📣 محورهای اصلی سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین دکتر احمد رهدار: شب سوم دهه دوم فاطمیه هیئت یاوران حضرت زینب (س)
🔘 سختیهایی که علما برای رسیدن عقاید شیعه به دست ما متحمل شدند.
🔺 علمای شیعه و اهل سنت در طول تاریخ فهمهای متفاوتی از «اختلاف» داشتهاند و علمایی در هر دو طرف بودند که سعی بر حفظ آرامش جامعه داشتند و درعینحال مبانی مذهب خود را بهصورت علمی بیان میکردند. علمای چون شیعه در اقلیت بود و بعضی از حکام ناصبی بودند سعی بر مراعات جانب احتیاط را داشتند و بیشتر تأکید بر بقای شیعه تا توسعه شیعه را داشتند.
🔺 در زمان حمله مغول «ابن تیمیه» از عراق به سمت شام کوچ میکند. این شخص در سن 17 سالگی به اجتهاد رسیده و پیرو مکتب حنبلی بود و حدود 300 کتاب نوشته است. در زمان این شخص عالم ویژهای از تشیع به نام علامه حلی وجود داشت؛ ایشان در سن 12 سالگی به اجتهاد رسیدند و در 28 سالگی مرجع تقلید شدند. علامه حلی کتابی دارند به نام «منهاج الکرامه» در دفاع از عقاید شیعه نوشتند و ابن تیمیه کتابی به نام «منهاج السنه» در نقد این کتاب و حمله به عقاید شیعه نوشت که بعدها علمای شیعه و سنی درباره این کتابها، کتب دیگری نیز نوشتند. آقای «روزبهان خونجی» کتابی به نام «ابطال الباطل» در نقد یکی از کتب علامه نوشت و قاضی نورالله شوشتری نیز در نقد این کتاب، کتابی به نام «احقاق الحق» را نوشت.
🔺 قاضی نورالله (معروف به شهید ثالث) به همراه خانواده خود به هندوستان سفر کرد و توسط مسیح گیلانی که شاعر اکبرشاه بود به دربار اکبرشاه معرفی شد. شاه قاضی نورالله را بهعنوان قاضیالقضات به «لکنو» فرستاد لکن چون شاه سنی بود قاضی نورالله مجبور به تقیه بود و موظف به صدور حکم طبق مذاهب خمسه بود. پس از مرگ اکبرشاه پسرش جهانگیرشاه به سلطنت رسید. علمای اهل سنت که میدانستند قاضی نورالله شیعه است نزد جهانگیرشاه رفتند و اذعان به شیعه بودن قاضی نورالله کردند. جهانگیرشاه در ابتدا قبول نکرد ولی بعدازاینکه مدارکی را ارائه دادند مجاب شد و به علمای اهل سنت گفت خود حکم ایشان را صادر کنید. علمای اهل سنت حکم به صد ضربه شلاق با خار به ایشان دادند که متأسفانه در اثر همین ضربات شلاق به شهادت رسیدند و در شهر آگرای (حدود 15 کیلومتری تاجمحل) هند به خاک سپرده شدند.
🔺 علامه حلی متوفی 826 قمری است و ابن تیمیه متوفی 828 قمری، علامه حلی در شهر حله که در آن زمان مرکز حوزههای علمیه شیعیان جهان بوده تولد و رشد یافتند و در نجف در حرم حضرت علی علیهالسلام دفن شدند. در کلاس درس علامه حلی روزانه 500 مجتهد شرکت میکردند. ایشان حدود چهار سال و نیم حله را ترک کردند و به ایران آمدند. در آن زمان مغولی به نام «سلطانعلی جاتوی» که بر ایران حکومت میکرد به سبب شنیدن حکم شیعی درباره طلاق زن و شنیدن ادله حقانیت شیعه از علامه حلی و برگزاری مناظراتی با علمای تسنن و پیروزی در این مناظرات به مذهب شیعه گروید و نام خود را به «سلطان محمد خدابنده» تغییر داد؛ سپس به همراه علامه حلی سوار بر اسب بهتمامی نقاط ایران سفر کرد و به تبلیغ مذهب شیعه پرداخت. در پی این تبلیغ هزاران نفر از مردم ایران به مذهب تشیع گرویدند؛ پس از مرگ سلطان محمد و پسرش به سلطنت رسید و باوجود اصرار پسر سلطان محمد، علامه حلی به حله بازگشتند. زحمات بزرگوارانی از زمان علامه خواجهنصیرالدین طوسی تا زمان علامه حلی بوده است که باعث شده جامعه تسنن از درون تغییر کند و تنها نام سنی ولی با محتوای شیعی پیدا کنند.
