از #امام_صادق (ع) روایت شده:
💠 يک درهم به برادران با ايمان و معرفت، دادن در روز #عيد_غدير برابر هزار درهم است؛
✅ بنابراين در اين روز به برادرانت #انفاق كن و هر مرد و زن مؤمن را شاد گردان.
📖 «... وَلَدِرْهَمٌ فيهِ بِأَلْفِ دِرْهَمٍ لإخْوانِكَ الْعارِفينَ، فَأَفْضِـلْ عَلى اِخْوانِكَ فِى هَذا الْيَوْمِ وَ سُر ْفيهِ كُلَّ مُـؤْمـنٍ وَ مُؤْمِنَةٍ».
📚 مصباح المتهجد، ص۷۳۷.
#ولایت/ #جشن_غدیر/ #گسترش_شادی/
#معرفی_کتاب
📚جانشین پیامبر
🖋نویسنده: استاد محمدعلی جاودان
📗 متاسفانه تاریخ اسلام، آن چنان با دروغ و تحریف، آغشته و مخلوط شده است که گاه به دست آوردن حقیقت از میان اسناد موجود، کاری بسیار دشوار و دور از دسترس می نماید. محقق تاريخ اسلام، باید حقیقت تاریخی را گاه از دل چندین دروغ، جعل و تحریف، بیرون بکشد.
⬇️ از متن کتاب:
وقتی امیرالمؤمنین در روز غدیر به ولایت امر بعد از پیامبر تعیین شد، رسول خدا عمامه مشکی خود را از سر برداشته و بر سر مبارک امام علی بست، و انتهای عمامه را از پشت سر بردوش ایشان قرار دادند. این عمامه مشکی رنگ که "سحاب" نام داشت، گویی تاجی بود که بر سر جانشین پیامبر نهاده شده بود. سیره نویسان می گویند: پیامبر همیشه در مراسم مهم آن را بر سر می گذاشت؛ از جمله در برخورد با مسیحیان نجران یا در فتح مکه پیامبر این عمامه را به خاطر نهایت اهمیت این مراسم بر سر گذاشته بود.
عرب هرگاه می خواست ریاست شخص بزرگی را بر قومی اعلام کند یکی از مراسمشان بستن عمامه بر سر او بود. این افتخار بزرگی در عرب بود که شخص بزرگی عمامه خود را بر سر کسی ببندد که به معنای اعتماد بر او بود. با پایان یافتن خطبه و شهادت و اقرار عموم مسلمانان و مشخص شدن امیرالمومنین به عنوان ولی امر بعد از رسول خدا، پیامبر دستور داد در خیمه ای که برابر خیمه ایشان برپا بود، علی در صدر خيمه بنشیند، مسلمانان به آن خیمه وارد شده و به ایشان با لقب «امیرالمومنین» سلام و تبریک و تهنیت عرضه بدارند. این تحیت، شامل زنان نیز شد تا ایشان را با خطاب «امیرالمومنین» تهنیت بگویند. بنابراین صحابة رسول خدا خدمت امیرالمومنین می رسیدند.
12.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥نماهنگ "جانم علی"
👥با اجرای گروه سرود نجم الثاقب تهران
✍شعر و ملودی: امیر طلاجوران | محمدجواد توحیدی
🎼تنظیم و میکس: آریا شمس
🎬کارگردان: احمد ذوالفقاری
🎞تهیهکننده: عباس صادقی
💠تهیه شده در مأوا
#حدیث_غدیر
💠 پیامبرگرامی اسلام صلیالله علیه و آله و سلم:
🌿 اعلُم اُمتّی مِن بعدی علیُّ بنُ ابیِطالب.
🍃 بعد از من، اعلم اُمت من علی بن ابیطالب(ع) است.
✍️ کنزلالعمال، ج ١١، ص ٦١٤
🌹 رهبرانقلاب: #غدیر ناظر به توجه اسلام به مهمترین رکن تشکیل نظام اسلامی و جامعهی اسلامی یعنی مسئلهی امامت و مسئلهی ولایت است.
