▼حرف روز
ادراکی غلط از سیاست بایدنی!
با خروج مفتضحانه دونالد ترامپ از کاخ سفید و استقرار دولت بایدن، چیستی و چگونگی سیاست خارجی مستأجران جدید این کاخ بهویژه در قبال جمهوری اسلامی ایران و آینده برجام، سؤال محوری و کانون تحلیلی اصلاحطلبان در این روزهاست. هر چه به انتخابات خرداد 1400 نزدیکتر میشویم، فراوانی این قبیل مطالب نیز بیشتر میشود.
نکات تحلیلی: 1- موضوع آینده مناسبات ایران و آمریکا و موضع حاکمیتی نظام جمهوری اسلامی دراینباره چیز پیچیده و گنگی نیست و بارها در سخنان رهبر معظم انقلاب تبیین شده است؛ اما آیا جریان اصلاحات و اعتدال موضوعی با این درجه از وضوح و سهولت را ادراک نمیکنند یا نمیخواهند ادراک کنند؟ 2- بزرگان این جریان خواهان مذاکره با غرب نه میتوانند از چرب و شیرین قدرت در جمهوری اسلامی عبور کنند و نه حاضرند عذر تقصیر به درگاه ملت به دلیل انبان خالی از دستاورد و انجام وعدههای گذشته آورند. آنها با گامی به جلو، میخواهند امروز که به انتهای دو دوره عملکرد ضعیف و اما پر چالش و کم دستاورد دولت موردحمایت همهجانبه خود نزدیک شدهاند، زمین بازی جدیدی با شوت کردن توپ قصورها و سوءمدیریتها به زمین رقیب، برای خود تعریف کنند. دستوپا زدنهای این روزهای آنها برای تطهیر آمریکای بایدن در راستای مدیریت افکار عمومی و اغوای مجدد رأیدهندگان پشیمان با امیدآفرینی واهی تازهای به نام دولت بایدن صورت میگیرد! 3- این در حالی است که توجه به مبنایی بودن سیاست خنثیسازی تحریمها و عدم انتظار سریع رفع تحریمها بهواسطه روی کار آمدن بایدن، نکته آشکاری است که بارها تأکید و تکرار شده و تجارب گذشته نیز مؤید این واقعیت است که تا زمانی که قوی نشویم نمیتوانیم آرمانهای امام و انقلاب را محقق نماییم. ضمن اینکه توجه به مشکلات داخلی آمریکا و میراث وحشتناک ترامپ برای بایدن در زمینه افزایش رادیکالیسم در جامعه آمریکا، بحران مهاجران، بحران کرونا، بحران دوپارگی آمریکای پساترامپ و... امید زیادی برای اولویت قائل شدن به برجام در ماههای نزدیک آینده بهجا نمیگذارد.
نکته راهبردی: مرور مواضع بایدن در زمینه اتخاذ مواضع «سختگیرانه و هوشمندانه» نسبت به ایران و تلاش برای تبدیل برجام به سکویی برای ایجاد محدودیتهای منطقهای و موشکی ایجاب میکند با اتحاد و انسجام ملی و تکیه به توانمندیهای داخلی، با حداکثر هوشمندی به خنثیسازی تحریمها بیندیشیم و از این مرحله نیز همانند فشار حداکثری ترامپ عبور نماییم. (نویسنده: فتحالله پریشان)
▼گزارش روز
تعامل دولت و مجلس
لایحه بودجه 1400 امسال در حالی از طرف حسینعلی امیری «معاون پارلمانی رئیسجمهور» تقدیم مجلس شد که تاکنون اعتراضات زیادی را با خود در بر داشته و گاهاً موجب موضعگیریهای دولت و مجلس علیه یکدیگر شده است.
