رهبری و منطق مواجهه با چهرههای سیاسی
مطالعه کامل متن زیر، منطق و نحوه مواجهه رهبر حکیم انقلاب اسلامی با عناصر و چهرههای سیاسی را برای ما مشخص میسازد. فرمایشات حضرت آقا در این زمینه، به مانند سایر بيانات معظمله،حقیقتا فوق العاده و راهگشا به حساب میآید. مطالعه و تأمل در این بيانات و در نهایت در نظر داشتن منطق آن مباحث در تحلیل و کنش گری سیاسی برای همه کارشناسان و تحلیل گران اجتماعی و سیاسی ضرورت دارد.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
هدایت شده از Ghazanfari
بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار نمایندگان فراکسیون انقلاب + بازخوانی نامه فراکسیون انقلاب خطاب به معظم له - مشرق نیوز
https://www.mashreghnews.ir/news/74552/%D8%A8%DB%8C%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%AA-%D8%B1%D9%87%D8%A8%D8%B1-%D9%85%D8%B9%D8%B8%D9%85-%D8%A7%D9%86%D9%82%D9%84%D8%A7%D8%A8-%D8%AF%D8%B1-%D8%AF%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D9%81%D8%B1%D8%A7%DA%A9%D8%B3%DB%8C%D9%88%D9%86-%D8%A7%D9%86%D9%82%D9%84%D8%A7%D8%A8
عزیز غضنفری
نمایی از اقدام قریبالوقوع آمریکا آمریکاییها در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در دوگانه حساس و سرنو
🔺ارزیابی حمله نظامی آمریکا
پیشبینی رفتار یک بازیگر سیاسی مانند آمریکا با تجربیات فراوانی که از رفتار و عمل آن دولت در ذهنها نقش بسته،کار دشواری به نظر نمیرسد. حال که حملات آمریکا به مناطقی در مرز عراق و سوریه انجام شد یادآوری مجدد چند نکته حائز اهمیت است:
_گفته شد که حمله آمریکا به دلائل گوناگون مخصوصا دلائل سیاست و رقابت داخلی در آمریکا، قریبالوقوع و اجتنابناپذیر است؛
_بیان شد که آمریکا در برابر دو گزينه آغاز جنگ وسیع و گسترده و نیز سکوت و عدم پاسخگویی، گزينه میانه را که پاسخ محدود و گذرا خواهد بود، برمیگزیند؛
_در متن آورده شد که حمله قریبالوقوع آمریکا در نوع خود در مقایسه با حملات پیشین آمریکاییها در عراق و سوریه تفاوت چندانی نخواهد داشت، اما این حمله بشدت در فضای رسانهای و عملیات روانی ضریب خواهد خورد. کافیست امپراتوری رسانهای وابسته به غرب ظرف دیشب تاکنون را مرور کنید تا دامنه و شدت پیوست رسانهای این حملات معین گردد. گاه انسان فکر میکند، آمریکا به عراق و سوریه حمله کرده تا خوراک رسانههایشان فراهم شود؛
_گفته شد به نیروهای ایرانی تلفاتی وارد نخواهد شد، تا بتوانند فضای تبلیغاتی پس از حملات را مدیریت کنند و حداکثر بهره سیاسی را در داخل و خارج از آمریکا ببرند. هر چند بایدن رئیس جمهور آمریکا در بیانیه خود در راستای فضاسازیهای تبلیغاتی از حمله به پایگاههای سپاه پاسداران سخن گفت و حتی برخی رسانهها از شهادت برخی نیروهای نظامی ایرانی نام بردند، اما هیچ کدام از این خبرسازیها، نسبتی با واقعیت ندارد.
