💢راز خوشبختى و نجات
#نهج_البلاغه
🌸بِهَا يَنْجَحُ الطَّالِبُ وَ يَنْجُو الْهَارِبُ وَ تُنَالُ الرَّغائِبُ
🔷در پرتو پرهیزکاری ،تلاشگران پیروز، پروا کنندگان از گناه رستگار، و به هر آرزویی می توان رسید.
📚 #خطبه ۲۳۰
بايكوت مانور اقتدارايران درسواحل خ توسط روزنامهاي كه امضاي كري راتضمين ميدانست/درشرايطي كه خبرهمكاريهاي تاريخي ايران و ونزوئلا و ورود نفتكشهاي حامل بنزين به سواحل كارائيب تيتر يك غالب روزنامههاي امروز بود،روزنامه «شرق» درصفحه نخست خودهيچ اشارهاي به اين رويداد مهم نداشتهاست/ بيتوجهي اين روزنامه به همكاري كشورهاي ضدآمريكايي درحالي است كه درجريان برجام، اين روزنامه با تيترهاي عجيبي چون «امضاي كري تضمين است» درجهت بزك توافق هستهاي تلاش ميكرد.
دور زدن تحريمها و همكاريهاي اقتصادي ايران با ونزوئلا در قالب اعزام نفتكشهاي حامل بنزين به اين كشور، امروز در روزنامههاي اصولگرا با تيترهاي «تحقير آمريكا در كارائيب»، «كاراكاس را ببوس»، «تحريمشكنها آمــــــــــــدند»، «دور زدن تحريمها بيخگوش آمريكا»، «اقتدار نفتكشها بيخ گوش امريكا»، «صداي پاي ايران در حياط خلوت آمريكا» و در روزنامههاي اصلاحطلب با عناويني چون «پيام روشن يك همكاري»، «آمريكا و بنبستي به نام برجام»، «شكست تحريم»، «پيام مقاومت به جهان» و «شكست تحريم تا آبهاي كارائيب» بازتاب يافت.
پیروزی در یک دوئل راهبردی
ورود نفتکشهای ایران به ونزوئلا به یک موج رسانهای پرمخاطب در جهان تبدیل شده است، این حرکت مقتدرانه جمهوری اسلامی دارای ابعاد متعددی است که بیان آن میتواند ما را به شناخت بیشتر قدرت جمهوری اسلامی در ابعاد فراسرزمینی متوجه سازد.
نکات تحلیلی: ۱- چند ماه قبل از حرکت این نفتکشها، مقام معظم رهبری در دیدار با فرماندهان سپاه (۱۰مهر ۹۸) خواهان توسعه جغرافیای مقاومت شدند و فرمودند: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقهی خودمان. این حدیث از معصوم (ع) است که آن کسانی که در خانه نشستند تا به آنها حمله بشود دچار ذلّت شدند. این جوری نباشد که یک چهاردیواری را انتخاب کنیم و دیگر کارمان به این نباشد که پشت این دیوار چه کسی است، چه تهدیدی وجود دارد. این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجبترین واجبات کشور هم لازمتر است.» 2- اعتبار یک قدرت زمانی معنا مییابد که بتواند از همپیمانان خود در شرایط دشوار حمایت کند. سابقه جمهوری اسلامی نشان داده است که چتر حمایتی خود را همواره در حمایت از جبهه مقاومت گشوده است و در سختترین شرایط که حیات سیاسی آن کشورها هم آنها را تنها نگذاشته است، نگاهی به مشکلات امنیتی کشورهای عراق، سوریه، یمن، فلسطین حاکی از این است که در ۸۰ درصد از موارد، تنها ایران حامی حاکمیت آن کشورها بوده و در این مسیر با تکلیف وارد شده است ولی با امید و توکل به خدا همین حمایتها نتایج شیرینی را تاکنون به دنبال داشته است. 3- برخی از رسانههای بینالمللی این حرکت ایران با آمریکا را یک دوئل استراتژیک برای مشخص شدن یک ابرقدرت نامیدهاند و با توجه به شکستهای آمریکا از ایران در ماههای گذشته این پیشبینی را هم کرده بودند که جمهوری اسلامی نفتکشهای خود را به مقصد میرساند و آمریکا علیرغم تهدیدات نمیتواند کمترین تحرکی علیه ایران داشته باشد. این نگاه مثبت به قدرت جمهوری اسلامی ایران ناشی از واقعیتهایی است که قبلاً در روی زمین به اثبات رسیده است.
