به رسم ادب و ارادت هر روز صبح سلام می دهیم به ارباب بی کفن
✨السَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا عَبْدِاللهِ وَعَلَى الاَْرْواحِ الَّتي حَلَّتْ بِفِنائِكَ عَلَيْكَ مِنّي سَلامُ اللهِ اَبَداً ما بَقيتُ وَبَقِيَ اللَّيْلُ وَالنَّهارُ وَلا جَعَلَهُ اللهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّي لِزِيارَتِكُمْ، اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَعَلى عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَصْحابِ الْحُسَيْن✨
🆔eitaa.com/ghadir_ch
🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
سوره بقره ــ آیه ۲۱۲
زُيِّنَ لِلَّذِينَ كَفَرُوا الْحَيَاةُ الدُّنْيَا وَيَسْخَرُونَ مِنَ الَّذِينَ آمَنُوا ۘ وَالَّذِينَ اتَّقَوْا فَوْقَهُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ ۗ وَاللَّهُ يَرْزُقُ مَنْ يَشَآءُ بِغَيْرِ حِسَابٍ
زندگی [زودگذرِ] دنیا برای كافران زیبا جلوه داده شده، و [به این سبب] مؤمنان را مسخره میكنند، در حالی كه پروا پیشگان در روز قیامت [از هر جهت] برتر از آنان هستند، و خدا هر كه را بخواهد، بیحساب روزی میدهد.
🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
🌹شأن نزول آيه ٢١٢سوره بقره :
ابن عباس مفسّر معروف مىگويد: اين آيه در بارۀ اقليّت اشرافى و رؤساى قريش نازل شد كه زندگى بسيار مرفّهى داشتند، و جمعى از مؤمنان ثابت قدم كه از نظر زندگى مادّى فقير و تهيدست بودند را به باد استهزاء مىگرفتند و مىگفتند: اگر پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» شخصيّتى داشت و از طرف خدا بود، اشراف بزرگان از او پيروى مىكردند، آيه نازل شد و به سخنان بىاساس آنها پاسخ داد.
🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
🆔eitaa.com/ghadir_ch
🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
🌹تفسيرآیه ۲۱۲سوره البقره:
شأن نزول اين آيه مانع از آن نيست كه يك قاعدۀ كلّى و عمومى از آن استفاده كرده يا آن را مكمّل آيۀ پيشين در بارۀ يهود بدانيم آيه مىگويد: «زندگى دنيا براى كافران زينت داده شده است» (زُيِّنَ لِلَّذِينَ.... الدُّنْيا). لذا از بادۀ غرور سرمست شده «و افراد با ايمان را كه احياناً دستشان تهى است به باد مسخره مىگيرند» (وَ يَسْخَرُونَ مِنَ الَّذِينَ آمَنُوا).اين در حالى است كه «اين افراد با ايمان و تقوا در قيامت برتر از آنها هستند» آنها در اعلى عليّين بهشتند و اينها در دركات جهنّم (وَ الَّذِينَ اتَّقَوْا فَوْقَهُمْ يَوْمَ الْقِيامَةِ).
🌹 زيرا در آن جهان مقامات معنوى صورت عينى به خود مىگيرد و مؤمنان در درجات بالايى قرار خواهند گرفت، آنها گويى بر فراز آسمانها سِير مىكنند در حالى كه اينها در اعماق زمين مىروند و اين جاى تعجّب نيست «زيرا خداوند هر كس را بخواهد بىحساب روزى مىدهد» (وَ اللّهُ يَرْزُقُ مَنْ يَشاءُ بِغَيْرِ حِسابٍ).
🌹اينها در حقيقت بشارت و آرامشى است براى مؤمنان فقير و هشدار و تهديدى است براى ثروتمندان مغرور و بىايمان. بىحساب بودن روزى خداوند نسبت به افراد با ايمان اشاره به اين است كه هرگز پاداشها و مواهب الهى به اندازۀ اعمال ما نيست، بلكه مطابق كَرَم و لطف او است و مىدانيم لطف و كَرَمش حدّ و حدودى ندارد.
📚برگزیده تفسیر نمونه جلد دوم
🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺
🆔eitaa.com/ghadir_ch
🌺 امام على (عليه السلام):
✔️مَن يَستَأثِر مِنَ الأَموالِ يَهلِك
✍هر كه در اموالْ انحصارطلبى كند، نابود مى شود.
