَوَفَّقَكَ».
💠 پیامبر صلیاللهعلیهوآله فرمود: «باید شهادت دهی که برادرت جعفر در بهشت همراه فرشتگان در پرواز است، و باید شهادت که محمّد و آل محمّد صلیاللهعلیهماجمعین برترین آفریدگانند، به سِرّ و آشکارشان و به ظاهر و باطنشان ایمان بیاوری و بر اساس همین اعتقاد زندگی کنی و بمیری، دوستانشان را دوست بداری، و با دشمنانشان دشمن باشی». حمزه عرض کرد: «آری ای رسول خدا، خدا را گواه میگیرم و تو را، و خداوند برای گواه بودن کافی است». رسول خدا صلیاللهعلیهوآله فرمودند: «خداوند تو را استوار بدارد و موفق سازد».
📚 بحار الأنوار: ج۲۲ ؛ ص۲۹۷ به نقل از «طُرَفٌ مِن الأنباء والمناقب»
#️⃣ #حدیث_ناب #شب_جمعه #حضرت_حمزه
🙏با معرفی این کانال، مُبَلِّغ ولایت اهل بیت علیهمالسلام باشید🙏
🆔 @feghhevelayat
🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼
🌼✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
🌼✨🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼
🌼✨🌼
🌼
🕊 سَلٰامٌ عَلیٰ آلِ یسٓ السَّلٰامُ عَلَیْکَ بِجَوٰامِعِ السَّلٰامِ
🔰آنگاه که حضرتِ عبدالعظیم حسنی عقائد خود را بر محضرِ امامِ هادی ـ علیه السّلام ـ عرضه کرد، حضرتش او را به این مدالْ مفتخر نمودند:
📜 يَا أَبَا الْقَاسِمِ! هَذَا وَاللَّهِ دِينُ اللَّهِ الَّذِي ارْتَضَاهُ لِعِبَادِهِ فَاثْبُتْ عَلَيْهِ ثَبَّتَكَ اللَّهُ بِالْقَوْلِ الثَّابِتِ فِي الْحَياةِ الدُّنْيا وَفِي الْآخِرَةِ؛
💠 ای اباالقاسم! آنچه گفتی به خدا دین خداست که برای بندگانش برگزیده است، پس بر آن ثابت باش. خداوند تو را در دنیا و آخرت بر گفتار استوار ثابت گرداند (كفاية الأثر: ۲۸۸؛ توحيد صدوق: ۸۲).
📌 حال اگر کسی در این زمان بخواهد این عملِ مبارک (عرضِ عقائد) را به نحو أکمل در محضرِ امامِ زمانِ خود ـ عجّل الله تعالی فرجه الشّریف ـ انجام دهد و از أدعیۀ زکیۀ مولای عالم و آدم بهرهمند شود، پس التزام و مبادرت به خواندنِ #زیارت_آل_یس داشته باشد،
✅ چرا که در آن زیارتِ شریفه، بعد از عالیترین سلامها، عقائدِ صحیحه ـ که خودِ حضرت تلقین فرمودهاند ـ اقرار و ابراز میشود و او را نزد خدای سبحان شاهد میگیرند که بر داشتن این عقائد شهادت بدهند.
➰➰➰🌼🌼🌼🌼🌼➰➰➰
🕔 الغرض، مومنین برای انجامِ این عملِ شریف، عصرِ جمعه را مغتنم شمرده و از اکسیرِ اعظمِ زیارتِ آل یس غفلت نفرمایند.