گزارههای خبری: 1- سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی (نایبرئیس مجلس شورای اسلامی) با بیان اینکه ازیکطرف این بودجه، یک بودجه کاملاً سیاسی است و انتظارات را در جامعه بالا میبرد و از طرفی دیگر منابع بودجه کاملاً ناپایدار و بیثبات است، هدف آن را تحمیل خواست دولت به نظام اعلام کرد. 2- نهاوندیان (معاون رئیسجمهور) با اشاره به بودجه سال 1400 گفت: «پیام این بودجه احیای مسیر ثبات و رشد اقتصاد ایران است و ما با تکیه به این سابقه میتوانیم در سال آینده تأکید بر زیرساختهای اقتصادی و حمایتهای اجتماعی را از سر بگیریم و این پیام در بودجه سال 1400 رویکرد افزایش سرمایه اجتماعی و زیرساختسازی است». 3- با توجه به اعتراضاتی که نمایندگان از کلیات لایحه بودجه 1400 داشتهاند، ورود کمیسیون تلفیق مجلس و اعمال بیش از 30 مصوبه برای ایجاد تغییر بر آن میتواند موجبات رضایت نمایندگان را در بر داشته باشد. ازجمله مهمترین این مصوبات عبارتاند از: افزایش وام ازدواج به میزان 100 میلیون تومان؛ افزایش یارانههای نقدی برای مراکز تحت پوشش حمایتی؛ عرضه 10 میلیارد مترمکعب گاز طبیعی مانند سایر فراوردههای نفتی در بورس انرژی؛ تکلیف به دولت برای واگذاری 7 میلیون سهام عدالت به افراد واجد شرایط؛ افزایش 25 درصدی حقوق کارکنان دولت و ...
گزارههای تحلیلی: 1- کشور در شرایط حساسی قرار دارد؛ مسئولین میبایست در اتاقهای فکر خود راهی برای مشکلات پیدا کنند و آن را به رسانهها و عموم مردم نکشانند. کشاندن موضوعات ملی به عرصه رسانهها هیچ مشکلی را حل نخواهد کرد. 2- سالهاست که نخبگان سیاسی از اصلاحات ساختاری بودجه سخن میکنند، موضوعی که مطالبه رهبر معظم انقلاب نیز میباشد؛ ایشان در سال 98 و در دیدار با کارگزاران نظام، در مورد ضرورت اصلاح ساختار بودجه فرمودند: «این یکی از کارهای اساسی و مهمی است که بایستی انجام شود». هنوز که هنوز است اصلاح ساختار بودجه انجام نپذیرفته است؛ موضوعی که قرار بود با همکاری دولت کنونی و مجلس گذشته تا پایان تیرماه همان سال(سال 98) انجام گیرد. عمده اختلافات مجلس و دولت بر سر بودجه، ناشی از عدم اصلاح همین ساختار است؛ موضوعی که رئیس مجلس چندین بار بر سر به نتیجه رساندن آن توسط نمایندگان تأکید کرده است. (نویسنده: فرهاد کوچکزاده)
▼ خبر ویژه
شکست فاجعهبار کارزار فشار حداکثری ترامپ علیه ایران
«کریس مورفی»، سناتور دموکرات ایالت «کنتیکت» آمریکا میگوید: «کارزار فشار حداکثری ترامپ یک شکست فاجعهبار بود، ولی تندروهای آمریکایی مخالف ایران، پشیمان نیستند. حال آنها میخواهند گزینههای جو بایدن را برای تصدی پستها دیکته کنند. فرضیه تندروها این بود که اگر ما از توافق هستهای ایران خارج شویم و به تحریمها و لفاظیهای تند بازگردیم، ایران به میز مذاکره نهفقط درباره تسلیحات هستهای بلکه درباره موشکها، حقوق بشر، تروریسم و سایر موارد میآید. ترامپ این فرضیه را آزمود، چهار سال روی آن کار کرد و سرانجام موفق نشد. در عوض، همه شرکای برجامی ما راههای میانبری برای زنده نگهداشتن اقتصاد ایران پیدا کردند و تهران بخشهای تعطیل شده برنامه هستهای خود را از سر گرفت. حال تندروها که مخالف موافقتنامه ایران بودند و ترامپ را درگیر یک راهبرد شکستخورده کردند، میخواهند به بایدن بگویند نمیتواند افرادی را برای کار روی پرونده ایران جذب کند که از دیپلماسی حمایت میکنند؛ این دیوانگی است».
