؛☀️🕊🌹﹏🍃
؛🕊🌹💦
؛🌹💦
؛︴
؛🍃
✨ بسْمِ الله الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ ✨
🕊مَنْ أَطَالَ الاَْمَلَ أَسَاءَ الْعَمَلَ.
💧امام(علیه السلام) فرمودند :
كسى كه آرزويش را طولانى كند اعمال بد انجام مى دهد.
🌱 نهج البلاغه . ح 36 .
🌴🌴🌴🌴🌴
🍁 دوشنبه 🍁
☀️ 29 مرداد 1397 ش
🌙 08 ذو الحجه 1439 ه.ق
🎄 20 آگوست 2018 م
✨ @gelayeri_babolkenari
🍃
︴
🌹💦
🕊🌹💦
☀️🕊🌹﹏🍃
🔗 سلسله بحثهای تاریخ ادیان، فرق و مذاهب
؛🇮🇷 #قلمرو_ادیان_در_تاریخ_ایران
#بخش_پنجم
💥👈 #ایران_در_دوره_ساسانیان
#دوره_دوم حکومت پارس ها 2⃣1⃣
✨🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✨ @gelayeri_babolkenari
✨🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
🇮🇷🇮🇷 #قلمرو_ادیان_در_تاریخ_ایران 🇮🇷🇮🇷
☄سی و پنجم : #یزدگرد_سوم
یزدگرد در (۶۳۱٫م) به تخت نشست، نسب او درست معلوم نیست که به چه کسی بر می گردد طبری می گوید: او پسر شهریار نوه خسرو پرویز و از مادر زرنگی بوده است و چون کسی را از خاندان سلطنتی نیافتند ناچار او را به تخت نشاندند. وقتی که یزدگرد به تخت نشست آثار انقراض ساسانیان به خوبی خود را نشان داده بود و یزدگرد نیز جوان و بی تجربه و کسی هم از خاندان سلطنتی به دلیل کشتار قباد در قید حیات نبود تا او را یاری دهد و سرانجام با نهضت فراگیر اعراب مسلمان حکومت ساسانیان منقرض شد. در فصل بعد علل انقراض این حکومت و نیز تحلیلی راجع به مذهب در این دوره ارائه خواهد شد.
✨🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✨ @gelayeri_babolkenari
✨🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
🇮🇷🇮🇷 #قلمرو_ادیان_در_تاریخ_ایران 🇮🇷🇮🇷
💥 #پایان_کار_ساسانیان
دولت ساسانی یکی از دولت هایی است که در مسیر حیات سیاسی خود با بسیاری از مسائل جدید مواجه شد. در برخی از برهه های زمانی موفق اما در برخی دیگر به دلیل نداشتن برنامه ای برای مقابله و مواجهه با حوادث دچار مشکل شد و نهایتاً به زوال گرائید اگر چه این دولت از طولانی ترین دوران حاکم بر بخش وسیعی از جهان آن روز بود اما همانطور که در مقدمه کتاب گفته شد اگر ما با نگاه ابن خلدونی به این حکومت بنگریم به روشنی در می یابیم که استواری و نیز فروپاشی این حکومت از ناحیه مردم صورت گرفت.
💠در دوران حکومت ساسانی اردشیر شاهپور اول با بهره مندی از مذهب فراگیر در ایران آن روز و نیز توجه به طبقات ضعیف جامعه #اولاً به تحکیم دولت و #ثانیاً به وسعت جغرافیایی آن دست زدند و پس از آن برخی دیگر از شاهان از جمله شاهپور بزرگ و نیز انوشیروان آن را تثبیت کردند اگر چه آرام آرام آمدن شاهان بی خرد باعث منفور شدن این دولت می شد اما در هر صورت تمامیت ارضی ایران حفظ می شد و سرانجام با عملیات تخریبی خسرو پرویز همه چیز به یکباره به هم ریخت و کار به جایی رسید که در مدت ۴ سال ۱۲ شاه حکومت کردند، نهضت اعراب از این به هم خوردگی سیاسی در ایران نهایت بهره را برد و توانست تار و پود این حکومت از درون پوسیده را نمایان کرده و سپس پاره کند اعراب از حیث تشکیلات نظامی در آن روز در مرحله ای نبود که بتوانند ایران را شکست دهند
✨🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✨ @gelayeri_babolkenari
✨🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
🇮🇷🇮🇷 #قلمرو_ادیان_در_تاریخ_ایران 🇮🇷🇮🇷
↙️چنانکه می بینیم با یک گروه چند هزار نفری ایران توانست یمن را تابع خود نماید. قطعاً دلائلی برای این پیروزی وجود دارد که می توان خستگی لشگر ایران در جنگ های ۲۵ ساله، تازه نفس بودن اعراب و نیز ایدئولوژی حاکم بر ذهن مسلمانان که کشته شدن را شهادت و فوزی عظیم می دانند دانست، از طرفی اعراب به لحاظ نحوه زندگی خود در جغرافیای خاص شبه جزیره ی به افرادی مقاوم تبدیل شده بودند به طوری که آنها در ۶ جنگ به مدت تقریبی ۲۰ سال توانستند اصل حکومت را ساقط نمایند اگر چه بر خی ولایات تا سال ۱۴۰ هجری همچنان دست نخورده باقی مانده بود، مانند ولایات دیلم و طبرستان.