🔸گفتم به کام وصلت خواهم رسید روزی
🔸گفتا که نیک بنگر شاید رسیده باشی
🖊 استاد محقق حاج آقای موسوی دام عزه
#️⃣ #امام_زمان #کلام_ناب
🙏با معرفی این کانال، مُبَلّغ ولایت اهل بیت ع باشید🙏
🆔 @feghhevelayat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔍 معنای تاسیس مذهب
#⃣ #کلیپ_صوتی #امام_صادق
🙏با معرفی این کانال، مُبَلِّغ ولایت اهل بیت علیهم السلام باشید🙏
🆔 @feghhevelayat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☑️ متابعت؛ طریق بهرهمندی از روایات
#⃣ #کلیپ_صوتی #امام_صادق
🙏با معرفی این کانال، مُبَلِّغ ولایت اهل بیت علیهم السلام باشید🙏
🆔 @feghhevelayat
🕯🕯🕯🕯🕯
🕯🕯🕯🕯
🕯
🕯
🕯
📜 مکاتبۀ منصور دوانیقی علیهاللعنة با امام صادق علیهالسلام
👤 قالَ ابْنُحُمْدُونٍ كَتَبَ الْمَنْصُورُ إِلَى جَعْفَرِبْنِ مُحَمَّدٍ: «لِمَ لَا تَغْشَانَا كَمَا يَغْشَانَا سَائِرُ النَّاسِ؟»
❓ابنحُمدُون میگوید: منصور علیهاللعنة به جعفربن محمّد علیهماالسلام نوشت: «چرا آن چنان كه ساير مردم به دیدار ما میآیند به دیدار ما نمیآید؟»
📜 فأَجَابَهُ: «لَيْسَ لَنَا مَا نَخَافُكَ مِنْ أَجْلِهِ وَلَا عِنْدَكَ مِنْ أَمْرِ الْآخِرَةِ مَا نَرْجُوكَ لَهُ وَلَا أَنْتَ فِي نِعْمَةٍ فَنُهَنِّيَكَ وَلَا تَرَاهَا نَقِمَةً فَنُعَزِّيَكَ بِهَا فَمَا نَصْنَعُ عِنْدَكَ».
✅ حضرت جواب نوشت: «ما را چيزى نيست كه به خاطر آن از تو بترسيم و از امر آخرت چيزى نزد تو نيست كه بدان جهت به تو اميدوار گرديم و تو را در نعمتى نمیبینیم كه به تهنيت تو بيایيم و تو خود را در نقمت و مصیبتی نمیبینی که برای تعزیت به نزد تو آییم، پس نزد تو چه كار كنيم؟»
📜 فكَتَبَ إِلَيْهِ: «تَصْحَبُنَا لِتَنْصَحَنَا». فَأَجَابَهُ: «مَنْ أَرَادَ الدُّنْيَا لَا يَنْصَحُكَ وَمَنْ أَرَادَ الْآخِرَةَ لَا يَصْحَبُكَ».
🔰 منصور ملعون نوشت: «به دیدارما بیا تا ما را نصیحت کنی»، آن حضرت در جواب نوشت: «آنكه دنيا را میخواهد تو را نصيحت نمیكند و آنكه ارادۀ آخرت دارد با تو مصاحبت نمیکند».
📌 فقَالَ الْمَنْصُورُ: «وَاللَّهِ لَقَدْ مَيَّزَ عِنْدِي مَنَازِلَ النَّاسِ مَنْ يُرِيدُ الدُّنْيَا مِمَّنْ يُرِيدُ الْآخِرَةَ وَأَنَّهُ مِمَّنْ يُرِيدُ الْآخِرَةَ لَا الدُّنْيَا».
💠 منصور لعین گفت: «به خدا قسم مراتب مردم را برایم مشخص کرد که چه کسی دنیا را میخواهد و چه کسی آخرت را میطلبد و بیشک او خودش از کسانی است که طالب آخرت است نه دنیا».
📚 كشف الغُمَّة: ج۲ ؛ ص۲۰۸ ؛ بحارالأنوار: ج۴۷، ص۱۸۴ و مكاتيب الأئمّة عليهمالسلام، ج۴، ص۱۴۰
#️⃣ #حدیث_ناب #امام_صادق
🙏با معرفی این کانال، مُبَلِّغ ولایت اهل بیت علیهمالسلام باشید🙏
🆔 @feghhevelayat
🙌 خدا مشمول رحمت خود سازد آن کسانی را که...
