💢 #اطلاعیه 💢
♻️ با تسلیت ایام #اربعین_حسینی، به اطلاع فضلای گرامی می رساند دروس حضرت استاد محمد محمدی قائینی "زید عزه" دهه آخر صفر #تعطیل می باشد. انشاالله آغاز مجدد دروس هفته اول ربیع الاول خواهد بود.
@ghaeeni
📣📣 #اطلاعیه
🔻🔻 با عرض تسلیت ایام شهادت پیامبر مکرم اسلام، امام مجتبی، و امام رضا علیهم صلوات الله، به اطلاع فضلای گرامی می رساند دروس استاد معظم جناب #استاد_محمدی_قائینی یکشنبه، 27 مهرماه به صورت مجازی آغاز خواهد شد و صوت دروس روزانه در کانال بارگزاری خواهد شد.
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
🔹 #خارج_فقه، صلاة الجمعه: 8_ 9
🔸 #خارج_اصول، اجتهاد و تقلید: 9_ 10
🔹 #اسفار، ج 9، بحث معاد: 10 _ 11
#آغاز_دروس
#ربیع_الاول
@ghaeeni
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مکتب_شناسی_فقهی
#استاد_محمدی_قائینی
#بخش_هشتم
#مکتب_نجف3
💢 #نجف، مساوی آیت الله خویی نیست...
🔹🔸 امروزه اینطور مشهور شده که از مکتب نجف، آیت الله خویی اراده می شود اما باید توجه داشت در نجف آن زمان فقط مرحوم آقای خویی نبودهاند که بخواهیم #مکتب_نجف را مساوی مکتب آقای خویی بدانیم. بزرگانی در نجف آن روز حضور داشتهاند که حالا به دلایلی کمتر نامی از آنها برده میشود. مرحوم آقای #حکیم، مرحوم آسید عبدالهادی شیرازی، مرحوم #شیخ_حسین_حلی، مرحوم کاشف الغطا از خاندان کاشف الغطای بزرگ و معاصر آقای بروجردی، مرحوم آقای سید عبدالاعلی سبزواری بوده و مرحوم میرزا باقر زنجانی بوده است که برخی ایشان را از آقای خویی أعلم میدانستهاند.
🔹🔸 اما به علت مطرح شدن مرحوم آقای خویی (ره) و توفیقاتی که ایشان پیدا کردند عواملی را میتوان برشمرد. آقای خویی توفیق بسیاری در شاگرد پروری داشتند.
💢 عوامل برجسته شدن حوزه درسی آیت الله خوئی (رحمة الله علیه) 🔻🔻
🔹 اولاً به این دلیل که مطالب را با زبانی ساده و روان و شیوا مطرح میکردند.
🔸 ثانیاً همه مطالب را دسته بندی شده ارائه میفرمودند. در این روش کار طلبه ساده میشد و مسیری را که باید او طی میکرد، استاد به جای او طی کرده است. همین امر موجب شد طلاب زیادی در درس ایشان شرکت کنند. زیرا هم درس دسته بندی شده بود و هم با بیانی ساده و روان مطالب ارائه میشد. وگرنه مرحوم آیت الله خویی (ره) ابتکارات علمی چندانی ندارند که به خاطر این ابتکارات درس ایشان مورد توجه قرار گرفته باشد. هرچند صاحب نظر هستند و نقدهایی را بر نظرات مشهور وارد میفرمایند ولی این ویژگی اصلی درس ایشان نبوده است.
🔹🔸 یکی از نکات منفی روش ایشان را میتوان همین امر دانست که طلبه زحمت زیادی برای تحصیل متحمل نمیشود. لذا توصیه میشود اگر طلبه ای میخواهد در فقه قوی شده و ملا شود اول برای شروع از روش و مطالب آقای خویی (ره) شروع کند و بعد سراغ سبک صاحب جواهر برود و با آن سبک هم کار کند. وگرنه با صرف روش آقای خویی (ره) طلبه ملای عمیقی بار نمیآید. چون این روش انگیزه تحقیق را در طلبه زنده و تقویت نمیکند. زیرا خلاصه همه مطالب را با زحماتی که خود آقای خویی (ره) کشیدهاند در اختیار طلبه قرار میدهد.
🔹🔸 به خلاف روش میرزای شیرازی و حتی به خلاف روش مرحوم امام خمینی (ره) که ایشان هم به طلبه پروری و محوریت دادن به طلبه در درس اهمیت میدادند. حضرت آیتالله سبحانی نقل میکنند وقتی تقریرات را که به حضرت امام خمینی (ره) ارائه کردم فرمودند، چرا اشکالی نکردی؟ عرض کردم آقا چیزی به ذهنم نرسید. فرموده بودند حداقل یک فحشی مینوشتی. یعنی بالاخره باید طلبه به حرف و ابراز نظر برسد. این کنایه از این است که باید ذهن طلبه جولان بیابد و تا حدودی از حیث اهمیت به شاگرد میتوان ایشان را سامرایی در روش تدریس دانست.
🔹🔸 ویژگی اصولی مرحوم آقای خویی و #مکتب_نجف این است که اصول را بسیار دقیق و فنی و عقلی بررسی میکردند. خصوصاً اصول پس از مرحوم آقای نائینی و آقای اصفهانی و آقاضیاء بسیار عقلی تر و دقیق تر و ظریف تر شده بود و شاگردان این بزرگان هم همین دقتها را ادامه دادند و در بحثها طرح و نقل میکردند. اما ویژگی آقای خویی این بود که این مباحث دقیق اصولی را تفصیلی طرح نمیکردند و با بیان ساده خیلی خلاصه آن را مطرح میفرمودند.
@ghaeeni
🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
https://eitaa.com/joinchat/1631322177Cbbf2249cb6
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا