▼حرف روز
ضرورت استقلال بانک مرکزی
بسیاری از اقتصاددانان، بهویژه در کشورهایی که در اقتصاد پیشرو هستند، معتقدند که استقلال بانک مرکزی شرط اساسی برای عملکرد مطلوب اقتصادی است و این موضوع را در تدوین قوانین پولی و بانکی موردتوجه قرار دادهاند تا جایی که در برخی موارد، مانند عضویت در منطقه پول واحد اروپایی (یورو) موضوع استقلال بانک مرکزی کشورها بهعنوان یک پیششرط قلمداد شده است؛ اما این موضوع در کشور ما حکایت دیگری دارد.
نکات تحلیلی: 1- استقلال بانک مرکزی به معنای جدایی سیاستهای پولی از سیاستهای مالی در نظام اقتصادی کشور است که مدیریت پولی و ارزی را از حوزه تسلط مطلق دولت رها میکند و درنتیجه، دولت نمیتواند به میل خود و به هر میزانی که تشخیص میدهد به استقراض از بانک مرکزی و انتشار پول بهمنظور تأمین کسری بودجه روی آورد. در چنین نظامی، بانک مرکزی مسئول حفظ ارزش داخلی پول ملی از طریق مقابله با تورم تلقی میشود. 2- بررسی و تحقیق در مورد عملکرد اقتصادی کشورهایی که استقلال نهاد سیاستگذار پولی را بهعنوان یک رویکرد در حوزه سیاستگذاری پولی پذیرفتهاند، حاکی از نتایج مثبت در مهار تورم دارد و امروزه کنترل نرخ تورم در سطوح پایین به یک موضوع حلشده در اقتصادهای این کشورها تبدیل شده است. 3- در کشور ما دولتها همواره رفتاری دستوری نسبت به بانک مرکزی داشتهاند. بهعنوان نمونه طهماسب مظاهری، رئیس بانک مرکزی در دولت احمدینژاد در یک برنامه تلویزیونی میگوید: «باید کارهایی بر اساس دستور و خواست دولت انجام میدادیم که بر اساس مصالح مردم نبود؛ او خواسته بود تا غیرقانونی پول چاپ کنم و به برخی افراد، ارز دولتی بدهم که من این کار را انجام ندادم.» نمونه دیگر رفتار سیاستمداران با بانک مرکزی، در دولت یازدهم و دوازدهم قابلمشاهده است. با تصمیمات ارزی دولت در این مقاطع، 18 میلیارد دلار ارز در شرایط تحریمی، با قیمت 4200 تومان حراج شد و همچنین فشار بر بانک مرکزی برای بالا بردن پایه پولی کشور و چاپ پول در سال جاری نشان میدهد که بانک مرکزی کشورمان در حوزه سیاستهای پولی استقلال لازم را ندارد.
نکته راهبردی: اساسیترین و ریشهایترین مشکل اقتصادی ایران در سیاستگذاری پولی و مالی مربوط به عدم استقلال بانک مرکزی از دولت است. مشکل اقتصادی کشور طی سالهای 97 تاکنون و یا در سالهای 90 تا 92 مربوط به همین موضوع میشود که دولتها برای جبران کسری بودجه خود از بانک مرکزی استمداد جستهاند و یا با تغییر پایه پولی و ایجاد نوسانات در بازار ارز مشکلات خود را بهصورت مقطعی حل کردهاند! برای حل این مشکل باید مجلس استقلال بانک مرکزی از دولت را بهعنوان یک امر ثباتبخش در اقتصاد ایران بهصورت جدی دنبال کند.
▼گزارش روز
آخرین تیر دشمن
جمهوری اسلامی در حال عبور از یک جنگ ترکیبی، همهجانبه و بیسابقه در حوزههای اقتصادی و بیثباتسازی کشور است. در این جنگ، جنگ شناختی از همه مهمتر به نظر میرسد؛ زیرا دشمن به دنبال تصویرسازی غلط و منفی از واقعیات جمهوری اسلامی و موضوعات مرتبط با انقلاب است. میزان موفقیت دشمن در دو حوزه جنگ اقتصادی و بیثباتسازی کشور، بستگی به میزان موفقیت در جنگ شناختی دارد؛ ازاینرو باید مسئولان، رسانهها، جریانهای سیاسی و آحاد مردم، جنگ شناختی را جدی بگیرند.
