Tarbiat_Farzand_Az_Negah_e_Eslam (1).pdf
1.26M
🔰نام کتاب: تربیت فرزند از نظر اسلام
🖋نویسنده: آیت الله حسین مظاهری
🔺🔺🔺🔺
🌐کانال جامع یادداشت های تربیتی
https://eitaa.com/joinchat/1630666788Cc5dcc4c2a3
🚨آموزش #تربیت_جنسی برای کودکان
🔺در ادامه سلسله جلسات تربیت فرزند امروز بحث مهمی را داریم که دغدغه خیلی والدین هم هست
✅به منظور انگیزه های مذهبی و بهداشتی و منطقی رعایت این نکات لازم است.
✅✅توجه داشته باشید که اگر تربیت جنسی درکودکان درست انجام شود از #بلوغ_زودرس در کودکان جلوگیری میکند.
✅در این میان لازم است
1⃣مراقبتهای لازم جنسی پدر ومادر در ارتباط با یکدیگر
2⃣مراقبتهای لازم جنسی پدر و مادر در ارتباط با فرزندان رعایت شود.
🚨نکات مورد توجه
۱_در قرآن اشاره شده به اینکه فرزندان هنگام ورود به اتاق پدر ومادر اجازه بگیرند .
۱_جداسازی بستر خواب فرزندان از همدیگر در روایات اشاره شده که فرزندان وقتی به سن ۷ سالگی رسیدند بسترهایشان ازهم جدا شود.
۲_اجتناب والدین از تحریک کلامی و تصویری کودکان 👈والدین مراقب لباس پوشیدن و سخن گفتن و حرکات خود در مقابل فرزندان خود باشند
۳_دختر ۶ ساله را نامحرم نبوسد و بر زانوی خود ننشاند.
۴_بازی با آلت تناسلی وسینه ها ورانهای کودکان ممنوع
۵_هنگام عوض کردن جای کودک یا دستشویی بردن کودک مراقب باشند که کودکان دیگر نگاه نکنند.
۶_بچه ها را در اتاق خلوت تنها نگذارید در اتاقی که بچه ها بازی میکند باز باشد که امکان رفت وآمد برای والدین امکان پذیر باشد.
۷_از بدو تولد نوزاد، دختران را به شیوه دخترانه و پسران را به شیوه پسرانه بزرگ کنید. برای مثال: نوع لباس، اسباب بازی و غیره با توجه به جنسیت آنان انتخاب شود.
۷_پوشاندن عورت کودکان 👈عریانی بچه ها ممنوع
۸_#تقویت_حیا در خانواده ، و یاد دادن شرم وحیا از کودکی به بچه ها که حیا از ایمان است.
۹_اجتناب از بیکاری و تنهایی کودکان و نوجوانان
۱۰_کوتاهی زمان استحمام
۱۱_پوشاندن لباسهای زیر نخی و غیرچسبان برای کودکان و نوجوانان
۱۲_ مراقب باشید که بچه ها تا خسته نشدند به رختخواب نروند یا اگر در رختخواب بودند حتما دستها و پاهایشان بیرون از لحاف باشد.(برای جلوگیری از خودارضایی)
👈در صورت بروز علائم غذاهای سرد برای افراد گرم مزاج مصرف شود.
۱۳_برای سلامت روحی کودکان ونوجوانان مان از نگاه کردن به برنامه های ماهواره ای پرهیز شود.
۱۴_اهتمام به نماز در منزل و مسجد و تشویق کودکان و نوجوانان به نماز که نماز بهترین وسیله برای جلوگیری از منکرات است . (ان الصلاه تنهی عن الفحشاء والمنکر)
🚨در دوره جوانی هم فراهم کردن زمینه ازدواج به موقع فرزندان درصورت لزوم
📝 تهیه مطالب توسط محمدلو مشاور حوزه
🚨 تربیت جنسی کودکان در قرآن
#آیات_موضوعی_خانوادگی
✅آیه ای که در قرآن به بحث تربیت جنسی کودکان اشاره کرده :
يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لِيَسْتَأْذِنْكُمُ الَّذِينَ مَلَكَتْ أَيْمانُكُمْ وَ الَّذِينَ لَمْ يَبْلُغُوا الْحُلُمَ مِنْكُمْ ثَلاثَ مَرَّاتٍ مِنْ قَبْلِ صَلاةِ الْفَجْرِ وَ حِينَ تَضَعُونَ ثِيابَكُمْ مِنَ الظَّهِيرَةِ وَ مِنْ بَعْدِ صَلاةِ الْعِشاءِ ثَلاثُ عَوْراتٍ لَكُمْ لَيْسَ عَلَيْكُمْ وَ لا عَلَيْهِمْ جُناحٌ بَعْدَهُنَّ طَوَّافُونَ عَلَيْكُمْ بَعْضُكُمْ عَلى بَعْضٍ كَذلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمُ الْآياتِ وَ اللَّهُ عَلِيمٌ حَكِيمٌ «نور/۵۸»
اى كسانى كه ايمان آوردهايد! غلامان و فرزندانى كه به سنّ بلوغ و احتلام نرسيدهاند، در سه وقت (براى ورود به اتاق) از شما اجازه بگيرند: پيش از نماز صبح و هنگام نيمروز، كه لباس از تن بيرون مىكنيد، و بعد از نماز عشا. اين سه وقت، هنگام خلوت شماست، اما در غير اين سه وقت، بر شما و بر آنان گناهى نيست كه بدون اذن وارد شوند، زيرا آنان پيوسته با شما در رفت و آمد هستند و بعضى بر بعضى وارد مىشوند. خداوند آيات خود را اين گونه براى شما بيان مىكند و خداوند دانا و حكيم است.
وَ إِذا بَلَغَ الْأَطْفالُ مِنْكُمُ الْحُلُمَ فَلْيَسْتَأْذِنُوا كَمَا اسْتَأْذَنَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ كَذلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمْ آياتِهِ وَ اللَّهُ عَلِيمٌ حَكِيمٌ «نور/۵۹»
و هر گاه كودكان شما به حد بلوغ رسيدند، پس بايد همانند كسانى كه قبلًا بالغ شدهاند، (در همه وقت) اجازه (ورود) بگيرند. خداوند اين گونه آيات خود را براى شما بيان مىكند و خداوند دانا و حكيم است.