🌟 ۴ روز تا عید غدیر #بزرگترین_عید
💻 @Khamenei_ir
۱۳ذیالحجة«إعلانعمومیلقباميرالمؤمنين»
🔹سیزدهم ذیالحجة و در آخرین روزی که پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله در شهر مکه از اعمال حج فارغ شده و عازم مدینه بودند. خداوند، لقب امیرالمؤمنين را برای حضرت علی علیه السلام انتخاب کرد ،
جبرئيل نازل شد و به حضرت علی علیه السلام اين گونه سلام کرد:
«السَّلامُ عَليكَ يا اَميرالمؤمنين؛ سلام بر توای فرماندۀ تمام اهل ایمان!»
🔸پيامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم فرمودند: اين جبرئيل است که از سوی خداوند این خبر را برای من آورده است.ونشان دهنده ی تحقق وعدهی الهی می باشد
👈آنگاه پيامبراکرم صلی الله علیه وآله به اصحاب امر فرمودند که به حضرت علی علیه السلام با عنوان اميرالمؤمنين سلام کنند.
💠سپس به صورت يک امر همگانی و تکليف شرعی در مراسم حج سال دهم اعلام شد و مردم قبل از بيعتِ روز عید غدير متوجّه شدند که حضرت علی علیه السلام از طرف خداوند به عنوان اميرالمومنین و پيشوای اهل ایمان انتخاب شده است.
#چندنکته
#اعلانعمومیلقبامیرالمومنینعلیهالسلام
🔸۱. اين لقب از ويژگیهای امیرالمومنین علی علیه السلام است. و حتّی امامان معصوم علیهم السلام از اين که کسی آنها را اميرالمؤمنين خطاب کند نهی کرده و میفرمودند: «اين لقب از طرف خدا و رسول خدا به حضرت علی علیه السلام اختصاص داده شده است.»
🔸۲. اسم و لقبهایی که از طرف خدای متعال تعیین و انتخاب شده، از روی حکمت است؛ خداوند عادل و حکیم است و به همۀ جهان از اول خلقت تا آخر خلقت نظر کرده و بين همۀ بندگان فقط حضرت علی علیه السلام را شايستۀ لقب اميرالمؤمنين يافته است.
🔸۳. این امر الهی به تنهایی کافیست برای همۀ اهل ایمان که تا قیامت پیشوای به حقّ خود را بشناسد.
🔸۴.امير مؤمنان علیه السلام امير تمام بندگان صالح از اولین وآخرین و جن و انس و ملک میباشد. و همه اهل ایمان به داشتن چنین فرمانروا و پیشوایی افتخار میکنند. و به ولایت و امارت و پیشوایی او اعتراف دارند و پیوسته در اذان و اقامه میگویند: «أَشْهَدُ أنَّ أمیرالمؤمنینَ عَلیّاً وَلیُّ الله.»
🔸۵. پیامبراکرم صلی الله علیه وآله وسلم وقتی مولود کعبه را در آغوش گرفت و او هم آیات اوّلیّۀ سورۀ مؤمنون را تلاوت کرد پیامبر صلی الله علیه وآله فرمودند:
🔹«اَنتَ واللهِ أمیرُهُم تَمیرُهُم مِن عُلومِك فَیَمتارونَ. وَاَنتَ وَاللهِ دَلیلُهُم وَبِكَ یَهتَدونَ»
🔸به خدا قسم تویی امیر تمام اهل ایمان تو آن هارا با علومت رسیدگی و فرماندهی میکنی و آنها از تو تغذیه و بهره مند میشوند و به خدا قسم، تویی دلیل و راهنمای آنان و به واسطۀ تو آنها هدایت میشوند.
🔸۶.در کلام دیگری پیامبراکرم صلی الله علیه وآله فرمودند:«لَویَعلَمُ النّاسُ مَتی سُمّیَ علی (علیه السلام) اَمیرُالمُؤمِنین مااَنكَروا فَضلَهُ» یعنی اگر مردم میدانستند چه زمانی حضرت علی علیه السلام امیرالمؤمنین نامیده شده منکر برتری او نمیشدند!
«سُمّیَ اَمیرُالمُؤمِنین وآدمُ بین الرّوحِ والجَسَد...» او امیرالمؤمنین نامیده شد آن زمانی که در عالم نورانیّت آفریده شده بود و هنوز آفرینش حضرت آدم علیه السلام کامل نشده بود .
مولا علی صلواتاللهعلیه کنار پیامبر خدا صلیاللهعلیهوآله نشسته بود که ناگهان صدایی گفت:
«السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا أَمِيرَالْمُؤْمِنِينَ».
این لقب برای اولین بار شنیده میشد.