📚 تحف العقول صفحه ۲۱۷
🆔eitaa.com/ghadir_ch
✔️تک تک آحاد مردم دیگران را هم به شرکت در انتخابات دعوت کنند.
✍رهبر انقلاب:تکتک آحاد مردم خودشان را موظّف بدانند که علاوه بر اینکه در انتخابات شرکت میکنند، دیگران را هم به شرکت در انتخابات دعوت کنند؛ این، تواصی به حق است: «وَتَواصَوابِالحَق»که در قرآن کریم هست؛ این، توصیه کردن به حق است؛ این وظیفه است و این کار را انجام بدهند؛ افراد خانواده، دوستان، همکاران، معاشرین، آحاد مردم و کسانی که با آنها سر و کار دارید را به شرکت در انتخابات دعوت کنید. ۱۴۰۰/۳/۱۴
🆔eitaa.com/ghadir_ch
‼️انتقاد نامزدها از عملکرد مسئولان در انتخابات
🔷س 5495: آیا انتقاد نامزدها در #تبلیغات_انتخاباتی از عملکرد مسئولان قبلی شرعاً اشکال دارد؟
✅ج: بیان ضوابط و شرایط و نقد کردن دیگران جهت روشنشدن اذهان، مانعی ندارد ولی باید از هتک حرمت، تهمت و توهین اجتناب نمود.
🆔eitaa.com/ghadir_ch
🌺یا اَیُّها الذّین آمَنوا
کُونُوا اَنصارَ الله
یاوران خدا باشید...
📚سوره مبارکه صف آیه ۱۴
🆔eitaa.com/ghadir_ch
☘ آیت الله کشمیری(ره) :
🌷 لاحول ولاقوه الابالله، روزی صد مرتبه.چنان چه در روایت آمده ، هفتاد نوع بلا را از انسان دور می کند که آسان ترین آن غم و اندوه است.
📚 آفتاب خوبان ، ص۸۳
🆔eitaa.com/ghadir_ch
🌸☘🌸☘🌸☘🌸☘🌸☘
🌼وظایف حکومت اسلامی درقرآن🌼
♦️اقامه احکام دینی
الَّذِينَ إِن مَّكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّكَاةَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنكَرِ
ﻫﻤﺎﻧﺎﻥ ﻛﻪ ﺍﮔﺮ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺯﻣﻴﻦ ﻗﺪﺭﺕ ﻭ ﺗﻤﻜّﻦ ﺩﻫﻴﻢ ، ﻧﻤﺎﺯ ﺭﺍ ﺑﺮﭘﺎ ﻣﻰ ﺩﺍﺭﻧﺪ ، ﻭ ﺯﻛﺎﺕ ﻣﻰ ﭘﺮﺩﺍﺯﻧﺪ ، ﻭ ﻣﺮﺩم ﺭﺍ ﺑﻪ ﻛﺎﺭﻫﺎﻱ ﭘﺴﻨﺪﻳﺪﻩ ﻭﺍ ﻣﻰ ﺩﺍﺭﻧﺪ ﻭ ﺍﺯ ﻛﺎﺭﻫﺎﻱ ﺯﺷﺖ ﺑﺎﺯﻣﻰ ﺩﺍﺭﻧﺪ.(حج٤١)
♦️تلاش برای برقراری عدالت اجتماعی
اعْدِلُوا هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوَىٰ
ﻋﺪﺍﻟﺖ ﻛﻨﻴﺪ ﻛﻪ ﺁﻥ ﺑﻪ ﭘﺮﻫﻴﺰﻛﺎﺭﻱ ﻧﺰﺩﻳﻚ ﺗﺮ ﺍﺳﺖ.(مائده ٨)
♦️تلاش برای رفاه اقتصادی
وَلَقَدْ مَكَّنَّاكُمْ فِي الْأَرْضِ وَجَعَلْنَا لَكُمْ فِيهَا مَعَايِشَ
ﻣﺎ ﺗﺴﻠﻂ ﻭ ﻣﺎﻟﻜﻴﺖ ﻭ ﺣﻜﻮﻣﺖ ﺑﺮ ﺯﻣﻴﻦ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﻱ ﺷﻤﺎ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩﻳﻢ ﻭ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﻭﺳﺎﻳﻞ ﺯﻧﺪﮔﻲ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﻱ ﺷﻤﺎ ﻓﺮﺍﻫﻢ ﺳﺎﺧﺘﻴﻢ(اعراف۱۰)
♦️برخورد قاطع با فساد و ناامنی
قَالَ أَمَّا مَن ظَلَمَ فَسَوْفَ نُعَذِّبُهُ
ﺫﻭﺍﻟﻘﺮﻧﻴﻦ ﮔﻔﺖ : ﺍﻣﺎ ﻫﺮ ﻛﻪ [ ﺑﺎ ﻛﻔﺮ ، ﻓﺴﺎﺩ ﻭ ﮔﻨﺎﻩ ] ﺳﺘﻢ ﻛﺮﺩﻩ، او را مجازات خواهیم کرد.(کهف٨٧)
🆔eitaa.com/ghadir_ch
✍بعضی آدم ها هستندکه دایما شاکرند. ذکر لبشان "خدایا شکرت" هست. اصلا انگار غم و غصه ندارند.