🚨در این آیات به تربیت جنسی کودکان اشاره شده ، اینکه کودکان یاد بگیرند هنگام ورود به اتاق پدر ومادر اجازه بگیرند یکی از نکات لازم در تربیت جنسی کودکان ما هست .
البته مسائل دیگر هم در تربیت جنسی کودکان نقش دارد . منتها در این آیه به رعایت مسئله عفت و حیا در خانه میان والدین و فرزندان با بحث اجازه گرفتن هنگام ورود به اتاق خصوصی پدر ومادر اشاره شده
➖➖➖➖
👈 علت اینکه زمان ما ماها چیزی نمی دونستیم این هست که پدر و مادر ماها رعایت میکردند و ماها در معرض سوال قرار نمیگرفتیم
👈خونه خود ما هم همین جوری بود 👈فیلمها هم اینجوری بود
👈اوایل انقلاب گوشی هم که نبود
پس وضع ما بهتر بود ✅
👈اما الان هم باید کاری کرد برای کودکان
✅الان باید نظارت مان بر روی فرزندانمان بیشتر باشه
👈بهتره کودکان موقع بازی تنها نباشند و نظارت باشه
👈 گوشی اختصاصی کودکان نداشته باشند که راحت بگردند
خلاصه باید خیلی حواسمان روی بچه هامون باشه
👈تغذیه کودک هم مهم است
👈تغذیه روحی کودکان هم مهم است باید مراقب باشیم هر چیزی را مصرف نکنند
👈از طرفی ورزش را هم جدی بگیریم .تا انرژی های کودکان تخلیه شود.
والدین محترم هم توجه داشته باشند که لازم نیست همه چی را سیر تا پیاز مثل آموزش سند ۲۰۳۰ به کودکان شان بدهند تا اونها را به این طریق بیمه کنند 🚨
✅اما والدین لازم است که با فرزندشان صمیمی باشند محبت کنند به فرزندشان
✅کاری کنند که بچه ها بهشون اعتماد کنند حرفها و دردل هاشون را با والدین درمیان بگذرانند و...
✅باید بچه های ما نترسند از گفتن حقایق
✅و اینکه اگه چیزی تو مدرسه یاد گرفتن حتما با والدین درمیان بگذارند
🚨و اینکه اگر بچه ها چیزی گفتند از این مسائل واکنش والدین هم اینجا خیلی مهم است👇👇👇
نباید زیاد حساس خودشان را نشان بدهند نباید جوری نشان بدهند که گویا فاجعه ای رخ داده
این رفتار 👆
باعث حساس شدن بیشتر بچه ها میشه
خلاصه اینکه چیزهایی که لازم نیست نباید به بچه مدام بگیم
تا سوال نکرده لازم نیست همه چی را براش باز کنیم
حالا وقتی هم سوال کرد باید مطابق سنش بهش جواب بدیم
درباره بچه هایی که کنجکاوی داشته باشند درباره همدیگه در مسایل جنسی
والدین اولا زیاد حساس نشند وعادی برخورد کنند بعد هم والدین سعی کنند که از زشتی این کار بچه ها را اگاهشون کنند بگونه ای که بچه ها بدونند کارشان اشتباه بوده
از طرفی هم والدین برای اینجور کودکان هم بایستی حواسشان جمع تر باشه هنگام بازی شون
نکته مهم دیگه اینکه درسته اشاره شد به اینکه لازم است دقت بشه که زودتر از سنشان چیزهایی را ندونند
و اگر چیزی را سوال کردند با مهربانی و محبت جوری که ترس در کودک ایجاد نشه درحد سنش جواب بدیم و دروغ نگیم.
📝محمدلو مشاور حوزه
با توجه به رشد سنی کودکان و آگاهی از تولدهای مکرر و اطلاع از رفت و آمدهای مادران به بیمارستان و مشاهده نوزادان و میزان شکوفایی حس کنجکاوی کودکان، سؤالاتشان در زمینه مسایل جنسی متفاوت و متنوع است. نمونههایی از سؤالات آنها عبارت است از اینکه بچه از کجا آمده است؟ چطور خدا این نوزاد را به ما داد؟ چگونه بچّه ازشکم مادر بیرون آمد؟ چرا بچّه با من تفاوت دارد؟
بعضی از پدران و مادران از پاسخ دادن طفره میروند و پردهپوشی میکنند و با تعابیری چون: این پرسشها به تو نیامده، بزرگ میشوی میفهمی، بعداً برایت میگویم، بچّهها را ساکت میکنند و بعضی جوابهای نادرست و خلاف واقع میدهند، مثل اینکه گفته میشود خدا این بچّه را از آسمان برای ما فرستاده یا از بیمارستان خریدیم. کودک معمولاً میفهمد که این پاسخها، جواب درست سؤالات او نیست و پدر و مادر او را فریب میدهند.
