#یادداشت_اختصاصی
🔰 زردتر از زرد...
🖇چگونه لیبرالیسم با هیاهوی پوپولیسم زنده میماند؟
✍🏻 رسول لطفی؛
سردبیر رسانه فکرت
📍روزنامه صدا در مسیر توجیهسازی سیاستهای اقتصادی دولت تلاش داشته یک نمایش رسانهای را خلق کند که ذهنها و افکار عمومی را به انحراف بکشاند. تیتر "پوپولیسم علیه لیبرالیسم" تلاشی است برای ایجاد دوگانهای پرهیاهو که به جای روشنکردن حقیقت، آن را در لایهای از تناقضات پنهان میکند.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
🔹حتی بدون صراحت تیتر، آشکار است که سیاستهای اقتصادی دولت کاملاً لیبرالیستی است و کشور را در مسیری پرتگاه قرار داده است. از خصوصیسازی افسارگسیخته تا کنار کشیدن خود از حمایتها برای تنظیم بازار، همه شواهد نشان میدهد که این سیاستها نه تنها در تقویت لیبرالیسم اقتصادی است، بلکه آن را به یک چارچوب فکری بیبدیل بدل کردهاند. با وجود این شتاب غیرقابل کنترل به سوی منطق بازار ؛ روزنامه صدا و امثال آن بهجای درگیر شدن با حقیقت، به ساخت دشمنان فرضی میپردازند.
🔸 پوپولیسم در این روایت، همچون هیولایی بیچهره تصویر میشود که همهچیز را تهدید میکند، بیآنکه مشخص شود این هیولا از کجا آمده و چرا به وجود آمده است. این تاکتیک نخنما، همان بازی قدیمی ایجاد ترس است؛ ابزاری برای نجات سیاستهایی که نتیجهای جز تعمیق فاصله طبقاتی و فرسایش اعتماد عمومی نداشتهاند.
🔹طنز تلخ ماجرا آنجاست که خود این سبک روزنامهنگاری، نمونهای عینی از پوپولیسم است؛ تیترهایی پر زرق و برق که گویی هیچ رسالتی جز فرار از پاسخگویی ندارند. این روزنامهنگاری، بهجای پرسشگری، دشمنتراشی میکند؛ بهجای عمقبخشی، سطحیسازی را ترویج میدهد؛ و بهجای ارائه راهحل، تنها به تقویت کلیشههای فرسوده مشغول است.
🔸 نئولیبرالیسم، نه دشمن پوپولیسم، که زادگاه آن است. این دو مفهوم در حقیقت دو روی یک سکهاند که در اوج بحرانها، دست در دست یکدیگر حرکت میکنند. همانطور که ناصر فکوهی بهدرستی اشاره میکند نئولیبرالیسم، در نهایت خود مولد پوپولیسم سیاسی است. پوپولیسم، فرزند ناخلف لیبرالیسم، همان ابزاری است که از ویرانههای سیاستهای شکستخورده برمیخیزد تا با هیجانات زودگذر و ایجاد دشمنان ساختگی، حقیقت را سرکوب و بقای همان سیاستها را تضمین کند. این نه تنها طنزی تلخ بلکه تراژدی بزرگ زمانه ماست!
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ|#نشست
🎞 نوجوان؛ سوژهای ناشناخته
👤زهرا محسنیفرد؛
مسئول میز نوجوان موسسه تبیان
📍ما نوجوان را به مثابه سوژهای که مشروعیت روایت از خود داشته باشد، نمیپذیریم؛ به همین دلیل است که به جای توجه به واقعیات زیست آنها، با تحلیلهای خودمان زندگی میکنیم.