از این رو پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله فرمودند: یا علی! این جبرئیل است که اینگونه به تو سلام داد [1]؛ یعنی این لقب فقط برای توست و اختصاص به تو دارد و همگان باید تو را اینگونه خطاب کنند.
سپس پیامبر خدا صلیاللهعلیهوآله به همۀ اصحاب دستور دادند که از این به بعد، علی بن ابی طالب علیهماالسّلام را اینگونه مورد خطاب قرار دهید:
«يَا أَمِيرَالْمُؤْمِنِينَ»،
و به ایشان اینگونه سلام دهید:
«السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا أَمِيرَالْمُؤْمِنِينَ».
سلمان و عمار و دیگران طبق سفارش نبی خدا صلیاللهعلیهوآله عمل کردند.
اما ابوبکر و عمر یکی پس از دیگری جلو آمدند و با زبان اعتراض گفتند: ای رسول خدا! این امر خداست یا امر شما؟! پیامبر خدا صلیاللهعلیهوآله فرمود: این از جانب خداست [2].
پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله فرمودند: اگر مردم میدانستند چه زمانی علی بن ابی طالب صلواتاللهعلیه، «امیرالمؤمنین» نامیده شد، هرگز اختلاف نکرده، و ولایت و مقام ایشان را انکار نمیکردند؛ او زمانی «امیرالمؤمنین» نام نهاده شد که حضرت آدم بین روح و جسد بود و هنوز به عالم جسمانی وارد نشده بود. به عبارت دیگر در زمانى كه پروردگار از صلب بنىآدم نسلشان را پديد آورد، و آنان را بر خودشان گواه گرفت و فرمود: «آيا من پروردگار شما نیستم و آیا محمد رسول من و علی امیرالمؤمنین نيستند؟» گفتند: «آرى، گواهى مےدهیم» [3].
🎊 13 ذی الحجه، روز فرمایش رسول خداست که فرمودند:
زین پس همگان، علی بن ابی طالب را « #امیرالمؤمنین » صدا کنند و خطاب نمایند.
و این فرمایش، برای ما شیعیان اولویّت دارد.
یا علی 🌷
📖 ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
[1] «سَلَّمَ جَبْرَئِيلُ عَلَى عَلِيٍّ بِإِمْرَةِ الْمُؤْمِنِين»، بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج37، ص: 111.
[2] «قَالَ أَبُو بَكْرٍ: أَمْرٌ مِنَ اللَّهِ أَمْ مِنْ رَسُولِهِ؟! فَقَالَ: مِنَ اللَّهِ وَ مِنْ رَسُولِهِ. ثُمَّ جَاءَ عُمَرُ، فَقَالَ لَهُ سَلِّمْ عَلَى عَلِيٍّ بِإِمْرَةِ الْمُؤْمِنِينَ فَقَالَ عُمَرُ: أَمْرٌ مِنَ اللَّهِ أَمْ مِنْ رَسُولِهِ؟ فَقَالَ النَّبِيُّ مِنَ اللَّهِ وَ مِنْ رَسُولِهِ.»، المسترشد في إمامة علي بن أبي طالب، ص: 584.
[3] «لو علم الناس متى سمي علي أمير المؤمنين ما أنكروا ولايته»، دلائل الامامة (محمد بن جرير الطبري الشيعي) ص 53؛ المحتضر (حسن بن سليمان الحلي) ص 190؛ ينابيع المودة لذوي القربى (القندوزي) ج 2 ص 248.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#روزشمار_غدیر
5⃣ تنها پنج روز تا عید الله الاکبر
جمعه ۱۶ تیر ؛ عید بزرگ غدیر
🍀💐🌸💐🍀
🔴 🔸 امیرالمؤمنین در خطبهای در روز عید غدیر فرمود:
در روز عید غدیر به یکدیگر هدیه بدهید.
وَ إِذَا تَلَاقَيْتُمْ فَتَصَافَحُوا بِالتَّسْلِيمِ وَ تَهَانَوُا النِّعْمَةَ فِي هَذَا الْيَوْمِ.
📚 وسائل الشيعة؛ ج10؛ ص445
🍀💐🌸💐☘
🔹 آیت الله حائری شیرازی 🔹
🔸نگویید: «مستحب است؛ شد، شد؛ نشد، نشد»🔸
هرچه می توانید سنتهای خود را در #عید_غدیر، جدیتر بگیرید. نگویید: «مستحب است؛ شد شد؛ نشد نشد». این سنتها از اوجب واجبات است. چرا؟ چون #شناسنامۀ ما شیعیان است.