نکته راهبردی: در کنار این عملیات پیروزمندانه، جای خالی روایتگری مستند و حرفهای با استفاده از رسانههای جدید احساس میشود. اگر ما در کنار کارکنان خدوم این نفتکشها، گروههای مستندسازی داشتیم که هر روز تصاویر زنده از این پیروزیها را به افکار عمومی نشان میدادند، ابعاد شیرین این موضوع و شکست دشمنان بیشتر عیان میشد.
عزت و اقتدار در مواجهه با دشمن
سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بر سه اصل عزت، حکمت و مصلحت استوار است. رفتار جمهوری اسلامی ایران با آمریکا در موضوع نفتکشهای حامل بنزین به ونزوئلا عزت و اقتدار ایران را هم در مقابل چشم مردم دنیا نشان داد و هم الگوی مقابله با آمریکا را به جهانیان عرضه کرد.
گزارههای خبری: 1- جان بولتون، چهره ضدایرانی و مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید در توئیتی نوشت: «انتقال بنزین ایران جهت کمکرسانی به دولت «مادورو» برای ایالاتمتحده خطرناک است.» 2- خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی نوشت: «نفتکشهای حامل سوخت که از ایران عازم ونزوئلا شده است، تحریمهای آمریکا را درهم شکست.» 3- رئیسجمهور کوبا در صفحه توئیتر خود نوشت: «نخستین نفتکش ایرانی با شکستن تحریمهای غیرقانونی و ناعادلانه به ونزوئلا رسید. وی در ادامه، هشتگ «زنده باد همبستگی» را برجسته کرده است.» 4- "وفیقه ابراهیم" مدیر سایت اسپانیولی زبان المیادین اظهار داشت: «ورود نفتکشهای ایران به ونزوئلا، گزینههای دولت آمریکا را در تنگنا قرار میدهد و به محاصره آمریکا علیه مردم ونزوئلا پایان میدهد.» 5- روزنامه الکترونیکی «رأی الیوم» نیز این اقدام ایران را ستود و گزارش داد: «دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا احساس فرد شکستخورده خوارشده را دارد.»
گزارههای راهبردی: 1- گزارههای خبری فراوانی از داخل و خارج آمریکا یافت میشود که ایران با فروش تهاتری عزتمندانه بنزین به ونزوئلا نهتنها بخشی از مشکلات اقتصادی خود را در اوج تحریمها حل کرده است؛ بلکه از آن مهمتر، به الگویی برای مقابله با سیاستهای استکباری آمریکا تبدیل شده است. درحالیکه عربستان سعودی با سرخم کردن در مقابل خواستههای آمریکا به گاو شیرده تعبیر میشود، ملتهای دنیا با افتخار ایران را تحسین میکنند. 2- برخی کشورهای دیگر ازجمله ارمنستان خواهان تهاتر کالایی با ایران شده است. ویژگی مهم معاملات تهاتری این است که پولی بین دو کشور جابجا نمیشود و تمام سیاستهای تحریمی دشمن مانند محدودیت تراکنش مالی در سوئیفت، مقررات FATF و امثال آن کارایی خود را از دست میدهند. 3- ایران در حالی اقدام به فروش و انتقال بنزین و برخی دیگر از محصولات شیمیایی به ونزوئلا نمود که به اعتراف رسانههای امریکایی، این کشور در شدیدترین فشارهای اقتصادی ناشی از تحریم قرار دارد. در سیاست خارجی ایران کمک به مستضعفین و در سیاست خارجی آمریکا فشار بر مستضعفین برجسته است. تضاد این دو سیاست باعث شده است که ایران به الگویی مقتدر برای ملتهای مستضعف دنیا مانند ونزوئلا، یمن و ... تبدیل شود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ مهمترین نکته برای داشتن یک خانواده خوب
🔷 چرا خوب شوهرداری کردن برای خانمها حکم جهاد دارد؟ 🤔
کلیپ دیدنی👌
استاد پناهیان
🌺 @IslamlifeStyles
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
✅🔰تنها راه در پیش پای ملّت ایران عبارت است از قوی شدن؛ باید تلاش کنیم قوی بشویم
[سوره إبراهيم (14): آيه 5]
وَ لَقَدْ أَرْسَلْنا مُوسى بِآياتِنا أَنْ أَخْرِجْ قَوْمَكَ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّورِ وَ ذَكِّرْهُمْ بِأَيَّامِ اللَّهِ إِنَّ فِي ذلِكَ لَآياتٍ لِكُلِّ صَبَّارٍ شَكُورٍ (5)
همانا موسى را همراه معجزاتى (به سوى مردم) فرستاديم (و به او گفتيم:) قومت را از تاريكىها به سوى نور خارج ساز و روزهاى (نزول قهر يا لطف) خدا را به آنان يادآورى كن، همانا در اين (يادآورى) براى كسانى كه صبر و مقاومت و سپاس فراوان داشته باشند نشانههايى از قدرت الهى است.