➕بخشهای کامل این گفتگو را در آپارات فکرت ببینید.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
فکرت
#گردهمایی | #ویژه ✅ انجمن بینالمللی دانش اجتماعی مسلمین با همکاری رسانه فکرت برگزار میکند: 💥علوم
#یادآوری
✅ انجمن بینالمللی دانش اجتماعی مسلمین با همکاری رسانه فکرت برگزار میکند:
💥علوم اجتماعیِ اسلامی، چالشها و افقهای آینده؛
🖇اولین گردهمایی اتحادیه دانشگاههای فعال در علوم اجتماعیِ اسلامی
👤 با حضور جامعهشناسانی از ۱۶ دانشگاه کشور
⏰ دوشنبه ۱۰ دیماه، ساعت ۱۰ تا ۱۵
🏢 تهران، دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
هدایت شده از رادیو فکرت
جریان شناسی بازیگران فکری و سیاسی سوریه.mp3
33.39M
🔸 صوت نشست جریان شناسی بازیگران فکری و سیاسی سوریه
🔺 پانزدهمین نشست از سلسله نشستهای گفتمان مقاومت
🎙 با حضور:
#مهدی_فرمانیان
#سیدسجاد_ایزدهی
#ذبیح_الله_نعیمیان
#محمدباقر_پورامینی
#سیدعلیرضا_عالمی
#محمد_محمدی_نیا
✍️ دبیر علمی:
#قاسم_بابایی
📆 چهارشنبه ۵ دی ماه ۱۴۰
🏢 قم، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#صوت I #نشست
#گفتمان_مقاومت I #سوریه
📼 رادیو فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@radiofekrat
@fekrat_net
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ|#نشست
🎞 حال بهاری سیاستگذاران
👤محمدرضا روحانی؛
رئیس پژوهشکده مطالعات راهبردی فرهنگ
📍ما در لایههای سیاستگذاری، قوه عاقلهای نداریم که تصمیم واحد و ثابتی در حوزه نوجوان بگیرد؛ از همین بابت است که گرفتار کارهای لحظهای و موقت شدهایم.
➕بخشهای کامل این گفتگو را در آپارات فکرت ببینید.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#اطلاعیه
💠 رویداد بزرگ روز مقاومت
👤 با حضور آقایان سیدعلی کشفی، حمیدرضا فرتوکزاده و علی عبدی
⏰ دوشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۳ ساعت ۱۵
🏢 تهران، خیابان سمیه، حوزه هنری، سالن مهر
🌐 لینک ثبت نام
https://survey.porsline.ir/s/7YJKoNd5
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
🚨 نه به فدرالیسم؟
🔸 هفت سال پس از سخنان تأملبرانگیز آقای دکتر سید محمد خاتمی، رئیسجمهور پیشین، اینبار آقای دکتر محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور، مجدداً ایدهٔ «فدرالیسم» را بهعنوان راهحلی برای کشور عزیزمان ایران مطرح کردهاند؛ ایدهای که ظاهری فریبنده دارد اما در تطبیق با تاریخ، فرهنگ، تمدن ایران زمین و شرایط سیاسی داخلی و منطقهای، هیچ سنخیتی ندارد.
🔹این طرح، نه تنها از نظر علم سیاست قابل دفاع نیست، بلکه در عمل نیز میتواند به سوءاستفادهٔ جریانهای تجزیهطلب چپ و راست منجر شود؛ جریانهایی که رؤیایی جز تکهتکه کردن ایران به واحدهای کوچکتر تحت عناوین جعلی «ملتهای مستقل» در سر ندارند.
🔸اجرای فدرالیسم در کشوری مانند ایران که بهلحاظ جغرافیایی گسترده و از نظر ساختار دولتی، بوروکراتیک و متمرکز است، تنها به افزایش حجم دستگاههای دولتی، پیچیدگی بیشتر نظام اداری و تحمیل هزینههای سنگین اقتصادی منجر خواهد شد. این در حالی است که ساختار اقتصادی کنونی کشور نیز با مشکلات عدیدهای دست و پنجه نرم میکند. چنین تغییراتی نهتنها گرهی از مشکلات باز نمیکند، بلکه گرههای جدیدی بر مشکلات قدیمی خواهد افزود.