✨🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✨ @gelayeri_babolkenari
✨🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
🇮🇷🇮🇷 #قلمرو_ادیان_در_تاریخ_ایران 🇮🇷🇮🇷
🎌 خسرو پرویز را می توان عامل اصلی تحریک اعراب و جرأت آنها بر دست اندازی به ایران دانست، او به خاطر دختر پادشاه حیره چهل هزار نیرو گسیل می دارد که در این جنگ اعراب بر آنها پیروز می شوند و همین عامل باعث تجری آنها می گردد، این جنگ در زمان ۶۱۰ – ۶۰۴ و نظر برخی محققین ۶۱۱ روی داد که معروف به جنگ «ذوقار» است، پس از آن جنگ «زنجیر» در سال ۱۲ هجری روی داد که فرماندهی آن را خالد بن ولید به عهده داشت، این جنگ در کویت امروزی روی داد که خالد پس از تلاش بسیار توانست فاتح گردد.
↙️👈پس از آن در سال ۱۳ هجری جنگ «پُل» اتفاق افتاد از این رو این جنگ را پُل نامیدند که اعراب برای گذشتن از رود، از قایق ها پُل ساخته بودند و از آن رد شده بودند در این جنگ در غالب اوقات پیروزی با «رستم فرخ زاد» سردار نامی ایران بود اما به دلیل وزش باد مخالف و رمیدن فیل ها به طرف لشگر ایران اعراب فاتح شدند، در این سال ۳ جنگ روی داد که بیشتر پیروزی از آن اعراب بود همچنین خلیفه دوم ۱۲ سفیر نزد دربار ایران می فرستند اما شاه ایران با تمسخر به آنها نگریسته و می گوید شما اعراب سوسمار خور و کسانی هستید که فرزندانتان را با دست خود می کشید
👈در مقابل، نمایندگان می گویند یا باید اسلام بیاورید و یا جزیه دهید در غیر این صورت بین ما حاکم شمشیر می باشد، و باز جنگی دیگر رخ می دهد که به جنگ «قادیسه» موسوم است که منجر به تصرف «مداین» یا «تیسفون» می شود این جنگ در ۱۴ هجری اتفاق افتاد و غنایم زیادی نصیب اعراب گردید
✨🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✨ @gelayeri_babolkenari
✨🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
🇮🇷🇮🇷 #قلمرو_ادیان_در_تاریخ_ایران 🇮🇷🇮🇷
🔰👈 آنها که کمتر سکه های طلا دیده بودند به هر کدام از آنها مقدار زیاد طلا رسید پس از آن جنگی از سال ۱۶ تا ۱۹ هجری رخ داد. که فرماندهی آن را سعد بن ابی وقاص بر عهده داشت این جنگ به «جلولا» معروف است که منجر به سقوط غالب شهرهای ایران گردید، در این جنگ فرمانده ایران نزد عمر رفت که به دست پسر عمر کشته شد و آخرین جنگ بین ایران و اعراب جنگ نهاوند بود که در سال ۲۱ هجری روی داد این جنگ به فرماندهی نعمان بن مقرن روی داد و فرماندهی ایران را «فیروزان» به عهده داشت
🔰 اگر چه ایران از حیث تعدا بیشتر از اعراب بود اما فرمانده ترجیح داد دفاع کند آنها که از محاصره خسته شده بودند و نیز آذوقه ی آنها به اتمام رسیده بود قصد بازگشت نمودند البته این عملیات تاکتیک جنگی بود تا ایرانیان را از قلعه بیرون بکشند و همین طور هم شد وقتی که لشگر ایران از قلعه بیرون آمد اعراب آنها را به جایی مناسب بردند
🔰سپس برگشته به آنها حمله کردند سرانجام سپاه ایران و امپراتوری بزرگ ساسانی به هم ریخت اگر چه در برخی شهرها همچنان امرا و پادشاهان محلی حکومت می کردند و هر چند اعراب نتوانستند هیچ گاه سراسر ایران را فتح نمایند و سرانجام هم در زمان ابو مسلم خراسانی ایران امپراتوری اعراب را در هم کوبید، لیکن باید دید ایرانی که خدنگ پارتی آن لرزه بر اندام قدرت های بزرگ می انداخت و ایرانی که همیشه سدی بزرگ در مقابل بزرگترین و وسیع ترین امپراتوری آن زمان یعنی روم بود چگونه توسط اعرابی که چندان با ساز و کارهای نظامی آشنایی نداشت شکست خورده و از بین رفت.
