🔘#ویراستی ا #فاطمیه
☑️ تلخترین جملهی حضرت زهرا در خطبهی فدکیه این است: «دَسَعْتُمُ الَّذی تَسَوَّغْتُمْ»؛ آنچه را که پیامبر به گوارایی به شما نوشانده بود، یکجا بالا آوردید!
جامعهی پساپیامبر، از ارزشهای نخستین، تهی گشت و استحاله شد. مبادا ما چنین نسبتی با اسلام و انقلاب بیابیم و دچار «کفران نعمت» بشویم!
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
📲وبگاه| فکرت |مدرسه فکرت
#گفتگو | #فلسفه_اسلامی
فلسفه اسلامی به مثابه سیاستگذار آموزشعالی
👤دکتر مجتبی رستمی کیا، پژوهشگر حوزه فلسفه
فلسفه اسلامی تأثیر بسیار زیادی بر نهاد دانش اسلامی بهجای گذاشتهاست. یکی از مهمترین اضلاع این توجه تکیه فلسفه اسلامی بر ترویج نگاه کلنگر است. نگاه کلنگری که در ضمن تکیهبر نقاط قوت و انسانی فلسفه اسلامی، ارتباط منظم و سیستماتیکی میان انسان، خدا و طبیعت برقرار میکند و بهنوعی هستیشناسی دانش را دچار توسعه و بسط میکند.
دانشهای اسلامی از رهاورد ارتباط دوگانه «عبد_مولی» به روابط سه گانه هستیشناسی «انسان، خدا، طبیعت» سوق پیدا میکند و با تغییر این زیرساخت استعاری در فضای هستیشناسی، کلیت دانشهای اسلامی تغییر پیدا کرده و راه برای علوم طبیعی، ریاضی، نجوم، موسیقی، هیئت، تدبیر منزل، سیاست مدن و... در حکمت اسلامی باز میشود. این مسئله در سیر زمان حتی ارتباط مسلمانان با محیط زیست و بهره گیری از هوش عاطفی و معنوی در شکل گیری جامعه تراز اسلامی را فراهم کرده است. یعنی در ضمن حفظ محیط داخلی فلسفه و بهره گیری از ظرفیت کل نگری و هستیشناسی متفاوت، اثرگذاری خود به لایه بیرونی فلسفه اسلامی همچون جامعه را رقم زدهاست.
مشروح مصاحبه اینجا را لینک کنید.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
وبگاه| فکرت |مدرسه فکرت | رادیو فکرت
🔘#ویراستی ا #اومانیسم
☑️ نقدی بر عقل مدرن و اومانسیم
علی عسگری
▪️اومانیسم با تکیه بر عقل مدرن که اساس هدایت وحیانی را نفی میکرد، عنان تدبیر امور انسانها را در اختیار گرفت. در این رویکرد اهالی قدرت و ثروت پیروزی بیشتری در تأمین منافعشان خواهند داشت.
🔻مطالعه یادداشت در «وبگاه فکرت»
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
📲وبگاه |مدرسه فکرت | رادیوفکرت
🔘#گزارش ا #نشست
☑️ اسلامشناسی غربیها با چه نیت و اهدافی صورت میگیرد؟
▪️در نشستی که با حضور دکتر سعید طاووسی مسرور به همت کانون اندیشه جوان برگزار شد، ابعاد مختلف اسلامپژوهی در غرب مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
▪️دکتر طاووسی در مقدمه بیان خود، مطالعات اسلامپژوهی را در غرب بسیار با اهمیت خوانده و گفت که امروز در دانشگاههای مختلف غرب، اسلامشناسی با گرایشهای متنوع مثل شیعهشناسی و… رواج دارد.
▪️ایشان در مورد سابقه این مسئله در غرب بیان داشت: مسئله شرقشناسی، امری آگاهانه، برنامهریزیشده و هدفمند برای کمک به استعمار بوده است. به تعبیری، شرقشناسی نوعی از استعمار فرهنگی بوده است که برای بهرهبرداری از این ملتها موردتوجه قرار میگرفتند.