🔹افزون بر این، فدرالیسم میتواند به توسعهٔ نامتوازن کشور دامن بزند. نمونههای چنین توسعهٔ نامتوازنی را همین امروز نیز در نقاط مختلف کشور مشاهده میکنیم و اجرای این طرح صرفاً این روند را تشدید خواهد کرد. پیامد آن، ایجاد موانع جدی در مسیر توسعهٔ ملی و دامن زدن به اختلافات داخلی خواهد بود.
🔸از بُعد اجتماعی و فرهنگی نیز، فدرالیسم بهجای حل مسائل، به تشدید اختلافات فرهنگی و زبانی دامن میزند و حتی اختلافات جدیدی میان استانها و مناطق مختلف کشور ایجاد خواهد کرد. این امر میتواند انسجام ملی و وحدت کشور را به خطر انداخته و ضربهای سهمگین به حاکمیت ملی ایران وارد کند.
🔹در نهایت، فدرالیسم در شرایط کنونی ایران چیزی جز اسم رمزی برای تجزیه و تشدید مشکلات نخواهد بود. از جناب آقای دکتر عارف و سایر مسئولان مرتبط انتظار داریم که با تجدیدنظر در چنین اظهارات و طرحهایی، به جای پاک کردن صورت مسئله، به دنبال راهحلهایی واقعبینانه و عاقلانه برای عبور از مشکلات کشور باشند.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
#نشست | #ویژه
✅ رسانه فکرت با همکاری دانشگاه رضوی و موسسه فرهنگی استاد فرجنژاد برگزار میکند:
💥انسان مقاوم و علوم انسانی
به مناسبت سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی
👤 با حضور:
✔️حجتالاسلام سیدصادق موسوینژاد
✔️دکتر محمدرضا قائمینیک
✔️دکتر مرتضی مرتضوی
✔️دکتر حمید عباسزاده
✔️آقای جواد استادی
⏰ چهارشنبه ۱۲ دیماه؛ ساعت ۱۰
🏢 مشهد، حرم مطهر امام رضا(ع)، دانشگاه علوم اسلامی رضوی، ساختمان شماره ۱، سالن شهید سلیمانی
🌐 علاقمندان میتوانند برای حضور از طریق آیدی @Fekrat_Admin1 ثبتنام نمایند. (ظرفیت محدود است)
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
🎓 مؤسسه فرهنگی رسانهای استاد فرجنژاد
📲سایت|آپارات|اینستاگرام|ویراستی|ایتا
May 11
#اطلاعیه
📣 به اطلاع مخاطبین محترم میرساند؛
❇️ جمعخوانی اقتصاد سیاسی فکرت امروز برگزار نخواهد شد.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
هدایت شده از دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام
24.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 برای اولین بار در ایران
❇️ اتحادیه دانشگاه های فعال در علوم اجتماعی اسلامی
انجمن بینالمللی دانش اجتماعی مسلمین با همکاری رسانه فکرت و پشتیبانی دانشگاه های کشور بویژه دانشگاه باقرالعلوم ع اقدام به برگزاری اولین گردهمایی اتحادیه دانشگاه های فعال در علوم اجتماعی اسلامی در تاریخ دهم دی ماه در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران می نماید.
دکتر سید هادی ساجدی، دبیر انجمن با حضور در برنامه زنده «سلام خبرنگار» شبکه خبر به تشریح اهداف و ابعاد برگزاری این گردهمایی بینالمللی ذیل کلان پروژه «علوم اجتماعی اسلامی؛ چالشها و افقهای پیش رو» پرداخت.
🔰#حکمت_برای_زندگی
—•—•—•—•—•—•—•—•—•—
🆔 @BouNews
🌐 http://www.bou.ac.ir
هدایت شده از رادیو فکرت
حکمرانی و مسئلۀ خودکفایی.mp3
39.49M
🔺مناظره با موضوع «حکمرانی و مسئلۀ خودکفایی»
در برنامه شیوه
🔺با حضور عیسی کلانتری و صادق خلیلیان
📍شنبه، ۸ دی۱۴۰۳
#مناظره | #حکمرانی
📼 رادیو فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@radiofekrat
@fekrat_net
16.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ|#نشست
🎞 نادانها فیلتر میکنند؟
👤روحالله مومننسب؛
دبیرکل جبهه انقلاب اسلامی در فضای مجازی
📍اینستاگرام با اینکه ایران و قوانین آن را به رسمیت نمیشناسد، در ایران با زبان فارسی به ایرانیان سرویس میدهد و هیچ محدودیت هوشمندی روی آن جواب نمیدهد.