🌺وقتی به زندگیشان نگاه می کنی خیلی مشکلات هست اما آرامش محض اند. هیچوقت از مشکلاتشان حرف نمی زنند. فقط لبخند و امید. آدم کنارشان قوت قلب می گیرد. بعضی هام نه درست برعکس...همیشه شکایت دارند دائم از وضعشان ناراضی اند. هر جا می نشینند از گرفتاریهایشان حرف می زننداز بدشانسی هایشان.آدم پیش آنها یاد غمهایش میفتد. خداوند شاکراست و بنده های شاکر رنگ خدا هستند.رنگ آرامش،زشتیها را میپوشانند.بدی ها را نادیده می گیرند. سختی ها را رد می کنند.
🌺و باور دارند که آخرش آسانی است. چون خداوند فرموده:"حتما آخرش آسانی است".آدمای شاکر خدا را واقعا باور دارند. بیاییدما هم به رنگ خدا باشیم
🆔eitaa.com/ghadir_ch
به رسم ادب و ارادت هر روز صبح سلام می دهیم به ارباب بی کفن
✨السَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا عَبْدِاللهِ وَعَلَى الاَْرْواحِ الَّتي حَلَّتْ بِفِنائِكَ عَلَيْكَ مِنّي سَلامُ اللهِ اَبَداً ما بَقيتُ وَبَقِيَ اللَّيْلُ وَالنَّهارُ وَلا جَعَلَهُ اللهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّي لِزِيارَتِكُمْ، اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَعَلى عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَصْحابِ الْحُسَيْن✨
🆔eitaa.com/ghadir_ch
💠 مے شود روشنی چشم من
از ره برسد؟!
انتظار من
از امروز به آخر برسد؟!
در ڪویرے ڪہ پر از سوز و
پر از تشنگے اسٺ
مے شود شبنمے از آیہ ڪوثر برسد.
🌱اللﮩـم_عجـل_لولیـڪ_الفـرجــــ 🌱
🆔eitaa.com/ghadir_ch
🌹🌹🌱🌹🌹🌱🌹🌹
سوره بقره ــ آیه ۲۱۳
كَانَ النَّاسُ أُمَّةً وَاحِدَةً فَبَعَثَ اللَّهُ النَّبِيِّينَ مُبَشِّرِينَ وَمُنْذِرِينَ وَأَنْزَلَ مَعَهُمُ الْكِتَابَ بِالْحَقِّ لِيَحْكُمَ بَيْنَ النَّاسِ فِيمَا اخْتَلَفُوا فِيهِ ۚ وَمَا اخْتَلَفَ فِيهِ إِلَّا الَّذِينَ أُوتُوهُ مِنْ بَعْدِ مَا جَآءَتْهُمُ الْبَيِّنَاتُ بَغْيًا بَيْنَهُمْ ۖ فَهَدَى اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا لِمَا اخْتَلَفُوا فِيهِ مِنَ الْحَقِّ بِإِذْنِهِ ۗ وَاللَّهُ يَهْدِي مَنْ يَشَآءُ إِلَىٰ صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ
🌹🌹🌱🌹🌹🌱🌹🌹
🌹🌹🌱🌹🌹🌱🌹🌹
🍃(تفسیر آيه ٢١٣سوره البقره):بعد از بيان حال مؤمنان و منافقان و كفّار در آيات پيشين، در اين آيه به سراغ يك بحث اصولى و كلّى و جامع در مورد پيدايش دين و مذهب و اهداف و مراحل مختلف آن مىرود.
