8.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #موشن_گرافیک | فرقه؛ کلیدِ نفوذ و به بردگی گرفتن جامعه
#فرقه_چیست | قسمت دوم
9.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #موشن_گرافیک | فرقه؛ کلیدِ نفوذ و به بردگی گرفتن جامعه
قسمت سوم
8.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #موشن_گرافیک | فرقه؛ کلیدِ نفوذ و به بردگی گرفتن جامعه
قسمت چهارم
7.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌀نفوذ خیرخواهانه
🔸از بیمارستان مسیحی تا ساختن مساجد و باشگاه رایگان ورزشی...
جایی که فرقه ها جذب میکنند.
🔹ساده لوحانی که مسیر فرقه ها را باز میکنند...
💢 معرفی اجمالی عرفانهای کاذب در ایران 💢
✍️ عرفانهای کاذبی که در ایران فعال هستند به لحاظ خاستگاه جغرافیایی و کارکرد تقسیم میشوند به:
✔️ شبه معنویتهای شرقی: (یوگا، اشو، رام الله، کریشنا مورتی، فالون دافا، دالایی لاما)
✔️ شبه معنویتهای غربی: (پائولو_کوئلیو، سرخ پوستی، اکنکار، شیطان گرایی)
✔️ متافیزیکی: (رمّالی، ساینتولوژی، هیپنوتیزم )
✔️ روانشناختی و فرا روانشناختی: (قانون جذب، تکنولوژی فکر، مؤفقیت)
✔️ مسیحی و یهودی: (کابالا، رائیل، کلیسای وحدت )
✔️ شبه معنویتهای بومی: (حلقه، tsm، ایلیا)
💠قسمت هایی از خطبه ۸۷ امیرالمؤمنین در وصف مدعیان دروغین علم و عرفان:💯
♻️و دیگری نام عالم بر خود نهاده است, در حالی که عالم نیست, جهالت هایی را از جاهلان دستچین کرده و گمراهی هایی را از گمراهان اقتباس نموده است. برای مردم دام هایی از دروغ و نیرنگ گسترانیده و کتاب خدا را به دلخواه خود تفسیر کرده و حق را در جهت خواسته های نفسانی اش تحریف میکند, گناهان بزرگ را در نظر مردم بی خطر جلوه داده و معصیت های سنگین را برای آنان حقیر و سبک نشان میدهد, ادعا میکند که از شبهه میپرهیزد در حالی که خود را در شبهه افکنده است. می گوید: از بدعت دوری میکنم در حالی که در میان بدعت ها آرمیده است. صورتش, صورت انسان ولی قلب او قلب حیوان است, نه راه هدایت را میشناسد تا از آن پیروی کند و نه بیراهه را میداند تا از آن دوری کند. چنین کسی, مرده ای است در میان زندگان....
🕉 چرا یوگا برای غرب مهم است (بخش اول)
🔻 اگر در مباحث و مفاهیمی که یوگا بهعنوان یک ارزش از آن یاد میکند بررسی محققانهای صورت پذیرد بهخوبی علت میل غرب برای ترویج یوگا مخصوصاً در کشورهای اسلامی و ایران عزیز بهتر و بیشتر عیان خواهد شد.
⚠️ اَهیمسا واژهای است که در یوگا به پرهیز از خشونت معنا میشود. این موضوع در ظاهر بسیار خوب است که از خشونت پرهیز شود و اتفاقاً دستورات دین مبین اسلام هم در کنترل خشم و پرهیز از خشونت بهتفصیل آمده است. در مذمت عصبانیت در اسلام نکتههای ناب فراوانی از اهلبیت عصمت و طهارت موجود است.
🔻 اما تفاوت اساسی پرهیز از خشونت ذکرشده در اسلام و یوگا چیست؟ پرهیز از خشونتی که در یوگا به آن توصیه میشود، چیزی جز پذیرش ظلم ظالم و توسری خوردن نیست.
👈 در یوگا بهصراحت عنوان میشود که اگر کسی قصد آزار شمارا دارد در برابر او تسلیم باشید و از خشونت بپرهیزید! یوگا به شما میآموزد که چون مقابله و دفاع شما در برابر فردی که به شما زور گفته و ظلم میکند، باعث ناراحتی شده و عصبانیت فرد ظالم را در پی دارد پس شما نباید طرف مقابل را عصبانی نمایید!!