بخشهای کامل این گفتگو را در آپارات فکرت ببینید.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
هدایت شده از انجمن بین المللی دانش اجتماعی مسلمین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#گزارش_نشست
💥گزارش صدا و سیما از اولین گردهمایی #اتحادیه_دانشگاههای_فعال_در_علوم_اجتماعی_اسلامی در دانشگاه تهران
💠 این گردهمایی توسط انجمن بینالمللی دانش اجتماعی مسلمین با همکاری رسانه فکرت و پشتیبانی دانشگاههایی مثل دانشگاه باقرالعلوم و تهران در تاریخ دهم دیماه برگزار شد. در این مراسم، بیش از ۵۰ استاد و پژوهشگر از ۱۸ دانشگاه و مرکز علمی کشور حضور به عمل رساندند.
➕ صوت و کلیپهای تصویری این گردهمایی به زودی از کانال انجمن بینالمللی دانش اجتماعی مسلمین منتشر خواهد شد.
🆔 @muslim_social_thought
📌هنر قرائتیبودن
✍🏻مهرداد احمدی
🔹از منظر جامعهشناسی دین، مرجعیت دینی زمانی کارآمد است که فاصلهای معناشناختی میان مرجع و مخاطب وجود داشته باشد. این فاصله، نه برای ایجاد گسست، بلکه برای حفظ احترام و وقار نقش معنوی است. روحانی، همچون چشمهای در دل کوه، با فاصلهای از هیاهوی شهر، آب زلال حقیقت را به مردم عرضه میکند اما اکنون، در فضایی که همه چیز به سطحیترین شکل ممکن بازنمایی میشود، این فاصله محو میشود.
🔸روحانی بلاگر، که در رقابت با دیگر تولیدکنندگان محتوا ناچار به جلب توجه است، ناگزیر است از ابزارهایی استفاده کند که با ذات رسالت معنویاش در تعارض است. این امر به نوعی فرآیند سکولاریزاسیون درونی منجر میشود، چرا که مرجعیت دینی به یک هویت مصرفی و قابل بازاریابی بدل میشود...
🔹دین همواره در جستوجوی «حقیقت» است و حقیقت، برخلاف مصرف، ذاتا فرازمانی و فرافضایی است. شبکههای اجتماعی، با ساختاری که لحظهای و زودگذر است، نهتنها بستر مناسبی برای انتقال حقیقت نیستند، بلکه خود عاملی برای تحریف حقیقتاند. ورود روحانیون به چنین فضایی، به معنای پذیرش قواعد بازی است؛ قواعدی که در آن، «دیده شدن» جایگزین «فهمیدن» میشود و «محبوبیت» بر «حقانیت» غلبه میکند.
🔸آیا حضور دین در فضای مجازی، به حضور فیزیکی روحانیون نیاز دارد؟ یا آنکه این تصور، ناشی از بدفهمی نقش دین در جهان امروز است؟ دین، به عنوان پدیدهای فرهنگی و معنوی، میتواند از طریق نهادها، متون و حتی آثار هنری در فضای مجازی بازتاب یابد، بیآنکه نیازمند حضور مستقیم حاملان آن باشد. حضور مستقیم روحانیون، گاه نهتنها ضروری نیست، بلکه میتواند به کاهش عمق معنوی پیام منجر شود.
🔹فضای مجازی، همانگونه که از نامش پیداست، فضایی است که بیشتر بر بازنماییهای ظاهری تکیه دارد و کمتر ظرفیت درک معانی عمیق را دارد. روحانیت به عنوان یکی از مهمترین نهادهای تاریخی دین، نمیتواند نقش معنوی و هدایتگرانه خود را در برابر مخاطرات جدید فراموش کند. ورود به عرصههایی که ذاتا با پیام معنوی دین در تضادند، نهتنها به کاهش اعتبار این نهاد منجر میشود، بلکه میتواند باعث ایجاد تصویری نادرست از دین در میان نسلهای جدید شود.