🔺 ابن تیمیه شدیداً نسبت به شیعه کینه داشت و در این کینه خود تعصب داشت و روش ابن تیمیه و شاگردانش اینطور است که بهمحض اینکه یک نفر شیعه در سلسله راویان حدیث وجود داشته باشد آن روایت را مردود اعلام میکردند. ابن تیمیه بارها فتوا به کفر شیعیان داده و در سپاه مغولها علیه شیعیان بهعنوان سرباز افتخاری حاضر شده بود. روایتی از ابوبکر موجود است که زمانی که در بستر احتضار قرار گرفت اعتراف کرد که ایکاش چند کار را نمیکردم ازجمله آن کارها حمله به خانه فاطمه زهرا سلامالله علیها و ضایع کردن حق امام علی علیهالسلام است. ابن تیمیه این نقل را صحیح میداند ولی این روایت را به این صورت توجیه میکند که ابوبکر به خانه دخت نبی صلیالله هجوم برد تا اگر مواردی از بیتالمال یافت آن را به بیتالمال بازگرداند مواردی از بیتالمال نیز پیدا کرد ولی آنها را به حضرت بخشید.
🔈 صوت کامل جلسه در ذیل این پیام بارگذاری خواهد شد.👇👇👇
🔗 لینک پیوستن به کانال فتوح اندیشه:
🌐 http://eitaa.com/joinchat/905052177C2097b0286a
شب سوم دهه دوم فاطمیه هیئت یاوران حضرت زینب سلاماللهعلیها.MP3
18.54M
🔈 صوت سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین دکتر احمد رهدار: شب سوم دهه دوم فاطمیه هیئت یاوران حضرت زینب (س)
🔘 سختیهایی که علما برای رسیدن عقاید شیعه به دست ما متحمل شدند.
🔗 لینک پیوستن به کانال فتوح اندیشه:
🌐 http://eitaa.com/joinchat/905052177C2097b0286a
🔘 چهاردهمین نشست آموزشی دوره فقه رسانه، ارتباطات و فضای مجازی با موضوع «بررسی تعامل نظریه هنجاری رسانه و فقه رسانه»
🔺 به گزارش معاونت اطلاعرسانی مؤسسه فتوح اندیشه، چهاردهمین جلسه دوره فقه رسانه، ارتباطات و فضای مجازی، در ساختمان پردیس حکمت مؤسسه فتوح اندیشه برگزار شد. در این جلسه، دکتر سیدحسین شرفالدین در موضوع «بررسی تعامل نظریه هنجاری رسانه و فقه رسانه» مطالبی را بیان کردند. این دوره آموزشی با همت مؤسسه مطالعات و تحقیقات اسلامی فتوح اندیشه و با همکاری دانشگاه جامع امام حسین (علیهالسلام) و دانشگاه باقرالعلوم (علیهالسلام) برگزار شده است.
📝 مشروح گزارش این جلسه را از لینک زیر بخوانید:
🌐 fotooh.ir/3511
#دوره_فقه_رسانه #فضای_مجازی
#تعامل_نظریه_هنجاری_رسانه
#سیدحسین_شرفالدین
#دانشگاه_باقرالعلوم #مؤسسه_فتوح #دانشگاه_امام_حسین
🔗 لینک پیوستن به کانال فتوح اندیشه:
🌐 http://eitaa.com/joinchat/905052177C2097b0286a
3️⃣1️⃣ مشروعیت حکومت در عصر غیبت
🔸در بحث فقه سیاسی اولین مسأله، بحث مشروعیت یا عدم مشروعیت تشکیل حکومت اسلامی در عصر غیبت امام علیه السلام است.
