♻️🔺♻️🔺♻️
#تغذیه_سالم 🍏 7⃣
🏵گروه شير و لبنيات
اين گروه شامل شير، ماست، پنير، كشك و بستنی است.🥛🧀
✅مواد مغذی مهم: پروتئين، كلسيم، فسفر، بعضی از انواع ويتامين های گروه B و ويتامين A.
✅واحد اندازه گيری: هر واحد از اين گروه برابراست با يك ليوان شير يا يك ليوان ماست يا 60-45 گرم پنير (دو قوطي كبريت پنير) يا يك ليوان كشك پاستوريزه يا يك و نيم ليوان بستني.
✅مقدار مصرف: برای افراد بزرگسال سالم مصرف روزانه 3-2 واحد توصيه می شود. اين گروه برای رشد، استحكام استخوان ها و دندان ها، و سلامت پوست لازم است.
🌺👈 گالری یاس👇
🌺👉 @galeriyasrazeghi
♻️🔺♻️🔺♻️
#تغذیه_سالم 🍏 8⃣
🏵نكات مهم دراستفاده از گروه شير و لبنيات
🌸1- حتی الامكان از شيرهاي پاستوريزه كم چربی (5/2 درصد يا كمتر) استفاده شود.
🌸2- در صورت دسترسی نداشتن به شير پاستوريزه به شير تازه مقداری آب اضافه شود و به مدت بيست دقيقه جوشانده شود.
🌸3- حتی الامكان از پنيرهای تهيه شده از شير پاستوريزه استفاده شود.
🌸4- پنير تازه را بايد به مدت حداقل 2 ماه در آب نمك نگهداری و سپس مصرف كرد.
🌸5- بستنی های تهيه شده از شير پاستوريزه و يا جوشيده مصرف شود.
🌸6- حتماً قبل از مصرف هر نوع كشك بايد مقداری آب به آن اضافه كرد و حداقل 10-5 دقيقه در حال به هم زدن جوشاند.
🌺👈 گالری یاس👇
🌺👉 @galeriyasrazeghi
♻️🔺♻️🔺♻️
#تغذیه_سالم 🍏 9⃣
🏵نكات مهم در استفاده از گروه ميوه ها و سبزیها
✅1- روزانه يك واحد يا بيشتر از ميوه ها و سبزي های غنی از ويتامين C و يك واحد از ميوه ها يا سبزیهای غنی از ويتامين A مصرف شود. 🍑
✅2- قبل از مصرف سبزی ها و ميوه ها بايد آن ها را به دقت شست و ضد عفونی كرد. 🥦
✅3- برای شستن سبزی ها پس از پاك كردن و شستشوی اوليه ابتدا بايد آن را در 5 ليتر آب ريخته و نصف قاشق چای خوری (5 قطره) مايع ظرفشويی به آن اضافه كرد و به هم زد.
پس از 5 دقيقه كفاب جدا شود و سبزی با آب سالم شسته شود. اين كار برای جدا شدن تخم انگل از سبزی ها ضرورت دارد. براي ضد عفونی نمودن بايد نصف قاشق چای خوری پودر پركلرين در 5 ليتر آب اضافه كرد، سبزی را 5 دقيقه در آن قرار داد سپس مجدداً با آب سالم شسته و مصرف كرد.
✅4- ميوه هایی كه پوست آن ها خوردنی است بهتر است با پوست مصرف شود البته لازم است پوست اين ميوه ها قبل از مصرف كاملاً شسته شود.
✅5- برای پختن سبزیها از آب كم استفاده شود، آب حاصل از پختن سبزی ها در غذا استفاده شود.
✅6- هنگام پختن سبزی در ظرف را بايد بست.
✅7- سبزی ها تازه مصرف شود و پس از خرد كردن بلافاصله پخته شود. 🌽
✅8- پس از جدا كردن پوست ميوه از قرار دادن آن در مجاورت هوا خودداری شود زيرا ويتامين های آن مخصوصاً ويتامين C از بين می رود.🍊
✅9- بهتر است سبزی ها به صورت خام مصرف شوند چون ويتامين های آن بيشتر حفظ می شود. 🥦
🌺👈 گالری یاس👇
🌺👉 @galeriyasrazeghi
♻️🔺♻️🔺♻️
#تغذیه_سالم 🍏 🔟
🏵نكات مهم در استفاده از گروه گوشت، حبوبات، مغزها و تخم مرغ🥚🍗🍳
🌸1- پيش از پختن گوشت قرمز تا حد امكان چربی قابل رويت آن جدا شود.
🌸2- قبل از طبخ گوشت مرغ، پوست آن جدا شود، زيرا حاوی چربی فراوانی است.
🌸3- تا حد امكان از سرخ كردن گوشت خودداری شود. 🥩❌
🌸4- مغز، زبان، كله پاچه حاوي كلسترول بالايی هستند. تا حد امكان مصرف اين گونه مواد غذايی محدود شود. 🍲
🌸5- براي طبخ گوشت يخ زده بايد بلافاصله بعد از خارج كردن از فريزر آن را پخت. اگر به هر دليلی لازم است گوشت از حالت يخ زده خارج شود، ۲۴ ساعت قبل از طبخ بايد آن را از فريزر خارج و در يخچال نگهداری نمود. 🥩
🌸6- بهتر است بيشتر از گوشت های سفيد مانند مرغ و ماهی به جای گوشت قرمز استفاده شود. 🐟🐠
🌸7- برای بزرگسالان سالم مصرف حداكثر 5-4 تخم مرغ در هفته به شكل ساده يا داخل كوكو و املت منعی ندارد.
