🌸🍃بسم الله الرحمن الرحیم🌸🍃
باسلام خدمت همه دوستان گرامی روزتون بخیر
باموضوع #سوادرسانه_ای در خدمت بزرگواران هستیم
در مقدمه این مبحث مهم چند سوال میپرسم که در وهله اول دوستان به این سوالات توجه کنند و در ذهن خود بهش بپردازن تا یه کلیاتی در ذهن داشته باشن
1⃣#سوال_اول : رسانه ها چگونه خبررسانی میکنند؟؟
2⃣#سوال_دوم : چه کسی این پیامها را به وجود آورده است؟
3⃣#سوال_سوم : چه تکنیکی برای جلب توجه بهکار برده است؟
4⃣#سوال_چهارم : چه ارزش و دیدگاهی را عرضه یا حذف کرده است؟
5⃣#سوال_پنجم : چرا این پیام فرستاده شده است؟
6⃣#سوال_ششم : چگونه ممکن است افراد دیگر این پیام را متفاوت از او درک میکنند؟
#استادقریش_حسین_پور
1
🔳دوستان گرامی توجه فرمایید که انسان معاصر چه بخواهد و چه نخواهد اسیر رسانههاست و این رسانهها هستند که با توجه به گستردگی،فراگیری و قدرتی که در جذب و انحصار مخاطب دارند، ذهن، شخصیت، عقیده و تفکر مخاطب را شکل و جهت می بخشند.
🔳بر اساس نظر دانشمندانی چون (#گوستاولوبون ، #اتولربینگر،#مانوئل ،#کاستلز، #دیوید #رایزمن، #نیل_پستمن و #نوام_چامسکی )، رسانهها در نظام سلطه حاضر با استفاده از روشهای اقناع، تبلیغ و دستکاری اخبار از بهترین شیوههای تخدیر تودهها و هدایت آنها در مسیر گردانندگان جامعه و صاحبان اصلی قدرت استفاده میکنند.
🔳 #گوستاولوبون معتقد است آنچه تکرار میشود سرانجام در ژرفترین زوایای ناخودآگاه انسان، یعنی در جایی که پایه و عمل کردار وی شکل میگیرد، فرو میرود، چنانکه پس از مدتی حتی اگر عامل رفتار فراموش شود، رفتار باقی میماند.دقیقا شبیه کاری که رادیو فردا سالهاست انجام میده هر ده دقیقه پنج دقیقه اخبار و یه آهنگ !!
با آهنگ جذب مخاطب و اخبار دروغ چنددقیقه ای وتکرار روزی حداقل پنجاه بار...
#استادقریش_حسین_پور
2
🔳خبر یکی از جدیترین پیامهای رسانهای، بازسازی واقعیت بر اساس خواست آفرینندهی آن است که غالبا وابسته هستن
🔳خبر نه یک پدیدهی طبیعی بلکه موضوع ایدئولوژی و گفتمانی است که نهتنها واقعیت اجتماعی را بیطرفانه منعکس نمیکند، بلکه در ساخت اجتماعی واقعیت هم مداخله میکند.
🔳تصویری که رسانه از جهان واقعیت به ما نشان میدهد، اغلب #گزینشی و دستکاری شده است و نمایندهی واقعیت اصلی نیست.
🔳تشخیص واقعیت با توجه به نحوهی انعکاس آن در رسانه،در مفهوم #سواد رسانهای نهفته است.
🔳دوستان توجه داشته باشین که هر چقدر سطح سواد (به معنای عام و نه صرفاً مفهوم آکادمیک آن) و بهتبع آن #آگاهی یک جامعه بالا باشد، قدرت تشخیص و سطح سلیقهی افراد نیز بالا خواهد بود.
🔳هدف سواد رسانهای این است که در مقابل تعابیر پیامها به ما قدرت کنترل بیشتری میبخشد.
🔳واقعیت این است که همهی پیامهای رسانهای، تعابیر و تفاسیر مختلف هستند و منصرف از این که ما آگاهی لازم را کسب کنیم یا نه، فرآیند تأثیر رسانهها ادامه دارد به همین صورت بهلحاظ افزایش روز افزون تکنولوژیهای ارتباطی نوین و تهدیدهای ناشی از آن، در اغلب کشورهای پیشرفتهی دنیا برای افزایش سطح سواد رسانهای شهروندان خود - چه از طریق آموزش در مدارس یا روشهای دیگر - تمهیداتی اندیشیده شده است.