🍃 نخست مىفرمايد: «انسانها (در آغاز) همه امّت واحدى بودند» (كانَ النّاسُ...). و در آن روز تضادّى در ميان آنها وجود نداشت،زندگى بشر و اجتماع او ساده بود،فطرتها دست نخورده، و انگيزههاى هوى و هوس و اختلاف و كشمكش در ميان آنها ناچيز بود.(اين مرحلۀ اول زندگى انسانها بود)
🍃سپس زندگى انسانها شكل اجتماعى به خود گرفت.زيرا انسان براى تكامل آفريده شده و تكامل او تنها در دل اجتماع تأمين مىگردد (و اين مرحلۀ دوم زندگى انسانها بود) ولى به هنگام ظهور اجتماع،اختلافها و تضادّها به وجود آمد، چه از نظر ايمان و عقيده، و چه از نظر عمل و تعيين حقّ و حقوق هر كس و هر گروه در اجتماع.
🍃و اينجا بشر تشنۀ قوانين و تعليمات انبياء و هدايتهاى آنها مىگردد تا به اختلافات او در جنبههاى مختلف پايان دهد (و اين مرحلۀ سوّم بود)
🍃 در اينجا «خداوند پيامبران را برانگيخت تا مردم را بشارت دهند و انذار كنند» (فَبَعَثَ اللّهُ النَّبِيِّين....). و اين مرحلۀ چهارم بود.
🍃در اينجا انسانها با هشدارهاى انبياء و توجّه به مبدأ و معاد و جهان ديگر كه در آنجا پاداش و كيفر اعمال خويش را در مىيابند براى گرفتن احكام و قوانين الهى آمادگى پيدا كردند و لذا مىفرمايد: «خداوند با آنها كتاب آسمانى به حقّ نازل كرد تا در ميان مردم در آنچه اختلاف داشتند حكومت كند» (وَ أَنْزَلَ مَعَهُمُ الْكِتابَ....) .
🍃 و به اين ترتيب ايمان به انبياء و تمسّك به تعليمات آنها و كتب آسمانى، آبى بر آتش اختلافات فرو ريخت و آن را خاموش ساخت.و اين مرحلۀ پنجم بود.
🍃 اين وضع مدّتى ادامه يافت ولى كم كم وسوسههاى شيطانى و امواج خروشان هواى نفس،كار خود را در ميان گروهى كرد، لذا آيه مىفرمايد: «در آن اختلاف نكردند مگر كسانى كه كتاب آسمانى را دريافت داشته بودند و بيّنات و نشانههاى روشن به آنها رسيده بود. آرى! آنها، به خاطر انحراف از حقّ و ستمگرى در آن اختلاف كردند» (وَ مَا اخْتَلَفَ.....). و اين مرحلۀ ششم بود.
🍃در اينجا مردم به دو گروه تقسيم شدند: مؤمنان راستين كه در برابر حقّ تسليم بودند آنها براى پايان دادن به اختلافات جديد به كتب آسمانى و تعليمات انبياء باز گشتند و به حقّ رسيدند و لذا مىفرمايد: «خداوند مؤمنان از آنها را به حقيقت آنچه در آن اختلاف داشتند به فرمان خود هدايت فرمود» در حالى كه افراد بىايمان و ستمگر خود خواه همچنان در گمراهى و اختلاف باقى ماندند (فَهَدَى اللّهُ الَّذِينَ .....). و اين مرحلۀ هفتم بود.
🍃 و در پايان آيه مىفرمايد: «خداوند هر كه را بخواهد و لايق ببيند به راه مستقيم هدايت مىكند» (وَ اللّهُ يَهْدِي مَنْ يَشاءُ إِلى.....). اشاره به اين كه مشيّت الهى كه آميخته با حكمت او است گزاف و بىحساب نيست و از هر گونه تبعيض ناروا بر كنار است. تمام كسانى كه داراى نيّت پاك و روح تسليم در برابر حقّند مشمول هدايتهاى او مىشوند، اشتباهات عقيدتى آنها اصلاح مىگردد و از روشن بينيهاى مخصوصى بر خوردار مىشوند و آنها را از اختلافات و مشاجرات دنيا پرستان بىايمان بر كنار مىدارد و آرامش روح و اطمينان خاطر و سلامت جسم و جان به آنها مىبخشد.
📚برگزیده تفسیر نمونه جلد دوم
🌹🌹🌱🌹🌹🌱🌹🌹
🆔eitaa.com/ghadir_ch