مرادمان از مشروعیت، اصل مشروعیت است، حالا اگر مشروع شد، آیا واجب است یا فقط جائز است؟
🔸 و اگر واجب بود واجب مشروط است؛ یعنی تهیه و تحصیل مقدماتش واجب نیست،یا واجب مطلق است و تهیه و تحصیل مقدمات واجب است ؟
#آیت_الله_علیدوست
#فقه_سیاسی
🔗 لینک پیوستن به کانال فتوح اندیشه:
🌐 http://eitaa.com/joinchat/905052177C2097b0286a
فتوح اندیشه
🔰 «مرکز مطالعات راهبردی حوزه و روحانیت» با همکاری «مؤسسهٔ اندیشه تمدّنی اسلام» برگزار میکند: ⚙️ سل
🔰 «مرکز مطالعات راهبردی حوزه و روحانیت» با همکاری «مؤسسهٔ اندیشه تمدّنی اسلام» برگزار میکند:
⚙️ سلسلهنشستهای ⟨انگارههای پیشرفت، در میان اندیشمندان حوزوی⟩
🎙 کرسی ارائهٔ نظر
🔸 نظریهٔ پیشرفت آیتاللّٰه مطهری
👁🗨 حضوری و وبیناری
👤 ارائهکننده: دکتر #علی_اکبر_دوایی (دبیر کارگروه شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی)
👤 ناقد: حجتالاسلام #سید_مهدی_موسوی (استاد حوزه و دانشگاه)
👤 دبیر علمی: حجتالإسلام والمسلمین #عبدالحسین_مشکانی
🗓 پنجشنبه ۲ بهمنماه ۱۳۹۹
⏰ ساعت ۱۵ تا ۱۷
🏢 پردیسان، بلوار شهروند، خیابان البرز، کوچه۱، پلاک۶، ساختمان پردیس حکمت
👈 درگاه مجازی شرکت در نشست:
🌐 daneh.ir/demo2/mod/newmodule/view.php?id=3643
🔺🔺🔺
📍 کانال مؤسسه مطالعات و تحقیقات اسلامی «فتوح اندیشه»
🆔 @Fotooh
4️⃣1️⃣ مشروعیت حکومت در عصر غیبت
🔸نکتهای که جناب سبزواری دارد این است که نمیگوید من میگویم، بلکه میگوید امامیة میگوید: «أن عقیدة الامامیة أن الفقیه الجامع للشرائط یقوم مقام الامام فی کل ما له من المناسب و الجهات الا مختصات الامامة مثل عصمة» و مانند عصمة یا علم غیب و ...،اگر منظور ایشان از این نسبت این است که امامیه معتقد است، ما در این نسبت حرف داریم و درست نیست.
🔸یعنی بگوییم تمام فقهای امامیه این اعتقاد را دارند، ولی اگر بگوییم ایشان این را نمیخواهد بگوید بلکه میخواهد بگوید مقتضای باور آنها این است، ولو ممکن است به این مقتضای باور، فتوا نداده باشند به نظر ما این مطلب درست میشود و حرف درستی است.
#آیت_الله_علیدوست
#فقه_سیاسی
🔗 لینک پیوستن به کانال فتوح اندیشه:
🌐 http://eitaa.com/joinchat/905052177C2097b0286a
🏴 إنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ
🏴عنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ:
إِذَا مَاتَ اَلْمُؤْمِنُ اَلْفَقِيهُ ثُلِمَ فِي اَلْإِسْلاَمِ ثُلْمَةٌ لاَ يَسُدُّهَا شَيْءٌ. «الکافي,جلد۱,صفحه۳۸»
از امام صادق علیهالسلام نقل شده:
وقتی مؤمنی فقیه، فوت کند در اسلام رخنهای ایجاد میشود که هیچ چیزی نمیتواند جای آن را پر کند.
⚫️ آیتالله سید محمد حسن علوی سبزواری از برجستهترین روحانیون دوران انقلاب اسلامی و رهروان نهضت امام خمینی(ره) پس از سالها مجاهدت و تبلیغ امور دینی به دلیل بیماری صبح چهارشنبه اول بهمن ماه به دلیل وضعیت وخیم جسمی در بیمارستان حشمتیه شهرستان سبزوار به دیدار حق شتافت.
⬛️ این ضایعه را به محضر حضرت بقیه الله الاعظم، مقام معظم رهبری، بیت معظم له، شاگردان و سایر ارادتمندان ایشان تسلیت و تعزیت عرض نموده و برای آن مرحوم طلب مغفرت و رحمت الهی مسئلت می نماییم.
🔗 لینک پیوستن به کانال فتوح اندیشه:
🌐 http://eitaa.com/joinchat/905052177C2097b0286a
📣 محورهای اصلی سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین دکتر احمد رهدار: شب چهارم دهه دوم فاطمیه هیئت یاوران حضرت زینب (س) قم
🔴 معرفی و اهمیت شناخت بزرگانی که جهت رسیدن آموزههای امامت و ولایت شیعه به دست ما، امور مهمی را انجام دادهاند.