در انتهای متن پیشین بیان شد که دست آمریکاییها در منطقه زیر تیغ گروههای مقاومت است. آنها نه اینکه نخواهند، بلکه نمیتوانند پروژه بنیادین علیه جبهه مقاومت ترتیب دهند و به اجرا بگذارند. واقعیت صحنه و میدان تحولات جاری منطقه گویای آن است که امکانات و مقدورات جبهه مقاومت برای تنظیم و کنترل رفتار مستکبرانه آمریکا، متناسب، فراوان و در سطح منطقه منتشر و گسترش پیدا کرده است؛ این یعنی آمریکاییها یقینا از ایجاد ترتیبات امنیتی مورد نظر خود در منطقه غرب آسیا ناتوان خواهند بود. همه باید باور کنند که بازیگر تعیینکننده و سرنوشتساز غرب آسیا جبهه مقاومت است.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
💢۲۲ بهمن و ریلگذاری جدید
🔸مسئله اساسی و پرتکراری که این روزها مطرح میشود، این است که آیا رویکردهای دوران پهلوی در بخشهای گوناگون سیاست داخلی، سیاست خارجی، اقتصادی، امنیتی و نظامی و فرهنگی میتوانست جامعه ایرانی را در مسیر توسعه پایدار و مستمر قرار دهد یا خیر؟ معمولاً این نکته مطرح میشود که اگر حکومت پهلوی هم مانده بود، ایران لاجرم به سمت پیشرفت و توسعه حرکت میکرد! همچنین مسئله دیگر آن است که انقلاب اسلامی در خصوص جهتگیریها و رویکردهای یادشده چه تفاوتی با دوران پهلوی دارد؟
🔸سخن اساسی در اینجا آن است که اگر کشوری رویکردش در حوزه امنیت به جای استحکام مؤلفههای درونی امنیت، در فکر تعریف کردن خود در ذیل ابرقدرتها باشد، چنین نظامی قادر نیست امنیت پایدار و مطلوب را برای ملت خود به ارمغان آورد؛ اگر یک نظام سیاسی در عرصه سیاست داخلی، رویکرد سرکوب و مشت آهنین را در پیش گیرد و اعتقادی به آزادیهای سیاسی و حق تعیین سرنوشت برای مردم خود نداشته باشد، دچار فقدان مقبولیت و پایگاه مردمی خواهد شد؛ اگر یک حکومت در زمینه سیاست خارجی رویکرد تابع قدرتهای بزرگ بودن را ایده خود بداند و منطبق با منافع ملی نتواند تصمیم بگیرد، در بزنگاهها حتما گرفتار و تنها خواهد شد؛ اگر دولتی در عرصه فرهنگ و اقتصاد به جای الگوهای بومی و ملی، در فکر نسخهها و تجویزهای وارداتی و تقلیدی باشد، فرهنگ و اقتصاد آن، رنگ ارتقا و پیشرفت به خود نخواهد دید.
🔸بنابراین، رویکردهایی که ایران پیش از انقلاب در زمینه سیاست داخلی و خارجی، الگوی امنیت و مدل توسعه اقتصادی و فرهنگ در پیش گرفته بود و نقشی که برای ایران در نظام تقسیم کار جهانی تعریف کرده بودند، هیچ گاه نمیتوانست ایران را از حیث رویکردها در مسیر پیشرفت و توسعه واقعی، عمیق، پایدار و مستمر قرار دهد و از قضا آن رویکردها کاملاً ضد توسعه عمل میکرد.
🔸نکته مهم در اینجا آن است که اصل پدیده انقلاب اسلامی نقطهای بود که زنجیرهای اسارت و توقف را از دست و پای ملت ایران زدود و راه را برای پیشرفت باز کرد؛رویکردهای انقلاب اسلامی در همه عرصههای یاد شده، منطبق با اصول و قواعدی است که یک نظام سیاسی برای پیشرفت خود به آن محتاج است؛ هر چند در اینکه این رویکردها تا چه اندازه به اقدام و عمل تبدیل شده است، ممکن است محل اختلاف باشد؛ اما در این نقطه اشتراک نظر تقریباً فراگیر است که انقلاب اسلامی یک مسیر روشن و تاریخی را پیش روی ملت ایران برای پیمودن راه پیشرفت و رسیدن به آرمانهایش هموار کرده است.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
#امام_خمینی:
من با جرأت مدعی هستم که ملت ایران و توده میلیونی آن در عصر حاضر بهتر از ملت حجاز در عهد رسول الله - صلی الله علیه و آله - و کوفه و عراق در عهد امیرالمؤمنین و حسین بن علی - صلوات الله و سلامه علیهم - میباشند.