⚠️ این همان نکتهای است که در تفکر نوین، امثال وین دایر نیز آن را ترویج میکنند. وی در کتاب«عرفان، داروی دردهای بیدرمان»میگوید:
بهجای اینکه علیه تروریسم و جنگ اعلام انزجار کنید، طرفداران صلح باشید... علیه هر چیزی بایستید، همان چیز علیه شما خواهد ایستاد. بهجای ابراز انزجار از مواد مخدر و مبارزه با آن، کودکان را درراه انتخاب صحیح زندگی یاری کنید.
🔻 این شعار به ظاهر زیبا علاوه بر اینکه با متون دینی ما کاملاً متضاد است، خواسته یا ناخواسته در خدمت آمال آدمکشان و متجاوزان است. این مدل تفکر سود فراوانی برای مفسدان و غارتگران دارد. او میگوید: بر ضد هیچچیز جبههگیری نکنید!
⚠️ اگر نیک نگریسته شود میبینیم که یوگا در کنار افکار تفکر نوین مفاهیمی را ترویج میکنند که دنیای استعمار و آنان که ابزار قدرت را در حال حاضر در دست دارند بتوانند بهرهکشی بهتری داشته باشد
#نقد_دوره_های_شکر_گزاری
یکی از مهمترین نقد ها به دوره های شکرگزاری این است که انسان را در وضعیت خیال قرار می دهد.
خیال و خیال پردازی یکی از جنبه های آسیب پذیر شدن انسان است و نزدیکترین حالت انسان به شیطان است.
یعنی اگر در خیالات خود قرار گیریم ( به غیر از آنکه از واقعیت خارج می شویم ) به تصرفات و وسوسه های شیطان، نزدیکتر می گردیم.
به خاطر همین مباحث است که باید روی خواب خیلی دقت شود، چون در اکثر موارد نوعی خیال پردازی انسان است و نه تنها تعبیری ندارد بلکه باید از آن عبور نمود و به دیوار کوبید.
اینکه در این دوره ها برنامهای بدهند و هر روز چند مدل از شکرگزاری ها نوشته شود و یا این مدلی شکرگزاری کنیم؛ به نحوی ما را در حالت خیال پردازی قرار می دهد و هم لذت بخش و اثرات کوچک و ناچیزی دارد.
یعنی به جای اینکه ما واقعیت آن نعمت و شکر واقعی را به جا بیاوریم در خیالات خود نعمت ها گوناگونی را بررسی میکنیم ( مخصوصاً نعمتهایی که به هر نحوی خدای متعال صلاح ندانسته که به ما بدهند) و نوع خاصی شکر و تشکر از خدای متعال انجام می دهیم؛ درست مثل کودکی که با اسباب بازی های خودش شروع می کند به بازی کردن و برای خود خانه و کار و شرایط ویژه می چیند و در خیالات خود غرق می شود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فرقه های انحرافی از نظر امام رضا علیه السلام
🕉حقیقت یوگا چیست ⁉️
♦️ یوگا هرچند دارای سابقه هزاران ساله است، به جهت رویکرد جدید و بازتولید نوین آن، میتواند مورد مداقه قرار گیرد.
🔷 مکتب یوگا خدا را به عنوان نفسی متعالی میشناسد که از همهی نفوس متمایز بوده و در جایگاه قدسیت قرار دارد.
🔶 یوگا در لغت به معنای کار و عمل معنوی و در اصطلاح، به معنای ایستادن یا متوقف ساختن دخل و تصرفها و معلومسازی ذهنی است.
♦️ بنابراین، برخلاف تصور عامه، واژهی مزبور به معنای ارتباط و پیوند نفس انسان با یک واقعیت متعالی دیگر، همچون خدا و حقایق مطلق نیست.[1]
♦️ بنیانگذار این مکتب شخصی به نام «پَتَنجَلی»[2] میباشد که هدف یوگا را چنین بیان میکند: «یوگا، حذف مراتب ذهنی و نفسانی و عقلانی است.»[3]
🔷 مکتب یوگا خدا را به عنوان نفسی متعالی میشناسد که از همهی نفوس متمایز بوده و در جایگاه قدسیت قرار دارد. این مکتب مانند دیگر مکتبهای هند معتقد است: «راه نیل به رهایی و آزادی، کسب معرفت مستقیم و بیواسطه دربارهی ماهیت نفس است.»[4]
🔶 این معرفت خاص به ما میآموزد که ماهیت نفس از تمام چیزهای دیگر جهان متمایز و مستقل است و چیزی غیر از عالم ماده، از جمله بدن، ذهن و نفس میباشد.