⭕️ ما عقاید خود را مدیون بزرگانی هستیم که اگر زحمات این بزرگان نبود و این معارف به دست ما نمیرسید و ما نیز مبنا را بر اخلاق سکولار میگذاشتیم، اینچنین میشد که اصل بر سود و اقتصاد میگذاشتیم، یعنی اشکالی ندارد که برای سود دروغ بگوییم، تهمت بزنیم یا حتی آدم بکشیم. اشخاصی که معارف را ما از آنها دریافت میکنیم مانند پدران ما هستند.
⭕️ یکی از این بزرگواران علامه میرحامدحسین هندی متوفی 1306 قمری در لکنو هندوستان زندگی میکردند و همدوره زعامت دینی مرحوم میرزای شیرازی صاحب فتوای حرمت تنباکو بودند. در زمان حیات ایشان فردی از علمای اهلسنت به نام مولوی عبدالعزیز دهلوی کتابی بهنام «تحفه اثناعشریه» نوشت و در فصل هفت این کتاب شبههای به نام «دیدگاه شیعه درباره امامت» مطرح کرد. مرحوم علامه میرحامدحسین در پاسخ به این شبهه کتابی 30 جلدی به نام «عبقات الانوار» نوشت که 24 جلد آن به دست خود علامه میرحامدحسین و 6 جلد آن به دست پسر ایشان نوشته شده است. این کتاب از اهمیت بالایی برخوردار است تا جایی که امام خمینی رحمتالله علیه میفرمایند این کتاب یکی از معجزات تاریخی شیعه است.
🔺 متأسفانه کتاب عبقات الأنوار هیچجا نسخه اصلی و فارسی آن بهصورت کامل چاپ نشده است و تنها حضرت آیتالله میلانی که این کتاب را خلاصه و به عربی ترجمه کردهاند در قالب 20 جلد بهنام «نفحات الازهار» چاپ کردهاند.
⭕️ یکی دیگر از بزرگان شیعه مرحوم «علامه آقابزرگ تهرانی» متوفی 1349 شمسی با نام اصلی محمدمحسن منزوی بوده است. در زمان حیات ایشان شخصی از علمای مسیحی بهنام «جرجی زیدان» کتابی درباره اسلام نوشت و شبهاتی را وارد کرد ازجمله آن شبهات این بود که علمای شیعه در تاریخ اکثراً مدرسانی قوی بودهاند نه مؤلفانی قوی و اینکه تاریخ شفاهی اسلام متعلق به علمای شیعه و تاریخ مکتوب اسلام توسط علمای تسنن رقم خورده است. مرحوم آقابزرگ تهرانی در پاسخ به این شبهه کتابی 30 جلدی به نام «الذریعة الی تصانیف الشیعة» نوشتند. ایشان از قرن اول شروع کردند به نوشتن نام علمای شیعه و کتابهایشان تا قرن چهاردهم، علامه همزمان با نوشتن نام علما به ذهنشان رسید که زندگینامه این علماء را نیز بنویسند که تبدیل شد به 11 جلد یا 20 مجلد که زندگینامه علمای قرن 4 تا 14 در کتابی به نام «طبقات أعلام الشیعة» نوشتند. این کتاب نیز متأسفانه بهصورت یکجا و کامل چاپ نشده است. بسیار خوب است که دوستان خیّر ما که بعضاً اموال خود را درراه نشر علم و چنین کتبی صرف کنند.
⭕️ یکی دیگر از بزرگانی که بهصورت ویژه برای شیعه زحمت کشیده است مرحوم علامه امینی متوفی 1349 شمسی و از اهالی تبریز است. ایشان کتب زیادی نوشتهاند که ازجمله آنها کتاب «الغدیر» که در 11 جلد و 13 مجلد تاکنون چاپ شده است و اصل آن 20 جلد است. این کتاب درباره اثبات ولایت حضرت علی علیهالسلام است و تنها یک جلد آن که جلد اول است درباره حدیث غدیر بحث کرده است و در جلد دوم درباره شاعرانی که در تاریخ اسلام ماجرای غدیر را با این درک که پیامبر خاتم صلیالله امام علی علیهالسلام را بهعنوان ولی مسلمانان بعد از خود معرفی کردند اشعاری را سرودند، بحث کرده است. از مرحوم علامه امینی نقل شده که من سطر سطر کتاب الغدیر را درحالیکه خود را در محضر حضرت علی علیهالسلام میدیدم نوشتم. مرحوم آقای چایچیان یا حسان چند جلد دیوار شعر دارند و ایشان نیز از علاقهمندان محضر علامه امینی بودند. یکی دیگر از کتب مهم علامه امینی کتاب «شهداء الفضیلت» نام دارد این کتاب 9 مجلد است و در آن زندگینامه 120 عالم مبارز تاریخی شیعه که از قرن 4 تا قرن 14 در راه علوم شیعی به شهادت رسیدند نوشته شده است.