#۲۲_بهمن
@ghazanfari58
🔸راز تبدیل شدن به مسیح کردستان
🔻شاید نقطه اوج فیلم غریب آنجایی بود که شهید محمد بروجردی نه به عوامل خونریزِ تجزیه طلب، بلکه به یکی از همرزمانش متعرض شد و با او به شدت تمام برخورد کرد. در آن سکانس همرزم شهید بروجردی یکی از عوامل تجزیه طلب که دستش به خون مردم کرد آلوده شده را میخواهد اعدام کند، اما در حین اجرای حکم که جمعی نیز اين صحنه را تماشا میکنند به او لگد شدیدی میزند! شهید بروجردی با دیدن این صحنه عصبانی شدند و از آن فرد که تا چند لحظه دیگر قرار است اعدام شود خواستند تا در جلوی جمع با نفر همرزمش _که به عنصر تجزیهطلب لگد زده بود_ مقابله به مثل کند. او در همین جا به همراهانش گفت "بجنگید اما تخم کینه را نکارید" و سپس دستور داد تا همرزمش را به بازداشتگاه ببرند. رفتارهای شهید بروجردی اینگونه بود که او را مسیح کردستان و محبوب دل و جان مردم آن سامان و بلکه همه مردم ایران ساخته است. این موضوع در عرصه اجتماعی و سیاسی نیز اهمیت مضاعف دارد؛ هر چند در نگاه اول یک تعارض به نظر میآید، اما شدنی است و فهم آن برای کسانی که به یکپارچگی جامعه میاندیشند ضرورت بیشتری دارد و آن این است که کنشگری و دفاع از یک فکر و باور و نباید به قیمت پراکندن نفرت و دشمنی توأم شود.
🔻کسی را در حد و اندازه شهید سلیمانی سراغ نداریم که در دفاع نظامی و سیاسی از انقلاب و نظام و رهبری اهل رشادت و صراحت باشد، اما عجیب که اینهمه دلها را شیفته خود ساخته است. علت اصلی را نیز باید در این نکته فهم کرد که او در عین حال که وسط میدان دفاع همه جانبه بود اما هیچ گاه مروج کینهورزی و پراکندن نفرت نبود. این عارضه اما افراد زیادی که در صحنه کار سیاسی و اجتماعی کشور هستند را درگیر خود ساخته است. اختصاصی به چپ و راست و اصولگرا و اصلاحطلب هم ندارد. مثلا وقتی یادداشتهای مهدی نصیری مخصوصا یکی از یادداشتهای اخیر او که عنوانش است "خدا آواره تان کند که ملتی را آواره کردهاید" را میخوانیم بشدت مملو از انتشار کینه و نفرت است. باید به امثال نصیری گفت که روش نقد و مخالفت را عقلانی و دلسوزانه در پیش بگیرید، اما چرا به جای آنکه در سطح جامعه آگاهی تولید کنید، تعصب، نفرت، کینه و عداوت را بین لایههای گوناگون مردم پراکنده میسازید!