✳️🔰امام خامنه ای نماز جمعه تهران ۱۳۹۸/۱۰/۲۷
میفرماید که وَ لَقَد أَرسَلنا موسىٰ بِآیاتِنا أَن أَخرِج قَومَکَ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النّورِ وَ ذَکِّرهُم بِأَیّامِ اللَّهِ؛ توصیه میکند، دستور میدهد حضرت موسیٰ را که «ذَکِّرهُم بِأَیّامِ الله». دو احتمال در معنای «ذَکِّرهُم بِاَیّامِ الله» هست که در مقصودی که ما از این آیه داریم فرقی نمیکند. یک احتمال این است که منظور این است که ایّامالله را به یاد آنها بیاور؛ یک احتمال هم اینکه مقصود این است که به وسیلهی ایّامالله خدا را، دین را، قیامت را به یاد آنها بیاور. اهمّیّت ایّامالله در اینجا معلوم میشود که موسی پیامبر عظیمالشأن الهی مأمور است که ایّامالله را به یاد مردم بیاورد.
بعد میفرماید: إِنَّ فی ذلِکَ لَآیاتٍ لِکُلِّ صَبّارٍ شَکورٍ. ایّامالله آیهاند، نشانهاند، دلیل راهند. برای چه کسانی؟ برای کسانی که این دو صفت را دارند: صبّارند و شکورند. صبّار یعنی کسی که سر تا پا استقامت و صبر است، یکسره اهل صبر و استقامت، شکور یعنی آن کسی که نعمت را میشناسد و شکرگزاری میکند که حالا دربارهی این شکرگزاری من عرایضی خواهم کرد.
بعد در آیهی بعد میفرماید که حضرت موسی این دستور را عمل کرد: وَ إِذ قالَ مُوسی لِقَومِهِ اذکُرُوا نِعمَةَ اللَّهِ عَلَیکُم إِذ أَنجاکُم مِن آلِ فِرعَونَ؛ به یاد آنها آورد نجاتشان از دست فرعون را، فرعونیان را، از دست قدرت فائقه و غالب ستمگر را که چطور شما را نجات داد؛ این از ایّامالله است یکی از نمونههای ایّامالله این است؛ إِذ أَنجاکُم مِن آلِ فِرعَونَ. پس این [روز] یکی از ایّامالله شد؛ آن وقتی که جوامع و انسانها و اقوام از دست قدرتهای ستمگر نجات پیدا میکنند.
بعد دنبالهی این ندای عمومی پروردگار است، صدای بلند خدا است: وَ إِذ تَأَذَّنَ رَبُّکُم، «تأذّن» یعنی با صدای بلند خدای متعال به همه اعلان میکند که لَئِن شَکَـرتُم لَاَزیدَنَّکُم؛ اگر شکرگزاری کردید، ما آن نعمتی را که به شما دادیم این را روزبهروز افزایش خواهیم داد، زیاد میکنیم؛ وَ لَئِن کَفَرتُم إِنَّ عَذابی لَشَدید؛ امّا اگر کفران نعمت کردید، وظایف شکر را به جا نیاوردید، آن وقت آنجا عذاب الهی است، مشکلات فراوانی است که برای شما پیش خواهد آمد. بعد در آیهی بعد هم نتیجهی کلّی از این مطالب را میفرماید که: وَ قالَ مُوسی إِن تَکفُرُوا أَنتُم وَ مَن فِی الأَرضِ جَمیعاً فَإِنَّ اللَّهَ لَغَنِیٌّ حَمیداین که ما میگوییم شکرگزار باشید، این که میگوییم مراقب نعمت خدا باشید، نعمت خدا را از یاد نبرید، این برای خود شما است وَالّا خدای متعال بینیاز است.