مداحی آنلاین - ادب حضرت ام البنین - استاد رفیعی.mp3
4.11M
♨️ادب حضرت ام البنین(س)
🎤حجت الاسلام #رفیعی
━━💠🍃🌺🍃💠━━
مداحی آنلاین - پسرام به فدای حسین - مطیعی.mp3
12.09M
🔳 #وفات_حضرت_ام_البنین(س)
🌴نوحه ام البنین بعد داغ نینوا
🌴میزنه چه آتشی صبح و شام به قلب ما
🎤 #میثم_مطیعی
━━💠🍃🌺🍃💠━━
🕯 ای مادر چـار آفتاب ادرڪـنـے
✨زهرای سرای بوتراب ادرڪـنـے
🕯ما دست به دامان توئیم ای بانـو
✨یا فاطمۂ بنـے ڪلاب ادرڪـنـی وفات حضرت
ام البنین (س) تسلیت باد
کیست او یار امیرالمومنین
مادر شیران نر، ام البنین
دامنش گلخانه گلهای یاس
مادر عباس خود #حیدر شناس
#ام_الشهدا
#وفات_حضرت_ام_البنین(س)
#تسلیٺ_باد
🌷 ۳ صفت زیبادرحضرت زکریا ع که باعث شددعایش مستجاب شودوخدادرپیری بهش یحیی ع راداد:
۱.سرعت درکارهای خیرداشتند
۲.خدارادرحال بیم وامید میخواندند
۳.درمقابل خداخاشع یعنی باادب بودند
:
فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَوَهَبْنَا لَهُ يَحْيَىٰ وَأَصْلَحْنَا لَهُ زَوْجَهُٓ إِنَّهُمْ كَانُوا يُسَارِعُونَ فِي الْخَيْرَاتِ وَيَدْعُونَنَا رَغَبًا وَرَهَبًا وَكَانُوا لَنَا خَاشِعِينَ (٩٠)انبیا
🔰 شهید صدر اگر شاگردانش را میدید که بین راه سرشان به اینور و آنور میچرخد، تشر میزد که از فرصت بین راه برای فکرکردن استفاده کنند. میگفت: «بیشتر از آنچه میخوانید، فکر کنید. اگر به صِرف خواندن عادت کنید، در بین متنها و سطرها محدود میشوید. آنوقت نوآور نمیشوید.»
📚 کتاب نا ص ۹۲
#موعظه_خوبان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 نقل یک مکاشفه مستند توسط استاد مطهری در جمع روشنفکران
#شهید_مطهری
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅
◾️علامه مامقانی می نویسد:
هنگامی که قاصد امام سجاد علیه السلام به مدینه آمد تا خبر واقعه کربلا را به مردم مدینه بدهد با حضرت ام البنین سلام الله علیها مواجه شد.
حضرت ام البنین فرمود: از حسین علیه السلام خبری بده!
(او از جواب دادن طفره رفت و) گفت: چهار پسرت (عباس، عبدالله، جعفر، عثمان) در کربلا شهید شدند!
حضرت ام البنین سلام الله علیها فرمود:
قَطَّعْتَ نِیاطَ قَلْبِی، اَوْلادِی وَ مَنْ تَحْتَ الْخَضْراءِ کُلُّهُمْ فَداءً لاَِبِی عَبْدِ اللّهِ الْحُسَیْن، اَخْبِرْنِی عَنْ اَبِی عَبْدِ اللّه عَلَيْهِ السَّلَام
رگهای دلم را بریدی! (من کی از فرزندان خودم پرسیدم؟)
فرزندانم و هرکس زیر آسمان کبود است، همه فدای حسین علیه السلام؛ از حسین به من خبر بده!
و چون خبر شهادت امام حسین علیه السلام را شنید صیحه ای کشید...
👈 علامه مامقانی در ادامه می نویسد:
و این علاقه شدید حضرت ام البنین نسبت به اباعبدالله الحسین علیه السلام، (علاقه مادر فرزندی نبود بلکه این علاقه) فقط به خاطر آن بود که حسین، امام او بود.
📚تنقیح المقال ج3 ص70.
🏴 وفاتِ حضرت ام البنین سلام الله علیها تسلیت.
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
ایثارگری ام البنین (س).mp3
1.75M
🔖منبر کوتاه 🔖
#استاد_رفیعی
💠ایثارگری حضرت ام البنین سلام الله علیها 💠
🔻۱۳ جمادی الثانی رحلت حضرت ام البنین سلام الله علیها
#حضرت_ام_البنین سلام الله علیها
مداحی آنلاین - دل عالم غمین است - نادر جوادی.mp3
6.9M
🔳 #وفات_حضرت_ام_البنین(س)
🌴بنال ای دل دل عالم غمین است
🌴شب جان دادن ام البنین است
🎤#نادر_جوادی
⏯ #دشتی
👌بسیار دلنشین
📚 سجده بر سطح ناصاف یا نوشته دار مُهر
💠 سؤال: #سجده بر روی نوشته های مُهر اشکال دارد؟
✅ جواب: اگر مقدار تماس پیشانی با #مُهر، در مجموع به اندازه حد اقل سر انگشت باشد، اشکال ندارد.