▪️رویکرد ما نسبت به اسلامپژوهی غربیها را انفعالی است، در ۵۰ سال اخیر هیچ مقالهای در سطح مقالهی آقای کولبرگ علیه تشیع نوشته نشده است. در جواب، تنها یک مقاله از آقای دکتر الویری نوشته شد؛ اما اصلاً کافی نبوده است.
🔻مطالعه گزارش در «وبگاه فکرت»
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
📲وبگاه |مدرسه فکرت | رادیوفکرت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘#کلیپ ا #هویت
☑️ هویت انقلابی یا انقلاب هویتی؟
▪️دکتر موسی نجفی دو مفهوم «هویتِ انقلابی» و «انقلابِ هویتی» را تعریف میکند. هویت انقلابی صرفاً برای شروع است و برای ادامه باید انقلاب، هویت حقیقی را بسازد. اینجاست که در مرحله نظامسازی پس از انقلاب، بایستی فکر و اندیشه تولید شود. این کلیپ، دقیقتر این دو مفهوم را توضیح میدهد.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
📲وبگاه |مدرسه فکرت | رادیوفکرت
🔘#انتخاب_فکرت ا #فخری_زاده
فیلسوف هستهای
▪️ مطلبی در باب تقارن فلسفه و علوم پایه از منظر شهید فخری زاده:
بخش اول
▪️ محسن فخریزاده عقیده داشت که میبایست فلسفه اسلامی احیا شود و احیای آن وظیفه حوزه و دانشگاه است. حیات فلسفه، قدرت تعامل با محیط و رشدیافتن و رشددادن است؛ به نحوی که با پرسش های فلسفی اکنون رویارویی داده شود، چالش پذیر باشد و از مسیر فلسفۀ علم، تاثیر ملموس بر جهت گیری علم داشته باشد. فلسفه اسلامی هم نوع زنده و مرده دارد.
▪️شهید فخری زاده، ریشۀ چالش بزرگ فیزیک جدید را در «فلسفۀ فیزیک» میدید و اصل «عدم قطعیت» را کاملا ادامۀ نظریۀ معرفت شناختی امتناع در شناخت ذات واقعیات طبیعی با روشهای فیزیک میداند چه برخلاف ادعا کمیات وابسته به هم برای یک ذره فیزیکی به طور همزمان با دقت صفر، همچنان غیرقابل اندازه گیری است. همچون اندازه گیری تکانه بادقت بالا در الکترون که سبب می شود نتوانیم اطلاعاتی روشن از مکان بدهیم و به عکس.فیزیک کلاسیک در مورد انرژی و زمان با همین مشکل مواجه است. اندازه گیری دقیق یک کمیت، سبب عدم دقت در بی نهایت کمیت وابسته دیگر می شود و تلاش هایی چون نظریه «متغیرهای پنهان» نتوانسته خطر ظاهری این اصل را جبران کند.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
وبگاه| فکرت |مدرسه فکرت | رادیو فکرت
فکرت
🔘#انتخاب_فکرت ا #فخری_زاده فیلسوف هستهای ▪️ مطلبی در باب تقارن فلسفه و علوم پایه از منظر شهید فخ
🔘#انتخاب_فکرت ا #فخری_زاده
فیلسوف هستهای
▪️ مطلبی در باب تقارن فلسفه و علوم پایه از منظر شهید فخری زاده:
بخش دوم
▪️محسن فخریزاده اصل «عدم قطعیت» در فیزیک را اگر نفی علیت به مفهوم نیوتونی آن باشد، معقول وحتی عامل پیشرفت علم می شمارد اما این اصل نمی تواند نفی «علیت» با تبیین فلسفی باشد مگر کسانی به دلایل ایدئولوژیک و غیرفلسفی چنین استنتاج نادرستی بر آن تحمیل کنند.