گزاره خبری: 1- نمونه برجسته و اخیر جنگ شناختی را در عملیات روانی و جنگ نرمی که دشمن علیه برنامه همکاریهای راهبردی ۲۵ ساله میان ایران و چین به راه انداخت، میتوان دید. در این تهاجم دشمن تلاش کرد با بهرهگیری از ابزار رسانه و تمام تاکتیکها و تکنیکهای عملیات روانی، جمهوری اسلامی را نزد افکار عمومی، متهم به کشور فروشی و خاک فروشی کند. متأسفانه، برخی داخلیها هم با انگیزههای سیاسی و منافع حزبی و گروهی، پازل دشمن را تکمیل کردند. 2- از دیماه ۱۳۹۶ به این طرف، دشمنان نظام به این جمعبندی رسیدند که تنها راه متوقف کردن پیشرفتهای ایران در حوزههای گوناگون علمی، فناوری، صنعتی، دفاعی، نفوذ منطقهای و غیره، برهم زدن ثبات و آرامش داخلی کشور از طریق راهاندازی اغتشاش است و تابستان داغ هم کلیدواژهای برای راه انداختن این اغتشاشات در یک دوره زمانی بود. در سال ۱۳۹۷ هم موضوع تابستان داغ خیلی جدی مطرح شد و در آن زمان، حتی جان بولتون در نشست منافقین گفت: «با تابستان داغ، جمهوری اسلامی چهلساله نخواهد شد و شما با رفتن به تهران جشن پیروزی میگیرید.»
گزاره تحلیلی: تغییرات فرهنگی و اساساً راهبردهای جنگ شناختی، آرام و تدریجی رخ میدهند و در آن باورهای مردم توسط دشمن بمباران میشود. راه کاهش خسارات جنگ شناختی اتخاذ سیاستهای دقیق رسانهای و ارتقاء سواد رسانهای مخاطبان است. تقویت توان رسانهای با استفاده از تمام وسایل ارتباطجمعی جهت توفیق در این عرصه بسیار با اهمیت است. البته بهمنظور کاهش تأثیر منفی رسانههای دشمن بر روی مخاطبان، نیازمند عبور از شعارزدگی و درک ضرورت فراگیری سواد رسانهای از سوی مسئولان، رسانهها و مردم هستیم.
مداحی آنلاین - تا کجا سامان نیابیم و پریشانی کشیم - محمود کریمی.mp3
7.2M
⏯ #مناجات با #امام_زمان(عج)
🍃تا کجا سامان نیابیم و پریشانی کشیم
🍃تا به کی رنجوری شبهای طولانی کشیم
🎤حاج #محمودکریمی
#احکام_اسماء_متبرکه
✨تماس بدن با اسامی و نام های خداوند چه حکمی دارد؟
نظرمراجع تقلید دراین مورد👆
شرح درتصویر
🔴 #صمیمیتِ_ممنوع
💠گاهی بدون اینکه بدانید، رفتارهایی نشان میدهید که باعث ناراحتی همسرتان میشود مثل #صمیمیت بیش از حد با #جنس_مخالف.
💠شاید برایتان سرگرم کننده باشد که با اقوام یا همکارتان شوخی کنید و سر به سر آنها بگذارید، اما #افراط در این کار میتواند اثرات #منفی زیادی را بر رابطه عاطفیتان بگذارد.
💠 افراد متاهل باید #محدودیتها و خط قرمزهای اخلاقی وشرعی را بشناسند.
🆔 @khanevadeh_313
🌕
خــ♡ــدایا قــرار ده نفـــس مرا
#سپاسگـزار در برابر نعمت های
بســـیارت.
#حقــیقت این است در این دنــیا
همیشه ڪسی هست که آرزویـش
است جایش را باشما عوض ڪند
بخواهد مثل شما نفس بکشد مثل
شما راه برود شــبیه شما باشد در
جایـی ڪه شما زندگی می ڪنید
زندگـــــی ڪند...