🔸روحانیون، به جای ورود مستقیم به فضای مجازی، باید به نقش هدایتگری خود ادامه دهند و از طریق تربیت نخبگان و کارشناسانی که با زبان این فضا آشنا هستند، به ترویج آموزههای دینی بپردازند. آقای قرائتی با بهرهگیری از روشهای ساده اما عمیق در بیان مفاهیم دینی، نشان داد که رسانه بودن به معنای پر کردن صفحات مجازی با محتواهای رنگارنگ نیست. او، همچون معلمی صبور و دلسوز، با زبانی ساده اما اندیشمندانه، پیام دین را به گوش و دل میلیونها مخاطب رساند.
🔹این روش، به جای آنکه بر هیاهو و تبلیغات متکی باشد، بر جوهره پیام دینی تمرکز داشت. او از همان ابزارهایی بهره گرفت که در دسترس همه بود: سخن گفتن با صداقت، استفاده از مثالهای روزمره و ایجاد ارتباط عاطفی با مخاطبان. همین ویژگیها او را از دیگران متمایز ساخت و نشان داد که میتوان رسانهای عظیم بود، بیآنکه مرزهای معنویت را درنوردید.
🔎#بازتاب_اندیشه
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
13.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ|#نشست
🎞 کمی که زیاد است..!
👤سید مهدی سرخان؛
مسئول گروه نوجوان مرکز تحلیل اجتماعی(متا)
📍تاثیر مشاجرات خانوادگی اگرچه در رفتار نوجوانان به ظاهر کم است، اما نسبت بسیار زیاد و معناداری با حضور این قشر در اعتراضات اجتماعی خشونتبار دارد.
بخشهای کامل این گفتگو را در آپارات فکرت ببینید.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
#بازتاب_گزارش
🚨 سوریه در آستانه ناآرامیهای مردمی
👤حمیدرضا الماسی
🔸دشمن از تجربیات خود در تحولات سوریه استفاده کرده و از طریق جنگ شناختی، انتشار شایعات و بهرهگیری از هوش مصنوعی در تضعیف جبهه مقاومت فعال بوده است. در ایامی که تکفیریها در سوریه فعال بودند هیچ گلولهای به سمت اسرائیل شلیک نشد، در مقابل، اسرائیل تمامی زیرساختهای اقتصادی و نظامی سوریه را نابود کرد.
🔹در سال ۲۰۱۱ اجماعی علیه بشار اسد شکل گرفت و تلاش برای سرنگونی او صورت گرفت، اما در تحولات اخیر اجماعی شکل نگرفت و هیچ شهری علیه دولت تظاهراتی نکرد و شهرها آرام بودند. باید بدانیم چرا سریعتر سرنگونی اتفاق افتاد با این که تحولات منطقه به مراتب بهتر از ۲۰۱۱ بود؟
🔸اولاً این که دشمن لحظهای غفلت نکرد و معرکه را جدی گرفت و طراحی کرد و در اتاقهای عملیاتی کار کرد. دشمن بیشتر از قدرت نرم، از هوش مصنوعی و پراکندگی شایعات در مراکز نظامی سوریه مبنی بر گفتگوهای پشت پرده استفاده کرد. شایعه کرده بودند که محور مقاومت آنها را تنها گذاشته است. به نظر بنده تأثیر شایعات و رفتارهای جدیدی که از خود نشان دادند، اینبار هیچ اثری از تخریب نداشت. کسی را ذبح نکردند و تغییر رفتار آنها در کنشگری مردم تأثیر گذاشت.