▪️شهید فخری زاده در نقاط ربط فیزیک با فلسفه و در حلقه وصل «فلسفه علم» و معرفت شناسی با مشکلات انسان و نیازهای حیات، درگیر تالیف کتاب هایی بود و می پرسید چرا نهاد فلسفه اسلامی در صحنه نیست و تفریع فروع نو نمی کند؟ چرا تاثیر آن در علوم تجربی و علوم انسانی به درستی برای دانشجویان «فلسفه علم»، تبیین نشده و فیلسوفان این عصر، تن به رویارویی جدی با مسائل بنیادین علم نمی دهند؟ کجایند مقالاتی که با مبانی فلسفه اسلامی به نقد تفسیرهای فلسفی ناشی از علوم بپردازند؟ چرا فیلسوفان امروز غالبا به ذکر مصادیق و مثال های تازه، اکتفا کرده و مثلا در تدقیق و تجزیه روایت فلسفی از هستی نکوشیدند؟ حال آنکه فلسفه غرب با مبانی متشتت معرفت شناختی در معرکه، حاضر و با علوم، در تعامل زنده و با هر چالشی، نحله ای زاده و صاحب اولاد مشروع و نامشروع بسیاری شد و بر روند علوم و تطبیق یافته ها با سبک زندگی، ایفای نقش کرد؟ انیشتین گفت نظریه «نسبیت»، آنقدر میوه می دهد که خود دیگر آن را نمی فهمم.
▪️شهید محسن، دیدگاه امثال پوپر و پیروان ایرانیش را نه تنها غیر فلسفی بلکه منجر به فروپاشی علم می داند و تداخل بی منطق و افراطی علوم و فلسفه در یکدیگر را اخلال در هردو می شمارد و می نویسد گرچه هرگز نخواسته ام با فیزیک به خدا برسم اما مگر با فلسفه(بدون نبوت) می توان جز به خدایی ناقص رسید؟ او قاطعانه، فیزیک را بستری کارآمد(نه بیشتر و نه کمتر) برای عرفانی مستظهر به «طبیعت شناسی» می خواند و می گوید فیزیک در اندازه خود، جلوه هایی زیبا و باشکوه از حضرت حق به نمایش می گذارد و من شخصا از فیزیک نه تنها لذت حل مسئله، بلکه لذت معنوی برده ام و بر ایمانم افزوده است.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
وبگاه| فکرت |مدرسه فکرت | رادیو فکرت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘#انتخاب_فکرت ا #فخری_زاده
☑️ آیا در باغ شهادت بسته شده است...
🎙شما صدای دکتر محسن فخریزاده را میشنوید...
◾️خیلیهامون برای ثروتمند شدن در حال سبقت گرفتن هستیم که همین سبقت گرفتنها و همین چشم و هم چشمیهاست که اختلاس را به بار میآورد...
◾️کسی شهید میشود که در زمان حیاتش شهید شود. به حیات شهدا که نگاه میکنیم میبینیم که حیات طیبهای حقیقتا داشتند.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
📲وبگاه |مدرسه فکرت | رادیوفکرت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘#انتخاب_فکرت ا #فخری_زاده
☑️ تا آنها هستند ما به شهادت امید داریم
🎙شهید محسن فخری زاده:
▪️صهیونیستها نشان دادند که جهادگران علمی را هم میکشند، پس ما هم امید داریم که یک روز شهید بشویم ولو سوریه و عراق نرویم.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
📲وبگاه |مدرسه فکرت | رادیوفکرت
#گفتگو | #فضای_مجازی
بشر در تهدید جهل مدرن
👤 دکتر محمد حسنی، مدیر عامل انتشارات جمکران
▪️فضای مجازی یک جهلی را به شما منتقل میکند که عدمی نیست یعنی با داده شما را جاهل میکند. من نسبت به امراض کلیوی جاهل هستم چون من پزشک نیستم و میدانم که نمیدانم و نسبت به آن جاهل هستم اما آنچه که این کانالهای ارتباطی برای ما ایجاد کردهاند این است که ما را با دادهها جاهل کردهاند و مسئله اصلی با دادهها است. دادههایی که جهل میآفرینند.