آدمايى كه احساساتشون رو
راحت و صادقانه و بدون
سانسور نشون ميدن،
نه ضعيفن، نه احمق و نه
ساده لوح!!
بلكه اونقدر قوى و واقعی
هستند كه به نقاب روى
صورتشون احتياج ندارند و
به جای پنهان کردن
حرفها یا نقش بازی کردن
راحت احساسشون رو بیان میکنن
#نهج_البلاغه
💠«اى بندگان خدا! هم اکنون که ريسمان مرگ بر گلوى شما نيفتاده و روح (براى بدست آوردن کمالات) آزاد است، و بدنها راحت، و مى توانيد با کمک يکديگر مشکلات را حل کنيد، و هنوز مهلتى داريد، و فرصت براى تصميم گرفتن باقى است و راه توبه و بازگشت از گناه باز است (از اين فرصت هاى گرانبها استفاده کنيد.) پيش از آنکه در سختى و تنگنا و ترس و نابودى قرار گيريد و پيش از فرا رسيدن مرگى که در انتظار است و قبل از آنکه دست قدرت خداوند قوىّ مقتدر، شما را بگيرد.
📚 #خطبه ۸۳
از سوریه تا ونزوئلا /ایران، متحدان خود را تنها نمیگذارد
«ایران همپیمانان خود را رها نمیکند، خواه در سوریه باشند و خواه در آمریکای جنوبی. این کشور ممکن نیست ونزوئلایی را فراموش کند که علیه تحریمهای آمریکا ایستاد. علاوه بر اینکه هوگو چاوز، رئیس جمهور اسبق ونزوئلا، در اوج اختلاف با آمریکا، به تهران سفر کرد.»
روزنامه فرامنطقهای رأیالیوم ضمن انتشار تحلیل فوق، نوشت: مسئولان ایرانی تصمیم به ارسال 5 نفتکش بزرگ حامل بنزین را برای کمک به همپیمان مستحکم خود، رئیسجمهور ونزوئلا، نیکولاس مادورو گرفتند، که کشورش از کمبود شدید این ماده ضروری به دلیل تحریمهای آمریکا و تعطیلی پالایشگاه «کاردون»، رنج میبرد.
دولت ترامپ 4 جنگنده آمریکایی را به منطقه فرستاد، تا از دیگر جنگندههایش پشتیبانی کنند و این مهم، هنگامی اتفاق افتاد که ترامپ از ممانعت از خالی شدن محموله بنزین نفتکشهای ایرانی در بنادر ونزوئلا- ولو اینکه مجبور به استفاده از قدرت شود- خبر داد.
این نخستین بار نیست که ایران به کمک ونزوئلا میشتابد.
در صورت وقوع درگیری در دریای کارائیب (در نزدیکی سواحل ونزوئلا)، ایران عملیات انتقامجویانه علیه کشتیهای آمریکایی حاضر در منطقه خلیجفارس را انجام میدهد.
در صورتی که نفتکشهای آن در سواحل ونزوئلا مورد تعرض آمریکا قرار گیرد، هرگز در توقیف کشتیهای آمریکایی تردید نمیکند.
ایران همپیمانان خود را رها نمیکند، خواه در سوریه باشند و خواه در آمریکای جنوبی. این کشور ممکن نیست ونزوئلایی را فراموش کند که علیه تحریمهای آمریکا ایستاد.
بزرگترین هنر ما در زندگی"خودسازی"است
اگرباورکنیم که سرشارازاستعدادو توانایی هستیم واگربه این نتیجه رسیدیم که"معمار سرنوشت خویش"هستیم درجهت خودسازی خود قدم برداریم آنگاه جهان پر میشود از انسانهای خودساخته و خود بخود شکوفا میشود ...