🔹قرار بود ترکیه تروریستها را در ادلب جای دهد و تحرکاتی انجام ندهند و سوریه دولت مرکزی را و ایران جریان مقاومت را کنترل کنند. نقش ترکیه این بود که جریان مقاومت را فریب داد و تروریستها را آموزش میداد و در حکومتداری و برخورد با مردم کمک لجستیک میکرد. قطریها نیز در بعد رسانه به جریان تروریستی کمک کردند. امروزه، برخورد ترکیه با کردها که آمریکا حامی آنان است شروع شده و به نظر میآید شاهد درگیریها باشیم و ممکن است جبههای برای درگیری با اسرائیل باز شود.
🔸جبهه مقابل جنگ را به صورت ترکیبی و با بهرهگیری از تجربیات خود پیش میبرد. از این رو جنگ شناختی اهمیتی مضاعف پیدا کرده و دشمن با استفاده از تمامی ابزارهای خود، بر قوه درک مخاطب تأثیر میگذارد. در مقابل چنین جنگ پیچیدهای، نیازمند جهاد تبیین هستیم. به طور کلی کشورهای مقاومت نیز با جنگی ترکیبی شامل قدرت نظامی، رسانهای، تحریمها و عوامل دیگر مواجه هستند.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
فکرت
#نشست | #ویژه ✅ رسانه فکرت با همکاری دانشگاه رضوی و موسسه فرهنگی استاد فرجنژاد برگزار میکند: 💥ا
#یادآوری
✅ رسانه فکرت با همکاری دانشگاه رضوی و موسسه فرهنگی استاد فرجنژاد برگزار میکند:
💥انسان مقاوم و علوم انسانی
به مناسبت سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی
👤 با حضور:
✔️حجتالاسلام سیدصادق موسوینژاد
✔️دکتر محمدرضا قائمینیک
✔️دکتر مرتضی مرتضوی
✔️دکتر حمید عباسزاده
✔️آقای جواد استادی
⏰ چهارشنبه ۱۲ دیماه؛ ساعت ۹
🏢 مشهد، حرم مطهر امام رضا(ع)، دانشگاه علوم اسلامی رضوی، ساختمان شماره ۱، سالن شهید سلیمانی
🌐 ثبتنامکنندگان محترم لطفا به تغییر ساعت شروع نشست توجه کنند.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
رسانه فکرت با مشارکت کتابفروشی آستان قدس رضوی برگزار میکند:
💎 آینه جادو
سلسله نشستهای تخصصی سینمای ایران و جهان
♨️ نقد فیلم هیئت منصفه ۲
🖇به کارگردانی کلینت ایستوود
👤ارائهدهنده: دکتر احمد اولیایی؛
👤دبیرنشست: محمدرضا نصیری.
📅 چهارشنبه ۱۲ دیماه
⏰ ساعت ۱۷/۳۰
🏛 مکان: ابتدای خیابان صفائیه، فروشگاه کتاب آستان قدس رضوی.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
24.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ|#نشست
🎞 سربازان دانشگاهی امام زمان
👤شیخ علی فرحانی؛
استاد سطوح عالی حوزه علمیه
📍اگر به صورت ابرنظام به حکومت اسلامی نگاه کنیم، حوزه و دانشگاه دو جز از نهاد علم آن به شمار میروند که هرکدام متکفل رفع بخشی از نیازهای آن جامعه هستند.
بخشهای کامل این گفتگو را در آپارات فکرت ببینید.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
#کوتاه_نوشت
✅ مصباح معرفت
🔸 چهارمین سالی است که حوزه اندیشه، جای خالی #اندیشمندی_تمامعیار را در خود حس میکند که به دلیل قدرت علمی و مبارزه با افکار و عقائد انحرافی و زبانی گویا و رسا، همواره در معرض انواع #هجمههای_رسانهای و ژورنالیستی از سوی جریانها و گفتمانهای فکری چپ و راست بود. طالبان اندیشه، امروز بیش از هر زمان دیگری به #مصباح_معرفت برای عبور از پرتگاههای فکری نیاز دارند.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
هماکنون...
✅دنیا هم بخواهید، باید مقاومت کنید!