🔰برخی به ظاهر آن نگاه کرده و حمله اعراب را همراه با روح اسلام می دانند و این حمله را مقدس می شمارند اما حمله اعراب حمله ای نبود که با روح اسلام هم خوانی داشته باشد مگر اسلام نمی گوید با اسرا به نیکی رفتار کنید پس چرا خالد قسم می خورد که از خون ایران جوی خون روان می کنم و همه اسرا را سر برید چرا پسر عمر سردار ایران را کشت مگر نه این که با اسیر به مدارا باید رفتار نمود پس این حمله، حمله مقدس نبود. بلکه اغراض دیگری در آن دخیل بوده، نکته دیگر آنکه برخی معتقدند اسلام با حمله اعراب وارد ایران شد سوال ما این است اگر اسلام با حمله اعراب به ایران وارد شد پس چگونه بالاترین درصد از مسلمانان ایران را تشیع علوی تشکیل می دهد در حالی که این حمله توسط عمر صورت گرفته، از نظر ما ایرانیان با توجه، به ذهن پر تکاپو و پویای خود دین اسلام را پذیرفتند نه به زور شمشیر لذا می بینیم از بین فرق اسلامی، تشیع علوی و مذهب حقه را پذیرفتند.
✨🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✨ @gelayeri_babolkenari
✨🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
؛☀️🕊🌹﹏🍃
؛🕊🌹💦
؛🌹💦
؛︴
؛🍃
✨ بسْمِ الله الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ ✨
🕊 الهی وَاِلی غَیْرِکَ فَلا تَکِلْنی. اِلهی اِلی مَنْ تَکِلُنی؟ اِلی قَریبٍ فَیَقْطَعُنی اَمْ اِلی بَعیدٍ فَیَتَجَهَّمُنی اَمْ اِلَی الْمُسْتَضْعَفینَ لی وَاَنْتَ رَبّی وَمَلیکُ اَمْری اَشْکُو اِلَیْکَ غُرْبَتی وَبُعْدَ داری وَهَوانی عَلی مَنْ مَلَّکْتَهُ اَمْری اِلهی فَلا تُحْلِلْ عَلَیَّ غَضَبَکَ فَاِنْ لَمْ تَکُنْ غَضِبْتَ عَلَیَّ فَلا اُبالی سُبْحانَکَ غَیْرَ اَنَّ عافِیَتَکَ اَوْسَعُ لی..
💧امام حسين (علیه السلام) فرمودند :
خدایا، مرا به که واگذار میکنی؟ به نزدیک تا با من به دشمنی برخیزد، یا به بیگانه تا با من با ترش رویی برخورد کند یا به آنان که خوارم میشمرند؟
و حال اینکه تو خدای من، و زمامدار کار منی. من به تو شکایت می کنم، از غربتم، و دوری خانه آخرتم، و سبکی ام نزد کسی که اختیار کارم را به او دادی.
خدایا غضبت را بر من فرود نیاور، اگر در مقام خشم کردن بر من نباشی، از غیر تو باک ندارم، منزّهی تو، جز اینکه عافیتت بر من گسترده تر است...
🌱 فرازي از دعاي عرفه
🌴🌴🌴🌴🌴
🍁 سه شنبه 🍁
☀️ 30 مرداد 1397 ش
🌙 09 ذو الحجه 1439 ه.ق
🎄 21 آگوست 2018 م
✨ @gelayeri_babolkenari
🍃
︴
🌹💦
🕊🌹💦
☀️🕊🌹﹏🍃
🔗 سلسله بحثهای تاریخ ادیان، فرق و مذاهب
؛🇮🇷 #قلمرو_ادیان_در_تاریخ_ایران
#بخش_پنجم
💥👈 #ایران_در_دوره_ساسانیان
#دوره_دوم حکومت پارس ها 3⃣1⃣
✨🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✨ @gelayeri_babolkenari
✨🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
🇮🇷🇮🇷 #قلمرو_ادیان_در_تاریخ_ایران 🇮🇷🇮🇷
#دلائل_انقراض_و_انحطاط
همانطور که پیشتر اشاره شد انحطاط دولت ساسانی از اواسط حکومت خسرو پرویز آغاز شد و دیوارهای کاخ کسری ترک برداشت و سرانجام فرو پاشید اگر با سیر تاریخی از زمان خسرو تا انحطاط کامل این دولت را مورد بررسی قرار دهیم به نکاتی برمی خوریم که می تواند هر کدام به تنهایی و یا در مجموع باعث فروپاشی یک نظام سیاسی و یک حکومت باشد که آنها را به عنوان دلائل انحطاط مورد تحلیل قرار می دهیم:
✨🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✨ @gelayeri_babolkenari
✨🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