🖇 #گراپلاس | نزاع بین ایران و رژیم صهیونیستی
🔸«سوزانمالونی»، معاون «اندیشکده بروکینگز» و مدیر «برنامه ایران و خلیج فارس» در این اندیشکده که از مشاوران وزارت خارجه آمریکا در دولت اوباما نیز بوده، طی گفتگویی با شبکه رادیویی «NPR» به بررسی تاریخچه نزاع بین ایران و رژیم صهیونیستی پرداخته است. این گفتگو دربرگیرنده نکات قابل تاملی است که در این گزارش کوتاه خواهد آمد.
🔹حمله ایران به اسرائیل در ۱۳ آوریل، حمله بزرگی بود که هیچکس تصورش را نمی کرد و کاملا بی سابقه بود. این حمله هیچ خسارت و تلفات جدی نداشت. اسرائیلی ها به شکلی مشابه، البته دقیقتر و محدودتر پاسخ دادند و این آخرین پاسخ نخواهد بود.
🔸اسرائیل نگران تلاش های طولانی مدت ایران در جهت دستیابی به سلاح های هسته ای است. این مسئله ای است که اسرائیل چندین دهه بر روی آن متمرکز و یکی از رئوس دیپلماسی ایالات متحده در طول ۲۰ سال گذشته نیز بوده است.
🔹ایرانی ها از سال ۱۹۷۹ (وقوع انقلاب اسلامی ایران) با اسرائیل دشمنی داشته و معتقدند این کشور نامشروع و باید از منطقه اخراج شود. این یک راهبرد بلند مدت برای ایران است و آنها معتقدند این راهبرد به ویژه پس از عملات ۷ اکتبر ( طوفان الاقصی) در حال نتیجه دادن است.
🔸حمله ایران گسترده، پیچیده و هدف اصلی آن ضعیف نشان دادن پدافند هوایی اسرائیل بود. این حمله پیش نمایشی از ظاهر یک جنگ بود. در واقع این حمله نشان داد اسرائیلی ها همیشه نمی توانند برای دفع حمله به حمایت ایالات متحده و شرکای منطقه ای خود تکیه کنند.
🔹ایرانی ها به طور قطع جبهه لبنان را فعال نگه خواهند داشت. لبنان اکنون زرادخانههای مهمی از موشکهای دقیق و هدایت شونده در اختیار دارد که برخی از آنها توسط ایران تامین می شود. این موضوع می تواند اسرائیل را به سمت استفاده از سلاحهای هستهای سوق دهد که در اینصورت اوضاع از کنترل خارج خواهد شد.
🔸اگرچه دولت بایدن در اتخاذ برخی راهبردهای بلندمدت همانند عادی سازی روابط اسرائیل با عربستان سعودی مصمم بوده اما این راهبردها بدون برخی گام های کوتاه مدت همانند پایان دادن به جنگ غزه، محقق نخواهد شد.
🔹روندهای مدیریتی و امنیتی می بایست به سمتی برود که جنگ پایان یابد. کمکهای بشردوستانه در مدت کوتاهی ارائه و بازسازی نیز توسط مردم غزه صورت بگیرد. در ادامه می توان مشارکت ها و اتحادهای منطقه ای علیه ایران را آغاز کرد.
🔸درمجموع توصیه سوزان مالونی این است که باید راهبردی روشن علیه ایران اتخاذ کرد تا نتواند به تامین مالی، هماهنگی و سازماندهی عملیات هایی همانند عملیات ۷ اکتبر (طوفان الاقصی) مبادرت کند.
📌منبع گزارش:
https://www.npr.org/transcripts/1246236286
🌐 #شبکه_گرا
🆔 @geraa_ir
13.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید | حمله حتمی اسرائیل به رفح!
🔸من طرفدار این تحلیل هستم که اسرائیل به حزبالله حمله کند و به نظر میرسد حمله اسرائیل به حزبالله تکلیف این جنگ را مشخص خواهد کرد. لذا ورود به رفح برای اسرائیل گزینهی مطلوبتری است تا حمله به حزبالله!
👤 دکتر علی عبدی
🔗 مشاهده فیلم کامل نشست وعدةالصادق:
https://aparat.com/v/c9UNA
📺 #نشست_تخصصی
🌐 #شبکه_گرا
🆔 @madrese_rah
🆔 @geraa_ir
5.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏷️ #راستی_آزمایی
⁉️ ایران در زمان مصدق، دچار تحریم نفتی شده بود
🟢 نتیجه بررسی: درست
💡 براساس اطلاعات پژوهشکده تاریخ معاصر، مرکز اسناد و موزههای صنعت نفت و کتاب مقاومت شکننده جان فوران:
🔸 اقتصاد ایران از ۱۳۳۰ تا ۱۳۳۲ (زمانی که نفت ملی شد) بر نفت متمرکز شد.
🔹 این اقدام موجب کاهش موقت نفت شد و مصدق نتیجه گرفت درآمد نفت به رغم کاهش تولید، به اندازه گذشته است، پس چه بهتر که نفت زیر زمین بماند تا نسلهای آینده استفاده کنند.
🔸 در عمل نیز همه نفت ایران از ۱۳۳۰ زیر زمین ماند؛ زیرا نفت ایران با سازماندهی بریتانیا تحریم شده بود.
🔹 انگلستان روی به فشارهای سیاسی و اقتصادی و حتی نظامی ـ امنیتی آورد و با کشتیهای جنگی خود در خلیج فارس و دریای عمان به محاصره اقتصادی دست زد.