🔷 اما رسیدن به این دانش مستلزم این است که کارهای ویژه بدن، حواس، ذهن و عقل و همچنین نفس، محدود و سرکوب گردد و نادیده انگاشته شود.[5]
🔻 سیستم معنوی یوگا دارای انواع گوناگونی است:
1️⃣ مِنترِه یوگا مربوط به راهبههایی است که در معبدهای تبتی به خواندن اوراد مشغول هستند. اساس این شبهآیین، بر بصیرت و آگاهی درونی است که با بیان اصوات و کلمات به دست میآید.
2️⃣ کِرمه یوگا بر اساس تفکر شکل گرفته است. بر اساس این تفکر آرامش و سکوت و نیز بیبرنامگی و بینظمی، مهمترین راههای کسب معنویّت است.
3️⃣ بهکتی یوگا به تمرکز بر مفهوم ماورایی تکیه دارد و برخی به اشتباه آن را یوگای عبادت میخوانند درحالی که از عبادت در آن خبری نیست.
4️⃣ در یوگای پاتانچلی(پتنجلی) هشت مرحله شمرده شده است که یوگیست باید یک به یک آنها را طی کند.
5️⃣ در سیستم یوگا برای کالبد انسان، بدنها، نادیها و چاکراهایی ترسیم میشود که میتواند انرژیزایی کرده، معنویّت را بارور سازد.[6]
🔶 بنابر تفاسیر و مبانی گفته شده در بالا یوگا یک طریقت معنوی و عرفانی میباشد و آنچه که در اذهان مردم نسبت به یوگا وجود دارد که یوگا یک ورزش است، درست نیست.
🔷 پس قبول اینکه یوگا فقط یک ورزش بدنی است که بهکار چاقی و لاغری یا بدنسازی میخورد کوتهنظری میباشد.
♦️ درست است که یوگا در وهله اول ورزش بهنظر میرسد، ولی در حقیقت مقدمه ورود به موضوعات دیگری است که هدف اصلی یوگا را باید در آنجا جستجو کرد.
🔻 پینوشت:
[1]. معرفی مکتبهای فلسفی هند، موهانداتا دریندرا، ساتیشچاندرا چاترچی، فرناز ناظرزادهکرمانی، چاپ 1، 1384 ، انتشارات مرکز مطالعات ادیان و مذاهب، ص 556.
[2]. فرهنگ ادیان جهان، جانراسل هینلز، عسکری پاشایی، 1389، انتشارات ادیان و مذاهب، ص 692.
[3]. ادیان و مکتبهای فلسفی هند، داریوش شایگان، 1394 ، انتشارات امیرکبیر، ج2، ص 652.
[4]. معرفی مکتبهای فلسفی هند، ساتیش چاندرا چاترجی، ترجمه فرناز ناظرزاده کرمانی، ص 547.
[5]. نقد و بررسی جریانهای مدعی معنویت، علی محمدی، نشر ذکری، قم، ص 135.
[6]. آفتاب و سایهها، محمد تقی فعالی، نگرشی بر جریانهای نوظهور معنویّتگرا، تهران، انتشارات نجمالهدی، 1388، ص 84- 111.
#عرفان_های_کاذب
#مدعیان_دروغین
#یوگا
7b650ebc_6197_4fb4_a523_e4a248827e60.pdf
10.5M
⭕️ بهائیت شناسی
👈 نسخه pdf نشريه ایام جام جم | مجموعه مقالات نقد بهائیت (تاریخی - سیاسی)
🔹 حاوی ناگفتههای خواندنی
🔹تحت اشراف مورخ غیور، حضرت استاد ابوالحسنی منذر ؛ سال
7.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌀نفوذ خیرخواهانه
🔸از بیمارستان مسیحی تا ساختن مساجد و باشگاه رایگان ورزشی...
جایی که فرقه ها جذب میکنند.
🔹ساده لوحانی که مسیر فرقه ها را باز میکنند...