بهنظر میرسد باید در سطح فهم کودکان، سؤالات آنها در مسائل جنسی پاسخ داده شود و از پردهپوشی و پاسخهای خلاف واقع پرهیز گردد؛ زیرا عوارض متعددی دارد، از جمله ممکن است آنها به دوستان و یا منابعی غیر مطمئن روی آورند که چه بسا زمینه انحرافات جنسی را در آنان موجب میگردد
برای پیشگیری از انحرافات جنسی کودکان، لازم است به پرسشهای جنسی آنان درست و متناسب با درکشان پاسخ داد ک پاسخ اغلب سؤالات آنان مشکل نخواهد بود. ابراهیم امینی مینویسد: «اغلب سؤالات جنسی کودکان، بهگونهای نیست که نتوان به آن جواب داد. ممکن است کودک سؤال کند که نی نی کوچولو قبلاً کجا بوده و از کجا آمده است؟ در اینجا پدر و مادر میتوانند پاسخ دهند که مدتی در شکم مادر زندگی میکرد، بعداً بیرون آمد. ممکن است بپرسد از کجا بیرون آمد؟ میتوان پاسخ داد که زیرشکم مادر، راهی است که بچّه میتواند از آنجا بیرون بیاید. ممکن است بگوید چگونه در شکم مادر بهوجود آمد؟ میتوان پاسخ داد که در شکم مادر بهوجود میآید، تدریجاً بزرگ میشود تا یک بچّه کامل گردد، آنگاه از شکم مادر خارج میشود. در این قبیل سؤالات، صلاح نیست که والدین مسائل پیچیده زناشویی را به میان بیاورند و مطالبی را بگویند که کودکب رای فهم آنها کاملاً آمادگی پیدا نکرده است. تصور نکنید که میخواهد همه حقایق را بفهمد. او میخواهد مطالب را به مقداری که سؤال میکند بداند نه بیشتر»
✅نظر اسلام در مورد #آموزش_جنسی
که استاد #تراشیون به زیبایی تبیین کردند
🔹در جوامع غربی از سنّ پایین در مهدهای کودک به بچّهها آموزش میدهند و مثلاً به بچّه میگویند: «این عضو خصوصی توست» یا «اگر کسی به سمتت آمد جیغ بزن» آیا اینها واقعاً میتواند برای یک کودک پاسخگو باشد و او را مصون نگه دارد؟ در جوامع غربی پاسخگویی ایجاد نشد و نتوانستند از این آموزشها پاسخ بگیرند و شما میبینید در کشورهایی غربی کودکآزاری به شکل وسیعی اتّفاق میافتد. متأسفانه کار به جایی کشیده شده که حتّی به دخترهای ۱۲_۱۰ ساله راهکارهای پیشگیری را یاد میدهند که دچار بیماریهایی مثل HIV نشوند یا در دوران نوجوانی باردار نشوند. ببینید این آموزشها جواب نداد، فقط در کشور آمریکا بر اساس آماری که وجود دارد یعنی آماری که خودشان میدهند ۹۰ درصد دانشآموزان تا قبل از فارغالتحصیل شدن روابط غیراخلاقی را تجربه میکنند. مگر اینها آموزش نمیدادند پس چرا اینگونه شد؟
🔹نکاتی وجود دارد که اسلام به آنها بسیار توجّه کرده است:
1️⃣ آستانهی تحمّل و کنترل بچّهها پایین است. من از کسانی که این موضوع را به بچّههایشان آموزش دادهاند میپرسم "آیا بچّهها نسبت به این موضوع کنجاوی نمیکنند یا اینکه بیشتر کنجکاوی میکنند؟" این طور نیست که وقتی به یک بچّه آموزش بدهیم این عضو خصوصی توست دیگر تمام شود و بزرگتر ها بگویند: «این بچّه بلد است و ما دیگر به او آزاری نمیرسانیم.»
2️⃣ در روایتی از وجود پیامبر اکرم (ص) آمده که: با مخاطب خود به اندازهی درک و فهم او سخن بگویید. بنابراین طبق این فرموده قطعاً کودک زیر ۸_۷ سال درک درستی از مسائل جنسی ندارد و اگر او را وارد این فضاها کنیم بچه دچار آسیب و بلوغ زودرس خواهد شد. بلوغ جسمی و جنسی باید همزمان با بلوغ عقلی باشد، مثلاً انسانهای بالغ و کامل و زن و شوهرهایی که ازدواج کردهاند با خصوصیترین مسائل آشنا هستند، امّا آن را هیچجا جار نمیزنند و مطرح نمیکنند چون عقلانیّت و رشدِ عقلیشان، این اطّلاعات را کنترل میکند.
🔸اسلام چه توصیهای دارد؟
🔹آنچه که اسلام میگوید بحث "مراقبت و پیشگیری" است. در اینجا پیشگیری بسیار مهمتر از درمان است و پیشگیری یعنی سعی کنیم که بچّهها -مخصوصاً در ۷ سال اوّل- در معرض سؤال قرار نگیرند. اسلام ۳ نوع مراقبت را در این زمینه توصیه میکند:
1️⃣ کنترل محیطی: محیط پاکی را برای بچّهها فراهم کنیم. مثلاً در روایتی آمده که "وقتی بچّهها به سنّی رسیدند که توانستند موضوعی را توصیف کنند دیگر نباید در اتاق پدر و مادرشان بخوابند که اگر پدر و مادر حواسشان نبود بچّه بیدار است و رابطهای از پدر و مادر را دید اگر زناکار شد غیر از خودتان را مزمّت نکنید." حتّی در روایت دیگری آمده است "اگر بچّهها صدای نفسزدن پدر و مادر را بشنوند و از لحاظ اخلاقی آسیبی دیدند باید خودتان را مزّمت کنید یا در آیهای از قرآن کریم آمده که "بچّهها باید یاد بگیرند که در سه نوبت وقتی وارد اتاق پدر و مادر میشوند با اذن و اجازه وارد شوند" معلوم است که اینها مراقبت است.
2️⃣ کنترل کلامی: نباید صحبتهای مربوط به این مسائل در حضور بچّهها انجام شود، مثلاً خانمها در حضور بچّهها از مسائل مربوط به زایمان و ... سخن نگویند زیرا همین موجب ایجاد سؤال در ذهن بچّه میشود که ـزایمان یعنی چه؟» و ما او را با صحبتی که میکردهایم در معرض سؤال قرار دادهایم و یکی از هوشمندیها و دقّت والدین این است که محیط تربیتی را –حتّی کلامی را که رد و بدل میشود- کنترل کنند.
3️⃣ کنترل خود بچّهها: بچّهها واقعاً تا ۸_۷ سالگی میل جنسی ندارند، امّا کنجکاوی و کشف جنسیّت وجود دارد. خیلی باید دقّت کنیم بنابراین کودکان نباید در محیطی باشند که ما حضور نداریم. هرجا آنها هستند ما هم باید باشیم و نظارت داشته باشیم حالا نظارت به صورت مستقیم یا غیرمستقیم و کنترلشده. یک موقع ما بچّهمان را به مهدی میبریم که میدانیم روی او نظارت دارند یا مثلاً بچّه به خانهی همسایه میرود و ما میدانیم آنها هم نظارت دارند.