▪️سال گذشته در جنبش زن، زندگی آزادی اینها از طریق فضای مجازی تجمع میگذاشتند و بههم اطلاع میدادند و آن یک کنش رفتاری است. نمیشود فرد قبلاً گرایش و بینش او تغییر نکرده باشد و صرفاً چون پیام را دیده باشد آمده باشد. اینها از قبل با هم در یک جبهه تعریفشدهاند و هم افق و هم گرایش شدهاند. یعنی حب و بغض شان با هم تنظیم شدهاست.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
وبگاه| فکرت |مدرسه فکرت | رادیو فکرت
فکرت
#گفتگو | #فضای_مجازی بشر در تهدید جهل مدرن 👤 دکتر محمد حسنی، مدیر عامل انتشارات جمکران ▪️فضای مجا
بخش دوم
▪️مهمترین کاری که رسانهها و فضای مجازی میکنند تنظیم حب و بغض است. حتی وقتی داده میدهند برای این است که محاسبات شما را در حب و بغض بههم بریزند. الان اسرائیلیها نگران این هستند که مردم جهان آنها را دوست ندارند و علیه آنها هستند و به همین دلیل در این فضا تلاش میکنند و دادههای غلط میهند که حماس سر مردم را بریده است و مردم را سپر خود کرده است و... برای اینکه حب و بغضها را تنظیم کند و در آن موقع که تنظیم شد او همه کاری میتواند بکند.
▪️طبیعی است که این جهل مرکب است و هرچقدر آن وجه ترکیبی آن افزایش پیدا کند از بین بردن آن سختتر و خطرناکتر میشود. انتهای همهی جهلهای مرکب و همهی فضایهای جهالت آمیز مرکب در واقع از این ماجرا اشراب شدهاست. رب النوع همهی جهلهای مرکب شدهاست و این روشن است. مثل سینما که الان خیلی واقعنما شدهاست و هر چقدر دروغهای آن بزرگتر باشد که آن اوهام ساخته در ذهن خود را به تصویر میکشند و شما را به آن عوالم میبرند پس هرچقدر دروغ رشد یافتهتر و از آن طرف هم دروغهای واقع نمایانتر که فضای مجازی هم انتهای همه اینها است؛ جهلی است که شما به انتهای جهالت بودن آن نمیرسید.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
وبگاه| فکرت |مدرسه فکرت | رادیو فکرت
هدایت شده از رادیو فکرت
رابطه با غرب.mp3
998.1K
🔘#رویداد ا #مدار
✔️ رسانه فکرت، هشتمین نشست تحلیلی «مدار» را برگزار میکند؛
☑️ ورزش و سیاست (واکاوی سخنان رهبر انقلاب در دیدار قهرمانان ورزشی)
با تأکید بر:
▪️راهبردهای مواجهه با استکبار در میدانهای ورزشی
▪️ظرفیتهای ورزش در ساخت تمدن ایرانی_اسلامی
با حضور:
👤حجتالاسلام دکتر رسول حسنیزدی، استاد دانشگاه و فعال عرصه ورزش
👤حسین کاوه، پژوهشگر و مجری کارشناس
⏰ زمان: پنجشنبه ۹ آذر ساعت ۱۰ تا ۱۱
مکان: قم، بلوار بسیج، مؤسسه شناخت
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
وبگاه| فکرت |مدرسه فکرت | رادیو فکرت
🔘#ویراستی ا #فروغی
☑️ تطهیر مشکوک!
✍️ دانیال بصیر، سردبیر فکرت
▪️امروزه محمدعلی فروغی در حالی تطهیر می شود که در زمینه سازی و امتداد جریان شبهروشنفکری تاثیرگذار بوده است.
وی، عامل اصلی استقرار مجدد سلسلهی پهلوی به مدت ۳۷ سال در کشور بوده است.
🖇 ویراستی فکرت را دنبال کنید
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
📲وبگاه |مدرسه فکرت | رادیوفکرت