آیا اخـــــیرا خـداوند را به خاطـر
خانواده، دوسـتان، سلامتــیتان و
فرصتهایی ڪه به شما داده است
#شـــــڪر ڪرده اید؟
هر شب قبل خوابیدن ده #نعمتی
ڪه داری را به یاد بـــیاور و بابت
داشـــتن آنها خــدا را شڪر ڪن.
🎤 #استاد_عالی✅
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
▼حرف روز
حاميان مشکوک!
دوم تيرماه بود که حساب توئيتري جمعيت امام علي(ع) خبر بازداشت «شارمين ميمندينژاد» مؤسس این جمعيت به همراه دو تن از اعضای هیئتمدیره را اعلام کرد. ابهامات در مورد عملکرد اين مؤسسه در طول سالهاي اخير آنقدر زياد بود که شايد خيليها انتظار چنين اقدامي را سالها پيش از دستگاه قضايي داشتند، اما بههرحال طبيعي بود که اين دستگيري با سؤالات و ابهاماتي همراه باشد و دستگاه قضايي پس از تشکيل دادگاه، نسبت به ابعاد آن اطلاع کامل خواهد داد. در اين ميان ديروز خبري توسط رسانههاي بيگانه منتشر شد که از انتشار بيانيهاي حمايتي از «ميمندينژاد» با امضای 500 نفر از اهالي فرهنگ حکايت ميکرد.
نکات تحليلي: 1- قصه اقدامات مشکوک با پوشش مؤسسات خيريه، موضوعي نيست که تازگي داشته باشد. از قرنها پيش آنهایی که مقاصد مشکوک و مبهم داشتهاند، يکي از بهترين شگردها برای دنبال کردن اهداف ناروای خود در يک جامعه را تأسیس مؤسساتی دانستند که بهظاهر امر مشغول به امر خدمترسانی به جامعه بوده است. 2- جاي تأسف است از اینکه در انتشار چنين نامههايي که با هدف فشار به دستگاه قضايي طراحي شده، شاهد بازي خوردن افرادي هستیم که تخصص و آگاهي خاصي در ميدان سياست و امنيت ندارند، اما معلوم نيست با کدام حجت عقلي در صف حمايت از مجرميني که پرونده آنان در دادگاه باز است، قرار گرفتهاند. بدون شک طراحان پشتصحنه اين نامهنگاریها البته افراد سياسي هستند که بهخوبی ميدانند چگونه بايد سادهلوحان عرصه هنر و فرهنگ را بازي دهند و از نامشان بهرهبرداری سياسي کنند. 3- بخش عمده از نامهايي که در نامه مذکور آمده، تعلق به افرادي دارد که سالها است در صف معارضين نظام اسلامي قرار داشته و پيشگام حمله به نظام اسلامي هستند. افرادي چون؛ بهمن فرمانآرا، جعفر پناهي، محمد رسولاف، اصغر فرهادي، ليلي گلستان و ... قرار گرفتن نام این افراد در پای یک نامه بهخوبی سیاسی بودن آن را آشکار میسازد. 4- جعلي بودن برخی امضاها ذیل نامه فوق نيز بهخوبی حکايت از اغراض پليد طراحان چنين نامههايي دارد. بهعنوان نمونه در پاي اين نامه اسم «کامران شيردل» مستندساز برجسته کشورمان به چشم ميخورد که وي ضمن تکذيب امضا اعلام کرد که «نه ميمندينژاد میشناسم، نه جمعيت امام علي».
نکات راهبردي: در برابر چنين فضاسازيهاي رسانهاي که با هدف مظلومنمایی، هم قصد دارد تا بر روند تصمیمگیریهای قضايي تأثیر بگذارد و هم وجهه نظام اسلامي را در سطح بینالمللی تخريب کرده و آن را متهم به زيرپاگذاشتن حقوق بشر کند، بايد هوشيار بود. دستگاه قضایی نیز نیازمند تسریع در اطلاعرسانی و آگاهسازی جامعه است تا شگرد رسانهای ضدانقلاب بیاثر گردد.