🌺 #کانال_گنج_نهفته، زیر مجموعه کانال حقیقت واصل، کانال ویژه بانوان با محتوای حجاب وعفاف، همسرداری، تربیت فرزند است🌺
@gangenahofte
#آیات_موضوعی_خانوادگی
🌹جزء ۲۰ قرآن
✨وَلَمَّا وَرَدَ مَآءَ مَدْیَنَ وَجَدَ عَلَیْهِ أُمَّةً مِّنَ النَّاسِ یَسْقُونَ وَوَجَدَ مِنْ دُونِهِمُ امْرَأَتَیْنِ تَذُودَانِ قَالَ مَا خَطْبُکُمَا قَالَتَا لَا نَسْقِى حَتَّى یُصْدِرَ الرِّعَآءُ وَ أَبُونَا شَیْخٌ کَبِیرٌ
فَسَقَى لَهُمَا ثُمَّ تَوَلَّى إِلَى الظِّلِّ فَقَالَ رَبِّ إِنِّى لِمَآ أَنزَلْتَ إِلَىَّ مِنْ خَیْرٍ فَقِیرٌ (سوره قصص/آیات ۲۳ و ۲۴)
ترجمه
و چون موسى به (چاه) آب مدین رسید، گروهى از مردم را در اطراف آن دید که به سیراب کردن (چهار پایان خویش) مشغولند و در کنار آنان به دو زن برخورد که مراقب بودند (تا گوسفندانشان با گوسفندان دیگر مخلوط نشوند. پس موسى جلو رفته و به آنان) گفت: منظور شما (از این کناره گیرى) چیست؟ گفتند: ما (براى پرهیز از اختلاط با مردان، گوسفندان خود را) آب نمى دهیم تا اینکه همه چوپانان خارج شوند و (حضور ما در اینجا براى آن است که) پدر ما پیرمردى کهنسال است.
پس (موسى گوسفندانشان را) براى آنان آب داد، سپس رو به سوى سایه آورد و گفت: پروردگارا! همانا من به هر خیرى که تو برایم بفرستى نیازمندم
✅✅نکات مهم ماجرای مذکور:
1⃣ دختران با حفظ حجاب و عفاف میتوانند به فعالیتهای اجتماعی - اقتصادی بپردازند.
2⃣- دختران از مرد نامحرم (حضرت موسی) برای رفع مشکل سیراب کردن گوسفندانشان درخواست کمک نکردند. این موسی بود که از آنان سئوال کرد.
3⃣- ارتباط کلامی، بسیار کوتاه بود. شخصی نبود، بلکه کاری بود.
4⃣- ارتباط کلامی در جمع و اجتماع انجام گرفت نه در خلوت. علنی بود، نه پنهانی .
5⃣- نیت و انگیزه غریزی، جنسی، مادی نبود، صرفاً مساعدت و یاری و جلب رضایت خدا بود.
6⃣- دختران شعیب با یکدیگر بودند، نه به تنهایی، یعنی دختران در بیرون رفتن سعی کنند تنها نروند، بلکه حداقل دو نفر باشند تا امنیت بیشتری برای آنان حاصل شود.
7⃣- دختران در محیط کار از اختلاط با مردان پرهیز کنند.
8⃣ مردان احساس مسئولیت کنند و نسبت به زنان عفیفه و پاکدامن و با حیاء بی تفاوت نباشند.
9⃣- موسی(ع) با هر دو دختر سخن گفت و به هر دو کمک کرد، تا شبهه و توهمی ایجاد نشود.
🔟- موسی(ع) بعد از کمک و صحبت در حد ضرورت، ارتباط را ادامه نداد و به سرعت به سایه رفت. و از آنان دور شد.
📝احمد رزاقی – گروه دین و اندیشه تبیان
🚨نکات دیگر این داستان قرآنی در خصوص روابط والدین با فرزندان شان هست
👈آموزه ي آيه براي ما اين است که در استخدام کارگزاران خانگي، مراعات مسائل شرعي را بنماييم. و تلاش کنيم که افراد محرم، کار خانه ي شما را انجام دهند.
👈 آموزه ي ديگر آيه آن است که پدران به فکر ازدواج دختران خود باشند و در مواقع لزوم از داماد هاي خوب خواستگاري کنند.
👈پدران روابط دختران را با افراد بيروني مديريت کنند. حضرت شعيب به عنوان پدر خانواده با دخترش خشن رفتار نکرد که چرا با او سخن گفتي بلکه آن را جهت داد و مديريت کرد. آري، اگر يک جوان عفيف و پاکدامني پيدا شد، پدر دختر، او را تکريم کند و آن جوان عفيف و پاکدامن را بي درنگ جذب نمايد و پدر خانواده جوان را دعوت و او را ارزيابي کند که آيا صلاحيت دارد با اين خانواده ارتباط برقرار کند يا خير.
👈 دختران شعيب از گفتگو و ارتباط خود با جوان غريب در خانواده و با پدر به راحتي سخن گفتند، يعني دختران ارتباط صميمانه اي با پدر داشتند.
👈آموزه ي آيه اين است که دختران اگر ارتباطي با غريبه اي در بيرون داشتند، به راحتي با پدر در ميان بگذارند.
👈آموزه ي ديگر اين است که پدر و مادر ها آن قدر فضاي خانه را باز و عاطفي کنند تا دختران مسائل را به راحتي با آن ها در ميان بگذارند.
👈 حضرت شعيب به عنوان يک پدر نسبت به فرزندانش بد دلي نکرد و فکر بد به خود راه نداد.
👈آموزه ي اين مطلب آن است که به دختر اعتماد بکنيد و به آن ها شخصيت بدهيد و بد دلي نکنيد و ارتباط هاي آن ها را مديريت نماييد.
🔺مطالب بیشتر در این خصوص را در لینک زیر بخونید 👇آيات قرآني مربوط به روابط دختر و پسر
https://www.mouood.org/component/k2/item/15345-
این آیه هم به روابط والدین و فرزندان به خوبی اشاره کرده 👆👆👆
@hagigatevasel
️گنج نهفته
1⃣ در بحث تربیت فرزند ابتدا تربیت کودک را خواهیم داشت در تربیت کودک اولین نکته که خیلی مهم و لاز
🔻چگونه بچهای تربیت کنیم که مورد اعتماد دیگران باشد؟
🔻 مادران چطور میتوانند کمکم تبعیض را از جامعه حذف کنند؟
🔸حضرت امام(ره) میفرمایند: بچه بیشترین تأثیر را از مادر میگیرد. و هیچ کسی به اندازۀ مادر در تربیت بچه موثر نیست. تأثیر مادر از مدرسه و جامعه و صدا و سیما بیشتر است. بعد میفرمایند دلیل این تأثیر منحصر به فرد، محبت منحصر به فردی است که بچه به مادر دارد و این محبت را به هیچکس دیگری ندارد. لذا بچه ناخودآگاه تمام رفتارهای مادر را به دقت زیر نظر دارد و آنها را به عنوان یک الگو به خاطر میسپارد و تقلید میکند. لذا مادرانی که تربیت فرزندشان برایشان مهم است، باید به طور مضاعف در رفتارشان دقت کنند.