▼حرف روز
جهاد در عرصه دیپلماسی
دیپلماسی یکی از عرصههای مهم تأمین مطلوب، بهینه و حداکثری منافع ملی، منطقهای و بینالمللی است. ازاینرو در شرایط حساس کنونی، دیپلماسی و عرصه سیاست خارجی ازجمله عرصههای مهمی است که فعالیت در آن باید آمیخته با مدیریت و تلاش جهادی باشد؛ موضوعی که میتوان آن را «دیپلماسی جهادی» نام نهاد.
نکته تحلیلی: دیپلماسی جهادی را میتوان آمیزهای از «دیپلماسی» و «جهاد» دانست. دیپلماسی جهادی برخوردار از مبنایی اسلامی و ارزشی است و میتوان گفت یک دیپلمات مسلمان که یک مدیر و کارگزار در حوزه سیاست خارجی نیز محسوب میشود، با در نظر گرفتن ابعاد دینی و ایمانی، به دیپلماسی صبغه توحیدی میبخشد. برای همین است که آثار و دستاوردهایی که از دیپلماسی جهادی حاصل میشود با آنچه از دیپلماسی به معنای متعارف و غربی و دانشگاهی آن به دست میآید، برجستهتر و عمیقتر و مطلوبتر است. بهعنوان نمونه میتوان مؤلفههای زیر را بخشی از دستاوردهای دیپلماسی جهادی برشمرد که به لطف حضور نهادها و نیروهای اصیلِ انقلابی و مؤمن در حوزه سیاست خارجی، ازجمله نیروی قدس سپاه و در زمان فرماندهی سپهبد شهید سلیمانی تحت تدابیر داهیانه و حکیمانه امام خامنهای (مدظلهالعالی) تحقق یافته است: جایگاه برتر ایران از نظر قدرت و اقتدار در سطح منطقه، تنزل جایگاه رژیم صهیونیستی و آمریکا و افول کارکردهای منطقهای این دو، نابودی موجودیت تروریستیترین دولت در شرف تأسیس در جهان یعنی داعش، تعمیق دامنه جبهه مقاومت اسلامی تا شمال آفریقا و آمریکای لاتین، دورسازی تهدیدات و ایجاد نظم پایدار به نفع جمهوری اسلامی و تبدیل تهدیدات منطقهای و بینالمللی به فرصتهای منحصربهفرد.
نکته راهبردی: دیپلماسی جهادی عاری از عناصری به نام عقبنشینی، مذاکره و یا سازش بر سر اصول، معادلهای به نام برد– برد یا برد– باخت در سیاست خارجی است؛ چراکه در دیپلماسی جهادی، جبهه نبرد، نبرد بین حق و باطل انگاشته میشود که در آن برای باطل بُردی نباید متصور بود. اینکه امروز نفتکشهای جمهوری اسلامی، 14 هزار کیلومتر دورتر از مرزهای ایران و در حیاطخلوت آمریکا یعنی آمریکای لاتین و در کشور ونزوئلا که حدود دو هزار کیلومتر مرز زمینی با ایالت فلوریدای آمریکا دارد، مانور قدرت و اقتدار میدهند، به لطف مدیران و استراتژیستهایی است که تاروپودشان با گفتمان مقاومت عجین شده، پرچم مقاومت به دوش گرفته و در عرصه دیپلماسی به معنای واقعی کلمه جهاد میکنند.
▼ اخبار
اصلاحطلبان به دنبال کاندیدای اجارهای!
الیاس حضرتی، قائممقام حزب اعتماد ملی اخیراً در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه «آیا اصلاحطلبان برای انتخابات ۱۴۰۰ باز هم به سراغ کاندیدای اجارهای میروند یا خیر؟» گفته است: «البته کاندیدای اجارهای کلمه خوبی نیست. امروز، هم آقای لاریجانی و هم آقای روحانی اصلاحطلب هستند و هر دوی آنها از گفتمان اصولگرایی عبور کردهاند. بهطورکلی یکی از افتخارات ما اصلاحطلبان این است که شخصیتهای اصولگرا را به شکلی محترمانه از اصولگرایی عبور داده و به اصلاحطلبی سوق دادهایم که این مسئله تنها محدود به آقای روحانی و آقای لاریجانی نیز نمیشود و در گذشته نیز آقای ناطق نوری چنین وضعیتی داشته است.» رفتار فریبکارانه افراطیون مدعی اصلاحات با لاریجانی در حالی است که آنها هنگام تصدی ریاست صداوسیما توسط لاریجانی، شعار میدادند سیمای لاریجانی تعطیل باید گردد. محمد عطریانفر عضو حزب کارگزاران نیز پیشازاین گفته بود: «درباره آقای لاریجانی باید این را هم در نظر داشت که شرایط او نسبت به سال ۸۴ در کل فرق کرده است؛ بههرحال تجربه سه دوره ریاست مجلس کافی است تا او به عنوان یکی از نامزدهای اصلی و شاخص انتخابات ۱۴۰۰ مطرح شود.»