پدرها جوری نسبت به عید غدیر ارادت به خرج بدهند که بچهها از یک ماه، دو ماه قبل #چشمانتظار عید غدیر باشند! حتی اگر لازم شد، #قرض کنید و یک عیدی حسابی -به اندازهای که به علی ارادت دارید- به بچهها بدهید. نگویید: «باز من باید یک چیزی خرج کنم!» نه! مقروض میشوی، خب بشو! تو که برای چیزهای دیگر قرض کرده ای، یک بار هم برای حضرت علی مقروض شو.
مسیحیها بابانوئل درست میکنند و به بچه هایشان میگویند: «او برای تو هدیه را آورده؛ مسیح برای تو این هدایا را آورده». بچه از اول ذهنش با عیسی (علیهالسلام) انس میگیرد، رفاقت میکند.
حالا بروید ببینیم چه کار میکنید! این شما و این عید غدیر. سفری، تفریحی، گردشی میخواهی ببری، بگو این مال عید غدیرت است! اگر هم تابستان میبری بگو، قولش را عید غدیر به شما دادم. قولهایی که میخواهید به آنها بدهید، عید غدیر بدهید. هدایایتان و وعدههایتان را بگذارید در این روز تا اینها با عید غدیر جوش بخورند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ویدئو_استوری_روزشمار_غدیر
5⃣ روز مانده تا عید بزرگ غدیر
#فضائل_امیرالمؤمنین
«عمّار ياسر» نقل میکند که
پيامبر صلی الله علیه و آله فرموده است:
«كسانى كه به من ايمان آورده اند و مرا تصديق كرده اند آنها را به«ولايت على بن ابى طالب»سفارش مى كنم؛هر كس او را ولىّ خود بداند مرا ولىّ خود دانسته و كسى كه مرا ولىّ خود بداند خدا را ولىّ خود انتخاب كرده، و هر كس او را دوست بدارد مرا دوست داشته و هر كس مرا دوست بدارد خدا را دوست داشته است، و كسى كه با او بغض و كينه پيدا كند، با من كينه پيدا كرده، و آن كس كه با من كينه پيدا كند كينۀ خدا را در دل گرفته است.
📚المراجعات علامه سیدعبدالحسین شرف الدین به نقل از منابع اهل سنت👈📚 رجوع كنيد به كنز العمال (متقى هندى) ج ۶ ص ۱۵۴ ح ۲۵۷۱، ترجمۀ الامام على ابن ابى طالب از تاريخ دمشق (ابن عساكر) ج ۲ ص ۹۳ ح ۵۹۴ و ۵۹۵، المناقب (ابن مغازلى شافعى) ص ۲۳۰ ح ۲۷۷ و ۲۷۹؛مجمع الزوائد (هيثمى) ج ۹ ص ۱۰۸، ينابيع المودۀ (قندوزى حنفى) ص ۲۳۷ ط اسلامبول، منتخب كنز العمال در حاشيۀ مسند (احمد بن حنبل) ج ۵ ص ۳۲ و فرائد السمطين (حموينى) ج ۱ ص ۲۹۱.
🗓 ۵ روز تا عید ولایت
یاعالیبحقعلیعجللولیکالفرج
▪️پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله فرمودند:
▫️هنگامی که مرا به سوی آسمان بالا بردند
در قـاب قـوسین به مشامم بوی عـطـری
رسید که دیگر هرگز آن بوی عطر را حس
نکردم تا وقـتی که عـلـی (در فـتح مـکه)
قـدم هـایش را بـر کـتف مـن گـذاشت
آن عـطر را از قـدم علی استشمام کردم.🌸
لَمّا عُرِجَ بِی إِلی السَّماءِ فَوَصَلَ إِلی مَشامِّی
فِی قابِ قوسَینِ عِطرٌ لَم أَشُمُّ قَطُّ بَعدَ إِلی
أَن وَضَعَ عَلیٌّ أَقدامَهُ عَلَی کَتِفی فَأَدرَکتُ وَ استَشمَمتُ ذلِکَ العِطر مِن قَدَمِ عَلیٍّ.
📚 طوالع الأنوار، ج۲ ص۲۷۹
@ggg1400
May 11