🔸مثلاً اگر مادری بخواهد بچهای تربیت کند که فردا یک آدم قابل اعتماد و اتکا باشد، یک مدیر موفق یا یک قاضی عادل باشد، اگر این مادر بین مهمان فقیر و پولدار فرق بگذارد، این بچه بیعدالتی و تبعیض را یاد میگیرد. مثلاً وقتی یک مهمان فقیر داشت، مامان توی آشپزخانه به بچه بگوید: «اینها هر دفعه مزاحم میشوند، همین که هست را ببر جلوشون بگذار»، اما وقتی مهمان ثروتمندی داشت، بگوید «پیش اینها آبرو داریم، آدمهای مهمی هستند، بیا یک چیز درست حسابی براشون ببریم» بچه اینها را یاد میگیرد، تبعیض و بیعدالتی را یاد میگیرد و بنا به فرمایش حضرت امام(ره): «انسان تا آخر! به همان تربیت بچگى و کوچکى که شده است تا آخر به همان تربیت باقى مىماند؛ مگر یک عوامل بسیار قوى باشد که او را برگرداند»
🔸لذا اغلب، ویژگیهای شخصیتی خوب و بد بچهها-در هر سنی! که باشند- بازتاب ویژگیهای مادرانشان است. اگر این فهم در جامعهای فراگیر شود، مادرها حداقل ۲دلیل، ۲انگیزه و ۲کمک اضافهتر برای دقت بیشتر در رفتارهایشان دارند که غیر مادرها ندارند. و حتی مادرانی که بچۀ زیر ۷سال و ۱۴ سال ندارند، تقریباً از این ۲ کمک برای رشد معنوی محرومند.
👤 علیرضا پناهیان
#تربیت_فرزند
️گنج نهفته
🚨علل مشکلات ناهنجاری کودکان میتواند ناشی از : ۱_عوامل ژنتیکی ۲_عوامل خانوادگی ۳_عوامل خارج از
#فرزندداری
۱۰ بازی برای کودکان خجالتی
🔸این بازیها رو میتونید با توجه به سن و توانمندیهای بچتون در فرصتهایی که تمایل به بازی کردن دارن، انجام بدید.
1⃣ مسابقه گویندگی
2⃣ بازی «مصاحبه تلویزیونی»
3⃣ بازی «نقل خاطره، داستان، شعر، معما و لطیفه»
4⃣ بازی «چه کسی میتونه دیگران رو بخندونه»
5⃣ بازی «کامل کردن یک داستان»
6⃣ بازی «کامل کردن یک شعر»
7⃣ بازی «تکمیل جملات»
8⃣ بازی «پاسخ به پرسشها»
9⃣ بازی «داستانسازی با تصاویر»
🔟 بازی «معلم بودن»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 موضوع: زندگی علوی و فاطمی
▫️استاد: علیرضا محمدپور
#سبک_زندگی_موحدانه
#روابط_زوجین_در_نظام_خانواده
#تدبر_در_قرآن
🌐 tadaborquran.com
راههای ایجاد صمیمیت و محبت در خانواده بین همسران
برای ایجاد محبت و صمیمیت بین همسران اول کار این است که اولا فکر و ذهن خود را پاک و طاهر کنید
افکار منفی و فکرهای منفی و ذهن خوانی نسبت به رفتارهای همدیگر نداشته باشید .
اما راهکارهای عملی برای ایجاد صمیمیت بیشتر:
۱_استفاده از بهترین لقبها برای همدیگر عزیزم جانم و..
۲_گفتگوی محبت آمیز : در روایت داریم که فرمودند :زیبا و دلنشین سخن بگوئید تا پاسخهای زیبا و دلنشین بشنوید.
۳_ابراز محبت کلامی و عملی در رابطه با دوست داشتن مدام تکرار کنید به همدیگر این دوست داشتن را
۳_سلام کردن و خدا حافظی کردن و به استقبال رفتن و بدرقه کردن صمیمانه
۴_خوشروئی و اخلاق پسندیده
۵_عفو و گذشت
۶_تشکرو قدردانی از زحمات همدیگر
۷_هر از چند گاهی با دادن هدیه محبت خود را ابراز کنید
🚨🚨یکی از بحثهای مهم امروز در روابط بین همسران هم توجه به محبت در خانواده و طریقه ابراز آن است
که محبت در خانواده معجزه میکند
✅✅برخی راهكارهاى ایجاد محبت را تقدیم حضور تان میکنم
🔺.البته شما هم میتوانید با مطالعه كتابهاى مربوط به انتخاب همسر، آیین همسردارى، چگونگى ایجاد ارتباط با دیگران و نیز شركت در جلسه هاى آموزش خانواده، دانش و مهارت خود را در این زمینه افزایش دهید.
🔺 هرگز همسرتان را با زن یا مرد دیگر مقایسه نكنید.
🔺. از رفتارهاى مطلوب همسرتان تشكر كرده، او را تشویق كنید و انگیزه تكرار آن رفتار را بیشتر سازید.
🔺 بکوشید در سراسر زندگى به خصوص در روابط بین خود و همسرتان – به جاى هر گونه پیشداورى یا مشاهده اشکالات و ضعفها، نقاط مثبت و قوت را ببینید. به عبارت دیگر، به جاى توجه به نیمه خالى لیوان، به نیمه پر آن توجه کنید.
🔺متعادل کردن انتظارات-انتظارات نامعقول از طرف مقابل محبت میان افراد را کم خواهد کرد. از آن جا که هر انسان فوتها و ضعف های دارد باید تلاش شود بدیها نادیده گرفته شود و نقاط قوت مدنظر قرار گیرد...
🔺. براى داشتن یك زندگى با نشاط و موفق خوب بیندیشید، وقت بگذارید، احساس مسؤولیت كنید، موانع ارتباط سالم را از میان بردارید و به عوامل ایجاد كننده روابط سالم توجه كنید.
🔺 از هر چیزی میتوان برای محبت استفاده کرد؛ از کلمات، کار، آشپزی، ظرف شستن، تلویزیون دیدن، بازی با بچهها،و..
🔺با همدلى، همفكرى، همكارى و #مشورت با یكدیگر درباره مسائل مختلف، میان اعضاى خانواده روابط سالم پدید آورید.