🔻همین آقای نصیری که امروز به سمت دیگری چپ کرده و نفرت را در جامعه منتشر میسازد روزگاری در گذشته در جناح راست بدین روش و مبنا فعالیتهای سیاسی خود را طراحی کرده بود. از یکی از مدیران روزنامه کیهان در دهه ۷۰ شنیدم که مهدی نصیری بر خلاف نظر مشورتی جمع، در یک ماجرایی با بی اخلاقی و بی انصافی آبروی یک چهره سیاسی را با انتشار یک متن و خبر که اصل قضیه واقعیت هم نداشت به باد میدهد. رفتارهای امروز نصیری نتیجه و عاقبت آن افراط هاست. آن روز به شکلی در جامعه نفرت پراکنی میکرد و امروز به گونهای دیگر تخم کینه و عداوت را در سطح جامعه منتشر میسازد. باید مرام و منش شهید بروجردی و مکتب شهید سلیمانی را شناخت و در کار فکری و اجتماعی الگو قرار داد تا به زیباترین شکل ممکن دفاع عقلانی از فکر و عقیده با محبوبیت و آرامش اجتماعی در کنار هم آراسته شود. نتیجه قهری این حالت ساخت جامعهای منسجم و آرامبخش بر اساس آگاهی و عقلانیت است.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
▪️معانی انتخابات
🔸شاید یک پرسش پر تکرار این روزها این باشد که چرا باید در انتخابات شرکت کنیم؟ معمولا کسانیکه این سؤال را مطرح میکنند، پاسخهایی نیز برای این پرسش خود در اختیار دارند. مثلا میپرسند با مشکلات معیشتی که در کار مردم پدید آمده دیگر دل و دماغی برای شرکت در انتخابات باقی نمانده است. البته پاسخهایی دیگر نیز در مقابل این سؤال که چرا باید در انتخابات شرکت کنیم، قرار میگیرد که کم و بیش برای همگان آشکار است.
🔸واقعیت اما این است که درباره انتخابات یک نگاه حداکثری و راهبردی وجود دارد و یک رویکرد حداقلی و تقلیل گرایانه. هر چند به طور طبیعی نتیجه برگزاری هر انتخابات، پیروزی یک جریان سیاسی و ناکامی جریانی دیگر است؛ اما این رویکرد همان نگاه تقلیل گرایانه است. پدید آمدن رقابتهای جدی بین جریانها و سلایق سیاسی یقینا هم در افزایش رقابت سیاسی تأثیر دارد و هم در آگاهی بخشیدن به جامعه برای آنکه بتوانند دست به انتخاب و گزینش صحیح بزنند؛ اما این همه ماجرا نیست.
🔸اما از آن سو باید اعتراف کرد که تاکنون بدرستی درباره اهمیت مشارکت مردم در انتخابات از حیث راهبردی روایتهایی واقعی و اطمینانبخش بیان نشده است. برخی مفاهیم سیاسی هستند که همه یا دستکم اکثریت مردم،علیرغم داشتن سلایق گوناگون، بر سر آن اتفاق نظر دارند. موضوعاتی مانند ایران و امنیت آن تحت هر شرایطی مردم حاضر به کوتاه آمدن و معامله بر سر آنها نیستند. فرض کنید انتخابات در امنیت و اقتدار ایران تأثیر مستقیم و مؤثر داشته و دارد؛ حال آیا این رابطه به خوبی برای مردم تبدیل به باور شده است؟
🔸ایران در طول تاریخ همواره آماج تهاجمات و توطئههای خارجی بوده است. هیچ جنگ منطقهای و جهانی رخ نداده مگر اینکه در پی آن یا مردم عزیز ایران آسیب ندیده باشند، یا بخشی از خاک ایران تجزیه نشده باشد و یا آنکه امکانات و منابع کشور نابود نشده باشد. تردیدی نیست که مهمترین عامل مصون ماندن ایران از جنگهای ویرانگری که قدرتهای بزرگ در غرب آسیا در سالهای اخیر به راه انداختهاند،حفظ یکپارچگی ملی بوده است. در این زمينه یکی از مصادیق بارز تحقق انسجام ملی، انتخابات است.
🔸بخاطر در نظر گرفتن همین جنبه از کارکرد انتخابات بود که چند سال پیش از این رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند"همه در انتخابات شرکت کنند؛ حتی کسانی که نظام را قبول ندارند برای حفظ اعتبار کشور شرکت کنند؛ممکن است کسی بنده را قبول نداشته باشد،اما شرکت کند؛انتخابات مال رهبری نیست، برای ایران اسلامی است؛ برای این است که ماندگاری کشور تأمین بشود و کشور در حصار امنیت کامل باقی بماند".