⭕️ یکی دیگر از بزرگان شیعه علامه سیدمرتضی عسکری رحمتالله است که ازجمله آثار ایشان کتاب «عبدالله بن صباح» است. شبههای وجود دارد که شیعه توسط شخصی یهودی به نام عبدالله بن صباح درست شده است و دیگر علمای ما به این شبهه پاسخ دادهاند و دلایلی را ارائه دادهاند که شیعه از زمان پیغمبر خاتم صلیالله وجود داشته است، پاسخی که علامه سید مرتضی به این شبهه دادهاند این است که بهصورت متقن عبدالله بن صباح اصلاً وجود خارجی ندارد و یک شخصیت موهوم تاریخی است. در زمان نوشتن این کتاب علامه متوجه میشوند که علاوه بر عبدالله بن صباح حدود 150 صحابی دیگر نیز که از آنها کتاب یا روایت نقل شده اصلاً وجود خارجی ندارند و کتابی به نام «مئه و خمسون صحابی مختلق» مینویسند. رئیس وقت دانشگاه الأزهر مصر نامه تشکرآمیزی برای علامه مینویسد و اذعان میکند که نوشتن چنین مطالبی از عهده کسی جز ایشان برنمیآمد و این کتابها یک شاهکار علمی است. یکی دیگر از کتب ایشان کتاب کلامی «معالم المدرستین» است و کتاب «عایشه امالمومنین» که در آن روایات عایشه را جمعآوری کردهاند که یکی از متقنترین کتب حدیثی عایشه همسر پیامبر خاتم صلیالله است.
🔈 صوت کامل جلسه در ذیل این پیام بارگذاری خواهد شد.👇👇👇
🔗 لینک پیوستن به کانال فتوح اندیشه:
🌐 http://eitaa.com/joinchat/905052177C2097b0286a
شب چهارم دهه دوم فاطمیه هیئت یاوران حضرت زینب سلاماللهعلیها.MP3
20.04M
🔈 صوت سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین دکتر احمد رهدار: شب چهارم دهه دوم فاطمیه هیئت یاوران حضرت زینب (س)
🔘 معرفی و اهمیت شناخت بزرگانی که جهت رسیدن آموزههای امامت و ولایت شیعه به دست ما، امور مهمی را انجام دادهاند.
🔗 لینک پیوستن به کانال فتوح اندیشه:
🌐 http://eitaa.com/joinchat/905052177C2097b0286a
📣 بسیج دانشجویی دانشگاه شهید مطهری و موسسه فتوح اندیشه برگزار می کنند.
🔘 دوره مجازی "امتداد نهضت" (بازخوانی مبانی و آرمانهای انقلاب اسلامی به مناسبت چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی)
🎙اساتید ارائهدهنده و سرفصلها
👤 حجت الاسلام دکتر احمد رهدار
🔺 میزان دستیابی به آرمانهای اولیه انقلاب و حرکت در مسیر مدنظر حکومت اسلامی
👤 دکتر علیرضا معاف
🔺 ریزشها، رویشها و کارنامه ۴۲ ساله انقلاب اسلامی
👤 حجتالاسلام دکتر مهدی امیدی
🔺 مواجهه نظام اسلامی با چالشهای آزادی و دموکراسی
👤 حجتالاسلام علی محمدی
🔺 تشریح گام دوم و مسیر دستیابی به تمدن نوین اسلامی
👤 حجتالاسلام دکتر ابوذر مظاهری
🔺 تحلیل حرکت کلان نظام اسلامی و آینده انقلاب اسلامی
👤 حجتالاسلام دکتر محمدرضا پیری
🔺 پیشینه، مبانی و کارایی نظریه ولایت فقیه
👤 حجتالاسلام دکتر سید احسان رفیعی علوی
🔺 کارآمدی حکومت اسلامی در تقنین و اداره جامعه
🗓 زمان برگزاری: ۱۲ لغایت ۲۲ بهمن ماه ۱۳۹۹
🖥 برگزاری از طریق سامانه اسکای روم
🌐 ثبت نام از طریق لینک زیر حداکثر تا ۱۱ بهمن ماه:
🆔 https://formaloo.com/emtedad
🌐 لینک آگهی در سایت فتوح اندیشه
🆔 fotooh.ir/3519
📱 در صورت بروز مشکل و جهت کسب اطلاعات بیشتر با شمارهی ۰۹۹۲۰۱۲۱۷۰۴ تماس حاصل نمایید.