🔺 هر یك از زوجین دیگرى را نزدیكترین و محرمترین فرد بداند و او را نیمه تن، حامى و پشتیبان خود تلقى كند.
🔺. اوقات خوش خود را مدام در ذهن مرور کنید. با همسر خود به گونه ای رفتار کنید که در روزهای ابتدای آشنایی رفتار می کردید. لیستی از کارهای لذت بخش دو نفره اتان و آن چیزهایی که هر دو از آن لذت می برید تهیه کنید و هر وقت به مورد جدیدی رسیدید، آن را به لیست اضافه کنید. برای این اتفاقات برنامه ریزی کنید و سعی کنید موقعیت تکرار آنها را فراهم کنید.
🔺. اظهار محبت-باید محبت، این نعمت خدادادی، به زبان آورده شود. هم مرد باید به زبان بیاورد و هم مرد البته مردان یکم در کلام ضعیف هستند اما 👇👇
🔺مرد باید محبت خود را به زبان بیاورد. اگر همسری از ناحیه شوهرش احساس کمبود محبت نماید برای محبت کردن به فرزند دانش و حتی انجام امور منزل انگیزه ای نخواهد داشت . با سخنی محبت آمیز میتوان کانون خانواده را گرم کرد.
🔺 در هر فرصت ممکن، با همسر و اعضاى خانواده تان، ارتباط کلامى و عاطفى برقرار کنید. البته در این میان خانمها بیشتر نیاز به ارتباط کلامی دارند و آقایان بهتر است این نکته را درک کنند..
🔺 با یادگیرى مهارتهاى ارتباطى نظیر به حرفهاى یكدیگر گوش كردن، احترام به نظرها و عقاید یكدیگر و تشریك مساعى و مشورت كردن- روابط خود را بهبود بخشید.
🔺. بكوشید، باایجاد كانونى گرم و صمیمى، تمام اعضاى خانواده- به ویژه زن و شوهر- مسؤولیت رسیدن به تفاهم را پذیرا شوند.
🔺 به همسرتان کمک کنید تا هروز بیش از روز قبل عاشق باشد. به او کمک کنید عاشقانه فکر کند، عاشقانه زندگی کند و در عشق ورزیدن به شما احساس امنیت کند؛ به این ترتیب او با قلبی سرشار از عشق به سوی شما خواهد شتافت و بدون ترس و واهمه و بدون آنکه در مورد عکس العمل شما، قضاوت شما یا پس زده شدن از طرف شما نگران باشد، احساسات خود را به شما بازگو خواهد کرد. ستایش، تحسین، و.. نکاتی کوچک با تاثیراتی بسیار بزرگ هستند… امتحان کنید!
🔺. گاهى در فضایى محرمانه، محبت آمیز و صمیمانه به ارزیابى رفتار و روابط یکدیگر بپردازید و از یکدیگر بپرسید، چه باید کرد تا روابط تان بهتر و با نشاطتر شود.
📝برداشت از سایت
@gangenahofte
#همسرداری
💫مهارتهای زندگی💫
"معجزهای به نام تشکر..."
💞 اگر بعد هرکار کوچکی زن و شوهر از یکدیگر سپاسگزاری کنند؛ زندگی سرشار از عشق و محبت خواهد شد.
🔹 چه پیامکی
🔸 چه حضوری
🔹 چه در جمع خانوادگی
🔸 چه جمع دوستانه و اقوام
👈 لطفا تشکر کردن از همسرتان را فراموش نکنید🌺
🔴 #رهبر_انقلاب:
💠 بعضی از زنها تاب سختیهای زندگی مردشان را نمیآورند. غرغر میکنند که این چه وضعی است و اینها. اما هستند #خانمهایی که نه تنها نق نمیزنند، بلکه حتی دلگرمی هم میدهند، به مرد میگویند ناراحت نباش، چیزی نیست. #صبر میکنیم، میگذرد. چنین زنهایی واقعاً قیمت دارند.
💠الحمدلله از این جهت خدای متعال به من هم #لطف کرده است. #عیال من چنین خانمی است.
💠وقتی در #زندان بودم، به دیدن من که میآمد، از اوضاع و احوال میپرسیدم، میگفت اصلاً و ابداً ناراحتی و #مشکلی ندارم، با اینکه ما بچهی کوچک هم داشتیم. بعدها که من از #زندان بیرون آمدم، فهمیدم که چه مشکلاتی داشته، مریض بوده، بیپول بوده، #سختی فراوان کشیده، اما اصلاً و ابداً یک ذرهاش هم در زندان به من منتقل نمیشد.
💠خدا میداند که بعضی از این #حوادثی را که برای ایشان پیش آمده بود؛ من بعد از انقلاب فهمیدم، یعنی همینطور در خلال صحبت به مناسبتی پیش آمد که گفتند. وقتی هم گفتند، من دیدم واقعاً #طاقت نمیآورم، میگفتم چطور اینها را آن موقع به من نمیگفتی.
💠 مرحوم مادرم به خانم من میگفت که تو چرا ساکتی، چیزی بگو، آه و ناله کن، چون تو همهاش احساس راحتی میکنی، او هم دلگرم میشود و به دنبال این کارها میرود! به هر حال، ایشان نعمت بزرگی است؛ خدا را شکر میکنم.
۱۳۸۰/۱۲/۲۲
📙 کتاب یاد و یادگار؛ روایتهایی از دیدارهای رهبر انقلاب با همسر مکرمه حضرت امام خمینی(ره)؛ انتشارات انقلاب اسلامی
@gangenahofte
هدایت شده از ️گنج نهفته
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 نگاه شما نسبت به خانواده چگونه است؟
⚠️ خیلی ها ازدواج میکنند، درحالی که جنس مرد-زن را نمیشناسن!
#تصویری #روابط_زوجین
@gangenahofte
#همسرداری
✅سخن گفتن نیکو در خانواده
سخن گفتن نیکو یکی از عوامل ایجاد صمیمیت در کانون خانواده محسوب میشود.
🌹قرآن می فرماید با مردم به نیکی سخن بگوئید
«... وَ قُولُوا لِلنّاسِ حُسْنًا ... .» (بقره/۸۳)؛ ... و با مردم [به زبانِ] خوش سخن بگویید ...