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
♦️فراتر از دموکراسیها!
🔺باید پذیرفت که جمهوری اسلامی ایران در میان نظامهای سیاسی دنیا،کشوری خاص و متمایز است. میزان مشارکت مردم در کشورهایی که در آن انتخابات برگزار میشود و به طور کلی نظامهای سیاسی مدعی دموکراسی در بسیاری از مواقع خاصه در سالهای اخیر حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد است.نرخ مشارکت در انتخابات میان دوره ای کنگره در آمریکا هیچ گاه از ۵۰ درصد عبور نکرده و به مراتب کمتر از انتخابات ریاست جمهوری بوده است میزان مشارکت در این انتخابات در سال ۲۰۰۶، حدود ۴۰.۱ درصد بود، در سال ۲۰۱۰، ۴۱ درصد، در سال ۲۰۱۴، ۳۶.۷ درصد و در سال ۲۰۱۸ به ۴۹.۶ درصد رسید و نتوانست از ۵۰ درصد عبور کند.
🔺انتخابات مجلس قانونگذاری فرانسه در سال ۲۰۲۲ برای انتخاب ۵۷۷ نماینده این مجلس که به دور دوم کشیده شد به ترتیب با مشارکت ۴۷.۵ و ۴۶.۲ درصدی مردم این کشور همراه بود این در حالی است که میزان مشارکت مردم در مرحله اول این دور از انتخابات نسبت به دور قبلی ۱.۲ درصد کمتر شده است. انتخابات پارلمانی سال ۱۹۷۵ در پرتغال با مشارکت ۹۱.۷۳ درصدی مردم همراه بود اما این رقم در انتخابات سال ۲۰۱۹ به زیر ۵۰ درصد و رقم ۴۸.۵۷ درصد افتاد در انتخابات ریاست جمهوری این کشور نیز وضعیتی مشابه تکرار شد و ۴۸.۷۰ درصد مردم پای صندوق رای رفتند. در بسیاری از کشورهای اروپایی همچون جمهوری چک، دانمارک، سوئد و سوئیس مشارکت ها پایین بوده به طوری که در سوئیس از سال ۱۹۴۷ به بعد آمار مشارکت نزولی بوده و در سال ۲۰۱۹ به ۴۵.۱۲ درصد کاهش یافته است.
🔺حالا به عبارت صدر این یادداشت که نوشتیم جمهوری اسلامی ایران کشور خاص و متفاوتی است برمیگردیم. در حالیکه وضعیت مشارکت در انتخابات در کشورهای گوناگون دنیا مشخص است، رسانههای وابسته به امپراتوری غرب بر روی انتخابات ایران به طرز بیسابقهای متمرکز هستند تا کوچکترین نقص را در انتخابات ۱۱ اسفندماه ضریب داده و به عنوان نقطه چالش و بحران برای جمهوری اسلامی ایران معرفی کنند. در این میان، آمارها به ما می گوید که معدل مشارکت مردم در ادوار انتخابات مجلس۵۸.۸درصد بوده است. عددی که وقتی در کنار میانگین ۶۶.۶ درصدی مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری قرار می گیرد، نشان میدهد که موضوع مشارکت مردم ایران در انتخابات با وجود شدیدترین فشارهای تبلیغاتی و مشکلات اقتصادی که مردم با آن دست به گریبان هستند فراتر از میانگین نظامهای دموکراتیک در جهان است.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
هدایت شده از بصیرت
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چالش انتخاباتی با کارگردان معروف سینما (ابوالقاسم طالبی)
رهبر انقلاب امروز: عزیزان من! این انتخابات،وجود صندوق رأی،انتخاب شما،رأی دادن شما،دخالت شما در اداره کشور یک امتیازی است که آسان به دست نیامده؛این با زحمت به دست آمده، با مبارزه به دست آمده، با فداکاریهای بزرگ به دست آمده، با حرکت عمومی ملّت به دست آمده.