14 هزار کیلومتر بدون مزاحم
کاپیتان نفتکش «فورچون» که اولین شناور از ناوگان ۵ فروندی وارد شده به بندر «ال پاتیا» است، با اشاره به حضور معاون رئیسجمهور، وزیر انرژی و وزیر دفاع ونزوئلا در بندر «ال پالیتا» برای استقبال از ورود نفتکش فورچون به این بندر، خاطرنشان ساخت: «بنده و همکارانم که در طول این سفر زحمات زیادی را متقبل شدند، بسیار خوشحال هستیم که توانستیم با تحویل محموله به کشور مقصد، به وظیفه حرفهای خود به صورت کامل عمل کنیم.» وی افزود: «در طول مسیر حدود ۱۴۰۰۰ کیلومتری طی شده تمام سیستمهای ارسال سیگنال ردیابی مانند همیشه روشن بوده و عملیات دریانوردی در شرایط کاملاً طبیعی و انجام شده است.» او تأکید کرد: «موفقیتآمیز بودن این عملیات نشاندهنده آن است که قواعد، مقررات و معاهدات بینالمللی، ازجمله آزادی دریانوردی و حق تجارت آزاد بین کشورها بر اهداف سیاسی ارجحیت دارد و این موضوع برای ما دریانوردان که بر اجرای وظیفه حرفهای خود تأکید داریم، بسیار مهم است.»
پیشنهادهای حاج قاسم به کارگردانان مطرح کشور
محمد حیدریان رئیس سابق سازمان سینمایی درباره جلسه خاصی که چند تن از کارگردانان با حاج قاسم سلیمانی داشتند؛ میگوید: «ترتیب برگزاری جلسه را خود حاج قاسم داد و ما چند نفری خدمتشان رسیدیم. بعدازآن جلسه ایشان تلاشش را متوقف نکرد. شرایط را برای هر کس که ابراز علاقه اندکی میکرد فراهم میکرد که به سوریه برود و از نزدیک ببیند، شاید جرقهای در ذهن آن فرد ایجاد شود. از مهمترین دلایل شکلدهی آن جلسه، طرح این پیشنهاد حاج قاسم بود که مجمع بینالمللی کارگردانان جهان اسلام را شکل بدهیم. او از کارگردانان شاخص سینمای ایران دعوت کرده بود که آنها شروعکننده این حرکت بشوند.» وی در ادامه گفت: «البته این تشویقها و تلاشها محدود به این اتفاقات نبود، من شاهد بودم که ایشان برای دوران انقلاب و دفاع مقدس هم همین حرص خوردن را داشت. مثلاً برای اینکه از فرماندهان دفاع مقدس فیلم ساخته شود خیلی تلاش میکرد. از فیلمهایی که برای شهید «حسن باقری» و «حاج احمد متوسلیان» ساخته شده بود خیلی خوشحال بود و همچنین فیلمی که برای آن بیستوسه نفر رزمنده نوجوان ساخته شده بود و یکی از علایقش که چند باری گفته بود این بود که ای کاش یک فیلم برای شهید مهدی زینالدین ساخته میشد.»
🔰قاصدک🔰
🔹قبل از #عین_الاسد: نفت کش اجاره ای ، پرچم بیگانه، جی پی اس خاموش، مقصد بیخ گوش خودمون،
🔺نتیجه شد افتادن به دست انگلیس
🔹بعد از #عین_الاسد:
نفتکش خودمون، پرچم خودمون، جی پی اس روشن، اعلام رسمی، مقصد بیخ گوش آمریکا
🔺نتیجه شد رسیدن به مقصد و ۹تن شمش طلا.
👈آمریکا فقط زبان موشک را میفهمد.
@ghasedak40