#استادقریش_حسین_پور
3
🔳دوستان عزیز انقلابی توجه فرمایند که ما زمانی که بتوانیم کنترل بیشتری نسبت به رسانهها و تعابیر آنها داشته باشیم، میتوانیم به تأثیرات #مثبت ناشی از آن قوت ببخشیم و از تأثیرات منفی آن بکاهیم.
🔳با وجودی که سواد رسانهای پرسشهای انتقادی را در خصوص تأثیرات رسانهها مطرح میسازد، اما باید گفت که این فرآیند یک جنبش #ضد رسانهای نیست
👈بلکه هدف اصلی آن این است که از طریق مهارتهایش به همهی افراد کمک کند تا در خصوص انواع رسانهها،حالتی کارآمد،دقیق و باسواد پیدا کنند بهطوری که بتوانند کنترل تعبیر آنچه را که میخوانند، میشنوند و میبینند در دست گیرند، نه اینکه بگذارند که تعابیر، کنترل آنها را در اختیار گیرند.
🔳 سواد رسانهای #مهارت_وتکنیکی است که برای استفاده از تکنولوژیهای نوین اطلاعاتی و ارتباطی و بهمنظور #تشخیص پیامهای این دوران ضرورت یافته است ضمن آنکه ضرورت آموزش سواد رسانهای شهروندان را از بُعد برقراری ارتباطی متفکرانه و آگاهانه با رسانه، بیش از پیش مطرح میسازد
#استادقریش_حسین_پور
4
🔳خب دوستان تا اینجای بحث فهمیدیم که سواد رسانهای
👈مجموعهای از چشماندازهاست که ما بهطور فعالانه برای قرار گرفتن در معــرض رسانه از آنها بهــرهبــرداری میکنیم تا معنای پیامهــایی را که با آنها مواجــه میشویم تفسیر کنیم.
🔳ما چشماندازهای خود را با استفاده از ساختار دانش خود میسازیم و برای ساختن ساختارهای دانش، به ابزار و مواد اولیه نیاز داریم که این ابزار مهارتهای ماست.
🔳مادهی اولیه،اطلاعات به دست آمده از رسانهها و دنیای واقعی است.
🔳استفادهی فعالانه بهمعنی این است که ما از پیامها آگاهیم و بهطور خودآگاهانه با آنها تعامل داریم .
🔳 دوستان یکی از اهداف اصلی سواد رسانهای این است که استفاده مبتنی بر آگاهی و با فایده از سپهر اطلاعات را تامین کند.
🔳سواد رسانهای قدرت درک نحوهی کارکرد رسانهها و معنیسازی در آنها است.
🔳سواد رسانهای را میتوان دسترسی، تجزیه وتحلیل و تولید ارتباط در شکلهای مختلف رسانهای و مصرف انتقادی محتوا دانست.
#استادقریش_حسین_پور
5
⚠️🔳دوستان توجه داشته باشند که سواد رسانه ای سه جنبه دارند که عبارتند از:
1⃣ الف : ارتقای آگاهی نسبت به رژیم مصرف رسانهای و یا به عبارت بهتر تعیین میزان و نحوهی مصرف غذایی رسانهای از منابع رسانهای گوناگون؛
2⃣ ب : آموزش مهارتهای مطالعه یا تماشای انتقادی؛
3⃣ ج : تجزیه و تحلیل اجتماعی، سیاسی و اقتصادی رسانهها که در نگاه اول قابل مشاهده نیست .
🔳#هدف_سوادرسانه_ای
👈دادن قدرت کنترل برنامههای رسانه به افراد است.
تکتک افراد به خودی خود تأثیر زیادی بر تغییر روش رسانههای جمعی در ساخت پیامهایشان ندارند. تکتک افراد هرگز نمیتوانند بر آنچه به علوم عرضه میشود کنترل زیادی داشته باشند، اما میتوانند اعمال کنترل به روش برنامهریزی ذهن خود را بیاموزند. بنابراین هدف رسانهای این است که به مردم نشان دهد چگونه کنترل را از رسانهها به خود معطوف کنند.
🔳اولین گام در تغییر کنترل رسانهها به شخص این است که دریابند چگونه رسانهها آنها را برنامهریزی میکنند. برنامهسازی رسانهای دائماً در قالب یکچرخهی دو مرحلهای تکرار شونده انجام میگیرد.
🔳یکی از مراحل این چرخه «محدود کردن انتخابها» و مرحلهی دوم
👈 «#تحکیم_تجربه» است.
#استادقریش_حسین_پور
6