👤دکتر مرتضوی کاخکی
مسئله عدالت به نظر من یک مسئله اقتصادی است. شکی در این نیست که مقاومت هزینه دارد؛ غیر از هزینههای غیرمادی مثل شهادت حاج قاسم عزیز، مقاومت هزینه مادی و مالی نیز نیاز دارد. هزینه اقتصاد مقاومت با در نظر گرفتن فایده آن است و اینکه دیگر راه های مقاومت چه هزینهای دارند. آیا هزینه تسلیم با هزینه مقاومت برابر است؟ درباره هزینه و فواید تسلیم باید گفت که بسیار کم است. استخراج نفت در همین مملکت در دوران تسلیم بر اساس امتیاز بسیار کم، قابل قیاس با بعد از ملیشدن نفت نیست. شما در آنجا مقاومت کردید و درآمدهای نفتی شما با وجود کاهش خرید بر اثر تحریم، بسیار افزایش یافت که خود غربی ها به آن شوک نفتی میگویند. در تمامی کشورهای محور مقاومت پر از معادن نفت و گاز است و یکی از مطامع آمریکا به لبنان، نفت و گاز آن است.
🖇 نشست الگوی انسان مقاوم و علوم انسانی؛ مشهد مقدس
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
هماکنون...
✅ ادبیات مقاومت و صیانت از مرزهای فکری
👤دکتر عباسزاده
ادبیات از ابتدا همراه انسان و آغاز روایتگر بوده است؛ روایتها میتوانند تفسیر دیگری از واقعه کنند؛ آنها تنها واقعه را تفسیر نمیکنند بلکه آن چیزی که باید باشد را روایت میکنند. ادبیات مقاومت کمک میکند که انسان آنگونه که باید باشد، بماند و در برخورد با شیاطین درهم نشکند. لذا ادبیات مقاومت ادبیاتی از برای بودن و برای ماندن و برای شدن است. ادبیات مقاومت یک ادبیات بشارتی است یعنی به شما امید میدهد؛ کار کرد ادبیات یک کارکرد معرفتی است، میآید که یک تفسیری از رخدادها و واقعیتها به انسان بدهد. ادبیات مقاومت در تاریخچهاش ابتدا محدود به قومیت و ملیت و میهن بود اما در دوره جدید با طرح جهانیشدن، ادبیات مقاومت آمده که جلوی سیل بنیانافکن را بگیرد و هویت و تنوع فرهنگی را حفظ کند و نگذارد چوب حراج به انسانیت بخورد.
🖇 نشست الگوی انسان مقاوم و علوم انسانی؛ مشهد مقدس
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
هماکنون...
✅ مقاومت هنری را دریابیم..!
👤آقای جواد استادی
مهم ترین نگارندگان تاریخ هنر اسلامی در غرب هستند چون ما اولا هنر برایمان تبدیل به مساله نشده و ثانیا مبانی آن را نمیشناسیم. چرا حضرت رضا میفرمایند اگر مردم زیباییهای هنر ما را متوجه میشدند ما را تبعیت میکردند؟ ما امروز حتی به مفهوم مقاومت هم نگاه هنری نداریم و آن را صرفا سیاسی تفسیر میکنیم؛ در حالی که میتوانیم با نگاه فرهنگی، ظرایف هنری انسان مقاومت را از عرصه انتزاع یا انضمام امتداد بدهیم و همچون فرهنگ فارسی برایش آرایهسازی کنیم.
🖇 نشست الگوی انسان مقاوم و علوم انسانی؛ مشهد مقدس
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
هماکنون...
✅ مقاومت در پازل توسعه
👤دکتر محمدرضا قائمینیک
بحث توسعه از زمان ۱۹۲۷ در ایران شروع شده و بسیاری از تحلیلگران نبود زیر ساختهای فنی و فقدان درک فرهنگی از توسعه در ایران را مهمترین
عامل توسعهنیافتگی میدانند. غیر از دهه شصت، دغدغه توسعه در ایران با مقتضیات خودش همواره دغدغه عدهای بوده و امروزه تنها گرایشی است که جامعهشناسی آن مقطع دکتری دارد. آن چیزی که در برنامه توسعه برای ما اهمیت دارد و میتوان آن را در نقطه تلاقی با انقلاب در نظر گرفت، یک مسئله فلسفه تاریخی است. در فلسفههای تاریخی غربی، تمدن بشری از آغاز رو به تکامل بوده و افرادی همچون داروین و هگل متولی آن بودهاند. در این تفسیر از تاریخ یک گسست از تاریخ مطرح میشود که آن ندیدهگرفتن تاریخ انبیا و دین است که نتیجهای جز این ندارد که مقاومت جایی در توسعه نخواهد داشت.