#انتخابات۱۴۰۲
@ghazanfari58
24.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 دعوت کارگردان مشهور از مردم به شرکت در انتخابات
@ghazanfari58
عزیز غضنفری
بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار نمایندگان فراکسیون انقلاب + بازخوانی نامه فراکسیون انقلاب خطاب به م
♻️وحدت؛ ولو با اغماض هایی؛
راهبرد رهبر معظم انقلاب در مواجهه با نیروهای سیاسی و لزوم وحدت همهجانبه
گزیدهای از بیانات رهبر انقلاب در دیدار فراکسیون انقلاب اسلامی در مجلس هشتم(۲۱ دی ماه ۱۳۸۸):
✅"یک مطلب کلی را باید همیشه در نظر داشته باشیم و آن این است که توقع کم گذاشتن در کفه حق را از همه کس باید داشت؛ یعنی انسان نباید بیتوقعیاش بشود.
✅انسان کامل و بیعیب و نقصی که آدم هیچ راهی برای اشکال بر او نداشته باشد، پیدا نمیکنیم به جز معصومین. باید یک مقداری آماده بود برای آنچه که انسان آن را کوتاهی و جفا و بیوفایی بنامد. بالاخره واقعیت عالم این است. حتی در میان نزدیکان به امیرالمؤمنین(ع) هم چنین کسانی بودند.
✅بالاخره این جور اشکالات را باید انتظار و توقع داشت. یک مقداری باید تحمل کرد و الّا انسان اگر چنان چه با دیدن یک ناهنجاری در یک عملکردی در یک شخصی آن چنان به هم بریزد که دچار یأس و آشفتگی و افسردگی بشود، در این صورت کار نمیگذرد.
✅بله این اشکال [در دولت یا مجلس وقت] وجود دارد، اگر وجود نداشت بهتر بود. حالا که اشکال وجود دارد، ما چه کار باید بکنیم؟ مبنای عملکرد باید این باشد.
✅آرمانگرایی باید ما را به سمت بالا بکشاند. جوری نباشد که به خاطر دیدن برخی ناهنجاریها که با آرمانگرایی مخالف است، حرکت ما دچار وقفه یا اشتباه و انحراف شود یا از آن مسیری که دارد، به جای دیگری سرش گرم و مشغول بشود».
✅«اگر منکری میبینید نهی از منکر کنید، اگر چنانچه معروفی هست که بر زمین مانده امر به معروف کنید اما این موجب نشود که آدم این منکر یا این نقطه منفی را بهانه قرار بدهد و راهش را جدا کند یا فرض کنید که فاصله ایجاد شود یا تعارض کند یا تخریب کند؛ کما این که بعضیها همین جورند...
✅اشکالات را تذکر بدهید مانعی ندارد؛ منتها سعی کنید بیش از آن مقداری که حد و حق این اشکالات است، برایش حساب باز نکنید. اولاً راه حمل بر صحت رابه کلی و در مواردی نبندید...
✅ثانیاً این مجموعه اصولگرا و انقلابی که امروز در مجلس هستند... حتیالمقدور نگذارید متشتت شود. این وحدت مهم است.
✅البته ما در سطح کشور هم معتقد به وحدتیم. این را باید حفظ کرد، ولو با اغماضهایی. بعضی از اغماضها ممکن است اعتراض برخی دیگر را متوجه انسان بکند، خوب بکند، ولی آدم باید ببیند حق چیست.
✅یک جاهایی باید برخی اغماضها را برای یک مصلحت بزرگتری انجام داد که حالا در این مورد بحث ما، مصلحت، اتحاد و اتفاق و با هم بودن و یک حرف زدن و یک صدا داشتن و اینهاست».
@ghazanfari58