#احکام_نماز #احکام_سجده
چهارشنبه ۸بهمن ماه ۱۳۹۹
با بهترین تحلیل های سیاسی ما را همراهی کنید
🔰🔰🔰🔰
@ghasedak40
▼حرف روز
گامی مهم در هدایت نقدینگی به سمت تولید
مشکلات اقتصادی ایران تحت تأثیر عوامل بسیاری شکل گرفتهاند اما کارشناسان اقتصادی در ارائه راهکار برای رفع آنها یک دستورالعمل مشترک دارند و آن هدایت نقدینگی سرگردان در جامعه به سمت تولید است. غول نقدینگی در ایران روزبهروز بزرگتر و مهار آن سختتر میشود. بنا بر گزارش منتشرشده توسط اتاق بازرگانی تهران فقط طی آذرماه 98 هزار میلیارد تومان به نقدینگی کشور افزوده شده است. یکی از ابزارهای هدایت نقدینگی به سمت تولید بازار سرمایه است. بازار سرمایه به چند طریق این هدف را محقق میکند: افزایش سرمایه از محل آورده نقدی، تأمین سرمایه از طریق تغییر سهام شناور و ... . یکی از ابزارهای مهم این کار تشکیل شرکت پروژه است. در جلسه روز گذشته هیئتمدیره سازمان بورس اوراق بهادار کشور، دستورالعمل تشکیل شرکت سهامی عام پروژه به تصویب رسیده است. شرکت پروژه شرکتی است که به شکل سهامی عام و با مکانیزم پذیرهنویسی عمومی و بهمنظور تکمیل و بهرهبرداری از پروژههای کلان اقتصادی که دارای توجیه فنی و اقتصادی است تشکیل خواهد شد.
اگرچه این اقدام گامی مهم در هدایت نقدینگی به سمت تولید است ولیکن برای عملیاتی شدن آن الزامات و ملاحظاتی باید در نظر گرفته شود. نکته اول اینکه افزایش حجم نقدینگی در کشور به حدی است که چنین اقداماتی نمیتواند تأثیر محسوسی بر روند افزایش نقدینگی در کشور بگذارد. وقتی که فقط در یک ماه حدود صد هزار میلیارد تومان (صد همت) به نقدینگی کشور افزوده میشود باید حدود 200 هزار میلیارد تومان در این نوع شرکتها سرمایهگذاری شود تا بتواند این حجم از نقدینگی را جذب کند درحالیکه چنین اتفاقی را میتوان محال دانست! بنابراین نباید به این اقدام برای هدایت نقدینگی بسنده کرد بلکه باید طرحهایی راهبردی و جامع برای مدیریت این بخش از اقتصاد کشور ارائه و اجرایی نمود.
یکی از الزامات اجرای این طرح، اعتماد صاحبان سرمایه به شرکتهای پروژه است. اتفاقات ماههای اخیر در بازار سرمایه باعث شده که اعتماد عمومی به بازار سرمایه و شرکتهایی تأسیسی در آن تا حد زیادی کاهش یابد. اگرچه انجام این کار بسیار سخت به نظر میرسد اما میتوان با ایجاد ضمانتهای اجرایی معتبر، تصویب قوانین حمایتی برای سرمایهگذاران خرد و ... این اعتماد را بازگرداند. نکته دیگر در مورد تشکیل این شرکتها اینکه باعث ایجاد اشتغال شده و همراستا با اقتصاد مقاومتی باعث توسعه کشور میشوند بنابراین نباید به دلیل مسیر سختی که در پیش دارد بهراحتی کنار گذاشته شوند بلکه با جدیت و حمایت دولت، مجلس و سرمایهگذاران متعهد دنبال شود. (نویسنده: علی کارگر)
▼گزارش روز
مؤلفههای قدرت یمن
نزدیک به شش سال از جنگ یمن میگذرد و هرروز مؤلفههای جدیدی از قدرت در این کشور بروز و ظهور مییابد. جنگی که عربستان شعار پیروزی در عرض چهل روز را در آن داده بود، اکنون به باتلاقی برای ائتلاف سعودی تبدیل شده است.