🖇 نشست الگوی انسان مقاوم و علوم انسانی؛ مشهد مقدس
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
هدایت شده از استاد محمدحسین فرجنژاد
💢سلسله جلسات
«#به_روایت_سینما»
📌با موضوع: «نگرش راهبردی و جریانشناسانه به سینمای غرب»
📌موضوع این هفته:
قهرمانان عدالت سینمایی
📌بررسی سنت درام حقوقی در هالیوود
👤با حضور استاد:
دکتر محمد حسنی
⏰زمان برگزاری:
#چهار_شنبه ۱۲ دی ماه
۱۴:۳۰ تا ۱۷:۳۰
📍مکان برگزاری:
پردیسان، تقاطع خیابان آقامحمدی یک و ایمان، جنب پوشاک فرخنده، مؤسسه شناخت، طبقۀ اول، واحد یک
✍️ جهت حضور در این برنامه تا ساعت ۱۱ روز چهارشنبه به آیدی @Kargaranebrahim اطلاع داده شود.
#موسسه_استاد_فرج_نژاد
#موسسه_شناخت
#انجمن_سواد_رسانه_طلاب
#فکرت
🎓 مؤسسه فرهنگی رسانهای استاد فرجنژاد
📲سایت|آپارات|اینستاگرام|ویراستی|ایتا
هدایت شده از فکرت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘#کلیپ ا #مصباح_فکر
☑️ آیا مردم سالاری در تفکر آقای مصباح، زمینهای دارد؟
🎙مهدی جمشیدی
▪️آقای مصباح در کتاب آموزش عقائد میگویند؛ مردم هم در آغاز و هم در تداوم حکومت نقش شرعی دارند. کمک و همدلی مردم موثر در عینیت بخشیدن به حکومت، حتی حکومت پیامبر است. حضرت امیر میفرمایند اگر حضور حاضران و قیام یاوران نبود، افسار شتر خلاف را به پشت آن میانداختم.
▪️آقای مصباح معتقد است که مدخلیت مردم در حکومت سند شرعی دارد. و خدا نخواهد گذشت از سر کسانی که از یک نیروی پیشران انقلاب اسلامی، یک فاشیست میسازند.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
فکرت
رسانه فکرت با مشارکت کتابفروشی آستان قدس رضوی برگزار میکند: 💎 آینه جادو سلسله نشستهای تخصصی سینما
#یادآوری
💎 آینه جادو
سلسله نشستهای تخصصی سینمای ایران و جهان
♨️ نقد فیلم هیئت منصفه ۲
🖇به کارگردانی کلینت ایستوود
👤ارائهدهنده: دکتر احمد اولیایی؛
👤دبیرنشست: محمدرضا نصیری.
📅 چهارشنبه ۱۲ دیماه
⏰ ساعت ۱۷/۳۰
🏛 مکان: ابتدای خیابان صفائیه، فروشگاه کتاب آستان قدس رضوی.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
#خبر_ویژه
❇️ در سالروز علوم انسانی اسلامی، رسانه فکرت میزبان «دکتر حسن قصیر»، فارغالتحصیل دانشگاه ارواین کالیفرنیا بود. ایشان در این گفتگو، به بررسی مراحل دسترسی به علوم اجتماعی اسلامی مبتنی بر تراث دینی پرداخته و این علوم را راهگشای تمام جوامع بشری اعم از اسلامی و غیراسلامی دانستند.
➕ فایل تصویری این جلسه به زودی همراه با ترجمه فارسی منتشر خواهد شد.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net