در صورت ابتلا به هايپركلسترولمی، ديابت، سابقه فشارخون بالا و چاقی حداكثر تعداد تخم مرغ مجاز 3 عدد در هفته مي باشد. 🍳
🌸8- مصرف حبوبات به علت دارا بودن فيبر و پروتئين زياد، توصيه مي شود.
🌸9- انواع مغزها (گردو، فندق، بادام و پسته) ميان وعده های مناسب برای تامين پروتئين، انرژی و برخی از مواد مغذی مانند آهن هستند.
🌸10- بهتر است مغزها (گردو، فندق، بادام و پسته) به شكل خام استفاده شوند و در صورت استفاده از نوع بو داده، به شكل كم نمك مصرف شود. 🥜
🌺👈 گالری یاس👇
🌺👉 @galeriyasrazeghi
♻️🔺♻️🔺♻️
#تغذیه_سالم 🍏 1⃣1⃣
🏵گروه گوشت، حبوبات، مغزها و تخم مرغ
✅انواع مواد اين گروه عبارتند از:
گوشت های قرمز (گوسفند و گوساله) گوشت های سفيد (مرغ، ماهی و پرندگان) امعاء و احشاء (جگر، دل، قلوه، زبان و مغز)، تخم مرغ، حبوبات (نخود، لوبيا، عدس، باقلا، لپه و ماش) و مغزها (گردو، بادام، فندق، پسته و انواع تخمه). 🌽
✅مواد مغذی مهم: پروتئين، آهن، روی و بعضی از انواع ويتامين ها گروه B.
✅واحد اندازه گيری: هر واحد از اين گروه برابر است با 60 گرم گوشت لخم پخته (دو قطعه خورشتی) يا دو عدد تخم مرغ و يا يك ليوان حبوبات پخته (معادل نصف ليوان حبوبات خام) يا يك ليوان انواع مغزها (گردو، فندق، بادام، پسته و تخمه).
✅مقدار مصرف: برای افراد بزرگسال و سالم، مصرف روزانه 3-2 واحد از اين گروه توصيه می شود. اين گروه برای رشد، خون سازی و سلامت دستگاه عصبی لازم است.
🌺👈 گالری یاس👇
🌺👉 @galeriyasrazeghi
♻️🔺♻️🔺♻️
#تغذیه_سالم 🍏 2⃣1⃣
🏵گروه متفرقه:
🔅اين گروه شامل انواع مواد قندی و چربی ها است. برخی اقلام گروه متفرقه مانند كره، خامه، روغن مايع و شيرينی جات، منبع خوبی برای تامين انرژی در كودكان كه به انرژی بيشتری جهت رشد نياز دارند، می باشند. 🍦🎂🍰
🔅 توصيه مي شود افراد بزرگسال در برنامه غذايی روزانه از اين گروه كمتر مصرف كنند.
🌺👈 گالری یاس👇
🌺👉 @galeriyasrazeghi
♻️🔺♻️🔺♻️
#تغذیه_سالم 🍏 3⃣1⃣
✅چند توصيه:
🌸- مصرف چربی ها، شيرينی ها، و چاشنی ها بسيار محدود شود.
🌸- مصــرف نـوشيـدنی هاي ذكر شده در گروه متفرقه محدود شود و به جای آن ها نوشيدنی های سالم مثل آب، شير، آب ميوه تازه و دوغ كم نمك ميل شود.
🌸- براي رفع تشنگی، نوشيدن آب ساده بر هر آشاميدنی ديگری ترجيح دارد. 🍵
🌸- مصرف چيپس به دليل داشتن چربی و نمك زياد، بايد محدود شود.🍟
✅ گروه متفرقه در برنامه غذايی كودكان كه برای رشد به انرژی بيشتری نياز دارند از اهميت ويژه ای برخوردار است.
🌺👈 گالری یاس👇
🌺👉 @galeriyasrazeghi
♻️🔺♻️🔺♻️
#تغذیه_سالم 🍏 4⃣1⃣
🏵 انواع مواد غذايی اين گروه عبارتند از:
🌸الف- چربیها (روغن های جامد و روغن های مايع، پيه، دنبه، كره، خامه، سرشير)
🌸ب- شيرينی ها و مواد قندی (مثل انواع مربا، شربت، قند و شكر، انواع شيرينی هاي خشك و تر، انواع پيراشكی، آب نبات و شكلات) 🍩🥠🍬
🌸پ- ترشیها، شورها و چاشنی ها (انواع ترشی و شور، فلفل، نمك، زردچوبه، دارچين و غيره).
🌸ت- نوشيدنی ها (نوشابه های گازدار، چای، قهوه، انواع آب ميوه های صنعتی و پودرهای آماده مثل پودر پرتقال و غيره).
🌺👈 گالری یاس👇
🌺👉 @galeriyasrazeghi
✳️ان شالله جلسه آینده به شرط حیات به معرفی مواد غذایی سالم و ناسالم میپردازیم.
امیدوارم از خواندن مطالب بالا
کمال استفاده رادر جهت داشتن سبک زندگی سالم ببرید.
در پناه حق🌸🌸🌸🌸
پایان
🌺👈 گالری یاس👇
🌺👉 @galeriyasrazeghi