▼گزارش روز
توهم حمله
یکی از آخرین اقدامات تروریستی رژیم غاصب قدس، حمله به نزدیکی فرودگاهی در دمشق و به شهادت رساندن «علی کامل محسن» یکی از فرماندهان حزبالله بود. پیشازاین سید حسن نصرالله گفته بود: «چنانچه یکی از نیروهای حزبالله در سوریه و لبنان شهید شوند، ما اسرائیل را مسئول آن میدانیم و این حق ماست که در زمان و مکانی و به هر شیوهای که مناسب میبینیم به آن پاسخ دهیم»؛ از روزی که حزبالله بیانیه داد و بر گرفتن انتقام خون فرمانده مقاومت تأکید کرد، ترس از انتقام در موضعگیریهای مقامات رژیم غاصب مشاهده میشد.
گزارههای خبری:
رژیم صهیونیستی فوراً از طریق سازمان ملل پیامی برای نیروهای حزبالله فرستاد که قصدی در به شهادت رساندن «علی کامل محسن» نداشت. این رژیم همچنین نیروهای خود در مرز لبنان و منطقه اشغالی جولان در سوریه را به حالت آمادهباش درآورد؛ اما مهمترین اتفاق شب گذشته، خبر حمله حزبالله به مواضع رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان بود؛ که در پی انتشار این خبر، نتانیاهو سراسیمه هیئت دولت را ترک کرده و جلسه وزارت جنگ را در زیر زمین برگزار میکند. این در حالی است که تمام این اقدامات و جنجال رسانهای به راه افتاده، توهمی بیش نبود؛ حزبالله طی بیانیهای اعلام کرد: «هیچ عملیات نظامی و هیچ تبادل آتشی با رژیم صهیونیستی در مرز صورت نگرفت و هر آنچه اتفاق افتاده، صرفاً ناشی از ترس و وحشت ارتش رژیم صهیونیستی بود. مقاومت اسلامی بدون شک انتقام رزمنده شهید خود را خیلی زود خواهد گرفت.» چندی پیش نیز رسانههای صهیونیستی نتایج پژوهشی در مورد هراس اشغالگران از تهدیدهای سید مقاومت را منتشر کرده بودند که نشان میداد مردم اراضی اشغالی سخنان نصرالله را بیشتر از مقامات خود باور دارند.
گزاره تحلیلی: مقام معظم رهبری فرمودند: «اسرائیل ۲۵ سال آینده را نخواهد دید» و ترس و نگرانی مقامات صهیونیستی برای عمل انجام نگرفته از سوی جبهه مقاومت، خبر از تحقق این وعده در آینده نزدیک میدهد. در روزگاری که این رژیم در حال تجربه تابستان داغ و ناآرام از سوی افرادی است که خواهان استعفای نتانیاهو هستند، تهدید به انتقام از سوی حزبالله باعث توهم حمله و دستپاچگی در بین عالیترین مقامات این رژیم میشود؛ رژیمی که بهزودی هیچ راهی جز شنا کردن در دریا برای فرار از دست جبهه مقاومت نخواهد داشت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گاهی حضرت زهرا(س) میگند فلان گریه کن من کجاست؟
ماجرای شنیدنی رسول ترک از زبان "حجتالاسلام پناهیان"
🌹 توصیه های آیتالله #مجتبی_تهرانی ره در مورد اهمیت #شب_عرفه
🤲«فرصتی کوتاه برای جاماندگان و نیازمندان»
❤دعا در #شب_عرفه مقبول و مستجاب است
❤اعمال صالح برابر صدوهفتاد سال عبادت است
❤مقیّد باشید که امشب، مشغول غیر عبادت نباشید!
❤ دعا برای دیگران و پشت سر آنها
❤امشب را قدر بدانید!
یکی از آینه هایی که خداوند
برای پاکیزگی روح قرار داده است عرفه است
تو این شب و روز خودمون رو خوب توی این اینه نگاه کنیم ..🍃🌺
شب و روز عرفه
بهترین زمان برای شناخت خودمون و
تصمیم برای تغییر شیوه ی زندگیمونه...
از دست ندیمش.❗️
@ghasedak40