گزارههای خبری: 1- راهبرد عربستان برای جنگ یمن از دو اصل پیروی میکند: اول؛ جنگ همهجانبه در قالب فشار مضاعف و تحریم با مشارکت کشورهای دیگر. دوم؛ به حاشیه رفتن جنبش انصارالله در یمن و حمایت از بازیگران جدید داخلی. در راهبرد اول ائتلاف سعودی کاملاً شکستخورده و به دنبال دو راهکار برای خروج از آن است: الف) پایان جنگ بهصورت آبرومندانه و بدون شکست نظامی، ب) آغاز مذاکرات سیاسی برای رسیدن به یک توافق دلخواه. لازم به ذکر است که این توافق سه گزاره مهم باید برای عربستان داشته باشد: اول؛ خلع سلاح انصار الله، دوم؛ بازگشت انصارالله به مناطق شمالی و سوم؛ به رسمیت شناختن دولت منصور هادی. با این گزارهها و این پیشنهادها که از سوی عربستان سعودی مطرح شده، انصارالله با آنها مخالفت کرده و تنها راه پایان جنگ و آغاز مذاکرات سیاسی را پایان حملات و محاصره اعلام کرده است. در راهبرد دوم ائتلاف سعودی به دنبال مدلسازی برای جایگزین کردن انصارالله در یمن است؛ یعنی یک گروهی را بهجای انصارالله در یمن به رسمیت بشناسد. تنها گزینه عربستان فعلاً منصور هادی است. عربستان برای پیشبرد این راهکار خود طرح تروریستی اعلام کردن انصارالله را کلید زد که با آمدن دولت جدید آمریکا تا حدودی این عمل با مشکل مواجه شده است. 2- عربستان برای پیادهسازی این دو راهبرد، به یک کاتالیزوری به نام افکار عمومی احتیاج داشت. این مؤلفه نهتنها کمککننده نبوده بلکه به یک مؤلفه اقتدار برای انصارالله و گروههای مقاومت یمنی تبدیل شده است. تظاهرات روزهای گذشته مردم یمن در حمایت از انصارالله و مخالفت با آمریکا بهخوبی نشاندهنده حمایتهای مردمی از انصارالله در یمن است.
نکته پایانی: مؤلفههای اقتدار در هر کشوری از ابعاد سخت و نرم تشکیل شده است. یمن اکنون در ابعاد سخت به بازدارندگی بالایی رسیده و حمایتهای مردمی از مقاومت در این کشور بازدارندگی نرم را ایجاد کرده است. تلفیق بازدارندگی سخت و نرم منجر به ایجاد بازدارندگی کامل برای هر کشوری خواهد شد. با این حمایتها و این قدرت بازدارندگی، تنها راه عربستان برای پایان جنگ در یمن، به رسمیت شناختن انصارالله و مقاومت در یمن است. (نویسنده: محمدرضا فرهادی)
▼ اخبار ویژه
بالاترین فروش نفت در اوج تحریمها
رستم قاسمی، وزیر سابق نفت گفت: «در زمانی که پالایشگاه ستاره خلیجفارس را با ۷۰ درصد پیشرفت به دولت روحانی دادیم، هم تحریم آمریکا بودیم، هم تحریم اتحادیه اروپا و هم تحریم سازمان ملل؛ الآن فقط تحریم آمریکا هستیم. تحریمها الآن خیلی شُلتر و آسانتر از تحریم سالهای ۹۱-۹۰ شده است. بالاترین میزان فروش نفت در یکصد سال اخیر را در اوج تحریمهای ۹۱-۹۰ داشتیم».
◄ اسماعیلی: احضار وزیر برای انسداد فضایمجازی نبود/ سخنگوی قوه قضاییه گفت: «تبلیغ خودکشی، مواد مخدر و اعمال دیگر در فضای مجازی بیداد میکند؛ اقدامات قضایی انجام شده و سخنان مقامات قضایی همگی ناظر بر ساماندهی، مدیریت و پالایش این فضا از مصادیق مجرمانه است، نه انسداد فضای مجازی. انتظار این است که مسئولان فضای مجازی نسبت به مدیریت، بومیسازی و پالایش آن اقدام کنند و نسبت به قصور خود پاسخگو باشند. وظیفه دادستانی رسیدگی به ترک فعلها برابر ضوابط است و البته درباره شخص موردنظر موارد دیگری مطرح است که در آینده رسیدگی میشود تا متوجه شویم فرد مقصر است یا خیر».