🔸 ایران در آن زمان سیاست اقتصاد بدون نفت را پیش گرفت و پیشبینی شد که ایران بدون درآمد نفت هم روی پای خود خواهد ایستاد.
🔍 علیرضا زادبر (دکتری علوم سیاسی) در اینستاگرام (شبکه گرا) ادعا کرده که ایران در سال ۳۰، ۳۱ و ۳۲ (سالهای مصدق) دشمن آمریکا و انگلیس نبود، اما آنها ایران را تحریم نفتی کرده بودند.
🌐 مشروح راستیآزمایی در اینستاگرام فکتیار
11.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید | حمله مستقیم، شروع جنگ یا بهترین تصمیم؟
🔸اگر شخص رهبری نبود، جسارت و شجاعت ایشان نبود اصلا همچین حملهای با این کیفیت رخ نمیداد.
👤 دکتر علی عبدی
👤 دکتر ابوالفضل بازرگان
🔗 مشاهده فیلم کامل نشست وعدةالصادق:
https://aparat.com/v/c9UNA
📺 #نشست_تخصصی
🌐 #شبکه_گرا
🆔 @madrese_rah
🆔 @geraa_ir
8.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید | تله جنگ؛ توهم یا واقعیت؟!
🔸 چرا یقه آن کسی را که غرور تزریق میکند و مخاطب را نمیترساند میگیرید؟! بروید یقه آن کسی را بگیرید که مخاطب را میترساند و میگوید پاسخ ندهیم، تله جنگ است.
👤 ابوالفضل بازرگان
👤 علی عبدی
🔗 مشاهده فیلم کامل نشست وعدةالصادق:
https://aparat.com/v/c9UNA
📺 #نشست_تخصصی
🌐 #شبکه_گرا
🆔 @madrese_rah
🆔 @geraa_ir
💢 بسته محتوایی در سالروز جدایی بحرین از ایران
🔸داستان یک جدایی؛ قسمت سی و یکم گفتگوهای اینترنتی گرا
https://eitaa.com/geraa_ir/524
🔸ننگ جدایی خاک؛ گفتگوهای اینترنتی گرا
https://eitaa.com/geraa_ir/525
🔸بحرین از دست رفته؛ گفتگوهای اینترنتی گرا
https://eitaa.com/geraa_ir/526
🔸خاک جدا شده؛ روایت جدایی بحرین از ایران
https://eitaa.com/geraa_ir/792
🔸بحرین عروس شد؛ گفتگوهای اینترنتی گرا
https://eitaa.com/geraa_ir/529
🔸 بسته محتوایی پشتیبان با محوریت جدایی بحرین از ایران
https://eitaa.com/geraa_ir/783
🌐 #شبکه_گرا
🆔 @geraa_ir
🖇 #گراپلاس | اعتراضات دانشجویی در اروپا در حمایت از فلسطین
🔶 دانشجویان در آمستردام، اوترخت و دیگر شهرهای اروپایی در حمایت از فلسطین دست به تظاهرات زدند. این تظاهرات در پی حملات هوایی اسرائیل به غزه و ادامه اشغال سرزمینهای فلسطینی توسط این رژیم صورت میگیرد. معترضان خواستار پایان خشونت، به رسمیت شناختن کشور فلسطین و لغو معاملات تسلیحاتی با اسرائیل هستند.
🔷 در اسپانیا و ایرلند نیز شاهد تظاهرات مشابهی در حمایت از فلسطین بودهایم. معترضان در این کشورها خواستار تحریم اسرائیل و لغو معاملات تسلیحاتی با این رژیم هستند. آنها همچنین خواهان آزادی اسرای فلسطینی هستند که در زندانهای اسرائیل به سر میبرند.
🔶 اسپانیا و ایرلند ماه هاست که در بین سایر کشورهای اتحادیه اروپا به شدیدترین لحن اقدامات اسرائیل در غزه را مورد انتقاد قرار داده اند.
🔷 سیمون هریس نخست وزیر ایرلند نیز این هفته گفت که با پدرو سانچز همتای اسپانیایی خود گفت و گو کرده و دو طرف خواسته مشترکی برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین دارند. وی در رسانه های اجتماعی نوشت ما هر دو علاقه مند به پیشرفت سریع در این امر هستیم و دولت های ما از نزدیک با یکدیگر در تماس هستند.
🔶 این اعتراضات بخشی از یک جنبش گستردهتر در حمایت از فلسطین است که در سراسر جهان در حال وقوع است. این جنبش در واکنش به اقدامات اخیر اسرائیل در غزه و همچنین اشغال طولانی مدت سرزمینهای فلسطینی توسط این رژیم شکل گرفته است. معترضان خواستار صلح عادلانه و پایدار در خاورمیانه هستند.
🔷 اعتراضات دانشجویی در اروپا نشان دهنده ی حمایت فزاینده از فلسطین در میان نسل جوان است. این اعتراضات همچنین فشار را بر دولتهای اروپایی برای اتخاذ موضع قاطعتر در قبال اسرائیل افزایش میدهد. هنوز مشخص نیست که این اعتراضات چه نتیجهای خواهد داشت، اما به نظر میرسد که آنها نقطه عطفی در مبارزه برای عدالت در فلسطین هستند.
🌐 #شبکه_گرا
🆔 @geraa_ir
23.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 #تیزر | نشست تخصصی حاکمیت و امر حجاب
👤با حضور: سید محمدصالح هاشمیگلپایگانی
▫️دبیر سابق ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر کشور
🔗 مشاهده فیلم کامل نشست:
https://aparat.com/v/mwm6t34
📺 #نشست_تخصصی
🌐 #شبکه_گرا
🆔 @geraa_ir