#⃣ #حدیث_ناب #امام_صادق
🙏با معرفی این کانال، مُبَلِّغ ولایت اهل بیت علیهم السلام باشید🙏
🆔 @feghhevelayat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🕊 مرغ دلم راهی قم میشود* در حرم امن تو گم میشود
✋ عمّهی سادات سلام علیک* روح عبادات سلام علیک
#⃣ #کلیپ_تصویری #حضرت_معصومه
🙏با معرفی این کانال، مُبَلِّغ ولایت اهل بیت علیهم السلام باشید🙏
🆔 @feghhevelayat
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
🌸✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
🌸✨
🌸✨
🌸
📿 نماز با فضیلت یکشنبۀ ماه «ذیالقعده»
💎 «انسبن مالک» میگوید: رسول خدا صلیاللهعلیهوآله در یکشنبۀ ماه ذیالقعده از منزل بیرون آمد و فرمود: «ای مردم! کدام یک از شما میخواهد توبه کند؟» عرض کردیم: «همه میخواهیم توبه کنیم.»
🔖 سپس فرمود: هیچ بندهای از امت من نیست که این عمل را انجام دهد، مگر آنکه از آسمان به او ندا میشود: «ای بندۀ خدا، عمل خود از نو آغاز کن؛ زیرا توبۀ تو پذیرفته و گناه تو آمرزیده شد.»
🔰 و فرشتهای از زیر عرش به او خطاب میکند: «ای بنده! خجسته باد بر تو و فرزندان تو.»
🔺 و فرشتهای دیگر ندا میکند: «ای بنده! دشمنان تو در روز قیامت از تو راضی خواهند گردید.»
👌 و فرشتهای دیگر ندا میکند: «ای بنده! تو مؤمن از دنیا میروی و دین تو از تو گرفته نمیشود و قبر تو گشوده و نورانی میشود.»
✍ و فرشتهای دیگر ندا میکند: «ای بنده! پدر و مادر تو از تو راضی خواهند گردید، اگر چه از تو ناخشنود باشند و پدر و مادر و فرزندان تو آمرزیده شدند و روزی تو در دنیا و آخرت گشوده و فراوان خواهد بود.»
🔺 و جبرئیل علیهالسلام ندا میکند: «من همراه با فرشتۀ مرگ میآیم و به او سفارش میکنم که با تو به نرمی رفتار کند و اثر مرگ حتی خراشی در تو ایجاد نخواهد کرد و فقط روح تو به آرامی از بدنت خارج خواهد شد.»
👈 و آن عمل بسیار پر فضیلت «نماز یکشنبۀ ذیالقعده» است و کیفیت آن چنان است:
🔗 در روز یکشنبه غسل کند و وضو بگیرد و چهار رکعت نماز گزارد ( ۲ نماز دو رکعتی)
در هر رکعت حمد یک مرتبه ،
و قُلْ هُوَ الله أَحَدٌ سه مرتبه ،
و معوذتین (سورۀ فلق و ناس) یک مرتبه ،
و بعد از اتمام چهار رکعت هفتاد مرتبه استغفار کند (بگوید استغفر الله)،
و بعد یک مرتبه بگوید: لا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ إِلّا بِاللهِ الْعَلِيِّ الْعَظِیمِ.
و بعد از آن بگوید: یَا عَزِیزُ یَا غَفَّارُ اغْفِرْ لي ذُنُوبِي وَذُنُوبَ جَمِیعِ الْمؤْمِنِینَ وَالْمؤْمِنَاتِ، فَإِنَّهُ لا یَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلا أَنْتَ.
📚 إقبال الأعمال، ترجمۀ محمد روحی، ج۲، ص۱۳.
#⃣ #دستورالعمل #نماز_ذوالقعده
🙏با معرفی این کانال، مُبَلّغ ولایت اهلبیت علیهمالسلام باشید🙏
🆔 @feghhevelayat