🔴 همراه با اعطای گواهی معتبر ویژهی دانشجویان و طلاب سراسر کشور
🔗 لینک پیوستن به کانال فتوح اندیشه:
🆔 http://eitaa.com/joinchat/905052177C2097b0286a
4️⃣1️⃣ مشروعیت حکومت در عصر غیبت
🔸نکتهای که جناب سبزواری دارد این است که نمیگوید من میگویم، بلکه میگوید امامیة میگوید: «أن عقیدة الامامیة أن الفقیه الجامع للشرائط یقوم مقام الامام فی کل ما له من المناسب و الجهات الا مختصات الامامة مثل عصمة» و مانند عصمة یا علم غیب و ...،اگر منظور ایشان از این نسبت این است که امامیه معتقد است، ما در این نسبت حرف داریم و درست نیست.
🔸یعنی بگوییم تمام فقهای امامیه این اعتقاد را دارند، ولی اگر بگوییم ایشان این را نمیخواهد بگوید بلکه میخواهد بگوید مقتضای باور آنها این است، ولو ممکن است به این مقتضای باور، فتوا نداده باشند به نظر ما این مطلب درست میشود و حرف درستی است.
#آیت_الله_علیدوست
#فقه_سیاسی
🔗 لینک پیوستن به کانال فتوح اندیشه:
🌐 http://eitaa.com/joinchat/905052177C2097b0286a
🔘 پانزدهمین نشست آموزشی دوره فقه رسانه، ارتباطات و فضای مجازی با دو موضوع «ساختار، فرهنگ و مدیریت فضای مجازی» و «اقتصاد فضای مجازی»
🔺 به گزارش معاونت اطلاعرسانی مؤسسه فتوح اندیشه، پانزدهمین جلسه دوره فقه رسانه، ارتباطات و فضای مجازی، در ساختمان پردیس حکمت مؤسسه فتوح اندیشه برگزار شد. در این جلسه، حجتالاسلاموالمسلمین محمد کهوند در دو موضوع «ساختار، فرهنگ و مدیریت فضای مجازی» و «اقتصاد فضای مجازی» مطالبی را بیان کردند. این دوره آموزشی با همت مؤسسه مطالعات و تحقیقات اسلامی فتوح اندیشه و با همکاری دانشگاه جامع امام حسین (علیهالسلام) و دانشگاه باقرالعلوم (علیهالسلام) برگزار شده است
قائممقام دفتر مطالعات فضای مجازی انقلاب اسلامی در ابتدای جلسه مباحث فضای مجازی را در چهار مقوله، ذینفعان فضای مجازی، لایههای فضای مجازی، ارکان فضای مجازی و ابعاد فضای مجازی تقسیم نمود و در ادامه به تبیین آنها پرداخت.
📝 مشروح گزارش این جلسه را از لینک زیر بخوانید:
🌐 fotooh.ir/3535
#دوره_فقه_رسانه #فضای_مجازی
#ساختار_فرهنگ_مدیریت_فضای_مجازی
#اقتصادفضای_مجازی
#محمد_کهوند
#دانشگاه_باقرالعلوم #مؤسسه_فتوح #دانشگاه_امام_حسین
🔗 لینک پیوستن به کانال فتوح اندیشه:
🌐 http://eitaa.com/joinchat/905052177C2097b0286a
5️⃣1️⃣ موقعیت شرعی تشکیل حکومت
🔸 شاید نتوانیم نص خاصی از قرآن و روایات پیدا کنیم که صراحتا دلالت کند بر اثبات یا نفی مسألهی مورد بحث ما، یعنی تشکیل حکومت بر اساس شریعت در عصر غیبت، ولی ما نیاز به صراحت نداریم،
🔸 بلکه اگر ظهور هم باشد، یا قرائنی وجود داشته باشد، مثل مسائل دیگر، کافی است.
#آیت_الله_علیدوست
#فقه_سیاسی
🔗 لینک پیوستن به کانال فتوح اندیشه:
🌐 http://eitaa.com/joinchat/905052177C2097b0286a