🌹قرآن میفرماید با زبان لین و نرم با مخالفان صحبت کنید
فَقُولا لَهُ قَوْلاً لَیِّناً لَعَلَّهُ یَتَذَکَّرُ أَوْ یَخْشى
اما به نرمی با او سخن بگوئید شاید متذکر شود یا از (خدا)بترسد (طه/۴۲)
🌸🌸🌸🌸
🚨پیشنهاداتی برای بهبود توانایی شما در گفتگو :
۱_برروی نکات خوب یکدیگر تمرکز کنید.
۲_یکدیگر را نسبت به این ویژگی ها تحسین کنید
۳_برای گوش دادن وقت صرف کنید .
۴_برای درک کردن گوش کنید نه برای قضاوت کردن
۵_سپس آنچه را که شنیده اید برای همسرتان بازگو نمائید.
۶_صریح باشید .بگذارید همسرتان خواسته های شما را بداند اجازه ندهید خواسته هایتان به بازی حدس زدن تبدیل شود.
۷_برای رابطه تان همان اهمیت و توجهی را قایل شوید که برای اولین ملاقات خود قایل شده اید.
✅اصول صحبت کردن:
واقعا حرف بزنید به جای اشاره و کنایه حرف بزنید
وارد حریم دیگران نشوید
مراقب بایدها باشید
👈پیامهای سمی نفرستید و فضای ارتباطی تان را آلوده نکنید.
در مورد افکار و احساس همسرتان نسبت به خود ذهن خوانی و هیجان خوانی نکنید
به جای صحبت کردن از طرف دیگری از طرف خودتان حرف بزنید.
✅اصول و ارتباط موثر
👈بیان احساسات
👈بیان نیازها
👈ابراز انتقادات و شکایات به شیوه درست
🌺🌺🌺🌺
🚨راههای به دست آوردن روحیات همسر:
1⃣گفتگو
2⃣عکس العمل های همسرمان در وقایع مختلف میتواند به ما کمک کند در شناساندن ایشان
3⃣بیان حساسیت ها
🚨مراقب باشیم پیامهای سمّی نفرستیم
👈انواع مختلف پیامهای سمّی:
1⃣کلمات قضاوتی با بار منفی
2⃣برچسب های کلی یاترورشخصیت
3⃣تعمیم های افراطی
4⃣پیامهای تو سرزنش آمیز
5⃣مقایسه های منفی
6⃣تهدید کردن
7⃣پیش کشیدن خاطرات قدیمی
8⃣انتقاد کردن به جای بازخورد دادن
9⃣تمرکز روی شخصیت به جای رفتار
🔟تعاریفی که در واقع نوعی سرزنش و تحقیر است به کار نبریم کلماتی مثل مثل عقل کل! حضرت کل
🌸🌸🌸
#گوش_دادن_فعال
🚨علاوه بر سخن گفتن، گوش دادن فعال هم لازم است
👈گوش دادن فعال مخصوصا در بین همسرتان شامل چه مواردی است:
۱_توجه کردن
۲_تصدیق و تجربه واحساس ۳_همسر(همدلی)
۴_دعوت به دادن اطلاعات بیشتر
۵_شرح شنیده ها
👈به عبارتی گوش دادن فعال شامل
1⃣مهارت توجه: شامل ارتباط چشمی، وضعیت بدنی متمایل به گوینده،
لبخند زدن یا تعجب و..متناسب با موضوع،
2⃣مهارت پیگیری: تشویق های کوتاه، سوال کم، سکوت توجه آمیز
3⃣مهارت انعکاس: بازگویی خلاصه صحبتهای گوینده، توجه به احساسات پشت حرف های گوینده
✅خوب سخن گفتن و خوب گوش دادن فقط در رابطه بین همسران مطرح نیست در رابطه بین شما و دوستانتان نیز مهم است .
دررابطه با مخالفان هم مطرح هست در رابطه با انتقاد کردن هم مطرح هست .
خوب سخن گفتن همیشه و هر جا مطرح هست و نشانگر شخصیت انسان هست . پس بیشتر مراقب حرف زدن خود باشیم
📝تهیه و تنظیم محمدلو مشاور حوزه
مطالب در این خصوص در کانال گنج نهفته بنده درج شده 👇
#سبک_زندگی
#همسرداری
@gangenahofte
🔴 #آداب_صدا_زدن
💠 وقتی در مورد همسرتون صحبت میکنید از اسامی اشاره مثل "این" یا "اون" و همچنین کلمههایی مثل "ببین"، "الو" و "آهای" استفاده نکنید.
💠وقتی همسرتان شما را صدا میزند با علاقه بهش جواب بدید! مثلا به جای گفتن: "هااان!؟" یا گفتن یک "بله" خالی به او بگویید: بله عزیزم، جان دلم یا جانم و ...
💠مطمئن باشید در ازای احترام گذاشتن خودتان احترام میبینید. زیبا صداکردن زن و مرد، بهترین شیوه برای ابراز محبت و نوعی شخصیت دادن به طرف مقابل است.
@gagenahofte
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 قدرتهای ذاتی زنان
🔴 #استاد_پناهیان
🔴 مسابقه برای #تقوای بیشتر
💠مبادا دخترها و پسرهای جوان که حالا با هم ازدواج میکنند، خیال کنند که همسرشان باید یک #فرشته باشد، نه اخلاق بدی، نه عیبی، نه نقصی، هیچی نداشته باشد. نه این #اشتباه است. هیچ مردی و هیچ زنی را شما پیدا نمیکنید که یک عیبی، نقصی، ایرادی نداشته باشد.
💠 حالا این یکی که نصیب شما شده یک ایرادی دارد، دیگری ممکن است این ایراد را نداشته باشد، اما یک ایراد دیگر دارد. #مبادا بگویید که آره! ای کاش که مثلاً شوهر ما یک کسی بود که این عیب را نداشت! بدانید که آن کسی که این عیب را ندارد او یک عیب دیگری دارد.
💠 با هم #بسازید، بااخلاق هم بسازید، با عیبهای هم بسازید. البته یک عیبهایی هست که قابل برطرف شدن است، آنها راسعی کنید برطرف کنید. یک عیبهایی هم هست که نه، عیب جسمی است، عیب روحی است، قابل برطرف شدن نیست، خب آنها را هم باید #بسازید. اشکالی هم ندارد. و بدانید که «ارزش به تقواست.» هر دو سعی کنید تقوای تان را زیاد کنید و برتری به #تقوا پیدا کنید. و مسابقه بگذارید برای پیدا کردن تقوای بیشتر.
🔰 #رهبر_انقلاب
۶۴/٧/٢
🔴 #آرزوهای_غلط_در_میدان_جهاد
💠 اگر از فردی که دارد در میدان مبارزه با دشمنان خدا و در رکاب امام زمانش نبرد و #جهاد میکند سوال شود در دنیا چه آرزویی داری و او در جواب بگوید: "آرزو دارم #مدرک تحصیلی دکترا بگیرم یا بگوید آرزو دارم حافظ قرآن شوم و یا فلان شغل را داشتم و یا بگوید کاش درآمد خوب و #ثروت زیادی داشتم!" حتماً به او خواهیم گفت چه ارزشی بالاتر از جهاد در راه خدا چه گوهری نابتر از همین کاری که داری انجام میدهی؟ و اگر بخواهد از موقعیّت خود گلایه کند که چرا به جایی نرسیدهام مورد #سرزنش عقلا قرار میگیرد.
💠 گاه در زندگی مشترک جنس گلایهی زن یا مرد این است که چرا مشغلهی من در زندگی بابت همسرداری، فرزندداری و خانهداری مانع رشد و پیشرفت من شده و نتوانستم از لحاظ تحصیلی، معنوی، شغل و درآمدزایی به جایی برسم.
💠 ریشهی اینگونه توقّعات، ملاک #غلط ما در معنای پیشرفت است و فکر میکنیم #پیشرفت یعنی شغل، درآمد، ثروت، مدرک تحصیلی و جایگاه اجتماعی ویژه در حالیکه ملاک پیشرفت و ارزش در دین (که در روز قیامت نیز همان ملاک مورد بازخواست قرار میگیرد) چیزی جز انجام #تکلیفِ متناسب با شرایط فرد نیست.
💠 وقتی روایت داریم که "جهاد زن، خوب #شوهرداری کردن است" یعنی بالاترین ارزش و پیشرفتی که در نزد خدا برای یک زن خانهدار وجود دارد خوب همسرداری کردن است و ارزش و وظیفهای بالاتر از آن برای او وجود ندارد و مانند یک #مجاهدی است که دارد در وسط معرکه، مبارزه و نبرد میکند و در حال حاضر چیزی باارزشتر و بااولویتتر از این وجود ندارد تا در حسرت آن باشد.
🌺بسم رب الشهدا🌺
🔴شهیدی که حضرت زهرا(ع) را به عروسیش دعوت کرد🔴
🕊️شهید حجت الاسلام ردانی پور فرمانده قرار گاه فتح سپاه که شامل 5 لشکر بود🕊️
❇️قبل از ازدواج مصطفی رفت وکارت دعوتی را در ضریح حضرت معصومه (س) در قم انداخت گفتم چرا کارت را به داخل ضریح انداختی؟ گفت من دوست دارم حضرت زهرا(ع) را به مجلسمان دعوت کنم اما مادرمان که حرم ندارد به نیابت کارت را داخل ضریح خانوم حضرت معصومه انداختم. فردای عروسی چشمانش را قرمز دیدم فهمیدم گریه کرده از او دلیلش را پرسیدم گفت دیشب خواب دیدم چند بانوی مجلله و نورانی به مجلس عروسیمان آمدند، ازشان پرسیدم شما دعوت مارا اجابت کردید؟ خانوم گفتند (بله به مجلس شما نیایم کجا بریم) ؟❇️
🌹سه روز بعد از ازدواجمان مان مصطفی راهی جبهه شد و به شهادت رسید که پیکرش در بین خاک های کربلای ایران هنوز که هنوز است باقی مانده است🌹
از بزگی و عظمت آن شهید همین بس که حاج حسین خرازی با توسل به ایشان به شهادت رسید حاج احمد کاظمی با توسل به شهید خرازی و شهید محسن حججی با توسل به شهید کاظمی به شهادت رسید.
#شهادت_یعنی_کشتن_نفس
#مصطفی_ردانی_پور
#مردان_مخلص_خدا
️گنج نهفته
🚨شناخت اساسی ۱_شناخت دنیای زنان و شناخت همسر خویش (توسط مرد ) ۲_شناخت دنیای مردان و شناخت شوهر خویش
مطالب قبلی کانال در خصوص همسر داری
🔴 #کوملهها بشدت شکنجش کرده بودن، هیچ #ناخنی در دست و پا نداشت، جای جای سرش شکسته و کبود بود، #موهایسرش رو تراشیده و در روستا میگردوندن
🔹شرط رهاییش #توهین به حضرت امام(ره) بود اما او مقاومت کرد؛
🔹پس از یازده ماه اسارت و شکنجههای بسیار در ۱۷ سالگی #زندهبگورش کردن
#عند_ربهم_یرزقون
🙏برای شادی روح #شهیدهناهیدفاتحی صلواتی بفرستید 🙏
#کودکانمهدوی
⚘نهادینه کردن حجاب برای کودک ونوجوان ⚘
🍀🌟الگوسازی حجاب 🌟🍀
✍ برای الگو سازی حجاب هر چه بیشتر و بهتر حضرت فاطمه زهرا(س) و زینب کبری(س) را به فرزندتان معرفی نمایید.
🔹 بصورت حضوری و غیرحضوری (در نشریه ها و…) زنان موفق و محجبه در عرصه های تعلیم و تربیت، اشتغال، ورزش، علم و پژوهش، خدمت رسانی و نیکوکاری و… معرفی نمایید.
🔹 پوشش های کشورها، اقوام و مذاهب دیگر را معرفی و نشان دهید.
🌹همسالان با پوشش اسلامی که در عرصه های علمی، فرهنگی هنری موفقیت هایی را کسب نموده اند را معرفی نمایید.
✅در حضور او از شخصی که باحجاب است، تعریف کنید و از حجاب آن شخص به عنوان یک ویژگی بسیار عالی یاد کنید.
#بخشکودکانمهدویعطرظهورمولا
@gangenahofte
️گنج نهفته
✅ فلسفه وفواید حجاب از منظر عقلی ❓❓آیا حجاب یک امر شخصی است: 🔰پاسخ: 1⃣حجاب باعث تقویت امنیت اجتماع
ابتدای مطالب حجاب در کانال 👆